Fokustema
Spelstugan
Läs senare

75 intervjuer som grundlägger V75-succé

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Nadal Broline (utvändigt) jagar andra raka segern i guldfinalen. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.
Nadal Broline (utvändigt) jagar andra raka segern i guldfinalen. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport.

Vid fjolårets V75-omgång under Oslo Grand Prix-dagen stannade utdelningen på 1.297 kronor, men årets omgång ser möjligen ut att ha lite mer skrällpotential i sig.
Med formsvaga toppar i kallblodsloppet, dåliga lägen för några av topparna i Europamatchen och lite frågetecken kring moralen på några av de mer betrodda i Stoeliten går det åtminstone att spekulera i att utdelning kan springa iväg en bit även om omgångens megalampa Zalie Gar (V75-3) sannolikt vinner.

Måstestrecken

 • Stayerloppet (V75-1) är en öppen historia och vi regerar över att Stud Muffin blott är spelad på sex procent i skrivande stund. Nog för att Flemming Jensen ligger lågt, men vi vet sen gammalt att han inte lägger timmar på att studera motståndet utan här utgår han säkert ifrån att konkurrensen är stenhård eftersom det är en Oslo Grand Prix-dag. Det är den inte alls i det här loppet även om det finns dugliga toppar och såväl hästen som stallet (Jensens enda starthäst på Bjerke under lördagen vann) visar form. Given för oss!
 • Roli Eld (V75-4) avslutade strålande i Elitkampen och det här loppet tycker. vi inte är lika bra. Det finns frågetecken för hur det kommer gestalta sig rent taktiskt för några av de som blir mer betrodda och det kan öppna upp för Roli Eld som närmat sig eliten för varje lopp han gått under våren.
 • Viscarda Jet (V75-5) blev något av Elitloppshelgens ”kommundrag”, men än så länge är hon helt bortglömd trots att Björn Goop svingar sig upp bakom stoet för första gången. Galoppen senast tog kusken på sig helt själv och normalt sett är hon inte alls osäker. Med Elite du Ruel borta ur startlistan har Viscarda Jet rygg på två startblixtar i Peace of Mind och Ultra Bright och här har Björn Goop alla möjligheter att hamna en bra bit fram direkt. Stoet slog riktiga toppar i Italien under fjolåret och tränarsonen Joseph Ruocco flaggar dessutom för att det kan bli jänkarvagn denna gång om Björn Goop så önskar.

Överstreckade

 • Velocity de Vie (V75-1) kommer från seger och gjorde det absolut bra den dagen, men den här uppgifte är klart tuffare. Han har blandat och gett under våren och som favorit är han inget vi vill rygga fullt ut.
 • Det löste sig inte optimalt för Polara (V75-4) i Elitkampen, men vi är ändå lite skeptiska till om han är i lika bra form nu som när han vann det här loppet i fjol. Den finska stjärnan har inte sett lika vass ut i vårens starter – det har inte varit samma tryck i steget – och vi kan se honom förlora även från ledningen om han behövt bråka med landsmannen Josveis initialt.
 • Det råder ingen tvivel om att Heart of Steel (V75-6) är riktigt bra, men är han nödvändigtvis bättre än hästar som Alcoy, Vainqueur R.P. och Vincero’ Gar? Nej, vi är inte så säkra på det och påminner om att han fått hållas i rätt så måttlig fart framme i tät i de två senaste starterna. Här är det upplagt för att det kommer se helt annorlunda ut. Det räcker bara att läsa Christophe Martens intervju med Alcoy nedan så förstår du vad vi menar…
Fakta

SPELFÖRSLAGET

Kupong 1:
Avd 1: 11 Stud Muffin (2,13)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
540 rader/270 kronor

Kupong 2
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 6 Roli Eld (4,9)
Avd 5: 2,3,6,7,10,11 (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
1.440 rader/720 kronor

Kupong 3
Avd 1: 1,2,3,5,7,9,10,13 (6,12)
Avd 2: 1,6,7 (2,5)
Avd 3: 3 Zalie Gar (2,1)
Avd 4: 3,6,8 (4,9)
Avd 5: 10 Viscarda Jet (5,8)
Avd 6: 2,4,6,8,9 (11,7)
Avd 7: 2,9 (4,3)
720 rader/360 kronor

Totalt: 2700 rader/1.350 kronor

I samarbete med norska facktidningen Trav og-Galoppnytt kan Sulkysport presentera intervjuer på V75-hästarna.

