Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75 Axevalla: Tips, analyser och intervjuer

Av
Pär Gustafsson
På nyårsafton är det finfin jackpot på Axevalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
På nyårsafton är det finfin jackpot på Axevalla. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Under hösten har ATG bunkrat jackpotpengar till den här omgången och det är 29.529.976 kronor extra i sjurättspotten. Spelbolaget tror att en ensam spelare med sju rätt belönas med cirka 60 miljoner. På nyårsafton 2018 fanns just 29 miljoner extra i sjurättpotten och Axevallas omgång omsatte över 119 miljoner kronor. Drygt 49 system hittade samtliga sju vinnare som belönades med 1,2 miljoner.

Här kan ni ta del av ranker, analyser, viktiga intervjuer och systemförslag.
Lycka till med spelet!

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar
V75-1: 1 Sally Maclennane
V75-2: 5 Hobby de L’Iiton
V75-4: 3 Newflowers King
V75-6: 2 Digital Ocean, 15 Unico Broline

V75-1

>> Tipsettan & motbud
9 Vikens Fingerprint har utvecklats fint och gick starkt i stoeliten näst senast. Senast droppade hon lite i klass och avgjorde lätt efter att ha inlett i dödens, blivit avlöst och sedan avslutat starkt i tredjespår sista 650 meterna. Hon har toppchans att fälla allt.
3 Key Mom har fått några tuffa lopp, men visat sig stå pall och vann från fjärde utvändigt senast. Skulle hon komma till spets blir hon svår att fånga in.
7 Green Mamba spurtade bra i ihåligt sällskap senast. Hon borde bli bättre för varje lopp, men startsnabbheten i voltstart är svårbedömd.
8 Devs Daffodil gick fort efter galopp senast och 15 Adi Gallia kan få långt fram från bakspår på två tillägg.
13 Viola Grif är färsk på svensk mark och har vilat länge. Hon har i Italien envist matchats över sprinterdistans och de två senaste segrarna har kommit från spets. Fart finns, men hon känns väldigt svårbedömd.

>> Ranking A: 9 B: 3-7-8-15-13-14 C: 2-5-6-4-11-12-10

>> Spetsstriden: Fast hästen på start, 1 Sally Maclennane, är struken så står så att säga distansen fast för övriga. Det förändrar ändå förutsättningarna en hel del och 2 Miss Pastis har goda möjligheter att spetsa. Vi är väl inte helt övertygade om att hon körs i front, utan lär kunna tänka sig släppa – till 3 Key Mom?

Fakta

Intervjuer V75-1

Miss Pastis (1) har jag varit jättenöjd med varje gång jag kört. Nu blev förutsättningarna än mer spännande och hon är kvick första stegen. Jag kör väldigt gärna i ledningen och hon känns intressant här, säger Kevin Oscarsson.
Key Mom (3) gör första starten för mig och är svårbedömd. Dessutom känns det som en barfotahäst och jag vet inte hur hon fungerar i voltstart. Svårbedömd som sagt, men hon känns i alla fall stark, säger Mikko Aho.
Hera di Quattro (5) bommade jag med från springspår senast och hon hamnade i kön. Det gick långsamt första varvet och vi satt i femte utvändigt. Hon kom aldrig till helt enkelt, men jag hade ändå förväntat mig mer av henne. Vi har kollat upp hästen efteråt, inga fel är funna och hon tränar normalt. Utifrån senaste insatsen känns hon svårbedömd och jag tycker dessutom att loppet som sådant ser tufft ut, säger André Eklundh.
Vikens Fingerprint (9) har utvecklats för varje start på sistone och hon tar loppen otroligt bra. Det känns som att det finns fortsatt bra kapacitet i henne och på sistone har hästen skött sig med voltstart. Motståndet blev ungefär som förväntat och värsta konkurrenten har sämre läge. Det ser bra ut på förhand. Inga ändringar är planerade, men vi har inte behövt rycka huvan i de senaste starterna och den växeln finns sparad, säger Mikael Fellbrandt.
Viola Grif (13) har varit här ganska länge, men det har dröjt med pappren från Italien. Av det jag sett i det italienska lopparkivet så är detta en jättefin häst, men segrarna verkar vara tagna från ledningen. Förutsättningarna här är med andra ord annorlunda och jag vet inte hur hon reagerar bakom hästar om hon får stänk på sig. Dessutom är det ju första gången i svensk voltstart. Hon har gått två banjobb varav det snabbaste var efter 1.20 full väg och det gjorde hon på bra vis. Det känns att det kommer bli en ruggigt fin barfotahäst det här, men hon har gått med skor i Italien och tvingas ju fortsätta så under vintern, säger Sofia Aronsson.
Gun Palema (14) gick bra senast. Hon fick anfalla för tidigt, men höll bra bakom en duktig vinnare. Hon var behandlad inför den starten och hade pausat lite så jag tror hon kommer vara ännu bättre denna gång. Från det här läget tror jag hon kan komma iväg bra och vore det inte för att Vikens Fingerprint är med i loppet som går bra varje gång så hade jag varit optimistisk, säger Pär Hedberg.

Expandera

V75-2

>> Tipsettan & motbud
5 Hobby de L’Iton har imponerat stort vid segrarna och tål göra jobb själv. Det är inte omöjligt att han släpps till spets och då blir femåringen väldigt svårslagen.
1 Sandsjöns Enzo har inte lyckats spetsa de två gånger han haft innerspår, men motståndarna har inte sin bästa del från start. Formen är på topp, precis som på Johan Untersteiners andra häst, 10 Stand By Ken, som radar starka insatser.
3 Sato är lite ojämnt startsnabb och springer och sover emellanåt i loppen. Senast levererade han ett mycket starkt upplopp utan att hinna fram.
Treårige 8 Tabasco C.D. är den som visar snabbast utveckling, men läget avskräcker. Han gick bra mot tuffa treåringar senast och avslutade i 1.10-fart sista 800.

>> Ranking B: 1-3-10-8-9-7 C: 2-4-12-6-11

>> Spetsstriden: Det saknas startsnabba hästar och André Eklundh lär vara offensiv bakom 5 Hobby de L’Iton. Hästen är obesegrad från spets – sex vinster.

Fakta

Intervjuer V75-2

Sato (3) gick bra sista 300 meterna senast, men jag vara bara måttligt nöjd med insatsen. I träningen känns hästen som vanligt och han är fräsch och fin. Nu har vi bra spår och autostart är ett plus, men han är lite seg den första biten. Nu blir det åter helstängt huvudlag och förhoppningen är att Sato blir lite mer fokuserad, säger Håkan E Johansson.
Edio (4) är en bra häst som kommer med toppform. Han kan avsluta snabbt, men behöver köras på chans. På minussidan är att hästen inte är så snabb ut. Det känns spännande med Åke Svanstedt i sulkyn och Edio kan överraska, säger Mikko Aho.
Hobby de L’Iton (5) levererar varje gång och vill verkligen tävla. Hästen är okomplicerad, går från alla positioner och underhålls med två lätta jobb bara mellan loppen nu när det bara blir tio dagar emellan. Han verkar inte sliten efter Halmstad så jag måste tro att han gör en bra insats igen. Inga ändringar, säger Sofia Aronsson.

Expandera

V75-3

>> Tipsettan & motbud
3 Alhambra Mail är obesegrad på svensk mark och tycks gå från klarhet till klarhet. Vid Åbysegern i november så tog hon ledningen av egen kraft, men släppte. Även om hon är allround och klarar de flesta upplägg så tror vi att kusken vill testa och köra i tät denna gång.
4 Be The One börjar leva upp till de högt ställda förväntningar man per automatik får på sig som en dotter till Giant Diablo. Hon jagade ikapp Stochampionatsfinalisten Lyx Håleryd från tredje utvändigt senast och har inte gjort en enda dålig insats vid de sex tillfällen hon gått felfritt. Synar dödens?
5 Daisy Cash har testats i en del danska årgångslopp för ston med blandade resultat. Hon hade segern på gaffeln senast i Billund, men tappade travet – och just segern – sista 25 meterna. Precis som sin mamma Paris Lavec dras hon med en del aktionsproblem, men Flemming Jensen väljer med omsorg vilka hästar han skickar till Sverige.
7 Iceland Falls gick rejält bakifrån senast och är under fin utveckling.

