Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75: Andrahästen är bättre

Av
Pär Gustafsson
Rene Legati kör kvällens bästa spik. Foto Leif Norberg/ALN
Rene Legati kör kvällens bästa spik. Foto Leif Norberg/ALN

Det är lite tunt anmält till kvällens tävlingar på Jägersro, men flera av V75-loppen är stökiga och jag har en bra känsla inför omgången. Jag har gått ifrån det ”vanliga” upplägget på Spelstugan där jag och mina kollegor väljer att lyfta fram roliga och troliga idéer samt överstreckade. Istället skriver jag lite om varje avdelning och fokuserar på gäster som kanske inte är så kända för den svenska publiken. Mitt bästa drag för kvällen gör debut på svensk mark…

Tider att ha koll på

Första start: 17.00
Spelstopp för V4: 17.50
Spelstopp för V75: 19.10

Om avdelningarna

V75-1
1 Zabul Fi var Derbytrea i Italien ifjol och gjort två bra insatser hos Jerrry Riordan. Han var pigg i spets i Eskilstuna Fyraåringstest och kort distans är ett plus. 5 Patent Leather var blek när han gjorde Europadebut i Fyraåringseliten, men i starten efter gick han starkt bakom tyskfödde toppen Mister F.Daag. I förra loppet blev han generad kort efter start. Jag tror att fyraåringen är kraftigt på gång och streckmässigt lockar han. Färske vinnaren av Sprintermästare 9 Tae Kwon Deo är obesegrad efter två starter på hemmaplan. Rusaren 4 Zidane Grif vann ett lopp i låg klass den här tävlingsdagen ifjol. Då öppnade han första 500 efter 1.08,7, första varvet i underkant av 1.10 och kom hem på 1.12,4a/2.140 meter. Han var favorit i Derbyt i Italien förra året och var på väg mot segern, men på sista bortre långsidan galopperade hästen i ledningen.

V75-2
Mitt drag och utgångshäst i loppet är 3 Typhoon Face. Hästen har hög kapacitet för den här låga klassen och räkna med att Stall Kolgjini ställt i ordning inför stordagen på hemmaplan. Felfri har han goda möjligheter att köra sig till spets. 4 Run Brodde Run är obesegrade efter tre starter på Jägersro och har ett lopp i kroppen efter paus, men har inte riktigt kommit igång i år efter ha opererat halsen. 5 Ike Schermer gör debut på svensk mark. Hästen tog sin hittills största seger när han vann ett 50.000-kronorslopp på Bjerke i senaste starten. Han hade då bakspår och fick lägga en speed för att komma till ledningen in på slutrundan. Han höll undan på rejält sätt och verkar bra för klassen. 7 Regiment var helt överlägsen i mitten av juni och har därefter gått ett kvallopp inför den här uppgiften. Hästen är svår att sätta in, men han har tävlat en del i Wolvega och känns inte så mycket sämre än Ike Schermer och den låga procenten lockar.

V75-3
4 Arden Wise As har hittills inte räckt mot de bästa i kullen i Italien, men senast var han överlägsen i ett lite billigare lopp och hästen verkar på gång. 3 Arquana As (struken) vann försöket på Victoria Park i Wolvega. Stoet lämnade då rygg ledaren på sista bortre långsidan och avgjorde säkert. I det loppet gav sig 9 Andromenda Font sig från ledningen. Nu är Arquana As struken och Andromenda känns inte het. Här tror jag mycket på 5 Acciao som verkligen fallit med flaggan i topp i de två senaste starterna. Med vettig resa (han kan vinna från dödens) blir han svårstoppad och det enda frågetecknet är att hästen varit struken för halsinfektion efter senast. På plussidan är två invändiga strykningar och att treåringen troligen ska tävla barfota runt om.

V75-4
11 Staro McMillan har hög kapacitet, men ännu inte riktigt slagit i blom och håller fortfarande till i relativt låg klassen. Fyraåringen har vunnit två av tre starter på Jägersro. Han är bra, men förstahäst och utgång är ändå 1 Hurricane River. Hästen svarade för en vass avslutning senast och är spetsfavorit. Han har två segrar på tre försök i spets och nederlaget kom i ett tufft försök till Kungapokalen (Attraversiamo vann).

V75-5
Alessandro Gocciadoro startar en duo. Han kör själv favoriten 2 Ultimaluna Grif, men jag har helt inne på att 3 Vaprio är en bättre häst. Han svarade för en mäktig svepning i senaste starten och blir allt bättre. Inför den här säsongen flyttades Vaprio till Stall Gocciadoro och ägs sedan tre starter tillbaka av Scuderia Indal. Bakom ägarnamnet står familjen Legati och det är sonen Rene Legati som sköter tömföringen. Körsvennen har ju presenterat sig för den svenska publiken bakom toppstoet Zalie Gar. För att återgå till Vaprio så har han alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten och jag är inne på att hästen har toppchans även om han tvingas till grovjobb. 5 Gustafson vann klass I-försök på Jägersro förra hösten och har fördubblat startprissumman sedan den starten. Hästen gav sig från spets på Bjerke senast och har pausat inför den här uppgiften.

V75-6
Det låter som att 4 Nadal Broline ska tävla barfota runt om, han har vunnit åtta av 17 starter på svensk mark med den balansen. Hästen klarade inte av att hålla 5 Uza Josselyn på utsidan i Årjäng och jag håller det åttaåriga stoet som spetsfavorit (det gäller också att ta en längd på Ringostarr Treb), men min feeling är att Nadal kommer att vara riktigt bra ikväll. 9 Propulsion har vunnit Hugo Åbergs Memorial de tre senaste åren och trivs onekligen med förutsättningarna på Jägersro i slutet av juli.

V75-7
Tyvärr blev inte Malmö Stads Pris fullt och loppet känns lite tunt. 13 Reckless vann det här loppet ifjol och segrade även 2016. Hästen blev tempotorsk bakom Milligan’s School på Axevalla, men avslutade vasst och kommer med bra form. Jag spelar utgång med Reckless och tar alla där bakom. De senaste 15 åren har nio vinnare delat ut över tio gånger pengarna i odds i Malmö Stads Pris och det döljer sig ett par riktigt smällkarameller. 60-oddsaren Rapide du Pommeau (2017), 169-oddsaren Victoria Fame (2012) och 74-oddsaren Vip River (2004).

Streckvärda

 • 1 Zabul Fi (V75-1)
 • 3 Typhoon Face (V75-2)
 • 1 Hurricane River (V75-4)
 • 3 Vaprio (V75-5)
 • 4 Nadal Broline (V75-6)

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Favoriter jag vill fälla

 • 9 Tae Kwon Deo (V75-1)
 • 6 Ike Schermer (V75-2)
 • 2 Ultimaluna Grif (V75-5)
 • 9 Propulsion (V75-6)

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Jägersro.

Fakta

V75-förslaget Jägersro 30 juli

Kupong 1
V75-1: 1,5,6,7,9 (3,2)
V75-2: 3 Typhoon Face (6,11)
V75-3: 5 Acciaio (2,4)
V75-4: 1,2,5,6,11 (9,3)
V75-5: 3 Vaprio (2,10)
V75-6: 4,5,8,9 (1,6)
V75-7: Samtliga 13 hästar (13,8)
650 kronor

Kupong 2
V75-1: 1,5,6,7,9 (3,2)
V75-2: 2,4,6,7,10,11,12 (9,5)
V75-3: 5 Acciaio (2,4)
V75-4: 1 Hurricane River (11,6)
V75-5: 3 Vaprio (2,10)
V75-6: 4,5,8,9 (1,6)
V75-7: Samtliga 13 hästar (13,8)
910 kronor

Kupong 3
V75-1: 1,5,6,7,9 (3,2)
V75-2: 2,4,6,7,10,11,12 (9,5)
V75-3: 5 Acciaio (2,4)
V75-4: 2,5,6,11 (9,3)
V75-5: 3 Vaprio (2,10)
V75-6: 4,5,8,9 (1,6)
V75-7: 13 Reckless (8,1)
280 kronor

Totalt 1.840 kronor/3.680 rader.

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86: Vi vet vem som är starkast i långa loppet!

Av
Emil Persson
Digital Science och Robert Bergh. Foto Magnus Strömsten/ALN
Digital Science och Robert Bergh. Foto Magnus Strömsten/ALN

Solvalla och Bergsåker delar på kvällens V86-omgång som innehåller flera etablerade stora favoriter, men vi vet sen tidigare att man inte behöver avskräckas av några ”lampor” på V86-spelet.

Där handlar det om att överleva och få med skrällarna i de övriga loppen vilket likväl kan belönas rikligt. Jag lirar urfräckt med tre utgångshästar som är spelade till under tio procent där vi i synnerhet tycker att de två sista U-hästarna är superintressanta eftersom de står inför väldigt passande förutsättningar och känns helt felbedömda av kollektivet i skrivande stund.

Troliga och roliga

 • Heavenly May (V86-1) är i skrivande stund blott spelad på två procent! Thomas Lönn avser att fortsätta med samma balans och utrustning på Oaksfinalisten som förvisso är segerlös, men vi tror hon gynnas av den dryga distansen. Detta är ett lite speciellt klass II-försök som dels innehåller några ston, men även flera treåringar så steget upp mot de bästa behöver inte vara oåtkomligt att ta.
 • Conrads Rödluva (V86-2) möter inte de allra värsta stona i kullen och står inför en mycket passande uppgift här i genrepet inför stundande BC-semifinaler. Hon levererar starka prestationer även med skor och vi kan inte riktigt hitta vilken konkurrent som ska vilja tävla mot henne på allvar i detta lopp.
 • Det är ett riktigt skräpgäng Eder Bob (V86-5) stöter på i sitt genrep inför silverdivisionsfinalen och jag har väldigt svårt att se honom förlora. Nog för att han är hårt betrodd, men det tycker vi också att han ska vara.
 • Digital Science (V86-6) är allt annat än lättkörd, men då passar det extra bra med tränare Robert Bergh i vagnen. Vi finner ingen konkurrent i loppet som är så distansgynnad som Berghs urstarke femåring och tycker att den låga spelprocenten kittlar extra mycket om förutsättningar under kvällen blir krävande.
 • Pippi Roc (V86-7) avgjorde lekande lätt i spurten vid debuten i Henrik Svenssons regi. Därefter startade hon ganska tätt och var inte alls lika fin i Breeders Crown-starten i Umeå. Vilan kan dock ha gjort henne gott och här är det chans att hon kommer till tät direkt. Oavsett om Henrik Svensson väljer att köra där eller om han släpper så tycker vi att hon är alldeles för lite spelad kontra faktisk vinstchans.

Överstreckade

 • Mellby Galanga (V86-1) uppskattar den dryga distansen och ska normalt sett bara vinna ett sådant här lopp. Han är dock inget att lita på alls och som klar favorit finner vi begränsat spelvärde i Maharajah-sonen.
 • Mellby Hoffa (V86-4) är en av flera segermaskiner i sitt lopp och han går ut mot sin med råge tuffaste utmaning i karriären. Segrarna har varit relativt intetsägande och Timo Nurmos stallform känns också svårbedömd efter svag utdelning såväl i helgen som på Axevalla igår. Överspelad i våra ögon.
 • Cab Lane (V86-8) kommer från två sämre insatser, har visat sig kunna förlora lopp från ledningen och som tidigare nämnt är vi en smula skeptiska till stallformen. Han känns inte hyperintressant som hårt betrodd i det här loppet även om värsta motståndaren har hamnat på bakspår.

Strukna hästar:
V86-3, 10 Art Kjarvald
V86-5, 6 Up To Me

Vill du spela V86 tillsammans med krönikören? Du hittar Sulkysports tillsammansystem här!

Fakta

V86-FÖRSLAGET 16 OKTOBER

Kupong 1
Avd 1: 11 Heavenly May (10,7)
Avd 2: 3 Conrads Rödluva (4,2)
Avd 3: 3,6 (4,2)
Avd 4: 2,6,8,9 (10,5)
Avd 5: 9 Eder Bob (5,10)
Avd 6: 1,2,3,6,7,9,12 (8,10)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,15 (13,14)
Avd 8: 2,3,4,10 (5,7)
1.568 rader

Kupong 2
Avd 1: 1,3,4,5,6,7,9,10 (2,8)
Avd 2: 3 Conrads Rödluva (4,2)
Avd 3: 3,6 (4,2)
Avd 4: 2,6,8,9 (10,5)
Avd 5: 9 Eder Bob (5,10)
Avd 6: 6 Digital Science (7,2)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,15 (13,14)
Avd 8: 2,3,4,10 (5,7)
1.792 rader

Kupong 3
Avd 1: 1,3,4,5,6,7,9,10 (2,8)
Avd 2: 3 Conrads Rödluva (4,2)
Avd 3: 3,6 (4,2)
Avd 4: 2,6,8,9 (10,5)
Avd 5: 9 Eder Bob (5,10)
Avd 6: 1,2,3,7,9,12 (8,10)
Avd 7: 4 Pippi Roc (3,5)
Avd 8: 2,3,4,10 (5,7)
1.536 rader

Totalt: 4.896 rader/1.224 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Sju rätt trots ”hundra fel”?

Av
Emil Persson
Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow är en av deltagarna i dagens huvudlopp Grosser Preis von Deutschland i Hamburg. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow är en av deltagarna i dagens huvudlopp Grosser Preis von Deutschland i Hamburg. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Jag uppmärksammade det redan i fredags. Det kryllar av felaktiga programuppgifter till dagens tävlingar i Hamburg. Spel lär det i vilket fall bli och då startlistorna inte var färdiga i måndags när veckans tidning hade deadline kommer istället tips på webben.

Singelstrecken

 • Shabani Br (GS75-2) såg riktigt fin ut i ett kvallopp i Münchengladbach i juli där han kom hem på 1.15,2a/2.100 meter enligt det tyska sportsystemet. Därefter har hästen bytt regi och finns numera hos Dion Tesselaar. Fyraåringen testades i tyska derbykval i fjol och tveklöst hade man förväntat sig mer av honom än vad han hittills skrapat ihop. Presenterar Tesselaar hästen i god fräschör idag så bör Shabani Br reda ut det här på pappret överkomliga loppet.
 • Newport Beach (GS75-5) gjorde nyligen debut i ny regi efter lång frånvaro. Han vann lekande lätt från dödspositionen och visade att han fungerar fint på banan i Hamburg. Det här tycks vara ett riktigt skräplopp och vi tror att han släpps till ledningen. Det enda vi ser skulle kunna tala emot honom är om de relativt täta starterna framkallar ett bakslag, annars bör han vara ensam på målfotot.

Noterat i övrigt

 • Halva von Haithabu (GS75-1) kördes i ledningen senast i Breeders Crown mot Orlando Jet. Han tog striden på ett väldigt strongt vis även om det bara resulterade i en tredjeplats och Thorsten Tietz lär säkert försöka sig på samma taktik här. Att det är 220 meter kortare sträcka som ska avverkas nu är knappast något minus.
 • Riven (GS75-2) har segrar i väldigt enkla sällskap i Follonica. Den tyskfödde fyraåringen är tillbaka i födelselandet och vi är mycket skeptiska till om han kan besegra de här konkurrenterna från bakspår.
 • Khalid (GS75-4) tävlade i Sverige i vintras och våras. Bland annat gjorde han ett topplopp som tvåa bakom Mellby Fantom på Solvalla i början av april. I senaste starten fick han gå utvändigt om Muscle Boy AS som nära nog har tjänat dubbelt så mycket pengar, men gav ändå honom en match in till linjen och hade Gustavson Be efter sig i mål.
 • Free Bird (GS75-6) avslutade helt okej i Breeders Crown senast i Berlin som fyra. Då mötte han hästar som startar i Grosser Preis von Deutschland, men nu är han med i ”tröstklassen” Deutschland Cup. Hästen vann ett större lopp i just Hamburg förra hösten från dödens och vann därtill Derbyrevanschen i Berlin i början av augusti i lag med just Robbin Bot.

Balansinformationen till Grosser Preis von Deutshland behövde lämnas i samband med anmälan så till GS75-7 finns den uppgiften redan klar.

Nedan följer hästarnas balans i söndagens lopp.

  1 Inspector Bros – Barfota bak (uppgift senast saknas, men hästen tävlade även barfota bak näst senast)
  2 Zinco Jet – Barfota runt om (som senast)
3 Zephyr Kronos – Barfota bak (som senast)
4 Maxus – Barfota bak (som senast)
5 Zabul Fi – Barfota fram (som senast i Bologna)
6 Zarenne Fas – Barfota runt om (som senast)
7 Great Gatsby As – barfota runt om (uppgift senast saknas, men hästen tävlade barfota runt om vid andraplatsen bakom Innovation Love på Wolvega den 28 juni)
8 City Guide – barfota runt om (precis som senast på Vincennes)
9 Stoletheshow – Barfota bak (tävlade med skor runt om senast)
10 Emilion – skor runt om (uppgift saknas)
11 Staro Mcmillan – barfota runt om (som senast)
12 Ids Boko – barfota runt om (skor senast, hästen har aldrig tävlat barfota runt om tidgare)
13 Seismac Wave – barfota runt om (barfota fram senast)
14 Officer Stephen – skor runt om (uppgift senast saknas, tävlade med skor i starten innan på Wolvega)

Fakta

GS75-SYSTEMET HAMBURG 13 OKTOBER

Avd 1: 1,2,3,5,6 (4,7)
Avd 2: 4 Shabani Br (5,7)
Avd 3: 5,7 (4,7)
Avd 4: 2,5,6,9,10 (1,12)
Avd 5: 6 Newport Beach (3,8)
Avd 6: 4,7 (11,12)
Avd 7: 1,3,4,5,6,8,9,11,12,13 (14,7)

1.000 rader/kronor

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: Nytt huvudlag på draget

Av
Olof Persson
Danilo Brick. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Danilo Brick. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Jättejackpot ikväll och V86-feber råder.
Vi tror mycket på en häst som testas med nytt huvudlag. Är han lika bra som näst senast blir det inte ens någon match.

Det var rejäl jackpot att spela om redan förra veckan, men samtliga system hade knäckts redan innan Kenneth Haugstad satte dit tvåprocentaren Dizzy River. Det gör att vi spelar om hela 16 miljoner extra ikväll. Omgången delas mellan Solvalla och Åby – med dubbla open stretch.

Troliga och roliga

 • Niky Flax (V86-1) fastnade bakom bromsande ledaren Cobourg Hanover på upploppet i V75-finalen på Solvalla, men det gick ändå att skönja puttrande form. Hästen hade allt sparat och spurtsuget såg ut att finnas där. Johan Untersteiner söker nog ryggen på ledande (?) Ad Hoc och hittar han dit blir Niky Flax farlig på extraspåren.
 • Danilo Brick (V86-2) var kanske inte på topp senast, men gjorde en hyfsad insats efter tung inledning. Det viktigaste var att han fungerade, för det var inte igår. Formen lär vara förbättrad med det loppet i kroppen och kom ihåg att Danilo Brick stred tappert mot Campo Bahia i Kriteriekval ifjol. Motståndet nu skrämmer inte och jag tror att Danilo Brick är segermogen.
 • Ornello (V86-3) imponerade näst senast då han speedade 1.08,5 sista 400 från dödens – visserligen efter ett långsamt förstavarv. Senast var det inte samma bett i hästen och det, tillsammans med utgångsläget, gör att han hamnar lite i skymundan nu. Nu testas han med halvstängt huvudlag och då är säkert trögheten från senast borta. Visar Ornello samma tryck som näst senast förlorar han inte detta.
 • Vinci I.M. har fin chans satt komma till spets och startar med bra segerchans, men jag har hittat två intressanta motbud som jag garderar med. Det ena är Robert Berghs nyförvärv Betting Queen (V86-5). Hon fungerade inte alls i regidebuten, men nu får Bergharn chansen att vrida på inställningsreglagen. Det finns fart i hästen och det ska bli spännande att se vad hon kan prestera hos sin nya tränare.
 • Mitt andra garderingsstreck i Åbys Diamantstoförsök är Robloxia (V86-5). Hon är kuskförstärkt med Oskar J Andersson och då blir det nog bättre fart på stoet. Hästen gör lite bekvämt intryck och taktiken att spetsa för att släppa till favoriten kan bli lyckosam på Åby.
 • Vem tusan vinner det här tunna silverloppet? Många i fältet har passerat bäst före-datum och vinner inte på beställning. Uteslutningsmetoden säger Floris Baldwin (V86-7). Hästen har gått bra både i norska guld och i svenska silver på sistone, och kanske, kanske kan han släppas till spets av ”landsmannen” Always On Time.
 • Global Vintage (V86-8) har inte vunnit på över ett år, men i sju av hästens tio senaste starter har vinnaren hetat Conrads Rödluva eller Activated. Motståndet nu är betydligt enklare och jag tror att Global Vintage är bästa hästen. Senast gick hon med jänkarvagn för första gången, men i och med att det blev ett taktiklopp fick vi inget riktigt kvitto på hur det skiftet slog. De tre strykningarna gynnar Global Vintage kraftigt och det kan vara dags nu!

