Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Öppen jackpotomgång

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Magnus A Djuse kör ett av våra singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Magnus A Djuse kör ett av våra singelstreck inom V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bergsåker arrangerar veckans V75-omgång som är kryddad med sköna jackpotpengar. Prognosen säger att en ensam vinnare med sju rätt kan komma att belönas med 43 miljoner kronor vilket givetvis höjer intresset på förhand.

Skotvånget tog vid i torsdags och 55 av lördagens 89 deltagare inom V75-spelet tvingas nu ändra balans kontra föregående start.
Grisle Odin G.L. (V75-6) tillhör inte den skaran och det talar helt klart för honom i Dubbelcupens final. Öystein Tjomslands sexåring har besegrat de här konkurrenterna tidigare och vi tror att han gör det på nytt.

Indira Split (V75-4) gör däremot sin första skostart sedan i februari och blir mer av en chansning som singelstreck. Vi tycker dock att hon är härdad i så pass tuffa gäng och gått så pass bra att hon ska ha vettig chan satt lösa sin uppgift i Diamantstoet från mellanvolten.
Det finns hästar som startar 20 meter bakom som vi bedömer som jämbördiga så här pratar vi om ett sto som står rätt inne i loppet!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Bergsåker.

På nedanstående länkar kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Laredo Boko får starta tätt då han även var med i Klass I-finalen i lördags. Då tog Robert Bergh ett tidigt initiativ, kom ner i vinnarhålet in på slutrundan och tryckte sig slutligen loss när 75 meter återstod. Fyraåringen sköt till fint, men var en halv längd efter Imperatur Am i mål, men det hela slutade alltså med diskvalifikation på grund av trängning. Han jagar snabb revansch och med tanke på den kanoninsats han stod för i Walter Lundbergs Memorial i september som tvåa bakom High On Pepper så har vi ingen anledning att betvivla att han ska duga fint i denna högre klass.
 • Carl Halbak är i betydligt bättre form än vad resultatraden antyder och får plats i vår A-grupp. När han testade i ett bronsförsök näst senast på Sundbyholm kom han aldrig till från sjätte utvändigt utan gick i mål med sparade krafter och den saken upprepade sig i finalen i lördags där han såg riktigt tankad ut över målgången. Det här är en bra häst som ska kunna tåla ett mer offensivt upplägg nu efter några snälla resor.
 • Castor the Star satt fast med sparade krafter i tredje invändigt i Solvalla Grand Prix. Gången innan tappade han på Hidalgo Heldia från vinnarhålet, men det gick riktigt fort hela vägen den dagen och det var inte konstigt att han sprang på sig mjölksyra. Castor the Star är en effektiv spetshäst och det finns en viss möjlighet att han kan nå ledningen trots snävt startspår.
 • Corazon de B. såg riktigt fin ut då han fick löpa ut i ledningen näst senast, men kom aldrig till från tredje utvändigt gången efter i ett bronsförsöket. S.J.’s Caviar-sonen känns förnuftig och bör trampa iväg felfri från spår fyra.
 • Mellby Ironman var passerad av Albert Zonett när den sistnämnde galopperade 75 meter före måls enast på Umåker. Det var en okej insats av Mellby Ironman, men inte mer. Som favorit i loppet tycker vi inte att han är glödhet när vi dessutom är tveksamma till om han kan hålla upp ledningen från innerspår i volten.
 • Delightful Moment var tvåa i ett Klass I-försök på just Bergsåker i februari med skor på hovarna. Han var superfin vid spetssegern i Mikkeli näst senast trots en tuff öppning och spurtade även riktigt vasst senast i Lahti efter ett passivt upplägg. En kul outsider som är van att tävla med skor.

Rank:

A: 5-10-2 B: 4-1-11-6-12 C: 8-7-9-3

Spetsstriden: Lurigt då vi är tveksamma till om Mellby Ironman är rask nog att hålla upp innerspår i volten. Castor the Star var aningen på fel från spår fem i volten i Eskilstuna den 27 september, men höll sig på benen. Trampar han rätt får han upp accelerationen snabbt. Laredo Boko är ovan ett sådant här snävt spår. Turenne är vår spetsfavorit, men körs han verkligen i tät i såhär pass tuff omgivning?

