Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Busväder, spetsspikar och jackpot

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Cyber Lane är obesegrad på hemmaplan. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Cyber Lane är obesegrad på hemmaplan. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Väderrapporterna ser allt annat än bra ut inför lördagens V75-tävlingar och efter en favoritbetonad juni-månad finns det förutsättningar för hög utdelning. Loppen är välfyllda och inte minst i ungdomsfinalen Wången Cup är det bäddat för en överraskning. Vi spikar två Björn Goop-styrningar som ska leda från start till mål.

Femrättspotten frös inne på Bergsåker förra helgen och det var samma scenario i samband med Sprintermästaren under torsdagskvällen, vilket innebär att lördagens sjurättspott är förstärkt med finafina 36.273.990 kronor.

Startlistor till Halmstads tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-3: 5 Only One Winner

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Unoicsdue Gnafa’ har lyft ett snäpp i Björn Goops regi och ser mycket starkare ut nuförtiden. Intrycket senast på Åby var lysande och när det nu adderas såväl skoryck på alla fyra hovar som aviseras jänkarvagn känns det inte mindre spännande. Nej, vi kan inte bedöma det på annat vis än att den sannolika storfavoriten har toppchans att inleda omgången.
 • Exclusive Matter har likaså rätt kurva. Han avslutade jättebra på Bergsåker i lördags, men visst frågetecken för hur han kommer reagera på täta starter föreligger. Därtill tror vi att han får svårt att komma förbi Unoicsdue Gnafa’ från start.
 • Quick Lane fortsätter gå från klarhet till klarhet. Nu riskerar han att få göra en del jobb själv och då blir det svårt att besegra tipsettan.
 • Redneck Woodland var helt bortlottad senast och det stämde inte någon gång under vägen. Med rygg på Unoicsdue Gnafa’ kan han sitta långt fram i fältet direkt och hästen är förmögen att gå en 1.12-tid över distansen.
Fakta

V75-1

2 Unoicsdue Gnafa’
–––
4 Exclusive Matter
6 Quick Lane
9 Redneck Woodland
1 Farlander Am
7 Look Håleryd
5 Upstate Face
–––
8 Love Håleryd
3 Mamba
12 Global Warrior
11 Conrads Massiv
10 M.T.Nordic Spirit

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror att Unoicsdue Gnafa’ tar ledningen.

Intervjuer:
Unoicsdue Gnafa’ (2) vann lätt senast och var inte tom i mål. Hästen är i toppslag och nu ska han tävla såväl barfota som med jänkarvagn är tanken. Jag tycker att detta är en jättefin häst och att han har en spännande uppgift på pappret, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Exclusive Matter (4) gick bra på Bergsåker. Han har verkligen levererat på sistone efter skada och jag är jättenöjd med hästen. Förhoppningsvis kan han fortsätta prestera på det här viset och Erik Adielsson får testa från start. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
Quick Lane (6) svarade för en jättebra insats senast. Jag hade inte förväntat mig den prestationen från hästen. Får han en bra löpning här så går han säkert fint även på lördag, säger Johan Untersteiner.
Look Håleryd (7) provade jag ladda lite med senast, därav galoppen. Love Håleryd (8) blev det helt fel för senast och det loppet är bara att glömma. Hästarna har bra form, men dåliga spår och det krävs högt tempo för att komma in i matchen, säger Peter Untersteiner.
M.T.Nordic Spirit (10) var Stefan Persson nöjd med senast och det var inte tomt i mål. Han får köra på chans, säger Peter Untersteiner.
Global Warrior (12) ska vara uppåt nu med mer kontinuerligt startande. Han var bra vid segern senast, men från spår tolv känns han bortlottad, säger Johan Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Välstammade Matteo stod för en god insats bakom Rackham i ett klass II-försök i maj. Han har inte startat sedan dess, men är knappast dåligt förberedd då man väntat in det här passande loppet på hemmaplan. Hästen tål distansen och vi ser motståndet som överkomligt utifrån vad det handlar om för sammanhang han trots allt startar i.
 • Twigs Got U. har fått en nyttig ögonöppnare och nu aviseras eventuellt skoryck bak samt norskt huvudlag för första gången. Hästen är lite segstark och de här ändringarna känns intressanta utifrån det perspektivet.
 • Newport Beach har radat segrar i Tyskland, men vi tycker ändå att insatserna varit en smula svårbedömda sett till vad han ska tävla mot för hästar nu. Hästen är inte särskilt startsnabb och senast uppträdde han väldigt trögt bakom hästar.
 • Bonaparte är det redan väldigt maxat kring med barfota och jänkarvagn. Han var positiv i senaste starten och kan vara distansgynnad, men det känns ändå en smula svårbedömt även kring Bonaparte vad han håller för klass i detta sammanhang.
Fakta

