Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Svårt för världsrekordhållaren?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Som så ofta tidigare innehåller startfältet i C.L.Müllers Memorial flera starka kort. Titelförsvaren Velvet Gio (V75-7) kommer knappast ha särskilt många anhängare då den tvåfaldige världsrekordhållaren Moni Viking, SM-vinnaren Very Kronos och pånyttfödde Cyber Lane finns bland motståndarna.

Omgången ser inte helt enkel ut vid en första anblick och de givna spikförslagen lyser med sin frånvaro. Det är givetvis extra glädjande efter förra veckans favoritkavalkad som nu utmynnat i en smaskig jackpot.

Mest spännande vid en första anblick? Kanske Dortmund (V75-6) vars högstanivå vi blivit väldigt imponerad av sedan tidigare. Lyckas han skaffa sig ett försprång direkt gentemot Indra’s Secret i Oktoberstayern kan han bli väldigt svår att jaga ikapp…

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter autostart

Oj vad roligt det här loppet blev då Oscar L.A. hamnade på spår tolv. Den färska vinnaren av Grosser Preis von Deutschland är jättebra för klassen, men från det här utgångsläget över sprint är han givetvis mycket sårbar och samma sak gäller Gaya de Prevenche från spår sju. Nej, det här loppet öppnades verkligen upp och känns ovisst. Royce Rolls gillar förutsättningarna och har tidigare vunnit på en 1.10-tid över distansen. Gazoline Mearas är bra, men frågan är han verkligen har snabbheten som krävs för att hinna med här.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett smålurigt Diamantstoförsök. Brenda Grif har övertygat i Björn Goops regi och har vettig chans bara hon trampar iväg från andraspåret. Africa Bi övertygade under Åbergs-kvällen vid seger, men har inte alls lyckats följa upp på samma lysande vis efter det. Åttondespår kan passa henne väl som orutinerad i svensk voltstart. På tillägg finns flera starka kort. Peter Untersteiner har fyra varav två sticker ut i form av Don’t be Shy och Darah Bibo. Aura S.L. blir ofta hårt betrodd, men tappar för ofta från start och hamnar illa till i loppen för att rada segrar.

Avd 3 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Ett småljummet silverförsök. Zap di Girifalco har inte sett lika bra ut i de två senaste starterna som han gjort tidigare, men kan vara på väg att lyfta nu igen efter en paus. Hästen är extremt härdad i klassen och brukar tåla tuffa lopp. Dragster har ett perfekt utgångsläge och kan vinna starten. Hästen är tillbaka i toppform efter en sämre period och kan sälja sig dyrt i tät. Här finns dock fler formstarka bud. Night Brodde, ständigt underskattade Zio Tom Jet samt Mily kommer också vilja ha ett ord med i laget.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Att ett treårigt sto ska vara favorit i ett klass II-försök känns i grunden fel, men Go Peppergirl har verkligen övertygat på oss. Lyckas Victor Rosleff pricka från springspår blir hon svårslagen. På sin insida har hon Kurri Jari Boko som testat i flera tuffare årgångslopp utan att riktigt få rätt utdelning. Hästen är bra och går åtminstone en låg 1.14-tid. M.T.Oscar har startat relativt sporadiskt som tre- och fyraåring, men visat talang i sina bästa stunder. Femtespår känns dock inte optimalt för hans del. Barnacle är bra, men får slå lite ur underläge från bakspår.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Med tanke på hur Farlander Am går i start efter start just nu så ska han vara favorit i det här loppet. Hästen ser fortsatt väldigt fräsch och stark ut och blir svårstoppad. Ingo står kvar i klassen efter lördagens femteplats i Örebro och gynnas av att ha öppet utgångsläge. Unoicsdue Gnafa’ har inte riktigt varit sig lik efter debaclet i klass I-finalen under Åby Stora Pris-dagen och känns bara svårbedömd just nu. Buzzer Beater har verkligen lyft under hösten och kommer från seger. Nu gör han debut i ny regi och det känns svårbedömt hur han kommer hävda sig i de tuffare loppen som körs söderöver.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

Indra’s Secret kommer från seger respektive andraplats i bronsdivisionen. Nu har hon bakspår på 40 meters tillägg och det är sannerligen inget drömläge. Dortmund är vi svaga för! Vi glömmer inte den insats han gjorde på Åby i början av augusti och gillade sättet hästen studsade tillbaka på senast i Århus. Guillaume Boko är jämnheten själv. Han gör väldigt sällan en dålig insats och står pall i de här långa loppen. Kennedy tävlade med skor senast på Åby. Kommer skorycket här istället så känns han klart intressant.

