Fokustema
Danmark
Läs senare

Sparkad fem dagar innan årsstämman

Fem dagar innan årsstämman i Dansk Hestevaeddlöb har Bertel Maigaard fått sparken som ordförande. Detta meddelas på danskhv.dk idag.
Av
Claes Freidenvall
Upplåst för dig som är prenumerant
Bertel Maigaard har fått lämna sin post som ordförande i Dansk Hestevaeddlöb. Photo: PR/Biocirc
Bertel Maigaard har fått lämna sin post som ordförande i Dansk Hestevaeddlöb. Photo: PR/Biocirc
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

I ett kort pressmeddelande från danskhv.dk skriver Egon Jensen, ordförande DTC och Nick Elass, ordförande DG:

”Som ägare till Dansk Hestevaeddelöb finner DTC och DG det mest lämpligt att Bertel Maigaard avgår som ordförande för Dansk Hestevaeddelöb idag, den 17 maj 2024. En ny ordförande kommer att väljas vid Dansk Hestevaeddelöbs ordinarie generalförsamling den 22 maj.”

För mindre än två veckor sedan gick DTC och DG ut att Bertel Maigaard inte skulle få fortsätta som ordförande och nu – fem dagar innan årsstämman skulle hållas – får han sparken.

En anledning lär vara att den stämningsansökan som Bo Westergård lämnat in mot Dansk Hestevaeddelöb framkommer det att han har haft en nära dialog med Bertel David Maigaard under hela ärendet.

”Viktigt för rättsssäkerheten”

Enligt stämningsansökan – publicerad på trav365.no – uttryckte Bertel Maigaard förståelse för att Westergård ville ha dopingprovet överlämnat för egna analyser.

– Jag var styrelseordförande, så det var helt naturligt att Westergård skrev till mig. DH Sport var part i målet och därför ville han inte skriva direkt till dem. Thomas Tobin (veterinär, reds. anm.) och Westergårds advokat skrev till mig och Claus Kolin. Vi informerade sedan resten av styrelsen, har Bertel Maigard sagt till Trav365 tidigare, och även påpekat i samma veva:

– Alla aktörer inom sporten ska ha möjlighet att bevisa sin eventuella oskuld vid anklagelser. Detta är viktigt för rättssäkerheten.