V75-2

5 Matteo
2 Twigs Got U.
6 Newport Beach
11 Bonaparte
–––
8 Conrads Janne
10 Becker
4 Arvid S.H.
1 Gangnam Style K.
–––
3 Digital Crunch
7 Bugatti Miles
12 Bring Me Bajern
9 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Twigs Got U. utmanas av Matteo. Vi tror på den sistnämnde i ledningen.

Intervjuer:
Gangnam Style K. (1) har skärpt till sig utan skor på hovarna. Innerspår är ingen fördel, men förhoppningsvis hittar vi ut i andraspår. Hästen är stark och distansen passar perfekt. Det är tuffare i V75, men det ser inte ut att vara någon oslagbar i fältet och och vi ska kunna sluta långt framme. På lördag kör vi med jänkarvagn, säger Marc Elias.
Twigs Got U. (2) gick okej i comebacken efter att ha hamnat i ingenmansland. Jag tror han är ännu vassare med lopp i kroppen och räknar framför allt med att han ska vara raskare i benen. Hästen har lite känsliga hovar, men det kan bli aktuellt att köra barfota bak. Därtill är tanken att han ska tävla med norskt hvuudlag för första gången, säger Johan Untersteiner.
– Det har varit bra för Conrads Janne (8) att vinna två lite enklare lopp på sistone. Allt är normalt i träningen och det ser bra ut förutom spåret, men det har inte avgörande betydelse över tre varv. Han är stark och 3.140 meter är inget problem, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Becker (10) har hållit ihop travet allt bättre på sistone. I senaste starten var det nästan klockrent. Motståndet var billigt och nu spänner vi bågen. Hästen är under utveckling och härifrån får han ett snällt lopp. Vi kör åter barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Bonaparte (11) fick ett fint lopp senast och samtidigt som det var överpacat. Han vann på ett bra sätt och jag tror att 3.140 meter kan passa honom ännu bättre än 1.640 meter. Formen sitter där, men från spår elva krävs klaff, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Only One Winner kastades ner invändigt i lördags och fick aldrig se dagens ljus. Dessförinnan har han tagit två raka segrar från ledningen på övertygande vis och då han är vår knappa spetsfavorit i det här loppet så ska chansen vara god att han är tillbaka som en vinnare i detta lopp.
 • Man At Work gör inget annat än radar upp toppinsatser. Från bakspår över stressiga 1.640 meter går det sannerligen förlora lopp på en snabb Halmstad-oval, men hästen är i sådan dunderform att han måste placeras i en A-grupp.
 • Zecchinodoro F.K.S. såg väldigt stark ut vid segern på Åby, men tappade travet en aning sista 100 meterna. Med spår utvändigt om Only One Winner får han stå tillbaka något i vår ranking.
 • Gustafson återkommer efter lång paus, men har kvalat på en riktig topptid. På sina fyra tidigare starter i Sverige så inledde han med en andraplats följt av en seger, men har därefter varit sjua och oplacerad.
 • Pastor Power är extremt nyttig. Vi kan se honom överraska om han får en smygresa en bit fram i fältet och fritt spurtutrymme in mot upploppet.
Fakta

V75-3

10 Man At Work
6 Zecchinodoro F.K.S.
4 Gustafson
–––
9 Pastor Power
1 Sevilla
2 Mellby Glader
3 Roofie
7 Maze Runner
–––
12 Island Life
8 Comanche Moon
11 Southwind Hydro

Expandera

>> Spetsstriden: Efter strykningen av Only One Winner har Gustafson bra spetschans.