V75-1

Captain Morgan (1) visade bra form vid segerloppet senast. Det är tuffa motståndare här, men han står fint till och skulle det lösa sig är han inte utan chans här heller, säger Anders Lundström Wolden.
Outstanding O. (2) satt perfekt till i rygg på ledaren senast i Harper Hanovers lopp, men blev dragen bakåt då ledaren stannade. Han hade varit med bland de tre främsta med bättre flyt. Hästen tränar väldigt fint och möter enklare sällskap nu. Plan A är att ta ledningen och stanna kvar där så länge det går. Ska streckas, säger Moeten Haugland.
Red Bar (3) blev det norskt huvudlag på den här gången. Jag är osäker på hur han är i voltstart, men om han håller sig lugn är han bra nog och i tillräcklig form för att duga, säger Ole Johan Östre.
Soros Kronos (4) är i god form, men det är hårt emot denna gång så en peng är målsättningen, säger Hans Christian Holm.
Bear Hope (5) ser fin ut i träningen och från femtespår tror jag att han kan öppna bra. Kommer han till ledningen är han inte helt borta trots att det är tuffa hästar på tillägg, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Kommer han till ledningen är han inte helt borta

Bleeding Heart (6) möter tuffa hästar så en premie är målsättningen, säger Lars Anvar Kolle.
Whatsoflying S.S. (7) var väldigt bra senast med full spänst över mål. Distansen ska passa, men motståndet är tufft. Skulle det klaffa kan han vara med bland de tre främsta, säger Jan Erik Isaksen.
Double Spin (8) verkar vara i väldigt god form, men han står tufft inne i loppet här så normalt sett får vi var anöjda om han tjänar en peng, säger Eirik Høitomt.
N.Y.Coeur de Soleil (9) var ”knallgo” senast på Solvalla. Nu är det dubbelt så lång distans, men han är allround. Nu blir det vanlig sulky och norskt huvudlag. Med rätt lopp är han en av flera som gör upp om segern i ett väldigt öppet lopp, säger Magnus Teien Gundersen.
Volocity de Vie (10) behöver lång distans för att komma till sin rätt och han vann väldigt lätt utan att vara bottnad senast. Han kom då till ledningen mitt i loppet. Det är rätt sorts uppgift igen, men motståndet kanske är hårdare den här gången än senast. Planen är att han ska fortsätta på barfotabalans om banförhållandena passar för det, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Stud Muffin (11) gick långa lopp och är i bra form. Jag känner inte till alla konkurrenter, men jag tror inte på någon segerchans. Han går barfota som vanligt, säger Flemming Jensen.
Blumberg Delo (12) har jag haft i tre månader. Formen är väldigt fin. Han var inte långt ifrån vinnaren i loppet den 4 maj, men blev tufft diskvalificerad. Hästen är väldigt stark och jag tror han kan dyka upp bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Arnold Mollema.
Ochongo Face (13) gick ett starkt lopp senast i Köpenhamn och därefter har vi siktat in oss mot detta. Han tränar bra och även om det är några tuffa konkurrenter med så tycker jag uppgiften ser passande. Avsaknaden av körspö kan vara ett minus, men vi får vässa upp honom lite i träningen så ska det nog gå bra. Inga ändringar, säger Fredrik Palm.

