Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75: När kommer smällen?

Av
Ola Lernå
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg
Inti Boko levererade i BC-semifinalen, men det är bland de fyraåriga hingstar och valacker det skrällt oftast när det vankats BC-finaler. Foto Mia Törnberg

Sent på säsongen och skrällvarning i BC-loppen?
Jodå, Sulkysports djupdykning i statistiken visar att det har skrällt i minst en BC-final de senaste sju åren – frågan är förstås var det smäller i år?

Mest frekvent antal skrällar har det faktiskt varit bland de fyraåriga hingstarna. Manalapan, Västerbo Fantast, Target Kronos och Selmer I.H. har varit singelprocentare i den klassen under vår mätperiod.

Vi är förstås på plats på Sundbyholm för att insupa atmosfären och den sista informationen. Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så hittar hittar du länken här.

Genomgången

 • Cactus (V75-1) är fullständigt hopplös att räkna på. Senast föll hon ur aktionen i spets, men hon har vilat och lär vara tillfixad efter det. Förutsättningarna är perfekta och hon höll spets från innerspår i senaste starten. Det finns några snabba utvändigt och med tanke på hur hästen såg ut senast är hon självklar att gardera – rejält.
 • Vem är egentligen bäst i kullen av Power (V75-2) och Aetos Kronos? Duon har delat på titlarna hittills i år där Aetos Kronos vunnit båda E3-finalerna, medan Power tog hem Kriteriet. Båda hästarna har det där lilla extra och matchen blir spännande att se. Power har det bättre utgångsläget och har visat härlig utveckling under hösten. Ett streck även för Brother Bill och loppet känns stängt.

Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk

 • Intrycket på Wreckless M.M. (V75-3) i klass I-finalen i lördags var av bästa märke. Han tömdes inte helt, men avslutade väldigt kvickt bakom Giant Shadow. Täta starter kan förstås vara ett minus, men Wreckless har toppuppgift med drömläge och ordinarie kusk. Hästen är riktigt rask bakom startbilen och ledde från start till mål näst senast. Vi tror att Anders Eriksson nynnar samma visa igen, även om motståndet är tufft för att vara lärlingslopp.
 • Ganga Bae (V75-4) har alltid sett fin ut, men sedan hon fick ett par ”pärmar” på sig har hon fullständigt exploderat i utveckling. Det vore förstås spännande om hon lyckas hålla ut favoriten Mascate Match, men oavsett får hon fin resa. Glöm heller inte Milady Grace som haft en tolva på vojlocken tre starter i rad och som höll urstarkt efter avancemang utvändigt om ovan nämnde Mascate Match i kvalet. Given är även Alexi Quick som stod för en makalös insats i kvalet från dödens och är den häst i fältet som visat brantast utvecklingskurva.
Fakta

V75-förslaget

V75-1: 1,2,3,6,7,10,12,13,14,15 (9,11)
V75-2:  2,3,9 (1,11)
V75-3:  2 Wreckless M.M. (5,9)
V75-4:  1,2,3,9,10 (6,8)
V75-5:  8 Seismic Wave (1,10)
V75-6:  2,3,4,9 (6,1)
V75-7:  2,3,5,9 (4,8)

2.400 rader  – 1.200 kronor

Expandera
 • Seismic Wave (V75-5) har väl inte presenterat sig ännu för den bredare publiken. Fyraåringen tangerade världsrekordet i regi René Allard när han vann på The Red Mile för ett år sedan på 1.08,5 (delar det med Crystal Fashion). Seismic Wave vann från spets i Sverigedebuten, senast fick han som favorit från spår 13 dödens i Grosser Preis von Deutschland. Han står alltjämt löjligt billigt inne gällande pengar kontra kapacitet.
 • Dixie Brick (V75-6) hade trist spår i sin semifinal, men halkade ned i fjärde utvändigt, i rygg på Conrads Rödluva. Hon fick draghjälp av denne 700 meter före mål och avslutade ettrigt, endast slagen med nos. Klockan visade strax under 1.10 sista varvet på Dixie Brick som för första gången gick ”fullt påställd”, med jänkarvagn, barfota och helstängt huvudlag. Hennes fartresurser kan bli en obehaglig överraskning för den topprankade trion bland de fyraåriga stona.
 • Kriterievinnaren Inti Boko (V75-7) har haft en stökig säsong med blott fem starter. Han imponerade stort i Derbykvalet, men försvann direkt i finalen. Hästen såg finfin ut i kvalet och vem ska lura honom på ledningen här? Deep Pockets är förvisso rykande snabb, men sjundespår…Tae Kwon Deo tog ned Betting Gangster från dödens i kvalet och är lika klar andra häst. ”Betting” hade haft lite småproblem inför den starten och Jerry Riordan berättade att han lagt om lite rutiner och trodde på en bättre insats i finalen. Halmstadhästen åker med på systemet. Viking Brodde har däremot uppträtt korkat bakom bilen två gånger på raken och har inte råd att ge bort meter i det här sällskapet.
Fakta

BC-knallar 2012-2018

2018 (söndag)
7 rätt: 18.572 kronor
BC-skräll: Selmer I.H. (9,34, åtta procent)

2017 (söndag)
7 rätt: 171.534 kronor
BC-skrällar: Unrestricted (13,70, fem procent), Lucifer Lane (10,88, tio procent)

2016 (söndag)
7 rätt: 859.851 kronor
BC-skräll: Rhyme Broline (28,81, tre procent), Target Kronos (31,56, två procent)

2015 (söndag)
7 rätt: 7.913 kronor
BC-skräll: Pacific Broline (10,89, sex procent)

2014 (söndag)
7 rätt: 307.4695 kronor
BC-skrällar: Västerbo Fantast (7,93, fyra procent), Backfire (9,35, sex procent), Olympia Tilly (15,18, fem procent)

2013 (söndag)
7 rätt: 567.364 kronor
BC-skrällar: Youana (7,72, fem procent), Jonesy (53,04, noll procent)

2012 (lördag)
7 rätt: 2.442.260 kronor
BC-skrällar: Barracuda River (20,38, två procent), Miss Beniss (21,14, tre procent), Manalapan (34,86, två procent)

Expandera

6–10 nov: Dubbla V75 med Breeders-finaler

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: ”Ett av de bättre jobb jag kört”

Av
Pär Gustafsson
Reverend Wine har en fin chans i V75-avslutningen. Foto Magnus Strömsten/ALN
Reverend Wine har en fin chans i V75-avslutningen. Foto Magnus Strömsten/ALN

Mantorp bjuder på en minst sagt öppen omgång där gulddivisionen har placerats utanför V75-kupongen. Den stora snackhästen ser American Hill (V75-4) ut att bli. Dels för att hon kommer från Stall Lugauers formstall och att hästen är en lillasyster till stjärnan Campo Bahia, men fyraåringen har även varit rejäl vid segrarna på sistone. Stoet är dock orutinerad och har felat i hälften av karriärens starter. Som stor favorit väljer vi att gardera.