Intervjuer:
Mellby Glader (2) trodde vi skulle vinna 600 kvar senast och han agerar lite konstigt. Han tränar starkt, var fin i onsdagens jobb och av träningen att döma är formen bra, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Roofie (3) fick gå i dödens på Maxus senast och jag tycker att han kämpade bra. Jag siktar på att smyga med här och komma till slut; då kan han greja en plats, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (9) gör det bra i varje start och kommer säkerligen svara för en ny stark insats. Han slutar ofta långt framme och jag skulle inte bli förvånad om det blir en seger inom kort, säger Peter Untersteiner.
– Island Life (12) har jättebra form, så det är synd på spåret och det blir svårt att vinna, säger Dwight Pieters.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • En vidöppen Wången Cup-final där en skräll ligger på lut. Fyraåriga Princess Kloster är bra när hon fungerar, men i genrepet galopperade hästen innan bilen släppte fältet och näst senast felade hästen kort efter start. Felfri har hon vettig chans att köra sig till ledningen.
 • Ies Juvel har dragits med dåliga spår på sistone, men hon håller fin form och körs av Mats E Djuse. I de här loppen är det ett stort plus att köras av en rutinerad lärling.
 • Edrica kan öppna snabbt och kommer med toppform. Hon är inte speciellt hårt betrodd, men hästen duger om hon kommer till från start.
 • Power Vacation har jobbats rejält och passas trots att hon startat sedan i mars.
 • Make More Cider blev för pigg ledningen senast. Nu har hon fått två lopp i kroppen och attackera bakifrån känns som ett plus med tanke på förra loppet.
 • Souzy gav ett bra formintryck senast och nu vankas barfotakörning runt om.
Fakta

V75-4

6 Princess Kloster
7 Ies Juvel
8 Edrica
–––
3 Power Vacation
13 Make More Cider
9 Souzy
10 H.P.R.Dominica
12 Hasy Helene
5 Rosy Wine
2 Bring Me Money
1 La Cerise
–––
14 Vield
11 My Liberty
4 Nixan Run
15 Worth A Lot

Expandera

>> Spetsstriden: Le Cerise eller Bring Me Money frontar och släpper till en felfri Princess Kloster. Utifrån laddas Ies Juvel och Edrica och det kan gå undan från början.

Intervjuer:
La Cerise (1) har bra smygläge och ska kunna ta en god slant, säger Peter Untersteiner.
Power Vacation (3) har gått 1.21 full väg i jobb på bra sätt inför lördagens comeback. Hästen har tränat fint en längre tid och det är en bra häst, säger Peter Untersteiner.
Princess Kloster (6) krånglade innan bilen släppte senast, vilket hon inte brukar göra. Hästen svarade för en bra upphämtning och formen är fin. Hon känns bäst av mina tre hästar i det här loppet, säger Peter Untersteiner.
Make More Cider (13) flög till spets senast, men blev för vass under vägen. Hon öppnade första kilometern på 1.12 och det blev för tufft. Eftersom hon är så startsnabb har hon ofta gått i ledningen och det ska bli spännande att se henne bakifrån nu en gång, säger Johan Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Hossiana Boko körs för första gången av Björn Goop och gör debut över lång distans. Hästen vann i bronsdivisionen näst senast och gynnas att bara möta ston. Hon har bra chans på ledningen och förmodligen får hon sitta ifred. Frågetecknen är täta starter och långa resor.
 • Princess S.W. har testat lång distans en gång innan och då blev det seger. Hästen höll godkänt efter offensivt upplägg senast och är ett givet bud när hon startar på hemmaplan för första gången.
 • Två hästar höjer sig och där bakom är det öppet. Argbiggan håller vettig form och är ett tänkbart segerbud.
 • Aura S.L. har fin kapacitet, men står tufft inne penningmässigt och är inte helt att lita på.
 • Flaming Ace Sisu är vass med lopp på rulle och ska troligen gå barfota runt om. Hon var femma i Stochampionatet ifjol och hanterar lång distans väl.
 • Schatzi Fayline står perfekt inne penningmässigt och är på väg uppåt i form.
Fakta

V75-5

6 Hossiana Boko
–––
12 Princess S.W.
5 Argbiggan
4 Aura S.L.
7 Flaming Ace Sisu
3 Schatzi Fayline
1 Divine
9 Emmylou
10 Darshana
–––
2 Micro Vick
8 Appaloosa
11 Hickomisschampagne

Expandera

>> Spetsstriden: Hossiana Boko har bra spetschans och åtta av hennes nio vinster har kommit från ledningen.