V75-2

Patent Leather (1) blev det fel för på Solvalla. Både hästen och kusken gav upp när det blev som det blev. Hästen är bra och ska räknas med segerchans även om han inte kan svara ut Samo Different Day från start. Samma utrustning som senast, säger Frode Hamre.
Samo Different Day (2) är behandlad och har stor kapacitet. Han tränar bra och står inte tillbaka för Patent Leather, men vi är lite osäkra efter att han galopperat i två starter för oss. Hästen är väldigt startsnabb och ska räknas som en outsider, säger Frode Hamre.
L.A.’s Magic Moment (3) jagar banrekordet för norskfödda fyraåringar på 1.10,9 vilket jag tror att han kan klara av. Han fick problem med halsen nyligen och fick strykas inför en tilltänkt start. Att vara med bland de tre främsta blir tufft, säger Anders Lundström Wolden.
Zelig Kronos (5) hoppas jag har gått framåt med de två senaste loppen han gjort. Han har varit kvar i Sverige hela tiden och jag tror det blir helstängt huvudlag nu, säger Pietro Gubellini.
Mister F. Daag (6) vann påett väldigt fint sätt i Köpenhamn. Han är inte någon startraket, men kan göra mycket själv i loppen. Inga ändringar är planerade och jag tror att kommer göra en stark insats igen, säger Paul Hagoort.
Missle Hill (7) var fin senast i Fyraåringseliten och det var kul att se att han tagit Vermo-loppet på rätt sätt. Känslan är att han gått framåt ännu mer till den här starten. Det här är en kapabel häst som jag tror mycket på i framtiden och han ska kunna gå exakt balanserad som senast, säger Daniel Redén.
Park View (8) blev det helt fel för på Solvalla med det väder och den bana som var den dagen. Det loppet kan man glömma. Jag tror han kan springa en hög 1.10-tid på en bra dag, men möjligheternna försvann i takt med spåret. Härifrån handlar det om bästa möjliga premie, säger Erik Killingmo.

V75-3

Racing Ribb (1) gick barfota runt om för första gången senast och lade inte riktigt ner sig i grejorna från start då, och det blev ännu knepigare av att han hade andraspår. Efter galoppen kändes han bra. När vi nu har innerspår väljer jag nog nog att ha lätta framskor på honom för att hästen ska känna sig stabil och då kan jag ladda ordentligt. Håller vi ledningen är det vinstchans, för hästen är i toppform, säger Adrian Kolgjini.
Mellby Frodo (2) satt fast senast mot tuffa hästar. Det är hårt motstånd även här, men hästen är bra själv. Han ska räknas i tätstriden från ett perfekt spår, säger Kristian Malmin.
Zalie Gar (3) är en riktigt bra häst och allt har varit som det ska med henne efter senast. Hon tävlar alltid med skor och känslan är att hon har bra chans här utan att jag har full koll på motståndet, säger Alessandro Gocciadoro.
Ofelia O.E. (4) krånglade med huvudet och galopperade innan start senast. Hon gick vad hon skulle efteråt och det var tråkigt att hon agerade opålitligt igen efter en lång period där hon skött sig. Nu får hon möta hingstar och då slår hon ur underläge. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

Zalie Gar var förkrossande överlägsen i Fyraåringseliten för ston. Nu ska Rene’ Legati försöka kvala in toppstoet till Klass I-finalen i Sundbyholm. Foto Mia Törnberg

Down and Dirty (5) håller väldigt fin form. Han blev fast på Solvalla och gick i mål med allt sparat. Nu stöter vi på några väldigt bra hästar med Zalie Gar i spetsen. Kanske att han kan vara trea med maxflyt, säger Tor Arne Eggen.
Humble Hill (6) är behandlad och har tränat på bra en längre period. Han står chansartat till mot tuffa hästar så det blir inte lätt att vinna, men en outsider kan han vara på sin fina kapacitet, säger Frode Hamre.
Beyblade (7) blev sliten i comebacken efter att varit ifrån längre. Detta är en bra häst som var med i derbyt för två år sen. Han har gått framåt med loppet i kroppen, men härifrån är det en peng som gäller, säger Flemming Jensen.
– Listas Manboy (8) står omöjligt till mot bra hästar så jag ligger lågt, säger Knud Mønster.
Creek’s Survive (9) blir bättre och bättre för varje start och ser fin ut i träningen. Jag räknar med att han kan tävla på samma nivå som när han gick 1.11,7 i fjol. Hästen är rask iväg så spåret passar bra med rygg på startsnabba hästar. Jag har ambitioner och kör utan skor precis som tidigare, säger Bjørn Garberg.
L’Amour Bonanza (10) blir det lite långt för mellan loppen nu, men han tränar bra och jag har siktat mot det här loppet. Spåret passar, men konkurrensen är tuff. Han kan vara med bland de tre främsta. Lättas i balansen nu, säger Sven Olav Weberg.
Rajah Silvio (12) tog Gävleloppet på ett bra sätt. Här jagar han nya startpoäng för att komma med i Klass I-finalen och det utesluter jag inte alls att han kan ordna trots startspåret. Det blir barfota runt om och jänkarvagn på nytt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