Avd 7 – C.L.Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

SM-vinnaren Very Kronos lottades till spår sju i det här loppet och det öppnar helt klart upp det hela en aning även om han alltid känns lite sårbar på sin lynnighet. Cyber Lane gick bra i SM från svårt spår och lyckas han nu komma före från start vilket absolut känns rimligt kan han sälja sig dyrt. Den dubble världsrekordhållaren Moni Viking har varit hemma hos ägaren Jan Lyng i Norge och vilken form han håller i återkomsten är givetvis väldigt svårt att bedöma. Titelförsvararen Velvet Gio var vi en smula besvikna på senast på Vincennes i ett motstånd som var klart enklare än vad detta är på pappret.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Bara spåret emot?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Seismic Wave och Örjan Kihlström vid segern under Elitloppshelgen. Tar han en ny finaltriumf på lördag? Foto Mathias Hedlund
Seismic Wave och Örjan Kihlström vid segern under Elitloppshelgen. Tar han en ny finaltriumf på lördag? Foto Mathias Hedlund

På lördag är det dags för årets näst sista omgång av STL-finaler. Tråkigt nog har två av loppen – Diamanstoet och Stoeliten – inte blivit fullsatta utan innehåller blott elva respektive nio deltagare, men klassen på de som är med går sannerligen inte att klaga på.

Som vanligt är Silverhästen – det vill säga Gulddivisionsfinalen – en riktig höjdare och årets upplaga känns verkligen starkt trots att guldfinalerna numera bara erbjuder pengar i nivå med vad ”övre vardagslopp” gör på Vincennes.

Very Kronos (V75-6) kan säkert få bära på favoritskapet, men från bakspår kommer han sannerligen inte till dukat bord.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar på Solvalla.

Avd 1 – Stoeliten, final, 2.140 meter autostart

Stotopparna har besegrat varandra kors och tvärs på senare år och därmed känns det inte som någon häst är given vinnare av detta lopp på förhand. Läget talar för Mellby Free, men det gjorde det även senast när hon fick se sig besegrad av pånyttfödda Dear Friend. Nu är distansen halvvarvet kortare och det kan vara en fördel för Mellby Free. Hevin Boko hade inte sina bästa dag senast, men kan snabbt studsa tillbaka. Wild Love har etablerat sig i toppskicket bland stona och Racing Brodda är väldigt spurtstark om hon får spara speeden.

Avd 2 – Klass II, final, 2.140 meter autostart

Global Agreement kan bli lördagens största favorit på V75-spelet efter de två raka uppvisningar han stått för i V75-sammanhang. Han hade innerspår bakom bilen på Åby tidigare under hösten och höll då upp täten, men här känns det som det är raskare konkurrenter som utmanar utifrån. One Kind of Art körs av Björn Goop denna gång. Hästen har utvecklats, blivit renare i travet och tål att göra grovjobb. Precis som stallkamraten Prime Lini tillhör han skaran utmanare. Petri Salmelas duo Amorcer Levallo och Leave Your Sox On är också tidiga för den som överväger att gardera den sannolika storfavoriten.

Avd 3 – Bronsdivisionen, final, 2.140 meter autostart

Med Van Gogh Z.S. på spår sju och Born Unicorn på bricka åtta så måste man säga att spårlottningen föll väl ut för oss som vill se tävling och inte bara favoriter som kan glida till ledningen. Däremot landade Cab Lane på ett bra utgångsläge liksom Farlander Am. Den av dem som når ledningen kan bli väldigt svårslagen. Cargo Door är i sitt livs form, men frågan är om han kan slå de allra bästa i det här loppet? Kanske är det bästa om han får sitta med i draget invändigt och speeda till slut.

