Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: Bästa spiken såg lysande ut

Av
Ola Lernå
Storebror Mattias kan få en toppdag när det körs extra V75 i Eskilstuna, men vårt drag rattas av lillebror Magnus Djuse. Foto Hanold/ALN
Storebror Mattias kan få en toppdag när det körs extra V75 i Eskilstuna, men vårt drag rattas av lillebror Magnus Djuse. Foto Hanold/ALN

Söndags-V75 i Eskilstuna. Barfotaförbudet är borta och det vankas skoryck till höger och vänster. Om nu banan tillåter. Det ska bli nederbörd och lite busigt omslag på Sundbyholm och ”barfotalistan” blir viktig att vänta in.

Till bästa spiken i omgången utser vi Winner Bac (V75-4). Hästen såg lysande ut i comebacken där han gick i mål med gott om krafter i behåll.

Här kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport. Vi utgår från tidningstips och Spelstugan, men inväntar de senaste informationerna före inlämning.

Troliga och roliga

 • Ochongo Face (V75-1) är ett ”monster” i ljusa stunder och åttaåringen visade gryende storform senast i gulddivisionen då han avslutade 1.09,2 sista 700. Får han lite hjälp på vägen fäller han många till slut.
 • Anna S.H. (V75-2) hade ingen tur senast och Carl-Johan Jepson kommer inte se tillbaka på den styrningen som årets främsta. Hon gick med full fart över mållinjen och var knappast tom. Det var snuddande nära att hon lämnades ensam på kupongen, men det finns risk för riktigt tung resa från det här läget i en spårtrappa.
 • Solkattens Chiron (V75-3) sågade jag mer eller mindre när hästen tvingades att tävla med skor efter två positiva insatser barfota fram. Nu är det dags på nytt för fri balans och när förhandsfavoriten strukits ökar segerchansen ytterligare.
 • Winner Bac (V75-4) gjorde comeback senast och satt fast med mycket sparat i ett lopp som vanns av Magic Cash. Med det loppet innanför västen, bästa läget och kusk i flyt, känns det här som en perfekt uppgift. Visst står det några tuffa på tillägg, men förhoppningsvis har Winner Bac alltjämt ett försprång in på slutvarvet.
 • No April Fool (V75-5) har aldrig förlorat felfri och det facit kan mycket väl leva vidare efter söndagen. Det ser ut att bli rejäl invändig körning, vilket gynnar såväl honom som M.T.Master Don, vilken blev lite för pigg utan rygg på V75 senast. Det känns som ett vettigt tvåhästarslås.
 • Jaques Noir (V75-6) hade gått framåt rejält mellan comeback och starten senast. Det här är en häst av god V75-kaliber när han tävlar på topp och då tål han också att göra en hel del jobb själv.
 • Greyhound Boko (V75-7) vann första starten 2017 när det rycktes skor och vann första starten för Björn Goop ifjol när det var skoryck. Idag kan det vara dags och då vill vi gärna vara med på noterna.
Fakta

V75-förslaget

V75-1: 1,3,4,5,6,7,9,10 (2,8)
V75-2: 5,12 (2,8)
V75-3: 2,4,7,10 (8,3)
V75-4: 1 (11,14)
V75-5: 7,10 (4,5)
V75-6: 2,3,6,7,9 (5,8)
V75-7: 4,5,6,9,10 (1,8)
3.200 rader – 1.600 kronor

Expandera

Nej tack!

 • Ajlexes Cubano (V75-1) har aldrig varit bättre, men vill helst springa utan rygg. Hästen är nästan lika effektiv i dödens som i spets, men att han bara ska mosa det här gänget känns magstarkt.
 • Maple Hill’s Etoo (V75-5) har god form, bra läge och är snabb bakom bilen. Men det vankas invändigt svar och motståndet är småtufft. Han känns överstreckad.
 • Jag gillar såväl M.T.Malkin (V75-6) som Göran Wester, men nu blir han storfavorit mot tuffare motstånd än tidigare, dessutom med lite väl lång tid mellan starterna. Visst kan Malkin vinna, men det känns inte som någon spik.