Ådne Odin (1) har känts förbättrad efter senaste starten. Han var lite tunt jobbad inför det loppet. Från ett fint spår ska han kunna få en fin position eftersom han är startsnabb. Han kan klara av en placering bland de tre främsta med klaff. Vi kommer inte göra några väsentliga ändringar, säger Veronika Bugge.
Smedheim Solan (2) avslutade bra senast på Bergsåker. Nu har han äntligen ett bra utgångsläge när han möter eliten och jag tror att han kommer göra ett bra lopp på söndag för det känns som han är i det bästa skick han varit under tiden i min regi. Inga ändringar, säger Jan-Olov Persson.
– Polara (3) har vunnit spårlottningen. Det är ett stort plus om han kan tävla utan skor. Han ska ha bra chans att nå ledningen och därifrån är han väldigt bra på att försvara sig‚ säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Hallin Faxen (4) visade bra takter senast och är en häst med stor kapacitet. Han kommer att göra ett bra lopp, men slår normalt sett inte de bästa om de löper upp till sin normala nivå. En fin peng kan han däremot få med sig, säger Olav Mikkelborg.
Valle Mattis (5) var vi väldigt nöjda med på Solvalla där jag tycker han gick ett riktigt starkt lopp. Allt har varit bra med honom efter det loppet så med klaff på loppet kan han vara med bland de tre främsta, säger Heidi Moen.
Roli Eld (6) gick strålande de sista 300 meterna på Solvalla och det här loppet är billigare. Precis som den dagen på Solvalla så ska han gå barfota fram. Han når inte ledningen, men ska kunna få en bra position. Jag tycker att han har vinstchans, säger Frode Hamre.

Det här loppet är billigare

Odd Herakles (7) tränar bättre än någonsin. Senast fick han ett tufft lopp samtidigt som han blev hovöm. Nu behöver han åtminstone gå m ed bakskor. Det blir en offensiv satsning, men spåret blev så dåligt att möjligheterna har reducerats, säger Lars O. Romtveit.
Josveis (8) var bra på Solvalla. Det blir tufft att komma till tät nu när han har Odd Herakles och Polara innanför sig och från dödens tror jag inte han vinner. Skulle likväl komma förbi dem och nå ledningen är han med i segerstriden, säger Trav og Galoppnytts finska medarbetare Martti-Ala Seppälä.
Ulsrud Tea (9) håller alltid bra form. Spåret drar ner möjligheterna då jag tror att hon har dåliga startryggar. Hon behöver tur och jag tror det blir tufft att vinna, säger Ove Kenneth Karlsen.
Torpa Nicklas (10) öppnade i 1.18-tempo i Sken senast efter att blivit hetsig i ledningen. Han håller väldigt fin form och är tillräckligt snabb i benen för att kunna vara med dem. Härifrån får vi hoppas på en peng och att han kan gå ett rekord på en 1.20-tid, säger Odd Arne Sagholen.

V75-5

Fredrik Perssons Ultra Bright ska starta på Bjerke. Foto: Mia Törnberg/Sulkysport