Intervjuer:
– Det blev helt fel för Flaming Ace Sisu (7) senast. Hon är svår med voltstart, tappade direkt och sedan gick det bara 1.15,5 första 500 meterna. Min häst sprang och sprang, men det kändes som att hon ledsnade och jag slutade köra med henne. Hon var obrukad i mål och nu är det bättre förutsättningar. Flaming Ace Sisu kan öppna och har inga problem med lång distans. Hon var duktig i Örebro näst senast och hästen har varit fin i jobben inför den här uppgiften. Tanken är att köra barfota runt om, men hon är även bra om det skulle krävas skor, säger Peter G Norman.
Emmylou (9) fick ett bra lopp senast, men vek ner sig något kanske. Det gick dock väldigt fort en bit över sista bortre långsidan och in mot slutkurvan; hon hann inte med helt enkelt. Vi har inte hittat några fel på hästen, men visst hade hon inte sin bästa dag. Det känns snarare som en psykisk grej. Hon tränar på och känns bra, men jag tror hon behöver den här genomköraren. Förhoppningen är att kunna få med henne i något lopp under Axevallas trippeltrav så vi glider med den här gången och tar det som bjuds. Med lite hjälp på vägen, innerspår och klaff så kan hon dock spurta till sig en framskjuten placering, säger David Persson.
Princess S.W. (12) har gjort bra insatser på sistone. På Bergsåker senast fick hon gå tidigt och blev stum sista biten, men hon var ursäktad. Det är ett tufft sto som är gynnad av lång distans, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Velvet Gio var urtapper i Jämtlands Stora Pris och motståndet är inte tuffare den här gången. I Östersund var det tuffa förutsättningar och sexåringen är inte missgynnad om det tungsprunget. Han har styrkan att vinna från dödens och är en tänkbar spik.
 • Cyber Lane var också med i Jämtlands Stora Pris och där var han inte som bäst från ledningen. Hästen är obesegrad efter nio starter i Halmstad och hemmaplan är en stor fördel.
 • Very Kronos är på väg att ta klivet upp till den äldre eliten på strålande sätt. Hästen spurtade piggt efter snällt upplägg i Jämtlands Stora Pris och följde upp den med en finfin spetsseger.
 • Milligan’s School spurtade sylvasst senast, men skitig bana är ett stort minus för sjuåringen.
 • Generaal Bianco var positiv senast och hästen är sylvass med lopp på rulle när han är i ordning.
 • Ragazzo da Sopra är skrällduglig om han har en bra dag. Hästen överraskade i gulddivisionen förra hösten med skor på hovarna och nu är han anmäld barfota runt om.
Fakta

V75-6

3 Velvet Gio
6 Cyber Lane
2 Very Kronos
–––
8 Milligan’s School
1 Generaal Bianco
5 Ragazzo da Sopra
10 Stepping Spaceboy
–––
4 Montdore
9 Västerbo Exact
7 Hard Times
12 Ghazi B.R.
11 Im Your Captain

Expandera

>> Spetsstriden: Det troliga scenariot är att Cyber Lane frontar och får Generaal Bianco i rygg. Möjligen att Very Kronos eller barfotadansande Ragazzo da Sopra kan utmana om tätpositionen.

Intervjuer:
Generaal Bianco (1) spurtade som i fornstora dagar senast. Hästen har inte tagit i fullt ut på över ett år och jag hoppas att det inte var en engångsföreteelse. Han är ruggigt speddig och jag är nöjd med spåret, men motståndet är helt annat än senast, säger Peter Untersteiner.
Montdore (4) gick jättebra i Örebro och han var helt okej i senaste starten. Hästen känns starkare i träningen än för ett år sedan, men det är tufft motstånd på lördag och vi hoppas på en plats, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ragazzo da Sopra (5) höll bra från dödens i Åmål och kommer allt mer för varje lopp. Han har fått bra spår och kommer han till så han sitter med i främre träffen har han alla möjligheter att sluta bland de tre främsta. Senast tävlade han med skor, men nu blir det barfota, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Cyber Lane (6) var jättebra i Åbyloppen, men sämre senast i Östersund utan att jag har någon riktigt bra förklaring. Kanske var det resan som satte ner honom. Hästen känns fin i träningen och det är bara att prova igen. Det lutar åt att vi kör barfota runt om, vilket han klarar även om det blir regn, säger Johan Untersteiner.
Milligan’s School (8) visade väldigt bra form senast även om han inte var på topp. Hästen är riktigt på gång, men nu krävs det att det blir stenhård körning och att Milligan’s School kommer ner i en bra position för att ha chans. I vilket fall som helst blir det inte lätt från spår åtta, säger Stefan Melander.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Ivory di Quattro står noterad för åtta vinster på 14 försök hos Robert Bergh och hästen har varit tapper vid andraplatserna på sistone. Han är ingen blixt från start, men har lärt sig öppna allt bättre och femåringen är oöm för positioner.
 • Franklin Face slutade trea i en stentuff bronsfinal näst senast och är härdad i klassen. Femåringen är rapp bakom bilen och intressant till låg procent.
 • Velten Versailles kunde inte stå emot tipsettan från ledningen senast, men med två lopp i kroppen pekar formkurvan spikrakt uppåt.
 • Adde S.H. står perfekt inne penningmässigt och Peter Untersteiner har laddat för den här uppgiften.
 • Ingo vann busenkelt från ledningen efter att ha fått bestämma tempot senast. Hittar han till ledningen lär femåringen knappast få sitta ifred den här gången.
 • Lord Flax har såväl vunnit i bronsdivisionen som efter lång frånvaro tidigare.
 • Southwind Queen gör debut i klassen och missgynnas av bakspår.
Fakta

