Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Danskt i Müllers?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Extreme och Steen Juul vann EM för femåringar. Idag följde han upp med seger i C.L. Müllers Memorial. Foto Gerard Forni
Extreme och Steen Juul vann EM för femåringar. Idag följde han upp med seger i C.L. Müllers Memorial. Foto Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid en riktig höstklassiker denna vecka då det är dags för C.L. Müllers Memorial (V75-7) på Jägersro.
Malmöbanans V75-omgång avslutas med drabbningen där vinnaren lägger beslag på saftiga 400.000 kronor vilket är 100.000 kronor mer än vad som väntar på vinnaren av Gulddivisionsfinalen Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst fyra veckor senare.

Steen Juuls nya storstjärna Extreme kan mycket väl få bära på favoritskapet från ett smaskigt utgångsläge, men det saknas sannerligen inte motstånd. Esprit Sisu radar upp topprestationer, Upstate Face gjorde en toppinsats i comebacken i Svenskt Mästerskap och Zarenne Fas kan stå för insatser under sina bästa dagar som få andra.

Faktum är att hela omgången känns småputtrig och då de på förhand givna storfavoriterna ser ut att saknas så blir det en angelägen uppgift att grotta sig ner djupare i startlistorna under veckan.
Men först skummar vi lite på toppen; nedan följer veckans tidiga tankar!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Ett mycket bra silverförsök inleder omgången. Flemming Jensen jagar revansch med Emoji som fick nöja sig med andraplatsen bakom Admiral As i lördags. Dansken valde att släppa ledningen efter att fått lägga en speed mitt i loppet, men Broad Bahn-sonen fullföljde starkt och gick med fin fart över mållinjen. Nu är det dock bakspår och sprinterdistans vilket minst sagt är besvärliga förutsättningar på Jägersro. Adde S.H. har visat knallform under hösten. Senast var han tapper tvåa bakom självaste Seismic Wave och här står han med spetsläge för första gången på länge. Rackham var fyra i European Championship for 5 year olds och har med eftertryck visat att han hinner med även över sprint. Oscar L.A. slog bra hästar i Hamburg, men riskerar ett tufft lopp från svårt utgångsläge liksom spetsgynnade Grandfather Bill.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

Ett smålömskt Klass II-försök där det är svårt att bedöma hur pass bra ”topparna” är i loppet. Kilmister Boko spårade varje meter av sin senaste start från just tredjespår bakom bilen. Det kan vara så enkelt att han upprepar den saken här. Ture L.A. vann V75-lopp på Axevalla under Nyårsafton, men var därefter ifrån tävlingsbanan i nio månader. Han såg aningen seg ut i comebacken, men går säkerligen framåt rejält med det loppet i kroppen. Frågan är bara om han hinner med över sprinterdistans? Dionysos L.I. ser inte så mycket ut för världen och kommer säkert dömas ut av många då hans segrar är tagna i enkla gäng i Åmål. Vi tycker dock att hästen har utvecklats markant och Eric Martinsson har knallform på stallet. Grappa Boy och Al Pacino kan stå väl långt ut bakom vingen för att räcka till seger, men tveklöst har duon rätt kurva på sin utveckling.

