Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Äntligen framspår – jackpotdraget leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN

Många anade hög utdelning på V75 förra helgen när Åbytravet körde sju 15-hästarsfält, men skrällfesten uteblev och när krutröken lagt sig stannade utdelningen för sju rätt på 11.442 kronor. Femrättspotten frös inne och lördagens sjurättspott är förstärkt med 17.321.991 riksdaler.
Solvallas finalomgång inleds med en toppchans för Hevin Boko, men det är ett par småkluriga avdelningar och det kan ge fin belöning för sju rätt om man lyckas fälla ett par favoriter.

V75-strykningar

V75-1: 6 Miss Sober
V75-3: 11 Digital Ink
V75-5: 5 Sign Me Up Too

Här är startlistor i pdf-format till lördagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Hevin Boko slog värsta konkurrenten Ultra Bright från dödens i förra starten. Sexåringen har perfekt spår, går från alla positioner och med rätta blir hon klar favorit.
 • Umaticaya gör första starten hos Adrian Kolgjini. Hästen vann Fyraåringseliten för ston 2017, men har haft det tuffare som äldre.

>> Ranking

2 Hevin Boko
–––
5 Ultra Bright
4 Mulligan
9 Global Upper Style
8 Umaticaya
–––
3 Galactica
1 Queen of Sand
10 Fame Boko
7 Donatella Center

>> Spetsstriden: Mulligan försöker hålla Ultra Bright på utsidan. Hevin Boko har goda möjligheter att köra sig till ledningen efter första sväng – oavsett vem som vinner spetskörningen initialt.

Intervjuer:
Hevin Boko (2) har varit mycket bra en längre tid. I förra loppet laddas hon från start, hästen öppnade förbättrat och svarade för ett kanonlopp i dödens. Formen är riktigt bra och läget är passande. Vi får prova framåt och hon ska vara långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Mulligan (4) snubblade till 900 kvar senast, tappade mark och sedan var det chanslöst att ta något. Hon kändes jättefin i tisdagsjobbet och jag har en känsla av att hon kommer prestera riktigt bra på lördag. Jag ändrar ingenting, säger Thomas Uhrberg.
Global Upper Style (9) var inte fräsch senast och det var nog första gången hon galopperade i tävling. Nu känns hästen fin i träningen och hon var varit spänstig i två banjobb inför lördagens lopp. Jag tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Global Venture fullföljde starkt efter offensivt upplägg till dödens senast och nu har femåringen äntligen spetsläge. Hästen är kvick ut och karriärens fyra vinster har kommit från tätpositionen. Totalt har han sprungit i ledningen sju gånger, vilket resulterat i fyra segrar, två andrapris och ett galoppmisslyckande. Tränarsonen Johan Untersteiner har kört Global Venture en gång innan, då blev det seger och vi tror på spets-och-slut.
 • Il Duce Boko har mött tipsettan två gånger innan och vid båda tillfällena har Jägersrohästen vunnit och Global Venture slutat tvåa. Nu lär Il Duce Boko få göra mycket av jobbet själv och han får slå ur underläge med tanke på startspåren. Marc Elias är obesegrad efter tre försök bakom Il Duce Boko.
 • Indy D. är rejäl, men långsam ut och lär hamna bland de sista. Det kommer att krävs överpace första rundan för att sexåringen ska komma in i matchen på allvar. Alternativt att tempot dämpas och han kan söka sig fram i dödens in på slutvarvet.
 • Högstenastalldräng har snart samlat ihop till en seger. Nu körs hästen av Jorma Kontio för första gången.

>> Ranking

1 Global Venture
–––
3 Carlos Ken
8 Il Duce Boko
7 Indy D.
2 Enriko Ha
6 Högstenastalldräng
4 Sunday Sonata
5 Walther På G.
–––
9 Whitsun Madonna
12 Jackpot Band
11 Inshallah
10 Edmund

>> Spetsstriden: Global Venture har toppchans på ledningen.

