Fokustema
Solvalla
Läs senare

Snabbast genom tiderna

Ingen svenskfödd treåring har debuterat på en snabbare segertid över 2.140 meter voltstart än vad Ringo Adore lyckades göra under tisdagskvällens tävlingar på Solvalla.
– Jag tycker hästen varit bra hela tiden, men det är först när de kommer ut i tävlingssammanhang som man får det riktiga kvittot, säger hästens tränare Reijo Liljendahl.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reijo Liljendahl-tränade Ringo Adore vann sin tävlingsdebut på 1.14,5/2.140 meter tillsammans med Björn Goop. Foto: Adam Ström/StallTZ.se.
Reijo Liljendahl-tränade Ringo Adore vann sin tävlingsdebut på 1.14,5/2.140 meter tillsammans med Björn Goop. Foto: Adam Ström/StallTZ.se.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ingen svenskfödd treåring har vunnit på en snabbare tidsnotering i sin tävlingsdebut över 2.140 meter voltstart än vad Ringo Adore gjorde vid tisdagskvällens tävlingar på Solvalla.
När han kom i mål på 1.14,5/2.140 meter så sänkte han Punchboard (e. Readly Express) gamla rekord på 1.14,8 med tre tiondelar, satt på Sundbyholm i april ifjol.
Av hästar födda i utlandet är Tesio (e. Love You) än raskare då han vann på 1.14,2/2.140 meter vid sin tävlingsdebut i april 2015.
– Jaså? Vad trevligt. Ägarna som även fött upp hästen köpte hans mamma A Gift to You (e. Scarlet Knight) som en av sina första hästar någonsin och hon har blivit produktiv, säger Reijo Liljendahl.

Han tränar även den fyraåriga storasystern Honey Adore (e. Canepa Hanover) 1.11,5ak/347.000 kr som förvisso inte vunnit lopp på 22 starter, men som var finalist i Breeders Crown under fjolåret.
– Det har varit en exteriört snygg häst hela tiden. Han var ute på auktion som ettåring, men ropades åter då vi inte tyckte budet var tillräckligt bra, säger Liljendahl.

Det var på Åby Yearling & Mixed Sale som Ringo Adore fanns ute för försäljning, men ropades tillbaka på 320.000 kronor.
– Nu får vi hoppas att han håller sig frisk. Bättre än såhär hade det inte kunnat börja i alla fall.

Vinner du E3-finalen för ston nu på lördag med Dorothea Mil (e. E L Titan) av bara farten?
– De här loppen vinner man inte på beställning. Det räcker inte bara med att ha en bra häst och kusk och det behövs klaff. Hon har i vilket fall varit jättefin efter kvalet så jag är förväntansfull inför lördagen, avslutar Reijo Liljendahl.