Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Bortlottade hemmahopp?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Zarenne Fas är tillbaka i Jerry Riordans stall efter en vinter i Italien. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Zarenne Fas är tillbaka i Jerry Riordans stall efter en vinter i Italien. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Veckans V75-omgång hämtas från Halmstad och givetvis är det den tredje deltävlingen till Paralympiatravet (V75-7) som tilldrar sig störst uppmärksamhet.

Det är ett starkt startfält som gör upp om direktplatsen, men hemmalagets stjärnor har sannerligen inte fått någon fördel i spårtombolan. Cyber LaneZarenne Fas, Heart Of Steel samt Aetos Kronos dyker upp från bricka sju, nio, tio samt tolv så någon ”hemmalottning” går det inte att prata om här i alla fall…

Omgången känns smålömsk och de där riktigt givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vid en första anblick.

Kanske blir Wingait Henke (V75-2) omgångens största favorit i klass II-försöket och mycket tyder på att han vinner loppet om han inte blir över från start och blir fastlåst.
Så blev fallet vid karriärens hittills enda förlust så ska konkurrenterna fälla honom lär de få rikta in sig på att kopiera det upplägget.

Här kan du ta del av lördagens startlistor.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Inte allra högsta klass på silverdivisionen denna vecka och kanske är det så enkelt att flera stått över att anmäla på grund av att det är voltstart? Vikens High Yield startade på Bergsåker i lördags så här blir det täta starter, men det brukar ju oftast Robert Berghs hästar klara av. Sjuåringen felade kort efter start, men stod för en stark upphämtning och var med klungan fint in till mål. Han blir betrodd här liksom Royal Navy Neo som inlett året med två raka segrar på övertygande vis. Hästen har sett bättre ut nu än han gjorde i höstens starter och klarar även av att anfalla bakifrån. Beartime galopperade bort en trolig andraplats i silverfinalen i slutet av mars. Han tar omtag här från öppet spår, är sannolikt spetshästen och kan bli svårstoppad. Spontant så höjer sig de här tre rätt så rejält över mängden.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

Visste vi att Wingait Henke skulle hålla upp innerspåret så hade vi spikat utan att tveka, men det känns inte som en garanti att han lyckas med den saken. Fyraåringen såg jättefin ut senast på Åby då han fick löpa ut i tät och vid karriärens enda förlust satt han fast i vinnarhålet och fick inte se dagens ljus. Han kan säkert gå en låg 1.13-tid vid behov, men som sagt; frågan är hur det blir här från innerspåret? Digital Eye gick ett bra lopp i just klass II på Romme den 4 april och avgjorde snyggt i ett tempostarkt lopp på Solvalla gången innan. Pre Calculated gillar vi skarpt, men det känns ofta som han hamnar lite illa till i loppen och det lär inte bli lättare nu från spår åtta. Crank gick bra i skymundan senast på Romme och Yuvaraj avslutade strålande i skymundan i klass II-finalen på Solvalla.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Man kan givetvis tänka att det här loppet är så enkelt så att Domingoa bara spårar hem det likt på Jägersro, men man ska ha i åtanke att han går upp i klass nu och att det är tuffare ston som jagar henne. Dessutom finns det några dugliga utmanare på grunddistansen såsom Eye in theSky D.K. som har två segrar, en andra- och en tredjeplats sedan tidigare på svensk mark. Från 40 meters tillägg testar Fredrik Persson åter med Ultra Bright som var chanslös i senaste Diamantstofinalen trots att hon avslutade 1.10,3 sista varvet! Hennes chanser i sådana här typ av lopp är alltid avhängda av att det blir tempo och det känns inte helt givet att det kommer bli det här samtidigt som banan lär bli självspringande om vädret är bra. Grande Diva Sisu på samma volt svarade för en oväntat bra årsdebut, men även hon är avhängd av hur loppet artar sig. Belen Hall Fas var strålande som tvååring, men inte lika vass som treåring även om hon blev trea i italienska Oaksfinalen. Hon står tufft inne här och vi tror inte hon kliver ut och vinner direkt i debuten för Jerry Riordan.

Avd 4 – Ungdomslopp, 2.140 meter autostart

Den fina fuman Kali Smart hade vi inga större förväntningar på i årsdebuten då hon stod med tillägg, men insatsen som trea den dagen var faktiskt riktigt vettig. Hon lär gå framåt med det loppet i kroppen och har fin chans att överta ledningen av La Mauresque här som vi inte tror körs i ledningen denna gång heller med tanke på att det här loppet känns lite tuffare än det hon var tvåa i på V75 senast. Artemide Zack har varit jättebra i två raka segrar och klarar av flera olika typer av upplägg. Att hon därtill körs av sin ordinarie kusk är en fördel, men frågan är om 2.140 meter är detsamma? Zante Grif var strong som höll emot i Påskägget i Gävle och lyckades vinna det loppet på banrekord. Nu är förutsättningarna annorlunda, men hon vann lopp bakifrån under fjolåret på svensk mark så det i sig är inget som hindrar henne. Den här trion sticker ut och lär bli klart mer betrodda än de övriga.

