Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Står på tur

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Staro Mack Crowe och Rikard N Skoglund vid segern i Prix Readly Express i juni. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Staro Mack Crowe och Rikard N Skoglund vid segern i Prix Readly Express i juni. Foto: Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 89 kronor/månad till 899 kronor per år.

Söndagens V75-omgång utgörs enbart av Breeders Crown-semifinaler. När Barack Face och Joviality inte finns med öppnas klasserna för fyraåringar upp och de loppen är inte helt lättlösta.

Vi väljer dock att ta ställning i ett av de loppen. Staro Mack Crowe (V75-2) tycks aldrig kunna göra en dålig insats och det är ett under att han inte står med någon seger i resultatraden. Vinnaren av Prix Readly Express möter faktiskt lite enklare motstånd nu än vad han gjort på sistone och vi tror han löser söndagens lopp oavsett löpningsförlopp.

Motsvarande V75-omgång ifjol gav 71.234 kronor i utdelning och vi blir inte alls förvånade om utdelningen stannar strax under sexsiffrigt även detta år då flera avdelningar är lömska. Det skiljer inte särskilt mycket mellan spelfavoriter och lågprocentare!

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport kan du välja följande alternativ:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Roliga och troliga

  • Staro Mack Crowe (V75-2) gjorde ett topplopp som trea i Europaderbyt och visar gång på gång att han är en absolut kulltopp. Då vi tror att det kan strula för värsta utmanaren Miru Boko initialt och han får svar i spetskampen så ökar Staro Mack Crowes segerchans ytterligare i det här loppet.
  • Ester degli Dei (V75-3) har övertygat stort vid sina besök på svensk mark och stod bland annat emot tuffa ”pojkar” vid segern i Breeders Course-finalen på Jägersro i somras. Vi tror att hon är huvudet högre än dessa motståndare och löser uppgiften trots bakspår.
  • Every Day Elegant (V75-6) lät Preben Sövik oerhört nöjd kring inför debuten i hans regi. Då blev det galopp mitt i loppet på väg mot anfall, men hästen såg riktigt löpsugen ut och vi tar verkligen med oss Söviks positiva tonfall kring Maharajah-sonen. Från ett smaskigt utgångsläge kan han överraska i en vidöppen semifinal.
  • It’s Peppertime (V75-7) gjorde en ruskig insats på barfota runt om i derbykvalet i augusti och nu är det åter dags att nyttja den balansen. Tävlar han på samma nivå nu som han gjorde den där kvällen på Jägersro så går ingen säker för honom i det här loppet.

Betrodda som lever farligt

  • Adriatica (V75-1) övertygade stort då hon vann Svenskt TravOaks från dödens. Hon visade verkligen härlig inställning vid den segern, men nu riskerar hon att ställas inför samma tuffa utmaning med Kinglet Bird på insidan och det känns inte givet att resultatet blir detsamma.
  • S.G.Dracarys (V75-5) är bra och vann inte Kriterium Consolation på tur. Däremot är det här är en tuff uppgift från bricka sju med startsnabba konkurrenter på insidan och han lär inte få något gratis. För oss är detta en sårbar favorit.
  • Xanthis Harvey (V75-6) gör bra insatser för jämnan, men det är inte optimalt att ge sig ut i spåren med den här hästen vilket kan komma att krävas från spår elva. När de fyra främsta går till final så inbillar vi oss att han inte kommer ”klyvas på mitten” utan att Örjan Kihlström är väl så nöjd med att bara ta hästen till final.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 5 NOVEMBER

Avd 1: 3,5,9,10 (4,1)
Avd 2: 5 Staro Mack Crowe (3,6)
Avd 3: 9 Ester degli Dei (2,3)
Avd 4: 2,5,6 (11,1)
Avd 5: 2,3,4,5,7,8,9,10 (6,11)
Avd 6: 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 (1,12)
Avd 7: 1,3,4 (11,5)

2.880 rader / 1.440 kronor