Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Stjärnekipaget är bara bäst!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. vid en tidigare montétriumf på Vincennes. Under lördagen blir han storfavorit i Monté-SM. Foto Gerard Forni
Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. vid en tidigare montétriumf på Vincennes. Under lördagen blir han storfavorit i Monté-SM. Foto Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

SM-dagen är här och den är därtill kryddad så det förslår. Tre europeiska mästerskap ska likaså avgöras och klassen på tävlingarna är verkligen hög.

Spelmässigt tar det dock udden en aning ur denna omgång. Calgary Games (V75-6) blir storfavorit i UET Grand Prix vilket vi tycker är helt rätt och när därtill Mindyourvalue W.F. (V75-3) kommer till start i Monté-SM så känns det som att det finns två riktigt tunga favoriter som sannolikt vinner sina lopp.
Att den sistnämnde dessutom får Eric Raffin i sadeln känns sannerligen inte som något minus…

Desto lurigare tycker vi att de båda SM-loppen för den äldre eliten är. Honey Mearas (V75-1) står inför en tuff prövning mot äldre ston och i den öppna klassen har titelförsvararen Very Kronos (V75-7) lottats till bakspår.
De loppen är streckkrävande och det är där vi får hoppas att något kan hända för att vi ska få lite värde i vårt system.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Åby.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Sto-SM, 2.140 meter autostart

 • Honey Mearas steppar upp och möter den äldre stoeliten här i SM, men det finns egentligen ingenting som säger att hon inte ska klara av det. Vi har sett hur Kali Smart härjat mot elitston under hösten och Honey Mearas behöver inte alls var sämre. Derbystoet löste hon från positionen utvändigt ledaren, men där tror vi knappast att Örjan Kihlström vill placera henne denna gång med tanke på att det stundar Breeders Crown-semifinaler om två veckor.
 • Hevin Boko hamnade ”helt åt råttorna” i genrepet till detta lopp och det kändes som att Mika Forss gav upp. Hon står svårt placerad även här, men nu lär det vara mera påställt och vi blir inte ett dugg förvånade om Forss söker sig framåt mot dödspositionen så fort farten bedarrar.
 • Mellby Free har avslutat starkt två gånger i följd mot hingstar och verkligen studsat tillbaka efter en lite seg start på säsongen. Till skillnad från Hevin Boko har vi svårt att se henne vinna den tunga vägen, men med minst klaff på vägen är hon med i segerstriden.
 • Racing Brodda har också ryckt upp sig i de senaste starterna. Nuförtiden är hon inte lika kaxig när hon ska ge sig ut i spåren, men det här läget borgar för en position i främre träffen även om det kan bli svårt att ta sig ner i vinnarhålet på Dixie Brick med tanke på att Ultra Bright har bricka nio.
 • Activated blandar och ger. Hon är extremt svår att räkna på för oss som står vid sidan om, men likt Racing Brodda så ska hon placeras på övre halvan av ranken med tanke på det gynnsamma utgångsläget.

Rank:

A: 6-12-11 B: 2-3-1-9-8 C: 4-5-7-10

Spetsstriden: Dixie Brick tog sig förbi Racing Brodda senast och bör inte ha några problem att hålla ut henne när de står intill varandra. Fredrik Persson lär göra allt som står i hans makt för att hålla vinnarhålet med Ultra Bright från bricka nio.

Avd 2 – European Championship 3-years old  – 2.140 meter autostart

 • Ivensong blir vårt tipsval i EM för treåringar. Det är en chansning ska verkligen sägas med tanke på att hon kommer ha en flygresa bakom sig, men vi tycker inte att det här loppet känns ”hur bra som helst” och tror att hennes hårdhet på Vincennes kan fälla avgörande här. Platt bana tror vi kan passa henne ypperligt då det är en rask sort och nu ska det dessutom bli barfota runt om för första gången vilket därtill kittlar. I Frankrike är det förbud för treåringar att tävla barfota så här kan vi verkligen prata om en häst som det potentiellt sett kan ge god effekt på!
 • Aquarius Face har verkligen samlat ihop till en storloppsseger. Han var urtapper i uttagningsloppet till Svenskt Travkriterium och det kändes orättvist att han blev utslagen som trea. Skulle Adrian Kolgjini lyckas komma förbi vår nästa häst i ranken direkt är det inte alls omöjligt att han forcera hästen till ledningen och då är Aquarius hästen att slå för de övriga.
 • Cobra Killer Gar kändes som en ”superkanon” i början av året och gjorde bland annat en toppinsats som tvåa bakom Usain Lobell i Treåringseliten under Copenhagen Cup-dagen. Nu har det gått lite grus i maskineriet under sensommaren och början av hösten och det var tveklöst en missräkning att han inte tog plats i den italienska derbyfinalen. Denna gång kommer hästen att tävla barfota runt om för första gången och från stallets sida tycks man vara helt inne på att Cobra Killer Gar kommer leverera en topprestation denna gång. Till skillnad från Ivensong färdas dock Cobra Killer Gar på marken upp till Åby och även om han kom dit under torsdagen så kan en sådan långresa sätta sig i benen.
 • Ciak Bi var vi lite besvikna på i genrepet, men som sannolik spetshäst och på barfota runt om samt anmäld med jänkarvagn får han plats i A-gruppen.
 • Red Lady Express felade i spetsjakten i Oaksfinalen. Nu är det nygammal kusk bakom henne på nytt vilket kan vara positivt, men frågan är hur hon ska komma till i det här loppet…?

Rank:

A: 4-5-2-3 B: 6-8-10-9-12-11 C: 1

Spetsstriden: Lurigt då det är ny balans på flera av de betrodda. Ciak Bi bör komma förbi de invändiga och vi tror inte att Jorma Kontio vil rygga ett sto utan håller ut Red Lady Express. Cobra Killer Gar och Aquarius Face lär köras offensivt i skede två och kanske får överta istället?

Avd 3 – Monté-SM – 2.140 meter autostart

 • Mindyourvalue W.F. har fyra montésegrar på Vincennes och därtill två andraplatser på kolstybben så att han är en montéhäst av yttersta klass är fastställt sedan länge. Tidigare i år tog han hem Åby Monté Trophy efter en sevärd duell med Vitruvio där det gick pilsnabbt sista varvet, en start som för övrigt är hans senaste i denna disciplin. I lördags återkom hästen efter sex veckors tävlingspaus och gick ett helt okej lopp som tvåa bakom Selmer I.H. Det såg ut som han saknade fart i benen, men det lär han fått upp nu. I lag med Eric Raffin (en seger, en andra, en tredjeplats och en diskvalifikation på hästen från Vincennes) är tveklöst åttaåringen den sannolika vinnaren.
 • Rajesh Face har kommit igång och gjort två sulkylopp under hösten. Senaste insatsen var et klart fall framåt och mycket tyder på att han är på väg att återfinna storformen. Åttaåringen var favorit i det här loppet i fjol, men fick då se sig besegrad av Galactica med knapp marginal vilket faktiskt är hans senaste start för sadel. Sofia Adolfsson kan hästen utan och innan och jagar revansch.
 • Polycrates Face har fem raka segrar, men de är utsprida över 16 månaders tid. Senaste förlusten kom faktiskt i Monté-SM för två år sedan då hästen slutade fyra. I det skedet var han relativt färsk i eliten, men nu har han varit med lite mer. Hästen är anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir andra tillfället i karriären. Första gången – år 2018 – slutade det med galopp i ett sulkylopp.
 • Uncle Töll gjorde en toppinsats i montédebuten där han vann trots att han fick ridas utvändigt ledaren. Här är konkurrensen en annan och han får slå ur underläge.
 • Hector Boko har likaså knallform, men mot eliten hade vi gärna sett honom över sprinterdistans istället för medel.

Rank:

A: 3 B: 2-5-4 C: 1-7-10-8-6-9

Spetsstriden: Hector Boko, Rajesh Face och Star Advisor Joli gör upp initialt. Vi tror på den sistnämnde till tät trots spår tio, men att Rajesh Face kan överta efter 500-600 meter.

Avd 4 – Ungdoms-SM – 2.140 meter autostart

 • Gerben står verkligen på tur för att få vinna lopp igen. Fyraåringen gjorde en toppinsats senast på Färjestad där han avslutade riktigt starkt till tredjeplatsen i ett Klass I-försök från sjätte utvändigt. Från bakspår är han utelämnad på nytt och det kan bli för långt fram, men samtidigt är det mycket som tyder på att det kan bli en utdragen körning initialt i det här loppet.
 • Lucifer Sam fick också jaga från sjätte utvändigt i sin senaste start, men levererade en riktigt stark avslutning. Den här hästen har matchats i ganska tuffa sällskap under året och på intet vis gjort bort sig, men de framskjutna placeringarna har däremot blivit få. Vi påstår att han står bra inne i klass vad gäller kapacitet och från innerspår är han garanterad en vilsam löpning istället för att behöva jobba ute i spåren. Hamnar han inte för långt bak är han absolut stridsduglig.
 • Power Lane fick tuff press i ledningen senast och höll med tanke på det bra som tvåa bakom smygkörd konkurrent. Här tyder mycket på att körningen kan bli utdragen på nytt och då är frågan hur kaxig han är sista 100 meterna över full väg.
 • The Engine stämde det inte för i tid senast på Solänget då han var fyra i ett Breeders Crown-lopp. Hästen gav i vilket fall ett formstarkt intryck och vid full laddning har han vettig chans att hamna bra till direkt.
 • Romantico segade sig förbi till vinst på Romme. Vi tycker att det här motståndet är betydligt tuffare och är lite osäkra på hur han hamnar till i det här loppet. Rent historiskt har hästen fungerat bäst när. han fått löpa ut i fritt läge, men vi tror inte att han vinner från dödspositionen.

Rank:

A: 9-1 B: 3-6-7-5-2-8 C: 4-10-11-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan då trion Power Lane, Bravo Sabotage och The Engine samtliga är riktigt raska. Vi tror på Power Lane som anförare, men det kan verkligen kosta.

Avd 5 – European Championship 5-years old – 2.140 meter autostart

 • Aetos Kronos stod för en dunderprestation då han vann Jubileumspokalen på det tangerade löpningsrekordet 1.09,9a/2.140 meter. Jerry Riordans häst skickades iväg från start den dagen på ett sätt som inte gjorts tidigare och Magnus A Djuse fick verkligen det svar han hade önskat vad det gällde startsnabbheten. Såväl Aetos Kronos som hans stora utmanare har inte synts till i tävlingssammanhang sedan dess, men det låter som Halmstadhästen är förberedd för att leverera och med det bästa startspåret av de två betrodda blir han vårt tipsval.
 • Don Fanucci Zet är givetvis utmanaren som vi tänker på. Elitloppsvinnaren fick för långt fram i Jubileumspokalen, men det är möjligt att om han var i hundraprocentig form vid just Elitloppssegern så kanske han ”bara” var 98-procentig i Jubileumspokalen. Oavsett vilket hade han nog inte besegrat Aetos Kronos den dagen och hur han kommer prestera här känns inte enklare att lista ut då Daniel Redén börjat flagga för att ett Frankrikeäventyr senare i vinter kan vara aktuellt. Vi tar dock det säkra före det osäkra och ”tråklåser” på den duon.
 • Extreme är vi väldigt svaga för. Han slog elithästar på 1.09,7 på Lunden under den danska derbydagen och blev den snabbaste vinnaren på dansk mark genom alla tider. Gången efter felade han bort sig i Ålborg och fick aldrig det där genrepet som vi gärna sett att han hade haft inför denna tuffa uppgift.
 • Rackham radar upp toppinsatser och tycks bara gynnas av att tävla mot tuffa hästar då loppen ofta blir kört i högre och mer gynnsamt tempo för hans del. Det är dock en bit upp till de bästa och bättre än trea har vi svårt att se honom bli.
 • Amornero Roc härjade med besked på svensk mark i somras. Vi håller honom som en sämre häst än Rackham, men en placering som trea-fyra känns rimlig att han ska kunna ordna på sin startsnabbhet och gynnsamma utgångsläge.

Rank:

A: 6-7 B: 2-9-3 C: 5-10-1-4-8-11

Spetsstriden: Extreme och Amornero Roc gör upp i första skedet. Utifrån kommer såväl Aetos Kronos som Don Fanucci Zet. Även om Aetos Kronos öppnade klart förbättrat senast på Solvalla vågar vi inte ta gift på att han kan hålla ut Don Fanucci Zet om Örjan Kihlström verkligen bestämmer sig för att skicka initialt.

Avd 6 – UET Grand Prix – 2.140 meter autostart

 • Calgary Games behöver ingen närmare presentation vid det här laget. Timo Nurmos superhäst är alltjämt obesegrad och som han såg ut i uttagningsloppet – med skor på hovarna – så har formen konserverats efter Derbyfinalen. Visst går det att spekulera i olika typer av upplägg där Calgary Games får gå den eller den vägen och har den eller den hästen i rygg, men såhär långt i hans karriär finns det inget som tyder på att han ska släppa någon av kullkamraterna förbi sig. Vi spikar utan att tveka.
 • San Moteur vann det andra uttagningsloppet som kördes på svensk mark. Det hördes på Björn Goop i vinnarcirkeln att han var mer nöjd med sin häst den dagen än vad han var efter Derbyfinalen där hästen slutade trea och därmed är det rimligt att tro att San Moteur ska närmat sig Calgary Games till detta lopp. Därifrån till att han ska besegra honom är det dock ett steg och ovanpå det så ska det adderad att San Moteur kan galoppera om han laddas från start. Vågar verkligen Björn Goop försöka sig på att skicka när han har det i bakhuvudet?
 • Hirondelle Sibey vann det franska uttagningsloppet från dödens. Ingen som har sett henne sedan tidigare är ett dugg förvånad över att hon lyckades med den saken, men det ska sägas att det saknades några franska toppar i loppet och kanske är inte det här den allra värsta årgången som fransmännen plockat fram på senare tid. Hon är bra och hanterar flera olika typer av upplägg, men att det ska räcka hela vägen till seger känns svårt att tro.
 • Mister Hercules har fart så det räcker till och blir över, men det är knappast en tillfällighet att han har galopperat i tre av årets lopp. Hästen går inte att lita på till fullo, men vann trots Breeders Crown-finalen i Eskilstuna i höstas och behöver inte vara sämre än till exempel San Moteur.
 • Helgafell har haft ett kämpigt år, men senaste insatsen var ett klart fall framåt. Vi tror att han är den av de franska hästarna denna tävlingsdag som är allra mest gynnad av att tävla på tusenmetersbana och det ska verkligen bli spännande att se om hur långt en sådan ”nytändning” kan bära.

Rank:

A: 4 B: 2-3-5-7-1 C: 6-10-8-9-12-11

Spetsstriden: Det är alltid lurigt att översätta utländska hästarnas startsnabbhet till svenska förutsättningar, men vi tror inte att Hirondelle Sibey ska räcka till för att komma förbi San Moteur eller hålla ut Mister Hercules.

Avd 7 – Svenskt Mästerskap – 2.640 meter autostart

 • Brother Bill blir vårt tipsval i denna öppna upplaga av Svenskt Mästerskap. Hästen kommer från en toppinsats i Gulddivisionen i Bollnäs och som vi läser loppet är han den sannolika ledaren. Det är stentufft motstånd, men från den positionen vill vi ändå påstå att han är hästen att slå för de övriga.
 • Very Kronos fick ett tufft lopp i STL Open och höll bra som trea. Han vann det här loppet i fjol och gjorde det på nytt världsrekord så att förutsättningarna i sig är passande är vi väl medvetna om. Uppgiften är dock besvärlig när han inleder från bakspår och det kan bli strul från ett sådant här läge.
 • Upstate Face har fått ladda upp efter Jubileumspokalen och är givetvis lite svårbedömd formmässigt. Låt oss påminna om att han var trea i Hugo Åbergs Memorial och de instaser han stod för i SIlverdivisionen i juni var ruskigt vassa. Det finns inget som säger att han inte kan matcha de absoluta elithästarna utan vi vill verkligen behandla honom med respekt.
 • Esprit Sisu ska också ha det då han prenumererar på topplaceringar i tuffast tänkbara sällskap. Det var ingen tillfällighet att han spurtade hem STL Open utan hästen är het enkelt så pass bra att han kan slå eliten. Från spår sju kan det dock bli vingel initialt och det känns svårt att lista ut hur Daniel Wäjersten ska lösa det här loppet taktiskt för att det ska gå hans väg.
 • Milliondollarrhyme är också utskickad ut på ytterkanten av startbilsvingen. Han var tvåa bakom Esprit Sisu i STL Open och kom som skjuten ur en raket de sista 100 meterna. Hästen vann Svenskt Mästerskap 2019 och tycks vara tillbaka i samma dunderslag nu, men det går givetvis inte att blunda för problematiken som medföljer när man har spår åtta.

Rank:

A: 2-10-4 B: 7-8-6-3-11-12-5 C: 1-9

Spetsstriden: Brother Bill har god chan satt hålla ut Handsome Brad som lär vikas ner bakom per omgående.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 9 OKTOBER

Avd 1: Samtliga tolv hästar (6,12)
Avd 2: 2,3,4,5,6,8,9,10 (12,11)
Avd 3: 3 Mindyourvalue W.F. (2,5)
Avd 4: 1,9 (3,6)
Avd 5: 6,7 (9,2)
Avd 6: 4 Calgary Games (2,3)
Avd 7: 2,3,4,6,7,8,10,11 (12,5)

3.072 rader / 1.536 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Identifierad skrällspik

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Identity nyttjas som singelstreck i lördagens extrainsatta V75-omgång. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Identity nyttjas som singelstreck i lördagens extrainsatta V75-omgång. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid en av höstens absoluta höjdpunkter. Det handlar om Breeders Crown-semifinaler under söndagen i fyra olika klasser från vilka de fyra bästa i varje lopp tar sig vidare till finalen.

Just det faktum att de fyra främsta tar sig vidare från loppen kan göra att man inte väljer att köra lika offensivt som man normalt sett hade gjort eller låter bli att chansa i mer kritiska moment.

Vi spelar med dubbla singelstreck varav det ena blir klar favorit. Fifty Cent Piece (V75-1) har förvisso haft en ganska lång säsong, men den har ”bara” innehållit tio starter och inget tyder på att hon är sliten såhär i slutet av året. Från innerspår har hon frontat förut och vi tror att Robert Berghs sto spårar hela vägen.

Det kan bli knixigare för vår andra spik Identity (V75-3) att komma till, men vi bara måste ta chansen och gå fullt ut på henne. Hon fick chansen alldeles för sent i Oaksfinalen och gick i mål med sparade krafter som sexa. Utvecklingskurvan pekar spikrakt uppåt och det kan bli tuff kubbning initialt mellan några av de värsta konkurrenterna hoppas vi att hon avgör i spurten.

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Fifty Cent Piece (V75-1) har vunnit såväl Drottning Silvias Pokal som Stosprintern detta år och är ett riktigt toppsto. Vid det senaste tillfället hon hade innerspår bakom bilen höll upp tät utan problem och vi läser loppet som att det kommer gå vägen igen. För oss är det naturligt att inleda omgången med ett singelstreck.
 • Kavatosåfin (V75-2) tycks bli bortglömd trots att han vann sitt Kriteriekval efter att attackerat bakifrån. I Kriteriefinalen kördes han i ledningen och gick sig trött och på det ”ägget” tycks nu många glömma bort hästen. Vi ställer oss i andra ringhörnan och höjer en varningens flagg.
 • Identity (V75-3) stod för en mycket bra insats i Oakskvalet där hon gick en rejäl långspurt som tvåa bakom finalvinnaren Lara Boko. I finalen kördes hon mer spårsnålt, fick chansen för sent och gick i mål med sparade krafter kvar. Vi tror att det kan bli tuff körning mellan några av de mer betrodda hästarna i det här loppet och varnar kraftigt för Identity!
 • Readly Lavec (V75-7) var Derbyfinalist, men hamnade ”åt råttorna” den dagen och var chanslös att hämta avgörande längder på slutrundan. I Breeders Crown-loppet på Solänget gick han helt okej bakom Amalencius B.B., men såg inte ut att ha sin allra bästa dag. Nu blir det lite längre mellan starterna vilket kan göra honom gott och från ett bra läge har han god chans att få en fin position i främre träffen. Vi varnar för honom här.

Betrodda som lever farligt

 • Donizetti (V75-2) har varit med i tuffa gäng flera gånger under året och det kan vara så att hans säsong börjar bli lite lång. Han fick ett tufft lopp i Kriteriefinalen och får ofta göra mycket jobb själv då han inte är så startsnabb. Vi testar att gardera honom.
 • Red Lady Express (V75-3) var stor i nederlaget i European Championship for 3 year olds bakom smygkörda Ivensong. Här står hon inför en tuff utmaning med bricka åtta och det finns minst en riktigt snabb häst på insidan som säkerligen vill ta emot henne dessutom.
 • Barbro Kronos (V75-4) har gjort flera topplopp under året, men faktum är att hon alltjämt är segerlös under 2021. Vi tycker att hon har hamnat i det jämnaste och tuffaste försöket och tror inte att hennes väg fram kommer att bli så enkel då hon inte visat den där riktiga startsnabbheten såhär långt.
 • San Moteur (V75-6) vinner troligtvis det här loppet hur lätt som helst vid felfri avgång, men han ska just trampa iväg också. Det är möjligt att bakspår underlättar för den saken, men som megafavorit tycker vi inte att det är befogat att gå fullt ut på honom med tanke på just den osäkerhet han trots allt visat.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 OKTOBER

Avd 1: 1 Fifty Cent Piece (10,3)
Avd 2: 4,5,6,9,10,12 (1,8)
Avd 3: 7 Identity (6,1)
Avd 4: 2,5,7,10,11 (12,8)
Avd 5: 2,3,4,6,12 (9,10)
Avd 6: 1,5,9,10 (8,6)
Avd 7: 3,4,5,9,10 (1,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi slår isär låsen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Darah Bibo nyttjas som singelstreck i Örebro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Darah Bibo nyttjas som singelstreck i Örebro. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi står inför en smålömsk lördagsomgång i Örebro där de givna spikarna lyser med sin frånvaro. Däremot finns det två tydliga tvåhästarslås för många spelare, men vi väljer att slå isär dem båda.

I Silverdivisionen (V75-1) utmålas Emoji som ett tydligt hot till Admiral As, men vi tar ställning för den sistnämnde. Vägen fram till att eventuellt få överta ledningen tror vi kan bli för svår eller utdragen för Emoji och då ska Admiral As ha alla möjligheter att antingen avgöra via ett tidigt avancemang till dödens eller via en häftig slutrunda.

I Diamantstoet (V75-5) ser Darah Bibo och Svecak Palema ut att höja sig över mängden, men även här väljer vi att spela med spik.
Läser vi loppet rätt ska Darah Bibo ha god chans att överta ledningen efter första kurvan och när det nu åter är racerutrustning som gäller tror vi att hon håller hela vägen hem.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna i Örebro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.100 meter autostart

 • Admiral As gjorde bort sig som elva-för-tio favorit i Örnsköldsvik i lördags och vi vet att han faller ifrån mellan varven. Det finns sekvenser av loppen där han är känslig, men tittar vi på de senaste två lopp där han felat så har han haft spår långt in bakom vingen och galopperat i skeden där det antingen gått väldigt fort eller blivit tempominskning. Utifrån det perspektivet kan spår elva passa bra och hästen har visat mängder av gånger att han är förmögen att vinna sina lopp via olika typer av upplägg. Då vi inte tror att värsta utmanaren bara kan glida till tät så tycker vi att det är klar fördel för Reijo Liljendahls stjärna.
 • Emoji stötte på elithästarna senast på Bjerke och gick en bra långspurt som trea i ett lopp som vanns av Ble du Gers. Nu är han tillbaka i ordinarie klass och vi vet sedan tidigare att han håller väldigt god klass för detta sammanhang. Här tror vi dock att vägen fram till att eventuellt få överta ledningen kan bli utdragen och då ska det vara fördel för Admiral As.
 • Van Gogh Z.S. spårade hela vägen i silverförsöket i Skellefteå. Det blev hårt i mål gentemot smygkörde Even’s Cool Boy, men det tycker vi inte var så konstigt ut det var helt enkelt en väldigt rask häst som utmanade honom via open stretch. Här är förutsättningarna annorlunda, men vi påminner om att han avslutade jättebra som silvertrea från spår elva i Gävle för tre starter sedan.
 • Beartime fick jaga från tillägg i The Owner’s Trophy. Det såg inte ut som han exploderade i spurten, men han gick i vilket fall underkant 1.11 sista varvet och det var svårt att ta något.
 • Majestic Man var duktig femma i Gulddivisionen i lördags. Nu går han ner en klass, men det är sannerligen inga dåliga toppar han stöter på…

Rank:

A: 11 B: 3-10-2-7 C: 12-5-4-1-8-9-6

Spetsstriden: Här kan det bli en viss körning initialt. Dats So Cool, Syoss och framförallt Chapuy är alla raska iväg och ska Flemming Jensen försöka överta med Emoji i skede två så kan vi se att det dröjer en ganska bra bit in på loppet.

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter voltstart

 • Izor Sisu blir vårt chanstips i Klass II-försöket och vi sätter honom först i ranken utifrån att vi bedömer honom som fältets bästa häst. Näst senast på Solvalla fick han såväl en stygg öppning som göra jobbet själv sista 700 meterna, men han tog striden och vann före Marlon Boko vilket är en häst som verkligen går från klarhet till klar. Senast blev det galopp innan bilen släppte fältet och Izor Sisu är inte helt enkel, men en lugn avgång med voltstart kan vara fördelaktigt för hans del.
 • Fighter Simoni har bärgat tre raka segrar efter att fått ”börja om” i breddlopp. Han har lyft för varje start och var riktigt rejäl senast då han fick påbörja sitt arbete från djup köposition dryga varvet före mål. Nu är det god chans att han vinner starten från springspår och från ledningen kan han bli svårpasserad.
 • Prosecco står med det andra springspåret, men när det är Carl Johan Jepson som kör den invändiga hästen känns det nära nog omöjligt att spekulera i att han ska kunna ta sig förbi direkt. Statusen på Prosecco är i vilket fall riktigt god och det var verkligen inget att skämmas över att han fick se sig besegrad av den norska topphästen Run To You senast på Åby.
 • Rally Inge går jämnt och bra i vardagssammanhang. Nu spänner man bågen och det ska bli intressant att se hur han står sig här. Hästen har ett relativt brett register med såväl duglig styrka som speed.
 • Majestic Up återkommer efter en paus. Han står fortsatt kvar i Klass II trots ivrigt tävlande inom STL och har kunnande nog för att hävda sig om inte avsaknaden av lopp på fem veckor gör sig påmind.

Rank:

A: 10-6 B: 7-2-3-4-8-9 C: 11-5-12-1

Spetsstriden: Med Carl Johan Jepson som kusk bakom Fighter Simoni som därtill har det innersta springspåret kan vi inte tänka oss annat än att det är Orlando Vici-sonen som tar ledningen.

Avd 3 – Express Gaxes lopp, gulddivisionen, 2.100 meter autostart

 • Mellby Free tyckte vi inledde året lite halvdant, men nu har hon verkligen återfunnit sin gamla, höga nivå. Efter andraplatsen i Gulddivisionen på Färjestad bakom Missle Hill via en virvlande avslutning var det Sto SM som gällde och där höll hon starkt som trea efter att gjort allt jobb själv de sista 800 meterna. Nu har hon framspår för första gången på fyra starter och vi tror att Björn Goop kommer göra allt som står i hans makt för att sätta Mellby Free i tät.
 • Stefan Melander-tränade Click Bait och Per Lennartsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

  Click Bait är den givna utmanaren i spetsjakten och även vad gäller segern. Stefan Melanders häst var lite down under sensommaren och början av hösten, men senast i STL Open såg han ut att gå i mål med lite sparade krafter som fyra efter en vilsam löpning. Click Bait är kusligt startsnabb, men när han står sida vid sida med Mellby Free och har henne på sin insida är vi inte säkra på att han kan ta sig förbi. Gör han inte det tror vi att Per Lennartsson väljer att vika ner i rygg på Mellby Free om chansen ges.

 • Pinto Bob kan vara lurig att underskatta i det här loppet. Han vann Hallandsmästaren via en stark avslutning och såg därefter ut att ha sparade krafter när galoppen kom mitt på upploppet i Svenskt Mästerskap vid spårbyte. Lyckas Robert Bergh undvika dödens med sexåringen så kan vi absolut se Pinto Bob slåss om segern.
 • Milliondollarrhyme fick gå på i ganska tufft tempo framme i ledningen i Svenskt Mästerskap och blev trött på kuppen. Hästen blandar och ger i sina prestationer och det är lätt att tänka att han kan vara på retur, men så studsar han plötsligt tillbaka och presterar på sin högstanivå.
 • Wild Love vann ett väldigt billigt snabblopp senast på Jägersro från dödens, men vi tycker ändå att det var ett bra formbesked. Det känns som Wild Love är på väg tillbaka och då är Harper Hanovers lopp-vinnaren med och utmanar om segern i ett sådant här sällskap.

Rank:

A: 2-3-4 B: 11-5-1-9 C: 7-6-10-12

Spetsstriden: Här kan det bli kamp mellan Mellby Free och Click Bait. Den sistnämnde är egentligen strået vassare initialt, men när de står sida vid sida finns det en faktisk möjlighet att Björn Goop kan lyckas hålla ut startblixten Click Bait.

Avd 4 – Diamantstoet, ungdomslopp, 2.140 meter voltstart

 • Bon Bini blir vårt tipsval i ett öppet Diamantstoförsök där det är ungdomskuskar som sitter upp bakom hästarna. Hon gjorde nyligen ”minicomeback” efter fem veckors tävlingsuppehåll och kördes då passivt längs sargen in i det längsta. Hon sköt till bra sista 100 meterna och det såg ut att finnas mängder av sparade krafter över målskjutsen. Nu bör det finnas utrymme för ett mer offensivt upplägg och hon har tidigare visat att hon står sig fint i sådana här sammanhang.
 • Platinum Shine fick rena drömloppet i Fillies and Mares på Solvalla. Luckan kom som på beställning mitt på upploppet och hon avgjorde med knapp marginal före ledarinnan Karisma Boko. Innerspår på tillägg kan bli både en fälla och guldläge, men normalt sett ska hon trampa iväg så pass bra att hon åtminstone inte ska behöva bli fastlåst.
 • Nina Ginto stod med bakspår på tillägg även senast på Solvalla. Då fick hon jaga från sjätte utvändigt vilket blev drygt, men avslutningen till femteplatsen var helt okej. Det här loppet ser aningen tuffare ut, men hästen är i så pass god form att hon måste räknas.
 • Bolla Spritz är vår troliga ledarhäst av loppet. Hon fick bestämma i måttlig fart senast i Åmål och hade inga problem att hålla undan den dagen. Nu blir det säkert en lite tuffare prövning som väntar, men vi tycker att hon är bra och kan absolut se henne gå en tid underkant 1.15.
 • North Dakota är stallkamrat med Bolla Spritz och likaså en häst som visat härlig form på sistone. Hon vann från tillägg och med just spår sju näst senast, men här är det springband och det finns en risk att inledningen kan bli lite knixig om inte Micael Lindblom får den där riktiga skjutsen direkt.

Rank:

A: 11-7-15 B: 6-13-10-14-12-9-5-2-3-1 C: 8-4

Spetsstriden: Twilight Angel utmanas främst av Bolla Spritz. Vi säger knapp fördel för den sistnämnda.

Avd 5 – Diamantstoet, 2.100 meter autostart

 • Darah Bibo var en riktig ”surrhäst” senast på Solvalla efter att stått för en fantastisk upphämtning efter galopp i starten innan på Jägersro. Då var hon dock sämre, men stoet ska ha varit lite nedsatt av halsproblem den dagen och förväntas studsa tillbaka nu när hon åter är frisk och kry. Hon slog en så pass bra häst som Sharp Dream för tre starter sedan och när hon fick löpa ut i ledningen och vi tror att hon kan släppas till den positionen nu av de två invändiga, raska hästarna vilka vi inte tror körs i tät i sådan här konkurrens.
 • Svecak Palema tävlade med bakskor senast i Årjäng vilket måhända satte ner hennes förmåga en aning, men insatsen som dödenstvåa bakom Gardner Shaw var likväl riktigt stark. Nu är hon åter anmäld barfota runt om och Svecak Palema har verkligen övertygat på den balansen under sensommaren, men den här uppgiften blir inte enkel att lösa om Darah Bibo kommer till tät som vi spekulerar i.
 • Zante Grif galopperade bort en trolig seger senast på Solänget. Det kan mycket väl ha varit så att hon blev för lätt i balansen när hon tävlade utan alla fyra skor och nu återgår man till att köra henne med framskor. Gången innan i Diamantstofinalen satt hon fast med rubbet sparat och att formen verkligen sitter där är vi övertygade om.
 • Georgia Am fick gå i tredjespår hela slutvarvet i Dam-SM på Åby, om än med rygg fram tills upploppet. Hon avslutade helt okej som fyra och sammantaget var det en av hennes bättre prestationer bakifrån. Här står hon tufft inne på pengarna och kanske är det så att hon behöver nå ledningen för att kunna besegra såhär pass bra hästar.
 • Make More Cider var riktigt rejäl senast på Färjestad då hon avgjorde via 1.11 sista varvet. Nu är konkurrensen betydligt tuffare och hon står tufft inne på pengarna, men Scarlet Knight-dottern såg verkligen härligt formstark ut i senaste starten.

Rank:

A: 4 B: 11-9-5-6-10-2 C: 8-3-1-7-12

Spetsstriden: Vårt ställningstagande är lite av en chansning då såväl Tonique som Hickomisschampagne skulle kunna hålla ut Darah Bibo om kuskarna önskar, men vi tror de är ytterst tillfreds med hennes rygg.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.609 meter autostart

 • Eros Zola har haft ett toppår med sex segrar på åtta starter och kommer bli en av lördagens största favoriter. Faktum är att han har vunnit två heatlopp under året – via raka heat – och samlat på sig mycket prispengar den vägen i förhållandevis enkla sällskap, men vid segern på Forus i augusti visade han verkligen att han är en riktigt bra häst för denna klass. Han kan vinna på styrka, men kommer inte till dukat bord från spår tolv utan här vill vi testa att gardera med några intressanta kort.
 • Mister Donald såg inte slagen ut när galoppen kom in mot upploppet senast på Färjestad trots att han hade fått gå tufft på slutvarvet. Han är Björn Goops val i det här loppet och även om det inte blivit någon seger ännu på fem försök över lång distans så vill vi påstå att 2.609 meter passar honom väldigt bra då det är en tuff sort.
 • Fromheaven Idzarda är lätt att tappa bort efter två montéstarter där den senaste resulterade i tidig galopp. Låt oss påminna om det lopp han gjorde som tvåa bakom topphästen Zion Font på Åby den 14 augusti i Klass I-finalen och det faktum att Mika Forss nu ska köra femåringen för första gången tycker vi kittlar.
 • Frodo S. hamnade i en trött rygg senast på Solänget och fick ta en lite klurig väg för att komma loss. Han sköt till bra och har etablerat sig i den här klassen sedan flera månader tillbaka.
 • Condior fick rena drömloppet i rygg på ledaren senast på Åby. Han spurtade förbi Pere Ubu på ett snyggt vis, men vi tror inte att den sistnämnde hade sin allra bästa dag. Den här uppgiften ser klurigare ut då det blir svårt att få vinnarhålet på nytt och det inte heller finns något open stretch-spår att tillgå.

Rank:

A: 12 B: 3-6-2-9-5-4-10 C: 1-11-8

Spetsstriden: Carl Johan Jepson lär vara aktiv för att hålla ut Park View bakom Frodo S. och vi tror att han lyckas. Fullföljer han i tät i skede två eller släpper han till stallkamraten…?

Avd 7 – Klass I, 1.609 meter autostart

 • Hipster Am har visat härlig höstform och blir vårt tipsval i detta Klass I-försök där det kan gå undan rejält från början. Fyraåringen är riktigt rask iväg och vi håller honom som knapp spetsfavorit, men senast på Solvalla så visade han med all önskvärd tydlighet att han även kan göra loppen bakifrån så han är inte avhängd av att nå piken.
 • Vice Versa Diamant har gjort tre dunderlopp i följd och Katja Melkko tycks verkligen få ut allt ur den här femåringen som tidigare blandat och gett lite i prestationerna. Han har övertygat stort trots tuffa upplägg vid ett par av segrarna och trots spår tolv över sprinterdistans så ser vi honom som en tänkbar vinnare i detta lopp som mycket väl kan bli överpacat.
 • Hannibal Face. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

  Hannibal Face försökte vi fälla senast på Solvalla med tro om att han kanske kunde bli av med ledningen från spår ett eller stressa upp sig, men det fick vi äta upp! Hästen tog hand om ledningen och van på ett riktigt övertygande vis på urstarka 1.11,6a/2.140 meter. Det kan bli tufft för honom att fronta på nytt, men oavsett vilket är han med och gör upp om segern för hästen har verkligen en härlig utvecklingskurva just nu.

 • B.G.Pastor Jonte svek i tävlingsdebuten för Flemming Jensen då det blev galopp under anfall efter 700 meter. Nu är det ”chefen själv” som sitter upp i vagnen som givetvis lärt sig hästen bra i träning och backar vi bandet till sommarstarterna så gjorde B.G.Pastor Jonte flera toppinsatser inom STL.
 • Mateo de Reve var tvåa i Klass I på Bergsåker den 28 augusti, men därefter har han dels fått ett tufft lopp samt galopperat bort sig i slutskedet av ett tufft montélopp. Det är väldigt svårt att bedöma formstatusen på femåringen i nuläget och vi står över honom på vårt spelförslag.