Avd 5 – Klass I, 3.140 meter autostart

Det ger verkligen en extra krydda med lopp över tre varv inom STL och denna gång är det klass I-hästarna som ska ställas inför den utmaningen. Bara du Chene vann ett B-tränarlopp inom V75 på Färjestad under långfredagen. Det blev ganska tuff körning i det loppet så trots att han inledde i tredje ledet flöt det på bra, men sättet han avgjorde på tar vi verkligen med oss. Hästen har utvecklats så mycket under en längre period att han ska vara favorit här. Aragorn As fick en tuff väg fram till dödens på Deal Done Zet i Gävle. Han fick även släppa Fighter Lady förbi sig sista biten, men det behöver man sannerligen inte be om ursäkt för. Trots spår tolv är han en faktor att räkna med här. Elephant har tre segrar på sju starter på svensk mark och aldrig varit sämre än trea på denna sidan sundet. Starbec’s A.to Z. är anmäld barfota runt om denna gång. Hästen var bland annat femma i ett Europaderbykval på den balansen i höstas och kan vara en jättefidus här då spår åtta faktiskt går att leva med när loppet körs 3.140 meter.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

Ett lurigt bronsförsök där det kan gå undan värre från start. Zaffiro Jet vann i klassen på Åby i början av mars. Man stod över finalen på Solvalla och man gjorde sannolikt det för att hästen inte skulle gå ur den här klassen utan kunna gå med full kraft för det här loppet som också är över sprint. Man drog vinstlotten spårmässigt, men frågan är om Nicklas Korfitsen vågar gambla här och släppa tät nu när det inte finns någon ”reservplan” á la open stretch att tillgå? Bordeaux S. fick inte till det i Frankrike under vintern, men var jättefin i återkomsten i Halmstad, om än mot ganska enkla hästar. Högkapable Istanbul Boko såg ”sjövild” ut senast på Solvalla. Han gjorde en jättebra upphämtning, men måste sköta sig nu om han ska få med något av kakan. Zinko Top höll bra från dödens i debuten på svensk mark och Te Amo Corazon gör intressant debut i Björn Goops regi. Han skickar ut hästen i ett sådant här sammanhang direkt i årsdebuten och vi kan inte tolka det på annat sätt än att han är nöjd med fjolårets norska Derbytrea.

Avd 7 – Paralympiatravet, deltävling 3, 2.140 meter autostart

Med toppnamn som Cyber LaneZarenne Fas och Aetos Kronos på svåra startspår så är det svårt att säga annat än att det ska vara fördel för Handsome Brad i det här loppet. Han var inte på topp i finalen senast på Solvalla, men samtidigt gestaltade sig inte loppet på bästa sätt för hans del utan han fick göra allt jobb själv i tredjespår på slutrundan och det blev för tufft. Nu tyder mycket på att han når ledningen av egen kraft. Ja, så till vida att inte Chief Orlando tar sig förbi då för här pratar vi ju om en riktig startraket. Hästen vann bland annat Gran Premio Palio Dei Comuni i Montegiorgio i höstas och i årsdebuten kom han aldrig riktigt till från tredje invändigt även om det kanske inte slog gnistor om hästen. Körande Vincenzo Gallo är 27 år gammal och har tagit för sig allt mer på senare år på italiensk mark, men är väldigt färsk i sådana här sammanhang och ska han kunna vinna loppet så gäller det nog att han får en bra position direkt. Nämnda Cyber Lane och Riordans duo Zarenne Fas samt Aetos Kronos är givetvis bra nog för att segerstrida, men startspåren är ofta väldigt avgörande i de här loppen så frågan är hur offensivt upplägg det blir på de här hästarna denna gång?

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: En smart lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Victor Rosleff ersätter Dante Kolgjini bakom ett av våra singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Lördagens V75-omgång hämtas från Halmstadtravet där den tredje deltävlingen inför Paralympiatravet avgörs.

Hemmalaget ställer upp med fyra starka kort och får bära på favoritskapet. Johan Untersteiners Cyber Lane (V75-7) tycker vi ska vara favorit, men ingen av de övriga Halmstadhästarna Aetos Kronos, Zarenne Fas eller Heart of Steel känns helt utan chans heller.

Singelstrecken blir som så ofta tidigare två till antalet. Wingait Henke (V75-2) tror vi håller upp innerspåret i klass II-försöket och då ska han ha toppchans att göra samma sak som han gjort vid de tidigare loppen där han fått löpa fritt; nämligen vinna travlopp.

Vårt andra singelstreck blir Kali Smart (V75-4) som vi tror kan släppas till tät i en andravåg i ungdomsloppet och då tror vi inte att konkurrenterna är förmögna att jaga ikapp henne.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Halmstad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Beartime tog två raka silversegrar i februari och mars via vinnarhålet samt från tät. I finalen på Solvalla så hade han säkert varit med i segerstriden utan galoppen på väg in mot upploppet. Nu har han laddat om batterierna i tre veckor och med tanke på den startsnabbhet han visat tidigare så håller vi honom som klar spetsfavorit här i lag med en mycket skicklig startkusk. Beartime är inte fältets bästa häst, men på en snabb Halmstadoval kan han bli svårfångad om Jepson får fuska bort en liten bit av loppet.
 • Vikens High Yield var för laddad i lördags och felade kort efter start. Upphämtningen var dock bra med 1.10,5 sista varvet lite i skymundan och det såg inte heller ut som att Robert Bergh krämde ur max ur hästen. Nu blir det täta starter vilket Robert Berghs hästar nrmalt sett brukar klara väldigt bra, men det är klart att det inte är ett drömupplägg med de längre resor det blir tal om med tanke på att han startat i två olika delar av landet de här lördagarna.
 • Royal Navy Neo är relativt färsk i klassen, men vi tror att han kommer stå sig bra. Intrycket senast på Färjestad var riktigt vasst då han vann på en topptid med full spänst över mål och hästen är på intet vis beroende av att sitta med där framme direkt.
 • Payet D.E. är väldigt jämn och gör nästan aldrig en dålig prestation. Det känns dock som det saknats något för att han sak vinna på V75, men nu när han har dunderläge att få vinnarhålet så kan vi se att det går vägen.
 • Randemar R.D. återkommer efter paus, men Peter Untersteiner låter rätt så trygg med att formen ska sitta där. Vi tycker dock att hästen hade behövt ha spår invändigt om Beartime för att han skulle kännas som ett hett segerbud i loppet.

