Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Omvänd ordning?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Davidson du Pont (4) och Jean-Michel Bazire höll knappt undan för Face Time Bourbon (8) och Björn Goop i Prix de France. Blir ordningen den omvända idag? Foto: Gerard Forni
Davidson du Pont (4) och Jean-Michel Bazire höll knappt undan för Face Time Bourbon (8) och Björn Goop i Prix de France. Blir ordningen den omvända idag? Foto: Gerard Forni

Dagens High Five-lopp är självaste Prix du Bourgogne och kryddas därtill med en jackpot. Drygt fem miljoner kronor extra finns i potten!

Prix de Bourgogne, 2.100 meter autostart

Vincennes tävlar i vänstervarv, ett varv på stora banan mäter 1.975 meter

 • Fakta

  RANKING

  A-hästar
  9 Face Time Bourbon
  5 Davidson du Pont

  B-hästar
  14 Drole de Jet
  4 Vivid Wise As
  1 Bahia Quesnot
  2 Billie de Montfort
  6 Delia du Pommereux

  C-hästar
  11 Moni Viking
  3 Chica des Joudes

  D-hästar
  12 Fric du Chene
  7 Valokaja Hindö
  8 Feeling Cash
  13 Calina
  10 Etonnant
  15 Looking Superb

  9 Face Time Bourbon slog på en överraskande galopp kort efter start i Prix de Bourbonnais, men återfann snabbt stilen och kunde forceras till tät i ett tidigt skede. Han gick undan mycket enkelt till slut och övertygade utan att för den skull se riktigt lika spänstig ut som i loppet innan då han vann Prix Marcel Laurent på 1.09,8a/2.100 meter.
  Nu blir det lite längre mellan starterna vilket vi bedömer som en fördel, men niondespår var givetvis inte vad kretsen kring hästen hade hoppats på. Det känns dock som det är stora formfrågetecken på flera av de mer betrodda konkurrenterna och sitter ”bara” Face Time Bourbon någorlunda till in mot upploppet tror vi att han vinner.
 • 5 Davidson du Pont har sett ut som en ”zombie” under hösten och inledningen av vintern. Han var dock lite förbättrad i senaste starten och normalt sett ska ju formen stiga nu när det närmar sig Prix d’Amerique. Denna gång kör Jean-Michel Bazire själv sin åttaåring och det aviseras dessutom barfotakörning för första gången denna vinter. I fjolårets Prix de France hade Davidson du Pont spår fyra och Face Time Bourbon spår åtta och då kom Davidson du Pont före Face Time Bourbon från start och kunde forceras till tät. Vi utgår ifrån att Bazire försöker kopiera det upplägget även här.
 • 14 Drole de Jet blir loppets stora ”surrhäst” efter den strålande avslutningen i Bourbonnais. Han satt långt bak då, men spurtade strålande som femma via 1.09 sista 1.000 meterna. Pierre Vercruysse häst gynnas av den kortare distansen och med rygg på Davidson du Pont bör han rimligtvis försöka vara klistrad i rygg och hamna så långt fram som möjligt direkt.
 • 4 Vivid Wise As mattades från dödens i nämnda Nationernas Pris. Gången innan var han trea i Lotteriafinalen efter att öppnat riktigt raskt och på eventuellt ”spets-och-släpp” så kan vi se honom sluta trea i det här loppet.
 • 1 Bahia Quesnot är redan inkvalad till Prix d’Amerique, men Junior Guelpa är ingen blyg general utan han gillar att tävla i loppen. Efter Prix de Bretagne har hon varit till Neapel och vunnit Grupp I-loppet Royal Mares trots ett tufft slutvarv och med får hon bara fritt så är hon med där framme igen.
 • 2 Billie de Montfort kommer från seger i Nationernas Pris i Milano. Då löste det sig väldigt bra med andra utvändigt och hon kunde glida rakt fram 500 meter före mål samtidigt som flera av konkurrenterna hade kört för tufft mot varandra. Hon spurtade till seger i det här loppet förra vintern, men vi tror det blir svårt att upprepa den saken här.
 • 6 Delia du Pommereux trodde vi mycket på i Prix du Bourbonnais, men hon svek en aning som bara blev fyra från vinnarhålet. Nu körs hon av David Thomain för första gången någonsin.
 • Vi chansar däremot bort Prix d’Amerique-klare 11 Moni Viking och hoppas att han körs så pass snällt nu att han missar en High Five-placering. Det behövs för att få upp utdelningen!

SPELFÖRSLAG

Stora High Five-systemet
1:A) 9 Face Time Bourbon
2:A) 5 Davidson du Pont
3:A) 1,2,4,6,14
4:A) 1,2,4,6,14
5:A) 1,2,4,6,14

Radinsats: 20 kr

Kostnad: 1.200 kr

Lilla High Five-systemet
1:A) 9 Face Time Bourbon
2:A) 5 Davidson du Pont
3:A) 4,14
4:A) 1,2,4,6,14
5:A) 1,2,4,6,14

Radinsats: 10 kr

Kostnad: 240 kr