Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

75 intervjuer som grundlägger V75-succé

Av
Emil Persson
Nadal Broline tillhör favoritskaran i söndagens Oslo Grand Prix. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.
Nadal Broline tillhör favoritskaran i söndagens Oslo Grand Prix. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.

Vid fjolårets V75-omgång under Oslo Grand Prix-dagen stannade utdelningen på 1.297 kronor, men årets omgång ser möjligen ut att ha lite mer skrällpotential i sig.
Med formsvaga toppar i kallblodsloppet, dåliga lägen för några av topparna i Europamatchen och lite frågetecken kring moralen på några av de mer betrodda i Stoeliten går det åtminstone att spekulera i att utdelning kan springa iväg en bit även om omgångens megalampa Zalie Gar (V75-3) sannolikt vinner.

Måstestrecken

 • Stayerloppet (V75-1) är en öppen historia och vi regerar över att Stud Muffin blott är spelad på sex procent i skrivande stund. Nog för att Flemming Jensen ligger lågt, men vi vet sen gammalt att han inte lägger timmar på att studera motståndet utan här utgår han säkert ifrån att konkurrensen är stenhård eftersom det är en Oslo Grand Prix-dag. Det är den inte alls i det här loppet även om det finns dugliga toppar och såväl hästen som stallet (Jensens enda starthäst på Bjerke under lördagen vann) visar form. Given för oss!
 • Roli Eld (V75-4) avslutade strålande i Elitkampen och det här loppet tycker. vi inte är lika bra. Det finns frågetecken för hur det kommer gestalta sig rent taktiskt för några av de som blir mer betrodda och det kan öppna upp för Roli Eld som närmat sig eliten för varje lopp han gått under våren.
 • Viscarda Jet (V75-5) blev något av Elitloppshelgens ”kommundrag”, men än så länge är hon helt bortglömd trots att Björn Goop svingar sig upp bakom stoet för första gången. Galoppen senast tog kusken på sig helt själv och normalt sett är hon inte alls osäker. Med Elite du Ruel borta ur startlistan har Viscarda Jet rygg på två startblixtar i Peace of Mind och Ultra Bright och här har Björn Goop alla möjligheter att hamna en bra bit fram direkt. Stoet slog riktiga toppar i Italien under fjolåret och tränarsonen Joseph Ruocco flaggar dessutom för att det kan bli jänkarvagn denna gång om Björn Goop så önskar.

Överstreckade

 • Velocity de Vie (V75-1) kommer från seger och gjorde det absolut bra den dagen, men den här uppgifte är klart tuffare. Han har blandat och gett under våren och som favorit är han inget vi vill rygga fullt ut.
 • Det löste sig inte optimalt för Polara (V75-4) i Elitkampen, men vi är ändå lite skeptiska till om han är i lika bra form nu som när han vann det här loppet i fjol. Den finska stjärnan har inte sett lika vass ut i vårens starter – det har inte varit samma tryck i steget – och vi kan se honom förlora även från ledningen om han behövt bråka med landsmannen Josveis initialt.
 • Det råder ingen tvivel om att Heart of Steel (V75-6) är riktigt bra, men är han nödvändigtvis bättre än hästar som Alcoy, Vainqueur R.P. och Vincero’ Gar? Nej, vi är inte så säkra på det och påminner om att han fått hållas i rätt så måttlig fart framme i tät i de två senaste starterna. Här är det upplagt för att det kommer se helt annorlunda ut. Det räcker bara att läsa Christophe Martens intervju med Alcoy nedan så förstår du vad vi menar…
Fakta

SPELFÖRSLAGET

Kupong 1:
Avd 1: 11 Stud Muffin (2,13)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
540 rader/270 kronor

Kupong 2
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 6 Roli Eld (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
1.440 rader/720 kronor

Kupong 3
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 10 Viscarda Jet (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
720 rader/360 kronor

Totalt: 2700 rader/1.350 kronor

I samarbete med norska facktidningen Trav og-Galoppnytt kan Sulkysport presentera intervjuer på V75-hästarna.

V75-1

Captain Morgan (1) visade bra form vid segerloppet senast. Det är tuffa motståndare här, men han står fint till och skulle det lösa sig är han inte utan chans här heller, säger Anders Lundström Wolden.
Outstanding O. (2) satt perfekt till i rygg på ledaren senast i Harper Hanovers lopp, men blev dragen bakåt då ledaren stannade. Han hade varit med bland de tre främsta med bättre flyt. Hästen tränar väldigt fint och möter enklare sällskap nu. Plan A är att ta ledningen och stanna kvar där så länge det går. Ska streckas, säger Moeten Haugland.
Red Bar (3) blev det norskt huvudlag på den här gången. Jag är osäker på hur han är i voltstart, men om han håller sig lugn är han bra nog och i tillräcklig form för att duga, säger Ole Johan Östre.
Soros Kronos (4) är i god form, men det är hårt emot denna gång så en peng är målsättningen, säger Hans Christian Holm.
Bear Hope (5) ser fin ut i träningen och från femtespår tror jag att han kan öppna bra. Kommer han till ledningen är han inte helt borta trots att det är tuffa hästar på tillägg, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Kommer han till ledningen är han inte helt borta

