Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Första barfota runt om!

Av
Emil Persson

Vi är framme vid det andra B-loppet inför Prix d’Amerique. Det handlar om Prix du Bourbonnais och precis som i de övriga B-loppen så är de tre främsta hästarna direktkvalificerade till 2022 års upplaga av Prix d’Amerique.

Denna vecka är det tio miljoner jackpot under söndagens High Five-spel. Face Time Bourbon vann föregående B-lopp och finns med bland de 17 deltagarna igen. Allt tyder på att han även vinner det här loppet och vi finner ingen anledning att jobba med någon annan häst som alternativ vinnare när vi komponerar våra High Five-system.

Där bakom finns det dock några frågetecken som ska rätas ut och som gör det hela spelstimulerande.
Kan Violetto Jet revanschera sig för den finalbiljett han missade med knapp marginal i Prix de Bretagne och hur kommer Jean-Michel Bazires nyförvärv Zacon Gio uppträda med utrustningsändring samt på balansen barfota runt om för allra första gången?

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Bas – 10 andelar á 50 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stor – 8 andelar á 150 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora original – 7 andelar á 151 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Stora – 4 andelar á 149 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Loppanalys:

Prix du Bourbonnais (€110.000)

  • Face Time Bourbon lekte hem det inledande B-loppet Prix de Bretagne och såg verkligen smällfin ut på 1.11,4/2.700 meter. Rapporterna från Sébastien Guarato i den franska fackpressen är bara positiva efter det loppet och inget ska tyda på att hästen tagit skada av den tuffa urblåsare han fick den dagen. Det här blir sannolikt Face Time Bourbons sista start före Prix d’Amerique och att han kommer att köras för seger råder ingen tvekan om. På förhand talar allt för att superstjärnan vinner även detta lopp.
Fakta

RANKING

A-häst
17 Face Time Bourbon

B-hästar
10 Etonnant
5 Violetto Jet
1 Rebella Matters
13 Zacon Gio
14 Delia du Pommereux
4 Fakir du Lorault
8 Chica de Joudes
7 Diable de Vauvert

C-hästar
15 Davidson du Pont
6 Detroit Castelets
3 Express Jet
12 Carat Williams
2 Frisbee d’Am
11 Feeling Cash

D-hästar
9 Etoile de Bruyère
16 Bilibili

  • Etonnant hade vi trea i vår rank i Prix de Bretagne – spelad till 35 gånger pengarna – och han gjorde precis som vi hade förutspått en toppinsats som tvåa bakom Face Time Bourbon. Det känns som att hästen kan hålla en jämnare nivå i sina sulkylopp än i montéstarterna numera där han stundtals faller ifrån och vi är mer och mer inne på att det är just för sulky Etonnant är som bäst numera. Sjuåringen kommer ut barfota runt om även i detta lopp och placeras som tvåa i vår rank.
  • Violetto Jet stämde det inte hundra för i Prix de Bretagne, men han spurtade likväl vasst som fyra och var snubblande nära att greja tredjeplatsen. Det hade inneburit en friplåt till Prix d’Amerique och det är givetvis en sådan biljett man är på jakt efter här istället. Fabrice Souloys hästar går oerhört bra för dagen och allt tyder på att Violetto Jet ska kunna sluta på någon av de främsta placeringarna bakom Face Time Bourbon.
  • Rebella Matters tillhörde skaran som avslutade snabbast av alla sista 500 meterna i föregående B-lopp. I Jean-Michel Bazires regi ser hon ut som en helt annan häst än vad hon har gjort förut och det känns verkligen som att Christophe Martens har lärt sig henne på ett sätt som optimerar hennes möjigheter i loppen.
  • Bazire själv sitter bakom Zacon Gio för allra första gången i lopp. I Prix de Bretagne gav hästen ett heltrist intryck då han pullade och slocknade tidigt. Nu ska Bazire göra en utrustningsändring för att hålla hästen lugnare och därtill ska Zacon Gio tävla barfota runt om för allra första gången i karriären. Vi blir inte förvånade om vi får se en total förvandling över en natt och utfärdar stormvarning!
  • Delia du Pommereux fick ett rent preparélopp på skor i Caen den 23 oktober. Nu börjar det bli allvar igen och skorna åker av, men frågan är om årets Paralympiatravsvinnare redan är så långt framme formmässigt att hon kan utmana om de allra främsta placeringarna?
  • Davidson du Pont gör sin första start på tre månader. Han var förvisso trea i Prix de Belgique på skor i början av 2020, men totalt sett är hans resultat med skor på hovarna avskräckande statistik så utifrån tävlingsuppehållet och på just skobalansen så skickar vi ner honom en bit i vår rank.