>> Ranking A: 3-4-5 B: 7-6-10-11-2-1-8 C: 9-12

>> Spetsstriden: Få startblixtar. 1 Veams Benelli var aldrig riktigt nära att hålla upp innerspåret näst senast. Vi tror på 3 Alhambra Mail i tät om hon öppnar som på Åby i november. Det stora hotet är 7 Iceland Falls som laddades rejält näst senast och då vann spetsstriden.

Fakta

Intervjuer V75-3

Be The One (4) har börjat karriären lovande och det känns som att det finns mycket utveckling att hoppas på under fyraåringssäsongen. Hon var överlägsen på en 1.15-tid över lång distans i november och vann också mycket lätt senast där det såg ut som att Örjan inte behövde köra speciellt mycket för att hon skulle ta ner den som tog över ledningen in i sista kurvan. Däremellan var hon med i det lopp på Solvalla där det blev en massa strul med startbilen med lång väntan på banan och sedan linjestart. Det blev för mycket och det loppet är bara att glömma. Hon kördes lite lätt i måndags och kändes fin så allt verkar bra inför nyårsaftonen. Hästen har vad jag kommer ihåg inte laddats från start bakom bilen och det är svårt att säga hur startsnabb hon är, men vettigt ska hon i alla fall kunna öppna. Det finns en häst innanför som har fyra raka segrar som säkert är en svår motståndare, men det här stoet lovar så pass mycket att hon ska kunna vara med och slåss om segern, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.
Amusement (6) är nyttig. Vi får försöka hänga med till en god placering, säger Peter Untersteiner.
Gal Gadot Racing (11) vann på ett bra sätt senast efter några galoppmisslyckande. Jag gillar den här hästen och tror hon har fina pengar att hämta framöver. Startspåret drar ner segerchansen, men skulle det klaffa är jag faktiskt inte helt främmande för att hon kan vara bra nog för att överraska. Inga ändringar, säger André Eklundh.

Expandera

Vann lätt på Mantorp och hästen blir allt bättre för varje start

V75-4

>> Tipsettan & motbud
Ett öppet lopp där vi tar ställning och hoppas att tre streck räcker.
12 Bo C. är en chansning som tipsetta då han haft problem i kurvorna på sistone och inte känns gynnad av att gå bakifrån. Dödenstriumfen i Örebro näst senast var dock så pass övertygande att han sannolikt är ensam på banan i felfritt lopp och det faktum att han sitter i andraspår direkt är klart gynnsamt.
5 Grainfield Aiden var smällbra i Mantorp där han gick en lång speed utan att mattas. Han är van att tävla tätt och har flera gånger vunnit när han starta vecka-vecka.
9 Global Tailwind var något av moralisk vinnare senast på Färjestad efter att fått en tuff väg fram till dödspositionen. Han är härdad i V75-sammanhang och har flera gånger suttit fast med vad som sett ut som vinstkrafter.
6 Callmesally vann V75-lopp på Axevalla i somras, men senaste insatsen lämnade en hel del övrigt att önska.
10 Stud Muffin gynnas av de långa rakorna och ska närma sig rätt form nu efter två täta starter i december.

>> Ranking A: 12-5 B: 9-6-10-4-11-8-13 C: 1-7-2-15-14

>> Spetsstriden: Ingen av hästarna på startvolten uppfattar vi som särskilt snabb, men 1 M.T.Nordic Spirit bör kunna hålla upp initialt. 9 Global Tailwind kan utmana tidigt och vi blir inte förvånade om han släpps till tät.

Fakta

Intervjuer V75-4

M.T.Nordic Spirit (1) mår bra och galoppen senast var ett olycksfall i arbetet. Målsättningen är att köra i ledningen, säger Peter Untersteiner.
Grainfield Aiden (5) vann lätt på Mantorp och hästen blir allt bättre för varje start. Allt var bra i fredagens träning och jag är nöjd med spåret. Här sitter vi direkt i andraspår och vi kan ta en lugn inledning. Min häst kan göra mycket av jobbet själv och jag litar på Grainfield Aiden. Jag tror inte att vi kör med jänkarvagn när det är voltstart, säger Hannu Korpi.
Callmesally (6) är en fin häst som vunnit tre V75-lopp i år. Hästen har fin kapacitet och bra styrka. Jag var besviken senast, men jag tror att insatsen berodde på foderbyte och nu har vi återgått till det normala. Hon har tränat fint och travade bra med skor på hovarna senast, säger Mikko Aho.
Global Tailwind (10) var jag jättenöjd med senast, han var verkligen heroisk. Jag är jättenöjd med utgångsläget och han är snabb ut, jag tror det är smyg på att han kan sitta i ledningen trots tillägg. Jag har väldigt bra känsla inför detta, inte minst med tanke på att han var lugnt tagen inför starten senast och borde vara snäppet bättre nu, säger Jörgen S Eriksson.
Lady Palema (15) gör det okej i loppen, men har lite svårt sista biten. Tolftespår på tillägg gör att det känns iskallt och med tanke på vilken ruggigt fin stam det är på den här hästen så kan det mycket väl vara så att avelsboxen stundar och att detta blir sista starten, säger Pär Hedberg.

Expandera

V75-5

>> Tipsettan & motbud
3 Big Jim Pellini
spurtade starkt från andra ytter senast och segern blev väldigt lätt när ledaren galopperade. Gången vann fyraåringen lätt från spets och han startar med fina förutsättningar. Dessutom har Hann Lähdekorpi fin form i sulkyn – hon har vunnit med åtta av de elva senaste styrningarna.
4 Galba Ringeat har styrkan som vapen och galopperade med grepp senast. Hästen räds inte grovjobb och nu hoppar Jorma Kontio upp för första gången.
11 E.V.Mici startgalopperade i Sverige-debuten, men senast imponerade hästen så smått efter att ha lämnat fjärde ytter redan 1.400 kvar. Läget talar för att hästen ska sköta sig och Hannu Korpi tror mycket på E.V.Mici.
9 Express Lime har vettigt läge och duger gott i den här omgivningen.
7 Point Zero höll bra i dödens senast. Hästen gynnas av tätare starter och känns intressant med Åke Svanstedt i sulkyn.
8 The Gambler är startsnabb och vann lätt från ledningen senast. Hästen har vunnit tre av nio lopp och är obesegrad felfri.

>> Ranking A: 3-4-11 B: 9-7-8-10-1-2 C: 5-6-12

>> Spetsstriden: 3 Big Jim Pellini försöker hålla 5 Marcel P. på utsidan. Den förstnämnde har två vinster på lika många försök i spets. Marcel P. är obesegrad efter att ha sprungit i ledningen tre gånger.

Fakta

Intervjuer V75-5

Galba Ringeat (4) hade lite otur senast, vi hade grepp på ledarhästen när denne galopperade och bröt ut på oss. Jag tror att det var segern som rök där. Det här är en häst under utveckling som jag tror ska duga i klassen. Tung bana vore bara ett plus, precis som långt upplopp är. Han ska bli kul att se med Jorma och nu lättar vi till aluminiumskor runt om, senast gick han med järnskor bak. Senast var också första med skygglappar och jag tycker att han blev klart alertare med dessa, säger Jörgen S Eriksson.
– Jag har matchat Point Zero (7) snällt och nu är det tuffare motståndet samt spår lite långt ut på vingen. Det är en flegmatisk häst som jag tror ska passa med Åke Svanstedt. Nu blir det helstängt huvudlag för första gången i min regi, säger Mikko Aho.
Express Lime (9) har haft lite småskavanker efter comebacken, men han står bra inne och jag har siktat hit. Hästen har gått 1.22 full väg i banjobb i långvagn inför det här och jag tror på en fin insats, säger Peter Untersteiner.
E.V.Mici (11) är konstig och bråkig häst. Det fungerade inte på Solvalla, men senast skötte han sig bättre bakom hästar och jag är nöjd med läget. Från bakspår kan jag lugnt och försiktigt glida upp till start och sedan får jag köra på säkerhet den första biten. Han trivs när han slipper springa i ryggar; E.V.Mici är stark och jag kommer att köra offensivt. Det blir samma utrustning som senast, säger Hannu Korpi.