Intervjuer:
Global Venture (1) är startsnabb och håller bra form. Vi får ladda för ledningen och håller han spets så kan det hålla hela vägen. Allt är normalt i träningen och nu blir det urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Carlos Ken (3) är precis som Global Venture en bra häst och de känns jämngoda, men med tanke på spåren är det lite fördel Venture. Hästarna duger i klassen och även Carlos Ken går med urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Indy D. (7) trubblade lite med travet i slutsvängen senast, Örjan misstänkte att det var stänk, in på upploppet tog han i bra och avslutade starkt. Han är mer stark än snabb och jag tror att tempot missgynnade honom senast. Han utvecklas fint, men riskerar att bli över härifrån. Jag har inte planerat några ändringar i dagsläget, säger Roger Walmann.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Elian Web var grymt bra och höll undan för Propulsion från ledningen på Bergsåker, men hästen verkar trivs betydligt bättre på banan i Sundsvall än på Solvalla. På Bergsåker är åttaåringen obesegrad efter tre starter och på huvudstadbanan har han två andrapris som främsta resultat efter fem försök. Däremot bör man väga in att konkurrensen har varit tuffare i Solvalla-loppen och visst har Elian Web bra vinstchans om han vinner starten.
 • Disco Volante vann ”bara” från ledningen tidigare, men nu kan hästen strida från alla positioner och på visade toppform är han ett givet segerbud.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande efter skadeuppehåll. Senast varnade stallet för att hästen inte var på topp med bara ett lopp i kroppen, men han avslutade underkant 1.10 sista varvet från dödens. Kan han gå framåt ytterligare med genomköraren i kroppen?
 • Olle Rols är kraftigt på gång och trots 1.08 sista 800 meterna senast fick han inte slag på Gareth Boko. Sjuåringen står noterad för fyra vinster på fem försök på Solvalla.

>> Ranking

4 Elian Web
5 Disco Volante
9 Gareth Boko
–––
6 Olle Rols
3 Baron Gift
–––
8 Narold Vox
12 Snowstorm Hanover
2 Västerboonthenews
7 Monark Newmen
10 Super Zantos
1 West Wing

>> Spetsstriden: Västerboonthenews lär köras på chans och Baron Gift startgalopperade från just spår tre senast, vilket bör innebära att spetsstriden står mellan Elian Web och Disco Volante. Med tanke på spåren är det fördel tipsettan Elian Web.

Intervjuer:
– Jag har Elian Web (4) precis där jag önskar inför lördagen lopp. Hästen är kvick ut och det ser ut att kunna bli ledningen. Han tränar normalt och är inte beroende av något speciellt intervall mellan loppen för att prestera bra. Möjligen blir det sommarskor, i övrigt inga ändringar och jag tror på bra segerchans, säger Katja Melkko.
Disco Volante (5) har fått bästa tänkbara startspår. Han gillar när han är en bit ut på vingen. Formen är fortsatt bra och uppgiften ser väldigt spännande ut för hans del, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (12) visade senast att han kommer att klara gulddivisionen, men det läget den här gången är helt iskallt för hans del. Om det blir ordentlig överpace kanske han kan vara fyra-femma. Förmodligen blir det öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Aura S.L. har visat en så pass hög högstanivå att hon mycket väl kunnat vara ett spikbud i det här loppet om det inte vore för det snäva startspåret. Hon galopperade direkt från bricka tre på Jägersro och riskerar att gå samma öde till mötes här.
 • I’m A Believer fick långt fram på Sundbyholm, men lade ner sig fint när det betydde som mest och avgjorde på ett riktigt plusbetonat vis. Egentligen känns inte som en glödhet segerkandidat i ett sådant här lopp, men på visad form och då toppen på loppet känns ovanligt svag så blir hon ett tidigt bud.
 • Dusty Shadow har vi högre upp i ranken än många andra. Det finns många hästar i det här loppet som lär försöka kastas ner invändigt och blir det därtill några galopper på vägen kan hon sitta som femma-sexa i andraspår. Med rätt ryggar sista 700 meterna kommer hon bli livsfarlig.