Avd 4 – Diamantstoet, final, 2.140 meter voltstart

Tråkigt nog är det bara elva hästar i Diamantstofinalen, det gör en ledsen i ögat med tanke på vilka prispengar det är att tävla om. Måhända är det topparna som har skrämt bort flera. Chicharita var vansinnigt läcker på Sundbyholm då hon kom hem på 1.13,1/2.140 meter trots att förutsättningarna inte var de allra bästa. Gör hon en liknande prestation här blir hon svårfångad. Activated blandar en aning i sina prestationer. Hon vann sitt försök i Örebro på övertygande vis och den tvåfaldiga Grupp I-segrarinnan gynnas av att det bara är tio hästar att runda. Samma sak gäller hennes stallkamrat Millie’s Millionaire som vi egentligen inte tycker är av samma snitt, men hennes form går inte att klaga på. På mellanvolten är Dixie Brick och Velegance de hetaste.

Avd 5 – Silverdivisionen, final, 2.140 meter autostart

Seismic Wave är tveklöst en jättebra häst för Silverdivisionen och nu slipper han dessutom långresa eftersom han tävlar på hemmaplan. Spår åtta talar däremot emot honom och det kan bli en kämpig väg fram. Vagabond Bi gick jättebra bakom Sir Henry P.Hill på Sundbyholm. Det går helt enkelt inte förvänta sig att en häst ska avsluta bättre sista 800 meterna än vad han giorde och vi är noll procent oroade över formen utan räknar med en riktig topprestation. Dragster har tänt till å det grövsta och ska också vara högt upp i ranken liksom Mily från bra utgångsläge.

Avd 6 – Silverhästen, 2.140 meter autostart

From the Mine vann spårlottningen, men nu står ”grållen” inför karriärens hittills tuffaste uppgift. Det kan bli svårt även om han är i absolut toppslag. Cyber Lane tävlade med skor på Lunden och gjorde ett topplopp. Nu lär det bli barfota igen och han har sett otroligt bra ut hela året. Very Kronos kan mycket väl bli favorit trots bakspår. Han sköter sig varje gång numera och har fått utdelning på sitt kunnande, men uppgiften här är ingen barnlek när det ska rundas fält. Zarenne Fas fick aldrig chansen i Eskilstuna. Ni som läser våra tips vet hur högt vi håller honom och att han aldrig är chanslös i våra ögon. Hachiko de Veluwe har varit lika bra vid andraplatserna som vid karriärens storloppsvinster och är inte heller borta.

Avd 7 – Klass I, final, 2.140 meter autostart

Västerbo Pokerface föll oväntat i genrepet, men det var nog inte svårare än att han helt enkelt blev besegrad av en för dagen bättre häst. Det här loppet ser vid en första anblick ut att vara väldigt jämnt, men han blir vår tidiga etta. Dwayne Zet lyfter hela tiden nu och står bättre placerad bakom bilen. Robert Bergh har valt att köra Mellby Granat före Speedy Tilly. Det överraskar oss en aning då Speedy Tilly visade stor kapacitet vid segern i Gävle. Royce Rolls går över alla distanser och står också bra till bakom bilen.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Tyskar utmanar hemmalaget

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Rackham och Christoffer Eriksson blir favoriter i den inledande avdelningen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Rackham och Christoffer Eriksson blir favoriter i den inledande avdelningen. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Vi hade sju rätt när Jägersro arrangerade V75-omgången för tre veckor sedan och hoppas kunna följa upp på samma sätt.

Som så ofta när lördagsomgången avgörs i Skåne är det lite ojämna lopp och vi blir närmast generade när vi hamnar på två ganska klara favoriter som singelstreck.

Vi kan nämligen inte blunda för det faktum att Rackham (V75-1) går ner i klass och att Elian Web (V75-6) tycks stå med tre ben i mål i Gulddivisionen som sannolik ledare i ett lopp av relativt låg klass.