Rank:

A: 3-11-9 B: 1-7-4-6-10 C: 5-8-2

Spetsstriden: Även om Payet D.E. öppnat vettigt ur volten tidigare så tror vi inte att han kan svara Beartime.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • Wingait Henke är ett stort löfte hos Håkan K Persson som inlett med fem segrar på sex starter. Enda gången han förlorade var i Kalmar i näst senaste starten, men då gjorde han autodebut, laddades inte maximalt från just spår ett och blev kvar i rygg på den ledande vinnaren Stig Brodde. Nu tror vi att Stefan Persson lärt sig bättre vart hästens gräns går när det kommer till laddning och utifrån hur pass explosiv hästen var från start senast på Åby bör spetschansen vara god denna gång. Vi tror på ledning hela vägen, men Wingait Henke blir även att räkna med om han blir av med ledningen så till vida att han kommer ut.
 • Yuvaraj gjorde ett mycket bra lopp som tvåa bakom Condior på Axevalla och avslutade därtill strålande i skymundan av klass II-finalen senast. Det positiva med att han inte slutade längre fram i det loppet var att han nu står perfekt inne fortsatt i klassen, men spår elva kontra Wingait Henkes bricka ett gör att förutsättningarna talar för konkurrenten.
 • Digital Eye höll bra ute i tredjespår som klass II-trea på Romme. Han vann ett överpacat lopp mot bra hästar gången innan på Solvalla och tillhör tveklöst de bättre.
 • Pre Calculated gillar vi skarpt, men från spår åtta blir det besvärligt. Hästen tar steg framåt hela tiden, är tuff och rejäl, men att det ska räcka till seger från spår åtta går bara inte kräva.
 • Crank fick för långt fram endast på Romme och det såg inte ut som att man ”körde ihjäl” hästen i det loppet när det blev som det blev. Frågan är om Robert Bergh vågar chansa och rygga Wingait Henke här eller om han vill hålla sig i andraspår?

Rank:

A: 1 B: 11-7-8-9 C: 2-3-4-5-6-12-10

Spetsstriden: Även om Stig Brodde tog sig förbi Wingait Henke i Kalmar så tror vi inte att det scenariot upprepar sig här för nu är Wingait Henke mer autovan och kusken vet bättre hur pass han kan ladda med fyraåringen än vad han gjorde den dagen.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Eye In Thesky D.K. gjorde nyligen comeback i Odense och stod för en stark insats som tvåa från tät efter att dragit på – med facit i hand – väl tufft genom slutkurvan och skaffat sig ett försprång för tidigt. Hon besökte Sverige i fjol, övertygade vid dödensvinst på Jägersro och vann även Derbystoet Consolation i Danmark förra året. Med drygt 200.000 kronor på kontot bedömer vi henne att tävla i ett för låg klass och med en skicklig startkusk som Jörgen Sjunnesson i vagnen kan det bli tal om att spets och slut här.
 • Ultra Bright hamnade hopplöst långt bak senast på Solvalla i Diamantstofinalen och då spelade det ingen roll att hon avslutade 1.10,5 sista varvet. Uppgiften blev helt enkelt omöjlig. Nu gör hon ett nytt försök i en liknande uppgift, men här är det färre hästar på mellanvolten och det gynnar henne markant.
 • Domingoa spetsvann på Jägersro utan att behöva spela ut hela sitt register. Hon fick 110.000 kronor på sig i det loppet, går upp lite i klass nu och den här uppgiften innehåller tuffare konkurrenter som jagar från tilläggsvolterna. När vi därtill inte känner oss övertygade om att hon kommer nå ledningen står vi över henne som tipsetta.
 • Grande Diva Sisu låg Per Nordström oerhört lågt kring inför årsdebuten, men hon avslutade faktiskt ganska trevligt som trea i en tuff omgivning. Det loppet lär föra henne framåt och vi vet sedan tidigare att hon kan avsluta jättebra om hon får en vettig rygg att följa.
 • Valeria Wareco slog det inte gnistor om senast på Jägersro, men hästen är vassare från tät och Fredrik Pedersen lär göra allt som står i hans makt för att lyckas hålla upp innerspåret.

Rank:

A: 6-12-7 B: 14-10-1-3-8-2-13-5-4 C: 15-9-11

Spetsstriden: Vi är inne på att Eye In Thesky D.K. kommer förbi Valeria Wareco och kan hålla ut springspårskollegan Domingoa, men vågar sannerligen inte ta gift på detta. Öppet mellan de tre!

Avd 4 – Ungdomslopp, 2.140 meter autostart

 • Kali Smart slog svenskt rekord två gånger om under hösten och vintern och nederländskan kändes som ett stort utropstecken. I årsdebuten spurtade hon helt okej som trea i ett Diamantstoförsök som Domingoa vann utan att ge ett superspänstig intryck, men vi räknar med att hon är typen som går framåt rätt så rejält med en ögonöppnare. Un Amour d’Haufor-dottern har bara haft framspår bakom bilen vid ett tillfälle på svensk mark. Det var i Wallenius Cup på Solvalla i augusti och då uppfattade vi det inte som att hon laddades utan att man valde i princip bara att söka rygg på Balsamine Font. Vi tror inte att hon frontar initialt, men att man försöker komma i ”andra vågen” och trycka sig till tät. Stämmer det scenariot har Kali Smart toppchans att hålla undan.
 • Zante Grif har fått två lopp i kroppen i ny regi. Första gången kördes hon precis som på förhand aviserat avvaktande och spurtade helt okej som fyra för att därefter köras i tät i ett större stolopp i Gävle. Hon höll undan säkert och var värd högt betyg för den insatsen. Nu är förutsättningar annorlunda med bakspår, men hon gick starkt bakifrån i tidigare regi och är med i matchen om det blir någorlunda tempo.
 • Artemide Zack har lyft sig flera snäpp på barfotabalans. Näst senast löste hon uppgiften från dödens och senast spurtade hon ner sina konkurrenter från andra utvändigt via 1.10,5 sista 800 meterna. Från bricka sju är det dock påtaglig vingelrisk då hon inte varit någon startraket såhär långt.
 • Eight Hour har ett brett register och är inte alls så spetsberoende som hon fått en stämpel om sig att vara på vissa håll och kanter. Därtill körs hon av en toppkusk så visst är hon ett tidigt bud.
 • La Paradeta vann V75-lopp i Eskilstuna i januari. Då valde man spets och släpp som taktik och vi tror man försöker med samma upplägg här om man når täten för dels kan det kosta och därtill tycker vi att hon är vassare över sprinterdistans.