>> Ranking

2 Aura S.L.
6 I’m A Believer
15 Dusty Shadow
–––
10 Quiz Töll
5 Rapide Cash
7 Melizza
14 Under the Counter
13 Linda’s Girl
8 Very Many Legs
–––
9 Micro Vick
12 Seven Karats
11 Apple Rose
3 Dolly Dream
4 Chris Crystal
1 Afrodite Miguan

>> Spetsstriden: Få startblixtar. Rapide Cash har ingen på utsidan och bör kunna få en bra start. Vi tror hon sitter i ledningen.

Intervjuer:
– Jag hoppas att Chris Crystal (4) sköter sig och får en fin resa. Min häst slår inte en felfri Aura S.L, men det är inte givet att hon travar iväg. Det skulle vara en överraskning om Chris Crystal vinner och jag hoppas på pengar, även om det är en rejäl häst som alltid gör sitt bästa. Inga ändringar, säger Katja Melkko.
Very Many Legs (8) fick för tuff resa och det är bara att glömma förra starten. Nu kommer jag köra på chans och med klaff kan hon ta en god placering, säger Peter Untersteiner.
Quiz Töll (10) fick ett fint lopp senast och kändes väldigt bra. Hon gick jobb under tisdagen ilag med Mulligan och allt var som det skulle. Jag är inne på att hon rentav kan vara lite vassare denna gång med tanke på hur oregelbundet startande det blivit innan och tror hon är en av de som gör upp om tätplatserna om det stämmer lite, säger Thomas Uhrberg.
Seven Karats (12) fick bra resa senast och jag var lite besviken på henne. Hästen har gått med öppet huvudlag i de två senaste starterna och nu provar jag norskt. Eftersom det är voltstart blir det vanlig sulky, säger Peter Untersteiner.
Dusty Shadow (15) står dåligt inne i loppet, men gör alltid sitt bästa. Hon var duktig varje gång på sistone och med tanke på att det är många att runda så siktar vi på pengar, säger Jeppe Juel.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Hawk Cliff har presterat på en mycket hög nivå vintern igenom. Hästens enda tydliga begränsning är startsnabbheten, men från ett dugligt läge ska han åtminstone kunna få en vettig position mitt i fältet. Därifrån finns det flera olika möjligheter för Örjan Kihlström hur han vill agera taktiskt. I våra ögon är detta en svag silverfinal och Hawk Cliff är en tänkbar spik.
 • Pascha Tilly har snabbt tagit sig upp i klass, men visat att han står sig i sådana här sammanhang också. Han fick för långt fram senast på Sundbyholm och riskerar att gå samma öde till mötes här från samma svåra utgångsläge.
 • Doctor Doxey Zenz höll starkt mot Hawk Cliff på Bergsåker, men mattades senast på Sundbyholm efter att gått på i tufft tempo i ledningen. Han har startat på tätt en längre period nu och frågan är var det sätter sig?
 • Southwind Hydro avslutade positivt på Sundbyholm. Det känns ofta som han närmar sig en fullträff, men frågan är om hästen är tillräckligt komplett för att ta det där sista steget som gör att han verkligen får till det.

>> Ranking

4 Hawk Cliff
–––
11 Pascha Tilly
6 Doctor Doxey Zenz
2 Southwind Hydro
9 Pastor Power
12 Harran Boko
7 Flash Håleyd
–––
8 Niky Flax
10 Roofie
1 He’s A Diffacolt
3 Harpos Rockland

>> Spetsstriden: He’s A Diffacolt och Harpos Rockland gör upp i första skedet. Oavsett vem av dem som frontar så utgår vi från att det i skede två släpps till Doctor Doxey Zenz.