Skrällarna får vi istället hoppas kan komma i antingen Diamantstoet (V75-2) eller bland tvååringarna (V75-4) som gör upp i Svensk Uppfödningslöpning. Där finns det möjligheter att det kan hända saker på förhand liksom i klass II-försöket om Ovation L.A. (V75-3) blir ordentligt synad i inledningsskedet.

Här tar du del av lördagens startlistor till Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammas med Sulkysport så klickar du på denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.640 meter voltstart

 • Rackham har radat upp toppinsatser under hösten och var minst lika bra i Breeders Crown-finalen som han varit i loppen dessförinnan. Då hamnade han för långt bak, men avslutade 1.08,5 sista 800 meterna och det var helt enkelt omöjligt att ta något. Dessförinnan har han gjort topplopp som tvåa från dödens på Hail Mary och Power och vi finner inga sådana hästar i det här bronsdivisionsförsöket.
 • För att Exaudio Vici ska kunna besegra Rackham krävs det sannolikt att han lyckas ta sig förbi under det första halvvarvet och på så vis tvingar Rackham till ett tuffare lopp. Katja Melkkos häst har i princip bara gjort bra insatser på svensk mark och höll ifrån sig Coin Perdu i den senaste starten.
 • Nero Maximus bedömer vi vara tillbaka med besked. Han gjorde ett jättebra lopp senast på Åby som tvåa bakom Vikens High Yield och satt dessförinnan fast med sparade krafter i det österrikiska storloppet Graf Kalman. Nero Maximus står perfekt inne på pengarna och blir giftig om han sitter i någorlunda slagläge in mot upploppet.
 • Det kan även Buzzer Beater bli. Han gjorde en mycket bra debut i Johan Untersteiners regi för tre veckor sedan och hade visat storform även innan. Nu blir det bara barfota fram, men på den obalansen har hästen hävdat sig dugligt i STL-sammanhang även tidigare.
 • Rock My Dreams rankar vi ner som femma, väl medvetna om att hon besegrade Rackham på Jägersro den 28 juli och att hon visade prov på bra startsnabbhet vid Malmöbesöket den 5 september. Hon kommer närmast från seger i tyska Breeders Crown för fyraåriga ston och fick mycket pengar på sig i och med den triumfen i ett inte allt för märkvärdigt gäng. Det här motståndet är något helt annat och hon har bara dussinet starter i kroppen.

Rank:

A: 4 B: 6-10-9-7 C: 1-2-5-3-11-8-12

Spetsstriden: Vi tror att Quattro Töll kan hålla upp ledningen om Thomas Uhrberg så önskar, men tror att han väljer att släppa till antingen Rock My Dreams eller Rackham.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Mily var urtapper bakom Millie Millionaire i Gävle efter att fått ett riktigt tungt slutvarv. Senast på Jägersro mötte hon ”pojkar” i silverdivisionen och avslutade starkt till andraplatsen bakom Dragster. På visad form och det faktum att den hetaste utmanaren kan hamna än sämre till från start så blir hon vårt tipsval.
 • Devs Daffodil hade vi haft etta i ranken om hon stått med spår längre ut, men nu riskerar hon att bli fast på innerspår alternativt få tas försiktigt och backas ut i någon lucka. Då kan det bli väl långt fram, men det ska ändå inte uteslutas att det kan gå vägen. Stoet är nämligen i sitt livs form och gjorde en kanoninsats senast i Stoeliten som rea efter att gått utan rygg i tredjespår de sista 700 meterna.
 • Alien Hill var marginellt sämre senast, men det hade blivit fyra veckor mellan de loppen och det kan ha varit i längsta laget. Nu startar hon tätare och avslutningarna i starterna dessförinnan har vi gett högsta betyg. Skulle hon släppas till ledningen här är det klart intressant för enda gången hon har körts i den positionen höll det hela vägen.
 • Princess S.W. var duktig tvåa bakom Devs Daffodil näst senast på Åby och vann därefter Hästägarepokalen i Halmstad trots trippla tillägg. Hon gör nästan alltid bra lopp och hävdar sig i de här stosammanhanget.
 • Kirsi Boko pullade bort sig i ledningen senast och vi blir inte överraskade om man väljer ett rygglopp istället denna gång. Utifrån vad hon visat i starterna dessförinnan så ska hon ha viss chans i ett sådant här lopp också.