– Umaticaya (1) var inte som bäst senast. Hon blir kraftigt överflyglad från ett sådant här läge och det är bara en premie som gäller nu, säger Frode Hamre.
Calina (2) gick troligen sitt bästa lopp i karriären senast. Jag kör allt jag kan från start, men tror inte vi kan hålla ut Peace of Mind. Barfota, helstängt huvudlag samt jänkarvagn. Hon kan vinna om det klaffar; såbra är hon, säger Frode Hamre.
Peace of Mind (3) gick riktigt bra senast och jag tror att hon kan ta spets här. Hon är i fin form och det är inte omöjligt att hon leder hela vägen. Barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Ultra Bright (5) kändes väldigt fin i travet senaste men däremot var hon lite tung och seg. Jag vill ge henne ett lopp till innan Stoeliten hemma i Kalmar den 23 juni och tänker därför spara hovarna nu och köra med lätta skor. Jag laddar och hoppas och komma ner bakom Peace of Mind, säger Fredrik Persson.
Gina Schermer (6) var väldigt bra senast, men det här är ett tufft lopp. De kommer dock inte springa ifrån henne och hon kan vara med bland de tre-fyra främsta. Hon karn inte varit lika snabb bakom bilen i Sverige som i till exempel Frankrike, säger Rick Ebbinge.
Shadow Gar (7) är allt bara väl med efter senast och hon gjorde det bra då efter att ha fått trava i dödens och dra fram Mellby Free. Det var längesedan vi ändrade något på henne och gör inga nu heller, säger Jerry Riordan.
Odessa Celeber (8) är under utveckling, men fick trist läge i väldigt tufft sällskap. Hon måste ha tur härifrån och kommer tävla precis som senast, säger Roger Walmann.
Madelen L.T.C. (9) har fått ett bra spår och formen är god, men här möter hon hästar som jag tror blir för tuffa att matcha. Kan hon vara med bland de fem främsta har hon gjort det bra, säger Eirik Høitomt.
Viscarda Jet (10) kom upp för tidigt bakom vingen senast och blev stressad när de andra hästarna fyllde på bakifrån. Därav blev det galopp och Jorma tog på sig det. Hon flög fram över upploppet innan och känns strålande i träningen så jag tror absolut att hon duger fint även mot de bästa stona i Norden. Nu blir det skor, men det är ingen fara och med största sannolikhet fortsätter vi med vanlig vagn, säger tränarsonen Joseph Ruocco.
Hillary Queen (11) var mycket bra på Vincennes. Bakspår och sprinterdistans drar ner förhoppningarna. Det måste bli överpace för att hon ska kunna komma in i loppet, men hon är stark och kan komma i in imatchen om så blir fallet. Jag tror inte vi gör några ändringar, säger Paul Hagoort.
Normandie Royal (12) är tillbaka i form och gjorde ett topplopp senast, men från detta startspår är det iskallt. Det är en peng som gäller, säger Frode Hamre.

V75-6

Elvis d’Evron (1) har utvecklat sig mycket och är i bra form. Han klarar inte av att hålla ledningen, men jag tror han kommer göra ett bra lopp. Han matchar inte Alcoy, men kan vara trea-fyra, säger Gerard Forni.
Alcoy (2) gjorde sitt bästa lopp i karriären senast och är otroligt bra! Jag kommer inte ladda från start, men kan köra när jag vill efter det för han tål att göra jobb. Det blir barfota fram igen och avsaknaden av körspö kommer inte påverka honom. Jag har respekt förmotståndet, men tror inte att någon är bättre än min häst, säger Christophe Martens.

”Tror inte att någon är bättre än min häst”

Casino Gardenia (4) har inte varit hundraprocentig i de senaste starterna och jag tror han kommer vara mycket bättre nu. Det är en bra hästsom bör räknas, säger Knud Mönster.
Dibaba (4) valde jag att gå ut mot hingstarna med. Hon duger fartmässigt och galopprisken är lika stor här som det är i stoloppet där man kör om 100.000 kronor. Här är det 300.000 och hon har känts jättefin efter senast. Vi gör inga ändringar och jag hoppas på en fin prestation, säger Roger Walmann.
Heart Of Steel (6) har varit fin i två raka spetssegrar. Det har varit tacksamma lopp för honom, men han har vunnit på bra vis och känns fortsatt fin i träningen. Hästen gör alltid sitt oavsett löpningsförlopp och vi fortsätter med barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Hambo Transs R. (7) fick ett preparélopp senast i Billund. Det gick väldigt fort till slut och hästen visade att han är i bra form. Han är rask iväg, men spåret är chansartat. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Vainqueur R.P. (8) har sett fin ut här hemma i träningen och det råder ingen tvivel om att det är en klasshäst. Vi har en stark tro på att han kommer göra ett bra lopp, men från åttondespår kommer det krävas en del tur hur bra hästen än är, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Vincero’ Gar (9) gör det alltid bra och det kan vara nyttigt för honom med ett lopp i ryggar. Om banan är fin kommer han att tävla barfota runt om, säger Alessandro Gocciadoro.
Tsunami Diamant (10) har ännu en gång fått bakspår. Hästen är i form och tränar bara bättre och bättre. Mina två hästar är jämngoda och positionerna kommer avgöra de två emellan. Inga ändringar, säger Paul Hagoort.
Speedy Face (11) har känts jättebra i jobben inför denna säsong och han kommer att få ett bra år. Senast slog han bra hästar lätt i Lyons lopp för femåringar. Jag valde mellan detta lopp och Jämtlands Stora Pris och med facit i hand hade det nog varit bättre att välja Östersund. Det är tufft motstånd och svårt läge här och jag får hoppas på att det blir överpace och att vi får ett bra lopp i draget. Vi siktar på att köra barfota runt om, säger Adrian Kolgjini.

