Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: 2 sylvassa spetsvinnare

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Elian Web och Jorma Kontio. Foto Christer Norin/ALN
Elian Web och Jorma Kontio. Foto Christer Norin/ALN

Bergsåker har serverat en trevlig omgång med full fält, men vissa av avdelningarna känns lite ojämna och det är ett par favoriter som känns starka. Är det månne bäddat för låg utdelning och jackpot på Färjestad nästa helg? Värt att notera är att det är sista dagen med skotvång. Framöver får tränarna tävla hästarna med valfri balans och den 1 mars inträder även vagninfo.

Startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Fluke kördes snällt i Margaretas Tidiga Unghästserie senast och fastnade med krafter kvar. Stoet var betrodd i klass II-försöket på Bergsåker i mitten av januari, men hamnade då i dödens i tufft tempo och var ursäktad. Ulf Ohlsson kör fyraåringen för första gången och hästen har tidigare hittat till spets från springspår. Flukes två vinster har kommit från just ledningen och hon är ett rolig idé i ett vidöppet lopp.
 • Elche är inte helt att lita på, men tagit två vinster på rejält sätt på sistone och duger i klassen. Felfri lär han köras offensivt och han har en vinst på två försök i ledningen.
 • Royal T.N. vann säkert från ledningen senast, men är lite trög i ryggar och presterar allra bäst med tidig tätkänning.
 • Takata vinner inte så ofta, men han var duktig bakom Royal T.N. senast och streckprocenten lockar.
 • Bling Bling är på väg mot toppformen med två lopp i kroppen efter uppehåll.

>> Ranking

7 Fluke
2 Elche
9 Royal T.N.
–––
3 Takata
8 Bling Bling
1 Åsens Boogie
4 Bourne Dominion
6 Just Celebration
–––
5 Whispering Pines
12 Just In Time L.A.
10 B.W.Empress
11 Prince Hills

>> Spetsstriden: Fluke har bra chans på ledningen och hon har två vinster på tre försök i spets. Takata är värst emot i spetsstriden? Elche lär köras offensivt om han kliver iväg vettigt.

Intervjuer:
Fluke (7) hade svårt läge och kördes på chans senast. Hästen hade krafter sparade och förhoppningsvis får hon nytta av dessa på lördag. Jag tycker att voltstart är en fördel, hon är stabil och bara att skicka iväg. Jag tycker att hästen är klockren i ryggar, men vunnit två lopp från spets och det kan kanske vara läge att testa i ledningen. Taktiken bestämmer kusken och det känns inte som det tuffaste försöket. Nu blir det vanlig vagn. Senast skiftade jag från helstängt till norskt huvudlag, men det blev aldrig läge att dra skygglapparna, säger Lars-Göran Söderberg.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Odd Herakles var Nordens bästa kallblod ifjol och löste årsdebuten på finfint sätt. Normalt ska han greja den här uppgiften, men tioåringen är inte lika vass med skor på hovarna och det är många att runda.
 • Steinfaks vann efter lång frånvaro på Romme i slutet av förra året och tränaren låter strålande nöjd med nioåringen. Han står perfekt inne och är ett givet garderingsbud. Dock har han strulläge.
 • Ängsborken är väldigt bra, men sårbar som favorit. Femåringen är vass både från spets och i ryggar, men voltstart är ingen fördel. Det är inget givet att han frontar och det förekommer även viss galopprisk.
 • Björs Frej vann Svenskt Mästerskap ifjol och står löjligt fint inne penningmässigt. Hästen trivs mycket bra med Jorma Kontio.

>> Ranking

15 Odd Herakles
–––
8 Steinfaks
1 Ängsborken
2 Björs Frej
–––
9 Don Viking
7 Guli Rubin
5 Eld Rask
12 Bellfaks
4 Mino
3 Alfie
6 Jardar
14 Smedbofaksen
13 Art Kjarvald
10 Will Prinsen
11 Lex Peidei

>> Spetsstriden: Det är tveksamt om Ängsborken kan fronta. Alfie är snabb och troligen sitter Guli Rubin tidigt i ledningen från springspår.

