Fokustema
Gårdagens höjdare
Läs senare

Snabbast i landet

Ingen annan svenskfödd treåring har sprungit snabbare under detta år i medeldistanslopp med voltstart än vad Mack Love gjorde vid torsdagkvällen debutseger på Åby.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Christoffer Eriksson hadr fått in tre nya hästar inför söndagens E3-kval.. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Christoffer Eriksson hadr fått in tre nya hästar inför söndagens E3-kval.. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Det var ledning från start till mål som gällde när Mack Love (e. S.J.’s Caviar) segrade i sin tävlingsdebut på Åby.
Christoffer Erikssons treårige fuxhingst visade ingen som helst orutin utan pep iväg med raska ben från springspår och dök till ledningen.
Efter ett varvat på moderat 1.18,8 drog Eriksson allt hårdare på slutrundan och höll en halv längd till starkt avslutande Dezaria Blitz (e. Devious Man).

Fakta

Mack Love

Treårig fuxhingst e. S.J.'s Caviar-Angel Rain e. Love You

St: 1: 1–0–0, 1.16,6m, 50.000 kr

Ägare: Göran Kjellberg, Öjersjö.
Uppfödare: HB Big Butch & Butch, Rockneby.

Tränare: Christoffer Eriksson, Jägersro.

Efter ett slutvarv i underkant av 1.15 kom Mack Love i mål på 1.16,6/2.140 meter och är därmed Sveriges snabbaste treåring under år 2023 vad det gäller medeldistanslopp som startats med voltstart. För det belönades han med 50.000 kronor.
– En perfekt styrning av Christoffer. Han vilade upp sig på Kanarieöarna en vecka innan vilket var bra motivation. Jag är nöjd, sade ägaren Göran Kjellberg i Åbys vinnarcirkel.

I hans ägo har hästen hamnat efter att Christoffer Eriksson ropade in Mack Love på Åby Yearling & Mixed Sales för två år sedan för en kostnad av 300.000 kronor.
Modern Angel Rain (e. Love You) 1.12,4am/795.250 kr var ytterst talangfull. Under treåringssäsongen vann hon Stora Sommarpriset för ston på Åby, men flyttades inför fyraåringssäsongen från Peter Untersteiner till Robert Bergh.

Oaksvinnare

Där inledde hon med att vinna Första testet till StoChampionatet och gick ut som andrahandsfavorit i finalen av Drottning Silvias Pokal efter att vunnit sitt uttagningslopp.

Mack Love är Angel Rains första avkomma. Här syns den nu treårige hingsten som föl tillsammans med sin mamma. Foto: privat

Där slutade det dock med galopp och även om Angel Rain senare under karriären vann ett stolopp inom V75 så blev hon aldrig den topphäst som hon spåddes kunna bli.
– Det var lite mammans anledning till att jag var intresserad av honom från början, men sedan var han väldigt fin också, sade Christoffer Eriksson i Åbys vinnarcirkel och fortsatte:
– Han har alltid varit väl utvecklad kroppsligt och har ingen riktig storlek så han har kunnat träna på hela tiden utan att vi behövt pausa och låta honom växa ikapp. Han har dessutom en bra uppfattning till sitt jobb. Kanske att han var lite mer stel och kantig idag än vad han varit i träningen. Det var också därför jag körde lite som idag med mer styrka. Jag ville inte köra på speed, men kanske att jag körde lite tufft och att det påverkade motivationen på honom. Jag får försöka köra lite snyggare nästa gång. Han kommer bli bättre och bättre hela tiden, men det är småsaker vi behöver fixa till, sade Eriksson.

Angel Rain är i sin tur en dotter till Alexia Ås (e. Conway Hall) 1.11,6ak/5.038.740 kr vars karriär innehöll seger i Svenskt TravOaks, men även andraplatser i Drottning Silvias Pokal samt Stochampionatet.
Hennes toppnummer i aveln är Ganga Bae (e. Muscle Hill) 1.12,1am/4.743.500 kr som vann Breeders Crown-final som treåring och slutade tvåa i Stochampionatet året därpå, men hon har även lämnat miljonären Furies Rain (e. Muscle Hill) 1.11,9ak/1.033.500 kr.

Mack Loves stamtavla. Källa: BreedersBible.com.