Avd 3 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

Global Beware gick på i tufft tempo i ledningen senast på Solvalla, men höll stången utan problem. Nu är det snävt startspår som gäller och vid det enda tillfälle då han haft fyra eller fem i volten så blev det galopp efter 200 meter. Görs han till klar favorit tycker vi att det känns felaktigt. Red Mile Brodde har gjort det strålande bra i tre raka segrar. Jörgen Sjunnesson är vass från springspår hemma på Jägersro och från tät kan femåringen bli svårluggad. Four Guys Dream har närmast ”äcklig” form. Hästen har flugit lågt i spurten tre starter i följd och är tveklöst bra nog för att vinna. Från spår två blir det knappast någon snabbstart utan det gäller att han inte hamnar för långt bak. Billi Time fick oväntat ge sig från ledningen i förra veckan, men kan tända till på tätare starter.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Palmyra gör högintressant debut i födelselandet. Vi tycker att hon ser ut som en riktigt bra häst på alla sätt och vis och har inte kunnat anmärka något på de två senaste starterna trots att hon ”bara” blivit tvåa. Näst senast förlorade hon från ledningen av en smygkörd häst som helt enkelt var speedigare och senast avslutade hon starkt från andra utvändigt. Får Magnus A Djuse med sig stoet ordentligt från springspår och hittar till tät tror vi att hon vinner. I Want It All kommer från seger på en topptid för klassen. Då fick hon ett bra lopp i draget i hårt tempo och det är inte säkert att det löser sig lika bra här när hon inleder från snävt startspår. Bluehill’s Wind var bra vid spetssegern på Axevalla, men det såg stumt ut över målgången. Imperias Juliette är segervan, men orkade inte från tät näst senast i tuffare omgivning. Mellanvolten känns småljummen och Devs Daffodil samt Alhambra Mail lär behöva komma ner på låga 1.12-tider för att kunna vinna från dubbla tillägg.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Edens Boy såg vi göra en dunderinsats i Klass II-försöket i Mantorp den 5 juni på 1.12,6a/2.640 meter bakom Staro Obrigado. Han fick ta dödens andra halvan av det loppet, men stred storstilat. Hästen kommer med bevisad form och ska vara favorit. Parker fick inte slag på stallkamraten Santos de Castella i Klass II-finalen, men höll bra på utsidan. Han var trea i sitt Derbykval i augusti räds inte att göra grovjobb i en sådan här omgivning. Bugatti Miles var tapper tvåa på Färjestad bakom Gaylord Am, men det är ingen tillfällighet att han sällan vinner i lite tuffare sällskap. Hästen är bra, men tappar ofta från start och hamnar knixigt till i loppen. Unacerveza Broline är i toppform och kommer in i matchen om de betrodda framspårshästarna sätter upp ett för högt tempo.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

Det känns som klar fördel för hästarna på bakre volten i detta stayerlopp. Digital Dominance har radat upp topprestationer en längre tid, men hade inte sin bästa dag som sexa i Walter Lundbergs Memorial. Det här loppet ser enklare ut på pappret och normalt sett ska han ha god chans att lösa denna uppgift. Andre Ward fick ett bra lopp på Åby, men avgjorde också på ett snyggt vis. Kalashnikov levererar starka stayerinsatser mest varje gång och är likt de tidigare nämnda inte rädda för att göra arbete själv under vägen.Cambria spurtade starkt bkaom V75-vinnaren Hipster Am senast på Solvalla. Redbull Pellini är bara tre år gammal och normalt sett ska det bli för tufft för en så ung häst att vinna ett 3.000 meterslopp mot äldre hästar, men han är bra och visade rejäla takter vid segern i Breeders Course bonuslopp i augusti.

Avd 7 – C.L. Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

Årets upplaga av C.L. Müllers Memorial känns superkul och här finns det flera segeraspiranter. Extreme vann European Championship for 5 year olds på Åby och följde upp med ett vinna Danskt Mästerskap för femåriga hingstar och valacker blott sex dagar senare. Thomas Uhrberg återstiftar bekantskapen med Steen Juuls stjärna och har en seger, en andra- och en fjärdeplats på tre försök bakom Chocolatier-sonen sedan tidigare. Esprit Sisu gick ett minst lika bra lopp i Svenskt Mästerskap som han gjort i Sundsvall Open Trot och STL Open. Upstate Face var strålande bra på skor i Svenskt Mästerskap och är anmäld med samma balans igen. Det finns absolut ingenting som säger att han inte ska duga bra på nytt. Born Unicorn satt i sin tur fast i SM. Nu står han kittlande nog med öppet läge istället. Zarenne Fas har en skyhög högstanivå. Får han ut den på lördag?

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

High Five: Skrällpotential bakom världsstjärnan

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant

Vintermeetinget är igång och under söndagen är det äntligen dags för det första B-loppet Prix de Bretagne.

De tre bäst placerade hästarna är klara för start i Prix d’Amerique och bakom den givna och korrekta storfavoriten Face Time Bourbon så ser loppet ut att vara öppet.