Här är startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Barista Oak kommer med toppform och har vunnit två av tre starter på Mantorp. Hästen sitter direkt i andraspår och kan vinna både från spets och med ryggresa, men V75-inledningen är öppen och Barista Oak är bara en av flera med segerchans.
 • Gambit Brodde är bra för klassen och står perfekt inne penningmässigt, men spåret är lite väl långt ut på vingen och han riskerar att hamna på mellanhand. Alternativt få göra jobbet utvändigt utan rygg.
 • Digital Class vinner inte ofta, men varit kraftigt uppåt på sistone och håller toppform. Hon gick starkt från iskallt läge senast och har bra spår för första gången på länge.
 • Corleone D.K. har vunnit fem lopp på svensk mark och samtliga dessa har kommit från spets eller dödens. Kort distans är ingen nackdel och chansen ökar rejält om han vinner starten.

>> Ranking

2 Barista Oak
6 Gambit Brodde
3 Digital Class
–––
1 Corleone D.K.
7 Quick Vald
11 Mellby Guard
5 Appreciated
12 Surf’n Turf
4 Valter L.P.C.
–––
9 Miss Pastis
10 C.R.Nobless
8 Hector Greenwood

>> Spetsstriden: Öppet, men Corleone D.K. lär laddas rejält och han skulle vara gynnad av ledningen. Valter L.P.C. och Quick Vald är snabba. Barista Oak är obesegrad efter två försök i spets och lär prova en bit.

Intervjuer:
Digital Class (3) är väldigt bra i ordning för dagen och läget är hyggligt för hennes del. Däremot vet jag inte hur långt hon kan räcka i det här sällskapet. Inga ändringar är planerade, säger Stefan Melander.
Mellby Guard (11) har bra form, men för tredje gången i rad på V75 har han dåligt spår. Det blir svårt att komma till, säger Peter Untersteiner.
Surf’n Turf (12) är precis som Digital Class i fint slag för närvarande, men den här gången har hästen blivit helt bortlottad. Enda chansen härifrån är att de kör som vildar där framme, säger Stefan Melander.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Slovenske Jimpeto Joy har gjort sju starter (4-1-0) hos Jerry Riordan och inte slutat sämre än tvåa felfri. Femåringen har för lite pengar på sig i förhållande till kunnande och räkna med offensivt upplägg. Hästen trivs med tidig tätkänning.
 • Ready To Roll har styrkan som vapen och står perfekt inne penningmässigt. Hästen vann ett billigare lopp i comebacken, men såg bra ut och lär vara ännu vassare på lördag.
 • Jori Boko har siktats hit och har vettig chans om han når ledningen, men det vankas svar i spetsstriden.
 • Winner Bac är för lite streckad. Hästen räds inte grovjobb och räcker gott om han har en bra dag.

>> Ranking

8 Jimpeto Joy
10 Ready To Roll
–––
2 Jori Boko
7 Winner Bac
1 Black Caviar
6 Zinzan Cash
12 Rally Hans
13 Loveexplosion H.C.
5 Högstenastalldräng
11 Goodwill Pellini
9 Setauket
–––
15 Naughty Boy
3 Navas
4 Pelas Ethos

>> Spetsstriden: Black Caviar har vettig spetschans. Mika Forss är offensiv och det troliga scenariot är att den finskfödde sexåringen körs i ledningen, men även Jori Boko ska göra ett rejält försök på tätpositionen.

Intervjuer:
Jori Boko (2) lättade jag i torsdagens träning och det var ett av de bättre jobb jag kört inför en start. Jag hade väldigt bra intryck med täta starter näst senast och min känsla är att han är redo för en riktigt bra insats. Jori är trög i ryggar och skulle vara rejält gynnad av ledningen. Black Caviar ska tydligen köras i front, men det är ingen omöjlighet att jag spetsar. Nu blir det möjligen helstängt med hål i för att han ska kunna se utvändiga konkurrenter, säger Oskar Svanberg.
Zinzan Cash (6) fick gå i dödens senast och jag tror det är så enkelt att det inte är hans melodi. Det spelar ingen roll vad det är för tempo utan det fungerar helt enkelt bara inte för honom. Hästen har tränat på precis lika bra efteråt och gick ett bra banjobb i måndags så jag måste tro att han kan prestera på en hög nivå på lördag, säger Stefan P Pettersson.
Goodwill Pellini (11) tränar mycket bra, men det är synd att vi har stängt spår och risken är att vi hamnar för långt bak. Jag kör på chans och inga ändringar är planerade, säger Joakim Wallin.
Rally Hans (12) står med bakspår på tillägg och det är inte optimalt på något sätt. Formen är bra, men läget gör det nästan omöjligt att tro på seger. För att det ska lyckas krävs mycket tur under vägen, säger Stefan Melander.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • I en lurig omgång chansspikar vi G.R.J.’s Wolverine. Hästen har gjort tre starter i lägsta klassen, men saknat den rätta turen. Han har galopperat tidigt en gång och i de två senaste starterna har hästen suttit fast med gott om krafter sparade. Vi är medvetna om att sexåringen har ett klurigt spår, men det handlar om lång distans i lägsta klassen och det är upplagt för att ett händelserikt lopp. Det känns som ganska låg chans att G.R.J.’s Wolverine fastnar invändigt och spelmässigt är han intressant. Det är frågetecken om Örjan Kihlström han köra på Mantorp (har stått över Solvalla onsdag och fredag), men ifall han lämnar återbud lär hästen köras av Kim Eriksson eller Erik Adielsson och det är inget som oroar.
 • Hubba Go Alone är rejäl, men orutinerad och det är inte givet att han får en pangstart från springspår. Nu provar han lång distans för första gången, men det känns inte som något minus och sexåringen är given vid gardering.
 • Cayucos kommer från två mycket bra prestationer och är distansgynnad.
 • Ikaros di Quattro kommer från finfin insats och ska köras offensivt, men det gäller att han kliver iväg från fjärdespår.