Strukna hästar:
V75-3: 9 Bankrobber
V75-5: 6 The Muffin Man

Här hittar du startlistor till söndagens V75-omgång i Eskilstuna som pdf. Första V75-start är 14.30.

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: Kunglig spik på Åby

Av
Pär Gustafsson
Tengil Face har bra kunnande när han sköter sig. Foto Jörgen Tufvesson/ALN
Tengil Face har bra kunnande när han sköter sig. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Solvalla och Åby bjuder på en lurig omgång där det inte var helt enkelt att välja spikar, men jag har hitta två starka idéer att hålla i handen. Flera av favoriterna känns sårbara och det finns (som vanligt) potential i V86-omgången.

Startlistor i pdf-format till dagens tävlingar i Sverige.

V86-strykningar

V86-3: 3 Pint of Choc, 7 Bosse Rich
V86-5: 1 Global Traveler
V86-6: 14 Wind Knight
V86-7: 2 Bare Facts, 7 Gigantic Star, 12 Beethoven

Troliga och roliga

 • Trovatore (V86-1) mötte gulddivisionare senast och avslutade 1.10 sista 600 meterna efter spårsnål resa. Hästen har hanterat längre distanser och formkurvan pekar uppåt med ett lopp i kroppen. Nu är det enklare motstånd och åttaåringen borde få vettig position. Han kan inte försvara ledningen, men få konkurrenter och tre varv lär innebär att hästarna radar upp sig på ett pärlband. Trovatore möter inget piggt gäng och han har god chans att vara tuffast till slut.
 • Digital Download (V86-4) är segerlös efter 13 starter, men har gjort tre starka insatser i rad i vinter och är kraftigt på gång. I senaste loppet avslutade avslutade hon sista 700 meterna efter 1.10,4; nu är utgångsläget bättre och motståndet känns inte lika tufft. Fyraåringen är ingen blixt från start, men kommer gå rejält till slut och är ett givet streck.
 • Tengil Face (V86-5) är bra när han sköter sig och nu är femåringen inne i en fin trend med två felfria starter. I förra loppet höll hästen bra efter offensivt upplägg till dödens och gången innan var hästen överlägsen efter att ha forcerats till ledningen. Tengil Face har tidigare vunnit över 2.640 meter och uppgiften är överkomlig.
 • Ornstein (V86-6) var bra i Haugstad-debuten, men senast var han inte lika duktig och det visade sig att häst inte var helt kurant. Femåringen är gynnad av få hästar på startvolten, sitter direkt i andraspår och tre varv är ett plus. Kenneth Haugstad lär var ordentligt laddad för att bärga första tränarsegern som proffs och räkna med Ornstein är redo för ett topplopp.
 • Jag gillade intrycket på Sir Ratzeputz (V86-8) i kvalloppet förra onsdagen. Hästen fick löpa på i sin ensamhet och visade 1.12,3 sista 700 meterna utan att pressas och landade på 1.15,0/2.140 meter. Tioåringen gynnas av litet fält och trots att han inte gjort något ”riktigt” lopp på länge tror jag att han har bra segerchans.

Här kan ni se kvalloppet från förra onsdagen:

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Vikings Preacher (V86-1) har galopperat i de två senaste starterna och inte presterat i sulkylopp på över ett år och som favorit är han spelmässigt iskall.
 • I Am Boko (V86-3) vann ett billigt lopp från ledningen senast. Han har inte öppnat speciellt snabbt i autostart och från spår fem (nedstruken ett spår) med många hästar är det stor risk för vingel. Femåringens två vinster har kommit från just spets och jag tror inte att han frontar den här gången.
 • Reverend Wine (V86-8) svarade för en stark insats från ledningen i silverdivisionen senast och hans fyra senaste vinster har kommit från spets. Totalt har han bärgat åtta av karriärens 13 fullträffar från pik och den här propositionen är småjobbig med tillägg vid en miljon kronor. Sjuåringen har 1,3 miljoner på kontot och som favorit är han i fara. Örjan Kihlström har kört Reverend Wine två gånger tidigare och slutat tvåa och femma.
Fakta

V86-förslaget 26 februari

V86-1: 1,2,3,4,5,6,7,8 (1,6)
V86-2: 1,2,3,9 (8,4)
V86-3: 1,4,6,9,12,13,15 (11,10)
V86-4: 1,2,7,8,9,11,12 (5,3)
V86-5: 10 Tengil Face (3,2)
V86-6: 3,5 (1,10)
V86-7: 4,6,9 (5,8)
V86-8: Sir Ratzeputz (11,6)

9.408 rader/2.352 kronor.

