Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Första med Bazire!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Prix d’Amérique-helgen är äntligen här och den känns väldigt emotsedd även om den blir annorlunda på så många vis.

Inte sällan har klassiska Prix du Luxembourg utgjort lördagens High Five-lopp i Frankrike, men årets upplaga lockade blott tio deltagare och därmed fick man stuva om och välja ett annat H5-lopp.

Dagens tillställning innehåller 16 nio- samt tioåriga hästar som högst tjänat 252.000 euro och det finns många hästar med i det här loppet vars bäst-före-datum är passerat, den saken är säker…

Därmed inte sagt att det ser ointressant ut spelmässigt på något vis utan vi ser fram emot att lura ut vilka fem hästar som lägger beslag på topplaceringarna på världens bästa enloppsspel.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt de två nedanstående alternativen:

Sulkysport – Toppsnurran

Sulkysports fem högst rankade hästar snurras enligt alla ordningsföljder. Underskatta inte möjligheten till fina sidovinster även om vi inte samtliga fem topplacerade hästar finns markerade!

Radpris: 5 kr – 10 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

Radpris: 10 kr  – 20 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix Chalons En Champagne (€58.000), 2.700 meter voltstart

 • 10 Ciel d’Azur hade tagit två raka spetssegrar på Vincennes innan senaste starten och besegrat en hel del bra hästar. Då kördes han dock alldeles för tufft av Franck Nivard som blev hängandes i tredjespår första 1.200 meterna innan dödens nåddes och det dröjde inte heller länge innan han sände fram utvändigt ledaren på nytt. Vi har full förståelse för att det blev stumma ben på Ciel d’Azur den dagen. Han har repat sig från den tömningen så ser det här väldigt passande ut för normalt sett öppnar hästen både stabilt och snabbt. Jean-Michel Bazire sitter upp bakom Franck Leblancs häst för första gången. 
  Fakta

  RANKING

  A-häst
  10 Ciel d’Azur

  B-hästar
  7 Carioca
  15 Comte des Tithais
  16 Braquo
  3 Caliméro du Thiole

  C-hästar
  11 Capital Charm
  1 Say That Again
  2 Belphégor du Paj
  4 Cronos d’Hameline

  D-hästar
  6 By And By
  8 Chilkoot Trail
  5 Cristal du Perche
  13 Concerto des Dunes
  9 Chistera
  14 Bel Air

  E-häst
  12 Calypso Vinoir

 • 7 Carioca har tagit två raka segrar på Vincennes. Senast fick han väldigt långt fram, men fick kontakt med 15 Comte des Tithais i slutkurvan, blev framdragen och hann avgöra med knapp marginal. Gången innan blev segern säker från tät efter att hotet galopperat 150 meter före mål. I de här två senaste starterna har det handlat om 2.100 meter, men han vann över 2.700 meter så nyligen som den 29 oktober. Då nyttjades ett rygglopp och det tror vi att man försöker kopiera här.
 • Nämnde Comte des Tithais var nära att besegra Carioca senast. Han sköt till riktigt bra efter sen lucka gången innan och vid triumfen i Graignes den 18 oktober besegrade han svenskbekanta hästar i form av Confidence och Olle Rols. Bränner inte offensivs Yoann Lebourgeois krutet för tidigt är Comte des Tithais med i slutstriden.
 • 16 Braquo kördes i ledningen i jämnt 1.13-tempo senast på Vincennes och blev rejält trött på upploppet. När han vann i Les Sables d’Olonne i oktober nyttjades samma taktik varpå det höll och då vi uppfattar honom som en smula stänkrädd uteslutet vi inte alls av Antoine Daboius är offensiv även här.
 • 3 Calimero du Thiole är vår stora skräll i loppet och en häst vi har högre upp i ranken än vad de flesta franska medier har. Han kastade sig i galopp direkt bakom bilen senast, men har faktiskt gjort några vettiga insatser innan det. Vi påminner om att han var tapper som tvåa bakom Tuxedo Bi i Mauquenchy i oktober och att han faktiskt besegrade Comte des Tithais den dagen, om än med knapp marginal. Får han ett smyglopp här kan han överraska!
 • 11 Capital Charm är sannerligen inte enkel att räkna på… Hästen skrällvann ett High Five-lopp i november efter en perfekt smygresa, men har därefter galopperat lite när som helst i loppen och blivit diskvalificerad fyra starter i följd. Att farten räcker till tvivlar vi inte på, men vi flyttar ner honom lite i tanken på grund av de osäkra tendenserna.
 • 1 Say That Again avslutade helt okej som trea senast bakom Carioca och Comte des Tithais. Då var det medeldistans och vi tycker inte att den längre distansen har verkat falla Björn Goops häst riktigt i smaken på senare tid.
 • 2 Belphegor du Paj var uddlös i det lopp som Carioca vann senast, men blir ändå markeringsaktuell på High Five. Han stärks upp med Matthieu Abrivard i sulkyn denna gång och hästen spurtade faktiskt bra i skymundan som åtta för honom när duon bekantade sig med varandra för första gången den 12 november.