Rank:

A: 3 B: 11-7-10-6-5-9-2-1 C: 4-12-8

Spetsstriden: Vi håller La Mauresque som spetsfavorit från bricka två även om La Paradeta är väldigt rask också. Blir det körning mellan den duon är chansen stor att Kali Smart kan komma is kede två och trycka sig förbi.

Avd 5 – Klass I, 3.140 meter autostart

 • Bara du Chene inledde karriären med 16 lopp utan seger, men nu är han obesegrad efter fyra starter detta år. Femåringen har sett lysande ut och bland triumferna finns två V75-lopp; båda av sådan karaktär att de inte ingått i STL. Nu däremot handlar det om ett lopp som ger berättigande i klass I-finalen vid seger och med tanke på hur rejäl hästen har varit så måste vi tro att han har segerchans här oavsett vad han får för position.
 • Aragorn As har inlett mycket starkt i Timo Nurmos regi. Efter att lekt sig till seger i debuten för Solvallatränaren via tidig ledning så fick han ta dödspositionen i den efterföljande starten i Gävle, men han stånkade på strongt därifrån som trea bakom Deal Done Zet och den färske V75-segrarinnan Fighter Lady.
 • Elephant blir nog över från start, men det behöver inte vara hela världen över tre varv. Han tillhörde skiktet under de absoluta kulltopparna i fjol i Danmark och lär mått gått av de två ögonöppnare han fått nu under våren. Att hästen är bra nog att vinna om det stämmer lite på vägen tvivlar vi inte alls på och vi påminner därtill att hästen aldrig varit sämre än trea på fem försök i Sverige.
 • Starbec’s A. To Z. ska tävla barfota runt om nu för blott tredje gången i karriären. Han gick så i Europaderbykvalet i höstas där han slutade femma och även som trea näst senast på Axevalla där han gick ett starkt lopp i spåren. Hästen tål distansen och känns – spåret till trots – totalt felspelad i det här loppet.
 • Made of Stars stånkar på bra och förlorade helt enkelt mot en för tuff konkurrent i Easy Cash i senaste starten. Han får Björn Goop i vagnen för första gången och kan säkert hamna vettigt till, men den där riktiga superfeelingen för femåringen får vi ändå inte.

Rank:

A: 6-12-1-8 B: 4-5-11-2-9-10 C: 3-7

Spetsstriden: Vi räknar med att Fromming frontar så som han lagt iväg i sina första starter i Jerry Riordans regi. Han kan bli rejält utmanad av Cassius Ima, men vi tror att man fullföljer och kör Fromming i tät trots att vi inte har någon känsla för att han kan hålla hela vägen.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Zaffiro Jet vann ett bronsförsök i föregående meeting på Åby via spets, släpp och open stretch-attack. Man valde att stå över finalen över full väg och istället sikta med full kraft mot det här loppet och det kan de nu vara på väg att få full utdelning för. Utgångsläget med bricka två för denna startsnabba häst blev perfekt och nu tror vi att man väljer att fullfölja och köra i tät.
 • Istanbul Boko har galopperat i båda sina två starter efter uppehåll och det är klart att det oroar lite grann. Senast såg han mer än lovligt hispig ut, men upphämtning som sexa var grym via 1.10,7 sista 1.400 meterna. I felfritt lopp är han med och strider om segern.
 • Te Amo Corazon gör intressant debut i Björn Goops regi. Fjolårets norska Derbytrea avslutade säsongen med några mindre bra insatser, men har anmälts ut direkt i den här klassen nu trots att han haft ett uppehåll och det väljer vi att tolka som att man är påtagligt nöjda med hästens sätt att träna.
 • Bordeaux S. kom tillbaka till Jerry Riordan efter vinterns tre starter på fransk mark vilka utmynnade i lite blandade resultat. I comebackloppet släpptes han till tät på första långsidan och hade inga problem att gå undan till lätt vinst. Till den positionen får han svårare att nå denna gång, men han är inte heller beroende av att få gå först.
 • Zinko Top tycker vi höll bra som dödenstrea i debuten på svensk mark utan att för den skull vara lika vass som han varit i några segerlopp tidigare i Italien. Nu har hästen fått acklimatisera sig än längre tid på svensk mark och lyfter han ytterligare ett snäpp nu med loppet innanför västen så kan han absolut matcha de bästa här.

Rank:

A: 2-4-9 B: 5-6-3-1-7-11 C: 10-12-8

Spetsstriden: Zaffiro Jet höll ut Zlaan Knick vid deras senaste möte sinsemellan och ska ha god chans att lyckas med det på nytt.

