Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: Revansch i maratonloppet?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Styrkeprovet Prix de Paris är vinterns sista Grupp I-lopp där den samlade, äldre eliten kan göra upp.

Efter Private Loves skrällseger 2010 har samtliga vinnare av loppet varit spelade till under tio gånger pengarna och vi tror att även årets vinnare kommer hämtas från de betroddas skara.

Efter galoppmisslyckandet i Prix de France jagar Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont sin första Grupp I-seger för denna vinter med Prix de France-vinnaren Delia du Pommereux som tydligast utmanare.

Vi placerar dock även en tredje häst i A-gruppen som närmat sig elithästarna undan för undan och som vi inte tror kommer skrämmas av att springa 4.150 meter. Mer om den saken i vår analys nedan!

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix de Paris (€400.000), 4.150 meter voltstart

 • 15 Davidson du Pont  kommer bli favorit i årets upplaga och det förstår vi. Hästen gjorde en strålande insats i Prix d’Amerique som tvåa bakom Face Time Bourbon på en tidsnotering som underskred det gamla löpningsrekordet och det var ingenting att säga något om att han inte lyckades ta sig förbi. I Prix de France såg han ut att vara för laddad och slog på en tidig galopp. Samma sak hände faktiskt i fjolårets Prix de Paris då hästen vändes upp i andra ledet och närmast försökte rusa över framförvarande häst. Nu gäller det sig att han håller på mattan; så ska chansen till seger vara mycket god.
  Fakta

  RANKING

  A-hästar
  15 Davidson du Pont
  13 Delia du Pommereux
  6 Diablo de Vauvert

  B-hästar
  14 Bahia Quesnot
  9 Flamme du Goutier
  8 Moni Viking

  C-hästar
  11 Tony Gio
  10 Chica de Joudes
  5 Violetto Jet
  3 Decoloration
  4 Feerie Wood
  2 Valzer di Poggio

  D-hästar
  12 Carat Williams
  7 Etonnant
  1 Hard Times

  Expandera
 • 13 Delia du Pommereux hann ifatt Face Time Bourbon i Prix de France när den sistnämnde gick in i väggen. Hon var strålande bra – ingen tvekan om det – men låt oss påminna om att hon var chanslös att hålla ryggen på Davidson du Pont i Prix d’Amerique gången innan. För oss känns inte 4.150 meter som något plus för stoet såhär på ålderns höst och här gäller det nog för kusken att packa in henne i ryggar in i det längsta.
 • 6 Diable de Vauvert fick för långt fram i Prix d’Amerique, men gick jättebra som sexa via 1.09,5 sista 1.000 meterna. Han har siktats hit efter det och då han verkar väldigt avslappnad och reglerbar i loppen så tror vi inte att distansen ska vålla några problem.
 • 14 Bahia Quesnot  har körts superoffensivt i såväl Prix d’Amerique som Prix de France, men krigat på och räddat välbetalda penningplaceringar. Stoet är så pass grundstark att hon tveklöst står distansen, men hon har sett lite väl vass ut i de senaste starterna så nu måste hon hålla sig lugnare.
 • 9 Flamme du Goutier har för den breda massan gjort sig känd som en elithäst under sadel, men låt oss påminna om att hon även är sulkymeriterad. Stoet vann två sulkylopp på Vincennes i december och slutade trea bakom Face Time Bourbon samt Feliciano i Femåringskriteriet i augusti.
 • 8 Moni Viking spurtade ner 10 Chica de Joudes senast efter att den förstnämnde fått väldigt bra hjälp av stallkamraten Express Jet. Båda hästarna är etablerade elithästar och vi påminner – om det nu behövs – om att Moni Viking slog dubbla världsrekord över stayerdistans här i Sverige under 2020.
 • 11 Tony Gio har startat sporadiskt i vinter. Det har blott blivit tre framträdande och i Prix d’Amerique var hästen totalt anonym i kön hela vägen. Siktet har hela tiden varit inställt mot Prix de Paris; ett lopp den här hästen tycks älska då han slutat tvåa i de två senaste upplagorna. Det ska sägas att hästen inte känns lika hungrig längre, men han gick helt okej som sexa i Prix de Bretagne så bäst-före-datum är inte helt passerat även om man tycks tänkt avsluta karriären efter denna start.