Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five-tips: En Genial idé!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Såhär ska ett High Five-lopp se ut! I fredagens omgång drabbar 16 femåringar som högst tjänat 65.000 euro samman och loppet ser väldigt jämnt ut vid såväl ett första ögonkast som när man går ner på djupet och analyserar loppet.

Det finns allt utrymme för att spekulera i hög utdelning och vi blir lite extra taggad när vi kan konstatera att vårt tipsval inte ser ut att bli flitigast betrodd av de franska tipsmedierna.

Christian Bigeons Génial Haufor har nämligen övertygat stort på oss de gånger han löpt upp till sin maxnivå och vi känner oss ganska trygga vid att ha listat ut vem som är fältets bästa häst.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt nedanstående alternativ:

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

15 andelar á 55 kr/styck – Klicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix de Pont-L’eveque (€35.000), 2.700 meter voltstart

 • 13 Génial Haufor såg ut att stå inför en omöjlig uppgift vid segern den 2 januari när ett varv återstod. På Vincennes lilla bana skulle han börja hämta längder från sjunde utvändigt, men efter någorlunda draghjälp och en sylvass avslutning hann han fram till en övertygande seger. Vid ”ägget” näst senast såg det ut som att man däremot gav upp loppet när man hamnade sist i fältet, men senast var han åter riktigt tapper då han inledde i dödens, tog över taktpinnen 1.000 meter före mål och höll tills 25 meter återstod. Får Christian Bigeon till styrningen någorlunda i det här loppet ska Génial Haufor ha god segerchans.
 • Fakta

  RANKING

  A-hästar
  13 Génial Haufor
  11 Gai Matin
  12 Galie de Celiniere

  B-hästar
  14 Gaylord Jarf
  5 General de Loiron
  10 Ginkgo Thelois
  6 Gigolo du Noyer
  8 Grande Soiree

  C-hästar
  15 Gabo di Rocca
  4 Gold Star Thonic
  16 Gossip Boy
  7 Gershwin des Vés
  9 Go For the Gold

  D-hästar
  3 Granit Galaa
  1 Gloire des Loyaux
  2 Gaia Sautonne

  11 Gai Matin ser ut att få bära på loppets favoritskap av förhandstipsen att döma. Valacken kom loss för sent från fjärde invändigt senast och verkade inte tom i mål som trea den dagen. Han har ofta spurtat bra i vinterns starter, men det har inte sällan varit efter väl avvägda löpningar och hästar som behöver köras lite på chans är alltid sårbara på Vincennes.
 • 12 Galie de Celiniere är vi helt klart nyfikna på här. Hon var bara slagen med en halv längd som fyra senast efter att varit med i främre träffen hela vägen och har visat ”okejplus-form” hela vintern. Nu rycker man av alla fyra skor för allra första gången och det ska bli väldigt intressant att se vad det kan göra på henne.
 • 14 Gaylord Jarf fick en tuff väg till ledningen senast innan man släppte. Han sköt till bra när luckan kom och har lyckats bärga två andraplatser på åtta starter på Vincennes denna vinter. Hästen är jämn, stabil och med en av de bästa kuskarna i sulkyn blir han ett tidigt bud.
 • 5 General de Loiron har redan hunnit med fyra starter i år och sex sedan den 27 november. Han gick en rejäl repa sista 600 meterna senast och tycks ha bibehållen form det flitiga matchande till trots. Han står inte lika bra inne i det här loppet som han gjort i några av de tidigare uppgifterna han haft, men i gengäld så körs han nu av Jean-Michel Bazire för allra första gången.
 • 10 Ginkgo Thelois är en stallkamrat till General de Loiron som tagit två segrar på de tre senaste starterna. Den 18 januari gick det vägen via ett bra smyglopp i tredje utvändigt och senast spårade han runt om och höll ifrån sig just General de Loiron.
 • 6 Gigolo du Noyer har tre andrapris på Vincennes den här vintern. Han behöver smygas, men är inte alls oäven om Yoann Lebourgeois lyckas ge honom ett sådant lopp.