>> Ranking

8 G.R.J.’s Wolverine
–––
6 Hubba Go Alone
1 Cayucos
4 Ikaros di Quattro
10 Ivanhoe
5 Vikens Brummer
2 Father Of Sun
11 Infinite Knight
3 Major Tallmadge
–––
7 Veams Benelli
9 Symphonic Joker
12 Speed Marke

>> Spetsstriden: Father Of Sun har god chans att spetsa och släppa, men det är heller inte otänkbart att han provar i pik. En felfri Ikaros di Quattro testar rejält mot ledningen och Hubba Go Alone lär prova om han kliver iväg vettigt från springspår.

Intervjuer:
Cayucos (1) gick som förväntat senast på Åby, men hamnade för långt bak. Jeanet var jättenöjd med hästen i det senaste jobbet och utgångsläget han har här kan väl vara både bra och dåligt. Det blir svårt att hålla upp någon ledning, men samtidigt kan han få ett bra lopp. Jag tror han kan vara med och göra upp om segern här bara det löser sig och tempot varit någorlunda. Nu kör vi utan check och när det är innerspår så fungerar det att använda jänkarvagnen, säger Jan Henriksson.
– Jag ryckte tussarna in på upploppet med Ikaros di Quattro (4) senast och det länge sedan jag fick sådant bra svar av en häst. Han kändes mycket stark i tisdagens intervaller och lång distans är en fördel. Fjärdespår ska gå bra och hästen är ganska kvick även från snäva spår. Han krigar bättre och växer minst en klass i ledning. Min plan är att prova rejält för spets. Ikaros di Quattro har mycket att hämta framöver och det känns som att han ska duga bra i klass II, speciellt över 2.640 meter. Jag körde med murphy på vänster sida och can’t see back på höger samt med rycktussar senast. Det föll väl ut och det blir samma igen, säger Hans Crebas.
Hubba Go Alone (6) hade jobbat fyra månader i sanden hos mig innan debuten, men där var han sjuk och därefter fick hästen en ny träningsperiod. Nu har han varit duktig i tre starter; Rikard N Skoglund har varit nöjd och det har varit krafter kvar. Jag tror att lång distans är ett plus, men jag vet inte om hästen kan utnyttja spåret. Däremot är ledningen inget måste. Hubba Go Alone är orutinerad, men jag tror att han kan klättra i klasserna och de springer inte ifrån honom. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • American Hill avslutade fjolåret med en dödensseger och inledde 2020 med en triumf från samma position. Hon är riktigt rejäl för klassen och vinner sannolikt felfri, galopperna har tidigare duggat tätt och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg.
 • Clean Cash kommer likaså två raka segrar och har inte sett bottnad ut vid någon av triumferna. Spår utvändigt om American Hill kan vara lite lurigt om konkurrenten öppnar vasst för då föreligger en dödensrisk, men att hon är bra för sin klass tvivlar vi inte alls på.
 • Die Kaiserin var rejäl vid dödenssegern senast och vi håller henne högst av tilläggshästarna.
 • Stochampionatsfinalisten Lyx Håleryd avslutade starkt senast på Bergsåker, om än i ett överpacat lopp. Hon är effektiv när hon får spara speeden.
 • Cobbys Nana brukar prestera på en helt annan nivå med proffskusk i vagnen. Se upp!

>> Ranking

6 American Hill
7 Clean Cash
14 Die Kaiserin
–––
9 Lyx Håleryd
5 Cobbys Nana
4 Catwalk Ima
12 Opalis
–––
15 Olga Utca
1 Metallica I.R.
10 Navy Blue
11 Beluga West
13 Stella Pona
3 Ella Victorystone
2 Winnie Blackfire

>> Spetsstriden: Clean Cash har frontat i enda försöket från springspår, men då hade hon bricka sex. Sjundespår är en helt annan grej om American Hill kan öppna (bara haft snäva spår i volt innan). Alternativet i tät är Catwalk Ima.

Intervjuer:
Catwalk Ima (4) hade jag väntat mig att hon skulle vara ytterligare lite bättre senast, men det var krävande bana och insatsen var fullt godkänd. Hästen känns jättefin i träningen och jag tror att hon klarar spåret. I förra loppet var hon stabil från spår tvåa trots flera omstarter. Nu kör jag med jänkarvagn istället för vanlig sulky. Kim Eriksson trodde på bättre spetschans med vanlig sulky senast, men jag tror på bättre vinstchans med ”bike”. Risken är att hästen är lite sämre från start. Catwalk Ima är talangfull och går fint både i spets och bakifrån. Jag förväntar mig hennes hittills bästa insats, men jag har respekt för motståndet och American Hill ser bra ut. Förmodligen kommer jag att lätta henne lite i balansen, säger Oskar Svanberg.
Lyx Håleryd (9) håller fin form och hästen är bra varje gång hon får sitt lopp i ryggar. American Hill duktig, men min häst är van tuffa konkurrenter och jag tycker att motståndet känns lämpligt. Hon öppnar ganska snabbt och borde inte fastna invändigt. Nu är tanken att köra med norskt huvudlag för första gången, säger Joakim Elfving.
Beluga West (11) håller nyttig form, men det står bättre hästar på startvolten och det blir svårt att vinna. Med vettig resa tar hon ändå många till slut, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Princess S.W. startar relativt sporadiskt, men presterar nästan uteslutande på en hög nivå de dagar hon är på banan. Hon har en väldigt fin inställning till sitt jobb och är inte löpningsberoende.
 • Linda’s Girl höll starkt från ledningen på Jägersro efter att varvat på 1.12. Nu står hon åter med spetsläge och vi tror hon säljer sig dyrt från den positionen.
 • Ti Punch Broline fick hållas i ledningen senast och gav sig väl enkelt. Vi tycker hon är väl så bra om inte bättre bakifrån och vågar inte döma henne på en sämre prestation.
 • Bara Min har knallform och visat att inte ens stoelithästarna springer från henne i en handvändning. Farlig att glömma!
 • Valetta är även anmäld till Solvalla kommande onsdag.

>> Ranking

4 Princess S.W.
2 Linda’s Girl
10 Ti Punch Broline
–––
6 Bara Min
3 Ofelia O.E.
11 Vichy Grif
1 Valetta
12 I’m A Believer
–––
5 Othala
9 Ryssebo La Reine
8 Cheerful Rivner
7 Above All

>> Spetsstriden: Valetta utmanas främst av Linda’s Girl, men utifrån kan även Princess S.W. öppna över medel. Vi håller spetsjakten som vidöppen.