Avd 7 – Paralympiatravet, deltävling 3, 2.140 meter autostart

 • Cyber Lane stod för en strålande årsdebut. Trots att han fick vandra i tredjespår de första 700 meterna innan han nådde fram utvändigt om Racing Mange så stred han hela vägen hem till mål. Nu flaggar Johan Untersteiner för att det eventuellt kan komma att bli tal om att köra hästen barfota runt om; något vi tycker gav en viss extra effekt i sensomras och höstas.
 • Handsome Brad var bra i comebacken, men sedan blev loppet fel på Solvalla där han fick göra allt jobb själv på slutvarvet. Det kändes som att en sådan utmaning kom för tidigt för hans del efter uppehållet och därtill ska hästen ha haft en del slem i halsen efteråt. Skjuter Handsome Brad fart på det sätt vi är vana vid att se honom göra när bilen släpper fältet så är spetschansen god, men det finns sugna utmanare på utsidan och risken finns att körningen blir utdragen.
 • Aetos Kronos skulle gynnas av ett sådant scenario. Jerry Riordans topphäst har redan hunnit visa att han står sig mot den äldre eliten via tredjeplatsen i Prix de France där han bara var dryga längden efter Delia du Pommereux och Face Time Bourbon. Spår tolv är givetvis inget drömspår, men hästen har en ryslig avslutning att tillgå så här handlar det ”bara” om att han ska få en okej rygg på slutrundan.
 • Zarenne Fas är hans stallkamrat och en bra sådan. Hästen vann Finlandia Ajo i fjol, men vi påstår ändå att det var lite stolpe ut när säsongen skulle sammanfattas i sin helhet. Varenne-sonen är en likt Aetos Kronos vass om han får spara speeden och tycks också komma väl förberedd.
 • Chief Orlando slog det inga gnistor om när han gjorde comeback i Gran Premio Costa Azzurra. Från tredje invändigt fick han aldrig helt fritt, men det såg inte direkt ut som att han pullade över mål. I fjol var hästen Elitloppsdeltagare efter en ruggig vårsäsong och vi påminner även om att han vann Grupp I-loppet Gran Premio Palio Dei Comuni i höstas. Vincenzo Gallo är 27 år gammal, har tagit för sig mer och mer i Italien på senare år, men är en färsking i sådana här sammanhang på skandinavisk mark och vi tror att hans chans att lösa loppet är genom att nå tät; det taktiska spelet i övrigt tror vi blir för svårt för honom att hantera.

Rank:

A: 7-2-12 B: 9-6-1 C: 4-10-8-5-3-11

Spetsstriden: Handsome Brad jobbar aktivt för att hålla ut Chief Orlando och Cyber Lane. Vi tror att den ”norskitalienska” gästen kommer vara väldigt offensiv och inte lägga några fingrar emellan.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 APRIL

Avd 1: 1,3,9,11 (7,4)
Avd 2: 1 Wingait Henke (11,7)
Avd 3: 6,7,10,12,14 (1,3)
Avd 4: 3 Kali Smart (11,7)
Avd 5: 1,2,4,5,6,8,9,10,11,12 (3,7)
Avd 6: 2,4,5,6,9 (3,1)
Avd 7: 2,7,12 (9,6)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi räknar med leverans direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
En Jerry Riordan-tränad häst nyttjas som spikförslag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
En Jerry Riordan-tränad häst nyttjas som spikförslag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är Jägersro och Solvalla som delar på denna veckas V86-omgång. Att den sportsliga höjdpunkten kommer i den avslutande avdelningen råder ingen som helst tvekan om.

The Onions lopp innehåller ett antal Elitloppsaktuella hästar och bland dem finns Missle Hill (V86-8) som vann såväl Jubileumspokalen som STL Open under fjolåret.

Från rena drömläget i återkomsten har han mycket god segerchans och vi får helt enkelt tugga i oss att spika en storfavorit.

Det går att leva med på V86 där utdelningen ändå kan bli hög om några favoriter vinner och dessutom spikar vi emot en favorit i ett annat lopp.

Vi är nämligen väldigt intresserade av att se vad Jerry Riordans nyförvärv Halo Am (V86-5) kan prestera i sin debut för Jerry Riordan och väljer kort och gott att chansspika den hästen med hopp om att han tävlar i närheten av den högstanivå han visat tidigare.

Här kan du ta del av startlistorna till dagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Big Shot (V86-2) gick en strålande upphämtning efter startgalopp senast på Romme klockad till 1.12,5 sista 1.900 meterna. Han har måhända ingen drömuppgift här med spår långt ut bakom vingen över sprint, men är åtminstone nerstruken ett hack och vi tror faktiskt att hästen är så pass rejäl att Magnus A Djuse har utrymme för att smyga sig igenom första kurvan, ta dödens därefter och lösa biffen likväl.
 • Tricky Treat (V86-4) tycker vi höll jättebra som tvåa senast i ett lärlingslopp där han gick göra allt jobb själv i tredjespår. Vi kan se honom komma förbi Zolder As och ta ledningen här för att sedan släppa till Benedetto O.P. Utspelar sig det scenariot och luckan kommer så är det inte alls omöjligt att Googoo Gaagaa-sonen överraskar.
 • Halo Am (V86-5) gjorde några fina insatser i Conrad Lugauers regi, men har dragit med problem i sin karriär och tävlat sporadiskt. Nu gör hästen debut hos Jerry Riordan och lyckas han få springaren att löpa upp till sitt kunnande så finns det utrymme för snabb vandring upp genom klasserna. Vi tar chansen och är med direkt när Halo Am inte ser ut att bli favorit.
 • Missle Hill (V86-8) har en väldigt passande uppgift framför sig i årsdebuten. Daniel Redéns topphästar har i princip utan undantag gått bra direkt i comebackloppen allihop mycket tyder på att Missle Hill är ledaren av det här loppet vilket givetvis underlättar markant kontra om man ska jobba i spåren direkt.

Läs även: Här bra är italienarna?