Expandera

Fotnot

Rubriken anspelar på Tengil Face. Enligt Svenska Namn betyder namnet följande:

Tengil är namnet på en samisk kung som nämns i Olaus Magnus ”Carta Marina” Namnet lånades därefter av Astrid Lindgren för att namnge antagonisten i romanen ”Bröderna Lejonhjärta”.

Haugstad: ”Det kan vara dags”

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Första med ”bike” – leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN

Axevalla bjuder på fulla fält och en småklurig V75-omgång, men dessvärre är tävlingarna drabbade av många strykningar. Vi garderar omgångens största favorit och tar istället ställning för en spetsvinnare i lägsta klassen.

V75-strykningar

V75-1: 2 Hobby de L’iton
V75-2: 8 Bacchus L.I, 15 Listas Spartacus
V75-4: 1 Tingaling, 2 Cutaway, 7 Afrodite Miguan, 8 Alfredo Sauce
V75-5: 10 Ikaros di Quattro
V75-6: 9 Radieux

Startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Burning Man kan öppna rejält utan att vara någon blixt, men hästen är bra för klassen och har viss chans att köra sig till ledningen. Å andra sidan tål sexåringen att göra mycket av jobbet själv och han är dessutom obesegrad efter tre starter med Örjan Kihlström.
 • Värst emot är Rocky Tilly. Hästen har tagit sex av tio vinster från ledningen och han har tidigare segrat i bronsdivisionen. Hans chanser ökar om han spetsar, men Rocky kan även duga från andra positioner.
 • Nero Maximus vann Derbyt i Österrike förra sommaren och nu gör han första starten i bronsdivisionen. Hästen var överlägsen från andra ytter senast och formkurvan pekar uppåt.
 • Ingo fullföljde godkänt från tredje ytter i klass I-finalen senast. Hästen är travsäker och ganska snabb ut även från snäva spår.

>> Ranking

7 Burning Man
–––
1 Rocky Tilly
8 Nero Maximus
5 Ingo
11 My Dream Art
–––
9 Önas Nougat
6 Cantona Mearas
3 Smokey Herman
10 Show Time
12 Tiger Marke
4 Jaanus Tooma

>> Spetsstriden: Rocky Tilly utmanas av Smokey Herman. Den förstnämnde provar säkerligen i ledningen, medan Smokey Herman lär vara nöjd med rygg på Burning Man om han ställer en fråga efter första sväng.

Intervjuer:
Burning Man (7) har gjort två bra lopp i år. Hästen är skör och tränas snällt mellan starterna. Efter förra loppet har han sprungit rakt och fint i jobben och han håller formen. Jag är nöjd med läget och hästen ska kunna öppna bra från springspår. Inga ändringar är planerade, säger Petri Puro.
My Dream Art (11) kändes bra och såg fin ut och även om det blev tuff inledning var det förvånande att hästen tappade så mycket senast. Han känns fin och vi tar ny tag, men det är klart att det är lite frågetecken inför den här starten, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • I.T.Inventor hade ingen tur med resan senast, men spurtade piggt i skymundan och är kraftigt på gång. Fuxen är rejäl och har intressant kusk i Magnus A Djuse i det här ungdomsloppet. Ett roligt drag – speciellt eftersom det är bäddat för utdragen körning om ledningen.
 • Carlos Ken är bra för klassen och duger långt utan strul, men det är risk för vingel. Hästen startgalopperade senast och har felat i fem av tolv lopp.
 • Glowbull Fusion visade 1.15,7 sista 600 meterna i seg stil senast. Hästen borde vara rappare med genomköraren i kroppen och nu blir det jänkarvagn. Sexåringen kommer att laddas rejält för ledningen och skulle vara gynnad att springa utan rygg.
 • Bonny Boy är fartfylld och kommer in i matchen om det blir överpace.