Expandera

V75-6

>> Tipsettan & motbud
5 Högstenastalldräng trivs med tidig tätkänning och står noterad för en vinst på tre försök över lång distans. I förra starten fullföljde hästen fint från vinnarhålet och gången innan spurtade han bra i skymundan. Carl Johan Jepson i sulkyn är ett stort plus och när de värsta konkurrenterna har sämre lägen tar vi ställning och spikar Högstenastalldräng. Jepson har kört en gång innan och då slutade hästen tvåa.
Slovenske hästen 13 Jimpeto Joy står noterad för tre vinster på fyra försök hos Jerry Riordan. Hästen vann med krafter kvar senast och lång distans är inget minus. Han räds inte grovjobb och räknas tidigt vid gardering.
12 Payet D.E. fick öppna tufft för ledningen senast och höll tappert som tvåa. Hästen vann över 2.640 meter näst senast och lång distans är ingen nackdel.
11 Rocky Bear avgjorde knappt efter fin resa senast och kommer med toppform. Hästen har två vinster och ett galoppmisslyckande efter tre starter över lång distans.
14 Inez Alki var finfin från spets senast, men nu möter hon hingstar och valacker och har tuffare förutsättningar.

>> Ranking A: 5 B: 13-12-11-14-7-1-3-10-8 C: 9-4-6

>> Spetsstriden: 1 Goetmals Joe har vettig spetschans och det är tänkbart att han provar i ledningen. Det är möjligt att Carl Johan Jepson är offensiv bakom 5 Högstenastalldräng och då kan han tidigt sitta i tätpositionen.

Fakta

Intervjuer V75-6

Gooner (3) gick jättebra i skymundan senast. Kevin Oscarsson tyckte att han valde lite fel väg, men hästen avslutade vasst långt ut i banan. Det var ett bra treåringslopp han var ute i den dagen och jag tycker att den här hästen har helt rätt utvecklingskurva. Skulle jag lyckas hitta till ledningen och hållas första 700-800 meterna så är jag inte främmande för att de andra kan få svårt att nå honom, säger André Eklundh.
Högstenastalldräng (5) har haft krafter kvar i de två senaste starterna. Det är en okomplicerad häst som trivs över lång distans och har passande spår. Han har duktig körsven och tillsammans med Callmesally är han min bästa chans i omgången, säger Mikko Aho.
Vikens Energy (8) har svarat för flera fina insatser under hösten utan att vinna. I förra starten var Magnus Jakobsson lite mer offensiv och det var rätt val. Spår fem är inget bekymmer och lång distans är ingen nackdel. Vikens Energy är en duktig avslutare som kommer i bra form. Inga ändringar, säger Mikael Fellbrandt.
Rocky Bear (11) har varit duktig och kommer med toppform. Jag var lite orolig med lång distans näst senast, men han hade inga problem med orken och det ska inte vara några bekymmer den här gången heller. Allt verkar bra och härifrån behöver vi lite tur för att komma till. Inga ändringar är planerade, säger Håkan E Johansson.
Unico Broline (15) hade jag tänkt starta i början av månaden, men dagen innan anmälan stod han med en halsinfektion. Nu är han frisk och redo att tävla igen, men det är givetvis svårbedömt om formen är hundraprocentig. Förutsättningarna är dessutom annorlunda med lång distans, bakspår och äldre konkurrenter. Skor runt om tävlade han på utan problem förra vintern så det i sig är inget hinder, säger Sofia Aronsson.

Expandera

V75-7

>> Tipsettan & motbud
2 Reverend Wine
var finfin från ledningen senast och har goda möjligheter till repris, men han blir väl hårt betrodd och det saknas inte motbud. Sexåringen står noterad för fem vinster på sex försök i ledningen.
11 Linus Boy är både stark och snabb och har tidigare vunnit V75-lopp på Axevalla med skor på hovarna. Hästen var duktig från sjunde ytter i comebacken, men senast blev han tempotorsk i fjärde ytter.
3 Southwind Feji står noterad för åtta vinster och två andrapris efter tio starter på hemmaplan. Hästen fick göra grovjobb i comebacken och höll bra som tvåa bakom Dear Friend. Nu möter hon hingstar och valacker.
8 Aron Palema är segerlös 2019, men hästen är snabb ut och varit lite uppåt på sistone. I senaste loppet fullföljde han bra (1.11,5/700) efter spårsnål resa och gången innan gjorde han grovjobb i dödens.

>> Ranking A: 2-11 B: 3-8-5-4-6-12 C: 10-9-1-7

>> Spetsstriden: 2 Reverend Wine är rask ut och har toppchans på ledningen.

Fakta

Intervjuer V75-7

Southwind Feji (3) var jättefin i comebacken. Hon blev lite vass på mellanvarvet så Micke J hade inget annat val än att lyfta ut henne. Hästen kämpade på bra och höll ihop travet fint. Det var bara Dear Friend som tog sig förbi och det är ju inget att skämmas för. Av träningen att döma har hon kommit allt mer med loppet i sig. Reverend Wine fick bättre startspår och är i toppform så den kan bli svårslagen, säger Pär Hedberg.
Cab Hornline (5) har gjort en start för oss och var okej då, men det har strulat lite efteråt och han har en bit till toppform. Han kommer få skor runt om nu, men i dagsläget spelar det ingen större roll. Vi är nöjda om han gör ett vettigt lopp och tar pengar, säger Kevin Oscarsson.
Mr Perfect (6) var vaccinerad inför senast och jag tror att det var det som satte ned honom. Han kändes jättefin i fredagsjobbet och han brukar alltid hitta toppform under vintern. Jag tycker faktiskt att han är tredje-fjärde häst i det här sällskapet, säger Kevin Oscarsson.
Aron Palema (8) gick jättebra på open stretch på Åby i en snabb avslutning. Vi får se hur kusken ska göra från start här. Jag tycker att loppet ser ojämnt ut och börjar man ta upp och hamna långt bak kan det bli väldigt tufft att ta sig fram om inte ryggarna håller rätt klass, men samtidigt kan det bli kostsamt om man ska ladda… Hästen är absolut i gott slag, men jag är rädd att det kan bli för svårt från spår åtta, säger Pär Hedberg.
Linus Boy (11) har gjort två bra lopp efter uppehåll sedan i somras med två verkligt starka slutvarv. Det är några veckor sedan han startade men formen ska vara fortsatt fin. Läget är tråkigt, men får han bra ryggar fram till upploppet plockar hästen säkert ner många av de framför till slut, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

Expandera

27 dec–2 jan: Hästarna i superjackpotten på V75

Fakta

V75-förslaget 31 december

V75-1: 3,7,8,9,13,14,15 (5,6)
V75-2: 1 Sandsjöns Enzo (3,10)
V75-3: Samtliga tolv hästar (3,4)
V75-4: 5,9,12 (6,10)
V75-5: 1,2,3,4,7,8,9,10,11 (5,6)
V75-6: 5 Högstenastalldräng (13,12)
V75-7: 2,11 (3,8)

4.536 rader/2.268 kronor

Expandera

Av: PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Bo är bara bäst

Av
Pär Gustafsson
Bo C. och Kim Eriksson. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport
Bo C. och Kim Eriksson. Foto Jeannie Karlsson/Sulksport

Sundbyholmstravet bjuder på lördagens V75-tävlingar och det är en småklurig omgång. För att lösa gåtan har vi två tuffa spikbud. Ett sto som har toppchans från ledningen och en sexåring som är tuffast trots ett av de sämsta spåren. Gemensamt för hästarna är att de körs av Kim Eriksson.

Spela V75 med Sulkysport.

Startlistor i pdf-format.

V75-strykningar

V75-1: 1 Raja Ribb
V75-3
: 3 Star Advisor Joli, 11 Baron Gift
V75-5: 9 The Noble One
V75-7: 12 Nero Maximus

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Doctor Doxey Zenz har tidigare presterat ojämnt, men på sistone har hästen varit mycket bra varje gång. I förra loppet fick sjuåringen tuff press i ledningen och föll med flaggan i topp. Om han har en bra dag är Doctor Doxey Zenz tuff nog att vinna från dödens.
 • Sign Me Up Too har spetsläge och slutade trea från iskallt läge bakom Doctor Doxey Zenz senast.
 • Pascha Tilly spurtade bra i silverdebuten senast, men var inte helt på topp och enligt tränaren kommer hästen att vara vassare nu. Om Doctor Doxey Zenz får svar i spetsstriden lär det bli passande högt tempo.