Jean-Michel Bazire har inte riktigt uppvisat storform på sitt stall såhär långt under vintermeetinget vilket gör att vi flyttar ner hans starkaste kort i loppet Ganay de Banville samt Rebella Matters en liten bit ner i ranken och helt ratar Zacon Gio som det inte verkar särskilt aktuellt med såhär i debuten på fransk mark.

Det finns ett par 50-oddsare som vi absolut kan se plocka hem fjärde- och femteplatserna i det här loppet vilket skulle göra att High Five-utdelningen snabbt skjuter i höjden.

Du har nu chansen att spela andelsspel på High Five ihop med Sulkysports samarbetspartners enligt nedanstående alternativ:

MyWay Skoghall

Hemköp City Torget Kungsbacka

Café Brasco

Loppanalys:

Prix de Bretagne (€110.000), 2.700 meter voltstart

 • Face Time Bourbon gör sin första start sedan vinsten i Gran Premio della Lotteria. Han startade drygt två och en halv vecka efter fjolårets Lotteria och vann då Prix Marcel Laurent så täta starter denna period på året har han hanterat väl även tidigare. Hästen kommer ut på racerbalans och det finns egentligen ingenting som talar för att världens bästa travhäst ska förlora det här loppet.
 • Fakta

  RANKING

  A-häst
  17 Face Time Bourbon

  B-hästar
  6 Fakir du Lorault
  12 Etonnant
  9 Diable de Vauvert
  1 Ganay de Banville
  4 Rebella Matters
  10 Feliciano
  5 Frisbee d’Am
  11 Chica de Joudes

  C-hästar
  13 Feeling Cash
  8 Detroit Castelets
  7 Violetto Jet
  3 Wild Love
  15 Zacon Gio

  D-hästar
  14 Carat Williams
  2 Amon You Sm
  16 Bilibili

  Fakir du Lorault spetsade och släppte till Chica de Joudes i Prix des Cevannes och hakade på till maxutdelning utan att helt övertyga. Avslutade jättebra som fyra i motsvarande lopp i fjol och var framförallt väldigt formstark under inledningen av föregående vintermeeting.
 • Etonnant tog stora steg för såväl sulky som sadel i vintras och våras. Vann Prix de Paris och slutade tvåa i Prix de l’Atlantique bakom Vivid Wise As samt vann Prix des Ducs de Normandie. Har gjort två starter på skor med lite blandad nivå på prestationerna under hösten, men nu rycks alla skorna igen vilket känns väldigt intressant.
 • Diable de Vauvert vann motsvarande lopp i fjol och var sexa i årets Prix d’Amerique. Då som nu har hästen visat väldigt god höstform för han kommer från en seger i Prix Isara där han tog ner Elie de Beaufour från dödens och därtill svarade Feeling Cash utmaning sista biten in mot mål. Är i regel lite medium från start och har inte sällan hamnat lite långt bak i några av de mer penningstinna loppen.
 • Ganay de Banville fick en tuff väg fram till ledningen halvvägs in i Prix Marcel Laurent. Höll helt okej som trea med blott ett preparélopp i kroppen. Vann Prix de l’Etoile i september via häftig långspurt på topptiden 1.09,8/2.200 meter. Drog tåget i Criterum des 5 ans och var en längd efter vinnaren i mål. Jean-Michel Bazires val att köra själv i loppet.
 • Rebella Matters satt sist i fältet vid andraplatsen i Grand Prix du Sud-Ouest den 17 oktober och avslutade jättebra till andraplatsen bakom Cleangame. Växlade ner sina konkurrenter från tredje utvändigt sista 500 meterna i lördags i Prix du Languedoc och höll ifrån sig Milliondollarrhyme med en halv längd.
 • Feliciano kördes extremt passivt i återkomsten i Prix des Cevennes för två veckor sedan och gick i mål med sparade krafter. Var tvåa i motsvarande lopp i fjol, men då hade hästen startat på lite mer kontinuerligt och verkligen visat färsk form i starterna dessförinnan. Smygartyp som inte vunnit lopp sedan 16 juli i fjol.
 • Frisbee d’Am satt i sjätte invändigt i lördags i Prix du Languedoc, körde slalom och fullföljde bra upp i en trött rygg. Var tvåa i Prix du Luxembourg efter att ångat på i överljudsfart i vintras och har en högstanivå som räcker för att hävda sig i dessa lopp. Startsnabb och kan få en bra position direkt. Spännande med Björn Goop även om duon inte har några superresultat tillsammans sedan tidigare.
 • Chica de Joudes ställdes inte inför någon större prövning i Prix des Cevennes utan släpptes till ledningen, fick bestämma och höll undan pliktskyldigt via 1.08,8 sista 500 meterna. Nu ska hon tävla barfota runt om för första gången på fyra starter och stoet var faktiskt åtta i mål i Prix d’Amerique i år lite i skymundan, på just den balansen efter några sömniga framträdande dessförinnan.
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästen – vi tar betalt direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jackpotomgångarna har duggat tätt på såväl onsdagar som lördagar sista tiden, men denna vecka är det för ovanlighetens skull inga bonuspengar i potten.