Bleeding Heart (6) möter tuffa hästar så en premie är målsättningen, säger Lars Anvar Kolle.
Whatsoflying S.S. (7) var väldigt bra senast med full spänst över mål. Distansen ska passa, men motståndet är tufft. Skulle det klaffa kan han vara med bland de tre främsta, säger Jan Erik Isaksen.
Double Spin (8) verkar vara i väldigt god form, men han står tufft inne i loppet här så normalt sett får vi var anöjda om han tjänar en peng, säger Eirik Høitomt.
N.Y.Coeur de Soleil (9) var ”knallgo” senast på Solvalla. Nu är det dubbelt så lång distans, men han är allround. Nu blir det vanlig sulky och norskt huvudlag. Med rätt lopp är han en av flera som gör upp om segern i ett väldigt öppet lopp, säger Magnus Teien Gundersen.
Volocity de Vie (10) behöver lång distans för att komma till sin rätt och han vann väldigt lätt utan att vara bottnad senast. Han kom då till ledningen mitt i loppet. Det är rätt sorts uppgift igen, men motståndet kanske är hårdare den här gången än senast. Planen är att han ska fortsätta på barfotabalans om banförhållandena passar för det, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Stud Muffin (11) gick långa lopp och är i bra form. Jag känner inte till alla konkurrenter, men jag tror inte på någon segerchans. Han går barfota som vanligt, säger Flemming Jensen.
Blumberg Delo (12) har jag haft i tre månader. Formen är väldigt fin. Han var inte långt ifrån vinnaren i loppet den 4 maj, men blev tufft diskvalificerad. Hästen är väldigt stark och jag tror han kan dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Arnold Mollema.
Ochongo Face (13) gick ett starkt lopp senast i Köpenhamn och därefter har vi siktat in oss mot detta. Han tränar bra och även om det är några tuffa konkurrenter med så tycker jag uppgiften ser passande. Avsaknaden av körspö kan vara ett minus, men vi får vässa upp honom lite i träningen så ska det nog gå bra. Inga ändringar, säger Fredrik Palm.

V75-2

Patent Leather (1) blev det fel för på Solvalla. Både hästen och kusken gav upp när det blev som det blev. Hästen är bra och ska räknas med segerchans även om han inte kan svara ut Samo Different Day från start. Samma utrustning som senast, säger Frode Hamre.
Samo Different Day (2) är behandlad och har stor kapacitet. Han tränar bra och står inte tillbaka för Patent Leather, men vi är lite osäkra efter att han galopperat i två starter för oss. Hästen är väldigt startsnabb och ska räknas som en outsider, säger Frode Hamre.
L.A.’s Magic Moment (3) jagar banrekordet för norskfödda fyraåringar på 1.10,9 vilket jag tror att han kan klara av. Han fick problem med halsen nyligen och fick strykas inför en tilltänkt start. Att vara med bland de tre främsta blir tufft, säger Anders Lundström Wolden.
Zelig Kronos (5) hoppas jag har gått framåt med de två senaste loppen han gjort. Han har varit kvar i Sverige hela tiden och jag tror det blir helstängt huvudlag nu, säger Pietro Gubellini.
Mister F. Daag (6) vann påett väldigt fint sätt i Köpenhamn. Han är inte någon startraket, men kan göra mycket själv i loppen. Inga ändringar är planerade och jag tror att kommer göra en stark insats igen, säger Paul Hagoort.
Missle Hill (7) var fin senast i Fyraåringseliten och det var kul att se att han tagit Vermo-loppet på rätt sätt. Känslan är att han gått framåt ännu mer till den här starten. Det här är en kapabel häst som jag tror mycket på i framtiden och han ska kunna gå exakt balanserad som senast, säger Daniel Redén.
Park View (8) blev det helt fel för på Solvalla med det väder och den bana som var den dagen. Det loppet kan man glömma. Jag tror han kan springa en hög 1.10-tid på en bra dag, men möjligheternna försvann i takt med spåret. Härifrån handlar det om bästa möjliga premie, säger Erik Killingmo.

V75-3

Racing Ribb (1) gick barfota runt om för första gången senast och lade inte riktigt ner sig i grejorna från start då, och det blev ännu knepigare av att han hade andraspår. Efter galoppen kändes han bra. När vi nu har innerspår väljer jag nog nog att ha lätta framskor på honom för att hästen ska känna sig stabil och då kan jag ladda ordentligt. Håller vi ledningen är det vinstchans, för hästen är i toppform, säger Adrian Kolgjini.
Mellby Frodo (2) satt fast senast mot tuffa hästar. Det är hårt motstånd även här, men hästen är bra själv. Han ska räknas i tätstriden från ett perfekt spår, säger Kristian Malmin.
Zalie Gar (3) är en riktigt bra häst och allt har varit som det ska med henne efter senast. Hon tävlar alltid med skor och känslan är att hon har bra chans här utan att jag har full koll på motståndet, säger Alessandro Gocciadoro.
Ofelia O.E. (4) krånglade med huvudet och galopperade innan start senast. Hon gick vad hon skulle efteråt och det var tråkigt att hon agerade opålitligt igen efter en lång period där hon skött sig. Nu får hon möta hingstar och då slår hon ur underläge. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Zalie Gar var förkrossande överlägsen i Fyraåringseliten för ston. Nu ska Rene’ Legati försöka kvala in toppstoet till Klass I-finalen i Sundbyholm. Foto Mia Törnberg