>> Ranking

6 Doctor Doxey Zenz
3 Sign Me Up Too
–––
11 Pascha Tilly
5 Dom Perignon
2 Hazard Boko
10 Southwind Hydro
8 Urgent Call
–––
9 Flash Håleryd
1 Raja Ribb
7 Digger Lord
12 Neo Neon
4 National Prince

>> Spetsstriden: Hazard Boko har god chans att spets och släppa till Sign Me Up Too som är obesegrad efter fyra försök i ledningen. Dom Perignon, som står noterad för fem vinster på sex försök i spets, är också snabb ut, men det är tveksamt om han tar en längd på Sign Me Up Too. Det är möjligt att Doctor Doxey Zenz släpps till spets om Mathias Andersson ställer en tidig fråga.

Intervjuer:
Southwind Hydro (10) är ganska bra igång, men behöver lite hjälp på slutrundan från det här läget och över denna distans. Vi gör inga ändringar och jag tycker att han ska vara bland de tre, säger Roger Walmann.
Pascha Tilly (11) var okej på Romme senast, men kommer förmodligen vara snäppet smidigare på lördag. Travet flöt inte till hundra procent senast eftersom jag inte vågade plocka bort hakarna. Nu blir det sommarskor och hästen har fortfarande toppform. Han sprang 1.18/1.600 meter på Teivos bana förra veckan och kändes som han ska. Pascha Tilly kan vinna om det stämmer, säger Jari Kinnunen.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Rapide Cash har varit mycket bra i två starter hos Eric Martinsson och ser ut att bli allt bättre för varje lopp. Hästen avgjorde från dödens senast och har tagit samtliga segrar med tidig tätkänning. Sexåringens chanser ökar om hon kommer till spets – hon är obesegrad efter tre försök i ledningen. Motståndet är inte så tufft och vi spikar.
 • Anthara Bi har gjort två starter hos Björn Goop och hon vann ett billigt lopp från ledningen senast. Hästen hade varit feberstruken inför den uppgiften och formen lär vara förbättrad med ett lopp i kroppen. Nu testar stoet voltstart för första gången och hon är svårbedömd från springspår.

>> Ranking

3 Rapide Cash
–––
7 Anthara Bi
13 Sahara Sun
12 Im A Beliver
11 Fleur Mearas
15 Melizza
1 Veritas Grif
9 Allie Hanover
14 Saga Doc
–––
4 Wannabe Young
5 S.G.’s Atlanta
2 Flying Knight
6 The Perfect One
10 Timetoleaveagain
8 Frida’s Daylight

>> Spetsstriden: Rapide Cash har god chans att tidigt sitta i ledningen. Anthara Bi kan tänkas utmana från springspår.

Intervjuer:
Rapide Cash (3) har varit duktig i båda starterna hos mig och senast var hon mycket bra från dödens. Hon känns fin och allt verkar normalt i träningen. Hon är både snabb och stark och distansen spelar ingen roll. Det känns som att Rapide Cash även går bra i rygg, men ambitionen är hon inte ska ha någon framför sig och helst ser jag henne i ledningen. Jag tycker att hästen är bra för klassen och jag har god tro på henne även om jag har respekt för motståndet. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.
S.G.’s Atalanta (5) har inte visat rätt formen och har snävt spår. Jag måste ligga lite lågt och inga ändringar är aktuella, säger Jörgen Westholm.
Fleur Mearas (11) lade mycket mark i starten på Färjestad. Trots det såg det ändå ganska lugnt ut under vägen och hon övertygade. Det här är en snygg häst med väldigt hög kapacitet, men man ska vara ödmjuk inför uppgiften. En måndagkväll i Karlstad kanske man möter två-tre bra hästar, men här är det en hel flock som håller hög klass. Allt har i alla fall varit väl i träningen efter Karlstadloppet och jag planerar ingen ändring. Däremot kan det vara så att Jorma Kontio vill döva ner henne lite utifrån startgaloppen senast, men det får ge sig på plats, säger Johan L Sundgren.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Disco Volante avgjorde lätt från dödens senast och hans främsta segrar har kommit med tidig tätkänning. De allra flesta från ledningen och med bakspår är han sårbar. Dessutom verkar han bli väl stor favorit.
 • Baron Gift laddades för tufft för veckan och härifrån är det ingen större risk för galopp. Hästen är van dåliga utgångslägen och draghjälp från Disco Volante under slutrundan vore inte fel.
 • Narold Vox har startat åtta gånger över kort distans och slutat tvåa som bäst.

>> Ranking

10 Disco Volante
5 Narold Vox
–––
2 Snowstorm Hanover
7 Deep Sea Dream
1 Västerboonthenews
6 West Wing
–––
4 Let’s Dance D.E.
9 Ajlexes Cubano
12 Super Zantos
8 Highspeed Call

>> Spetsstriden: Västerboonthenews är snabb, men efter strykningen av Star Advisor Joli ska Deep Sea Dream har god spetschans. Hästen var duktig tvåa med Erik Adielsson bakom Milligan’s School på just Sundbyholm i november ifjol.

Intervjuer:
Snowstorm Hanover (2) har mycket bättre form än raden visar och han har haft krafter kvar i flera av de fyra-fem senaste starterna. Nu är det läge att prova helstängt, distansen passar och det är väl bara att elda på? I träningen känns han fortsatt jättefin, säger Stefan Melander.
Narold Vox (5) har haft bra form en längre tid och han känns allt bättre och spänstigare hela tiden. Han är i fin träningen, men distansen är ett litet minus. Samtidigt har hästen lärt sig öppna snabbare och 1.640 meter är inte lika illa den här årstiden som under sommaren. Inga ändringar är aktuella och Narold Vox är en av de som ska räknas tidigt, säger Krister Jakobsson.
Disco Volante (10) är väl bästa hästen i fältet, men läget drar förstås ner segermöjligheterna även om han blivit bättre på att gå i ryggar. Han är i superform och ska inte räknas bort, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Hade Accolade haft vilket annat startspår som helst än just innerspår hade vi bankat honom i det här loppet. Han galopperade från just innerspår i startögonblicket den 3 oktober i Örebro och risken finns att det blir för stressigt på nytt när de laddar utifrån.
 • Barista Oak har Christoffer Eriksson matchat väldigt klokt, men samtidigt har hästen utvecklats och tuffat till sig. På visad form är han en given utmanare.
 • Deep Sea var riktigt tapper i Halmstad trots grovjobb.

>> Ranking

1 Accolade
11 Barista Oak
5 Deep Sea
–––
8 Guilty Pleasure
4 Zagor Grif
10 Blue Star Cantab
3 Justwalkonby
6 Star’s Fighter
12 Langen’s Airborne
–––
9 Bear Gift
2 Imakeyouproud
7 Ekebys Ia

>> Spetsstriden: Zagor Grif är den trolige ledaren. Utifrån utmanas han av Star’s Fighter. Kommer den sistnämnde förbi kan vi se ett scenario framför oss då han i sin tur släpper till Guilty Pleasure som är kvick i benen.

Intervjuer:
Accolade (1) har en bra proposition, men jag hade hellre valt spår åtta än innerspår. Hästen är inte osnabb, men jag tror inte att han spetsar. I träningen känns hästen avslappnad och fin och han har blivit allt stabilare. Om Accolade sköter sig och inte fastnar invändigt har han chans. Jag tycker att hästen är bra för klassen och har duktig körsven. Förmodligen blir det åter norskt huvudlag och fast huva, säger Eric Martinsson.
Barista Oak (11) fick förvisso ett fint lopp senast, men jag tycker ändå att han avgjorde på ett rejält vis. Jag har en häst som duger bra i klassen och som både tål tuffa upplägg, men som klarar av att speeda om det blir ett sådant scenario att det krävs. Som jag läser loppet är Accolate värst emot och det talar till vår fördel att han har innerspår och riskerar att bli över rån start, säger Christoffer Eriksson.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Indy D. fick gå ett blytungt slutvarv senast på Solvalla och hade dessutom långt fram, men det spelade ingen roll. Hästen är under häftig utveckling och blir vårt tipsval trots att han riskerar att tappa viss position initialt som slowstarter.
 • Bottnas Fantom kunde sitta på väntan tills 300 meter återstod i comebacken och då var det inga svårigheter att avgöra. Han fick ingen utdelning som betrodd i klass II-sammanhang i somras av olika orsaker och står alltjämt billigt inne i klassen.
 • Tiger Journey satt fast i klass II-finalen senast och står därmed även han kvar i klassen. Vid full laddning är det inte uteslutet att han kommer förbi Bottnas Fantom i spetsjakten.