Betrodda som lever farligt

 • Zoara’s Club (V86-2) är svårbedömd inför sitt första framträdande på svensk mark. De två senaste segrarna som hon har tagit har varit från ledningen och hon har absolut sett vettig ut på ganska dåliga banor, men skulle körningen bli lite utdragen nu och det kostar innan hon når tät kan vi se henne mattas sista 100 meterna med en relativt färsk långresa i kroppen.
 • Det råder ingen som helst tvivel om att Remburs R.D. (V86-3) är bästa hästen i sitt lopp, men det är inte alltid de vinner travlopp. Startsnabbbheten är knappast den bästa, distansen känns inte heller som något plus och det finns några dugliga konkurrenter med i loppet som kan skaffa sig ett betydande försprång direkt.
 • Erv Zet (V86-6) har inlett karriären helt okej och fick kort och gott stryk av en bättre häst från tät i senaste starten. Hans startsnabbhet i voltstart är dock lite svårbedömd och blir han snuvad på tät här och Max Håleryd kommer fram snabbt från tillägg så kan Erv Zet vara positionsförlorare.
 • Vi älskar spurtstarke Four Guys Dream (V86-7), men det låter inte på Håkan K Persson som att hästen är förberedd för att uträtta stordåd direkt i comebacken. Här är det många om budet över stressiga 1.640 meter och ingen garanti att han hamnar så bra till direkt från spår sex.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 21 APRIL

Avd 1: 4,5,6 (1,9)
Avd 2: 4,7,11 (1,5)
Avd 3: 2,3,5,7,12 (4,9)
Avd 4: 1,3,5,6,10 (12,7)
Avd 5: 7 Halo Am (5,9)
Avd 6: 1,3,4,10 (6,5)
Avd 7: Samtliga hästar (5,6)
Avd 8: 2 Missle Hill (5,10)

9.000 rader / 2.250 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Ingen anledning att tvivla

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Odd Herakles är på jakt efter sin 21:a raka seger. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Odd Herakles är på jakt efter sin 21:a raka seger. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bergsåker arrangerar veckans V75-omgång där det känns som utdelningen kan bli lite vad som helst.

Vi kan nämligen inte förneka att det finns några starka favoriter som mycket väl kan komma till tät och därefter leka hem sina lopp.
Främst tänker vi på kallblodsfenomenet Odd Herakles (V75-3) som är på jakt efter sin 21:a raka seger. Det ser väldigt passande ut för hans del då värsta konkurrenten Månlykke A.M. lottats till ett bakspår och utifrån det perspektivet lyfter vi fram Odd Herakles som omgångens bästa singelstreck.

Vår andra bank blir däremot inte favorit. Vi väljer nämligen att chansa och ta ställning för Vae Victis Club (V75-6) i silverdivisionen. Favoriten Cab Lane har spetschans, men vi hoppas att körningen blir utdragen och att Vae Victis Club kan komma in i matchen den vägen. Låt oss påminna om intrycken på den här hästen i sensomras; det skrek blivande guldstjärna över dem och nu försöker vi vara med när streckprocenten är förhållandevis låg!

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses fick vandra utvändigt om Go West Young Man senast på Solvalla och det var inte konstigt att han inte lyckades ta sig förbi ledaren den dagen. Gången innan fick han duglig drag hjälp i ett överpacat lopp och vann på 1.10,7a/1.640 meter vilket där och då var Sveriges snabbaste segertid under 2021. Lyckas dödens undvikas den här gången ska segerchansen vara god.
 • Gooner vill vi dock inte lämna utanför något system. Vid segerloppet på Bergsåker näst senast var han superrejäl på alla vis och senast gick han en jättebra upphämtning efter galopp via 1.13,3 sista 3.000 meterna. Den här hästen lyfter hela tiden och för oss är han given i A-gruppen.
 • Rally Hans var på väg mot en bronsdivisionsseger senast på Romme när han snöpligt slog på en galopp 150 meter före mål. Hästen har visat väldigt god form en längre period nu och även om vi tror det blir tufft att lösa den här uppgiften om det blir samma position som senast så ska Rally Hans räknas med chans.
 • Axel Ruda tycks inte kunna göra ett dåligt lopp. Han hamnade lite för långt bak senast i en ganska temposvag tillställning av Margaretas tidiga Unghästserie, men avslutade starkt till femteplatsen lite i skymundan. Oavsett om Magnus A Djuse väljer att köra i ledningen här eller släppa täten så tycker vi Axel Ruda är en faktor att räkna med.
 • Frodo S. var strålande bra i årsdebuten där han avgjorde från dödens via underkant 1.10 sista 800 meterna. Han tycks inte bli jättehårt betrodd i det här loppet, men vi ser absolut honom som en tänkbar segerkandidat trots att han står hårt inne på pengarna.

Rank:

A: 5-8-3 B: 2-10-12-6-7-4 C: 11-1-9

Spetsstriden: Axel Ruda öppnade så pass bra från innerspår vid V75-segern på Bergsåker den 9 januari att vi tror han kan hålla upp ledningen. Utifrån testas Moses och Otroligosåfin och frågan är hur Magnus A Djuse agerar bakom Axel Ruda om fråga ställs?

Avd 2 – Klass II, 2.640 meter voltstart

 • Gogobet Sisu har fått ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och intrycket vid det segerloppet var verkligen bra. Femåringen fick lägga en tuff speed över sista bortre långsidan, men höll likväl emot via överkant 1.11 sista 800 meterna. När han testades i ett klass II-försök i somras i Boden stod han för en jättebra upphämtning efter startgalopp klockad till 1.12,5 sista 2.000 meterna och vi tror främst att det är andraspåret och den galopprisk det kan medföra som är hans största hot här.
 • Magnificent Tooma var vi en smula besviken på senast på Gävle vid en första anblick, men insatsen lyfte ju mer man såg om loppet. Han fick en dålig rygg att gå på och det blev helt enkelt lite för långt fram samtidigt som vinnaren Hombre D. var riktigt bra. Spår åtta i voltstart behöver inte vara helt iskallt och lyfter hästen med ett lopp i kroppen och gör något som kan likna det han stod för på Solvalla vid debutsegern hos Daniel Redén så finns alla möjligheter att detta räcker hela vägen.
 • Berra Steel kördes avvaktande senast och sköt till väldigt fint mellan hästar sista biten. Han var rejäl vid dödenssegern gången innan och fortsätter han på den inslagna linjen och visar lite bättring för varje lopp så ska han duga här också.
 • Global Attention galopperade kort efter start senast på V75 som favorit. Då stod han med spetsläge och var framförallt väldigt hårt betrodd på ”spets-och-slut-chansen”. Nu är förutsättningarna annorlunda, men därmed inte sagt att de är omöjliga.
 • Again Kronos höll okej från ledningen senast i Gävle mot Bolt Kronos. Vi bedömer honom att vara väl så effektiv med ett rygglopp och skulle gärna se honom spetsa och släppa till någon vettig konkurrent.