Down and Dirty (5) håller väldigt fin form. Han blev fast på Solvalla och gick i mål med allt sparat. Nu stöter vi på några väldigt bra hästar med Zalie Gar i spetsen. Kanske att han kan vara trea med maxflyt, säger Tor Arne Eggen.
Humble Hill (6) är behandlad och har tränat på bra en längre period. Han står chansartat till mot tuffa hästar så det blir inte lätt att vinna, men en outsider kan han vara på sin fina kapacitet, säger Frode Hamre.
Beyblade (7) blev sliten i comebacken efter att varit ifrån längre. Detta är en bra häst som var med i derbyt för två år sen. Han har gått framåt med loppet i kroppen, men härifrån är det en peng som gäller, säger Flemming Jensen.
– Listas Manboy (8) står omöjligt till mot bra hästar så jag ligger lågt, säger Knud Mønster.
Creek’s Survive (9) blir bättre och bättre för varje start och ser fin ut i träningen. Jag räknar med att han kan tävla på samma nivå som när han gick 1.11,7 i fjol. Hästen är rask iväg så spåret passar bra med rygg på startsnabba hästar. Jag har ambitioner och kör utan skor precis som tidigare, säger Bjørn Garberg.
L’Amour Bonanza (10) blir det lite långt för mellan loppen nu, men han tränar bra och jag har siktat mot det här loppet. Spåret passar, men konkurrensen är tuff. Han kan vara med bland de tre främsta. Lättas i balansen nu, säger Sven Olav Weberg.
Rajah Silvio (12) tog Gävleloppet på ett bra sätt. Här jagar han nya startpoäng för att komma med i Klass I-finalen och det utesluter jag inte alls att han kan ordna trots startspåret. Det blir barfota runt om och jänkarvagn på nytt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

Ådne Odin (1) har känts förbättrad efter senaste starten. Han var lite tunt jobbad inför det loppet. Från ett fint spår ska han kunna få en fin position eftersom han är startsnabb. Han kan klara av en placering bland de tre främsta med klaff. Vi kommer inte göra några väsentliga ändringar, säger Veronika Bugge.
Smedheim Solan (2) avslutade bra senast på Bergsåker. Nu har han äntligen ett bra utgångsläge när han möter eliten och jag tror att han kommer göra ett bra lopp på söndag för det känns som han är i det bästa skick han varit under tiden i min regi. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.
– Polara (3) har vunnit spårlottningen. Det är ett stort plus om han kan tävla utan skor. Han ska ha bra chans att nå ledningen och därifrån är han väldigt bra på att försvara sig‚ säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Hallin Faxen (4) visade bra takter senast och är en häst med stor kapacitet. Han kommer att göra ett bra lopp, men slår normalt sett inte de bästa om de löper upp till sin normala nivå. En fin peng kan han däremot få med sig, säger Olav Mikkelborg.
Valle Mattis (5) var vi väldigt nöjda med på Solvalla där jag tycker han gick ett riktigt starkt lopp. Allt har varit bra med honom efter det loppet så med klaff på loppet kan han vara med bland de tre främsta, säger Heidi Moen.
Roli Eld (6) gick strålande de sista 300 meterna på Solvalla och det här loppet är billigare. Precis som den dagen på Solvalla så ska han gå barfota fram. Han når inte ledningen, men ska kunna få en bra position. Jag tycker att han har vinstchans, säger Frode Hamre.

Det här loppet är billigare

Odd Herakles (7) tränar bättre än någonsin. Senast fick han ett tufft lopp samtidigt som han blev hovöm. Nu behöver han åtminstone gå m ed bakskor. Det blir en offensiv satsning, men spåret blev så dåligt att möjligheterna har reducerats, säger Lars O. Romtveit.
Josveis (8) var bra på Solvalla. Det blir tufft att komma till tät nu när han har Odd Herakles och Polara innanför sig och från dödens tror jag inte han vinner. Skulle likväl komma förbi dem och nå ledningen är han med i segerstriden, säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Ulsrud Tea (9) håller alltid bra form. Spåret drar ner möjligheterna då jag tror att hon har dåliga startryggar. Hon behöver tur och jag tror det blir tufft att vinna, säger Ove Kenneth Karlsen.
Torpa Nicklas (10) öppnade i 1.18-tempo i Sken senast efter att blivit hetsig i ledningen. Han håller väldigt fin form och är tillräckligt snabb i benen för att kunna vara med dem. Härifrån får vi hoppas på en peng och att han kan gå ett rekord på en 1.20-tid, säger Odd Arne Sagholen.

V75-5

Fredrik Perssons Ultra Bright ska starta på Bjerke. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

