Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Sköna jackpotmiljoner

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Charliebrown Effe är en av två spikar i V75-omgången. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Charliebrown Effe är en av två spikar i V75-omgången. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Åby Stora Pris över mastiga 3140 m avslutar och är såklart omgångens höjdpunkt på Åby. Ingen klarade V75-gåtan på Rättvik i lördags, vilket betyder att nya sköna jackpotmiljoner ligger och väntar.

Vi nyttjar något av ett gammalt hederligt ”tv-system” den här veckan då vi täcker upp rejält i de båda inledande loppen och sedan blir lite tunnare mot slutet. Hail Mary (V75-7) blir stor favorit i huvudlöpningen och hur vi än vrider på det har vi svårt att gå emot. Intrycket senast som fastlåst var bländande och med Åbys open stretch lär inte Kihlström försätta sig i samma läge en gång till. Charliebrown Effe (V75-5) balanserar till att bli 50-procentig på V75-spelet. Så länge han håller sig där, eller strax under, tycker vi att han är omgångens näst bästa spik. Med ett tvåhästarslås i den tredje avdelningen har vi sedan råd att strecka på en del. Bland de lite mindre betrodda på vårt system vill vi lyfta Rotate (V75-1) och Nova Mahiron (V75-4) lite extra.

Här är startlistorna till Åbys V75-omgång.

Avd 1 – silverdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • Unico Broline var vi helt inne på senast och valde att spika då. Han svek oss inte och han placeras överst i rankingen även den här gången. Dock blir det gardering nu. Han fick åter ett jobbigt elftespår och det är en sak att lösa det på Axevalla, en annan att göra det i en final på Åby. Stämmer det bara någorlunda är han given i segerstriden.
 • Rotate varnar vi tidigt för. Han var ut i ett försök till gulddivisionen senast där Milligan´s School vann. Vår känsla är att formkurvan är kraftigt i stigande och för andra gången kommer han nu att tävla med rycktussar (första senast).
 • Gooner har dragits med svåra lägen bakom bilen på slutet (8-7-7). Nu lottades han till ett betydligt bättre spår och vi tyckte dessutom att avslutningen i Bollnäs skvallrade om gryende form. Knappast snabb nog att hålla någon ledning, men det är inte heller så vi ser honom vinna loppet. En smygare och fritt åt något håll in på upploppet, tack.
 • Adde S.H. är den som de tidiga spelarna gör till favorit, men vi köper det inte riktigt. Troligen är han loppets ledare och i spets trivs han. Ändå står det 2.140 meter i vårt program och det är inte hästens bästa gren. Det skulle kunna gå om han får bestämma en bit, men hos oss hamnar han i B-gruppen vad gäller ranking.
 • Galantis är väldigt lite påpassad av V75-spelarna. Trist läge såklart, men han gör alltid stabila insatser och senast höll han starkt efter att ha klivit fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål. Inget ont om Tyler Mifsud som kört hästen på förtjänstfullt sätt i de senaste loppen. Det är ändå lite skillnad när Magnus A Djuse nu hoppar upp bakom hästen igen. De båda har kamperat ihop en gång tidigare, då slutade det med en andraplats.

Rank:

A: 11-4-1 B: 5-8-10-6-7 C: 12-2-3-9

Spetsstriden: Många kan öppna, men flera kan nog tänkas släppa. Huvudspåret är att Adde S.H. är den kvickaste och sitter i ledningen in i första sväng.

Avd 2 – klass II, 2.140 meter, autostart

 • J.S.Peaky Blinders är ett roligt drag i en öppen final av klass II. Hästen kan rulla och fara lite i loppen, särskilt i inledningen, och då är vi inne på att Mats E Djuse passar alldeles utmärkt när han får chansen i sulkyn för första gången. Dessutom blir det jänkarvagn igen som näst senast och ett norskt huvudlag för första gången på länge. Sammantaget intressanta ändringar som gör att vi rankar honom etta.
 • Run N´Cola är ett tidigt och givet streck på kupongen. Satt fast med sparade krafter näst senast och levererade ett rejält slutvarv på Axevalla senast. Det maxas med barfota runt om och jänkarvagn den här gången och läget går inte att klaga på då hästen är snabb från start. Stall Mattias Djuses form ska heller inte underskattas för dagen.
 • Finndals Chasseur känns lite spännande och han åker upp i vår ranking. Det handlar om en startsnabb häst och från spår fem bakom bilen känns det som att Stefan Persson kan välja vilken taktik han vill använda sig av. Vi skulle nog spontant föredra om han tog sig till ledningen, släppte och sedan utnyttjade open stretch till slut. Då kan skrällen vara ett faktum.
 • Declan har inte varit sämre än trea på sina sex starter i år. Stall Wäjersten ångar på med full form och den här hästen är nu anmäld att tävla barfota runt om för första gången. Han har tjänat minst pengar av deltagarna i loppet, men det lär han inte veta om själv…
 • Cabasse fick bra hårdhet från försök och final i Sprintermästaren senast. Har fått pusta en dryg månad efter det och ska inte nonchaleras. Spåret kunde dock ha varit bättre och det krävs nog bra fart hela vägen för att han sedan ska kunna utnyttja sin styrka till slut.

Rank:

A: 3-2-5-1-8 B: 10-9-11-6-4-7-12

Spetsstriden: Mitt bakom bilen lär Finndals Chasseur ladda iväg det som går för att vara först till plankan – vi tror han lyckas med det. Huruvida Stefan Persson sedan vill köra i spets eller inte återstår att se.

Avd 3 – klass I, 2.140 meter, autostart

 • Parveny kommer med två raka spetssegrar och har så smått lyst av form. Vi är inne på att han mycket väl kan hitta till samma position igen – därifrån blir han då svår att tugga ner. Kretsen runt hästen siktar vidare mot Derbykval för den här herren och en finalseger inom V75 som genrep känns som ett troligt scenario.
 • Hidalgo Heldia gjorde bort sig med galopp redan innan start senast från samma läge som han har den här gången. Helt klart verkar han som bäst när han får löpa ut i sin fart hela vägen, utan några konkurrenter i vägen. Från framspår hade nog vår ranking i det här loppet varit omvänd. Nu får Conrad Lugauers häst nöja sig med att vara första utmanare.
 • Wish Me Magic gör det bra hela tiden. Han kunde inte rå på Hidalgo Heldia då de möttes i Halmstad 9 juli, men intrycket som tvåa var bra. Senast hann han aldrig bli tom efter en sen lucka och det är läge för en fin resa från spår tre bakom bilen. Ett givet platsbud och streckvärd om man letar outsiderbud.
 • Kron Vici Star har haft svårt att hitta stilen i år. Nu låter det dock från stallhåll som att fyraåringen är på gång igen och sprinterloppet senast bör ha fört honom framåt i form. Även han känns platsaktuell om det löser sig någorlunda efter vägen.
 • Midnight Special såg ut att gå mot seger senast, men utmanades rejält den sista biten och det slutade med målgalopp. Han gick bra som trea från skräpläge i Årjäng gången innan och nu känns läget mer intressant. Garanterad ett lopp på innerspår och lär då kunna avsluta bra.

Rank:

A: 4-9 B: 3-2-1-5-11 C: 6-7-8-10-12

Spetsstriden: Fördel Parveny som höll ledningen från innerspår i Rättvik under midsommarhelgen. Det finns några kvicka emot, främst Global Believer, men vi tror inte denne tar en längd sida vid sida med Djuses häst.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter, voltstart

 • Faeza Zet har höjt sig ett par snäpp då hon tävlat barfota runt om på slutet. Trots att man missade ledningen från springspår senast så var hästen bara bäst efter det att Claes Sjöström sänt fram utvändigt om ledaren. Det norska huvudlaget var oryckt, vilket borde betyda att det fanns tiondelar sparade. Om vi spekulerar i att hon åtminstone kan rekordsänka till 1.13,5 över distansen så kan det bli jobbigt för tilläggshästarna.
 • Nova Mahiron är en typ vi gillar och vi bara ”måste” ha med henne i A-gruppen då hon inte verkar bli särskilt hårt betrodd. Kan öppna snabbt och vi hoppas att gästkörande André Eklundh lotsar fram henne i ett bra slagläge. Då blir det intressant till slut. Anledningen till att tränare Thomas Uhrberg inte kör är att han deläger Biscuit från framspår och då måste köra denna.
 • Zanella är ingen helt enkel sort, men fart och styrka finns som räcker bra i klassen. Örjan Kihlström känner henne väl och även om spår åtta på tillägg aldrig är någon enkel uppgift så ska duon räknas tidigt här.
 • Jeans’n Passion gjorde vad vi förväntade av henne som spik i Halmstad näst senast. Loppet senast i Karlshamn glömmer vi då tränare Joakim Lövgren rapporterar att hästen inte alls gillade kurvorna på den banan. Lite tuffare nu i en final, men det här är ett rejält sto som aldrig kan räknas bort.
 • Nina Ginto levererade en vass avslutning när väl luckan kom vid upploppets början senast. Hon är kvick från start och bör kunna sitta bra till direkt. Får hon sedan ett lopp på lång väntan har hon alltid en vass trudelutt till slut.

Rank:

A: 6-13 B: 14-10-12-4-11-1-2-9-7-3-8-15-5

Spetsstriden: Faeza Zet bommade ledningen från samma läge i Rättvik senast, men Claes Sjöström får en chans till att pricka rätt från springspår med henne. Från innern är annars Biscuit rätt snabb i benen.

Avd 5 – bronsdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • Charliebrown Effe fick segerraden bruten senast, men det blev ett konstigt kört lopp i Eskilstuna och ingen skugga ska falla över hans avslutning – 1.09,3 sista kilometern! Innan dess har han övertygat stort på oss vid fyra raka segrar på svensk mark. Det vimlar av bra konkurrenter i den här bronsfinalen, men vi tror ändå att Carl Johan Jepson sitter bakom fältets allra bästa travare. Trots rätt hög spelprocent på V75 känns han som en given spik för oss.
 • Santos De Castella anser vi vara värst emot efter det fina intryck han gav vid spetssegern på Axevalla. Styrkan hos hästen är det inget fel på och han är dessutom rätt kvick i benen från start. Skulle Mats E Djuse hitta fram till tät innan vår spik så lär han prova att ta emot så länge det bara går.
 • Stenson var tvåa bakom Charliebrown Effe näst senast och tvåa bakom Zorro Wind förra gången. Det är alltså inte vilka hästar som helst Thomas Uhrbergs femåring har fått se sig besegrad av på slutet. Intressant läge för en smygare nu och snart är det hans tur att få vinna. Söker man rensare i kuponghögen ska han absolut streckas.
 • Zorro Wind hade full koll på händelserna senast. Nu drog han ett halvsvårt spår bakom bilen och det vill till en del klaff på vägen för att han ska kunna utmana vår spik. Ett givet platsbud ska han dock ses som.
 • Bugatti Miles känns det ”konstigt” att ranka ner som femma efter insatserna på sistone – ett kvitto på vilken hög klass loppet håller. Daniel Redéns häst har tidigare mest levt på styrka, men på slutet har hans snabbhet också kommit allt mer. Bakspår är jobbigt en finalomgång på Åby, men med hård och jämn fart i täten lär han fälla många.

Rank:

A: 5 B: 1-9-7-11-3-2-6 C: 10-4-12-8

Spetsstriden: Med bra spår är vi inne på att Musett af Djupmyra åter tar hand om ledningen. Senast kördes hon i den positionen, nu tror vi Tomas Pettersson släpper. Om då Charliebrown Effe är först fram känns loppet mer eller mindre över. En joker i leken är dock Santos De Castella från innerspår om denne skulle lyckas försvara spets.

Avd 6 – Ragnar Thorngrens Minne – 2.140 meter, autostart

 • Donizetti fick det inte alls att fungera i Visby senast. Sett till intrycket gången innan på Solvalla bör han räknas tidigt den här gången. Då fick han nämligen göra en hel del av grovjobbet efter att ha blivit hängande i tredjespår när attacken sattes in. Nu är läget bättre och om hästen hittat fjolårsformen kan han mycket väl vinna det här – vårt första streck.
 • Type A. hade nog fått tipsettan om vi hade varit säkra på formen. Han svarade för en stark insats som trea i ett lopp som Best Ofdream Trio vann senast. Efter det har hästen dock varit struken och även om tränare Frode Hamre inte tror att det ska ha någon större betydelse så drar vi öronen åt oss lite. Björn Goop har inte kört sedan i våras och det kan ge en liten extra kick.
 • Seven Nation Army är den troliga favoriten och det är inte så mycket att säga om efter den senaste insatsen. Avslutade sylvasst över upploppet då och hann fram till seger. Det är halvvarvet längre distans den här gången och även om han hanterar det så är det knappast något plus. Fäller dock de flesta med rätt smygresa.
 • Akilles Face är svår att räkna på, men har han en bra dag och fungerar fullt ut finns fart som räcker och blir över. Avslutningen senast som tvåa var vass och kanske är det så att han har lugnat ner sig lite nu och fler stabila insatser i rad kommer? Hur som helst ska han med på varje seriös V75-kupong, även om vi inte vågar kalla honom för mer än en outsider än så länge med tanke på hans galopphistorik.
 • Larry Wood var tvåa i sitt försök till Sprintermästaren bakom Francesco Zet. Fick sedan en tuff resa i finalen och slutade oplacerad. Det strulade sedan för honom på Jägersro och med allt detta sagt är formen bättre än vad raden visar. Dock drar spår sju ner förhoppningarna en del och han är för oss bara ett av flera skrällbud i ett öppet fyraåringslopp.

Rank:

A: 2-11-10-5 B: 7-3-8-4-6 C: 9-1-12

Spetsstriden: Lite lurigt att läsa sig till hur det här blir kört. Full of Muscles har ett bättre läge än på slutet och tränare Per Henriksen låter intresserad av att se sin häst i ledningen. Väljer man ändå att släppa om man kommer först och istället utnyttja open stretch kan Immanuel K. vara den som tidigt sitter i täten.

Avd 7 – Åby Stora Pris, 3.140 meter, autostart

 • Hail Mary såg ut att ha hur mycket som helst sparat som fastlåst senast i Eskilstuna. Efter andraplatsen i Elitloppet låter tränare Daniel Redén helnöjd med sin häst och signalerade tidigt att man går för Åby Stora Pris. Nu är det dags och vi tror inte han sviker. Tack vare open stretch på Åby finns flertalet möjliga scenarion, men vi är ändå inne på att Kihlström gör det på enklast tänkbara sätt – leder från start till mål. Inge kioskvältare till spik såklart, men vi ser inte vem som rimligen skulle kunna utmana om hästen är frisk.
 • Best Ofdream Trio har sett ruskigt fin ut vid segrarna på slutet, särskilt på Jarlsberg näst senast då han bara bollade med konkurrenterna. En härlig utvecklingskurva i år på hästen och skulle han kunna hålla rygg hela vägen på Hail Mary den här gången så ligger absolut en andraplats inom räckhåll.
 • Brother Bill studsar lite upp och ner i prestationerna. Klen i Elitloppet och utan rätta draget även i Halmstad näst senast. Nu senast i Årjäng var det dock annat ljud i skällan. Upploppet var av allra bästa märke och det var på vippen att hästen hann fram till Don Fanucci Zet den gången. Fortsätter han på den inslagna vägen är han absolut en häst som kan dyka upp bland de tre här, även om spårlottningen var emot honom.
 • Moni Viking vann Åby Stora Pris 2020 med Björn Goop som tränare och kusk. Nu är det åter ”BG” som managerar fuxen som hunnit bli nio år. Känslan är att det saknas ett riktigt lopp i kroppen för att toppformen ska sitta där, men distansen gillar hästen och det är farligt att nonchalera honom helt om man spekulerar i favoritfall.
 • Kennedy har, om inte genomgått en metamorfos, så i varje fall utvecklats markant i regi Erik Bondo. Sonen till Lisa America har fem raka segrar nu, men den senaste är så pass långt tillbaka i tiden som 17 juni. Att han ska vara redo att direkt efter två månader matcha de allra bästa över tre kilometer känns ändå aningen långsökt. Osvuret är dock bäst.

Rank:

A: 1 B: 9-8-11-4-5-10-6-12-7 C: 3-2

Spetsstriden: Konkurrenterna lyckades låsa in Hail Mary då han hade innerspår senast i Eskilstuna. Över tre varv och inte lika startsnabba hästar emot, tror vi att Örjan Kihlström håller upp ledningen. Annars finns open stretch. Skulle något hända är Always Ek snabb om man väljer att ladda.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 13 AUGUSTI

Avd 1: 1,4,5,6,7,8,10,11 (12,2)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (3,2)
Avd 3: 4,9 (3,2)
Avd 4: 4,6,10,11,12,13,14 (1,2)
Avd 5: 5 Charliebrown Effe (1,9)
Avd 6: 2,5,10,11 (7,3)
Avd 7: 1 Hail Mary (9,8)

5.376 rader/2.688 kronor

Expandera