Rank:

A: 2-8 B: 7-11-6-1 C: 9-3-5-10-4-12

Spetsstriden: Sannerligen inga startraketer i listan, men det känns som fördel Berra Steel från springspår.

Avd 3 – Kallblodslopp, 2.140 meter autostart

 • Odd Herakles har bärgat 20 raka segrar och det mesta tyder på att han förlänger sin segerrad i det här loppet. Elvaåringen har sett strålande ut hela året och verkligen stått för tilltalande insatser hemma i Norge mot elithästarna. Nu gör han debut i Fredrik Franssons regi då han står uppstaplad på svensk mark för avelsbruk och man skulle givetvis kunna spekulera i att ett miljöombyte påverkar hästen negativt. Vi påminner dock om att han faktiskt bytte regi även i höstas och att det rullade på helt utan komplikationer av resultaten att döma så inte heller det är något som får oss att dra öronen åt oss.
 • Månlykke A.M. har varit en fröjd för ögat i årets två starter. Han sändes till tät ut på slutvarvet i finalen av Dubbelcupen på Romme och var aldrig nära att förlora det loppet. Hästen besegrade eliten i Gävle även gången innan och är på toppen för att stanna, men när han nu tycks få kriga den tunga vägen gentemot Odd Herakles så kan uppgiften bli övermäktig.
 • Tangen Haap övertygade inte i årsdebuten, men det kanske var för mycket begärt att det skulle slå gnistor om honom direkt. Nu har han fått ett lopp i kroppen, har drömläge för att få rygg på Odd Herakles och därtill så aviseras det skoryck. Det kan räcka till en andraplats, men vi tror inte att han vinner.
 • B.W.Rune galopperade kort efter start när han mötte Månlykke A.M. i Dubbelcupens final. Gången innan fick han gå utvändigt om densamme och mattades sista 150 meterna så ska han ha något med tätplatserna att göra här lär det nog krävas att han får ett lopp på väntan.
 • Don Viking vann mot topphästarna näst senast på Bergsåker och var fin även vid montésegern sex dagar senare. Här hårdnar dock konkurrensen betänkligt och vi ser honom inte som något mer än ett platsbud på sin höjd.

Rank:

A: 6 B: 11-1-9 C: 2-5-7-8-3-10-4

Spetsstriden: Vi läser loppet att Tangen Haap vinner ryggen på raske Odd Herakles.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Beauty Wind blir vårt tipsval i detta Diamantstoförsök nu när hon ser ut att ha lite mer lämpliga förutsättningar än hon stått inför i de två senaste starterna. Näst senast så satt hon fast mot pojkar i ett klass I-försök och gången efter blev inledningen för tuff från bakspår. Nu är Björn Goop tillbaka som kusk på henne för första gången i år och med två lopp i kroppen tror vi att det kan vara dags i detta lopp där hon står perfekt inne.
 • Lovely O.O. väljer vi dock att dubbelstrecka med. Hon har fått ett lopp i kroppen och såg väldigt stark ut i upphämtningen den dagen via 1.13,5 sista 1.900 meterna. Robert Berghs häst visade en påtaglig tuffhet i senhöstas och räds inte alls att bli smutsig om hovarna om det krävs.
 • Lyckans Cash fick göra jobbet själv sista 700 meterna senast på Solvalla och höll starkt till andraplatsen. Gången innan på Åby var hon inte alls sig lik så det var verkligen glädjande att se henne leverera på nytt. Innerspår på tillägg känns lite chansartat då hon inte är någon blixt iväg och då vi tycker att hon möter två jämngoda hästar så väljer vi faktiskt att chansa och ställa henne precis utanför systemet.
 • Gitte Silvåkra får inte heller plats på vårt system trots att hon dundrat hem två raka V86-lopp från tät på lysande vis. Nu är det voltstart som gäller vilket känns riskabelt och i kan se henne vara borta redan på ”kör”.
 • Anna Mauds Lassie ser verkligen ut att ha lyft i ny regi både vad det gäller prestation och hur hon får travet att fungera. Vi kan se henne sitta långt fram i fältet direkt, men tycker ändå att det är några konkurrenter som känns strået vassare i nuläget och kategoriserar henne bara som en outsider.

Rank:

A: 7-4 B: 3-6-8-12-14-9-5-11-1 C: 13-2-10-15

Spetsstriden: Xanthis Fantasy bör hålla ut Lyckans Marie och sedan tror vi att man väljer att testa och bra henne i lednigen.

Avd 5 – Klass I, 1.640 meter autostart

 • Deal Done Zet har byggt ett staket i resultatraden och det känns verkligen som att han är en häst av rätt virke. Senast i Gävle fick han bekänna färg då han blev utmanad av det som ser ut att vara värsta konkurrenten även i detta lopp, men han sträckte på sig efter viss påmaning från kusken och höll emot. Löpskallen tycks vara den rätta och det är nog sannolikt att Deal Done Zet sitter i tät när körningen har lagt sig, men frågan är bara vad det kostar?
 • Fighter Lady avslutade jättebra bakom Deal Done Zet i Gävle. Då satt hon perfekt till med andra utvändigt och kunde vänta med attacken tills 250 meter återstod. Får Rikard N Skoglund till ett liknande upplägg här och kan spara speeden så är hon bra nog att vinna.
 • Mister Donald är en av många Björn Goop-hästar just nu som har helt rätt kurva. Han såg jättefin ut senast på Solvalla då han besegrade Ottens Hero via 1.11,5 sista varvet och det känns faktiskt som att hästen lyft sig ett snäpp efter sin långa frånvaro.
 • Cash Cowboy var tvåa bakom Pere Ubu i klass I-finalen på Solvalla i senaste loppet. Då kunde han spara speeden fram tills slutkurvan och kan Peter. Norman erbjuda hästen ett sådant upplägg även här oavsett om det blir invändigt eller i andraspår och Cash Cowboy ges chansen så kan han blanda sig i striden.
 • Power Blaster har varit igång en längre period nu och vi börjar bli lite oroliga att han eventuellt trendar neråt i form även om han gick bra bakom Astronacente Zac senast på Romme. Det är tufft att leverera på den nivån gång efter gång; i synnerhet när han återigen fått bakspår och riskerar att få vandra i tredjespår en bit av loppet.