Rank:

A: 13-9-2 B: 10-1-11-12 C: 14-6-4-3-15-5-7-8

Spetsstriden: Kirsi Boko tar sannolikt hand om ledningen, men ska hon verkligen köras där efter att pullat sig trött i tät i senaste starten? Vi kan se stallkamraten Alien Hill få överta.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Ovation L.A. har aldrig varit sämre än trea efter dussinet starter och visat prov på gott kunnande på svensk mark. Senast var hon ute i ett lite tuffare stolopp på just Jägersro och visade bra inställning då hon svarade säkert från ledningen. Här hårdnar konkurrensen och det lär bli full sula från flera händer initialt, men att hon ska vara favorit råder det ingen tvekan om.
 • Hombre D. är bara tre år gammal och ska göra långresan från Gävle. Det är ett frågetecken för hur han hanterar det, men att hästen är riktigt bra vet vi bestämt. Dödenstriumfen senast trots galoppinslag på vägen var ett utropstecken och dessförinnan har han visat prov på god startsnabbhet och gett ett intryck av att gynnas av sprinterdistans.
 • Becker misslyckades mer eller mindre i klass II-starter i somras (fyra som bäst). Han såg klart förbättrad ut i comebacken där han släpptes till ledningen och kan vara tillbaka på allvar. Kort distans uppfattar vi dock inte som ett plus för hans del och det lär krävas tempo för att han ska komma in i loppet.
 • Barnacle har en seger på fem försök över sprint, men även i hans fall finns det frågetecken rörande distansförmågan. Hans möjligheter är helt och hållet baserade på samma saker som Becker är i behov av.
 • Opulent Tile tog sig ner på en 1.11-tid vid senaste starten med framspår över sprint. Han har haft riktigt usla utgångslägen efter det och är inte så bra att han löser sådana uppgifter på beställning. Här kan det utmynna i ett bättre resultat om han skulle lyckas vinna starten.

Rank:

A: 1-7 B: 2-4-6-5-3-9 C: 11-10-8

Spetsstriden: Ovation L.A. ser ut att vara en härlig travare och hon har visat prov på god startsnabbhet, men innerspår bakom bilen är alltid lurigt för orutinerade hästar när det laddas friskt utifrån. Vi förväntar oss nämligen att Opulent Tile och Hombre D. kommer att skickas i jakt på position.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Good Vibes fick förvisso ge sig från tät i Breeders Course-finalen, men hon höll riktigt starkt som tvåa. I uttagningen till detta lopp kunde Per Nordström varva på en och en halv sekund långsammare notering och då joggade Good Vibes undan hur lätt som helst över spurtrakan med sparade krafter i behåll. På det totala intryck hon gett såhär långt, som sannolik ledare och på hemmaplansfördelen (slipper andra långresan på kort tid) ska hon gälla som favorit.
 • Mellby Jinx tog ner Good Vibes från dödens i Breeders Course-finalen. Det var en femstjärnig prestation, men lika stort utropstecken som han var den dagen lika stort frågetecken var han senast då han var slagen vid utgången av slutkurvan från samma position. Det är fullt möjligt att han är den av duon som har den högsta högstanivån, men det har varit för mycket ”blandprestationer” såhär långt för att vi ska placera honom först i ranken.
 • Islay Mist Sisu speedade ner stallkamraten Felix Orlando från vinnarhålet i uttagningsloppet. De är trevliga typer båda två och det ska bli intressant att se Felix Orlando med ett rygglopp här efter att han gått på tufft i ledningen två starter i följd.
 • Ain’t Misbehavin avslutade bra i kvalet bakom Islay Mist Sisu och Felix Orlando. Hon har mycket fart i benen precis som stallkamraten Lilliannes Love och är givna streck för oss. Vi vet ju sedan tidigare att Jerry Riordan har en god förmåga att ha hästarna i toppslag när det betyder som allra mest.
 • Icicle var inte tom i mål i försöket utan det syntes att Anders Eriksson insåg att han inte skulle ta sig förbi Good Vibes. Hästen tycks vara under utveckling och vi blir inte förvånade om han gör ett topplopp på lördag.