V75-7

4 Ivory di Quattro
6 Franklin Face
1 Velten Versailles
–––
9 Adde S.H.
5 Ingo
3 Lord Flax
11 Southwind Queen
2 Image Rapida
7 Royal Navy Neo
–––
8 Zio Tom Jet
10 Tengil Face
12 Volare Gar

Expandera

>> Spetsstriden: Velten Versailles frontade från innerspår senast, men det är tveksamt om han kan stå emot Ingo och Franklin Face i startrusningen. Knapp fördel Ingo, som skulle vara gynnas av ledningen.

Intervjuer:
Ivory di Quattro (4) har varit duktig i varje start i år och det ser fortsatt bra ut. Hästen var fin i onsdagens träning och det är passande spår. Visst ska Ivory di Quattro räknas med segerchans, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Royal Navy Neo (7) gör comeback efter skada. Han har tränat på bra, men är en stor och tung häst som kan behöva lopp i kroppen även om kapaciteten är god, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Adde S.H. (9) har tränat bra och vi har siktat mot det här loppet. Läget är tufft, men jag tror att hästen gör en stark insats på lördag, säger Peter Untersteiner.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 4 juli

V75-1: 2 Unoicsdue Gnafa’ (4,6)
V75-2: 2,5,6,11 (8,10)
V75-3: 1,2,4,5,6,9,10 (3,7)
V75-4: 1,2,3,5,6,7,8,9,10,12,13 (14,11)
V75-5: 6 Hossiana Boko (12,5)
V75-6: 2,3,6 (8,1)
V75-7: 1,4,5,6,9 (3,11)

4.620 rader – 2.310 kronor

Expandera

Tidiga tankar till V75: ”Lika intressant som ett provlopp”

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Försöksförlust, men finalvinst?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Activated har en genomkörare i kroppen efter uppehåll och bra segerchans i ett fyraåringslopp för ston. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Activated har en genomkörare i kroppen efter uppehåll och bra segerchans i ett fyraåringslopp för ston. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Sprintermästardagen är här och det är inte utan att det kittlar när man går igenom loppen. Det kryllar av topphästar i startlistorna, men vi vet sedan gammalt att man inte vinner Sprintermästarförsöken på beställning.

Låt oss påminna om att finalvinnare som Uncle Lasse och Perfect Spirit båda fick nöja sig med andraplatsen i sina respektive försök, men sedan gick ut och vann finalen.

I år kan vi i synnerhet se Green Manalishi (V75-1) vara i farozonen efter att dragit ett åttondespår i det inledande försöket, men det finns även frågetecken kring några av huvudrollsinnehavarna i det andra försöket.

Det föreligger viss risk att det kan bli låg utdelning inom streckspelet. Armour As (V75-5) garderas utifrån att han kan få för långt fram från småklurigt utgångsläge och Golden Tricks (V75-6) täcks upp då det föreligger dödensrisk, men vi är väl medvetna om att de normalt sett är bästa hästarna i respektive lopp och kan lösa det likväl.

V75-strykningar

V75-5: 8 It’s Time

Startlistor till Halmstads tävlingar.

