Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Jackpot & mycket blågult

Av
Emil Persson

Det är svensktätt i söndagens High Five-lopp. Johan Untersteiner startar Dear Friend, Tomas Malmqvist bidrar med Calle Crown och så svingar sig Björn Goop upp bakom Alessandro Gocciadoro-tränade Global Trustworthy.

Den sistnämnde avslutade sin höstsäsong med att vinna ett Grupp I-lopp i Italien och nu när träningsrapporterna går i dur inför återkomsten så placerar vi Global Trustworthy överst i vår rank.

Totalt sett är loppet lurigt och det kryllar av hästar som kan dyka upp på de nedre placeringarna på High Five-kupongen.

Missa inte att det – som vanligt på söndagar – är drygt fem miljoner i jackpot på världens bästa enloppsspel!

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Bas – 10 andelar á 100 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hemköp City Torget Kungsbacka

Lilla original – 6 andelar á 88 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora original – 7 andelar á 151 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Hela Potten – 6 andelar á 297 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Café Brasco

Lilla – 4 andelar á 75 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Stora – 4 andelar á 149 kr/styck – Klicka här för att köpa andel (SLUTSÅLT)

Mega – 10 andelar á 106 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix de Lille (€90.000)

 • Global Trustworthy har gått bra sedan han anslöt till Alessandro Gocciadoros stall under fjolåret. Efter att varit finalist i Lotterialoppet (åtta) fick han sin stora seger i Grupp I-klassade Palio dei Comuni som spurtades hem efter en perfekt löpning i andra utvändigt. Sedan dess har inte hästen synts till i tävlingssammanhang, men rent allmänt har Gocciadoros hästar gått väldigt bra på Vincennes den senaste tiden då han räknat hem en seger och två andraplatser efter årsskiftet. Björn Goop kör hästen för andra gången; vid det tidigare försöket slutade det med diskvalifikation för orent trav i Prix Tenor de Baune på just Vincennes, men låt oss påminna om att han var trea i mål i det loppet som knappt slagen av Looking Superb och Davidson du Pont.
  Hästen gick ett riktigt bra banjobb i Milano i förra veckan. Alessandro tyckte att hästen travade väldigt bra, var avslappnad och att det var rätt tryck i honom, säger Sinead Sernicoli i Gocciadoros stall.
Fakta

RANKING

A-hästar
1 Global Trustworthy
9 Feydeay Seven
7 Calina

B-hästar
8 Dear Friend
2 Fric du Chene
5 Dexter Chatho
10 For You Madrik
15 Gospel Pat
11 Chief Orlando
3 Calle Crown

C-hästar
12 Flore de Janeiro
16 Baron Daidou
6 Be One des Thirons
4 Cicero Noa
14 Victor Ferm
13 Freyja du Pont

 • Feydeau Seven fick en nytändning under hösten då han var med i en löpningsserie för franskfödda hästar, men där loppen kördes i utlandet. Han satt fast med rubbet sparat när det var samma förutsättningar som gällde i näst senaste starten medan det var skor på i senaste loppet. Nu är det åter barfota som gäller och trots spår nio är han aktuell för slutstriden.
 • Calina tävlade med skor i senaste starten så den kan man bara dra ett streck över. Gången innan spurtade hon bra som tvåa i Prix Jean Boillereau och det här med 2.100 meter autostart känns verkligen som hennes melodi nuförtiden. Då som nu var det barfotabalans och det signalerar tydligt att man går för det här loppet.
 • Dear Friend har gjort några ströstarter under hösten och vintern och gått helt okej. Nu är hon tillbaka på fransk mark där hon historiskt sett trivts ypperligt med två segrar och två andraplatser på fem starter. Dear Friend är väldigt rask i benen och även om spår åtta bakom bilen kan innebära att man blir hängande initialt så tror vi att Johan Untersteiner försöker nyttja hennes startsnabbhet och komma till i en bra position i främre träffen direkt.
 • Fric du Chene kan bli bortglömd i det här loppet efter att varit svag i senaste starten. Gången innan avslutade han jättebra som femma i Grand National du Trot-finalen och han är en sådär typisk häst som kan dyka upp på någon av de nedre High Five-placeringarna från ett perfekt utgångsläge.
 • Dexter Chatho vann sitt första lopp detta vintermeeting, men gick sig trött gången efter då det blev tappstart och mycket grovjobb i tredjespår. Normalt sett duger han i det här loppet, men senaste insatsen gör honom ändå en smula svårbedömd då vi kanske hade förväntat oss lite mer.
 • For You Madrik hann sånär ikapp segermaskinen Evariste du Bourg senast i Cagnes-sur-Mer. Han gick strålande bra föregående vintermeeting med tre raka andraplatser i Grupp-lopp i februari och mars och från spår tio kan han få en lämplig smyglöpning.
 • Gospel Pat fick ett perfekt invändigt smyglopp i Prix Tenor de Baune, men gjorde verkligen en plusbetonad insats som femma. Han var ”inga mil” efter vinnaren i mål, men den här uppgiften ser knivig ut från spår 15.
 • Chief Orlando gjorde inget större väsen av sig som fyra i Gran Premio Duomo i november vilket är hästens senaste start. Nu har Erik Bondo fått mer tid på sig att jobba med det här fina grundämnet som vi påminner om startade i 2020 års Elitlopp efter att vunnit The Onions lopp på 1.09,8a/1.640 meter. Den dagen tävlade hästen med skor precis som även varit fallet i höstens starter, men denna gång har Bondo bestämt sig för att köra hästen barfota bak. Vi varnade för att Cokstile skulle göra ett bra lopp i föregående veckas High Five-lopp och höjer även varningens finger för den här Bondo-hästen för hans hästar går verkligen strålande bra och har redan vunnit fem lopp på Vincennes detta vintermeeting.
 • Calle Crown återkommer efter uppehåll. Han var femma i Hugo Åbergs Memorial i somras backar vi bandet till den 9 maj så vann han Prix du Rouergue på Vincennes efter en pangstart till tät bakom bilen bara för att släppa och avgöra på speed.