– Umaticaya (1) var inte som bäst senast. Hon blir kraftigt överflyglad från ett sådant här läge och det är bara en premie som gäller nu, säger Frode Hamre.
Calina (2) gick troligen sitt bästa lopp i karriären senast. Jag kör allt jag kan från start, men tror inte vi kan hålla ut Peace of Mind. Barfota, helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Hon kan vinna om det klaffar; såbra är hon, säger Frode Hamre.
Peace of Mind (3) gick riktigt bra senast och jag tror att hon kan ta spets här. Hon är i fin form och det är inte omöjligt att hon leder hela vägen. Barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Ultra Bright (5) kändes väldigt fin i travet senaste men däremot var hon lite tung och seg. Jag vill ge henne ett lopp till innan Stoeliten hemma i Kalmar den 23 juni och tänker därför spara hovarna nu och köra med lätta skor. Jag laddar och hoppas och komma ner bakom Peace of Mind, säger Fredrik Persson.
Gina Schermer (6) var väldigt bra senast, men det här är ett tufft lopp. De kommer dock inte springa ifrån henne och hon kan vara med bland de tre-fyra främsta. Hon karn inte varit lika snabb bakom bilen i Sverige som i till exempel Frankrike, säger Rick Ebbinge.
Shadow Gar (7) är allt bara väl med efter senast och hon gjorde det bra då efter att ha fått trava i dödens och dra fram Mellby Free. Det var längesedan vi ändrade något på henne och gör inga nu heller, säger Jerry Riordan.
Odessa Celeber (8) är under utveckling, men fick trist läge i väldigt tufft sällskap. Hon måste ha tur härifrån och kommer tävla precis som senast, säger Roger Walmann.
Madelen L.T.C. (9) har fått ett bra spår och formen är god, men här möter hon hästar som jag tror blir för tuffa att matcha. Kan hon vara med bland de fem främsta har hon gjort det bra, säger Eirik Høitomt.
Viscarda Jet (10) kom upp för tidigt bakom vingen senast och blev stressad när de andra hästarna fyllde på bakifrån. Därav blev det galopp och Jorma tog på sig det. Hon flög fram över upploppet innan och känns strålande i träningen så jag tror absolut att hon duger fint även mot de bästa stona i Norden. Nu blir det skor, men det är ingen fara och med största sannolikhet fortsätter vi med vanlig vagn, säger tränarsonen Joseph Ruocco.
Hillary Queen (11) var mycket bra på Vincennes. Bakspår och sprinterdistans drar ner förhoppningarna. Det måste bli överpace för att hon ska kunna komma in i loppet, men hon är stark och kan komma i in imatchen om så blir fallet. Jag tror inte vi gör några ändringar, säger Paul Hagoort.
Normandie Royal (12) är tillbaka i form och gjorde ett topplopp senast, men från detta startspår är det iskallt. Det är en peng som gäller, säger Frode Hamre.

V75-6

Elvis d’Evron (1) har utvecklat sig mycket och är i bra form. Han klarar inte av att hålla ledningen, men jag tror han kommer göra ett bra lopp. Han matchar inte Alcoy, men kan vara trea-fyra, säger Gerard Forni.
Alcoy (2) gjorde sitt bästa lopp i karriären senast och är otroligt bra! Jag kommer inte ladda från start, men kan köra när jag vill efter det för han tål att göra jobb. Det blir barfota fram igen och avsaknaden av körspö kommer inte påverka honom. Jag har respekt förmotståndet, men tror inte att någon är bättre än min häst, säger Christophe Martens.

”Tror inte att någon är bättre än min häst”

Casino Gardenia (4) har inte varit hundraprocentig i de senaste starterna och jag tror han kommer vara mycket bättre nu. Det är en bra hästsom bör räknas, säger Knud Mönster.
Dibaba (4) valde jag att gå ut mot hingstarna med. Hon duger fartmässigt och galopprisken är lika stor här som det är i stoloppet där man kör om 100.000 kronor. Här är det 300.000 och hon har känts jättefin efter senast. Vi gör inga ändringar och jag hoppas på en fin prestation, säger Roger Walmann.
Heart Of Steel (6) har varit fin i två raka spetssegrar. Det har varit tacksamma lopp för honom, men han har vunnit på bra vis och känns fortsatt fin i träningen. Hästen gör alltid sitt oavsett löpningsförlopp och vi fortsätter med barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Hambo Transs R. (7) fick ett preparélopp senast i Billund. Det gick väldigt fort till slut och hästen visade att han är i bra form. Han är rask iväg, men spåret är chansartat. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Vainqueur R.P. (8) har sett fin ut här hemma i träningen och det råder ingen tvivel om att det är en klasshäst. Vi har en stark tro på att han kommer göra ett bra lopp, men från åttondespår kommer det krävas en del tur hur bra hästen än är, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Vincero’ Gar (9) gör det alltid bra och det kan vara nyttigt för honom med ett lopp i ryggar. Om banan är fin kommer han att tävla barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Tsunami Diamant (10) har ännu en gång fått bakspår. Hästen är i form och tränar bara bättre och bättre. Mina två hästar är jämngoda och positionerna kommer avgöra de två emellan. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Speedy Face (11) har känts jättebra i jobben inför denna säsong och han kommer att få ett bra år. Senast slog han bra hästar lätt i Lyons lopp för femåringar. Jag valde mellan detta lopp och Jämtlands Stora Pris och med facit i hand hade det nog varit bättre att välja Östersund. Det är tufft motstånd och svårt läge här och jag får hoppas på att det blir överpace och att vi får ett bra lopp i draget. Vi siktar på att köra barfota runt om, säger Adrian Kolgjini.

