Fokustema
Solvalla
Läs senare

”Snabb som sin mamma”

Första segern bärgades i rätt stund.
En markant förbättrad Moscari Boko kammade hem mastiga 125.000 kronor vid seger i Breeders Course bonuslopp på Solvalla.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moscari Boko vann Breeders Course bonuslopp. Foto: Skärmdump ATG Live.
Moscari Boko vann Breeders Course bonuslopp. Foto: Skärmdump ATG Live.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Med Father Patrick som far och unghäststjärnan Joy Ås (e. Malabar Man) 1.12,2ak/3.423.450 kr som mor får man en hel del blickar riktade mot sig.
Det av Björn Goop-tränade stoet hade dock inlett karriären svagt och som bäst slutat trea i en av åtta starter.
Nu gick markant bättring att skönja då hon spårade hem Breeders Course-bonuslopp. Konkurrenter galopperade, fältet var litet och Moscari Boko fick bestämma farten framme i tät, men det förtar inte hennes insats. Synintrycket var det rätta och Björn Goop stärkte upp det med sina ord i Solvallas vinnarcirkel.
– Hon var jätteduktig och modig idag. Hon inledde inte karriären så bra, men var klart förbättrad redan i senaste starten. Hon är i snabb i benen precis som sin mamma, men det har varit lite mycket nerv i den här hästen. Det har varit lite frustrerande för hon har alltid känts kapabel, sade Goop.

Total dominans

Jonathan Carres dominans i den svenska montésporten är total. Antalet fullträffar under sadel uppgår till 55 under detta år vilket är mer än dubbelt så många som den näst mest framgångsrika ryttarinnan, Christina A Hande.

Beat Generation och Jörgen Westholm vid fjolårets seger i Kriteriet Consolation. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Carre har dessutom haft en häftig förmåga att ta hem de stora loppen. På Travsidan Qhurth lyft 18 sadellopp i Sverige ut som ”profillopp” och av dem har Carre tagit hem elva detta år!
Ovanpå Jörgen Westholm-tränade Beat Generation (e. Bird Parker) tog han nu hem Svensk Travsports Fyraåringsmonté med 100.000 kronor i förstapris efter att hästen löst loppet från dödens via 1.11 sista 800 meterna.
Segern värd 100.000 kronor var Beat Generations första för under detta år som bland annat innehållit en femteplats i finalen av Kungapokalen.