Omgången innehåller en riktig brakfavorit då Tetrick Wania (V75-4) får bära på tungt favoritskap i Svensk Uppfödningslöpning och det tycker vi inte är något konstigt alls. Riina Rekiläs häst ser ut som en riktig undantagstravare och även om man alltid kan spekulera i förlust för orutinerade tvååringar så tycker vi att steget därifrån till att motivera en gardering är för stort.

Vi spikar dessutom Joakim Lövgrens nyförvärv Piemonte (V75-5). Vi bedömer hästen till att vara överkvalificerad för sin klass och vill försöka ta betalt för honom i tid innan ”alla vet” hur bra den här hästen är. Det kan givetvis strula från innerspår, men där i finns det också ett spelvärde som vi tror kan komma att dröja på den här hästen i de nästkommande starterna om han visar sig vara så bra som vi tror att han är!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Indigo såg vi på Jägersro under Åbergskvällen då han spetsvann ett V75-lopp lekande lätt. Hästen startade så nyligen som i fredags och då var det återigen ledningen som gällde och segern blev väldigt enkel trots att han fick öppna snabbt. Även om det här är ett riktigt bra Klass I-försök så tycker vi att Indigo har överkapacitet för klassen och hade han stått med öppet utgångsläge så hade vi spelat med honom ensam på kupong. Nu är det chansartat hur han kommer till och därför väljer vi att dubbelstrecka.
 • Black Mission satt fast med rubbet sparat i Klass I-försöket senast på Jägersro efter att släppt ledningen till Parker. Nu är det 500 meter kortare distans, god spetschans från springspår och segrarna under oktober togs från ledningen på snyggt vis. Vi förväntar oss att han frontar i lag med Thomas Uhrberg och körs i den positionen varpå dubbelstrecket känns intressant.
 • Hannibal Face var strålande bra vid V75-segern på Solvalla under Kriteriehelgen då han spårade varje meter på 1.11,6a/2.140 meter. Gången efter galopperade han i första kurvan när det gick fort, men det bör rimligtvis inte behöva upprepas här från stängt utgångsläge.
 • Wolf of Wallstreet fick viss massage framme i tät senast och höll okej som tvåa. Han vann från samma position gången innan och känns framförallt mest effektiv när han kan gå invändigt vilket han lär få göra här, men vi är tveksamma till om startsnabbheten är tillräcklig för att han ska kunna hålla ut Black Mission från start.
 • Twigs Honor vann från dödens på ett övertygande vis i Sundbyholm. Hästen springer dock och bryter en aning och det känns inte optimalt för honom om han får gå i spåren på slutvarvet.

