Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Jackpot & PDA-plats i potten!

Av
Emil Persson

Hela 17 hästar finns med i söndagens High Five-lopp som är självaste Criterium Continental (€200.000) och som vanligt är det kryddat med fem miljoner extra i jackpot.
Det anrika fyraåringsloppet lockar som vanligt med en direktplats till Prix d’Amerique till vinnaren och det ser förhållandevis ovisst ut på förhand.

Vi har placerat tre hästar i vår A-grupp och har satt stoet Hirondelle Sibey först. I höstas såg vi henne sluta tvåa bakom Calgary Games i finalen av Europaderbyt på Åby och när tongångarna åter är riktigt positiva från tränaren Jean-Michel Baudouin, utgångsläget är perfekt och urskicklige Eric Raffin sitter i sulkyn så tycker vi att hon är den häst i loppet som har störst vinstchans.

Svenskintressen är två till antalet. Björn Goop kör Alessandro Gocciadoro-tränade Bepi Bi som vi också har med i A-gruppen på barfotabalans medan Fredrik Wallins Sayonara får slå ur underläge, superavslutningen i Vincennes-debuten till trots.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Bas – 10 andelar á 100 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora original – 7 andelar á 151 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hela Potten – 6 andelar á 297 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Stora – 4 andelar á 149 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Criterium Continental (€200.000)

  • Hirondelle Sibey såg vi på svensk mark i oktober då hon var tvåa bakom ”monstret” Calgary Games i finalen av Europaderbyt. Jean-Michel Baudouins häst följde upp den insatsen med en fjärdeplats i Prix Marcel Laurent och skulle även ha startat i Gran Premio Unione Europea i Modena efter det, men hade en lättare känning i sin kropp och ströks. Jean-Michel Baudouin sänder väldigt positiva signaler kring sitt sto i en intervju i den franska facktidningen Paris-Turf efter det loppet rörande hur snabbt hon har återhämtat sig samt att hon tränar bättre nu än hon gjorde inför den senaste starten. Hirondelle Sibey har visat att hon kan lägga iväg bra bakom bilen och även om hon inte tar ledningen ska hon ha toppchans att få en bra position i främre träffen och sannolikt slipper hon göra så mycket jobb själv här.
Fakta

RANKING

A-hästar
1 Hirondelle Sibey
9 Hooker Berry
4 Bepi Bi

B-hästar
3 Hohneck
2 Havanaise
10 Bengurion Jet
7 Blackflash Bar
16 Hokkaido Jiel
6 Hussard du Landret

C-hästar
5 Helgafell
12 Sayonara
14 Bubble Effe
15 Heliade du Goutier
8 Bleef Dipa

D-hästar
13 Harvest de Buliere
17 Fascination
11 Haiti Island

  • Hooker Berry satt fast med sparade krafter som fyra i Gran Premio Unione Europea och flög fram i spurten i Prix Octave Douesnel. Det kändes som han var på retur efter treåringssäsongen, men Jean-Michel Bazire har fått tillbaka hästen i ett fantastiskt slag och just 2.100 meter tycker vi känns extra gynnsamt för den här snabba hästen kontra lång distans.
  • Bepi Bi var tvåa bakom Sister Sledge i Fyraåringseliten i ett av årets mer minnesvärda lopp på svensk mark. Även om han vann Grupp I-loppet Gran Premio Giuseppe Biasuzzi i Treviso under hösten och slutade tvåa i Gran Premio Unione Europea så tycker vi inte att han varit riktigt lika vass som han var i våras. I de senaste starterna har hästen bara tävlat barfota fram, men nu blir det – precis som i Fyraåringseliten – barfota runt om och därtill körs hästen av Björn Goop för allra första gången som vi vet hittar rätt stigar på Vincennes. Det kan faktiskt vara så att det är Bepi Bi som anför det här loppet.
  • Hohneck kommer troligtvis bli favorit i det här loppet, men vi tyckte inte att han övertygade helt i Prix Octave Douesnel där segrn gentemot Hooker Berry blev knapp. Hohneck är nästan alltid med och slåss om tätplatserna i lopp efter lopp vilket han säkert kommer att vara här också, men just vad det gäller chansen att vinna loppet så finner vi tre andra hästar som vi tycker är hetare kandidater.
  • Havanaise var tvåa i Criterium des 3 ans mot hingstar i fjol och kommer närmast från ett mycket bra genrep i Prix Ariste Hémard. Hon gick segrande ur det loppet efter att Franck Nivard kunnat forcera stoet till tät efter halva distansen och fungerade väl utan skor på alla fyra hovar. Det blir samma balans här och hon sitter i andraspår direkt.
  • Bengurion Jet var ”brutal” då han vann på 1.08,8a/1.609 meter under Åbergs-kvällen, men gick rejält på pumpen i Åby Stora Pris. Han höll bara okej från dödens i Gran Premio Unione Europea och vi tycker inte att han ser riktigt lika formstark ut nu som han gjorde tidigare under året.
  • Blackflash Bar spurtade hem Gran Premio Unione Europea från andra utvändigt och är ett riktigt toppsto som gång på gång visat att hon står sig även mot hingstarna.
  • Fredrik Wallins Sayonara avslutade 1.08,3 sista 500 meterna i Prix Ariste Hémard och flög verkligen fram i spurten. Den här uppgiften är betydligt tuffare och vi tror att hon får svårt att slåss i den absoluta toppen.