V75-7

Slide so Easy (1) har fått det bästa startspåret. Det blir att köra vad det går hela vägen i ryggar. Är han fyra-femma har han gjort det väldigt bra. Jag tar ut bomullen ur öronen nu, annars går han precis som han brukar, säger Flemming Jensen.
Perfect Spirit (2) svarade för en märklig insats senast, men vi hittade inga fel och han hade inte överdrivet hög puls. Ganska direkt i jobben efteråt var han lika fin som inför det loppet. Han hade dessutom lyft sig i jobben inför loppet senast. Vi måste tro att han är bra igen. Ska vi gissa på något kan det varit banan som gjorde honom hovöm. Läget är perfekt och han är snabb, säger Daniel Redén.
Ringostarr Treb (3) kommer med toppform och allt är väl med honom. Nu blir det jänkarvagn igen efter att ha tävlat i vanlig sulky i årets två starter. Han är snabb iväg och kan nog hålla upp ledningen om Paal vill, men han är inte beroende av att gå där och sitt rekord har han satt bakifrån. Paal får bestämma taktik utifrån hur det känns på söndag och vi åker så att vi är framme på lördagkväll efter att de har tävlat klart på Bjerke, säger Jerry Riordan.
Vitruvio (4) kom till Balltorp i Mölndal i tisdagskväll och jag körde fort själv med honom i torsdags. Jag tror att han åker till Oslo lördag morgon och han tävlar barfota runt om som han brukar göra i större lopp. Senast var det en häst som trampade upp i hans hjul så han sprang med punktering hela loppet, därav resultatet, säger Alessandro Gocciadoro.

Bahia Quesnot och Junior Guelpa ska starta i Oslo Grand Prix. Foto: Simon Hagen

Bahia Quesnot (5) är bättre över 2.100 meter än 1.600 meter och kommer gåbra till slut. Jag tror att hon kommer vara med bland de tre främsta och nu ska hon tävla barfota igen, säger Gerard Forni.
Gretzky B.R. (6) har gjort allt rätt i år. Det är stentufft motstånd, men det är trots allt hemmaplan och då känns det kul att testa. Hästen tränar fint och är startsnabb. Jag hoppas på en bra position, men är nöjd med en bra premie, säger Geir Vegard Gundersen.
Valokaja Hindö (7) tränade på ett fantastiskt vis under söndagen, men nu går han upp i klass. Man vet aldrig med Bazire, men jag tror att han får nöja sig med en bra prispeng nu. Hästen kommer tävla barfota, säger Gerard Forni.
Uza Josselyn (8) kom inte in i loppet på Solvalla. Hon kommer vara bättre nu och 2.100 meter är perfekt. Hon kommer spurta starkt och vara bland de tre främsta, ja hon kan rentav vinna loppet. Kusken är dessutom i form, säger Gerard Forni.
Nadal Broline (9) har Björn siktat mot det här loppet med efter Solvallasegern och Elitloppet var aldrig något riktigt alternativ. Hästen är inget träningslejon, men visar allt väl i träningen. Niondespår är okej och får han spara speeden gör han upp om tätplatserna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: 2 starka spetsvinnare nyckeln till full pott

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla och Åby delar på kvällens V86-övningar och omgången är kittlande på förhand. Det känns som att flera favoriter lever farligt och jag har hittat några bortglömda guldkorn…

V86 Strykningar

V86-2: 4 Surprise Rose, 11 Slaghöken
V86-6: 9 Viola Grif, 10 Seaside Bliss, 12 Vanessa F.B.