Rank:

A: 5-12-2 B: 3-4-1-11 C: 8-7-9-10-6

Spetsstriden: Här kan det gå undan från början då hästarna från de sex innersta spåren samtliga är raska iväg. Det figurerar ett lätt snack om att Hannibal Face kanske, kanske ska tävla med jänkarvagn och ger det en extraväxel kanske han kan hålla ut Hipster Am som annars är vår spetsfavorit.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 OKTOBER

Avd 1: 11 Admiral As (3,10)
Avd 2: 2,3,4,6,7,8,9,10 (11,5)
Avd 3: 1,2,3,4,5,9,11 (7,6)
Avd 4: 6,7,11,13,15 (10,14)
Avd 5: 4 Darah Bibo (11,9)
Avd 6: 2,3,6,12 (9,5)
Avd 7: 2,5,12 (3,4)

3.360 rader / 1.680 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi älskar susarspiken!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Jörgen Westholm-tränade Your Dreamgirl är vår roliga spik på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Jörgen Westholm-tränade Your Dreamgirl är vår roliga spik på Solvalla. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är bara att konstatera återigen att V86 är ett fantastiskt spel. Efter sex avdelningar var värdet 1.481 kronor förra onsdagen, men när krutröken skingrats stack utdelningen iväg till över 200.000 kronor.

Det krävs så lite för att det ska ”skena” utdelningsmässigt och man behöver inte vara det minsta rädd för att spika favoriter på V86. Nej, det är ett överlevnadsspel och med två kantbollar på vägen så kan utdelningen snabbt stiga i höjden.

Just dubbla favoritspikar nyttjar vi denna onsdag då såväl Wolf of Wallstreet (V86-1) som Billi Time (V86-7) ser ut att ha få övermän i sina respektive lopp, men vårt tredje singelstreck går mer utanför boxen.
Your Dreamlove (V86-4) har stått på tur länge och nu tar vi chansen att gå på henne till låg spelprocent i ett stolopp där det inte kryllar av tuffingar. Nu måste det bara vara hennes tur!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Jägersro och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Det blir måhända lite långt mellan starterna, men Wolf of Wallstreet (V86-1) har klarat av det upplägget förr och det viktigaste är att han är fräsch och fin i benen. Hästen är en ypperlig spetssprinter och från ett utsökt läge så bedömer vi chansen att han spårar från start till mål som god.
 • Your Dreamlove (V86-4) spurtade jättebra mot hingstar i Klass I-försöket i Bollnäs och gick ett strålande slutvarv senast i ett lärlingslopp på V75 klockat till 1.10,5. Då fick hon ta upp jakten från åttonde utvändigt och visst kan det bli långt fram på nytt, men det finns också utrymme för att öppningen i det här loppet blir tuff. Då kommer hennes vassa spurt bita fint och vi bara måste ta chansen på detta tydliga formkort till låg spelprocent.
 • Billi Time (V86-7) är en segerstaplare som stod för en topprestation i genrepet inför denna start. Då vann han från dödspositionen och det var faktiskt ett ganska bra, danskt vardagsmotstånd som han stötte på den gången. Hästen är mångsidig och kan vinna ett sådant här lopp på flera olika sätt.
 • Faith Trot (V86-8) kom inte med i Oakskvalen, men stod för en toppinsats veckan efter i ”tröstlopp” där hon fick göra allt jobb själv sista 700 meterna, men ändå höll till tredjeplatsen. Sybille Tinters stallform är återfunnen och Faith Trot har visat sig vara så pass rejäl att hon absolut är värd en varning även mot äldre ston.

Betrodda som lever farligt

 • Summit in Sight (V86-2) höll nätt och jämt undan i Kjell P Dahlströms Minne i senaste starten, men det såg inte ut att bero på att hästen var trött utan det såg snarare ut att bli hårt i mål eftersom en annan häst var väl så kvick i benen när det blev speedkörning. Även om hästen är bra så tycker vi inte att han ska vara megafavorit i ett lopp som detta vilket innehåller flera rejäla silverhästar.
 • I.D.Excellent (V86-3) höll starkt från ledningen senast efter att blivit hetsig under loppets gång. Det är säkert så att hon är fältets bästa häst, men från spår elva i ett lopp där flera lär vara ”påslagna” så kan det bli långt fram och som favorit är hon inget vi vill gå fullt ut på.
 • Bellis Frontline (V86-4) är i absolut toppform och levererade som jätteskräll förra veckan, men därifrån till att hon nu ska vara favorit tycker vi är ett stort steg. Vi spikar till och med emot och därmed är det givet för oss att placera henne under denna vinjett.
 • Vi streckar Silver Bullit (V86-6) som kommer från seger och som är i bevisad form, men klar favorit tycker vi däremot inte att han ska vara. Man vinner inte lopp på beställning med honom och här finns det flera konkurrenterna som är i såväl lika god form som jämbördiga kapacitetsmässigt.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 20 OKTOBER

Avd 1: 2 Wolf of Wallstreet (7,3)
Avd 2: 1,2,5,6,7,9,10 (4,2)
Avd 3: Samtliga tolv hästar (7,6)
Avd 4: 11 Your Dreamlove (7,12)
Avd 5: 1,2,3,4,6 (9,5)
Avd 6: 2,3,4,5,8,9,11,13 (12,10)
Avd 7: 2 Billi Time (3,7)
Avd 8: 3,5,8 (10,1)

10.080 rader / 2.520 kronor