Intervjuer:
Valetta (1) gick bra senast som trea och har formen i stigande. Hon har tränat bra en längre period och känns som sagt på gång, men här är motståndet tufft och det behöver klaffa, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ofelia O.E. (3) är bra varje gång och håller fin form. Princess S.W. (4) var blek på Charlottenlund i slutet av förra året, men stark i Kalmar senast. Båda känns fina och jag tror på bra insatser. Jag tror att Princess S.W. tar en längd på Ofelia och därför är det lite fördel på henne, säger Peter Untersteiner.
Bara Min (6) fick ett snällt lopp senast, men gick också bra. Jag tycker att hon går ner i klass  och hon ska vara en av de som räknas i det här loppet. Som jag uppfattar det så är det inga riktiga startraketer och jag är sugen på att ladda iväg henne. Jag tror nämligen att hon kan öppna snabbt om man laddar. Når vi ledningen är planen att köra där och det blir jänkarvagn på nytt, säger Jan Henriksson.
Cheerful Rivner (8) har gått två banjobb och tränar riktigt bra inför comebacken, men från spår åtta blir det jobbigt. Inga ändringar är planerade på mina hästar, säger Peter Untersteiner.
Ti Punch Broline (10) är bra igång och håller sin fina form. Hon gynnas om det blir högt tempo, men jag har väl ändå lite svårt att se henne vinna loppet. Kan hon vara bland de tre-fyra främsta får vi vara nöjda. Inga ändringar är aktuella i dagsläget jämfört med senast, säger Roger Walmann.
I’m A Believer (12) har fått ett tråkigt startspår, men samtidigt suttit långt bak i de senaste starterna och ändå spurtat till sig topplaceringar. Hon har körts rätt så snällt och vi känner att det går att starta tätt nu när det ändå är hemmaplan så får hon ta det lugnt en månad efter. Det blir sannolikt svårt att hinna fram och hennes möjligheter beror ju helt och hållet på hur loppet blir kört, säger Stefan P Pettersson.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Religious var ute i bronsfinal i lördags och gick fort över mål efter invändig smygare. Han står kvar i klassen och har visat att han duger gott, men det krävs lite klaff från det här utgångsläget.
 • Ronaldo Malibu har mött vår tipsetta flera gånger. Näst senast tog han ledningen, men galopperade. Gången efter togs han lite lugnare från start, men avgjorde snyggt via 1.10 sista 700. När duon möttes på Vermo i december var Religious mer spelad (från spår elva) än Ronaldo Malibu (från spår nio), men den sistnämnde avgjorde lätt från vinnarhålet, samtidigt som Religious avslutade fint från femte ytter.
 • Thriller N.P. gav inget formbesked i comebacken, han galopperade och visade 1.14,8/2.000 meter med 1.13,6 sista 1.000, men är både stark och snabb nog att fälla det här gänget. Thriller är kanske vassast utan skor, men har tre segrar på sju försök med skor på svensk mark. Överpace skulle vara ett extra plus.
 • Zio Tom Jet tror vi kan få ledarryggen. Han avslutade 1.09 sista 400. Enda gången från innerspår höll hästen ledningen, men här är det kvickare (och gasgladare) hästar utvändigt. Vinnarhålet kan visa sig göra skäl för namnet.

>> Ranking

7 Religious
3 Ronaldo Malibu
8 Thriller N.P.
–––
6 Taiga Woodland
1 Zio Tom Jet
–––
4 Joe Martini
2 Mitos Gold
9 Yankee Boy
12 Boulder Luke
10 Wind Knight
11 Tiger Marke

>> Spetsstriden: Zio Tom Jet bör hålla ut Mitos Gold, men båda är snabba. Ronaldo Malibu spetsade lätt näst senast, men rullade över i galopp och togs lugnare senast. Taiga Woodland är en rusare som ”alltid” forceras till ledningen och dessutom är både Joe Martini och Religious klart över medel från start. Känslan är att Taiga Woodland sitter i ledningen efter en bit, med Zio Tom Jet i rygg, men det kommer gå undan!

Intervjuer:
Joe Martini (4) gick bra senast bakom Perfect Dynamite och håller god form. Han har ett bra läge, är okej från start och med en fin resa kan han säkert sluta trea-fyra, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Thriller N.P. (8) galopperade senast när det var voltstart och fick ett mycket nyttigt lopp i kroppen. Han känns bra i jobben och jag tror att formen är fin nu. Det är inget plus med skor, men jag tror att det finns andra i fältet som är mer missgynnade. Autostart är ett klart plus och hästen är bra för klassen och tål lite jobb. Jag tycker att han ska räknas, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Yankee Boy (9) tror vi lade struplocket fel senast och därför fick han inte luft. Nu ska han få en halsplatta på sig och vi hoppas att det ska fungera bättre och kanske även hålla honom lite lugnare. Hästen gick ett bra jobb i måndags och jag tror att han kommer gå ett bra lopp, säger Stefan P Pettersson.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Reverend Wine har fått pusta kort. Han höll bra efter att ha fått en tryckare i spets senast, gången före vann han från ledningen. Hästen är inte beroende av tätposition och klarar distansen, han har fyra segrar på nio försök över 2.640 meter.
 • Martin de Bos har suttit illa till två gånger på raken, men avslutat starkt utan att hinna fram. Det finns risk för dryg inledning och knackig position på nytt.
 • Perfect Dynamite årsdebuterade med mersmak och avslutade 1.12,7 sista 800 från fjärde ytter och tredjespår sista 750 meterna. Han är väldigt kvick ut, men riskerar ändå invändigt svar.
 • Roofie var med i silverfinalen i lördags och såg riktigt formstark ut som fastlåst. Han ser ut att vara på väg mot toppform och kan få fin resa från detta läge.
 • Lägg märke till att såväl Lövdala Principito som Grainfield Aiden åker ner i rankingen då de debuterar i silverdivisionen från knepiga utgångslägen.

>> Ranking

2 Reverend Wine
–––
7 Martin de Bos
4 Perfect Dynamite
3 Roofie
6 Dom Perignon
10 Lövdala Principito
12 Grainfield Aiden
5 Dizzy River
–––
9 Urgent Call
8 O.P.Q.C.
11 Smevikens Cruiser
1 Harpos Rockland

>> Spetsstriden: Reverend Wine är snabb, men utifrån finns Perfect Dynamite och Dom Perignon som båda kan öppna. Känslan är ändå att Reverend Wine har toppchans att nå ledningen, en position han har sex segrar på sju försök ifrån.