Spela V75 Tillsammans ihop med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Criterion (V75-1) har inte fått den resultatmässiga utdelningen hittills i år, men Fredrik Wallin var tydlig inför senaste starten i Kalmar att det är mot Sprintermästarten siktet varit inställt. Hästen är både startsnabb och har en giftig speed vilket gör att körande Carl Johan Jepson har flera alternativa upplägg att nyttja.
 • Nog för att Don Fanucci Zet (V75-3) har en riktigt vass utmanare i Click Bait, men när han står med spår invändigt om densamme så måste han bara bli svårslagen. Daniel Redéns stjärna har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt och det känns som att han kan springa oerhört fort denna kväll om förutsättningarna är de rätta.
 • Activated (V75-4) avslutade 1.08 sista 800 meterna i comebacken, men var likväl chanslösa att komma nära Double Exposure och Une Etoile Gar. Nu möter hon enbart jämnåriga konkurrenter och hon har ett betydligt mer gynnsamt läge än de värsta konkurrenterna Racing Brodda och Zaniah Bi. Vi tror hon släpps till ledningen och dansar undan utan bekymmer.
 • Arnie Express (V75-5) var anonym i debuten i ny regi, men kan mått gott av den genomköraren. Vi påminner om att han var tvåa i ett Breeers Crown-försök i april och skulle han få rygg på Armour As de sista 700 meterna kan spurten bita bra. Han är kittlande lite spelad i nuläget.
 • Tuxedo Bi (V75-7) var tvåa bakom Ble du Gers på Lunden och följde upp det med en snygg seger i Reims där han gick en häftig långspurt. Att det är flera bra hästar på startvolten bärgar för att tempot kan hållas uppe och för oss kittlar spelprocenten på Tuxedo Bi.

Betrodda som lever farligt

 • Green Manalishi (V75-1) har dragit nitlotten med bricka åtta i sitt Sprintermästarförsök och det kan ställa till det rejält även om han sannolikt är bästa hästen i fältet. Vi finner minst fyra riktigt startsnabba hästar på insidan och även om fältet är litet är det inte bara att passera dem i ett nafs över spurtrakan.
 • Zaniah Bi (V75-4) har mest hängt med i de senaste starterna och inte utmärkt sig. Nu blir det förvisso barfota på nytt, men det slog inte gnistor om henne på den balansen i Boden och för oss är hon överspelad.
 • Det är möjligt att Golden Tricks (V75-6) bara är bäst i Stosprinterfinalen, men det kan faktiskt häxa med startsnabb häst på såväl insidan som utsidan. Gina Mearas satt fast med vinstkrafter (?) när de möttes i Fyraåringseliten för ston och det finns flera utmanare som känns väl lite spelade.
 • Inspector (V75-7) har tjänat en anständig portion pengar de senaste månaderna och kommit upp i klass. Han startar tätt nu och stöter på en helt annan bredd på det här motståndet än vad som varit fallet i flera av de senaste starterna.

Intervjuer

Bythebook (V75-1) kom enligt Örjan i mål med lite krafter kvar senast och vi var jättenöjda. Vi har haft Sprintermästaren som mål och formen känns som vi hoppats. Han är snabb ut och uppgiften känns spännande. Vi kollar hovarna på onsdag, då bestäms om det blir barfota redan i försöket eller inte. Vi åker samma dag, säger Svante Båth.
Amelie Grif (V75-1) gick felfritt för första gången på länge i Stosprinterkvalet och gjorde en bra insats. Jag tror att hon går framåt med loppet i kroppen, men hon möter tuffa hästar här och kommer nog behöva stå för sitt livs insats för att kunna ta sig till final, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Green Manalishi (V75-1) var ute i ett riktigt taktiklopp där det gick riktigt snabbt till slut. Hästen fortsätter att träna bra och även om det är ett rävigt läge så borde han tåla det. Distansen passar förstås bra och normalt sätt går han med samma balans som tidigare, säger Stefan Melander.
Brake Cooling (V75-2) är inte så tokig även om han inte tjänat så mycket pengar som flera av de andra i loppet. Han har tävlat i tuffa sällskap och suttit fast flera gånger. Läget är bra, han kan vara trea-fyra men det blir tufft att vinna, säger Stefan Melander.
Guzz Mearas (V75-2) har jag bra feeling kring. Han har gjort flera fina lopp i år och är på helt rätt väg. Osterc har ett bättre läge och lär köras i ledningen så vi får se hur det blir för oss. Adrian lär väl knappast backa med Upset Face och jag är mån om att vara med en bit fram i fältet så det ska jag arbeta för. Nu blir det barfota runt om för första gången i år och jänkarvagn för första gången någonsin, säger Johan Untersteiner.