Intervjuer:
Southwind Hydro (2) avslutade jättefint senast och han är jämn och stabil i insatserna. Läget blev perfekt och det är ju bara att försöka hitta så bra position som möjligt. VI gör inga ändringar, men det är tufft emot och är han bland de tre främsta är jag jättenöjd, säger Roger Walmann.
Hawk Cliff (4) har varit bra en längre tid och han var riktigt fin vid segern senast. Formen känns fortsatt stark och från vettigt spår ska hästen vara med och kriga långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Niky Flax (8) var jättebra senast och är fint i ordning, men det känns nästan lite uppgivet från spår åtta. Roofie (10) var tvåa bakom Niky Flax senast. Jag tycker han var riktigt bra då med tanke på att han fick gå i spåren och det var en snabb avslutning. Hästen visar god form och kanske att han är något hetare av mina två utifrån ett lite bättre läge, men jag tycker ingen av dem är jättehet. Det blir inga ändringar på någon, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (9) känns bara bra i träningen och utgångsläget är okej. Han hävdar sig i silverdivisionen och kan sluta långt framme om det löser sig, säger Peter Untersteiner.
Pascha Tilly (11) presterade som förväntat senast och med lite bättre resa hade hästen kunnat kriga om segern på allvar. Jag har siktat hit och formen kommer att vara bättre med förra loppet i kroppen. Jag känner mig inte avsågad, men det krävs högt tempo, vilket det ser ut att bli. Vi fortsätter med sommarskor, vilket är ett klart plus, säger Jari Kinnunen.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Atik D.L. har imponerat våldsamt, men även om han var toppbra senast också var det kanske inte riktigt samma bett i fyraåringen. Han tål jobb och är givet hästen att slå på nytt. Det är dock stor dödensrisk även denna gång.
 • Det är ett riktigt getingbo bakom vår tipsetta, men intrycket på Hector Boko senast var av den kalibern att hästen måste räknas här också. Han gjorde jobbet utvändigt om ledaren, men kopplade säkert grepp.
 • Devs Dragon besegrade Atik D.L. senast från ledningen och eftersom vägen mot spets ser ut att vara krattad på nytt kommer hästen att leda länge.
 • Tänk på att Hobby de l’Iton säkerligen behövde loppet (tunn i spets) efter strykning senast och att El Gumpert höll fint efter överpace, men det var långsam avslutning, 1.17,5 sista 500.

>> Ranking

3 Atik D.L.
–––
10 Hector Boko
5 Devs Dragon
1 Hobby de Liton
4 El Gumpert
11 Volare Gar
7 Ingo
8 Arch Lane
–––
6 Bowling Triple X.
12 Capture
9 Italiano Boko
2 Show Time

>> Spetsstriden: Hobby de l’Iton är snabb, men borde få svårt att svara Devs Dragon som trivs förträffligt i ledningen och lär köras där. Hästen har åtta segrar på åtta försök i front!

Intervjuer:
Show Time (2) förstod inte att det var tävling när han startade i monté senast, men han skulle ha ett lopp i kroppen inför finalen och formen är lika bra som vid segern på Romme. Jag kör på chans och är nöjd med pengar, säger Barbro Carlsson.
Atik D.L. (3) föll med flaggan i topp senast och vi var jättenöjda med hästen. Han gick ett banjobb i måndags och hästen har tränat mycket bra, det känns positivt. Atik är medelsnabb från start och det ser bra ut på förhand. Formen borde vara lite vassare med förra loppet i kroppen och vi ändrar inget, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
El Gumpert (4) har inte startat sedan i december, men hästen har jobbat starkt och jag tror att formen ska vara lika fin som i starterna på sistone. Det är en kapabel häst som fortfarande är under utveckling och med vettig resa är han med långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Italiano Boko (9) var förvånande bra senast och det är verkligen en häst som höjer sig för varje lopp. Han stod tufft inne i klassen senast och han är färsk mot sådana här hästar. Vi gör inga ändringar och jag vill ligga lite lågt på nytt, säger Roger Walmann.
Hector Boko (10) var bra senast, men faktiskt inte som bäst. Resan var inte perfekt upplagd och vi ändrar lite på rutinerna och åker två dagar innan för att han ska få övernatta i lugn och ro. Han är mer stark än snabb och högt tempo skulle vara ett plus. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Jaap Van Rijn.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Bo C. avslutade ursinnigt från femte utvändigt senast utan att hinna på Religious i spets. Klockan visade 1.10,5 sista 1.000 och från perfekt spår är det god chans till revansch.
 • Man At Work staplar starka insatser utan att få vinna. Senast utmanade han från dödens, men allra effektivast är hästen på speed.
 • Grainfield Aiden är en stålman som tål hur mycket som helst. Utgångsläget placerar honom i B-gruppen denna gång, det lär bli långt fram.
 • För den som garderar brett vurmar vi lite för formstarke Randemar R.D. Glöm starten senast då han hängde i tredjespår runt om. Gången före avslutade han sylvasst, men senast han hade innerspår blev det fjärde invändigt.