>> Ranking

11 I.T.Inventor
7 Carlos Ken
2 Glowbull Fusion
–––
14 Bonny Boy
13 Appreciated
12 Högstenastalldräng
4 Choco Garline
1 Andover Hudson
10 Justwalkonby
9 Uret
–––
5 Thirsty For More
6 Frodo Vip
3 Kid Vacation

>> Spetsstriden: Andover Hudson är snabb ut, men körs troligen inte i ledningen över full väg. Glowbull Fusion har vettig chans att hålla Choco Garline på utsidan och överta spets in i första sväng.

Intervjuer:
Andover Hudson (1) är lite på gång och kommer att få en fin resa. Kort distans är bättre än full väg och en god placering är realistiskt målsättning, säger Peter Untersteiner.
Glowbull Fusion (2) var vi nöjda med senast, men han behövde loppet. Hästen har tränat fint och borde gå framåt med loppet i kroppen. Han kan öppna ganska snabbt och jag provar för ledningen. Han skulle gynnas av spets och kommer vi dit så kör jag där. Det är möjligt att hästen behöver ytterligare lopp i kroppen innan formen sitter där, men jag tycker att Glowbull Fusion ska räknas bland de tre främsta. Det var vanlig sulky i comebacken och nu blir det jänkarvagn, säger William Ekberg.
Carlos Ken (7) var spänd och startgalopperade senast. Hästen ska gå en provstart innan tävlingarna där Henriette får känna på honom. Han är medel från start och allt känns normalt i träningen. Han har gjort tre starka insatser efter uppehåll och är bra för klassen, säger Peter Untersteiner.
Bacchus L.I. (8) har gått bra tre starter i följd. Startspåret är inte optimalt, men det handlar om en spårtrappa och skulle han komma till trots allt så är jag inte främmande för att han kan vara ett skrällbud, säger Eric Martinsson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Zenzero Jet kommer från överlägsen seger i V75 Lärlingschampion och har varit lysande i årets tre starter. Femåringen startar med perfekta förutsättningar, men han blir väl stor favorit och ställs inför sin hittills tuffaste uppgift på svensk mark. Absolut en tänkbar spik, men vi gör ett försök att fälla Zenzero Jet.
 • Leonas Sami är sin livsform. Hästen är spurtstark och den långa distansen är ingen nackdel. Tre av hans fem segrar har bärgats över 2.640 meter.
 • Indy D. kom inte till i klass II-finalen senast och längre distans är det stort plus för den här sexårige Ready Cash-valacken. Formen sitter där.
 • Formstarka Image Rapida har skrällchans.
 • Corleone D.K. fastnade med krafter kvar förra helgen.

>> Ranking

2 Zenzero Jet
–––
5 Leonas Sami
10 Indy D.
6 Image Rapida
9 Brake Cooling
4 Corleone D.K.
7 Quite E.Wood
3 Nisse Sånna
8 Inez Alki
–––
12 Imakeyouproud
1 Bear Amarante
11 Digital Promise

>> Spetsstriden: Nisse Sånna utmanas av Corleone D.K. Fördel den sistnämnde. Får Zenzero Jet överta om Anders Eriksson kör till?

Intervjuer:
Nisse Sånna (3) har varit sjuk efter Bergsåkersloppet, men tränat bra en period. Han har gått tungt i sanden och jag tror inte att han har tappat så mycket eftersom han hade startat på regelbundet innan det. Det är många högpoängare med i det här loppet och Nisse Sånna vinner inte på V75 på beställning även om han är duktig. Med ett vettigt lopp är han med långt framme. Hästen har fungerat på alla banunderlag så det är inget speciellt som oroar, säger Eric Martinsson.
Brake Cooling (9) tränade i onsdags och kändes fortsatt bra. Hästen är riktigt fint i ordning, men spåret är knepigt. Annars är hästen stark och med lite tur är han inte helt borta, säger Stefan Melander.
Indy D. (10) blev tempotorsk senast och den starten är bara att glömma. Han går upp i klass, samtidigt tror jag att distansen är ett plus så det går nog jämnt ut. Han är rejäl och jag tycker att han fortsätter utvecklas. Bland de tre främsta bör han dyka upp, säger Roger Walmann.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Viola Grif hade vänt ut och in på sina motståndare i senaste starten när galoppen plötsligt kom i slutkurvan. Hon jagar snabb revansch och har alla möjligheter att få det ”bara” hon klarar samma passage nu för vi vet sedan tidigare att även slutkurvan på Axevalla kan vara lömsk.
 • En Callmesally med bevisad form hade vi placerat överst i ranken, men de senaste insatserna har verkligen lämnat en del övrigt att önska på sistone.
 • Velegance var nära att nå ikapp Dornoch Am på Jägersro. Hon vann från just tillägg på Axevalla under nyårsafton och hävdar sig här också.