Startlistor till onsdagens tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Livi Othella H.M. (V86-1) gör debut över sprinterdistans och första starten hos Peter Untersteiner, men hon är klart duglig för klassen och har förberetts med banjobb inför comebacken. Halmstadtränaren kör själv Electric Rain, men Livi Othella H.M. har betydligt bättre läge och blir bortglömd som bortvald.
 • Global Warrior (V86-3) segrade trots tredjespår till dödens senast och femåringen är näppeligen sämre med loppet i kroppen. Nu har han bricka åtta på nytt och motståndet är något tuffare, men å andra sidan tål femåringen grovjobb och det ser ut att kunna bli lite körning från början.
 • Digital Download (V86-4) droppar i klass efter att ha provat från iskallt spår i uttagningarna till Drottning Silvias Pokal. Fyraåringen har dåligt läge på nytt, men i den här konkurrensen tål hon att göra mycket av jobbet själv och spelmässigt är hon totalt bortglömd. Segerchansen är betydligt bättre än streckprocenten.
 • Final Dream (V86-5) har varit duktig i årets två starter och senast hann hästen fram via dubbla open stretch. Full väg istället för 1.640 meter är inget stort minus, men däremot är det en klar fördel att sjuåringen har spetsläge. Final Dream säljer sig dyrt i ledningen och han har goda möjligheter att leda från start till mål.
 • Reverend Wine (V86-8) har tidigare frontat från innerspår och hästen har bra chans att leda hela vägen i händerna på Björn Goop. Sjuåringen har fyra vinster på sex starter med Färjestadkusken och hästen står noterad för sex segrar på tolv försök över längre distanser.

Betrodda som lever farligt

 • V86-inledningen är vidöppen och det skriker skräll lång väg. Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har varsin svårbedömd häst som mestadels startat i Nederländerna och båda stona gör debut på svensk mark. Zante Grif ser inte ut att vara någon enkel häst, vilket resultatraden med många galopper vittnar om. Femåringen har gjort en start i år, men där blev det galopp direkt i starten och i sista starten ifjol (augusti) felade hon till slut som slagen. Zante Grif är långsam ut och känns inte het. Zuleika Font är stabilare och förmodligen även snäppet vassare än Zante Grif. Zuleika har gjort två starter i år. I början av januari vann hon från spets utan att imponera och i slutet av februari kallnade hon från dödens. Femåringen vann karriärens fem första starter och var bland annat hårt betrodd i ett tufft klass II-försök på Lunden för ett år sedan. Där fick hon ingen lätt resa och galopperade 50 kvar med chans på fjärdepriset.
 • Louie Brodde (V86-5) var rejäl från dödens senast och är inne i en positiv trend, men bakspår är ett minus eftersom sjuåringen är allra bäst med tidig tätkänning. Hästen har inga optimala ryggar i starten och lär hamna långt bak i kön. Därifrån blir det tufft att söka sig fram till dödens och avgöra.
 • Ike Schermer (V86-7) hade inte vässats inne på travbanan i Wolvega inför årsdebuten på grund av corona och normalt brukar Engwerdas hästar gå tuffa provlopp innan han gör resan till Sverige. Nu hade hästen svårt läge i ett tufft bronsförsök i comebacken, men han var seg och lopp i kroppen är en fördel. Däremot är han sårbar som favorit. Om jag läser kvällens uppgift rätt blir Ike Schermer överflyglad av Amazing Case som i sin tur lär släppa till Ingo. Då kan det bli tufft i debuten över sprinterdistans för Ike Schermer.
 • Coogan (V86-8) har varit vass i årets tre starter, men läget är allt annat än bra och sexåringen laddas mot silverfinalen på Solvalla lördag den 30 maj. Det är risk för vingel och som klar favorit väljer jag att spika emot.
Fakta

V86-förslaget 20 maj

V86-1: Samtliga tolv hästar (3,9)
V86-2: 1,2,4,7,12 (3,5)
V86-3: 3,4,5,6,7,8 (13,9)
V86-4: 1,4,8 (5,2)
V86-5: 3 Final Dream (9,1)
V86-6: 2,3,4 (6,11)
V86-7: 1,4,10 (2,5)
V86-8: 1 Reverend Wine (8,3)

9.720 rader/2.430 kronor

Expandera

”Aldrig haft bättre material”