Intervjuer:
Reverend Wine (2) fick en planerad paus efter starten senast. Han fick fyra månader lugnt, men har sedan tränat på. Hans facit efter paus är riktigt starkt och jag tror att han är där jag vill ha honom. Vi har ju siktat mot det här loppet. Läget blev perfekt och han klarar distansen utan problem, det går att köra på honom, ta upp honom och köra igen. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Diederik Meilink.

Fakta

V75-förslaget 15 februari

V75-1: 1,2,3,6,7 (11,5)
V75-2: 2,7,8,10 (1,6)
V75-3: 8 G.R.J.’s Wolverine (6,1)
V75-4: 4,5,6,7,9,12,14 (15,1)
V75-5: 2,3,4,6,10,11 (1,12)
V75-6: 1,3,5,6,7,8 (4,2)
V75-7: 2 Reverend Wine (7,4)

5.040 rader – 2.520 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

”Dumle Loss är den bästa jag tränat”

Tidiga tankar: V75 Mantorp den 8 februari

Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V86-tips: 3 kraftfulla spikbud

Av
Pär Gustafsson
Googal med Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN
Googal med Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN

Kvällens V86-omgång känns inte jättekittlande. Den sportsliga kvalitén är låg och det är flera tunna lopp. Flera av favoriterna känns starka, men å andra sidan. Större lampor faller tyngre…

Maestro Crown (V86-3) har ruskigt bra styrka för klassen och är en storfavorit som blir svår att sätta krokben för.
Han tränar med Burning Man och Martin de Bos och har inga problem att hänga med. Jag tror att Maestro Crowe har jättefin form, men jag vill inte starta honom över 1.640 meter och det finns inte så mycket passande lopp just nu”, sade Petri Puro till Sulkysport i början av månaden.

Här är startlistor till dagens tävlingar i Sverige.

Troliga och roliga

 • Lass Revenue (V86-2) hamnade bakom en kall konkurrent senast och det är bara att glömma den starten, men han fick ett nyttigt lopp i kroppen och förutsättningarna är fina. Sexåringen är kvick ut och allra bäst med lopp på rulle. Jag ser gärna att Mattias Djuse frontar och släpper och sedan har Lass Revenue god chans att speeda till seger.
 • Zabul Fi (V86-5) känns klart piggast i det här gänget och femåringen har tidigare presterat bra med Carl Johan Jepson. Hästen har vunnit Count’s Pride Pokalen på Åby och är van tuffare motstånd. Zabul Fi är mitt givna förstastreck, men ett minus är att hästen varit struken för sårskada inför den här uppgiften.
 • Saga Doc (V86-6) hanterar lång distans även om 2.640 meter inte är något jätteplus. I årets två starter har sjuåringen fastnat med krafter i behåll och motståndet avskräcker inte.
 • Googal (V86-7) visade ganska gott kunnande som treåring, men räckte inte mot de allra bästa i kullen. Han var till exempel fyra i uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium och sexa i BC-semifinalen. Fyraåringen har knappt 200.000 kronor på kontot, men kapacitetsmässigt är han bättre och han var fin i årsdebuten med sparade krafter. Googals värsta konkurrent har sämre läge och varit borta länge – här kör Johan Untersteiner till spets och sedan är det toppchans!
 • Arnie Express (V86-8) avslutade fullt godkänt bakifrån senast och nu förstärker Björn Goop i sulkyn. Hästen har bra chans på ledningen och kort distans för första gången känns som det plus. Arnie Express har tagit sina vinster från pik och han är obesegrad efter tre försök i ledningen.

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

Betrodda som lever farligt

 • My Dream Art (V86-2) ser ut att bli favorit i debuten hos Timo Nurmos, men det är stor risk för grovjobb och det finns roligare segerbud. Det låter uppåt i träningen och blir maximal utrustning direkt.
  Hästen tränades i måndags och Timo tyckte att han var jättefin. Vi har förhoppningar att My Dream Art ska duga bra direkt. Vi kör direkt med goggles och jänkarvagn. Det blir både spännande ikväll och framöver”, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
 • Iron Creek (V86-4) gillar lång distans och har normalt en mycket bra uppgift på papperet, men jag har bättre spikar och måste göra ett försök att fälla den femårige fuxen. Och det finns ett par faktorer som talar för favoritfall. Hästen körs av ny körsven och har tidigare galopperat från just spår fem i voltstart. Dessutom har han varit sjuk (struken för hosta) inför den här starten. Bakom Iron Creek är det vidöppet och jag streckar samtliga i hopp om en riktigt bedövare.
 • Carotene (V86-7) har inte startat sedan i slutet av juli förra sommaren. Hästens tre vinster har kommit efter tidig ledning och från bakspår är fuxen överstreckad.

I övrigt

 • Nouvelle Madelene är den enda av stona i V86-inledningen som vunnit över lång distans.
 • Venivici Roc (V86-2) har testat mot de bästa i kullen i Italien och till exempel startat mot Vitruvio, men inte riktigt räckt bland topparna. Hästen har i alla fall fått hårdhet och intrycket i regidebuten skvallrar om att sexåringen duger mycket bra i nuvarande klass i Sverige. Venivici Roc hade inte varit speciellt läge hos Björn Goop inför Sverigedebuten och nu har hästen fått en rejäl vinterträning i Värmland. Måste tas på allvar direkt.
  Venivici Roc är mycket tränad och gått ett banjobb inne på Färjestad för ett par veckor sedan. Han kan säkert duga en bit på sin grundklass, men jag tror att hästen behöver lite tur för att segerstrida”, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
 • AmazingsurpriseNO (V86-4), eller Amazing Surprise som hon heter i födelselandet Norge, gör regidebut och första starten på svensk mark. Hon har inte imponerat och känns inte speciellt het i comebacken. Stoet galopperade i den senaste starten, vilket inte är noterat i det svenska programmet.
Fakta

V86-förslaget 12 februari

V86-1: 1,2,4,5,6,8 (3,7)
V86-2: 1,3,5,6,8,10 (12,4)
V86-3: 5 Maestro Crown (9,3)
V86-4: Samtliga 13 hästar (7,11)
V86-5: 2,4,6 (5,8)
V86-6: 3,6,7,8,9,10,11 (12,1)
V86-7: 6 Googal (11,9)
V86-8: 1 Arnie Express (2,5)

9.828 rader/2.457 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Exklusivt för dig som prenumerant
Läs senare

V75-tips: Äntligen framspår – jackpotdraget leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN

Många anade hög utdelning på V75 förra helgen när Åbytravet körde sju 15-hästarsfält, men skrällfesten uteblev och när krutröken lagt sig stannade utdelningen för sju rätt på 11.442 kronor. Femrättspotten frös inne och lördagens sjurättspott är förstärkt med 17.321.991 riksdaler.
Solvallas finalomgång inleds med en toppchans för Hevin Boko, men det är ett par småkluriga avdelningar och det kan ge fin belöning för sju rätt om man lyckas fälla ett par favoriter.