Rank:

A: 8-6 B: 9-1-11-7-10-3-2 C: 5-12-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger på vår övertygelse om att Black Mission kommer förbi Wolf of Wallstreet direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Georgia Am blir vårt tipsval i ett vidöppet Diamantstoförsök. Hon vann ett enklare lopp senast på Solvalla, men såg bra ut och slutade dessförinnan trea i ett Diamantstoförsök i Örebro bakom Svecak Palema och Darah Bibo. Den här gången kör Björn Goop stoet för första gången vilket givetvis känns intressant och hon har utvecklat sin förmåga att anfalla bakifrån. Ska vi sätta något på minuskontot så strök David Persson två hästar på grund av halsinfektion i tisdags och har bara en tränarseger under oktober och november.
 • In Style såg fin ut vid dödenssegern senast i Berlin och backar vi bandet så vann hon ett lite större lopp för fyra starter sedan då hon växlade ner V75-bekanta Palmyra från vinnarhålet. Det var bra tryck i steget hela vägen in till ”korgen” och klarar hon av det snäva fjärdespåret så har hon bra chans att blanda sig i segerstriden.
 • Afrodite Face har galopperat tre starter i följd vilket gör henne svårbedömd och måhända även bortglömd. Vi påminner dock om hennes toppinsatser dessförinnan som tvåa bakom Seventh Heaven samt Red Lady Express och är övertygade om att hon kapacitetsmässigt hävdar sig väldigt bra i det här loppet.
 • Nocturne Zon fick öppna tufft för ledningen senast och mattades på kuppen. Hon är den troliga ledarinnan här, men frågan är om det senaste loppet kan ha satt sig på psyket?
 • Alhambra Mail gick bra från dubbla tillägg senast på Jägersro. Med högre tempo på det här loppet kan det räcka hela vägen fram nu istället.

Rank:

A: 9-4-6 B: 1-13-5-11-7-10-3 C: 8-15-2-14-12

Spetsstriden: Nocturne Zon har visat prov på så pass god startsnabbhet att hon sk ha bra spetschans från innerspår. Känslan är att hon körs i den positionen.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko stod inför en omöjlig uppgift senast på Sundbyholm när han skulle börja hämta längder från femte utvändigt och det var starkt gjort av honom att hinna fram till fjärdeplatsen. Hästen avslutade 1.08,7 sista 800 meterna och det var bra tryck i steget hela vägen in i mål. I det här loppet är han klar spetsfavorit och från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Upstate Face fick en småtung väg fram till dödspositionen på Extreme i C.L.Müllers Memorial och höll utifrån det starkt som trea. Gången innan gjorde han en topprestation i Svenskt Mästerskap bakom Very Kronos och Adrian Kolgjinis femåring har verkligen samlat ihop till en seger.
 • Mindyourvalue W.F. följde upp segern i Silverörnen med att vinna Prix Reynolds på Jägersro via en ruskigt stark insats. Han slog delar av den franska montéeliten den dagen och det är nog så enkelt att han ska ånga på i hög fart hela vägen för att trivas som bäst. Vi tippar därför på att Robert Bergh inte lämnar något åt slumpen den här gången heller.
 • Gareth Boko höll okej från dödens senast bakom Dear Friend. Vi tycker att hästen är en bit från den form som gjorde honom till en Elitloppstrea i våras, men att kurvan pekar uppåt.
 • Dragster har fått en nyttig ögonöppnare innanför västen. Han tände till å det grövsta vid motsvarande period i fjol och då som nu var det Erik Adielsson som agerade kusk bakom Micro Mesh-sonen.

Rank:

A: 1-7-5 B: 3-6 C: 10-2-9-4-8

Spetsstriden: Vi kan inte se att Dragster ska kunna komma förbi Harran Boko utan räknar kallt med att den sistnämnde frontar.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Tetrick Wania är en riktig undantagshäst som närmar sig miljonen kronor intjänat under tvååringssäsongen. Han har radat upp fyra raka segrar och sett totalt oslagbar ut varje gång. Faktum var att han joggade 1.12,8 i uttagningsloppet och det finns egentligen ingenting som talar för att han ska behöva se sig besegrad i det här loppet. Vi spikar utan att tveka, men för den som möjligen skulle vilja gardera så går det att spekulera i att det kan bli startgalopp vilket var fallet på Solvalla den 8 september.
 • Sommerbrise har också gjort allting rätt gång efter gång. Hon har visat prov på väldigt fin uppfattning som spetsat från just innerspår två starter i följd och vi förväntar oss att hon tar hand om ledningen även här. Sedan återstår att se hur Peter Ingves hanterar situationen  skede två, men kommer Tetrick Wania fram tidigt på utsidan så tror vi att man släpper ledningen och ”säkrar” de 700.000 kronor som Sommerbrise skulle få som tvåa.
 • Hepburn satt fast bakom just Sommerbrise i uttagningsloppet och såg mycket stark ut över målpassagen. Hon var trea i Breeders Course-finalen gången innan och har visat att hon är en faktor i sådana här sammanhang.
 • Urban Africa fick göra jobbet själv i uttagningsloppet, men höll starkt som trea. Det behöver inte vara negativt för honom att inleda i bakre ledet utan här skulle Erik Adielsson kunna vara aktiv och ta dödens i skede två om farten sjunker.
 • Julia Sisu släppte man ledningen med till Tetrick Wania senast. Hon var utan chans att slå följe över spurtrakan och det är mer troligt att hon jagar en platsplacering här än räcker till seger.

Rank:

A: 2 B: 1-3-9-4 C: 11-10-7-6-5-8-12

Spetsstriden: Sommerbrise har fått bekanta sig med innerspår två starter i följd och frontat enkelt båda gånger. Vi tror att samma scenario upprepar sig här, men att man släpper till Tetrick Wania i skede två.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Piemonte är en riktigt läcker fyraåring som faktiskt startade motsvarande tävlingsdag i fjol på Jägersro, men som då galopperade bort sig i Johan Jacobssons Minne. Trixton-sonen vände tillbaka till Tyskland och där har han mer eller mindre radat upp toppinsatser. Vi har blivit imponerade över hur tuff han verkar och lägger inget som helst värde på att han blev utan prispengar senast i Hamburg i Grosser Preis von Deutschland efter ett lopp utvändigt ledaren och därtill ska han ha haft punktering på ett sulkyhjul stora delar av loppet. Trots att det långt ifrån är säkert att han kan hålla upp ledningen här så väljer vi att spela med Piemonte som spik för vi bedömer hans kunnande som klart högre än sina konkurrenters i den här klassen och tror kort och gott att han bara brakvinner om han får fritt i någorlunda tid. Här spelar vi enbart på vad vi bedömer vara ett spelvärde; vi är väl medvetna om att han kan bli fastlåst!
 • Rare Magic satt fast med sparade krafter i ett Klass II-försök senast på Solvalla. Han kördes i ledningen gången innan och höll bra som tvåa bakom Kentucky River över full väg. Nu är det sprinterdistans vilket är mer gynnsamt för hans del och Rare Magic är vår sannolika ledare.
 • Thorondor blandade och gav i somras och vi visste inte riktigt vilka vägar han skulle ta framåt i sin karriär, men nu har han gjort två riktigt starka insatser i följd med segrar som resultat. Nu har han hamnat på spår lite väl långt ut för att det ska kännas optimalt, men femåringen har tuffat till sig och kan inte räknas bort helt.
 • Midnight Special höll bra som dödenstrea i Klass II för tre veckor sedan på en topptid. Han kommer sitta långt fram i fältet igen och tillhör de hetare kandidaterna.
 • Nice and Quick såg smällfin ut då han spetsvann senast på Jägersro. Det finns fart i den här hästen, men från spår sju kan uppgiften vara honom övermäktig.

Rank:

A: 1 B: 5-6-2-7-10-3 C: 9-4-11-8-12

Spetsstriden: Även om Piemonte visat bra startsnabbhet i Tyskland så är den väldigt svår att översätta till svenska förutsättningar. Runaway Day och Havbergs Photo kan också öppna, men vi tror att den duon göra tar rygg på Rare Magic som är väl så rask om inte raskare initialt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Kurri Jari Boko kommer bli en av lördagens stora ”surrhästar” och det tycker vi inte är så mycket att säga något om. Han fick göra allt grovjobb själv under slutvarvet senast i Eskilstuna och höll bra som fyra utan chans på segern. Klockan visade 1.10,5 för hans avslutande kilometer och det var strongt gjort av honom att kämpa på så pass hela vägen hem som han gjorde. Nu är det chans på ledning och därifrån kan han bli svårluggad.
 • Four Guys Dream har tagit sina fyra senaste segrar på Axevalla, men det tror vi är en tillfällighet. Prestationerna på andra banor har det på intet vis varit något fel på och nu är det autostart istället för voltstart vilket var fallet vid senaste bronsframträdandet på Jägersro. Håkan K Perssons häst är i absolut toppform och en ruskigt vass spurtare som därtill gjorde en stark insats i skymundan i just bronsdivisionen över 2.640 meter den 18 september.
 • M.T.Oscar har fått ett höstlopp i kroppen nu och ska åter vara riktigt på gång. Femåringen gick en stark långspurt i återkomsten trots vida spår i slutkurvan och bör rimligtvis inte vara sämre med den genomköraren innanför västen.
 • Global Beware avslutade helt okej som femma i Bronsdivisionen senast på Jägersro. Han var strålande bra vid spetssegern gången innan på en stark tidsnotering och skulle gynnas av att komma till den positionen på nytt, men det kan bli kämpigt med Kurri Jari Boko på insidan.
 • Unico Broline avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Solvalla som tvåa och har rent allmänt lyft under hösten. Han är en av flera bubblare i det här loppet.

Rank:

A: 3-9-5 B: 4-2-10-1-11 C: 6-7-12

Spetsstriden: Fördel för Kurri Jari Boko när han står sida vid sida med Globl Beware. Major Ass har öppnat förhållandevis bra i Tyskland, men att Victor Gentz ska pricka anloppet och fronta från innerspår tycker vi känns en smula långsökt.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham jagar revansch i det här loppet efter att fått en helt omöjlig resa i genrepet på Jägersro i förra veckan. Det blev dryga spår på vägen den gången och det var inte underligt att han var utan chans på segern. Hästen höll dock riktigt starkt och allt tyder på att den goda form som han haft en längre period ska hålla i sig. Vi ställer oss lite tveksamma till värsta konkurrentens distansförmåga i såhär hög klass och det ligger till grund för vårt tipsval.
 • Sweetman är hästen vi tänker på och som besegrade Rackham i senaste starten. Han såg verkligen smällfin ut den dagen då han dundrade från sina konkurrenter på 1.09,8a/1.640 meter tillsynes okörd. Spetschansen i det här loppet är god och visst ska Sweetman ha bra vinstchans, men vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg här då detta är ett riktigt bra silverförsök och han kan bli rätt rejält synad av oöma konkurrenterna.
 • Oscar L.A. fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i silverförsöket på just Jägersro och var stor i nederlaget som knappt slagen av Adde S.H. Hästen är klar för nästa veckas final vilket går att argumentera för talar emot honom, men samtidigt åker man inte till Solvalla och hämtar 250.000 kronor i en handvändning utan de pengar som står på spel i det här loppet bör Joakim Lövgren vara väl så intresserad av att kunna hämta hem. Oscar L.A. är mer gynnad av distansen denna gång kontra sprint som var fallit i senaste silverförsöket.
 • Emoji avslutade starkt i skymundan vid senaste besöket på Jägersro med 1.08 sista 800 meterna. Vi tycker att spelvärdet är så pass högt med honom att han ska med på systemet.
 • Rotate återkommer efter paus. Han är härdad i klassen och har med eftertryck visat att han duger, men givetvis föreligger frågetecken kring hästens dagsform i nuläget.