V75-7

Slide so Easy (1) har fått det bästa startspåret. Det blir att köra vad det går hela vägen i ryggar. Är han fyra-femma har han gjort det väldigt bra. Jag tar ut bomullen ur öronen nu, annars går han precis som han brukar, säger Flemming Jensen.
Perfect Spirit (2) svarade för en märklig insats senast, men vi hittade inga fel och han hade inte överdrivet hög puls. Ganska direkt i jobben efteråt var han lika fin som inför det loppet. Han hade dessutom lyft sig i jobben inför loppet senast. Vi måste tro att han är bra igen. Ska vi gissa på något kan det varit banan som gjorde honom hovöm. Läget är perfekt och han är snabb, säger Daniel Redén.
Ringostarr Treb (3) kommer med toppform och allt är väl med honom. Nu blir det jänkarvagn igen efter att ha tävlat i vanlig sulky i årets två starter. Han är snabb iväg och kan nog hålla upp ledningen om Paal vill, men han är inte beroende av att gå där och sitt rekord har han satt bakifrån. Paal får bestämma taktik utifrån hur det känns på söndag och vi åker så att vi är framme på lördagkväll efter att de har tävlat klart på Bjerke, säger Jerry Riordan.
Vitruvio (4) kom till Balltorp i Mölndal i tisdagskväll och jag körde fort själv med honom i torsdags. Jag tror att han åker till Oslo lördag morgon och han tävlar barfota runt om som han brukar göra i större lopp. Senast var det en häst som trampade upp i hans hjul så han sprang med punktering hela loppet, därav resultatet, säger Alessandro Gocciadoro.

Bahia Quesnot och Junior Guelpa ska starta i Oslo Grand Prix. Foto: Simon Hagen

Bahia Quesnot (5) är bättre över 2.100 meter än 1.600 meter och kommer gåbra till slut. Jag tror att hon kommer vara med bland de tre främsta och nu ska hon tävla barfota igen, säger Gerard Forni.
Gretzky B.R. (6) har gjort allt rätt i år. Det är stentufft motstånd, men det är trots allt hemmaplan och då känns det kul att testa. Hästen tränar fint och är startsnabb. Jag hoppas på en bra position, men är nöjd med en bra premie, säger Geir Vegard Gundersen.
Valokaja Hindö (7) tränade på ett fantastiskt vis under söndagen, men nu går han upp i klass. Man vet aldrig med Bazire, men jag tror att han får nöja sig med en bra prispeng nu. Hästen kommer tävla barfota, säger Gerard Forni.
Uza Josselyn (8) kom inte in i loppet på Solvalla. Hon kommer vara bättre nu och 2.100 meter är perfekt. Hon kommer spurta starkt och vara bland de tre främsta, ja hon kan rentav vinna loppet. Kusken är dessutom i form, säger Gerard Forni.
Nadal Broline (9) har Björn siktat mot det här loppet med efter Solvallasegern och Elitloppet var aldrig något riktigt alternativ. Hästen är inget träningslejon, men visar allt väl i träningen. Niondespår är okej och får han spara speeden gör han upp om tätplatserna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75: Tar ställning för skurk

Av
Pär Gustafsson
Betting Gangster startar i V75-2. Foto Mia Törnberrg/Sulkysport
Betting Gangster startar i V75-2. Foto Mia Törnberrg/Sulkysport

Jägersro bjuder på uttagningslopp till Derbyt och Derbystoet. En höjdarkväll med andra ord där sporten står i centrum, men det är även V75-spel som kan ge en extra kittling. Riskens är överhängande att det blir en favoritparad, men ett par av favoriterna är sårbara och det är inte fel att försöka bygga på kassan inför lördagens multijackpot på Bergsåker.

Tider att ha koll på

Första start: 18.00
Spelstopp för V75: 19.30

Troliga och roliga

 • Förberedelserna har inte varit optimala för Betting Gangster (V75-2). Hästen startgalopperade från innerspår på Solvalla för en månad sedan och därefter har han varit struken för sårskada, men rapporterna säger att det inte var något allvarligt och Jerry Riordan låter helnöjd med hästen. Kretsen kring Betting Gangster har siktat mot Derbyt en längre tid och jag tror att han löser uppgiften. Motståndet ska han normalt slå och med tanke på bakspår och att han varit struken väljer många att gardera. Vinstchansen är klart bättre än streckprocenten och jag tar ställning.
 • Alone (V75-3) svarade för en rejäl insats i genrepet där han slutade trea bakom Cab Lane och Forfantone Am efter ha travat i dödens sista 1.250 meterna. Hästen var finalist i Sprintermästaren i början av juli och nu förstärker Örjan Kihlström i sulkyn. Jag tror inte att lång distans är någon nackdel och får Global Welcome mothugg i spetsstriden ska Alone räknas tidigt. Streckmässigt är han intressant och jag spelar utgång med Solvallahästen.
 • Zeta Kronos (V75-4) vann försök till Stochampionatet efter rejäl avslutning, men i finalen fick hon aldrig fritt från tredje inner och hade gott om krafter kvar. Hästen kan öppna ganska snabbt och jag tror att hon tar sig förbi värsta konkurrenten Aleppo Pine. I sådana fall ligger vägen till ledningen öppen och därifrån är segerchansen god.
 • Staro McMillan (V75-7) har hög kapacitet och gjorde en mycket bra insats efter offensivt upplägg i genrepet inför Derbykvalen. Danske tränaren Sören Kolberg har siktat mot storloppet på Jägersro en längre tid och Raja Mirchi-hingsten kan mycket väl få sitt genombrott här. Han var finalist i Kriteriet ifjol, men galopperade tidigt. Staro McMillan står noterad för tre segrar och ett tredjepris efter fyra starter på Jägersro och han är ett givet streck.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Aleppo Pine (V75-4) spurtade bra senast och fungerade finfint med jänkarvagn och barfotabalans runt om. Däremot är hon långsam ut och lär hamna bland de sista. Hennes värsta konkurrenter lär sitta bättre till och som favorit är Aleppo Pine i fara.
 • Inti Boko (V75-6) vann Kriteriet ifjol och felfri inte slutat sämre än tvåa felfri, men hästen har bara gjort en start som fyraåring. Det var i Eskilstuna Fyraåringstest och där gjorde han bort sig i starten. Han visade drygt 1.13/2.400 meter efter galoppen och Timo Nurmos är en mästare att förbereda hästarna inför större uppgifter, men det finns såklart frågetecken och som favorit bör Inti Boko garderas.
 • Ike Schermer (V75-7) imponerade i låg klass senast och möter helt annat motstånd ikväll. Han kommer knappast till ledningen på nytt och spelmässigt är hästen inte speciellt intressant.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Jägersro.