Nej tack!

 • Innerspår bakom bilen efter att inte ha startat på tre-fyra månader kommer innebära höga doser av stresspåslag för opålitlige Whipped Eggs (V86-1). Även om han löser starten tror jag inte att han slår det här rutinerade gänget på beställning. Hästen tjänade snabba pengar i våras och står dessutom tufft inne på nuvarande kontosaldo.
 • Jula Downtown (V86-7) gick bra i Sprintermästaren, men formen är osäker och hästen har trots allt inte vunnit i Sverige. Han har fortfarande en del att bevisa och jag väljer roligare garderingsstreck i silverloppet.
 • Selma Töll (V86-8) är snabb som en vessla den första biten och spetsar kanske. Men hon brukar behöva bestämma för att hålla hela vägen till mål. Extra mycket tror jag så är fallet den här gången efter att ha tjänat snabba pengar och dessutom inte ha Björn Goop i vagnen. Nja, jag räknar kallt med  att Selma Töll ger sig på upploppet.
 • Indiana Boko (V86-8) är också snabb ut, men inte helt pålitlig in i första sväng. Utmanas hon hårt av Selma Töll från start kan det bli galopp från lurigt innerspår. Och skulle hon bli av med ledningen är hon också sårbar.

Strukna hästar:
V86-4: 10 Lady Nadine
V86-8: 6 Kiss Me Kate T.J, 7 Carisma Sisu, 13 Zeta Kronos

Här finns startlistor i pdf-format till samtliga lopp på Solvalla och Åby.

Vill du spela V86 tillsammans med oss? Du hittar Sulkysports tillsammansystem här!

Fakta

V86-förslaget

Kupong 1
V86-1: 3 Niky Flax (2,6)
V86-2: 4 Danilo Brick (5,9)
V86-3: 11 Ornello (3,7)
V86-4: 2,4,5,7,9 (3,1)
V86-5: 5,6,13 (3,11)
V86-6: 2,4,5 (3,6)
V86-7: 1,3,5,9,11,12 (8,10)
V86-8: 8,9,12,14 (10,1)
270 kronor

Kupong 2
V86-1: 2,3,4,6,8,9,10 (5,1)
V86-2: 4 Danilo Brick (5,9)
V86-3: 11 Ornello (3,7)
V86-4: 2,4,5,7,9 (3,1)
V86-5: 5,6,13 (3,11)
V86-6: 2,4,5 (3,6)
V86-7: 6 Floris Baldwin (12,1)
V86-8: 8,9,12,14 (10,1)
315 kronor

Kupong 3
V86-1: 2,3,4,6,8,9,10 (5,1)
V86-2: 4 Danilo Brick (5,9)
V86-3: 11 Ornello (3,7)
V86-4: 2,4,5,7,9 (3,1)
V86-5: 5,6,13 (3,11)
V86-6: 2,4,5 (3,6)
V86-7: 1,3,5,9,11,12 (8,10)
V86-8: 11 Global Vintage (12,14)
472,50 kronor

Totalt 4.230 rader – 1.057,50 kronor

Expandera