Intervjuer:
Ängsborken (1) var jag nöjd med senast. Hästen känns stabilare och snabbare med autostart, men jag är nöjd med läget. Jag är tveksam om han kan hålla ledningen, men vi är på innerspår där hästen ska vara. Ängsborken är betrodd, men han är orutinerad och jag ser honom mer som en outsider, säger Jimmy Jonsson.
Guli Rubin (7) galopperade lite oturligt i jakt på ledningen senast. Han gick jättebra efteråt och var riktigt fin i torsdagsjobbet. Normalt sett är han ganska startsnabb och vi är allmänt positiva inför den här starten. Jag höjer ett varningens finger för Guli Rubin, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Steinfaks (8) skulle ha startat för en månad sedan, men det var dåliga förhållanden och jag vågade inte chansa med en häst som haft gaffelsbandsskada. Han gillar inte kort distans och det är dåligt med bra uppgifter. Därför gör vi långresan till Bergsåker. Vi har drygt 70 mil, åker fredag morgon och han är fin att resa med. Som det känns i träningen är formen bra. Steinfaks var fantastisk i ett banjobb i måndags och jag uppskattar att han är 40 meter bättre än vid segern på Romme. Om vi kan köra med sommarskor vore det en stor fördel. Ängsborken och Odd Herakles är tuffa konkurrenter, men med vettig resa slutar min häst långt framme. Odd Herakles måste gå med skor och har många att runda, men oavsett blir han nog svår att slå, säger Stian Eilefsen
Odd Herakles (15) var mycket fin i årsdebuten och allt är bra med hästen. Han har inga problem med resor och jag tror att han ska duga bra. Han tål att lägga en speed både från början och till slut och jag tror på god segerchans. Odd Herakles brukar gå barfota runt om, men nu blir det aluminiumskor och kanske brodd. Som vanligt blir det jänkarvagn och norskt huvudlag, säger Lars O. Romtveit.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Elian Web är obesegrad efter tre starter på Bergsåker och slog värste konkurrenten senast. Åttaåringen är snabb ut och har toppchans på spets och slut.
 • Disco Volante var kanske inte som allra bäst senast, men nu är det bättre distans och han ska utrustas med någon form av skygglappar. Sjuåringen skulle vara kraftigt gynnad av ledningen och det är ett stort minus att han har spår utvändigt om Elian Web.
 • Snowstorm Hanover är tredje snabbast häst på svensk mark 2020. Super Zantos är fyra på den listan.

>> Ranking

1 Elian Web
–––
4 Disco Volante
11 Linus Boy
2 Super Zantos
9 Snowstorm Hanover
–––
7 Narold Vox
12 Digital Ink
3 Höwings Star
6 Ajlexes Cubano
5 Let’s Dance D.E.
8 Magnifik Brodde

>> Spetsstriden: Även det är kvicka konkurrenter på utsidan har Elian Web toppchans på ledningen.

Intervjuer:
Elian Web (1) har vi varit nöjda med en längre tid och hästen känns som vanligt i träningen. Enligt kusken vann han med krafter kvar senast och läget blev perfekt. Vi siktar på ledningen och att han ska stanna där hela vägen. Elian Web bommar knappast ledningen och sedan är det toppchans, men alla lopp måste köras, säger Katja Melkko.
Disco Volante (4) tror vi tappade luften efter 500 meter senast, när han togs upp. Nu är det ett helt annat lopp och Ulf (Ohlsson) får bestämma efter värmningen om vi ska sätta på ett halvstängt huvudlag på hästen, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (9) blev rädd för en häst som sprang in i vingen och galopperade. Annars är hästen i bra ordning, distansen passar honom men läget är i det bästa och det är pengar som gäller, säger Stefan Melander.
Zack’s Zoomer (10) hade otur och galopperade senast. Jag har bestämt mig för att starta igång honom och härifrån har jag inga större förhoppningar, säger Stefan Melander.
Linus Boy (11) var duktig senast och har blivit allt kvickare. Hästen har tränat bra och formen sitter där, men det blir svårt från det här läget över sprinterdistans. Han är beroende av klaff för att segerstrida. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Imilie Boko kunde inte riktigt haka på Blownaway från vinnarhålet senast, men att bli besegrad av en för klassen riktigt bra häst är inget man behöver skämmas för. Hon har haft svårt att öppna vettigt ur volten tidigare, men då har det handlat om snäva startspår i två av tre starter. Från spår tre kliver hon garanterat iväg bättre.
 • Infinite Knight felade från start senast, men stod för en stark upphämtning. Hon är jättetidig för oss i detta lopp där varken toppen eller bredden känns särskilt vass.
 • Global Worthy är en tuff dam som inte räds att göra jobbet själv. Nu kan hon för ovanlighetens skull få en mer spårsnål löpning på innerspår och rentav löpa ut i ledningen.
 • La Norna är bra, men ingen given spetskandidat i våra ögon. Får hon göra för mycket jobb själv kan det bli problem.
 • Au Pair Girl var bra som V75-trea på just Bergsåker den 11 januari, men hur är formen efter strykning på grund av halsinfektion?