Avd 2 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Grant Hall har plockat tre raka segrar och han har gjort det på ett övertygande vis. Senast var han ute i ett fyraåringslopp placerat inom V75-spelet under Sundbyholms Breeders Crown-dag och var aldrig nära att släppa grepp om loppet efter att kunnat forceras till tät efter ett knappt varv. Just ledningen har han nått under de här segerloppen, men vi uppfattar det inte som ett måste för Trixton-sonen att löpa först i fältet.
 • Underbarosåfin var knappt slagen tvåa i ett Klass I-försök i augusti, men har inte fått samma utdelning i de efterföljande lördagsloppen. Däremellan gick han en strålande upphämtning efter galopp på Solänget med 1.12,5 sista 1.400 meterna och det är mycket fart i den här fuxen. Skulle han lyckas ta sig till tät vilket vi inte alls utesluter ökar chansen.
 • L.L.Labero fick en tuff väg fram till dödens i comebacken och höll helt okej som trea. Han var tvåa i den här klassen i Örebro i augusti och står sig i omgivningen, men skulle öppningen bli för tuff här så är vi lite tveksamma till om han har moral nog för att hålla hela vägen.
 • Mafioso Lynx jagade Mysterious Lucifer i tredjespår de sista 700 meterna senast i Rättvik och höll starkt som tvåa. Han är knappast sämre nu med lopp i kroppen och vi påminner om att han vann ett V75-lopp den 23 december ifjol med skor på samtliga fyra hovar.
 • Hunting Widow var mycket rejäl vid dödenssegern näst senast, men hamnade på tok för långt bak gången efter och var chanslös att ta något. Hon är segstark, mer gynnad av medeldistans och har sin starkaste bit kvar när vissa andra får ”upploppseksem”.

Rank:

A: 10 B: 4-2-5-3-7-12-11 C: 9-6-1-8

Spetsstriden: L.L.Labero är rask iväg, men lär bli ordentligt utmanad av Underbarosåfin. Med jänkarvagn visade Mafioso Lynx påtagligt förbättrad startsnabbhet i Årjäng den 16 juli, men steget till att han ska ta sig förbi de invändiga känns väl stort.

Avd 3 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • Douanier har som bror till Villiam haft blickarna på sig sedan första stund. Han har inte varit i närheten av lika framgångsrik såhär långt även om det blivit fem segrar på tio starter, men känns i vilket fall som en häst av gott STL-snitt. De två senaste starter hästen har gjort över lång distans har utmynnat i övertygande segrar från dödens respektive tät och vi bedömer honom som fältets mest distansgynnade häst. Däremellan var han tvåa från dödens bakom den häst som vi har tvåa i vår rank och gjorde en minst lika bra insats den dagen. Douanier har inte öppnat snabbt från start såhär långt, men chansen att han kan komma ner i dugligt slagläge har ökat efter strykning på en invändig konkurrent.
 • Round Cube var hästen som besegrade Douanier på Solvalla den 2 november och han gjorde det på ett mycket rejält vis efter att forcerats till ledningen. Att vinna på 1.12,9a/2.140 meter i höstrusket är starka papper, men vi var inte lika imponerade av hans insats senast som trea även om han fick vandra utvändigt ledaren under slutrundan. Som sannolik ledare av detta lopp är han en värdig utmanare, men vi tror ändå att Douanier är mer gynnad av 2.640 meter.
 • Louis har tävlat barfota runt om mest varje gång under den framgångsrika hösten och är svår att bedöma på skor. Det är en skön, flegmatisk lunk i den här hästen som var smått överlägsen från ledningen vid senaste segern och som hade bra fart uppe när galoppen kom 150 meter före mål i just ett Klass II-försök i mitten av oktober.
 • Mercenary var ”hypad” inför comebacken senast på Bjerke då han togs ut i Klass II direkt efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Hästen fick dödens i tufft tempo den dagen och var slagen tidigt, men vi tar med oss den tilltalande värmning hästen stod inför loppet. Ready Cash-sonen var trea från dödens i ett Klass II-försök i juni över just lång distans och bör stå sig väl här.
 • In Love Mearas har fem segrar på sex starter, men det har handlat om enklare sammanhang. Senast blev han ensam på banan då Night Hawk galopperade i ledningen i slutkurvan, men sättet han gjorde det loppet på från dödens via 1.12,5 sista varvet var verkligen tilltalande. Cantab Hall-sonen startat från framspår för första gången bakom bilen och lär knappast skickas iväg med full kraft från bricka åtta.

Rank:

A: 5-4-6-9 B: 8-1-11-2-7 C: 12-10

Spetsstriden: H.C.’s Crazy Horse är en lufsartyp och slog på en galopp efter 25 meter från samma läge senast. Vi kan inte se honom hålla ut Drizzle som i sin tur utmanas av Round Cube som mycket väl kan få överta ledningen när det handlar om lång distans. Douanier har varit direkt långsam ut bakom vingen.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Indira Split kommer närmast från ett framträdande i Breeders Crown-finalen på Sundbyholm. Då fick hon en tung inledning fram till dödens innan hon efter hand blev avlöst, men det märktes när upploppet gjorde entré att den tuffa starten av loppet satt sina spår. Gången innan avslutade hon riktigt bra i semifinalen bakom Lara Boko och Infinity Sisu och här går hon ner i klass. Påverkar inte skotvånget henne för gravt så blir hon väldigt svårstoppad.
 • Dior Lilly höll starkt från ledningen näst senast i Gävle och fick först sig sig upphunnen i sista steget av Staro Onyourmarks. Senast på Bergsåker fick hon bestämma en bit och kunde gå ifrån till säker seger. Nu inleder hon från tillägg och når knappast ledningen på nytt, men hon spurtade till vinst från tillägg på Romme tidigare i år och går även bakifrån.
 • Kate River fick se sig besegrad av Global C.Lucky senast på Solvalla, men likväl har vi Kate River långt före i vår rank. Vi bedömer den sistnämnda som distans och skomissgynnad medan Kate River såg ut att ha svårt att hänga med över sprint senast och ska passa bättre över full väg. Sättet hon avlade maiden på näst senast från ledningen var riktigt plusbetonat, men vi bedömer henne till att även prestera bakifrån.
 • Xanthis Delicious stod med dubbla tillägg senast och kom aldrig in i loppet den dagen. Gången innan avslutade hon sylvasst efter en smygare som tvåa bakom Margareta Tooma och för två vintrar sedan presterade det här stoet riktigt bra med skor på hovarna. Därtill har hon vunnit två av de fyra senaste lopp där hon inlett från tillägg.
 • Impala Am satt kusken kvar i andraspår med senast när attackerna kom bakifrån. Hon fick chansen sent, men avslutade riktigt rappt via 1.11,7 sista varvet. Stoet har inte tävlat på skor sedan hon slutade tvåa i långa E3-kvalet i juni ifjol, men vi inbillar oss att det finns många som är mer missgynnade av skotvånget än vad hon är.

Rank:

A: 9 B: 10-2-15-13-14-11-3-4 C: 1-12-5-6

Spetsstriden: Global C.Lucky är en läcker travare som frontat med lätthet från samma spår tidigare. Vi tror att hon kommer förbi de invändiga och ser inga hot på utsidan. Full väg och skor runt om bedömer vi dock som minusfaktorer.

Avd 5 – Gulddivisionen, 2.640 meter

 • Born Unicorn gör sin första start med skor på alla fyra hovar på svensk mark på fyra år och kan tyckas vara en underlig tipsetta utifrån det. Vi jobbar dock med devisen ”lika för alla” och finner ingen anledning att tro att han ska vara mer missgynnad av skotvånget än någon annan. Hästen fullföljde bra som femma i C.L.Müllers Memorial efter att varit med i öppningen och galoppen senast i Smedträffen tar vi lätt på då han var ute i vida spår in mot första kurvan samtidigt som det gick fort. Här bedömer vi det som att vägen till ledningen ligger öppen och då är det fördel Born Unicorn.
 • Esprit Sisu fick ta dödens på Önas Prince under slutvarvet senast och höll farten bra via 1.10,5 sista kilometern. Han har bara fått med sig en seger detta år, men på intet vis gått dåligt. Vi påminner om att åttaåringen var trea i motsvarande lopp med skor på hovarna år 2020 och då från spår tolv och med galopp på vägen.
 • Selected News får svårt att hålla ledningen från innerspår, men vi har honom likväl i vår A-grupp. Harper Hanovers-tvåan avslutade 1.11 sista varvet i comebacken och vi tycker att han såg ut att vara oväntat redo direkt. Tar han ytterligare ett steg framåt med det loppet i kroppen och får chansen så har han alla möjligheter att segerstrida.
 • Milliondollarrhyme var inte alls sig lik i C.L.Müllers Memorial och det är möjligt att det loppet kom för tätt inpå Lotterialoppet i Neapel där han gick två tuffa lopp samma dag. Fredrik B Larssons häst är den springaren i loppet som är mest van vid att tävla med skor på hovarna av de mer betrodda och det är givetvis en plusfaktor.
 • Ferrari Sisu fick jaga från fjärde utvändigt senast i Halmstad, men bet i snyggt och hann fram till vinst via 1.11,2 sista varvet. Den forne derbytvåan gillar den dryga distansen och får spela outsiderrollen.

Rank:

A: 4-11-1 B: 10-8-3 C: 6-5-2-9

Spetsstriden: Weekend Fun är snabb iväg, men lär med glädje rygga första bästa och vi bedömer Born Unicorn till att vara den hästen.

