Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Challenge: Elitloppsdueller rakt igenom!

Av
Emil Persson
Vivid Wise As med tränaren Alessandro Gocciadoro i sulkyn. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Vivid Wise As med tränaren Alessandro Gocciadoro i sulkyn. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Söndagens Challenge-kupong är helt och hållet formad med dueller mellan Elitloppshästarna. Markerar man ett X på kupongen innebär det att båda båda hästarna ska missa finalen för att X ska bli det rätta tecknet.
Svenska Spel har saltat potten med 100.000 kronor i söndagens omgång vilket gör det hela än mer spelstimulerande.

Vill du spela Challenge tillsammans med Sulkysport hos vår samarbetspartner Café Brasco finns följande alternativ:

Match 1

Önas Prince – X – Don Fanucci Zet

Kommentar: Med tanke på att vi pratar slutplacering finalen inkluderad så är det svårt att sätta annat än en tvåa som utgångstips på den här matchen. Procenten uppgår till 76 procent i skrivande stund, men det är nog bara att tugga i sig.

Grundtips: 2

Match 2

Brother Bill – X – Etonnant

Kommentar: Lurig match! Brother Bill kan mycket väl sluta tvåa i sitt försök och Etonnant missa sitt på grund av problem med bankroppen, men skulle båda gå till finalen så tror vi att Etonnant är den starkare över två heat.

Grundtips: 2

Match 3

Cokstile – X – Vernissage Grif

Kommentar: Ni såg väl Alessandro Gocciadoros hästar under lördagen? De flög fram på nytt och det faktum att Vernissage Grif kommer från ett halvljummet genrep känns inte alls så jobbigt efter att sett Bepi Bis insats under lördagen som likaså hade en sämre prestation bakom sig. Tecken 1 och 2 bör räcka; någon av dem bör ta sig till final.

Grundtips: 2

Match 4

Perfetto – X – Click Bait

Kommentar: Här kittlar X som spik. Ingen av dessa hästar är superaktuell på något vis utan här kan vi se båda hästarna missa finalen. Att tecken X blott är spelat på 31 procent i skrivande stund gör det inte mindre intressant.

Grundtips: X

Match 5

Who’s Who – X – Hail Mary

Kommentar: Lurig match de här hästarna emellan. Vi kan se en galopp på Hail Mary i första kurvan vid för tuff laddning och även Who’s Who har gjort bort sig med felsteg i första kurvan. Båda hästarna körs av nya kuskar och även om det är kuskar som många anser tillhör elitskiktet som sitter bakom dem så är det inget plus att behöva bekanta sig med en häst först i ett sådant här lopp. Vi tar med alla tecken.

Grundtips: 2

Match 6

Admiral As – X – Vivid Wise As

Kommentar: Det är fullt möjligt att Admiral As kan ta en bättre placering än Vivid Wise As i försöksloppet, men som sagt; här pratar vi om bästa slutplacering finalen inkluderad och då håller vi den sistnämnde högre. Just nu är han bara spelad på 26 procent så här jobbar vi enkelstreck på 2:an!

Grundtips: 2

Match 7

Snowstorm Hanover – X – Extreme

Kommentar: Inställd på grund av strykningen av Extreme. Minst en markering krävs, alla tecken ger rätt.

Grundtips:

Match 8

Night Brodde – X – Mister F Daag

Kommentar: En totalt, totalt omöjlig match att analysera. Night Brodde kan få en position längre fram i fältet medan Mister F Daag är en svettig spurtare som riskerar att hamna en bit bak. Vi kan se båda hästarna missa finalen, men känner oss nästan bara trygga med samtliga streck.

Grundtips: X