>> Ranking

3 Imile Boko
4 Infinite Knight
1 Global Worthy
–––
6 La Norna
9 Au Pair Girl
8 Whitsun Madonna
12 Global Teardrop
11 Saga Doc
10 Vanessa F.B.
2 Al’s Charmy Flicka
–––
7 Emilie K.
14 Gatelink
5 So Chic
15 Il Mio Dio
13 Carlos Texi

>> Spetsstriden: Global Worthy försöker hålla ut La Norna. Imile Boko öppnade okej från springspår näst senast och det finns en viss chans att även hon är med i spetskampen.

Intervjuer:
Imilie Boko (3) har äntligen hittat formen igen efter lite småproblem, hon hakade på starkt på fin tid senast. Hon gynnas av att gå på innerspår och skulle vi komma till ledningen tror jag det är ett plus. Det är en rätt så bra häst för klassen och inga ändringar är aktuella, säger Mattias Djuse.
Infinite Knight (4) galopperade från start senast i en strulig situation, men är normalt sett travsäker. Hon avslutade fantastiskt bra och normalt sett ska hon ta sig iväg felfritt från detta spår även om det kan behövas en safetystart. Jag tror hon är med långt fram, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Religious fick en tuff väg fram till dödspositionen på Mantorp, men var likväl nära att avgå med segern. Hästen gör topprestationer hela tiden just och har blivit jämnare i sina insatser. På visad startsnabbhet är det sannolikt att han vinner starten och sedan blir Religious svårslagen.
 • Alorac Mathbell har fått gå den tunga vägen i de två senaste starterna, men ändå krigat sig fram till seger. Han var inte med i några tuffare sammanhang över huvud taget under 2019, men nu bedömer vi det som att han vuxit in i klassen på allvar.
 • Cyrius d’Ariane vann stayerloppet under Finlandia Ajo-dagen ifjol. Han fick för långt fram till Vagabond Bi och Uconn Grif i lördags, men gick helt okej som trea. Vid segern dessförinnan hade han startat även vecka innan och det ska bli intressant att se om det kan lyfta honom lite ytterligare till denna uppgift.
 • Bestbyarsenal satt fast med sparade krafter vid V75-starten i januari, men vi ser distansen som ett minus för hans del.

>> Ranking

5 Religious
–––
9 Alorac Mathbell
6 Cyrius d’Ariane
1 Bestbyarsenal
3 Radjah d’Inverne
11 Give Me Ten
10 Ippon Futura
–––
12 Uncertain When
7 U.R.Amazing
8 Scarlets Mirakel
2 Tempel L.B.
4 Super Benny

>> Spetsstriden: Ytterst få startblixtar och vägen mot ledningen ligger öppen för Religious.

Intervjuer:
Bestbyarsenal (1) fick aldrig chansen förra gången vi var på Bergsåker och det finns en risk att samma sak upprepar sig igen. Han är nämligen inte startsnabb, men över tre varv kan man ju tycka att det ska kunna lösa sig så att man kommer ut någon gång i alla fall. Just distansen ser jag bara som en fördel för min häst och nu blir det första gången någonsin som Jomar Blekkan ska köra honom. Hästen kändes jättefin i tisdagens intervaller och jag tror han är med och slåss om tätplatserna bara det löser sig, men bedömer ändå två-tre hästar som för bra för att jag ska kunna tro att det ska räcka till seger. Vi har 40 mil till Sundsvall, reser samma dag och ändrar inget i balans eller utrustning, säger Stig Rönne.
Radjah d’Inverne (3) gick jättebra senast. Han har visat fin form en längre period utan att få utdelning och är helt klart bättre än resultatraden. Här ser det dock ut att vara några tuffa hästar med och det blir svårt att vinna, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Religious (5) är jag väldigt nöjd med för dagen. Hästen jobbade jättefint i torsdags och jag har varit belåten med insatserna på sistone. Han har hetsiga tendenser, men varit lugnare på sistone och om han fortsätter på inslagen väg tror jag på mycket bra segerchans. Även om det är lång distans hoppas jag på spets och slut. Det beror på förutsättningarna, men eventuellt blir det jänkarvagn på lördag, säger Nina Pettersson-Perklén.
Cyrius d’Ariane (6) var en besvikelse senast, men duktig gången innan. Hästen är stark och har varit ojämn. Han har varit lat på sistone, men jag har vässat honom i jobben och möjligen blir det någon ändring i utrustningen också. Hästen måste höja sig för att segerstrida, säger Katja Melkko.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Det känns snudd på obegåvat att fortsätta tjata om Man At Work som verkar göra allt för att inte vinna. Det finns helt enkelt inga ursäkter kvar! När värste konkurrenten fått ännu sämre läge får Man At Work en chans till. Senast avslutade hästen 1.12 sista 800, men såg ut att kvarta in kort före mål när greppet skulle kopplas.
 • Grainfield Aiden är en stålman. Han vann från dödens i lördags och trivs inte alls med att attackera bakifrån. Tränaren har aviserat en kort paus efter detta lopp och offensivt upplägg lär vara att vänta igen.
 • Sir Q.C. har visat allt bättre form på sistone och insatsen senast, från mestadels dödens, var klart plusbetonad. Före sig i mål hade han endast gulddivisionshästen Linus Boy. Det är lillsmyg på att Sir Q.C. kan nå ledningen, en position han har nio segrar ifrån på elva försök.
 • Malkin har väldigt hög högstanivå, men är ojämn. Remarkable Feet skuttar upp en klass (det gör även vår tipsetta) och riskerar bli över från start, han lär bli överstreckad. Perfect Dynamite var för laddad bakom startbilen senast, men toppfin i årsdebuten. Pass på!

