Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Spela High Five med Sulkysport!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.
Idag kan du spela High Five ihop med Sulkysport.

Världens största montélopp Prix du Cornulier utgör dagens High Five-spel. Årets upplaga innehåller ingen storfavorit som varit fallet de senaste åren utan denna gång kommer det bli betydligt mer jämnspelat.

High Five-spelet är sockrat med fem fräscha jackpotmiljoner i potten vilket givetvis kittlar lite extra.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysport enligt de två nedanstående alternativen:

Sulkysport – Toppsnurran

Sulkysports fem högst rankade hästar snurras enligt alla ordningsföljder. Underskatta inte möjligheten till fina sidovinster även om vi inte samtliga fem topplacerade hästar finns markerade!

Radpris: 5 kr – 10 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Sulkysport – Kupongspel

Här håller vi oss inte till en speciell mall bortsett från systemkostnad utan här kan systemutformningen se olika ut från gång till gång. Ingen High Five-omgång är den andra lik och utifrån det vill vi kunna vara flexibla i våra val.

Radpris: 10 kr  – 20 andelar á 66 kr/styckKlicka här för att köpa andel

Loppanalys:

Prix du Cornulier, 2.700 meter voltstart

 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  13 Etonnant

  B-hästar
  5 Flamme du Goutier
  16 Fado du Chene
  17 Feeling Cash
  11 Daida de Vandel
  15 Etoile de Bruyere
  8 Gladys des Plaines
  1 Freeman de Houelle
  4 Dynamite Marceaux

  C-hästar
  18 Bahia Quesnot
  9 Jerry Mom
  3 Flicka de Blary
  12 Carla du Chatelet
  10 Unique Juni
  7 Dayana Berry
  14 Bilooka du Boscail

  D-hästar
  2 Galactica
  6 Crepe de Satin

  Expandera
   Etonnant är min stora idé i årets Prix du Cornulier. Han fanns med redan i fjol, men galopperade då kort efter start och man fick aldrig se vad han gick för den dagen. Två veckor efter höll han jämna steg med Bilibili och jag tror att han är i ännu bättre form detta år. Näst senast vann han Prix Auguste Francois trots att han inledde med 1.08,8 första 1.175 meterna och det var ruskigt strongt gjort. Därefter startade han i Prix du Bourgogne och gick ett jättebra lopp för sulky som femma via 1.09,2 sista 1.000 meterna. Jag vill påstå att det var hans bästa insats i karriären för vagn och det faktum att han fått tre veckor mellan starterna istället för två som flera av konkurrenterna tycker jag talar till hans fördel. Drömscenariot vore att han öppnar snabbt på nytt, men att Freeman du Houelle rids i tät och att Etonnant för en gång skull kan få gå med i dragetl.
 • Flamme du Goutier har bara gjort två montéstarter, men som hon gått i dessa! Först vann hon Prix de Normandie i mitten av september och två veckor senare var hon trea i Prix des Elites. Hästen har visat kraftfulla formbesked för sulky i de senaste starterna utan att för den skulle köras särskilt offensivt. Det känns som man sparat krutet till det här loppet och nu lär det bli full ritt!
 • Fado du Chene kastade sig i galopp efter 200 meter i fjolårets upplaga. Han är inte helt att lita på, men att han har kunnande nog för att utmana de bästa råder ingen tvekan om. Näst senast fick han gå med i draget och senast var det full ritt sista 1.000 meterna i häftig fart. Det som talar emot honom är att han såg ut att gå sig rätt så tom den dagen och det är givetvis inte optimalt blott två veckor före det här stora slaget.
 • Feeling Cash var trea i 2020 års Prix du Cornulier. Då var han med i främre träffen hela vägen, men stod utan chans att hota Bilibili och Etoile de Bruyere. Han var fullgod tvåa näst senast på skor bakom Fado du Chene och nu tävlar han på barfotabalans för första gången sedan segern i Prix des Elites i september.
 • Daida de Vandel är en riktig ”surrhäst” söderöver inför det här loppet. Hon kom inte förbi Etonnant näst senast och gick okej som trea senast i det lopp som Fado du Chene vann. Det som jag tycker talar emot henne är att hon ofta tappar lite mark från start och det kan bli kostsamt.
 • Tidigare nämnde Etoile de Bruyere besegrade Etonnant den 23 november efter en bra invändig smygare och det var också den vägen hon tog vid andraplatsen i Prix du Cornulier i fjol. Nu blir det barfota runt om precis som vid segern i november.
 • Gladys des Plaines har varit hur bra som helst mot de jämngamla, men hur går det nu i debuten mot äldre? Blott två femåriga hästar har vunnit Prix du Cornulier sedan år 1990 och det känns som en svår utmaning i början av femåringssäsongen.
 • Bahia Quesnot gör sin första montéstart sedan 2017. På de fyra sadellopp hon gått har det blivit en andraplats och tre diskvalifikationer, men det är som sagt längesen. Hon är inkvalad till Prix d’Amerique och även om hon är hur tuff som helst känns det svårt att bara kliva ut här och leverera när hon inte tävlat mot eliten för sadel någon gång tidigare.
 • Ur svenskduon Unique Juni och Galactica tror vi att den förstnämnde som är rejält Vincennes-härdad är den som har viss chans att möjligen nå en femteplats, men normalt sett ska de stå sig kort i det här sammanhanget.