V75-strykningar

V75-1: 3 Deep Pockets
V75-5: 11 Eicas

Fakta

V75-förslaget 21 augusti

Kupong 1
V75-1: 8 Campo Bahia (11,2)
V75-2: 10 Betting Gangster (2,4)
V75-3: 8 Alone (5,3)
V75-4: 1,3,4,5,6,7,8,9 (10,2)
V75-5: 2,5 (7,8)
V75-6: 1,2,3,4,6,7,8,10 (5,9)
V75-7: 1,2,6,7,8,10,11 (4,3)
448 kronor

Kupong 2
V75-1: 8 Campo Bahia (11,2)
V75-2: 10 Betting Gangster (2,4)
V75-3: 2,3,5,6,10 (1,4)
V75-4: 7 Zeta Kronos (9,3)
V75-5: 2,5 (7,8)
V75-6: 1,2,3,4,6,7,8,10 (5,9)
V75-7: 1,2,6,7,8,10,11 (4,3)
280 kronor

Kupong 3
V75-1: 8 Campo Bahia (11,2)
V75-2: 10 Betting Gangster (2,4)
V75-3: 2,3,5,6,10 (1,4)
V75-4: 1,3,4,5,6,8,9 (10,2)
V75-5: 2,5 (7,8)
V75-6: 1,2,3,4,6,7,8,10 (5,9)
V75-7: 11 Staro McMillan (8,10)
280 kronor

Totalt: 2.016 rader – 1.008 kronor.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75: 2 starka spikar ramar in

Av
Pär Gustafsson
Villiam – hästen att slå i Jubileumspokalen? Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Villiam – hästen att slå i Jubileumspokalen? Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Huvudstadbanan bjuder på bra sport och kvällens höjdpunkt är såklart Jubileumspokalen med fyra Derbyvinnare samt Hambletonian-ettan, men det är även V75-spel och Solvalla bjuder på en småklurig omgång. Det finns ett par stora favoriter som inte borde vara omöjliga att välta.

Tider att ha koll på

Första start: 17.30
Spelstopp V75: 19.30

Han tror att Upset Face är hästen att slå

Intervjuer

Stonewashd Diamant (V75-1) är nyttig och kommer med bra form. Inga ändringar är planerade och hon kan tjäna en fin slant, säger Peter Untersteiner.
Mellby Free (V75-3) kanske hade behövt det där loppet där hon blev struken, men hon ser jättefin ut och det finns inget att klaga på. Hästen är preparerad för att kunna vinna och är det någon som kan utmana Uza Josselyn så är det Mellby Free. Det är inte många märrar som har sådan skalle som Mellby Free och jag tror alltid på bra chans med henne, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Golda Paris (V75-3) är i form, men möter för tufft motstånd, säger Olli Koivunen.
Madelen L.T.C. (V75-3) var otroligt bra senast och fick utdelning på sin fina form. I starterna innan har hon haft en del otur. Hästen har toppform, men dåligt läge och möter tufft motstånd. Det blir åter skor och norskt huvudlag, säger Malene Berdalen.
Princess S.W. (V75-4) har inte fått till det i år, men nu tränar hästen förbättrat och hästen har varit fin i ett banjobb. Därför väljer vi att prova här. Nu ska jag utrusta henne med helstängt huvudlag och vi hoppas att hon ska fungera, säger Peter Untersteiner.
Upset Face (V75-5) körde pappa jobb med i söndags och han var grymt nöjd. Han tror att Upset Face är hästen att slå i loppet. Hästen är stor i gången och det kan ta några meter att komma igång från spår två i volten, men han är inte beroende av ledning, säger Dante Kolgjini.
– Jag har varit nöjd med träningen inför loppet, men Hachiko de Veluwe (V75-6) och Eelis (V75-6) får svårt att komma till från bakspår. Villiam (4) kommer att tävla barfota runt om bara banan tillåter och eventuellt blir det jänkarvagn, säger Timo Nurmos.
Heart of Steel (V75-6) har varit strålande, men härifrån blir det tyvärr jobbigt. Jag hoppas på en god placering, säger Peter Untersteiner.
Gideon T.Renka (V75-7) gjorde ett bra lopp senast, men har inte riktigt haft samma form som i våras. Förhoppningsvis har han det nu och då ska han räknas. Hästen är van vid långa distanser från Nederländerna, säger Dante Kolgjini.
Västerbo Hard Cash (V75-7) är det frågetecken för. Det skulle vara intressant om Björn väljer att rycka skorna, men det vet jag inte om han gör. Med skor får vi sikta på pengar, utan kan han vara längre fram, säger Anton Sverre.
Sobel Conway (V75-7) har varit hur bra som helst hos oss och vi är inte borta här heller. Hästen känns fin i träningen och de säger att han även klarar längre distanser. Det blir jänkarvagn och barfotabalans igen, säger Olli Koivunen.
Generaal Biancho (V75-7) har varit lite seg, men senast var han klart godkänd även om loppet blev billigt. Hästen känns uppåt och klarade lång distans på Vincennes i vintras. Nu blir det vanlig sulky, säger Peter Untersteiner.

