Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Skrällpotential bakom världsstjärnan

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Vintermeetinget är igång och under söndagen är det äntligen dags för det första B-loppet Prix de Bretagne.

De tre bäst placerade hästarna är klara för start i Prix d’Amerique och bakom den givna och korrekta storfavoriten Face Time Bourbon så ser loppet ut att vara öppet.

Jean-Michel Bazire har inte riktigt uppvisat storform på sitt stall såhär långt under vintermeetinget vilket gör att vi flyttar ner hans starkaste kort i loppet Ganay de Banville samt Rebella Matters en liten bit ner i ranken och helt ratar Zacon Gio som det inte verkar särskilt aktuellt med såhär i debuten på fransk mark.

Det finns ett par 50-oddsare som vi absolut kan se plocka hem fjärde- och femteplatserna i det här loppet vilket skulle göra att High Five-utdelningen snabbt skjuter i höjden.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Hemköp City Torget Kungsbacka

Café Brasco

Loppanalys:

Prix de Bretagne (€110.000), 2.700 meter voltstart

 • Face Time Bourbon gör sin första start sedan vinsten i Gran Premio della Lotteria. Han startade drygt två och en halv vecka efter fjolårets Lotteria och vann då Prix Marcel Laurent så täta starter denna period på året har han hanterat väl även tidigare. Hästen kommer ut på racerbalans och det finns egentligen ingenting som talar för att världens bästa travhäst ska förlora det här loppet.
 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  17 Face Time Bourbon

  B-hästar
  6 Fakir du Lorault
  12 Etonnant
  9 Diable de Vauvert
  1 Ganay de Banville
  4 Rebella Matters
  10 Feliciano
  5 Frisbee d’Am
  11 Chica de Joudes

  C-hästar
  13 Feeling Cash
  8 Detroit Castelets
  7 Violetto Jet
  3 Wild Love
  15 Zacon Gio

  D-hästar
  14 Carat Williams
  2 Amon You Sm
  16 Bilibili

  Fakir du Lorault spetsade och släppte till Chica de Joudes i Prix des Cevannes och hakade på till maxutdelning utan att helt övertyga. Avslutade jättebra som fyra i motsvarande lopp i fjol och var framförallt väldigt formstark under inledningen av föregående vintermeeting.
 • Etonnant tog stora steg för såväl sulky som sadel i vintras och våras. Vann Prix de Paris och slutade tvåa i Prix de l’Atlantique bakom Vivid Wise As samt vann Prix des Ducs de Normandie. Har gjort två starter på skor med lite blandad nivå på prestationerna under hösten, men nu rycks alla skorna igen vilket känns väldigt intressant.
 • Diable de Vauvert vann motsvarande lopp i fjol och var sexa i årets Prix d’Amerique. Då som nu har hästen visat väldigt god höstform för han kommer från en seger i Prix Isara där han tog ner Elie de Beaufour från dödens och därtill svarade Feeling Cash utmaning sista biten in mot mål. Är i regel lite medium från start och har inte sällan hamnat lite långt bak i några av de mer penningstinna loppen.
 • Ganay de Banville fick en tuff väg fram till ledningen halvvägs in i Prix Marcel Laurent. Höll helt okej som trea med blott ett preparélopp i kroppen. Vann Prix de l’Etoile i september via häftig långspurt på topptiden 1.09,8/2.200 meter. Drog tåget i Criterum des 5 ans och var en längd efter vinnaren i mål. Jean-Michel Bazires val att köra själv i loppet.
 • Rebella Matters satt sist i fältet vid andraplatsen i Grand Prix du Sud-Ouest den 17 oktober och avslutade jättebra till andraplatsen bakom Cleangame. Växlade ner sina konkurrenter från tredje utvändigt sista 500 meterna i lördags i Prix du Languedoc och höll ifrån sig Milliondollarrhyme med en halv längd.
 • Feliciano kördes extremt passivt i återkomsten i Prix des Cevennes för två veckor sedan och gick i mål med sparade krafter. Var tvåa i motsvarande lopp i fjol, men då hade hästen startat på lite mer kontinuerligt och verkligen visat färsk form i starterna dessförinnan. Smygartyp som inte vunnit lopp sedan 16 juli i fjol.
 • Frisbee d’Am satt i sjätte invändigt i lördags i Prix du Languedoc, körde slalom och fullföljde bra upp i en trött rygg. Var tvåa i Prix du Luxembourg efter att ångat på i överljudsfart i vintras och har en högstanivå som räcker för att hävda sig i dessa lopp. Startsnabb och kan få en bra position direkt. Spännande med Björn Goop även om duon inte har några superresultat tillsammans sedan tidigare.
 • Chica de Joudes ställdes inte inför någon större prövning i Prix des Cevennes utan släpptes till ledningen, fick bestämma och höll undan pliktskyldigt via 1.08,8 sista 500 meterna. Nu ska hon tävla barfota runt om för första gången på fyra starter och stoet var faktiskt åtta i mål i Prix d’Amerique i år lite i skymundan, på just den balansen efter några sömniga framträdande dessförinnan.