Rank:

A: 3-4-10 B: 2-9-6-1-8 C: 7-12-5

Spetsstriden: Choco Garline tror vi är raskast, men upploppet är långt på Bergsåker och vi är tveksamma till om man verkligen vill ta emot Deal Done Zet om körningen blir utdragen.

Avd 6 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Vae Victis Club väljer vi att chansa och ta ställning för i detta silverförsök. Årsdebuten blev inte vad man hade hoppats då han galopperade dubbelt under de första 400 meterna, men nu är det aktuellt att utrusta hästen knäkappor för att inte det ska upprepas. De insatser han stod för i sensomras vilka bland annat resulterade i seger i ett bronsförsök samt en triumf i Sommartravets final var femstjärniga och där visade han tydligt att han är en häst som kommer kunna hävda sig i högsta klassen framöver. Nu när spelprocenten kittlar chansar vi och försöker få betalt på honom; i synnerhet då det finns en viss chans att inledningen kan gå undan.
 • Cab Lane hann förbi til knapp seger i silverförsöket på Romme efter att fått jaga från femte utvändigt. Nu står han betydligt bättre till och har chans på ledningen, men det lär vara fler i det här loppet som testas initialt över korta häcken och vi är inte säkra på att det kommer gå så smärtfritt som man lätt kan tro. Har vi däremot fel och han mer eller mindre frontar utan att det kostar så mycket… ja, då är det sannolikt att loppet är över för Vae Victis Club lyckades inte ta ner Cab Lane från utsidan vid deras möte i september i fjol.
 • Vikens High Yield fick ta dödens i årsdebuten och höll med tanke på det bra som femma, bara slagen med ett par längder. Nu handlar det om sprinterdistans vilket kan vara gott för hästen att ”sotas ur” på, men för oss är risken påtaglig att han blir den som får dra fram Vae Victis Club sista 800 meterna om inte Robert Bergh får läge att köra fram till dödens direkt.
 • Algot Zonett är också en grovjobbare som inte kommer få något gratis i det här loppet. Han är tillbaka efter ett uppehåll och det ska bli spännande att se hur han står sig mot silvertopparna nu när det går lite fortare i loppen.
 • Merritt har inte den allra bästa resultatraden just nu, men prestationerna har det inte varit något fel på. Han är ett kul streck för den som garderar.

Rank:

A: 11-3-9 B: 2-7 C: 1-4-5-6-10

Spetsstriden: Vi tror att Cab Lane är aningen mer explosiv de första 100 meterna än Betting Rebel och på så vis kan ta sig förbi. Utifrån finns det tre riktigt raska hästar i form av Mr Clayton J.F. och Final Dream.

Avd 7 – Paraympiatravet – deltävling 2, 2.140 meter autostart

 • Who’s Who stod för en mycket bra årsdebut i Borlänge. De blev ganska långt fram för hans del när han fick jaga från fjärde utvändigt, men hästen antog den utmaningen och avslutade riktigt starkt till säker seger. Vi hade inte kunnat vara mer nöjda med honom än vad vi var och utifrån det intrycket och i kombination med att värsta utmanaren startar från bakspår så känns det ganska naturligt att tippa Who’s Who etta.
 • Very Kronos får inleda året från bakspår, men vi påminner om att han vann såväl Silverhästen som Legolas Minne från bakspår i vintras. Hästen gick fram som en ångvält i det skedet och intrycket vid banjobbet i förra veckan där han gick underkant 1.14 full väg med 1.10,5 sista 800 meterna var verkligen dunderbra. Det låter inte som att man är inne på att köra superoffensivt såhär i återkomsten då man sannolikt blir inbjudna till Paralympiatravet bara man luftar hästen i ett kval och det har vi full förståelse för, men samtidigt är hästen så pass bra att det ändå kan gå vägen om det flyter på lite längs vägen.
 • Disco Volante var jättebra i guldfinalen som han spårade varje meter av trots att han varvade på 1.11,5. Når han tät på nytt så kan han bli svårfångad även denna gång.
 • From the Mine såg fin ut i comebackloppet där han följde Chapuy lättsamt från vinnarhålet. Om man vill till tät kan hästen öppna rysligt vasst och vi kan faktiskt se honom ta sig förbi Disco Volante om Mats E Djuse verkligen fullföljer i första kurvan.
 • Antonio Trot är i dunderslag och innerspår behöver faktiskt inte vara helt iskallt för hans del. Lyckas han få tredje invändigt åtminstone och det öppnar sig till slut kan han gå fort till slut för det här med att spara meter längs sargen är sannerligen inget han är bortskämd med under åren!

Rank:

A: 2-11-4 B: 5-1-7-9-8 C: 6-10-12-3

Spetsstriden: Här kan det bli tuff strid mellan Disco Volante och From the Mine för vi utgår ifrån att man släpper ledningen med Västerbo Grosbois.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 17 APRIL

Avd 1: 2,3,4,5,6,7,8,10,12 (11,1)
Avd 2: 1,2,6,7,8,9,11 (3,5)
Avd 3: 6 Odd Herakles (11,1)
Avd 4: 4,7 (3,6)
Avd 5: 1,2,3,4,6,8,9,10 (7,12)
Avd 6: 11 Vae Victis Club (3,9)
Avd 7: 2,4,11 (5,1)

3.024 rader / 1.512 kronor