Dessutom blir det jänkarvagn för allra första gången

Kick the Dust Ås (V75-3) har haft halsproblem under våren. Jag hade låga förväntningar på honom senast, men han överträffade dem rejält och var väldigt positiv. Från det här utgångsläget tror jag på chans att hela upp ledningen och skulle det inte vara så att jag får Örjan utvändigt om mig direkt med Don Fanucci Zet så kör jag i ledningen. Jag finner ingen som helst anledning att släppa till någon annan. Nu blir det barfota runt om. Han har tävlat så en gång tidigare och då vann han. Dessutom blir det jänkarvagn för allra första gången, säger Johan Untersteiner.
Click Bait (V75-3) är riktigt bra i ordning för dagen och känns otroligt fin. Han hade trafikproblem i Kungapokalen och hade till och med kunnat vunnit loppet med lite bättre flyt. Nu hade vi otur med spårlottningen. Senast gick han med öppet huvudlag. Den här gången ändrar vi till helstängt och då blir han vassare, säger Stefan Melander.
Zaniah Bi (V75-4) gick klart godkänt senast med skor på hovarna. Nu är grundtanken att hon ska tävla barfota, vilket är ett plus, men vi får avvakta och se hur banan blir här. Till skillnad från några av de andra topparna har hon ju tävlat på kontinuerligt och det är gynnsamt, men däremot har hon ett sämre utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Sobel Jasmine (V75-5) föll verkligen med flaggan i topp senast. Vi siktar på ledningen och det ser bra ut om hon får gå lite långsammare på mellanvarvet. I de två senaste loppen har hon fått öppna väldigt tufft, säger Peter Untersteiner.
Harvey (V75-5) höll bra senast och jag var nöjd med hästen. Han kan öppna bra, har ett fint utgångsläge och ska därmed kunna slåss om en platsplacering, säger Johan Untersteiner.
Rajah Silvio (V75-5) hade kanske lite sparade krafter i mål senast. Han möter väldigt tufft motstånd här och har ett svårt spår så det blir svårt att vinna, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Gina Mearas (V75-6) körde jag snällt med i början av året för att spara inför de större loppen. Där är vi nu och senast tog jag ut svängarna desto mer. Hon svarade bra på det och utgångsläget här är gynnsamt. Jag siktar på att hålla upp ledningen och lyckas vi inte med det så sitter jag ju åtminstone bra till i invändigt läge, säger Johan Untersteiner.
Digital Pro (V75-6) vann sitt försök i Stosprintern och har fått ett bra utgångsläge. Hon är inte så tokig, men har inte haft det rätta flytet. Kan hon vara trea-fyra är det bra gjort, men det blir svårt för henne att vinna, säger Stefan Melander.
Galant Sisu (V75-6) kom till oss efter senaste starten och det i ett jättefint skick. Hon har dock bara hunnit gå ett lugnt jobb här ännu och får bedömas på gamla meriter, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

Med tanke på förra insatsen borde hästen vara med långt framme igen

Townshend Broline (V75-7) var jag lite överraskad över senast, men hästen kändes fin och det löste sig bra. Sedan hade vi lite flyt att favoriterna fastnade invändigt. Formen är fin, men nu är det åter en tuffare uppgift, säger Peter Untersteiner.
Inspector (V75-7) var jättefin senast från ledningen och vann med krafter kvar. Jag bedömer att han ska klara av täta starter i den form han är just nu och troligen blir det barfota på nytt. Tre varv är inget bekymmer, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ferrari Sisu (V75-7) var betydligt bättre senast utan sulor på framskorna. Det gick väldigt fort till slut och det var inte helt tomt i mål. Med tanke på förra insatsen borde hästen vara med långt framme igen. Nu blir det vanlig sulky och eventuellt skor runt om, säger Marc Elias.