V75-strykningar

V75-1: 6 Miss Sober
V75-3: 11 Digital Ink
V75-5: 5 Sign Me Up Too

Här är startlistor i pdf-format till lördagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Hevin Boko slog värsta konkurrenten Ultra Bright från dödens i förra starten. Sexåringen har perfekt spår, går från alla positioner och med rätta blir hon klar favorit.
 • Umaticaya gör första starten hos Adrian Kolgjini. Hästen vann Fyraåringseliten för ston 2017, men har haft det tuffare som äldre.

>> Ranking

2 Hevin Boko
–––
5 Ultra Bright
4 Mulligan
9 Global Upper Style
8 Umaticaya
–––
3 Galactica
1 Queen of Sand
10 Fame Boko
7 Donatella Center

>> Spetsstriden: Mulligan försöker hålla Ultra Bright på utsidan. Hevin Boko har goda möjligheter att köra sig till ledningen efter första sväng – oavsett vem som vinner spetskörningen initialt.

Intervjuer:
Hevin Boko (2) har varit mycket bra en längre tid. I förra loppet laddas hon från start, hästen öppnade förbättrat och svarade för ett kanonlopp i dödens. Formen är riktigt bra och läget är passande. Vi får prova framåt och hon ska vara långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Mulligan (4) snubblade till 900 kvar senast, tappade mark och sedan var det chanslöst att ta något. Hon kändes jättefin i tisdagsjobbet och jag har en känsla av att hon kommer prestera riktigt bra på lördag. Jag ändrar ingenting, säger Thomas Uhrberg.
Global Upper Style (9) var inte fräsch senast och det var nog första gången hon galopperade i tävling. Nu känns hästen fin i träningen och hon var varit spänstig i två banjobb inför lördagens lopp. Jag tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Global Venture fullföljde starkt efter offensivt upplägg till dödens senast och nu har femåringen äntligen spetsläge. Hästen är kvick ut och karriärens fyra vinster har kommit från tätpositionen. Totalt har han sprungit i ledningen sju gånger, vilket resulterat i fyra segrar, två andrapris och ett galoppmisslyckande. Tränarsonen Johan Untersteiner har kört Global Venture en gång innan, då blev det seger och vi tror på spets-och-slut.
 • Il Duce Boko har mött tipsettan två gånger innan och vid båda tillfällena har Jägersrohästen vunnit och Global Venture slutat tvåa. Nu lär Il Duce Boko få göra mycket av jobbet själv och han får slå ur underläge med tanke på startspåren. Marc Elias är obesegrad efter tre försök bakom Il Duce Boko.
 • Indy D. är rejäl, men långsam ut och lär hamna bland de sista. Det kommer att krävs överpace första rundan för att sexåringen ska komma in i matchen på allvar. Alternativt att tempot dämpas och han kan söka sig fram i dödens in på slutvarvet.
 • Högstenastalldräng har snart samlat ihop till en seger. Nu körs hästen av Jorma Kontio för första gången.

>> Ranking

1 Global Venture
–––
3 Carlos Ken
8 Il Duce Boko
7 Indy D.
2 Enriko Ha
6 Högstenastalldräng
4 Sunday Sonata
5 Walther På G.
–––
9 Whitsun Madonna
12 Jackpot Band
11 Inshallah
10 Edmund

>> Spetsstriden: Global Venture har toppchans på ledningen.

Intervjuer:
Global Venture (1) är startsnabb och håller bra form. Vi får ladda för ledningen och håller han spets så kan det hålla hela vägen. Allt är normalt i träningen och nu blir det urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Carlos Ken (3) är precis som Global Venture en bra häst och de känns jämngoda, men med tanke på spåren är det lite fördel Venture. Hästarna duger i klassen och även Carlos Ken går med urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Indy D. (7) trubblade lite med travet i slutsvängen senast, Örjan misstänkte att det var stänk, in på upploppet tog han i bra och avslutade starkt. Han är mer stark än snabb och jag tror att tempot missgynnade honom senast. Han utvecklas fint, men riskerar att bli över härifrån. Jag har inte planerat några ändringar i dagsläget, säger Roger Walmann.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Elian Web var grymt bra och höll undan för Propulsion från ledningen på Bergsåker, men hästen verkar trivs betydligt bättre på banan i Sundsvall än på Solvalla. På Bergsåker är åttaåringen obesegrad efter tre starter och på huvudstadbanan har han två andrapris som främsta resultat efter fem försök. Däremot bör man väga in att konkurrensen har varit tuffare i Solvalla-loppen och visst har Elian Web bra vinstchans om han vinner starten.
 • Disco Volante vann ”bara” från ledningen tidigare, men nu kan hästen strida från alla positioner och på visade toppform är han ett givet segerbud.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande efter skadeuppehåll. Senast varnade stallet för att hästen inte var på topp med bara ett lopp i kroppen, men han avslutade underkant 1.10 sista varvet från dödens. Kan han gå framåt ytterligare med genomköraren i kroppen?
 • Olle Rols är kraftigt på gång och trots 1.08 sista 800 meterna senast fick han inte slag på Gareth Boko. Sjuåringen står noterad för fyra vinster på fem försök på Solvalla.

>> Ranking

4 Elian Web
5 Disco Volante
9 Gareth Boko
–––
6 Olle Rols
3 Baron Gift
–––
8 Narold Vox
12 Snowstorm Hanover
2 Västerboonthenews
7 Monark Newmen
10 Super Zantos
1 West Wing

>> Spetsstriden: Västerboonthenews lär köras på chans och Baron Gift startgalopperade från just spår tre senast, vilket bör innebära att spetsstriden står mellan Elian Web och Disco Volante. Med tanke på spåren är det fördel tipsettan Elian Web.

