Fokustema
Frankrike
Läs senare

Skrällvinst av Speedy Face

Svenskfödde Speedy Face och Halmstadtränaren Wim Paal skrällde till drygt 45 gånger pengarna i Prix Jean Boillereau (€57.000) i Cagnes-sur-Mer idag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Wim Paal skrällvann i Cagnes-sur-Mer idag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Wim Paal skrällvann i Cagnes-sur-Mer idag. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Wim Paal serverade Speedy Face (e. Joke Face-Feelin Fiesty) en resa i rygg på ledande Deko de Tilou. När den åttaårige hingsten lyftes ut från vinnarhålet 300 meter före mål hade Deko de Tilou inget att sätta emot och Speedy Face kunde vinna enkelt på 1.12,6 över 2.925 meter.

Wim Paal och Speedy Face vid dagens seger i Cagnes-sur-Mer.

Däremot blev det inga pengar för Magnus Dahléns Velvet Gio, vilken stod med 25 meters tillägg och slutade oplacerad för Giampaolo Minnucci.

Förstapriset uppgick till 25.650 euro för den Claus Hollmann-tränade travaren, som gjorde sin andra start i Cagnes-sur-Mer efter ha slutat oplacerad i Grand Prix de Vincennes den 2 februari.

Bytte tränare

Speedy Face bytte tränare i början av året till Claus Hollmann efter tidigare tränats av Wim Paal. Sedan den 10 januari ägs Speedy Face av Francesco Simonetti i Italien.

För Speedy Face var det karriärens näst största seger. Den främsta togs i regi Adrian Kolgjini när Joke Face-sonen vann Lyon Grand Prix på Åby 2019 med 300.000 kronor i förstapris. På meritlistan finns också en fjärdeplats i Svenskt Travderby.

Se loppet här.