>> Ranking

4 Indy D.
5 Bottnas Fantom
7 Tiger Journey
–––
3 G.R.J.’s Wolverine
6 Staro Mojito
9 The Noble One
10 Ivanhoe
8 Rally Hans
–––
12 Ace To Play
2 Father Of Sun
11 Edmund
1 Go Around

>> Spetsstriden: Öppet då det är flera hästar som är orutinerade kring framspår i autostart. Bottnas Fantom gäller som knapp spetsfavorit gentemot Tiger Journey.

Intervjuer:
Indy D. (4) har det varit tusen småsaker med som alla förstår, men vi gav honom rejält med tid och jag tycker att utvecklingen kommer. Han bör bli bättre för varje start. Tyvärr är han småseg första biten och får ofta tunga resor, men han är ju rejäl och tar många till slut. Jag vill ändå inte säga mer än att det är platschans, jag kan ju historiken på hästen och även om han är bra i grunden så är jag inte helt trygg. Vi gör inga ändringar, säger Roger Walmann.
Rally Hans (8) är bra i ordning, men läget är knivigt. För att han ska kunna räcka härifrån behöver han jättetur med positionerna under vägen, säger Stefan Melander.
Edmund (11) var jag nöjd med senast. Han fick inte ledningen och när det gick 1.19 första varvet förstod jag att han inte skulle kunna vinna. Han är nämligen en diesel utan turbo; han kan inte växla tempo. Från det här utgångsläget blir det till att hoppas på tempo och jaga en så bra peng som möjligt. Inga ändringar, säger Johan L Sundgren.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Ingo återkom efter kortare paus i lördags och släppte motvilligt spets. Han tappade några längder till slut, men höll farten godkänt. Hästen borde gå framåt och har hygglig spetschans, väl där blir han svårslagen.
 • Xanthis Coktail har hittat nya växlar hos Krister Jakobsson och har två lopp i kroppen efter en paus. Avslutningsvarvet senast från sjunde ytter var plusbetonat. Hästen öppnade bra från springspår för tre starter sedan och borde få bra position, även om spetschansen inte är jättestor.
 • Surf’n Turf har tjänat en kvarts miljon på tre starter och varit sylvass varje gång. Men då har det varit sprinterdistans och bilstart. Med volt har hästen två galopper efter att ha öppnat snabbt (från spår ett och spår fyra) på tre försök. Full distans känns inte som något plus och han har som sagt tjänat snabba pengar.
 • Övriga? Deux En Un var väldigt trög i andra ytter senast och tredjeplatsen togs pliktskyldigt via 1.13,4 sista 800. Han måste ha ryckt upp sig rejält för att räcka. Odds Indicator är tränarkörd och har en seger på tio försök med Alexander Nilsson, hästen har dessutom uppträtt trögt bakifrån.

>> Ranking

2 Ingo
6 Xanthis Coktail
3 Surf’n Turf
7 Bossy Alley
–––
1 Deux En Un
12 Digital Class
4 Italiano Boko
–––
11 Rasmus Razz
9 Odds Indicator
5 Valour Kronos
8 The Lucky One
10 Barney Granit

>> Spetsstriden: Ingo är snabb ut och har störst spetschans, men får skynda sig för att hålla ut framförallt Xanthis Coktail. Italiano Boko var kvick från springspår senast, hur löser han fjärde? Deux En Un högg i galopp enda gången från innerspår på svensk mark.

Intervjuer:
– Det var ett par smådetaljer som inte stämde för Deux En Un (1) senast, men jag tycker att insatsen var okej och hästen bör gå framåt med loppet i kroppen. Jag var själv till tävlingarna senast och fick inte bort hakarna, så på lördag kommer han att lättas. Jorma sade också att käken var för kort och den kommer att justeras. Vi hoppas på en bättre prestation, men jag tror inte på spets eftersom Deux En Un bara är medel från start, säger Pia Huusari.
Ingo (2) var jag nöjd med i lördags. Först var han med i en snabb öppning som tog lite kraft och därefter valde jag fel väg i slutkurvan. Annars tror jag att han hade varit med bland de tre främsta. Min känsla är att han kommer vara rappare nu då han inte hade startat på en månad dessförinnan. Hästen är rask iväg ur volten och jag är inte främmande för att han kan spetsa trots snävt spår. Nu skiftar jag från halvstängt huvudlag till norskt eftersom det är voltstart; jag vill öppna upp honom i starten helt enkelt, säger Christoffer Eriksson.
Surf’n Turf (3) har varit väldigt bra på de 1.12-tider han har gått på sistone. I träningen känns ha fortsatt fin. Läget ä bra och det ser spännande ut, säger Stefan Melander.
Italiano Boko (4) slappnade av senast när Örjan slutade köra på honom, han kan göra så. Nu måste vi skifta från blinkers till norskt huvudlag för att klara spåret och jag hoppas att han går iväg. Även han har form och kunnande att dyka upp bland de tre, säger Roger Walmann.
Xanthis Coktail (6) fungerade inte på underlag för tre starter sedan, men annars har hästen bara gjort fina insatser hos mig. I de två senaste loppen har han avslutat bra och nu borde han kunna hamna lite bättre på det. Det är lite vingelrisk, men är fräschare och ska kunna öppna snabbare än när han hade springspår på Solvalla. Xanthis Coktail duger bra i klassen, säger Krister Jakobsson.
Barney Granit (10) har höjt sig flera klasser och satt fast med krafter kvar senast. Vi hänger på jänkarvagnen den här gången och hoppas på ytterligare lite bättre insats. Jag tycker faktiskt inte att det såg så vasst ut emot och hoppas att jag har en rysare, säger Jörgen Westholm.
Digital Class (12) är i fint slag för dagen, men läget är iskallt. Skulle hästen få gå i ryggar i hårt tempo är hon vass, men i vilket fall som helst blir det svårt härifrån, säger Stefan Melander.

V75-7

 • Bo C. var ute i snabbloppet på hemmaplan senast och blåste runt dem via 1.10,3 sista 800 från femte utvändigt. Det såg inte tomt ut i mål och fartmässigt fäller han samtliga här. Utgångsläget och hästens lite ojämna prestationer kan förstås ställa till det.
 • Ronaldo Malibu gör första starten i Sverige. Han har provat mot de bästa i kullen och var bland annat BC-trea som treåring bakom Graceful Swamp. Senast fick han dubbla tryckare och var tvungen att släppa spets, men var snabbt ute och övertog för att vinna säkert. Ronaldo är lite svår att sätta in i sällskapet, men måste räknas.
 • Rocky Tilly vann från spets senast och rankas högst av Jörgen Westholms fyra (!) hästar i loppet, men får svårt att hitta dit den här gången. Istället höjer vi Pikachu Face som knappast sett bättre ut än vid spetssegern senast. Hästen har tidigare haft svårt att prestera flera starter i följd, men fart finns.

>> Ranking

8 Bo C.
–––
3 Ronaldo Malibu
6 Pikachu Face
5 Rocky Tilly
4 Religious
1 Remarkable Feet
10 Global Unspoked
7 Vincent Chase
–––
9 Radjah d’Inverne
12 Nero Maximus
2 Wind Knight
11 Aramis Amok

>> Spetsstriden: Ronaldo Malibu har varit ”ojämnt” startsnabb och kvickare ju längre ut på vingen han stått. Med värsta spetskonkurrenten på utsidan (Religious) ger vi honom ändå viss möjlighet att fronta. Utifrån är såväl Pikachu Face som Vincent Chase kvicka, men för att komma till spets måste Religious/Ronaldo Malibu göra valet att släppa taktpinnen.