Intervjuer:
– Jag har Elian Web (4) precis där jag önskar inför lördagen lopp. Hästen är kvick ut och det ser ut att kunna bli ledningen. Han tränar normalt och är inte beroende av något speciellt intervall mellan loppen för att prestera bra. Möjligen blir det sommarskor, i övrigt inga ändringar och jag tror på bra segerchans, säger Katja Melkko.
Disco Volante (5) har fått bästa tänkbara startspår. Han gillar när han är en bit ut på vingen. Formen är fortsatt bra och uppgiften ser väldigt spännande ut för hans del, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (12) visade senast att han kommer att klara gulddivisionen, men det läget den här gången är helt iskallt för hans del. Om det blir ordentlig överpace kanske han kan vara fyra-femma. Förmodligen blir det öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Aura S.L. har visat en så pass hög högstanivå att hon mycket väl kunnat vara ett spikbud i det här loppet om det inte vore för det snäva startspåret. Hon galopperade direkt från bricka tre på Jägersro och riskerar att gå samma öde till mötes här.
 • I’m A Believer fick långt fram på Sundbyholm, men lade ner sig fint när det betydde som mest och avgjorde på ett riktigt plusbetonat vis. Egentligen känns inte som en glödhet segerkandidat i ett sådant här lopp, men på visad form och då toppen på loppet känns ovanligt svag så blir hon ett tidigt bud.
 • Dusty Shadow har vi högre upp i ranken än många andra. Det finns många hästar i det här loppet som lär försöka kastas ner invändigt och blir det därtill några galopper på vägen kan hon sitta som femma-sexa i andraspår. Med rätt ryggar sista 700 meterna kommer hon bli livsfarlig.

>> Ranking

2 Aura S.L.
6 I’m A Believer
15 Dusty Shadow
–––
10 Quiz Töll
5 Rapide Cash
7 Melizza
14 Under the Counter
13 Linda’s Girl
8 Very Many Legs
–––
9 Micro Vick
12 Seven Karats
11 Apple Rose
3 Dolly Dream
4 Chris Crystal
1 Afrodite Miguan

>> Spetsstriden: Få startblixtar. Rapide Cash har ingen på utsidan och bör kunna få en bra start. Vi tror hon sitter i ledningen.

Intervjuer:
– Jag hoppas att Chris Crystal (4) sköter sig och får en fin resa. Min häst slår inte en felfri Aura S.L, men det är inte givet att hon travar iväg. Det skulle vara en överraskning om Chris Crystal vinner och jag hoppas på pengar, även om det är en rejäl häst som alltid gör sitt bästa. Inga ändringar, säger Katja Melkko.
Very Many Legs (8) fick för tuff resa och det är bara att glömma förra starten. Nu kommer jag köra på chans och med klaff kan hon ta en god placering, säger Peter Untersteiner.
Quiz Töll (10) fick ett fint lopp senast och kändes väldigt bra. Hon gick jobb under tisdagen ilag med Mulligan och allt var som det skulle. Jag är inne på att hon rentav kan vara lite vassare denna gång med tanke på hur oregelbundet startande det blivit innan och tror hon är en av de som gör upp om tätplatserna om det stämmer lite, säger Thomas Uhrberg.
Seven Karats (12) fick bra resa senast och jag var lite besviken på henne. Hästen har gått med öppet huvudlag i de två senaste starterna och nu provar jag norskt. Eftersom det är voltstart blir det vanlig sulky, säger Peter Untersteiner.
Dusty Shadow (15) står dåligt inne i loppet, men gör alltid sitt bästa. Hon var duktig varje gång på sistone och med tanke på att det är många att runda så siktar vi på pengar, säger Jeppe Juel.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Hawk Cliff har presterat på en mycket hög nivå vintern igenom. Hästens enda tydliga begränsning är startsnabbheten, men från ett dugligt läge ska han åtminstone kunna få en vettig position mitt i fältet. Därifrån finns det flera olika möjligheter för Örjan Kihlström hur han vill agera taktiskt. I våra ögon är detta en svag silverfinal och Hawk Cliff är en tänkbar spik.
 • Pascha Tilly har snabbt tagit sig upp i klass, men visat att han står sig i sådana här sammanhang också. Han fick för långt fram senast på Sundbyholm och riskerar att gå samma öde till mötes här från samma svåra utgångsläge.
 • Doctor Doxey Zenz höll starkt mot Hawk Cliff på Bergsåker, men mattades senast på Sundbyholm efter att gått på i tufft tempo i ledningen. Han har startat på tätt en längre period nu och frågan är var det sätter sig?
 • Southwind Hydro avslutade positivt på Sundbyholm. Det känns ofta som han närmar sig en fullträff, men frågan är om hästen är tillräckligt komplett för att ta det där sista steget som gör att han verkligen får till det.

>> Ranking

4 Hawk Cliff
–––
11 Pascha Tilly
6 Doctor Doxey Zenz
2 Southwind Hydro
9 Pastor Power
12 Harran Boko
7 Flash Håleyd
–––
8 Niky Flax
10 Roofie
1 He’s A Diffacolt
3 Harpos Rockland

>> Spetsstriden: He’s A Diffacolt och Harpos Rockland gör upp i första skedet. Oavsett vem av dem som frontar så utgår vi från att det i skede två släpps till Doctor Doxey Zenz.

