Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Upprepas tipssuccén?

Av
Emil Persson

Förra veckan hade vi superläge på våra andelsspel på High Five. Hade Face Time Bourbon hållit hela vägen hem så hade vi haft de fem främsta i mål markerade i rätt ordning på samtliga andelsbolag, men nu fick vi nöja oss med utdelning i kategorin ”5 första i mål utan ordning”.

Det gav i alla fall dubbla pengarna tillbaka och vi laddar med full entusiasm om för söndagens jackpotkryddade High Five-lopp där Frankrikes bästa treåringar drabbar samman.

Det handlar om Criterium des 3 ans (€200.000) och bedömer vi hästarna rätt så kommer den efter dussinet starter obesegrade Izoard Vedaquias vara fortsatt ovetande om hur det känns att förlora även efter detta lopp.

Philippe Allaire har matchat den här hästen berömvärt och det känns som att Bird Parker-sonen på intet vis har nått sin peak utan är fortsatt på väg uppåt.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Hemköp City Torget Kungsbacka

Café Brasco

Loppanalys:

Criterium des 3 ans (€200.000)

  • Izoard Vedaquais är en häftig springare med tolv segrar på lika många försök. Han mötte bra hästar när han tog tre raka Grupp III-segrar i somras, men det är tveklöst så att detta motstånd är det tuffaste som han har ställts inför såhär långt. I senaste starten övertygade han stort då han plockade in 25 meters tillägg och mosade sina konkurrenter från dödens på 1.12,8/2.875 meter. Hästen känns alltjämt på väg uppåt och vi tror att han kommer visa sig vara kullens kung nu när det är dags för möte med de allra bästa.
Fakta

RANKING

A-häst
12 Izoard Védaquais

B-hästar
7 Idylle Speed
13 Idéal Ligneries
15 Italiano Vero
14 Inoubliable
4 Inferno Piper

C-hästar
9 Idylle À Vie
3 Ikacou des Cinty
8 Infant Perrine
5 Icone Castelle
10 I Love Me
11 Impressionist

D-hästar
6 Instinct Am
2 Illusive Artist
1 I Want You

  • Idylle Speed vann Prix Guy Deloison i sitt första framträdande i Grupp-sammanhang. Därefter fick hon ett tre månader långt tävlingsuppehåll innan hon åter dök upp i Prix Reine du Corta i mitten av november och stod för en strålande tusenmetersrepa som sånär tog henne förbi Idylle A Vie. När Franck Nivard valt att köra Ideal Ligneries har Francois Pierre Bossuet fått söka sig om efter en ny kusk och han är knappast missnöjd med att ha självaste Jean-Michel Bazire bakom stoet för första gången!
  • Ideal Ligneries inledde lovande, men sedan hade han en svag period under årets första halva där han mer eller mindre slutade fungera i loppen. Nu har han studsat tillbaka med besked den senaste tiden och det var en mäktig insats han stod för i Prix Abel Bassigny när han plockade ner Italiano Vero från dödens. Duon möttes åter i Prix Jacques de Vauloge två veckor senare och då fick Italiano Vero revansch efter att Ideal Ligneries hamnat för långt bak. Att Ideal Ligneries är bra råder ingen som helst tvivel om, men kanske är han strået vassare över medel- än lång distans.
  • Italiano Vero har varit kullens etta såhär långt med seger i Prix Albert Viel samt andraplatser i Prix Comte Pierre de Montesson samt Prix de l’Etoile. Han fick se sig besegrad av Ideal Ligneries i Prix Abel Bassigny trots att han gick i ledningen i det loppet, men revanscherade sig i Prix Jacques de Vauloge två veckor senare efter att släppts fram till samma position. Det slog dock inte gnistor om Ready Cash-sonen den sista biten in mot mål och kommer inte det där riktiga lyftet nu när han tävlar med plastade bakhovar för första gången så kan det bli svårt för honom att vinna det här loppet.
  • Inoubliable vann Stokriteriet – Prix Annick Dreux – i sin senaste start. Jean Philippe Dubois lyckades väl med sin styrning som kunde byta ut en placering mitt i fältet mot ledningen halvvägs in i loppet i ett skede där det gick förhållandevis långsamt. Hon höll stången mot sina konkurrenter ganska säkert, men vi tyckte inte intrycket var riktigt lika lysande som det varit i hennes allra bästa stunder. Förra vintermeetinget testade hon mot hingstarna i Grupp I-loppet Prix Comte Pierre de Montesson, men körde alldeles för offensivt den dagen med tufft tryck i dödens och det var inte konstigt att hon gick lottlös från det loppet.
  • Inferno Piper spurtade in som tvåa bakom Ideal Ligneries i Prix Abel Bassigny näst senast, men diskvalificerades för orent trav. Han hade andraplatsen på gaffeln även senast i Prix Jacques de Vauloge, men galopperade 15 meter före mål. Nu skiftar man balans på hästen och kör med plastade bakhovar, men självklart är det ett orosmoln att han inte lyckats hålla ihop aktionen i de senaste starterna som dessutom ligger ganska nära i tiden.
  • Ikacou des Cinty startade i Grupp I-loppet Prix Albert Viel i somras och var då fyra trots att han fick göra en hel del jobb själv under de sista 800 meterna från femte utvändigt. Han har körts väldigt avvaktande i höstens två starter och inte gjort något större väsen av sig, men nu skiftar Gabriel Angel Pou Pou från skor till att köra med plastade hovar precis som var fallet i Prix Albert Viel. Det tycker vi känns kittlande och han kan dyka upp som fyra-femma i det här loppet!