>> Ranking

12 Viola Grif
–––
10 Callmesally
14 Velegance
5 Fuel Burn
4 Sideslip
6 Hasty Helene
11 Bara Min
3 Visual Condition

–––
13 Valborg Marje
15 Micro Vick
9 Lady L.S.

>> Spetsstriden: Med flera strykningar håller vi Fuel Burn som spetsfavorit.

Intervjuer:
Visual Condition (3) är betydligt bättre än raden, men hur långt hon räcker till här är svårt att säga, säger Stefan Melander.
Sideslip (4) har inte vunnit lopp ännu, men det handlar bara om tillfälligheter. Stoet är bra i ordning, säger Stefan Melander.
Fuel Burn (5) är vass på speed om hon får rätt lopp, det vill säga en smygare. Alla mina fyra hästar är jämngoda och jag har svårt att ranka dem inbördes, säger Stefan Melander.
Velegance (14) har gjort bra insatser och känns bara fin i träningen. Nu har vi lite lurigt läge, men med vettigt resa fäller hon många, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Brandy Flame har varit jättebra vid vinterns två segrar, om än i enklare sällskap. Senast var han aldrig i närheten av att förlora efter att han snabbstartat till ledningen trots sjundespår bakom bilen och som vi läser loppet når han dit på nytt. Nu lutar det åt jänkarvagn och vi tar ställning och spikar.
 • Vitro Diablo har tagit ett par billiga segrar, men såg samtidigt så pass okörd ut i Halmstad näst senast att han måste behandlas med respekt. Bold Eagle-sonen har öppnat bra bakom bilen, men kan ändå få svårt att hålla ut Brandy Flame.
 • Välstammade Big Shot kördes passivt i näst senaste starten och fick aldrig en ärlig chans. Senast var det mer påställt och då var han inte nära att förlora efter att kommit till tät. Vi bedömer honom hålla ”A-häst-standard” i det här sammanhanget, men medger samtidigt att det är lite svårbedömt exakt hur bra han verkligen är.

>> Ranking

5 Brandy Flame
–––
4 Vitro Diablo
9 Big Shot
1 Ace To Play
12 Victorious Wine
2 Cayucos
7 Ipomea
3 No Regrets Trot
–––
8 Martin Tooma
6 Målarsven
11 Upcoming Artist

>> Spetsstriden: Utifrån hur Brandy Flame öppnade bakom bilen i senaste starten så tror vi inte att Vitro Diablo kan hålla ut när de står sida vid sida. Ace To Play får skynda på om han ska kunna hålla upp vinnarhålet.