Intervjuer:
Southwind Hydro (2) avslutade jättefint senast och han är jämn och stabil i insatserna. Läget blev perfekt och det är ju bara att försöka hitta så bra position som möjligt. VI gör inga ändringar, men det är tufft emot och är han bland de tre främsta är jag jättenöjd, säger Roger Walmann.
Hawk Cliff (4) har varit bra en längre tid och han var riktigt fin vid segern senast. Formen känns fortsatt stark och från vettigt spår ska hästen vara med och kriga långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Niky Flax (8) var jättebra senast och är fint i ordning, men det känns nästan lite uppgivet från spår åtta. Roofie (10) var tvåa bakom Niky Flax senast. Jag tycker han var riktigt bra då med tanke på att han fick gå i spåren och det var en snabb avslutning. Hästen visar god form och kanske att han är något hetare av mina två utifrån ett lite bättre läge, men jag tycker ingen av dem är jättehet. Det blir inga ändringar på någon, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (9) känns bara bra i träningen och utgångsläget är okej. Han hävdar sig i silverdivisionen och kan sluta långt framme om det löser sig, säger Peter Untersteiner.
Pascha Tilly (11) presterade som förväntat senast och med lite bättre resa hade hästen kunnat kriga om segern på allvar. Jag har siktat hit och formen kommer att vara bättre med förra loppet i kroppen. Jag känner mig inte avsågad, men det krävs högt tempo, vilket det ser ut att bli. Vi fortsätter med sommarskor, vilket är ett klart plus, säger Jari Kinnunen.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Atik D.L. har imponerat våldsamt, men även om han var toppbra senast också var det kanske inte riktigt samma bett i fyraåringen. Han tål jobb och är givet hästen att slå på nytt. Det är dock stor dödensrisk även denna gång.
 • Det är ett riktigt getingbo bakom vår tipsetta, men intrycket på Hector Boko senast var av den kalibern att hästen måste räknas här också. Han gjorde jobbet utvändigt om ledaren, men kopplade säkert grepp.
 • Devs Dragon besegrade Atik D.L. senast från ledningen och eftersom vägen mot spets ser ut att vara krattad på nytt kommer hästen att leda länge.
 • Tänk på att Hobby de l’Iton säkerligen behövde loppet (tunn i spets) efter strykning senast och att El Gumpert höll fint efter överpace, men det var långsam avslutning, 1.17,5 sista 500.

>> Ranking

3 Atik D.L.
–––
10 Hector Boko
5 Devs Dragon
1 Hobby de Liton
4 El Gumpert
11 Volare Gar
7 Ingo
8 Arch Lane
–––
6 Bowling Triple X.
12 Capture
9 Italiano Boko
2 Show Time

>> Spetsstriden: Hobby de l’Iton är snabb, men borde få svårt att svara Devs Dragon som trivs förträffligt i ledningen och lär köras där. Hästen har åtta segrar på åtta försök i front!

Intervjuer:
Show Time (2) förstod inte att det var tävling när han startade i monté senast, men han skulle ha ett lopp i kroppen inför finalen och formen är lika bra som vid segern på Romme. Jag kör på chans och är nöjd med pengar, säger Barbro Carlsson.
Atik D.L. (3) föll med flaggan i topp senast och vi var jättenöjda med hästen. Han gick ett banjobb i måndags och hästen har tränat mycket bra, det känns positivt. Atik är medelsnabb från start och det ser bra ut på förhand. Formen borde vara lite vassare med förra loppet i kroppen och vi ändrar inget, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
El Gumpert (4) har inte startat sedan i december, men hästen har jobbat starkt och jag tror att formen ska vara lika fin som i starterna på sistone. Det är en kapabel häst som fortfarande är under utveckling och med vettig resa är han med långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Italiano Boko (9) var förvånande bra senast och det är verkligen en häst som höjer sig för varje lopp. Han stod tufft inne i klassen senast och han är färsk mot sådana här hästar. Vi gör inga ändringar och jag vill ligga lite lågt på nytt, säger Roger Walmann.
Hector Boko (10) var bra senast, men faktiskt inte som bäst. Resan var inte perfekt upplagd och vi ändrar lite på rutinerna och åker två dagar innan för att han ska få övernatta i lugn och ro. Han är mer stark än snabb och högt tempo skulle vara ett plus. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Jaap Van Rijn.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Bo C. avslutade ursinnigt från femte utvändigt senast utan att hinna på Religious i spets. Klockan visade 1.10,5 sista 1.000 och från perfekt spår är det god chans till revansch.
 • Man At Work staplar starka insatser utan att få vinna. Senast utmanade han från dödens, men allra effektivast är hästen på speed.
 • Grainfield Aiden är en stålman som tål hur mycket som helst. Utgångsläget placerar honom i B-gruppen denna gång, det lär bli långt fram.
 • För den som garderar brett vurmar vi lite för formstarke Randemar R.D. Glöm starten senast då han hängde i tredjespår runt om. Gången före avslutade han sylvasst, men senast han hade innerspår blev det fjärde invändigt.

>> Ranking

2 Bo C.
10 Man At Work
–––
12 Grainfield Aiden
1 Randemar R.D.
3 Franklin Face
5 Religious
8 Electrical Storm
6 Rocky Tilly
9 Eldorado Mearas
4 Radjah d’Inverne
–––
7 Önas Nougat
11 Remarkable Feet

>> Spetsstriden: Franklin Face håller nog ut både Religious och Önas Nougat och med tanke på den positiva insatsen i ledningen senast lär han provas där på nytt.

Intervjuer:
Randemar R.D. (1) känns bara fin i träningen. Jag tror inte att han kan hålla ledningen, men det kan bli fin resa och det var länge sedan han fick springa på innerspår. Han har kapacitet och med tur kan dyka upp i striden, säger Peter Untersteiner.
Bo C. (2) blir allt bättre för varje start. Jag var jättenöjd med honom senast och tror att formen ska vara ännu vassare på lördag. Hästen tränades i onsdags, var smidig och löpglad och jag har inget att klaga på. Jag tror inte att han behöver tur för att vinna och det gäller att Bo C. inte har för mycket oflyt. Han kan segra från spets, dödens och med ryggresa och det känns jättebra på förhand. Inga ändringar, säger Bo E Nilsson.
Religious (5) känns pigg och glad och håller jättebra form. Med tanke på att hästen är snabb ut kan det blir ledningen, men han är inte beroende av någon speciell resa. Hästen känns allt starkare för varje lopp och det ser ut som en bra segerchans. Nu kör vi med jänkarvagn för första gången i min regi, säger Nina Pettersson-Perklén.
Eldorado Mearas (9) har gått fint varje gång på sistone och Ulf Ohlsson var nöjd med hästen även senast. Allt ser bra ut i träningen och härifrån får jag köra lite på chans, säger Peter Untersteiner.
Man At Work (10) är värd en seger, men nu är det bakspår och det är alltid tufft i finaler. Han hade haft bekymmer med en hovböld inför Kalmar, han har inga problem nu och hästen har tränat riktigt bra. Med lite klaff kan Man At Work dyka upp i segerstriden, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Fakta

V75-förslaget 8 februari

V75-1: 2 Hevin Boko (5,4)
V75-2: 1 Global Venture (3,8)
V75-3: 3,4,5,6,9 (8,12)
V75-4: Samtliga 15 ston (2,6)
V75-5: 2,4,5,11 (9,12)
V75-6: 1,3,5,10 (4,11)
V75-7: 1,2,10,12 (3,5)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ OCH EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Solvalla 8 februari