Fakta

V75-SYSTEMET 2 JULI

V75-1: 1,3,5,8 (6,7)
V75-2: Samtliga hästar (3,4)
V75-3: 5 Don Fanucci Zet (7,1)
V75-4: 3 Activated (7,9)
V75-5: 1,2,3,9,10,11 (4,5)
V75-6: 1,2,4 (10,9)
V75-7: 7,8,10,13,14 (5,15)
2.520 rader/1.260 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: ”Blir inte lätt att hitta från ledningen”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Karat Band och Åke Lindblom har en fin uppgift på Fornaboda ikväll. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Karat Band och Åke Lindblom har en fin uppgift på Fornaboda ikväll. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Lindesberg tar hand om juli månads första V86-omgång och det känns inte enkelt på förhand även om det är tunt anmält i Fornabodas Treåringspris och Lindesbergs Fyraåringspris.

Startlistor till Lindesbergs tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-2: 7 Kulani, 13 Mago
V86-3
: 9 Motive Match
V86-6
: 2 Olympic Blue Chip

Troliga och roliga

 • Karat Band (V86-1) är inte långt bakom de bästa i kullen när han tävlar på topp. Förra året slutade han både etta och tvåa i Margaretas Tidiga Unghästserie och i våras var han finalist i Kungapokalen. I kvällens fyraåringslopp står han perfekt inne penningmässigt och Åke Lindblom kommer att utrusta Karat Band med skygglappar. Hästen är blixtsnabb bakom bilen och han blir inte lätt att hitta från ledningen om han har en bra dag.
 • Cobbys Nana (V86-2) slog favoriten (Exaudio Vici) över tre varv näst senast och har dessutom bättre spår. Även om femåringen måste tävla med skor är hon ett givet garderingsbud.
 • Hennessy Am (V86-3) tävlade i USA som tvååring och svarade för en strålande debut för Kim Pedersen efter lång frånvaro senast. Hästen fick offensivt upplägg från bakspår och var helt överlägsen på 1.12,7a/1.640 meter. Nu är motståndet tuffare, men treåringen lär gå framåt rejält med genomköraren i kroppen, har perfekt spår och förstärks med Erik Adielsson i sulkyn.
 • Aper Mede S.M. (V86-6) blev upphaussad i Goop-debuten, men då fungerade hästen inte. Stoet är fartfylld och nu blir det flera ändringar. Ikväll är fyraåringen totalt bortglömd och streckvärd till låg procent. Kusken Yann Jublot är oprövad på svensk mark, men har tävlat mycket i Frankrike och speciellt under sadel. Totalt har han kört 48 lopp och vunnit två av dessa. I monté står Jublot noterad för 33 segrar på 607 ritter.
 • J.J.Another Vinn (V86-7) kommer från en stark prestation och att hon bara möter ston samt att Ulf Ohlsson hoppar upp i sulkyn är plusfaktorer. Hennes tuffaste konkurrenter startar från tillägg och får svårt att hämta in 20 meter.

Betrodda som lever farligt

 • Exaudio Vici (V86-2) är bra, speciellt över kvällens stayerdistans, men med Örjan Kihlström blir sexåringen för mycket spelad. Hästen är stabil från start, men riskerar vingel och det saknas inte motbud som spelmässigt är mer intressanta.
 • Missle Hill (V86-5) svarade för ett bra Elitlopps-försök, men i finalen borde han ha hållit bättre efter att ha fått bestämma tempot. Nu har femåringen laddat batterierna och går såklart ner i klass, men spår åtta är allt annat än bra trots att hästen är mycket rapp ut. Missle Hill har viktigare uppgifter framöver och är sårbar om han får invändiga svar.
 • Arturo Beech (V86-6) blir klar favorit, men det finns flera frågetecken. Hästen är ute på lite längre resa och ska prova autostart för första gången. Han har öppnat bra med voltstart och sprungit i ledningen i fyra av fem starter, vilket resulterat i två vinster. I karriärens femte lopp sprang Arturo i dödens och höll bra. Nu har fyraåringen ett par kvicka konkurrenter på insidan och det långtifrån givet att han frontar.
Fakta

V86-förslaget 1 juli

V86-1: 4,5 (2,1)
V86-2: 1,3,4,8,9,10,11,12,13,14 (5,15)
V86-3: 2 Hennessy Am (4,1)
V86-4: 3,6,11,15 (9,8)
V86-5: 2,3,4,5,7,8 (10,1)
V86-6: 5,10,11,15 (3,4)
V86-7: 2 J.J.Another Vinn (14,13)
V86-8: 2,3,4,6,9 (5,10)

9.600 rader/2.400 kronor

Expandera

”Vi går inte all in”