Intervjuer:
Ace To Play (1) är bra i ordning och kommer gå framåt av att fått gå sig trött senast. Han känns ytterligare förbättrad i träningen efter det loppet och jag har en god magkänsla inför lördagen. Min häst är snabb iväg och skulle vi lyckas hålla ut Brandy Flame som jag ju vet är rask iväg också så kör jag gärna i ledningen för i den positionen fungerar min häst allra bäst, säger Isac Lindberg.
Vitro Diablo (4) tålde inte att jag bytte spår när en konkurrent galopperade senast. Hästen känns fin i träningen och kort distans borde vara ett litet plus. Jag kör gärna i ledningen, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (5) var fin efter lite vila senast. Han är väldigt startsnabb och växer en klass i ledningen. Förutsättningarna kunde inte vara bättre och även om jag förstår att motståndet är tuffare så vill jag gärna se honom i ledningen. Det fanns krafter i behåll senast och jag tycker att han borde vara intressant med de här förutsättningarna. Vi testar jänkarvagn i värmningen och tar därefter beslut vilken vagn vi kör med. Hästen har inte gått med ”bike” innan, säger Svante Båth.
Big Shot (9) var duktig vid vinsten senast och känns fortsatt fin. 1.640 meter är en liten chansning, men i mina ögon är det här en riktigt bra häst och de springer inte ifrån honom. Vi gör inga ändringar och lite spännande ska det bli att se honom. Han bör i alla fall få upp lite fart i benen, säger Roger Walmann.
Victorious Wine (12) håller fin form, men utgångsläget gör att det blir svårt, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Velvet Gio har varit på tur i Paris och gjort flera starka insatser. Senast fick han lägga en speed för ledningen, släppte och hakade på fint in i mål. Han tål jobb, gillar distansen och är obesegrad (efter två försök) tillsammans med Ulf Ohlsson. Han känns piggast i sällskapet. På minussidan är att hästen tävlat barfota i sina nio senaste starter. Hästen fick helt klart en kick barfota runt om, med skor har han två segrar på 15 starter på svensk mark.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande, men hade ingen tur med spårlottningen. Senast fick han styggt upplägg av Marc Elias och för att vinna krävs nog samma taktiska disposition.
 • Olle Rols har inte vunnit lopp sedan han tog hem silverfinalen på Solvalla den 26 december 2018 före Disco Volante. Olle ser dock riktigt formstark ut, men behöver lite hjälp på vägen numera.
 • Stepping Spaceboy såg loj och slagen ut i spets senast, men har tidigare bitit ifrån sig riktigt bra i front. Han har goda möjligheter att få överta här och kan leda länge.
 • On Track Piraten lever på gamla meriter, men kan aldrig räknas bort helt. Han har fått en liten paus inför detta och laddat batterierna.

>> Ranking

3 Velvet Gio
12 Gareth Boko
7 Olle Rols
6 Stepping Spaceboy
–––
5 On Track Piraten
8 Narold Vox
10 Antonio Trot
11 Stoletheshow
2 Västerboonthenews
–––
1 Sliding Home
4 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Västerboonthenews tar en längd på Sliding Home och bör hålla ut Shogun D.K. Samtidigt har Stepping Spaceboy god chans att ta en längd på On Track Piraten och därmed fara först framme att ställa frågan. Stepping Spaceboy har störst chans att sitta i ledningen efter 500 meter.

Intervjuer:
Velvet Gio (3) har svarat för fina insatser i Frankrike utan att vinna. I förra starten fick hästen ett snällt lopp och det kan vara bra för formen. Han var fin i jobb på rakbanan i tisdags och nu har han passande spår. Velvet Gio tävlade barfota i Paris och skor runt om påverkar lite, men jag tycker att det ser ut som en väldigt bra segerchans. Nu blir det åter jänkarvagn, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
On Track Piraten (5) har tränat på och känns stark och fin. I måndags sprang han 1.23/2.600 meter och allt verkade bra. Han ska kunna vara ganska duktig direkt. Det är passande förutsättningar och jag tror att hästen ska kunna vara med och hugga en bit fram, säger Hans R Strömberg.
Antonio Trot (10) har styrkan och tränat bra, men han har fallit ur travet till slut på sistone och det är lite frågetecken. Hästen är kapabel och räknas om han sköter sig, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Stepping Spaceboy (6) var inte som bäst senast och vi fixade till hans knän på måndagen efter starten. Han har jobbat på för fullt nu och känns fin, jag tror att formen är god. Jag tycker att uppgiften såg bra ut, även om det är några tuffa emot så borde han kunna hävda sig bra. Han har flera segrar på 2.640 meter och det är absolut inget minus för hans del, vilket man lätt kan tro eftersom han är så startsnabb. Vi gör inga ändringar jämfört med senast, säger Admir Zukanovic.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Martin de Bos strulade det rejält för i lördags. Peter Ingves satt sist i sjätte utvändigt och fick trafikproblem när han attackerade varvet kvar. Martin de Bos fick börja om flera gånger och avslutningen var sylvass. Vår klocka visade 1.12,3 sista 1.000 med 1.09,5 sista 400 och då flög Martin fram sista 200. Så här tätt har hästen aldrig tidigare startat, men vi tar med oss intrycket över mål från i lördags och lämnar honom ensam på kupongerna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.
 • Southwind Hydro har gjort 16 starter på europeisk mark utan att vinna. Han var dock riktigt bra senast då han fick göra jobbet i tredjespår sista 750 meterna och hade kort grepp via 1.12,3/700 i ett överpacat lopp. Läget är bra, han närmar sig en seger, men det är knappast tillfälligheter som gjort lutningen på resultatraden.
 • Global Undecided har fått riktigt trista löpningsförlopp på sistone och risken finns för något liknande denna gång. Skulle han trampa iväg lite bättre än vanligt och ta sig fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede finns möjligheten att överta.
 • Grainfield Aiden visade i lördags att steget mellan brons- och silverdivision inte är så stort. Han fick tung inledning till dödens, men höll farten strålande och var före vår tipsetta i mål.