Rank:

A: 11-1-5 B: 12-7-4-8-3 C: 2-6-10-9

Spetsstriden: Sweetman har jättechans på ledningen när Adde S.H. hamnade så långt ut bakom vingen som på spår åtta. Även Cobbys Olifant kan lägga iväg bra och då han har en mindre startsnabb häst på insidan om sig bör chansen att han får vinnarhålet vara god.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 NOVEMBER

Avd 1: 6,8 (9,1)
Avd 2: 1,3,4,5,6,7,9,10,11,13 (8,15)
Avd 3: 1,3,5,6,7 (10,2)
Avd 4: 2 Tetrick Wania (1,3)
Avd 5: 1 Piemonte (5,6)
Avd 6: 2,3,4,5,9,10 (1,11)
Avd 7: 1,5,7,11,12 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelet heter revansch!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ger sparade krafter i ett lopp extra resurser i nästa drabbning? Vore det så enkelt så skulle inte trav vara särskilt svårtippat…

Vi hoppas i vilket fall att Powerbank (V86-2) kan mått bra av att gå i mål med full tank i senaste V75-starten på Sundbyholm. Då lade vi alla ägg i samma korg och chansspikade honom som tiooddsare, men chansen gavs aldrig över spurtrakan.
Spelet heter revansch och i en än mer passande omgivning och över en distans som The Bank-sonen visat sig tycka väldigt bra om tar vi omtag och ställer Powerbank ensam.

Omgången är totalt sett lurig och vi spelar utöver två spikar med dubbla tvåhästarslås för att ha råd att måla på ordentligt i de övriga fyra loppen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Powerbank (V86-2) trodde vi hårt på senast på V75 i Eskilstuna, men då fick han aldrig se dagens ljus utan gick i mål med mycket krafter sparade. Han övertygade vid dödenssegern gången innan på en låg 1.12-tid och möter ett likvärdigt motstånd denna gång. Vi tycker att han ska vara favorit vilket inte är fallet och då känns det givet att spela med honom som spik.
 • Russel Square (V86-3) gick en rejäl 700 metersrepa senast i Gävle och såg ut att sitta lite småfast gången innan i tuff omgivning. Hon är bara tre år och därtill sto så det går att argumentera för att hon inte står superbra inne i detta lopp, men hästen är under utveckling, har bra startryggar och kan sitta fint till. Pass upp!
 • Grisle Odin G.L. (V86-5) gjorde ett topplopp senast på Solvalla som jagade Månlykke A.M. från femte utvändigt och inte var några mil efter i mål. Öystein Tjomslands femåringen har vuxit in i eliten och nu tror vi att han är så pass tuff att han kan slå det här gänget även om han får gå den tunga vägen.
 • Harper Seabrook (V86-7) avslutade bra lite i skymundan senast på V75. Femåringen står spännande placerad i den här spårtrappan då vi inte tycker att han står långt efter de hästar i loppet som tjänat mest prispengar.

Betrodda som lever farligt

 • Holy Ground (V86-2) har lyft under hösten och är tveklöst under fin utveckling. I det här loppet står han dock riktigt hårt inne och vi finner flera hästar som vi bedömer som väl så snabba i benen som han både vad gäller startsnabbhet och spurtförmåga. Nej, här tar vi och spikar emot!
 • Red Hot Roadster (V86-4) fick dela segern från ledningen näst senast och gången efter valde man att släppa täten. Då som nu handlade det om lång distans vilket vi tycker talar för att man kan nyttja samma taktik igen. Då krävs det en del tur för att komma loss och en sådan favorit är inget att gå helhjärtat på.
 • Bellatrix Club (V86-6) tog två raka sprintersegrar från dödens i början av oktober och trivs med förutsättningarna. Här står dock stoet tufft inne i det här loppet och det kommer sitta lite mer härdade hästar tätt inpå henne när upploppet gör entré. Som favorit är hon given att gardera.
 • Tattoo Avenger (V86-7) har fart så det räcker till och blir över, men det är givetvis ingen tillfällighet att han har galopperat tre starter i följd. Han är en alldeles för osäker favorit att jobba med för att vi ska ställa honom ensam på systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 17 NOVEMBER

Avd 1: 4,9 (2,6)
Avd 2: 6 Powerbank (3,10)
Avd 3: 1,3,7,8,9,10 (6,2)
Avd 4: 2,3,4,5,6,8,9 (10,12)
Avd 5: 6 Grisle Odin G.L. (2,5)
Avd 6: 2,4,6,7,9,10 (1,8)
Avd 7: 1,3,5,6,7,8,9,10,12,14 (11,2)
Avd 8: 2,3 (7,5)

10.080 rader / 2.520 kronor