Intervjuer:
Remarkable Feet (1) har fin form och vettigt läge, även om det blir svårt att svara Religious från start. Jag tycker ändå inte att Remarkable är helt avsågad, inga ändringar, säger Jörgen Westholm.
Wind Knight (2) är bra igång, men möter lite tuffa hästar över väl lång distans. Jag vet att kusken ser fram emot uppgiften och en hygglig placering ska det kunna bli. Inga ändringar, säger Jörgen Westholm.
Ronaldo Malibu (3) har bra läge och har fin form. Även jag har svårt att sätta in honom i sällskapet och jag vill helst hålla lite låg profil den här gången. Han känns bra och vi gör inga ändringar jämfört med starten senast. Det är möjligt att han har lite chans, men jag vill som sagt ligga lite lågt tills vi ser hur han duger, säger Mika Forss.
– Vi hade hoppats på spets och slut för Religious (4) senast, men hästen var för het och kunde inte laddas från start. Han stod i gäststallet med en främmande häst och var orolig. Nu har Religious flyttat till Sisus gård och det är helt andra förutsättningar. Hästen avslutade bra på Solvalla och hade lite krafter sparade. Spåret är perfekt och jag tror på en bra insats. Om Religious är pigg i värmningen tar vi bort det stängda huvudlag och annars blir det inga ändringar, säger Nina Pettersson-Perklén.
Rocky Tilly (5) fortsätter utvecklas och gör sitt varje gång. Han verkar fortsätta sin fina trend och det här är min bästa segerchans i omgången. Inga ändringar, säger Jörgen Westholm.
Vincent Chase (7) är ojämn i sina prestationer. Här går han mest ut för att samla poäng inför finalen. Distansen är svårbedömd och kan han vara trea, fyra, femma är det bra, säger Stefan Melander.
Radjah d’Inverne (9) är bättre än sin formrad, men han måste smygas då är han vass på 200 meter. Han får jänkarvagn på den här gången och så hoppas vi på turen, då fäller han många till slut, säger Jörgen Westholm.

Fakta

V75-förslaget 25 januari

V75-1: 2,3,5,6,11 (10,8)
V75-2: 3 Rapide Cash (7,13)
V75-3: 1,2,5,7,10 (6,4)
V75-4: 1,3,4,5,6,8,10,11,12 (9,2)
V75-5: 3,4,5,6,7 (9,10)
V75-6: 2,3,6,7 (1,12)
V75-7: 8 Bo C. (3,6)

4.500 rader – 2.250 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ OCH EMIL PERSSON

 

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-jackpot: Pass upp för ostreckade

Av
Pär Gustafsson
Inertial och Jörgen Sjunnesson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Inertial och Jörgen Sjunnesson. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla och Jägersro bjuder på en spännande V86-omgång. Åttarättspotten är förstärkt med 8.041.404 kronor. Mina spikbud hittas på banan utanför Malmö – en roligt och en troligt. Gemensamt är att båda hästarna ska vinna från ledningen och spets är som bekant ingen nackdel på Jägersro. På Solvalla är det lurigare avdelningar och jag varnar till exempel för två helt ostreckade med segermöjligheter.

Lycka till!

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

Startlistor i pdf-format till dagens tävlingar.

Troliga och roliga

 • Virgin Maiden (V86-1) avgjorde busenkelt från dödens senast och både kusk och stall är i toppform. Sexåringen är startsnabb och missar knappast ledningen. Sex av hästens åtta segrar har kommit från spets och stoet har vunnit fyra av nio starter över kort distans. Det känns tufft att försöka fälla Virgin Maiden.
 • Cesar F.C. (V86-2) avgjorde enkelt från andra ytter senast och kommer med bra form. Hästen är rätt så startsnabb och missgynnas av bakspår, men… Femåringen har rygg på de två värsta konkurrenterna och båda hästarna är kvicka från start. Ceasar F.C. kan få drömloppet i draget och är klart rolig till låg procent.
 • Drooping (V86-4) startgalopperade senast, men gången innan fullföljde han fullt godkänt från fjärde ytter i ett ganska tufft fyraåringslopp. Hästen är inte sämre än konkurrenterna i kvällens lopp och jag kan se Drooping fälla samtliga som löjligt bortglömd.
 • Besim Zero K.V. (V86-5) är ingen stjärna, men fyraåringen är ute i ett billigt lopp. Som ensam på startvolten kan ledningen näppeligen missas och karriärens hittills enda vinst bärgades från just spets. Fyraåringen fastnade med krafter kvar i rygg ledaren senast och nu kan det bära hela vägen från tätpositionen.
 • Jörgen Sjunnesson kör Inertial. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

  Inertial (V86-7) vinner inte så ofta, men hästen var strålande från ledningen över sprinterdistans för tre starter sedan och har en bra uppgift på förhand. Ola Karlsson kommer att utrusta sexåringen helstängt huvudlag och nu är det åter spetsläge över 1.640 meter. I nuläget är han inte favorit och jag spikar utan att tveka.

 • Ytterligare en tänkbar lågprocentare är Havbergs Knight (V86-8). Hästen är på väg uppåt i form och visade han 1.11 sista 800 meterna utvändigt om ledaren senast. Nu har han många att runda och kräver tur under vägen, men Havbergs Knight står fint i inne och kan överraska.

Lägg därtill att sexåringen inte startat sedan i mitten av maj ifjol och hon är knappast på topp direkt

Betrodda som lever farligt

 • C.You Again (V86-3) har avgjort på bra sätt i de två senaste starterna. I förra loppet kopplade han grepp utvändigt om svenskbekantingen Dream Kåsgård. Nu är det något tuffare motstånd och hamnar sexåringen på vingel är han illa ute. Hästen gör debut på svensk mark och öppnat vettigt i Danmark utan att vara någon blixt.
 • V86-5 håller inte vidare hög klass och det skriker skräll lång väg. Det är orutinerade kuskar och favoriten Bernts Ulrika har bakspår på tillägg. Lägg därtill att sexåringen inte startat sedan i mitten av maj ifjol och hon är knappast på topp direkt. Jag chansar bort Bernts Ulrika.
 • Gambit Brodde (V86-7) trivs med tidig tätkänning och är sårbar från bakspår över 1.640 meter.
 • Electrical Storm (V86-8) avgjorde från andra ytter i bronsdivisionen senast och laddas för finalen på Solvalla den 8 februari. Hästen står perfekt inne, men springspår på tillägg är inte optimalt och det är risk för vingel. Visst kan han vinna, men det finns roligare bud i det här loppet och jag streckar många.
Fakta

V86-förslaget 22 januari

V86-1: 2 Virgin Maiden (5,7)
V86-2: 1,2,4,9 (7,10)
V86-3: 1,3,7,9 (8,4)
V86-4: 5,6,8,10 (1,11)
V86-5: 1,4,6,7 (10,8)
V86-6: 1,4,8 (9,11)
V86-7: 6 Inertial (3,9)
V86-8: 1,2,4,7,11,12,14,15 (8,6)

6.144 rader/1.536 kronor.

Expandera

Champion jagar första segern

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

Uppdaterat V75-tips: ”Kan inte kännas bättre”

Av
Pär Gustafsson
Baron Gift och Rickard Svanstedt jagar andra raka segern i gulddivisionen. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Baron Gift och Rickard Svanstedt jagar andra raka segern i gulddivisionen. Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport

Ta del av Sulkysports V75-material med rubrikhästar, fullständiga ranker, intressanta intervjuer och V75-förslag. Kalmar arrangerar dagens omgång och första V75-avdelningen körs 16.20.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Här är startlistor till lördagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Lyx Håleryd vann försök till Stochampionatet i somras, men i finalen fastande hästen med mycket krafter sparade. Femåringen vann lätt på speed senast och går från alla positioner. Dessutom kommer hästen från stall i toppform.
 • Ivana Boko trivs med Marc Elias i sulkyn; sex starter tillsammans har resulterat i tre vinster och ett andrapris. Femåringen har perfekt spår och står noterad för tre segrar på fem försök i ledningen.
 • Cactus kördes till spets senast, men blev för pigg och nu är det bättre distans.
 • Dancin In The Rain är obesegrad efter två starter hos Håkan K Persson, men har fördubblat pengarna i de två senaste loppen och går upp i klass.

>> Ranking

5 Lyx Håleryd
9 Ivana Boko
4 Cactus
–––
6 Dancin In The Rain
8 Very Many Legs
14 Apple Rose
12 Beluga West
7 Twilight Brodda
10 Miss Pastis
11 Sunday Sonata
–––
15 Micro Vick
2 Rejah
13 Kyrkebys Rut
1 Chikorita Jons
3 Valnes Havanna

>> Spetsstriden: Hästarna på startvolten är inte speciellt heta och någon av dessa provar knappast i ledningen. Den av Cactus, Lyx Håleryd eller Ivana Boko som är först fram får överta. Fördel den sistnämnda.