Avd 6 – Dubbelcupen, final, 2.140 meter voltstart

 • Grisle Odin G.L. har haft en toppsäsong med 1,3 miljoner intjänat och verkligen etablerat sig som en häst för den yttersta eliten. Sexåringen gick en rejäl långspurt till vinst näst senast på Umåker, men fick se sig besegrad gången efter som storfavorit på Solvalla då han var på tok för dåligt ansluten bakom startbilsvingen och lade 20 meter på sina konkurrenter direkt. Därefter fick han en tuff väg fram till dödens och att han höll så pass bra som fyra som han ändå gjorde var strongt. Har inte det loppet satt sig mentalt på Moe Odin-sonen har han alla chanser att gå runt fältet för han är dessutom van vid att tävla med skor på hovarna.
 • Gorm stod 20 meter före Grisle Odin G.L. vid segerloppet på Romme den 29 oktober då den sistnämnde galopperade direkt. Nu står de däremot lika start och det blir givetvis tuffare att lösa uppgiften utifrån dessa förutsättningar. Gorm är i vilket fall bra vilket han visade vid såväl segern på Bergsåker näst senast där han löste uppgiften trots tredjespår utan rygg under slutvarvet och vid spetssegern senast på Bergsåker.
 • Wolt vann Dubbelcupens final på Solänget i oktober efter ett riktigt rejält slutvarv. Han höll bra son tvåa bakom Grisle Odin G.L. i senaste starten på Umåker och stod då – precis som nu – 20 meter före i det loppet. Att besegra favoriten blir tufft, men har han en sämre dag är Wolt en av hästarna som aspirerar på segern.
 • Ros Borken är en segervan herre som kommer underifrån. Han var riktigt bra vid spetssegern senast på Bergsåker där han drog i tufft tempo hela vägen. Leder länge, men knappast hela vägen.
 • Kavaleren har varit mycket rejäl vid sina tre raka segrar. Han galopperade dock kort efter start från snävt startspår näst senast och riskerar tappstart.

Rank:

A: 15 B: 13-8-1-5-9-14 C: 4-10-7-11-6-12-2-3

Spetsstriden: Ros Borken är klar spetsfavorit från innerspår i volten.

Avd 7 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Laradja Vrijthout var trea i Gulddivisionen på Bjerke i näst senaste starten bakom Zorro Wind och Stoletheshow. Då avslutade han bra från vinnarhålet efter att fått chansen för sent, men när han därefter sändes fram i dödens över full väg i silverloppet på Jägersro så blev det stumma ben. Nu är han tillbaka över den distans som vi bedömer passar honom bäst och trots spår sju finns det en rimlig chans att han kan forceras till tät. Hästen är mer van vid att tävla med skor än flertalet av sina konkurrenter och kan bli svårslagen.
 • Devils Tongue hade varit en given tipsetta om han stått med något av de innersta startspåren, men nu får han inleda från spår tolv. Det gjorde han även i Bronsdivisionen i Skellefteå för tre starter sedan och då var han tapper som femma efter att gått hela slutvarvet utan rygg i tredjespår. Gången efter höll han urtappert i en Breeders Crown-semifinal bakom Francesco Zet, men i finalen blev det galopp direkt. Att hästen är bra nog för att vinna tvivlar vi inte på, men uppgiften är verkligen inte enkel.
 • Fortune Mearas forcerade Jimmy H Andersson hela vägen till tät senast i Bollnäs och som hästen såg ut! Trots 1.12,3 första varvet så gick han bara undan över spurtrakan och övertygade stort. Fortune Mearas var tvåa i två Silverdivisionslopp föregående vinter och det faktum att han till skillnad från merparten av sina konkurrenter är van vid att tävla på skor är gynnsamt.
 • Huddlestone galopperade i instängt läge i slutkurvan på Romme. Gången innan gjorde han comeback och stod för ett starkt slutvarv i skymundan efter passivt upplägg. Hästen tog fyra raka segrar på skor föregående vinter, men då tävlade han i en lägre klass.
 • Mustang Racer var rejäl vid dödensvinsten i Boden, men kom inte till i Breeders Crown-semifinalen gången efter och felade direkt i Gävle. Han tävlade framgångsrikt med skor i början av treåringssäsongen, men det börjar bli gamla meriter nu.

Rank:

A: 7-12-5 B: 6-3-8-10-2-1 C: 9-4-11

Spetsstriden: Even’s Cool Boy var chanslös att fronta från samma läge på Bergsåker den 27 augusti i just silver. Merritt utmanas av Fortune Mearas och utifrån lär Laradja Vrijthout skickas med full kraft. Vi säger fördel för den sistnämnde som är riktigt rask.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 3 DECEMBER

Avd 1: 1,2,4,5,6,10,11,12 (8,7)
Avd 2: 2,3,4,5,10 (7,12)
Avd 3: 1,4,5,6,8,9,11 (2,7)
Avd 4: 9 Indira Split (10,2)
Avd 5: 1,4,8,10,11 (3,6)
Avd 6: 15 Grisle Odin G.L. (13,8)
Avd 7: 5,7,12 (6,3)

4.200 rader / 2.100 kronor