Rank:

A: 1-8 B: 2-9-5-3-6-4 C: 11-10

Spetsstriden: Man ska vara väldigt ödmjuk inför det faktum att detta handlar om tvååringar och hästar som tidigare travat som klockar kan vara borta i samma stund som bilen släpper fältet. Av det vi sett såhär långt så ska Good Vibes ha god chans att hålla ut stallkamraten Islay Mist Sisu som vi tror nöjer sig med vinnarhålet.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Easy Cash var trea I ett uttagningslopp till Svenskt Travderby den 25 augusti och är en spännande häst för denna låga klass. Efter den resultatlösa urblåsningen under Unionstravet på Färjestad har hästen bytt regi och finns numera hos Robert Bergh. Det är ett riktigt spännande ämne som han får chansen att arbeta med här, men det är inte just tränarbytet som är grunden för vårt tipsval utan det är helt enkelt baserat på att Easy Cash är den häst som han är. Ready Cash-sonen kan bli svårslagen även om han får ta dödspositionen.
 • Frodo S. stod svårt placerad i lördags och hamnade en bit bak, men kom fram lämpligt på slutrundan. Han fullföljde starkt som trea och kan tänkas hitta till tät i det här loppet. Om inte de täta starterna påverkar honom negativt kan det hålla hela vägen.
 • Upper Face fick lägga en speed på Sundbyholm för att komma till tät innan taktpinnen överlämnades åt Dwayne Zet. Han var utan chans att utmana när luckan kom, men stod sammantaget för en stark prestation. Nu åker jänkarvagnen på igen och vi påminner om att hästen vann V75-lopp på Jägersro under derbyhelgen.
 • Golden Guard var likt Easy Cash trea i ett uttagningslopp till Svenskt Travderby. Han har fortsatt att gå bra efter det och kan stärkts upp mentalt av en lite enklare vardagsseger senast i Mantorp.
 • Durello kommer från ett riktigt formstall. Han fick ett perfekt smyglopp senast och avgjorde på snyggt vis. Med liknande klaff här är han inte helt borta.

Rank:

A: 7-4-3 B: 8-9-6-10-2-11-5 C: 1-12

Spetsstriden: Frodo S. försöker hålla ut Easy Cash och Golden Guard. Den sistnämnde är rysligt rask om han skickas iväg med full kraft. Evita är också rask, men vi tror inte Morten Friis ger sig in i någon spetskamp utan nöjer sig med att söka en vettig position.

Avd 6 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Elian Web såg jättefin ut då han spårade hem comebackloppet från tät i Gävle. Han ströks därefter från ett guldlopp i Sundbyholm för två veckor sedan på grund av feber, men det ska uppenbarligen inte satt några som helst spår eftersom hästen snabbt är tillbaka i en startlista igen. Vi håller Elian Web som så pass klar spetsfavorit i det här loppet att vi inte ens kan se någon göra en riktig ansats att utmana initialt och från tät har han bara förlorat ett lopp på svensk mark, nämligen årets Elitloppsförsök. Det här ser nära nog ut att vara ett skräddarsytt lopp för honom och vi förstår om han blir omgångens största favorit.
 • Diamanten var jättefin då han spetsvann ett Gulddivisionslopp i augusti, men fungerade inte alls i de tre efterföljande starten. Nu gör han debut i Björn Goops regi och det ska bli spännande att se hur pass bra han kan vara här om han får dansa utan skor på hovarna på nytt vilket tycks vara grundplanen.
 • Harran Boko har tappat travet i slutskedet två starter i följd och galopperat. Det väcker givetvis en del frågetecken och nu när han därtill har spår åtta så får han slå ur underläge.
 • Rajesh Face är inte lätt att räkna på. Hästen har galopperat inom 250 meter i sina tre senaste starter där han haft framspår bakom bilen och då spelar det ingen roll hur stark man än är utan straffar man ut sig på det sättet blir det problem att vinna.
 • Västerbo Exact var mycket bra som tvåa bakom Chianti senast i Ullbergs Minne på Axevalla och kan få vinnarhålet.