>> Ranking

10 Martin de Bos
–––
3 Southwind Hydro
8 Global Undecided
7 Grainfield Aiden
9 Pastor Power
1 Ad Hoc
5 Southwind Feji
2 Kung Edward
6 Flash Håleryd
12 Niky Flax
–––
11 Lexington Hall
4 Digger Lord

>> Spetsstriden: Ad Hoc har haft innerspår två gånger, galopp ena gången, spets andra (i ett treåringslopp där första 500 gick efter 1.17,2). Han borde få svårt att hålla ut Kung Edward, men det är inte helt omöjligt. Lyckas han lär Ad Hoc köras i front. King Edward skulle väl kunna tänka sig att släppa – men det är svårt att hitta någon som direkt kliver fram för att överta. Om nu inte Global Undecided stånkar igång bättre än vanligt efter lite vila?

Intervjuer:
Southwind Hydro (3) gjorde ett av de bästa loppen för mig senast. Han fick göra jobb och det blev lite fel när han fick ett extraspår en bra bit i avslutningen. Jag tror att han vinner lopp när som helst, det är svårt att säga om det blir på lördag, jag har stor respekt för en sådan som Martin de Bos. Han bör ändå vara med där framme och kriga. Jag har inte planerat några ändringar, säger Roger Walmann.
Global Undecided (8) har gjort flera fina insatser och han är ruskigt bra när han tävlar på topp. Hästen har tränat fint inför den här starten och lever på styrkan. Han gillar tidig tätkänning och ska räknas, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Pastor Power (9) är pålitlig och allt känns fin i träningen inför den här starten. Hästen kommer att vinna i silverdivisionen någon gång framöver, säger Peter Untersteiner.
Martin de Bos (10) hamnade i ingenmansland senast, men hästen avslutade snabbt. Han visade att formen sitter där och när hästen startat tätt tidigare har det varit en plusfaktor. Han går hela vägen in i mål och Axevallas långa upplopp är ingen nackdel. Jag tycker att jag har två intressanta hästar i omgången som har fina uppgifter. Nu skiftar vi från öppet till helstängt huvudlag för Martin de Bos, säger Petri Puro.
Lexington Hall (11) trivs med tidig tätkänning, men även svarat för fina insatser bakifrån, säger Andreas Lövdal.

Fakta

V75-förslaget 22 februari

V75-1: 1,5,7,8,11 (9,6)
V75-2: 1,2,4,7,9,10,11,12,13,14 (5,6)
V75-3: 2,5,10 (6,9)
V75-4: 3,4,5,6,10,11,12,14 (13,15)
V75-5: 5 Brandy Flame (4,9)
V75-6: 3,6,7,12 (5,8)
V75-7: 10 Martin de Bos (3,8)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Axevalla 22 februari

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: Toppchans för andrahandare

Av
Pär Gustafsson
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN
Knifetown Hall har vunnit två av karriärens elva starter. Foto Hanold/ALN

Fem av åtta avdelningar har lockat fulla fält när V86-spelet delas mellan Solvalla och Bergsåker ikväll. Omgången känns överkomlig, men loppen är ojämna och det är risk för flera betrodda vinnare. Å andra sidan finns det ett par bortglömda drag och det behöver inte hända speciellt mycket för att utdelningen ska sticka i höjden på den här spelformen.

Här finns startlistor i pdf-format till dagens lopp i Sverige.