>> Ranking

10 Man At Work
12 Grainfield Aiden
3 Sir Q.C.
–––
2 Malkin
1 Remarkable Feet
9 Perfect Dynamite
8 Dom Perignon
4 Electrical Storm
5 Zorro Swing
6 Importedfrmdetroit
7 Under the Counter
11 Weekend Fun

>> Spetsstriden: Inga startraketer öppnar lite för Remarkable Feet som dock var chanslös från innerspår för tre starter sedan med Erik Adielsson i sulkyn. Vi har känslan att såväl Sir Q.C. som Dom Perignon kan ta en längd vid full laddning. Den sistnämnde gör det absolut, det handlar mer om taktik och upplägg från åttondespåret

Intervjuer:
Remarkable Feet (1) har vunnit två raka V75-lopp och kommit upp i klass, men jag tror han kommer stå sig bra här också. Jag tycker det ser ut att vara ett lämpligt lopp att göra silverdebut i. Hästen är hygglig iväg utan att vara en raket och jag hoppas att det löser sig, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Sir Q.C. (3) var kraftigt förbättrad senast och gjorde ett bra lopp i dödens. Han fick snabba pengar på sig, men börjar bära dem bättre och bättre. Några segerförhoppningar har jag inte här, men han kan säkert vara trea-fyra, säger Stefan Melander.
Electrical Storm (4) sprang så fort han kunde senast och jag var nöjd, han var inte så långt efter i mål. Nu har vi vettigt läge och planen är att vara med lite bättre från start. Han har kunnat bli lite het, därför har jag inte velat skicka iväg honom från början alltför ofta, men den här gången känns det som att vi ska prova en bit. Jag tror väl ändå inte att han når ledningen, men en fin position ska det kunna bli. Han känns fortsatt formstark och vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Mattias Djuse.
Man At Work (10) har haft otur på sistone, men allt verkar bra och han är fint i ordning. Hästen gick jobb i torsdags där han var jättefin. Nu är det bakspår, men vi hoppas på stolpe in och Man At Work ska räknas med segerchans. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Strong Heartbeat ger ett läckert intryck och har lopp i kroppen. Enda plumpen kom i Kriteriekval där hästen inte var som bäst. Han har innerspår för första gången, men har öppnat vasst bakom startbilen tidigare. Det är något svårbedömt, men känslan är att han håller upp spets.
 • Mas Capacity är hetsig och svår att ladda med bakom bilen, men brukar forceras efter en bit. Det kan bli rejäl körning, vilket i så fall kan bjuda in övriga i loppet.
 • Soul Tan ströks efter värmningen på Solvalla 22 januari och är lite svårbedömd, men det är en skönhet på banan med hög kapacitet. Bilstart är ett plus och tidigt i karriären visade hästen startsnabbhet. Han har dock agerat lite mer spänt och osäkert vid sina senaste försök bakom bilen.
 • Daniel Wäjerstens duo Merritt (riktigt vass senast efter att ha forcerats till ledningen) och Bowling Triple X. (sämre senast då han inte fick det att bita bakifrån) har båda kunnande att vinna.
 • My Sweden får säkert många anhängare. Han har tagit de senaste tre segrarna från spets, övriga två vinster har tagits från tredje invändigt och så dödens då han vann debuten som tvååring i italienska Milano. Han hade varit struken inför årsdebuten senast och borde vara ännu bättre nu, men utgångsläget avskräcker för hans del.