Intervjuer:
Cactus (3) fick avancera till ledningen tidigt från bakspår senast och blev lite för vass under vägen. Med tanke på det tycker jag hon höll farten bra in i mål. Hon är bra för klassen och håller fin form, det ska kunna vara en av de hästar som är med och gör upp om segern här. Hon planeras gå balanserad och utrustad som senast, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Lyx Håleryd (5) gör bra insatser varje gång och kommer med fin form. Hon är inte osäker i voltstart och läget blev passande. Rikard N Skoglund bestämmer taktiken, men jag skulle tro att han provar mot ledningen. Inga ändringar är aktuella och Lyx Håleryd är min bästa segerchans på lördag, säger Joakim Elfving.
Dancin In The Rain (6) har gjort två starter hos oss och inledningen kunde inte ha varit bättre. Hästen var starkare i jobben efter comebacken och hon känns ännu vassare inför lördagens uppgift. Jag tränade henne i torsdags och hästen kan inte kännas bättre. Nu är det ett öppet lopp med duktig ston, men Dancin In The Rain är bra själv också och kan vinna med fin resa. Jag vet inte hur mycket grovjobb hästen klarar själv i den här konkurrensen och det är inte aktuellt med några ändringar, säger Håkan K Persson.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Il Duce Boko är bästa hästen och har en fin uppgift i ett tunt försök i lägsta klassen, men femåringen har varit struken för pågående veterinärbehandling (26 december) och nu blir det lite längre mellan starterna. På plussidan är att hästen är obesegrad efter två starter med Marc Elias.
 • Global Venture blev störd till galopp som gott gåendes senast och formen är bra med två lopp i kroppen efter uppehåll. Hästen är snabb ut och läget är ett stort minus, men kapacitetsmässigt räds han ingen i det här loppet.
 • First In One trodde vi en del på senast, men då blev hästen tempotorsk. Det låter uppåt från tränaren och sexåringen kan slå till.

>> Ranking

7 Il Duce Boko
12 Global Venture
9 First In One
–––
10 Barbaresco V.W.
6 Ottens Flamma
1 La Paradeta
8 G.K.Yppie
2 Afrodite Miguan
5 Felix Am
4 Gigantic Star
–––
11 Stepping Forever
3 Todays Victory

>> Spetsstriden: Il Duce Boko har toppchans att köra sig till ledningen och han står noterad för fyra vinster på fem försök i spets.

Intervjuer:
First One In (9) var helt okej senast, loppet blev lite trist kört för vår del. Han känns faktiskt uppåt i jobben efteråt och den plastsko han haft för att hovarna har varit dåliga kan jag byta till järnskor den här gången, det borde vara ett plus. Minuset är månne att jag tycker han uppträder som om han vore oslagbar hemma i Halmstad, men när vi varit ute och rest så har det inte varit samma tryck i honom. Jag tycker ändå att han är bra för klassen och en plats är definitivt inom räckhåll. Skulle det klaffa kan det nog gå bättre än så, även om jag har respekt för Conrad Lugauers häst, säger Tony Jönsson.
Barbaresco V.W. (10) var inte tom senast och hästen återhämtade sig snabbt. Hästen kan hålla sin fart länge, men han är inte tvärspeedig och jag hade hellre sett att det vara autostart. Han behöver körning i täten för att komma in i matchen och risken är att det bara går 1.16 i täten första varvet. Tidigare har Barbaresco V.W. haft lite problem och vi får se hur hanterar täta starter. Det borde vara bra för formen och det känns som sagt bra. Inga ändringar, säger Lars Brindeborg.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Både Baron Gift och Stepping Spaceboy har vunnit i gulddivisionen på sistone, men vi vill även varna för en tredje häst. Olle Rols kämpade starkt utvändigt om Baron Gift sista varvet senast och verkar kraftigt på gång. Här sitter han direkt i andraspår och kan få loppet och favoriterna kör för tufft mot varandra.
 • Gareth Boko segrade efter lång frånvaro senast och Lars Brindeborg varnar för tolvårige Västerboonthenews.

>> Ranking

3 Baron Gift
6 Stepping Spaceboy
2 Olle Rols
–––
5 Gareth Boko
12 Linus Boy
4 Västerboonthenews
–––
9 Stoletheshow
1 Monark Newmen
8 Emmett Brown
10 Mulligan
7 Explosive de Vie
11 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Monark Newmen är snabb ut, men lär släppa. Baron Gift har goda möjligheter att hålla Stepping Spaceboy på utsidan och då ligger vägen till ledningen öppen.

Intervjuer:
Baron Gift (3) var jag jättenöjd med i Halmstad och han har känts ytterligare lite rappare i träningen efteråt. Jag hoppas att vi kan hålla ut Stepping Spaceboy, men glöm inte bort att Västerboonthenews finns där emellan också. Han är riktigt snabb och jag tror inte vi kan hålla ut honom om den hästen laddas för fullt. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Västerboonthenews (4) hade vunnit med tidigare lucka senast och han är kraftigt på gång. Jag har varit mycket nöjd med de två senaste jobben och vill vara för honom. Hästen känns inte som en tolvåring i träningen och han har mer att ge. Västerboonthenews lär bli bortglömd, men han trivs både med tidig tätkänning och i Kalmar. Jag känner mig inte slagen på förhand. Vi ändringar inget, säger Lars Brindeborg.
Emmett Brown (8) gick bra senast på Jägersro, men har hamnat på ett helt iskallt spår den här gången. Han får smyga med och ta vad som bjuds, säger Johan Untersteiner.
Linus Boy (12) har kommit tillbaka verkligt starkt i vinter och spurtade bra till V75-seger på nyårsafton. Han känns fortsatt fin i jobben och ska till och med kunna ha gått framåt lite med förra loppet i kroppen, men han känns ju helt bortlottad i sin gulddivisionsdebut. Hästen får smyga med och se vad det kan bli till slut. Inga ändringar är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist, Travhäst, Sulkysport, Travsport
Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Vikens Fingerprint kan tyckas ha en tuff uppgift på pappret när hon står i tredje ledet, men hon är så pass rejäl att hon ändå kan lösa det. Med tanke på att det blev täta starter och att hon fick lägga en speed tycker vi hon höll okej senast på Axevalla. Upploppet i Kalmar är långt och vi kan se henne spurta ner samtliga.
 • Divine fick ett för tufft lopp senast och mattades. Hon har visat form dessförinnan och nu stärker Erik Adielsson upp i sulkyn. Han har kört henne två gånger tidigare med en seger och en andraplats som resultat.
 • Nouvelle Avenue har en avskräckande resultatrad, men jättechans att få en bra position. Dessutom ska hon tävla med norskt huvudlag för första gången i nuvarande regi.
 • Viola Grif har ofta frontat när hon haft öppet startspår i Italien och varit effektiv från tät. Hon såg fin ut som fastlåst i Sverigedebuten och får inte underskattas.

>> Ranking

14 Vikens Fingerprint
7 Divine
3 Nouvelle Avenue
–––
9 Sharp Dream
5 Viola Grif
8 Maggie Cash
10 Seven Karats
13 Quiz Töll
11 Uappa di Azzurra
–––
15 Under the Counter
6 I’m A Believer
2 Evoque
1 Olga Utca
12 Ma Running

>> Spetsstriden: Viola Grif har bra chans att hålla ut I’m A Beliver. Vi blir inte överraskade om hon körs i ledningen.

Intervjuer:
– Jag har alltid hållit Nouvelle Avenue (3) högt och jag är mycket nöjd med träningen. Det blev för tufft lopp i comebacken, men hon jättefin efteråt. Hästen har tränat rejält och känns fräsch och fin. Läget blev passande och når hon spets tror jag att hästen körs där. Annars kan det blir rygg ledaren och tredje inner är heller inte fel i Kalmar. Jag är uppåt på Nouvelle Avenue och nu blir det norskt huvudlag för första gången hos mig. Vi har kört med öppet innan, säger Joakim Elfving.
Viola Grif (5) kändes lite oansenlig i provstarten på Axevalla, men var stark i loppet och gick i mål med krafter kvar. Som jag förstått det har hon fräschats till lite efter det loppet och tränat på rejält. Det kändes verkligen att det var en häst som kunde flytta på sig och vad jag har sett så har hon gjort många bra lopp från ledningen i Italien. Når vi den positionen kör jag där och blir inte förvånad om det håller hela vägen, säger Rickard Svanstedt.
Under The Counter (15) var bra senast och är på gång, men härifrån krävs både högt tempo och rätt draghjälp. Om det klaffar kan hon fälla många, men i det här loppet tror jag mer på Nouvelle Avenue, säger Joakim Elfving.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Secret Mission kommer från en färsk silverdivisionsvinst och har alla chanser att följa upp med ytterligare en. Vi påminner om att han mötte Niky Flax i Halmstad den 20 maj 2019 och båda hästarna hade exakt samma startspår den dagen som de har nu. Då frontade Secret Mission enkelt och även om Niky Flax har utvecklat sin startsnabb sedan dess tror vi inte att han kan hålla ut.
 • Roofie såg fin ut lite i skymundan på Jägersro. Han gör sitt första sprinterlopp på svensk mark, men ska inte vara missgynnad eftersom han är rask i benen.
 • Lexington Hall är bättre än någonsin. Han har ofta levererat när han haft tätkänning, men utvecklats och går numera lika bra bakifrån.