V86-strykningar

V86-2: 2 Valetta
V86-3: 12 Backegubben
V86-4: 5 Giampaolo Poof
V86-5: 4 C.Neway, 5 Empty the Tanks

Troliga och roliga

 • Hvalstad Odin (V86-3) inledde lovande hos Öystein Tjomsland med två segrar, ett andrapris och en tredjeplacering, men i de två senaste loppen har fuxen varit lite sämre. Nu har nioåringen fått en träningsperiod och löper Hvalstad Odin upp till sitt kunnande duger han bra. Hästen har perfekt smygläge och tidigare presterat starkt efter paus.
 • Lass Revenue (V86-4) var finalist i Kriteriet 2017 och har inga problem med lång distans. I förra loppet galopperade han i spets i första sväng och gången innan var han ursäktad efter att ha hamnat bakom en trött rygg. Hästen är bäst med lopp på rulle och i ett ojämnt lopp lär det bli luckor till slut.
 • Knifetown Hall (V86-5) var lite sämre när han startade på Axevalla på nyårsafton, men hästen har repat sig och svarat för två rejäla insatser på hemmaplan. Hästen tål att göra jobbet själv och här ska han ha vettig chans att kunna köra sig till ledningen efter första sväng. Fyraåringen är inte favorit och han är ett starkt spikbud. Dessutom gynnas han av två strykningar.
 • Kenneth Haugstad jagar första tränarsegern som proffs och han låter nöjd med Verozzo (V86-6). Hästen gör comeback och den färske tränaren kommer att utrusta sexåringen med norskt huvudlag för första gången. Motståndet avskräcker inte och till låg procent är Verozzo intressant.
 • Major Vici (V86-7) var ursäktad efter tuff inledning på krävande underlag senast. Hästen har fem vinster på tolv försök med Mats E Djuse och från perfekt läge kan han duga både från spets och med ryggresa.
 • Eicas (V86-8) är en tuffing som är van tuffare motstånd. Hästen är obesegrad efter två försök i spets och hans chansar ökar om han släpps till ledningen, men jag vill ändå dubbla med Deangelo. Sexåringen gör debut på svensk mark. Hästen räckte inte mot tufft motstånd i Suur-Hollola-Ajo förra sommaren och bytte sedan till Aripekka Pakkanens regi där han vunnit tre av åtta starter. I förra loppet blev han hängande i tredjespår och fick backa sig sist, men han avslutade piggt till tredjepriset. Näst senast lämnade han sjunde ytter 1.200 kvar, fick fjärdespår utan rygg på sista bortre långsidan och var ursäktad. För tre starter sedan var han finfin efter tuff inledning till spets och Deangelo ska hävda sig väl här.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • Matter of Fact (V86-2) borde duga gott i klassen, men hon gör Europadebut och inte startat på länge. I USA tävlade hon strax under de bästa och hennes tre vinster har kommit i lite enklare omgivningar. Fyraåringen är snabb ut och två av hennes tre vinster har kommit från ledningen, men det aviseras snällt upplägg ikväll. Matter of Facts rekord, 1.10,9, kom från rygg på ledaren på tusenmetersbana.
 • Timorol (V86-5) var inte som bäst senast och galopperade som slagen på upploppet. Nu är det tuffare proposition och hästen får svårt att hitta till ledningen. Fyraåringen är bäst med tidig tätkänning och jag väljer att spika emot.
 • Zooropa (V86-7) kommer från vinterbana och slipper brodden, men hästen har spår väl långt ut på vingen och det är stor risk för vingel. Stoet är bara en av flera med chans och som favorit känns hon spelmässigt inte speciellt intressant.
Fakta

V86-förslaget 19 februari

V86-1: 1,3,4,9 (7,10)
V86-2: 1,5 (8,6)
V86-3: 1,3,4,7,9 (6,10)
V86-4: 2,10,11 (7,12)
V86-5: 8 Knifetown Hall (10,2)
V86-6: 1,7,10,11 (9,4)
V86-7: 1,3,4,5,6,7,8,9,11,12 (10,2)
V86-8: 4,7 (10,3)

9.600 rader/2.400 kronor.

Expandera

Kihlström tillbaka: ”Det känns bra”