Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Jackpot och vidöppet!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Allt som oftast är det travlopp som gäller i söndagens High Five-lopp under vintern, men denna vecka är det ett Steeple-Chase-lopp som hämtas från Auteuil.

Vi vet sedan tidigare att utdelningen har en tendens att sticka iväg ordentligt i den här typen av lopp och när det dessutom är kryddat med fem miljoner i jackpotpengar så blir inte potentiell sämre!

Vi lutar oss mot Frankrikes hinderkung nummer ett James Reveley som sitter upp på Gran Diose som hunnit med att visa att han trivs med exakt de här förutsättningarna på Auteuil.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Stor – 8 andelar á 150 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)
Stora – 4 andelar á 150 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)
Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix Jean Laumain (€95.000), 3.500 meter

 • 2 Gran Diose är bara tredje mest betrodda i fransk fackpress om man ser till en snittrank av de 20 största tipsmedierna söderöver, men vi håller den här femåringen som favorit i loppet. Louisa Carberrys valack vann ett Steeple chase-lopp på just Auteuil i maj i lag med James Reveley efter att fått två lite tätare lopp i kroppen innan dess. Samma sak upprepar sig nu då han fått ett lopp i oktober och ett lopp i början av november. Det tycks vara helt rätt tidsintervall för honom och för oss är han given förstahäst.
 • Fakta

  RANKING

  A-hästar
  2 Gran Diose
  9 Genesis As
  6 Elvis de Balme

  B-hästar
  7 Road Mix Tavel
  14 Ephedrine
  15 Galet des Fosses
  5 Grand Clermont
  12 Espoir Royal
  8 Guardamar

  C-hästar
  11 Filup
  3 Drop Flight
  10 Beryl Baie
  1 Two Taffs
  4 Futbolisto
  13 Ediboum
  16 Fighter Jet

  9 Genesis As har varit tvåa, trea och fyra i sina tre senaste Steeple chase-lopp och har totalt fem placeringar bland de tre främsta på tio försök i denna disciplin. Vi tycker att hästen ser ut att stå rimligt inne i denna handicap och Pierre Dubourg som ledsagare på ryggen är likaså en plusvariant.
 • 6 Elvis de Balme får plats som vår sista häst i A-gruppen. Han är faktiskt mest betrodd av alla i fransk media och alltjämt obesegrad i Steeple chase-lopp efter tre försök. Den här uppgiften känns tuffare och vi tycker att de tidigare nämnda är aningen hetare.
 • 7 Road Mix Tavel var en ”snackhäst” i ett High Five-lopp för tre veckor sedan, men föll den dagen och gjorde spelarna besvikna. Utifrån det får man behandla hästen lite varsamt, men i grunden ska hästen stå bra inne i denna handicap. Fem starter i High Five-sammanhang har resultat i tre placeringar bland de fem främsta.
 • 14 Ephedrine var fyra i ett High Five-lopp den 6 november och det här är ett riktigt dugligt sto för sammanhangen som tycks bli lite bortglömd.
 • 15 Galet des Fosses var trea i ett Steeple chase-lopp på just Auteuil den 25 september. Då handlade det om 4.400 meter och det behöver inte alls vara negativt att det är 900 meter kortare nu för det har verkat fördelaktigt för den här hästen rent historiskt.