Troliga och roliga

 • Efter två strykningar i V75-inledningen talar mycket för Ultimaluna Grif. Hästen vann sina första fyra starter på svensk mark och senast satt hon fast med mycket krafter sparade. Ja, du läst rätt. Alessandro Gocciadoro kan tydligen bli inlåst… Sexåringen har knappast krafter kvar två starter i rad och allt talar för att Ultimaluna Grif tidigt sitter i ledningen. Väl i spets lär hon inte bli speciellt hårt uppvaktad och stoet ska hantera lång distans väl. I början av året var hon tapper tvåa i ett lopp över 2.720 meter i Milano.
 • Troll Solen (V75-2) avslutade bra bakom Norges bästa kallblod, Odd Herakles, senast och går ner i klass. Hästen var rejäl vid segrarna innan och står inför en passande uppgift. Sexåringen gör första starten på svensk mark sedan 2016 och han är given utgång – även tänkbar spik.
 • Princess S.W. (V75-4) var duktig som fyraåring där hon vann fem av sju starter, men i årets två lopp har hon inte fungerat. Nu återkommer hästen efter paus och Peter Untersteiner har varit mycket nöjd med ett banjobb inför comebacken. Halmstadtränaren brukar ha sina hästar i ordning direkt när det är tävling och nu blir det dessutom helstängt huvudlag för första gången. Princess S.W. tillhör de bättre stona i loppet och felfri duger hon långt.
 • Allt snack på förhand handlar om Ecurie D. och Upset Face i V75-5. Treåringarna är stora talanger och ska dra streck, men hästarna är orutinerade och har luriga spår. Om de kör tufft mot varandra kan det bädda för en tredje häst. High Into The Sky hade krafter sparade på Jägersro senast, var fin vid seger gången innan och har perfekt spår. Till låg procent är han intressant.
 • Villiam (V75-6) var okej i årsdebuten, men Timo Nurmos är en mästare på att ställa i ordning inför större lopp. Hans värsta konkurrenter har sämre utgångslägen och räkna med att Jorma Kontio kommer att dra nytta av den fördelen. Nu blir det barfota runt om, Villiam har vunnit både Kriteriet och Europaderbyt på den balansen, och Nurmos kommer även testa femåringen i jänkarvagn.
 • Efter strykningen av Macelleria talar mycket för Generaal Bianco (V75-7). Hästen länsade undan från ledningen senast och är på gång igen. Hästen är ännu vassare bakifrån och med vettiga ryggar har han bra chans att fälla samtliga.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Uza Josselyn (V75-3) var mycket bra på Årjäng näst senast och gången efter var stoet tapper i Hugo Åbergs Memorial. Hon har bra spetschans, men jag tror inte att full väg är någon fördel och det kan bli körning på flera händer. Det finns flera dugliga ston till låga procent, inte minst tuffa Bahia Quesnot och Shadow Gar (vinnarhålet?).
 • Bear Bahareh (V75-4) har sett formstark ut de två senaste starterna, men hon har innerspår bakom bilen för första gången och läget är ett frågetecken. Om femåringen bommar ledningen är hon illa ute och jag streckar många.
 • Who’s Who (V75-6) har varit finfin i årets starter och han är framme vid årets viktigaste uppgift. Hästen är rejäl och tål att göra jobbet själv, men motståndet är stentufft och bakspår är ett minus. Fjolårets Derbyvinnare är en av flera med segerchans och som klar favorit tycker jag att han är sårbar.

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla.

Fakta

V75-förslaget 14 augusti

Kupong 1
V75-1: 7 Ultimaluna Grif (2,5)
V75-2: 8 Troll Solen (11,4)
V75-3: 1,2,4,5,6,9,10 (11,3)
V75-4: 1,2,3,5,7,10,11 (2,8)
V75-5: 1,2,4,7 (6,8)
V75-6: 1,2,4,6,8,9,10 (11,5)
V75-7: 13 Generaal Bianco (10,12)
686 kronor

Kupong 2
V75-1: 7 Ultimaluna Grif (2,5)
V75-2: 2,3,4,10,11,13,14,15 (6,9)
V75-3: 1,2,4,5,6,9,10 (11,3)
V75-4: 7 Princess S.W. (1,3)
V75-5: 1,2,4,7 (6,8)
V75-6: 1,2,4,6,8,9,10 (11,5)
V75-7: 13 Generaal Bianco (10,12)
784 kronor

Kupong 3
V75-1: 7 Ultimaluna Grif (2,5)
V75-2: 2,3,4,10,11,13,14,15 (6,9)
V75-3: 1,2,4,5,6,9,10 (11,3)
V75-4: 1,2,3,5,10,11 (2,8)
V75-5: 1,2,4,7 (6,8)
V75-6: 4 Villiam (9,6)
V75-7: 13 Generaal Bianco (10,12)
672 kronor

Totalt: 4.284 rader – 2.142 kronor.