Rank:

A: 2 B: 6-8-4-1-10 C: 3-5-9-7

Spetsstriden: Elian Web ska inte ha några problem att ta hand om ledningen.

Avd 7 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • En smålömsk avslutning då vi inte riktigt vågar lite helt och hållet på de mer betrodda hästarna. Azimut vann på Jägersro under Åbergs-kvällen. Då släpptes han till ledningen efter första kurvan och behövde inte spela ut hela sitt register. Det har han inte heller behövt göra i oktoberstarterna i Berlin där han tagit ledningen direkt och joggat ifrån simpla konkurrenter. Det här är något annat, men på grundklass (kolla avslutningen på Vincennes den 21 juni!) och duglig spetschans blir han i alla fall vårt tipsval.
 • Night Brodde har fallit ifrån nu med två raka galopper efter en positiv period. Senast fick han dock gå utvändigt ledaren i högt tempo och det var inget att säga något om att han galopperade uppgivet till slut. Kommer han förbi och får löpa ut i ledningen så lyfter han en klass.
 • Hierro Boko kan få svårt att hamna bättre till än tredje invändigt, men det är ingen dålig position om tempot blir högt och luckan kommer. Han är i toppslag.
 • Macelleria var riktigt positiv över sprint i Örebro näst senast, men raka motsatsen över lång distans på Romme. Han blandar och ger, men låt oss påminna om att han har en andra- och en tredjeplats i silverdivisionen denna höst och kan få en vettig position i främre träffen här på sin startsnabbhet.
 • Staro Leonardo satt fast med sparat i silverdivisionen för tre veckor sedan och kan också överraska med maxklaff.

Rank:

A: 3-6 B: 1-4-9 C: 7-12-8-11-2-5

Spetsstriden: Lurigt! Kung Edward tar sig normalt sett förbi Hierro Boko, men vi tror inte Johan Untersteiner väljer att köra honom i ledningen. Azimut är startsnabb, men behöver nog hjälp av Macelleria däremellan för att ”solfjädra ut” Night Brodde som är strået vassare de första 150 meterna.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 21 NOVEMBER

Avd 1: 4 Rackham (6,10)
Avd 2: 1,2,9,10,11,12,13 (14,6)
Avd 3: 1,2,3,4,5,6,7,9 (11,10)
Avd 4: 1,2,3,4,5,6,8,9 (11,10)
Avd 5: 3,4,7 (8,9)
Avd 6: 2 Elian Web (6,8)
Avd 7: 1,3,4,6 (9,10)

5.376 rader / 2.688 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Grå vinnare sätter färg

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Catarina Norqvist och hennes kelgris From The Mine ska bege sig till Bergsåker i kväll. Foto Jenny Rehnman
Catarina Norqvist och hennes kelgris From The Mine ska bege sig till Bergsåker i kväll. Foto Jenny Rehnman

Det är trevlig klass på kvällens V86-omgång som delas mellan Solvalla och Bergsåker. På den sistnämnda banan så avgörs såväl ett riktigt bra montélopp för eliten som ett snabblopp med flera intressanta namn.

Den färska Gulddivisionsvinnaren From the Mine (V86-7) tillhör den skaran. Nu ställs han inför ännu en prövning då han möter såväl Shocking Superman som Makethemark, men i egenskap av ett mer gynnsamt utgångsläge så känns det som att han sitter på leken.

Vår andra spik hämtar vi från Solvallas tävlingar. Johan Untersteiner sänder upp Behind Bars (V86-8) som står helt perfekt inne i ett fyraåringslopp. Spår åtta kan givetvis ställa till med problem, men vi tror att detta är en riktig klassklättrare och tror att han har mycket god chans att lösa uppgiften trots den initiala vingelrisken.