>> Ranking

3 Secret Mission
–––
1 Niky Flax
5 Roofie
11 Lexington Hall
12 Pastor Power
9 Dizzy River
8 Zoko Lane
10 Mr Perfection
4 He’s A Diffacolt
–––
6 Firewire
7 Ryan Kronos

>> Spetsstriden: Vi bedömer att Secret Mission kommer förbi Niky Flax. He’s A Diffacolt är hotet i spetskampen, men lär släppa till Secret Mission om han kommer förbi.

Intervjuer:
Niky Flax (1) gick bra på Jägersro och håller fin form. Innerspåret kan vara lite lurigt och vi får se hur han kommer iväg härifrån. Med en vettig resa tror jag dock att han är med långt fram. Roofie (5) gick bra mellan hästar på Jägersro. Han är inte så van vid distansen, men jag hoppas han kan komma vettigt till. Formen är på väg uppåt. Dizzy River (9) blev fastlåst senast. Han har fått ett vettigt smygläge här och är bättre än resultatraden antyder. Inga ändringar på någon av dessa tre, säger Johan Untersteiner.
Lexington Hall (11) tycker jag har haft fin form länge och senast fick han utdelning på den. Hästen fick bestämma en bit i loppet, men blev pressad på slutvarvet och gick undan på bra sätt. Han ska hålla formen, men den här gången står han svårt till och behöver en resa i ryggar fram till upploppet. Det behövs en hel del tur om han ska sluta i segerstriden. Inga ändringar i balansen eller utrustningen är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Atik D.L. var läskigt bra senast då Carl Johan Jepson skickade iväg efter ett varv och hade krossat konkurrenterna redan halvvarvet före mål. Atik D.L. var dessutom riktigt startsnabb näst senast, känslan är ändå att Jepson kan köra med lite marginal och ändå vinna loppet. Vem vill svara när han tar högertöm?
 • Vagabond Bi var riktigt vass vid segern näst senast, men återföll i galoppsynder senast. Han har galopperat i fem av 13 starter på svensk mark. Han borde duga gott här också.
 • Ingo har varit struken efter senaste starten och litet frågetecken för formen. Risk finns också för att det blir tredje invändigt.
 • Mellby Guard ser kraftigt förbättrad ut, men all statistik talar emot honom: Han är obesegrad efter fem försök i ledningen, men har haft bakspår i åtta starter och är vid dessa tillfällen segerlös! Han åker nedåt i rankingen.

>> Ranking
A-hästar
2 Atik D.L.
–––
10 Vagabond Bi
1 Ingo
6 Dallas
9 Karissa Bo
12 Mellby Guard
–––
7 Claude Debussy
3 It’s Time
4 Devs Dragon
5 Gullabo Däckbling
11 Image Rapida
8 Arapaho Ghostdance

>> Spetsstriden: Ingo, It’s Time och Devs Dragon initialt, med liten fördel It’s Time. Frågan är om någon vill svara om Atik D.L. sänds iväg tidigt?

Intervjuer:
Atik D.L. (2) hade huvan kvar och bra spänst över mål senast. Vi har varit helnöjda på sistone. Hästen känns som vanligt mellan starterna och på sistone har han gått framåt för varje lopp. Nu är det passande spår och Jepson kan bestämma själv om han vill ladda eller ta en lite lugnare start. Det såg ju att vara ett par andra som är snabba och ska ladda. Atik D.L. ska absolut räknas med chans, men man bör ha i åtanke att han går upp i klass. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Vagabond Bi (10) värmde bättre än någonsin på Jägersro. Vi fick lite vittring, chansade och tog av bootsen och kusken fick order att ladda för position trots bricka tolv, men det blev galopp kort efter start. Hästen är inte helt enkel och jag tar faktiskt inte så hårt på det utan tror formen är densamma som i december då han gjorde bra lopp på Solvalla. Spåret går att leva med då han ändå inte öppnat något märkvärdigt. Nu sätter vi på bootsen igen och ändrar inte heller något annat. Jag är för dåligt påläst för att bedöma chansen, men det är klart att vi måste testa igen när han står så bra inne i klassen, säger David Persson.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Men At Work har verkligen inte haft marginalerna på sin sida. Näst senast kopplade han grepp efter tuff resa, men i en tight situation krokade vagnen ihop med invändigt ekipage och han snuvades på segern. Senast avslutade han 1.10,4 sista 800 utan att hinna dit. Distansen är nog ingen fördel, men det är dags för revansch.
 • Önas Nougat är oerhört startsnabb och effektiv i ledningen. Distansen är ett halvvarv bättre än senast (då han ledde till 150 kvar) och han är hästen att jaga på nytt, men det låter som att Per Nordström också kan tänka sig att köra på chans.
 • Untersteiners har en kvartett: Eldorado Mearas har knallform, men har fått fjärde invändig respektive sjätte invändigt i de två starter han haft innerspår. Stand By Ken är en läcker travare, men riskerar tung inledning och därefter dödens. Troligen blir det ”bike” för första gången. Randemar R.D. finner distansen väl kort från det här spåret och M.T.Mighty Winner kan inte utnyttja sin startsnabbhet alls.
 • Vi lyfter Franklin Face som fick snäll resa senast och såg finfin ut över mål. Han har vunnit tre av sex starter över sprinterdistans och har inget emot 1.640 meter.
 • Taiga Woodland är extremt svårbedömd med tre raka montésegrar in i det här loppet. Minns att han travade 1.10-tid vid seger i somras, men bakspår hämmar sjuåringen kraftigt (noll segrar och totalt 19.000 intjänat från bakspår i sulkylopp på sju försök).

>> Ranking

3 Man At Work
5 Önas Nougat
–––
4 Franklin Face
2 Velasquez Gar
1 Eldorado Mearas
6 Stand By Ken
8 Randemar R.D.
12 Taiga Woodland
–––
10 Copaca Banana
9 M.T.Mighty Winner
11 Dats So Cool
7 Global Raceway

>> Spetsstriden: Önas Nougat har visat sig svår att svara från start och spetschansen på topp även här. Värst emot är invändige konkurrenten Man At Work.

Intervjuer:
Man At Work (3) är stallets bästa vinstchans denna lördag. Tredjespår och 1.600 meter passar utmärkt. Han stod svårt till i bronsdivisionsfinalen i julhelgen och spurtade fint. Han gick ett lätt jobb idag (läs: torsdag) och kändes fortsatt fin. Hästen kan ha en tendens att ta i lite för mycket ibland, men utifrån hur han kändes i torsdagsjobbet tror jag att han kommer att fungera bra och göra ett bra lopp. Inga ändringar är planerade, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Önas Nougat (5) svarade för en sämre insats senast, men hästen har känsliga luftvägar och låg på under vägen. Han blev helt enkelt överambitiös och gjorde en slät figur. Helst ska han dra på i jämn fart över sprinterdistans eller gå med i ryggar. Då brukar han koppla av. Det är inga fel på Önas Nougat och formen är god. Hästen behöver inte ledningen för att vinna och min förhoppning är att vi slutar långt framme. Inga ändringar, säger Per Nordström.
Stand By Ken (6) gick bra på Axevalla. Han är ovan vid den här distansen och det föreligger lite vingelrisk från det här startspåret. Formen är i vilket fall god så vi testar. Tanken är att han ska tävla med jänkarvagn för första gången, säger Johan Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 18 januari

V75-1: 4,5,6,7,8,9,10,11,12,14 (15,2)
V75-2: 7,9,12 (10,6)
V75-3: 2,3,6 (5,12)
V75-4: 3,5,7,8,9,10,11,13,14 (15,6)
V75-5: 3 Secret Mission (1,5)
V75-6: 2 Atik D.L. (10,1)
V75-7: 1,2,3,4,5,6 (8,12)

4.860 rader – 2.430 kronor

Expandera

Här kan ni läsa en längre intervju med Joakim Elfving om hans fina start på 2020.

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON