Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Åby – vi spikar Goops ”andrahäst”

Av
Tipsredaktör
Upplåst för dig som är prenumerant
Örjan Kihlström sköter Sulkysports singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Örjan Kihlström sköter Sulkysports singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi har toppsport på Åby där Åby Stora Pris givetvis är den stora begivenheten och något att se fram emot som V75-avslutning. Loppet avgörs över dryga tre varv och vi tror och hoppas att det ska kunna hända en hel del under resans gång. Inte helt lätt att sia om vem som ska belönas med 1,5 miljoner kronor, men vi ger tipset till uppstickaren Bengurion Jet. Gardering rekommenderas däremot.

Vi spelar med enbart en spik i omgången och det blir Nymke Brigadoon i V75-3. Björn Goop kör själv favoriten Svecak Palema i loppet som har ett urtufft utgångsläge. Betydligt bättre läge har vår spik som vi tror spetsar med Örjan Kihlström. Spets gillar vi och spets i stolopp gillar vi skarpt. Nymke Brigadoon var inte som bäst senast, men vi tror hon är vassare nu och har vettig chans att leda runt om. Vi spikar inte favoriten utan en annan Goop-häst.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Följ den här länken för att spela V75 tillsammans med Sulkysports andelssystem.

Här är startlistorna till V75-tävlingarna med Åby Stora Pris.

***

Avd 1 – SM-Veckan Stayerlopp, 3.140 meter voltstart

 • Maestro Crowe är en riktig vinnartyp som Petri Puro lagt grunden till. Johan Untersteiner har även han lyckats bra med den här mycket rejäla hästen och framgångarna har fortsatt även om Maestro Crowe inte är helt hundra stabil. Han hade en sämre period ett tag, men senast var det gott gry i hästen igen som löste uppgiften på bra sätt. Här är det många att runda, men Maestro Crowe är rätta typen för att lösa detta.
 • Oracle Tile såg bra ut senast och avslutade fint lite i skymundan. En spurtstark häst och känslan är helt klart att Oracle Tile är värst emot favoriten. Strular det för favoriten så bör Oracle Tile ha fin chans.
 • Jimmy Arthur kan sno åt sig ledningen och får han sedan dämpa en smula samtidigt som de två ovannämnda kommer bort på något sätt så kan det mycket väl hålla hela vägen. Nu anmäld barfota runt om och som lite streckad är han tänkbar. Är dock lite vek mot bra hästar och vi står över honom.
 • Mister Donald gör det bra mest varje gång och lär svara för en ny bra insats. Han hakade på bra bakom M.T.Oscar senast.
 • Mystic Mom kan spurta bra om det serveras en fin ryggresa, men det måste nog klaffa med positionerna.

Rank:

A: 13-4 B: 2-12-11-9-6-1-5 C: 7-3-8-10

Spetsstriden: Troligt att Jimmy Arthur söker sig mot spets då Rikard N Skoglund borde vara mest angelägen av kuskarna på startvolten.

***

Avd 2 – Klass II Final, 2.140 meter autostart

 • Erv Zet har varit bra varje gång och vid förlusten näst senast blev resan lite för tung. Då tävlade hästen dessutom med skor och senast barfota runt om och från spets så blev det helt odramatiskt. Tanken är åter barfota runt om och visst kan det mycket väl bli ny seger. Nu har han emellertid bakspår över längre distans och han var lite väl löpglad senast. Är han det på nytt så kan det straffa sig över full väg som nu.
 • Global Beware kan vara rätta spetsdraget i loppet och han får tipset. Hästen är tillfixad och bör fungera ännu bättre än senast och det kan bli en ny spetsseger.
 • Howdy Quick förstärks med Björn Goop från ett helintressant läge och ska bevakas tidigt. Anmäld barfota bak nu.
 • Behind Bars är en stor och flott häst som kan betydlligt bättre än visat på slutet. Han har dock svårt att visa sitt rätta jag.
 • King Kong trivs bäst med tätkänning varifrån segrarna är tagna och läget är bra. Nu kan det bli barfota runt om. En fin häst med mycket kunnande inombords.
 • Upside Face avslutade mycket bra bakom Erv Zet senast och det blir åter barfota runt om. Peter G Norman dras med en del sjuka hästar i stallet ,men vid sunda vätskor kan detta vara rätta skrällen även om läget är halvtufft.
 • Luringen la Ma ska också med från fint läge och med bike mest troligt.

Rank:

A: 6-10-1 B: 4-3-7-2-9 C: 5-8-12-11

Spetsstriden: Ett par snabba hästar med fina startspår i listan. Global Beware är en av dessa och även om denne inte har det bästa startspåret så kan det bli tät. King Kong trivs bäst med tätkänning och lär laddas tufft. Howdy Quick får Björn Goop i vagnen och kan få extra växlar på grund av det.

***

Avd 3 – Diamantstoet Final, 2.140 meter voltstart

 • Svecak Palema har gjort två starter i ny regi – Björn Goop – och varit mycket rejäl vid lika många segrar. Hon kan köras offensivt och vinna då hon tål tuffa upplägg. Har dock ett mycket jobbigt läge med bakspår på tillägg och många att runda och känns sårbar som favorit.
 • Björn Goop har flera ston till start och hans Nymke Brigadoon är också ett nyförvärv som presterat fint även om hon blev snuvad från spets senast. Hon har bra spetschans på nytt med Örjan Kihlström från bästa springspåret. Vi tror hon är vassare nu än senast och får hon dämpa det minsta så bör chansen vara god att hon leder runt om. Vi går på henne rakt ut. Spets och slut.
 • Your Dreamlove är också tidig. Hon är spurtstark och har visat fin form. Hästen är mycket bra inne i loppet och står exempelvis 20 meter bättre till nu än då hon mötte Svecak Palema. Vi tror Your
 • Dreamlove klarar det snäva fjärdespåret, men är långtifrån säkra. Det kan strula.
 • Blue Frontline såg mycket laddad ut som fastlåst senast och är spännande vid gardering.
 • Xanthis Delicious avslutade helstrongt senast och är långtifrån ofarlig.
 • Mable Arch har läget för att få en perfekt resa.

Rank:

A: 6 B: 4-15-7-12-1-14-9-10-3-2-8-13 C: 5-11

Spetsstriden: Nymke Brigadoon med Örjan Kihlström och bästa springspåret har bra chans på spets.

***

Avd 4 – Klass I Final, 2.140 meter autostart

 • Zion Font är en veritabel segerstaplare och han är nu uppe i 18 segrar av 21 möjliga. Otäckt bra siffror och senast inom V75 blev det en ny meriterande vinst trots en halvjobbig resa. Hon travade då till stor del utvändigt ledaren och vann via ett avslutande 1.10-varv. Nu är det tätare starter och barfota runt om och det ser ut som tidig spets från fint startspår. Hästen visar prima inställning och har mycket bra chans på nytt.
 • Carry Cash höll bra bakom Zion Font senast och Jörgen Westholms häst är under kraftig utveckling. Vi ser henne som främsta utmanare till favoriten och ett allvarligt hot. Det skiljer lite väl mycket på strecken dessa emellan – minst sagt! – och vi vill ha med även Carry Cash på systemet. Det finns chans på spets för henne och det vore intressant.
 • Fromheaven Idzarda var fin vid segern näst senast och har här läge för en perfekt resa. Kanske och troligt i rygg på favoriten och Åby är ju open stretch-bana.
 • Nouba Mom kan mycket, men det är lite krångel då och då. En typisk outsider.
 • Benedetto O.P. bör också få en fin resa på innerspår och räknas därefter.

Rank:
A: 3-5 B: 2-9-1-6-12-7-10-4 C: 11-8

Spetsstriden: Fromheaven Idzarda kan spetsa från fint startspår, men det är troligt att favoriten Zion Font får överta på Åbys dubbla open-stretch-bana. Carry Cash kan lägga iväg bra och svenska kuskarna är ofta mer vana och alerta med bilstart i Sverige.

***

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Born Unicorn var snudd på oförskämt bra senast då han bara tågade undan från utvändigt ledaren. Gör han om något liknande så blir han mycket svårstoppad, men det är inte givet att han ska prestera lika strongt på nytt. Näst senast blev det galopp och det skylls på biken. Örjan Kihlström tror dock inte på den teorin och galoppen var något skum. Born Unicorn är mycket bra, men blir också ordentligt hårt betrodd och är han något ”mänskligare” denna gång så kan det bli svårt att få slag på vår spetsdé.
Vikens High Yield heter vår spelidé. Han är oerhört effektiv då han travar i spets och ledningen tror vi att han tar. Han har åtta segrar från tät så här långt. Är bara innerspåret någorlunda okey för dagen så blir han inte lätt att fånga in. Spets gillar vi och med Magnus Djuse i sulkyn blir det också spännande. Hästen höll duktigt senast bakom så bra hästar som Zarenne Fas och Nadal Broline och formen är vi inte oroliga för.
Rotate har höjt sig rejält i regi Björn Goop, men bakspåret drar ner chanserna något. Ändå inte borta då hästen är bra och det blir ett streck även där.
Ivory di Quattro har fint kunnande och kan slå till.
Adde S.H. avslutade bra till knapp seger och formen går inte att klaga på. Lite vingelrisk här.

Rank:
A: 5-3-9 B: 4-7-11-1-8-10 C: 2-6-12

Spetsstriden: Vikens High Yield öppnar bra och trivs i spets. Mycket fin spetschans.

***

Avd 6 – Bronsdivisionen Final, 2.140 meter autostart

 • Rackham var klart förbättrad senast jämfört med starten gången innan och allt tyder på en ny vass insats. Nu kör Örjan Kihlström hästen för första gången och vi tror att Rackham serveras en fin resa i draget och därmed blir mycket segerfarlig.
 • Laradja Vrijthout övertygade rejält vid sin spetsseger senast. Nu är det längre distans och spår långt ut, men distansen ska han greja även om det inte är någon fördel. Nu har han en strykning invändigt och det är plus på det och det lär bli full laddning. Han får gälla som favorit på tidig spets och det kan hålla hela vägen.
 • Amornero Roc kan också öppna raskt och det finns chans på spets. Hästen vann från ledningen senast, men utan att direkt övertyga. Stall Gocciadoro tror ändå detta ska vara stallets bästa chans denna lördag och den infon har jag respekt för.
 • The Bald Eagle spetsvann på fint sätt senast. Han är bra från start, men inte jättesnabb och det blir nog tufft att spetsa från spår ett. Hästen bör ändå få en fin resa.
 • Strong Pepper är också kapabel och räknas rätt tidigt.

Rank: 

A: 3-8 B: 4-1-5-12-6-2 C: 10-11-9

Spetsstriden: Laradja Vrijthout är nog snabbast iväg och invändig strykning underlättar vägen fram. Får gälla som spetsfavorit trots spår långt ut. Amornero Roc försöker nog ta emot och här låter det påställt.

***

Avd 7 – Åby Stora Pris, 3.140 meter autostart

 • Åby Stora Pris över utslagsgivande 3.140 meter och vi förväntar oss ett häftigt lopp.
  Who’s Who kommer från spetsseger i Hugo Åbergs Memorial. Loppet blev något av ett sömnpiller med vinnaren lufsandes i spets, men Pasi Aikios häst behöver inte be om ursäkt. Att han fick vinna utan att vara bottnad kan vara bra inför denna uppgift och vi har ett givet bud.
 • Very Kronos galopperade i samma lopp, men utan snedsteg vet vi att Svante Båths häst kan oerhört mycket.
 • Milligan’s School heter nästa svensktränade segeraspirant. Han var mycket mycket bra vid segern senast. Nu får han attackera bakifrån och är inte fullt lika effektiv då. Ändå fullt duglig för att vinna med tanke på intrycket senast, men det var synd på bakspåret.
 • Bengurion Jet blir väldigt spännande att se. Han övertygade oerhört vid seger på topptid senast och har varit mycket bra i ny regi Alessandro Gocciadoro. Nu är det betydligt längre distans och mot betydligt äldre och mer rutinerade hästar. Känslan är att han ska duga mycket bra även här. Det kan mycket väl bli tidig spets och han får tipset. Han har varit tillbaka i Italien efter senast och allt rapporteras vara bra.
 • Ce Bello Romain är en frän krydda. Är mycket tuff och rejäl och får kusken till styrningen så kan han absolut duga. Han var tvåa bakom Face Time Bourbon senast och plockade ner Delia du Pommerux i Finland tidigare i år och det var tappert gjort.
 • Carat Williams vill vi också varna för.

Rank:

A: 5-6-11 B: 12-10-7-4-1 C: 8-3-2-9

Spetsstriden: Bengurion Jet bör ha god chans att ta sig förbi de invändiga och nå spets. Who’s Who vid laddning är också tänkbar för spets.

***

Fakta

V75-FÖRSLAG 14 AUGUSTI

V75-1: 4,13 (2-12)
V75-2: 1,2,3,4,6,7,9,10 (5-8)
V75-3: 6 Nymke Brigadoon (4-15)
V75-4: 3,5 (2-9)
V75-5: 3,5,9 (4-7)
V75-6: 1,3,4,5,8 (12-6)
V75-7: 5,6,7,10,11,12 (4-1)

2.880 rader/1.440 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Öppen Unionskamp

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Tangen Haap vid segern i Elitkampen 2019. På lördag ska han försöka ta hem Unionskampen på Färjestad. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad står som värd för veckans V75-omgång. Det handlar om det klassiska Unionstravet, men intresset från vårt västra grannland är förhållandevis svalt.

Bortsett från i Unionskampen (V75-6) för kallblod så lyser norrmännen mer eller mindre med sin frånvaro.

Det nämnda loppet öppnas upp rejält i Odd Herakles (V75-6) skadefrånvaro och kommer bli streckkrävande. Tangen Haap må vara norskfödd, men tränas på svensk mark och känns som förstahästen i lag med Erik Adielsson.

Gulddivisionen innehåller starka toppar, men bredden är direkt ljummen. Hur presterar Disco Volante (V75-3) efter tre månaders tävlingsuppehåll är den stora frågan på förhand i ett lopp där Missle Hill och Gareth Boko är de givna utmanarna.

Här kan du ta del av startlistor till Färjestads tävlingar.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

Beartime kastade sig i galopp direkt när bilen släppte fältet på Jägersro. Han gör så mellan varven vilket givetvis oroar, men vid felfri avgång är han rask bakom bilen och spetsfavorit trots att Önas Nougat frontade i en 1.06-öppning senast i Gävle. Bo C. tjänade grymma pengar i Frankrike under fjolåret. Derbyfinalisten från 2018 är nu hemma hos ägaren ånyo och givetvis väldigt svårbedömd efter ett långt tävlingsuppehåll. Mas Capacity var rejäl i silverdebuten på Bergsåker och har därefter varit fyra i Finskt Mästerskap. Han har verkligen vuxit in i den höga klassen. Den norska duon Red Bar och Golden Dream M.E. kan verkligen avsluta, men risken är påtaglig att det blir för långt fram från bakspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

Ett mycket lurigt Klass II-försök över stressiga 1.640 meter voltstart. Det är sannolikt att minst en av Mister K.O.Z., Habrik Am och Emperor som står med snäva startspår är borta på kör och som vi läser loppet ligger vägen till ledning öppen för raska Blue Frontline. Hon är dels riktigt rask själv, men körs även av en kusk som kan pricka bättre än någon annan från ett sådant här läge på Färjestad. Hon har suttit fast i Diamantstoet två gånger i följd och vi kan inte tänka oss annat än att Mikael J Andersson ger henne chansen att löpa linan ut denna gång. Bakom henne kryllar det av hästar som är minst lika kapabla och det här loppet är verkligen inte lättlöst. Constant Caviar tycker vi höll bra som tvåa i Östersund i ett lopp som inledes och avslutades i mycket högt tempo och Perfect Score Ås blir bara bättre och bättre hela tiden.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

Disco Volante återkommer efter att fått en tävlingspaus över sommaren. Normalt sett är han så rask iväg att han håller upp innerspåret och då är den spetsälskande åttaåringen svårfångad för de övriga. Missle Hill gjorde ett jättebra lopp över ovan distans i Rättvik. Frågan är bara hur Örjan Kihlström ska lägga upp det här loppet för laddar han från start är risken påtaglig att han blir kvar på ledarens utsida. Gareth Boko är bara medium initialt och hamnar ofta på vingel. Hästen ser fortsatt formstark ut, men han blir alltid sårbar på grund av just hans förmåga att hamna småsnett till i loppen. Mellby Free såg kraftigt förbättrad ut i Sundsvall. Kan hon hålla rygg på Disco Volante och utmana om luckan kommer vid upploppets början?

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

Ett lurigt stayerlopp där det är svårt att sia om vem som blir favorit. Ornello var klart positiv senast i Halmstad, men sköter så långt ifrån varje gång. Fuxen är svår att räkna på och vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg. Kennedy är en häst som tilldrar sig vårt intresse. Han gynnas av distansen och passar bättre i sådana här uppgifter än i likastartslopp i STL-sammanhang. Låt oss påminna om att han var fyra i Malmö Stads Pris den 27 juli. Bransbys Juke Box stämde det väldigt bra för senast på Solvalla då han fick gratisledning under slutvarvet. Här blir vägen fram sannolikt svårare. Den norska duon Orlando G.M. och Dream Builder känns bara svårbedömda i sammanhanget, men inte glödheta vid en första anblick.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

Ett riktigt bra Klass I-försök. Bugatti Miles är en ständig surrhäst och han har också hög kapacitet. Hästen fick ett blytungt lopp senast i Eskilstuna, men visade härlig skalle då han likväl avgjorde. På en snabb Färjestadoval och i jämnare omgivning är det svårare att göra allt jobb själv och avgå med segern. Forever Shadow var fyra i finalen av Danskt Travderby. Han gick helt okej då och även om detta lopp är bra så går han ner något i klass. Tattoo Avenger och S.G.Sherman vann båda under V75-dagen på Bergsåker. Den sistnämnde går upp i klass och känns bortlottad. Mandela Zon var ”allas” drag i våras i STL-lopp. Nu återkommer han efter dubbla strykningar och lång frånvaro vilket gör honom väldigt svårbedömd.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

Med Odd Herakles på skadelistan så öppnas högsta klassen för kallblod upp. Tangen Haap är i toppslag och har slagit eliten flera gånger om tidigare. Han är ett givet streck i loppet, men det är fler om budet. Åsrud Vilja går bra varje gång och har visat att hon klarar av att möta och matcha de bästa pojkarna. Kleppe Fanden ser ut att vara tillbaka i toppslag och måste räknas. Våler Nikolai kan man tycka ska få det tufft mot de allra bästa, men han lyfter undan för undan. Troll Solen har en stark sommar bakom sig och kan också duga trots svårt spår.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

En lömsk avslutning. Gogobet Sisu ska normalt sett vinna ett sådant här lopp, men vi tycker inte att det slog gnistor om honom i spurten senast på Bergsåker. Nej, vi hade förväntat oss mer och ser honom bara som en av flera med chans i nuläget. Oracle Tile stämde det ganska bra för senast på Åby, men hästen avgjorde på ett tilltalande vis och är förhållandevis rejäl. Four Guys Dream flög fram i spurten senast på Axevalla och ska normalt sett vara vassare med loppet i kroppen. Starbec’s A.to Z. gynnas bara av att möta bra motstånd. Han följer med i alla tempo och brukar vara som bäst över upploppen. Hands Down D.E. surras det ofta om, men han har inte lyckats vinna någon av sina sju senaste starten på svensk mark.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Två åttor vår lösning

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Eddy West och Claes Sjöström. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar veckans V75-omgång som inte ser helt lättlöst ut. De stora favoriterna eller givna singelstrecken lyser med sin frånvaro vilket bara kittlar.

Vi har hamnat på två ”åttor” som singelstreck. Nårje (V75-2) har förvisso inte spår åtta utan bricka åtta och det kan givetvis underlätta. Nu ska han försöka plocka in 20 meter i finalen av Dubbelcupen, men det tycker vi känns rimligt utifrån hur pass bra den här hästen är. Vi har en stark känsla av att han löser sin uppgift.

I Silverdivisionen lär det sannerligen inte bli raka vägen för Eddy West (V75-6), men nu när han är nerstruken ett hack och kommer ner på spår sju kan det tänkas bli aningen enklare än vad det såg ut att bli från början.
Hästen flög fram över upploppet senast i Gävle och vi bedömer den här silverhistorien som mer överkomlig. Loppet kan bli jämnspelat och då kittlar det att gå fullt ut på Claes Sjöströms häst.

Här kan du ta del av lördagen startlistor till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.640 meter voltstart

 • Mellby Ironman är en svår häst att räkna på. Han blandar och ger i sina prestationer, men har tillräckligt hög högstanivå för att kunna vinan ett sådant här lopp. Hästen har tagit karriärens fem segrar från ledningen och man behöver inte ha gått på Chalmers för att lista ut vilken taktik som kommer förespråkas här. Från tät är Mellby Ironman hästen att slå; från övriga positioner är han troligtvis chanslös.
 • Final Whistle vann säkert från ledningen senast i ett lopp över tre varv på Solvalla. Hästen öppnar staibilt och snabbt, men det kan bli svårt att hålla ut vår tipsetta när han står med springspår. Final Whistle är dock så pass rejält att ledningen inte är något måste utan han kan vinna fler vägar.
 • Hunter Montana har inlett lovande i Björn Goops regi. I första starten fick han se sig besegrad av Mellby Good från ledningen medan han fick chansen för sent senast på Bergsåker via vinnarhålet och inte hann utmana. Trampar han iväg här från spår fyra i volten vilket är ett frågetecken så ska han kunna duga gott.
 • Your Dreamlove fick ett för tufft lopp senast på Åby och stumnade. Kanske satt även jätteupphämtningen från loppet gången innan på Axevalla i benen. Nu har hon haft en paus och vi förväntar oss leverans direkt när hon kommer ut på fräscha ben.
 • Reven Dejavu kördes med facit i hand för offensivt senast på Axevalla och gick sig rejält trött. Den här uppgiften ser småknivig ut från bakspår i comebacken och vi står över honom på vårt system även om han är ytterst härdad i klassen.

Rank:

A: 6-2-4 B: 9-11-1-3 C: 7-10-12-5-8

Spetsstriden: Även om Final Whistle öppnar både stabilt och ganska snabbt ur volten blir det svårt att hålla ut Mellby Ironman som skyndar sig iväg från springspår och gynnas av tät.

Avd 2 – Dubbelcupen Final, 2.140 meter voltstart

 • Nårje kvalade in till Dubbelcupen vid seger i ett försök på Hagmyren i början av juli. Då fick han långt fram, men stod för väldiga rejäla sista 700 meter klockade till 1.21,5. Gången efter på Jarlsberg blev det galopp i slutkurvan med läge på en bra placering. Hästen har superfart i kroppen för denna klass och lyckas ”bara” Björn Steinseth hålla tungan rätt i munnen så förväntar vi oss att Nårje vänder ut och in på det här sällskapet.
 • Alm Nagano släppte ledningen senast i Jarlsberg och avslutade pilsnabbt över upploppet efter att behövt backas loss. Fuxen är rätt så rask ur volten och i lag med en på svensk mark skicklig startkusk i disciplinen så kan det bli en snabb start och chans till tidig ledning. Det kan hålla hela vägen, men om Nårje står på benen hela vägen så tror vi att han är för svår att hålla emot.
 • Tangen Frikk har haft en toppsommar med starka prestationer gång efter gång. Senast på Bergsåker gick han ett jättebra slutvarv ochd et var strongt gjort att avgöra över tre varv på det sätt som han gjorde.
 • Valle Hugo besegrade Alm Nagano vid deras möte i Bollnäs den 3 augusti, men då stod hästarna lika start. Nu står Valle Hugo 20 meter bakom och det kan bli tufft för honom att jaga ikapp det tillägg.
 • Tangen Braute fick långt fram från tredje utvändigt senast i Östersund, men gick en hejdundrade speed över sista bortre långsidan och vann på ett mycket övertygande vis. Hästen är i sitt livs form och kan överraska även här om han får bra draghjälp på slutvarvet.

Rank:

A: 8 B: 6-12-10-14-3-11-13 C: 1-2-5-7-9-4

Spetsstriden: Klar fördel Sölvseds Atlas på startvolten, men vi tror att Mats E Djuse ryggar den av Alm Nagano och Nårje som kommer fram först.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Santos de Castella fick ett tufft lopp i comebacken i Gävle där han precis som nu var ute i ett Klass II-försök. Jörgen Westholm skickade fram hästen utvändigt ledaren inför slutrundan och därifrån tog hästen striden på ett mycket bra vis även om det inte räckte för att besegra Sourire Frö. Det här loppet är inte värre och lyckas Westholm trycka sig förbi de snabba, invändiga hästarna sitter han tveklöst på trumf.
 • Daniel Wäjersten tränar och kör Clandestine. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

  Clandestine tycker vi blir alldeles för bortglömd. Hon har fått en tilltufsad resultatrad då det kommit felsteg när hon testats i årgångslopp, men vid segrarna i mer vardagsbetonade gäng har hon verkligen övertygat på oss. Sättet hon avgjorde på i Gävle den 15 juni via 1.09,5 sista 700 meterna var riktigt övertygande och vi tror inte att hon är sämre än någon annan i det här loppet. Rygg på ledaren vore guld för Readly Express-dottern och kommer ”bara” chansen så…

 • Loveyouecus lär ta striden om en placering långt fram i fältet likaså. Han avgjorde från vinnarhålet i minicomebacken på Färjestad och vi tycker att den här uppgiften ser lämpliga ut för honom än vad de andra Klass II-lopp han varit ute i under våren och sommaren har gjort.
 • Grand Canyon Sisu är bra och mycket tyder på att det finns mer utveckling i hästen. Han känns inte maxad på något vis även om skorycken kommit nu på sistone och sett ut att ge en växel till. Hästen är inte löpningsberoende, men självklart är det utmanande att inleda från spår elva i ett sådant här lopp där andra halvvarvet mycket väl kan komma att gå ganska långsamt.
 • Double O.Seven lyckades inte hålla emot S.G.Kingstone senast på Bergsåker, men får med beröm godkänt för den andraplatsen. Hästen är rask iväg, men att nå ledningen från spår sju blir svårt.

Rank:

A: 4-1-2 B: 11-7-8-9-3 C: 12-10-5-6

Spetsstriden: Clandestine är raskare iväg än vad gemene man tycks tro, men det kan ändå bli kämpigt att hålla ut Loveyouecus samt Santos de Castella.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Stangerinthenight var duktig vid dödenssegern i Östersund i augusti och följde upp den med en stark insats bakom Coin Perdu senast på Bergsåker. Hon är riktigt tuff för att vara ett sto i den här klassen och vi kan se Daniel Wäjersten ta sikte mot dödspositionen per omgående bara han lirkar iväg henne i rätt gångart Det gick i alla fall vägen från samma startspår senast så vi har ingen anledning att tro att det inte ska gå nu.
 • Muzzle The Yakker kan vi se bjuda på strid om Strangerinthenight tappar lite mark från början och det dröjer innan hon kommer fram utvändigt. Hon hamnade på vingel senast på Bergsåker och fick backas ner i kön, men fullföljde starkt i skymundan och såg inte tom ut över målgången. Lyckas Örjan Kihlström få henne att hålla upp innersniffen så är hon hästen att slå för de övriga.
 • Liquify’em lär dock utmana från början i lag med en startsnabb kusk. Hon fick chansen för sent senast i Skellefteå för att kunna utmana om segern, men sköt till helt okej. Från tät höjer hon sig ett snäpp vilket statistiken stärker; samtliga tre segrar är tagna från ledningen.
 • Alfredo Sauce hade varit med och slagits om topplaceringarna senast i Diamantstofinalen om hon inte galopperat kort före mål. Vid segern i Kalmar i juni fick hon spara speeden fram tills upploppet och vi kan se henne slå till om så blir fallet på nytt.
 • Pappajonnys Ilse galopperade bort sig tidigt senast på Romme och fick aldrig visa vad hon kunde den dagen. Hon gjorde ett topplopp i Diamantstofinalen gången innan och tillhör outsiderskaran.

Rank:

A: 9-1 B: 6-10-13-15-8-4-14-5 C: 11-3-7-2-12

Spetsstriden: Vi tror att Muzzle The Yakker ska kunna öppna riktigt bra från ett sådant här startspår och bedömer det som ”femti-femti” att hjon håller ut Liquify’em.

Avd 5 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Eddy West vann ett silverfösök redan i början av augusti. Då fick han göra allt jobb själv sista 800 meterna, men brottade likväl ner sina konkurrenter. Senast i Gävle hannade han ”åt råttarna” och satt ett tag som åttonde häst i andraspår, men avslutningen till fjärdeplatsen var av absolut bästa märke. Han är väldigt svår att stå emot när han får gå på sista 700 meterna så här handlar det om att Eddy West ska komma ner i en vettig position och ”morska upp sig” fram tills dess.
 • Digital Dominance tog dödens halvvägs in i comebackloppet senast i Bollnäs. Han höll starkt bakom Cyrano de B. utan att bli riktigt hotfull och ska säkert gå framåt med det loppet i kroppen. Femåringen har bättrat på sin snabbhet successivt under året och vi har all anledning att tro att han ska hinna med även över full väg numera.
 • Van Gogh Z.S. fick för långt fram senast i Gävle precis som Eddy West, men även han avslutade storstilat över upploppet. Allra vassast tycker vi att han är när han får gå. ledningen, men dit kan det bli tufft att nå denna gång.
 • Morotai Degato fick dra tåget i det flera gånger omnämnda Gävleloppet. Han höll tills mitt på upploppet och gjorde en helt okej insats. Lyckas Oskar Kylin Blom komma ner i vettigt slagläge med honom och spara speeden lite längre är inte hästen utan chans.
 • The Bald Eagle fick se sig regelrätt besegrad senast i bronsfinalen på Åby. Det är ingen gigantisk skillnad att kliva upp till silver och som spetshäst har han vissa möjligheter.

Rank:

A: 8 B: 10-4-6-1-12-9 C: 2-3-7-11

Spetsstriden: The Bald Eagle gynnas av strykningen på Mr Clayton J.F., men det gör även Morotai Degato som kommer ner ett hack. Riktigt lurigt de två emellan!

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Moses har gått bra mest hela året och var inte sämre i tävlingsdebuten i Håkan K Perssons stall. Från ledningen drog han ifrån sina konkurrenter och vann väldigt enkelt på 1.11,2a/1.640 meter utan att behöva spela ut hela sitt register. Sexåringen ska normalt sett gå lite framåt med det loppet i kroppen, men däremot kan det vara upptaget i ledningen denna gång.
 • Speedy Tilly gynnas nämligen av att gå i tät. Han har tagit sju av sina nio segrar från den positionen och vaknar till på ett annat vis när han får löpa först. Senast på Bergsåker stod han fel till bakom bilen och kom aldrig till i loppet så det drar vi bara ett streck över.
 • Tale Of Jacks fick chansen för sent senast i Gävle, men sköt till bra som trea och visade att den toppform han haft under sommaren består. Han har rygg på en startsnabb konkurrent och måste räknas med chans.
 • Riptide R.D. avslutade helt okej när luckan kom i Örebro, men kanske kanske var han aningen vassare tidigare i somras då det sprutade form ur öronen på sexåringen.
 • Xanthis de Roi gjorde ett strongt lopp bakom Swagger i Sundsvall och känns bara gynnad av att det är ett halvvarv längre denna gång.

Rank:

A: 5-3-10 B: 9-4-11-12-6-7 C: 1-2

Spetsstriden: Speedy Tilly är gynnad av att gå i tät och Per Lennartsson lär göra allt som står i hans makt för att överta från B.T.’s Viclando eller Mission Beach.

Avd 7 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Milliondollarrhyme stod för en toppinsats i Rättvik där han dundrade till tät och höll hela vägen trots att han rusade på i 1.09,5-tempo hela vägen. Senast i Gävle satt han åter i tät, men han blev lite skarp efter hand under loppet och tappade segern på det. Här är förutsättningarna lämpliga och gör han om insatsen som i Rättvik blir han givetvis svårslagen, men vi vågar inte lita helt på hästen.
 • Click Bait är en startkatapult av guds nåde och vi kan inte tänka oss annat än att Per Lennartsson går ”all in” trots att han har spår sju bakom vingen. Senast blev han utsvarad och och fick ta en position i andraspår varifrån han aldrig riktigt kom till i loppet. Hästen frontade faktiskt efter 300 meter från spår åtta vid segern på Hagmyren den 31 juli och vi kan se ett scenario där han lyckas komma förbi även om det givetvis inte blir enkelt.
 • Brother Bill var inte riktigt lika bra senast i Mantorp som han var gången innan i Henning Mårthans Minne i Rättvik. Femåringen skulle faktiskt kunna vinna det här loppet från dödens om han tävlar på sin toppnivå och det faktum att han inte startat på fem veckor behöver inte alls vara negativt; Brother Bill har presterat efter paus förr.
 • Diamanten fick spara speeden senast på Bergsåker när han fick rygg på Global Adventure och det utmynnade i en väldigt säker seger. Med rätt klaff är han med i matchen igen.
 • Milligan’s School hade varit brakfavorit från framspår, men från spår tolv blir det bekymmersamt för Åby Stora Pris-vinnaren.

Rank:

A: 3-7-5 B: 10-12-6-11 C: 2-1-9-4

Spetsstriden: När Click Bait hamnat så pass långt ut som på bricka sju blir det svårt att komma förbi Milliondollarrhyme; i synnerhet när Brother Bill finns med där emellan också och behöver köras för position.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 11 SEPTEMBER

Avd 1: 2,4,6,9 (11,1)
Avd 2: 8 Nårje (6,12)
Avd 3: 1,2,4,7,8,11 (9,3)
Avd 4: 1,9 (6,10)
Avd 5: 8 Eddy West (10,4)
Avd 6: 3,4,5,6,7,9,10,11,12 (1,2)
Avd 7: 3,5,6,7,10,11,12 (2,1)

3.024 rader / 1.512 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi tar grepp direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Andreas Lövdal nyttjas som spikkusk på Bergsåker. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Veckans V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla. Vi gör något så ovanligt som att spela med tre singelstreck och kan därmed kosta på oss att heltäcka två lopp och hoppas på riktiga överraskningar.

Med Kriterie- och Oakskval lurandes runt hörnet så är det lite äldre starthästar som är veckans spelobjekt på V86-spelet.
Vi spikar tre fyraåringar vars rutin minst sagt är blandad. Katri P.Boko (V86-1) är minst rutinerad av de tre med bara fyra starter, men är faktiskt den häst vi tror mest på. I skrivande stund är hon inte favorit och det överraskar stort på oss. Här kan Diederik Meilink ha en häst som kan tjäna finfina pengar i Diamantstoet under senhösten!

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Katri P.Boko (V86-1) fick inleda karriären med tre raka dödenslopp innan hon fick gå i draget senast på Sundbyholm. Det blev ganska långt fram, men hon smattrade på bra och hann ikapp via 1.12,5 sista 700 meterna. Det hörs på Diederik Meilink att han håller den här hästen väldigt högt och när den i våra ögon värsta konkurrenten Weco lottats till bakspår så är det läge att testa och gå fullt ut på Katri P.Boko som kan vinna på flera olika sätt.
 • Vi spikar ogärna Perpetuate (V86-4) som megalampa, men hästen såg stabil ut hela vägen vid Klass I-segern i Gävle. Det kan vara så att man har funnit nycklarna till den här kapabla, men svåra hästen efter mycket om och men. När värsta konkurrenten lär bli över från ett lurigt innerspår kan Perpetuate hitta till tät tidigt och då blir han väldigt svårfångad.
 • Vici Volantes (V86-5) avslutade strålande senast på Solvalla bakom Love Eagle som därefter kvalade in till Finskt Travderby. Nu har Fredrik Wallins fux haft ett tävlingsuppehåll på en och en halv månad ska sägas, men lyser inte ringrosten igenom så ska han duga fint här. Hästen var trots allt femma i långa E3-finalen i fjol och tävlar alltjämt i en ganska låg klass i förhållande till kapacitet.
 • Berra Steel (V86-7) är tillbaka i mer ”vardagsbetonad” konkurrens efter sin sjätteplats i uttagningslopp till Svenskt Travderby. Med den värsta motståndaren på utsida och övriga allvrliga hot på bakspår ska det vara god chans för Daniel Wäjersten att köra sig till tät tidigt och därifrån växer hästen en klass när han får gå på i sin fart.

Betrodda som lever farligt

 • Francesco Star (V86-1) har förvisso tre raka segrar i bagaget och har anmälts barfota runt om nu vilket i sådana fall blir första gången i lopp. Vi tycker dock inte att han övertygade i senaste starten och segrarna dessförinnan är tagna i enklare sammanhang i Hoting. Nej, vi tycker oss finna minst två hästar som är bättre i det här loppet och för oss är det givet att stå över honom på systemet.
 • Open Sky (V86-5) har stor kapacitet, men öppnade inte alls snabbt från samma utgångsläge senast utan då hade han en hel del tur som kom loss. Hittar Bowling Orlando förbi direkt och Open Sky antingen får ta dödens eller snabbt får tiläggshästarna på sig är den här uppgiften bekymmersam för hans del.
 • Soul Tan (V86-7) är en annan häst som startar på Bergsåker som har tre raka segrar bakom sig. Även han har tagit dem i lite enklare gäng och här tycker vi att konkurrensen ser betydligt tuffare ut. Vår uppfattning är att han får kämpigt mot några av framspårshästarna i den här spårtrappan som vi på intet vis tycker är sämre hästar.
 • Vi är verkligen svaga för Balboa Lux (V86-8) vars högstanivå är oöverträfflig att nå för de övriga i det här loppet. Fyraåringen har dock fallit ifrån mellan varven och det här loppet innehåller flera dugliga hästar som kan sitta betydligt bättre till när det drar ihop sig till upplopp. Vi köper att han är favorit, men tycker att han är en alldeles för stor sådan.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 8 SEPTEMBER

Avd 1: 7 Katri P.Boko (10,6)
Avd 2: 2,4,5,6 (3,1)
Avd 3: 3,5,6,7 (8,1)
Avd 4: 4 Perpetuate (1,3)
Avd 5: 1,3,5,8 (12,9)
Avd 6: Samtliga hästar (4,3)
Avd 7: 2 Berra Steel (3,9)
Avd 8: Samtliga hästar (3,10)

7.680 rader / 1.920 kronor