Kallblodsloppet på Solvalla (V86-7) har likaså samlat ett namnkunnigt fält. Roli Eld (V86-7) tror vi kommer segla upp och bli favorit när spelet väl har satt sig. Hästen gör debut i Daniel Redéns regi, men vi påminner om att hästen kommer från Frode Hamres framgångsrika stall och att man inte får en sådan här hästen att lyfta hur enkelt som helst. Nej, vi känner oss manade att strecka på och landade på fem streck.

Här kan du ta del av startlistor till dagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så klickar du på denna länk.

Troliga och roliga

 • Nisse Sånna (V86-2) vinner sällan, men för oss beror det snarare på att han är ”segstark” än att det är problem med viljan. Fredrik Claesson är en mycket duktig kusk för det här sammanhanget, hästen trivs över lång distans och Eric Martinssons stall visar toppform då han redan hunnit räkna hem fyra tränarsegrar denna vecka.
 • Donners Am (V86-3) vann Novembermontén 2018 och slutade tvåa i Oktobermontén i fjol. Han brukar tända till vid den här årstiden och besegrade självaste Shocking Superman i senaste starten. Spelprocenten är kittlande låg på honom i skrivande stund och för oss är han given på systemet.
 • From the Mine (V86-7) fortsätter bara utvecklas hela tiden och var aldrig nära att förlora Gulddivisionen senast i Gävle. Han är loppets sannolika ledare på nytt och vi tror inte att han släpper någon förbi sig nu heller, trots att han återigen möter topphästar.
 • Behind Bars (V86-8) tror vi kommer vandra högt upp i klasserna bara han får fortsätta vara hel och frisk. Johan Untersteiners häst stod inför en liknande uppgift näst senast, men då svepte han fältet lekande lätt efter att inlett i ryggar. Det kommer garanterat bli mycket ”surr” om Daniel Redéns nuförvärv Magnificent Tooma under dagen och det gör att spelprocenten kan bli lägre än vi hade förväntat oss på Behind Bars innan allt är färdigt.

Läs även: Inför montédebuten: Det här blir häftigt

Betrodda som lever farligt

 • Kaptah (V86-2) är härdad i tuffare sällskap och tål distansen, men vi tycker ändå att han blivit väl stor favorit i det här loppet. Det föreligger vingelrisk från spår sju och därtill ska han tävla med bakskor denna gång. Vi garderar friskt i amatörloppet och ser om det går att fälla honom.
 • Galactica (V86-3) är en annan häst som inte kommer att tävla på en balans som är optimal. Det ska sägas att hon är en ruskigt bra montéhäst och att vi måhända hoppar i galen tunna genom att rata henne på systemet, men skor på nu känns inte bra alls i knivskarp montékonkurrens och därtill lämnade den senaste starten frågetecken efter sig.
 • Erik Adielsson kan ta ledningen med en byrå från springspår på Solvalla och det är fullt möjligt att Armstong Louis (V86-4) reder ut voltstart utan problem och aldrig släpper någon över bron. Vi tyckte dock inte att slog gnistor om honom i Sverigedebuten i onsdags utan känner oss manade att gardera.
 • Topphästen Tangen Haap (V86-6) ska tävla med skor runt om i Verners lopp och på den balansen besegrar man inte de andra elithästarna som på beställning, i synnerhet inte när man inleder i det bakre ledet och ska runda konkurrenterna. Han kan absolut vinna, men i skrivande stund är han favorit och det köper vi inte alls.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 18 NOVEMBER

Avd 1: 1,2,5,6,7 (8,4)
Avd 2: Samtliga hästar (7,2)
Avd 3: 4,5,6 (2,1)
Avd 4: 6,8,9,10,11 (1,12)
Avd 5: 4,10 (9,2)
Avd 6: 1,5,9,11,12 (2,4)
Avd 7: 2 From the Mine (7,9)
Avd 8: 8 Behind Bars (6,1)

9.000 rader / 2.250 kronor

Expandera