Fokustema
Solvalla
Läs senare

Snöstorm i Elitloppet

Daniel Redéns Snowstorm Hanover spurtade hem Meadow Roads lopp tillsammans med Magnus A Djuse och lade beslag på den åtråvärda, rosa Elitloppsbiljetten.
– Det här trodde väl ingen för två-tre månader sedan, man han har blivit som en tiger, sade segerkusken.
Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Snowstorm Hanover säkrar sin plats i Elitloppet vid segern i Meadow Roads lopp. Foto: Adam Ström/StallTZ.se.
Snowstorm Hanover säkrar sin plats i Elitloppet vid segern i Meadow Roads lopp. Foto: Adam Ström/StallTZ.se.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Som Snowstorm Hanover (e. Muscle Massive) såg ut vid segern i The Onions lopp tre veckor tidigare så kom inte prestationen från ”ingenstans”, men backar vi ett par månader tillbaka i tiden trodde knappast någon att den åttaårige hingsten skulle vara en Elitloppshäst.
Daniel Redén har gjort ett stort jobb med den forne Kentucky Futurity-vinnaren sedan Stefan Melander gav honom chansen att träna hästen och nu har han alltså tagit honom hela vägen till Elitloppet.
När Beads (e. Archangel) åter slog på en galopp i första kurvan och försvann ur loppet och Alessandro Gocciadoro valde dödens med Elitloppsklare Vernissage Grif (e. Varenne) efter första kurvan fick Snowstorm Hanover rena drömloppet i andra utvändigt.
När Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) fick anfallsorder från tredje utvändigt 400 meter före mål såg Magnus A Djuse ut att svara en smula snävt i ivern att ge sig iväg, men domarna valde att fria.
Snostorm Hanover växlade ner sina konkurrenter lekande lätt på 1.10,8a/1.640 meter på den kladdiga, tungsprungna banan och hade huvud som segermarginal.
Chestnut Hill (e. Muscle Hill) spurtade in som trea via tredje invändigt och Vernissage Grif mattades så pass mycket de sista 100 meterna att han blott slutade fyra.
– Hästen har fått en väldig inställning till sitt arbete. Det kändes på sista bortre långsidan att det var ett jäkla tryck i steget på honom idag och när Milliondollarrhyme kom upp på utsidan så svarade han bra, sade Magnus A Djuse i Solvallas vinnarcirkel.

”Gick inte ens ner”

Daniel Redén har därmed två hästar klara för start i Elitloppet då Snowstorm Hanover nu gör titelförsvaren Don Fanucci Zet sällskap.
– Han var riktigt dålig i Mantorp i vintras och troligtvis sjuk den dagen. VI började om med träningen och så ville han vara med i jobben hela vägen på ett annat sätt, även de sista 50 meterna. Det är som att han landat i sig själv efter pausen och nu känns det som tuppkammen bara växer och växer på honom. Jag gick inte ens ner till bankanten idag för jag trodde inte alls att banan skulle passa honom, sade Daniel Redén till Kanal75.

För Elitloppsdagen och då närmare bestämt Montéeliten är även Morotai Degato (e. Maharajah) klar för start.
Oskar Kylin Bloms häst gjorde faktiskt sin första start med sadel, men löste Solvalla Hästägarförenings Montépokal på 1.13,0a/1.640 meter i lag med Emilia Leo efter att svarat Billions (e. Father Patrick) bestämt i slutstriden.

På Jägersro var Joakim Lövgren kung med en trippel inom V86-spelet. Piemonte (e. Trixton) löste sitt genrep inför Harper Hanovers lopp på 1.14,3/3.180 meter via 1.12 sista 1.700 meterna och kommer därmed till start i Solvallas styrkeprov med fem raka fullträffar bakom sig.
Lövgrens övriga vinnare var Jeans’n Passion (e. Maharajah) och Under Armour (e. From Above).

Läs även: Dubbla BC-segrar för Riordan