>> Ranking

1 Strong Heartbeat
–––
5 Mas Capacity
6 Merritt
3 Digital Class
4 Soul Tan
9 My Sweden
10 Bowling Triple X.
–––
2 Classics Never Die
11 Angel Raziel
7 Denali
12 Mr Sånna
8 Jeppas Qurt

>> Spetsstriden: Strong Heartbeat är något långstegad, men borde ändå ha goda möjligheter att hålla ut övriga initialt. Risk finns för att Mas Capacity blir hetsig och forceras mot dödens efter en bit, men Strong Heartbeat är en riktigt bra häst för klassen.

Intervjuer:
Strong Heartbeat (1) var jättefin på Åby och har gått framåt med loppet i kroppen. Jag tror han öppnar bra härifrån och… ja, detta är en jättebra häst helt enkelt som jag tror är med i segerstriden, säger Jimmy Dahlman i Jörgen Westholms stall.
Classics Never Die (2) var lite tagen av förra loppet. Hästen fick lite vila, men nu känns han pigg och fin och formen ska vara bra. Från det här läget ska han kunna sluta fyra-femma och det blir inga ändringar, säger Lars-Göran Söderberg.
Digital Class (3) trodde Carl Johan Jepson hade vunnit senast om hon inte galopperat i sista sväng. Tyvärr kan hon vara lite så ibland. Annars känns hon jättefin och hon kan säkert dyka upp långt framme, säger Stefan Melander.
Mas Capacity (5) har varit bra, men han är knepig i loppen och jag vågar inte lita på honom till hundra procent. Hästen har höjt sig både mentalt och fysiskt i vinter och det ser bra ut. Man får inte glömma Mas Capacity med tanke på hur fin han känns i träningen, men det är inget spikbud, säger Katja Melkko.
Merritt (6) var riktigt fin senast och känns lika bra efteråt. Jag tycker att han borde räknas tidigt här också. Startsnabbheten är svårbedömd även för mig, jag vågar helt enkelt inte gissa hur han tar sig iväg. Merritt ska rankas överst av mina, nu passade det bra att Rikard kunde köra igen. Vi gör inga ändringar, säger Daniel Wäjersten.
My Sweden (9) var lugnt jobbad inför årsdebuten och var bättre än jag vågat hoppas på. Han är snabb ut och har kommit till ledningen, men i det längre perspektivet tror jag att den här hästen kommer vara bäst bakifrån. Han är knappt anmäld till några årgångslopp och vi får hitta utvecklingen på V75. VI kör med öppet huvudlag och jänkarvagn och även om jag inser att det är tuffare emot än tidigare ska det bli spännande att se vad han kan uträtta, säger Petri Salmela.
Bowling Triple X. (10) hade en dålig dag senast, utan att jag kan peka på exakt vad som störde. Jag hoppas givetvis att han ska vara bättre, men är inte alls säker på det. Med tanke på insatsen senast så får jag lägga upp det lite efter hur det känns och jag tycker som sagt att Merritt är en klart bättre chans den här gången. Inga ändringar, säger Daniel Wäjersten.
Angel Raziel (11) har bra form, men får dåliga lägen varje gång. Hästen är lat i ryggar, men brukar gå bra till slut. Vi möter tuffa konkurrenter och det krävs överpace för att vi ska kunna segerstrida, säger Nina Pettersson-Perklén.

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 29 februari

V75-1: 1,2,3,4,6,7,8,9 (5,12)
V75-2: 1,2,8,15 (9,7)
V75-3: 1 Elian Web (4,11)
V75-4: 1,3,4 (6,9)
V75-5: 5 Religious (9,6)
V75-6: 1,2,3,4,8,9,10,12 (5,6)
V75-7: 1,3,5,6 (4,9)

3.072 rader – 1.536 kronor

Expandera

”Den mest kompletta hästen jag tränat”

Tidiga tankar: V75 Bergsåker den 29 februari

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-2: 8 Vikens Brummer
V86-5: 7 Copimade

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,12,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

10.500 rader/2.625 kronor

Expandera

Framgång föder framgång

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Sport