Expandera

Spelstugan har uppdaterats efter strykningen av Macelleria (V75-7).

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Såklart väldigt intressant”

Av
TOBIAS NILSSON
Grisle Odin G.L. efter segern i Kriteriekvalet tillsammans med Öystein Tjomsland och Frida Karlsson. Foto: Girlpower HB
Grisle Odin G.L. efter segern i Kriteriekvalet tillsammans med Öystein Tjomsland och Frida Karlsson. Foto: Girlpower HB

Traditionsenligt avgörs Kallblodskriteriet på Dannero. Trots att ena spiken är spelad till över 80 procent ser omgången speleggande ut. Jag har hittat några riktigt intressanta hästar som inte är särskilt betrodda av spelarkåren och jag skulle bli förvånad om utdelningen på sju rätt blir under 10.000 kronor.

Observera att V75-1 går klockan 15.00.

Troliga och roliga

 • Marlon Donvici (V75-1) har bara gjort två starter i år och ifjol gjorde Orlando Vici-sonen lika många starter. Anledningen till det stavas skador, men nu känns det efter årets två lopp att formen är på gång och Jörgen Westholm håller sin valack högt. I skrivande stund är han spelad till under fem procent och det är såklart väldigt intressant.
 • Det hade varit riktigt roligt och bra för sporten om vi fick en amatörtränad vinnare av Kriteriestoet. Alfa Lina (V75-2) tränas, körs och ägs av amatören Lars-Erik Karlsson och i uttagningsloppet var Klack Jo-stoet tapper från ledningen. Jag vet efter ha pratat med Lars-Erik att det finns flera sekunder att hämta och jag skulle inte bli förvånad om segertiden i loppet landar under 1.26. Jag spelar med Alfa Lina som en av tre utgångar.
 • V75-3 är ett öppet lopp och spelförslaget i tidningen spikas Veneer och jag finner ingen anledning till att ändra spik. Här gäller det för kusken Magnus A Djuse att hitta rätt ryggar för då tror jag ingen står emot Veneers sista långsida, men hästen ska köras på chans och det behöver lösa sig lite under vägen.
 • Grisle Odin G.L. (V75-4) var magnifik i uttagningsloppet och vann med nästan hela upploppet. Trots att han är spelad till över 80 procent väljer jag att spika eftersom det inte finns några som är i närheten av hans farter.
 • I Diamantstoet (V75-5) kommer det krävas många streck och jag vill varna för Robert Berghs Au Pair Girl som är van att möta betydligt tuffare motstånd och just nu är hon spelad under fem procent. En siffra jag tror kommer vara fördubblad när bilen accelererar, men även runt tio procent är hon spelvärd. För tre starter sedan var One Too Many-stoet riktigt läcker då hon vann efter resa i tredje utvändigt.

Betrodda som lever farligt

 • Oavsett vem som blir favorit i Svensk Travsports Guldtäcke (V75-6) lever farligt då loppet är vidöppet med fem volter och i stort sett vem som kan vinna. Fem av de tio senaste åren har vinnaren delat ut över tio gånger i odds och 2010 vann B.W.Gulliver till över 70 gånger pengarna. En helgardering behöver inte alls vara fel. Järvsö Ingrid ser ut att bli favorit och hon måste sänka rekordet rejält för att hinna undan.
 • Muscle Hustle (V75-7) har inte varit på topp på sistone. Senast Muscle Mass-hingsten vann var i början av mars och efter det har han inte varit i närheten av sina fornstora dagar. Trots det vågar jag inte ta bort honom från systemet för skulle han hitta tillbaka till sitt rätta jag har han överkapacitet för den här omgivningen.

Här finns startlistor till dagens samtliga lopp på Dannero.

”Extra tungt eftersom…”

Fakta

V75-Systemet 11 augusti

V75 utskrivet på tre kuponger. En av Corroded, Alfa Lina eller Au Pair Girl måste vinna för sju rätt.

Kupong 1:
V75-1: 14 Corroded (5,7)
V75-2: 1,2,9,10 (5,3)
V75-3: 12 Veneer (8,5)
V75-4: 8 Grisle Odin G.L. (3,10)
V75-5: 1,2,3,5,8,11,12,13,14,15
V75-6: Samtliga hästar (10,1)
V75-7: 3,5,7 (10,6)
1.560 rader/780 kronor

Kupong 2:
V75-1: 3,5,7,8,9,12,15 (13,2)
V75-2: 1 Alfa Lina (2,9)
V75-3: 12 Veneer (8,5)
V75-4: 8 Grisle Odin G.L. (3,10)
V75-5: 1,2,3,5,8,11,12,13,14,15 (6,9)
V75-6: Samtliga hästar (10,1)
V75-7: 3,5,7 (10,6)
2.730 rader/1.365 kronor

Kupong 3:
V75-1: 3,5,7,8,9,12,15 (13,2)
V75-2: 2,9,10 (5,3)
V75-3: 12 Veneer (8,5)
V75-4: 8 Grisle Odin G.L. (3,10)
V75-5: 12 Au Pair Girl (8,5)
V75-6: Samtliga hästar (10,1)
V75-7: 3,5,7 (10,6)
819 rader/409,50 kronor

Totalt 5.109 rader/ 2.554,50 kronor

Expandera