>> Ranking

2 Bo C.
10 Man At Work
–––
12 Grainfield Aiden
1 Randemar R.D.
3 Franklin Face
5 Religious
8 Electrical Storm
6 Rocky Tilly
9 Eldorado Mearas
4 Radjah d’Inverne
–––
7 Önas Nougat
11 Remarkable Feet

>> Spetsstriden: Franklin Face håller nog ut både Religious och Önas Nougat och med tanke på den positiva insatsen i ledningen senast lär han provas där på nytt.

Intervjuer:
Randemar R.D. (1) känns bara fin i träningen. Jag tror inte att han kan hålla ledningen, men det kan bli fin resa och det var länge sedan han fick springa på innerspår. Han har kapacitet och med tur kan dyka upp i striden, säger Peter Untersteiner.
Bo C. (2) blir allt bättre för varje start. Jag var jättenöjd med honom senast och tror att formen ska vara ännu vassare på lördag. Hästen tränades i onsdags, var smidig och löpglad och jag har inget att klaga på. Jag tror inte att han behöver tur för att vinna och det gäller att Bo C. inte har för mycket oflyt. Han kan segra från spets, dödens och med ryggresa och det känns jättebra på förhand. Inga ändringar, säger Bo E Nilsson.
Religious (5) känns pigg och glad och håller jättebra form. Med tanke på att hästen är snabb ut kan det blir ledningen, men han är inte beroende av någon speciell resa. Hästen känns allt starkare för varje lopp och det ser ut som en bra segerchans. Nu kör vi med jänkarvagn för första gången i min regi, säger Nina Pettersson-Perklén.
Eldorado Mearas (9) har gått fint varje gång på sistone och Ulf Ohlsson var nöjd med hästen även senast. Allt ser bra ut i träningen och härifrån får jag köra lite på chans, säger Peter Untersteiner.
Man At Work (10) är värd en seger, men nu är det bakspår och det är alltid tufft i finaler. Han hade haft bekymmer med en hovböld inför Kalmar, han har inga problem nu och hästen har tränat riktigt bra. Med lite klaff kan Man At Work dyka upp i segerstriden, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Fakta

V75-förslaget 8 februari

V75-1: 2 Hevin Boko (5,4)
V75-2: 1 Global Venture (3,8)
V75-3: 3,4,5,6,9 (8,12)
V75-4: Samtliga 15 ston (2,6)
V75-5: 2,4,5,11 (9,12)
V75-6: 1,3,5,10 (4,11)
V75-7: 1,2,10,12 (3,5)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ OCH EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Solvalla 8 februari

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Svenssons nya kung

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Svensson har en ny kung i stallet. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Claes Svensson har en ny kung i stallet. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Vaggerydtränaren Claes Svensson har en riktigt skjutare i King Of Everything (V75-2) som är på väg att lämna lägsta rikstotoklassen med dunder och brak.
– Med tanke på hur han öppnade senast så tror jag nog att han kan ta sig till ledningen av egen kraft, säger Svensson.

King Of Everything är en given spik och i högsta klassen blir Disco Volante (V75-3) svårslagen från spets. Båda hästarna blir klara favoriter och lördagens tävlingar känns spelmässigt inte jättekittlande på förhand. Förutom nämnda duo är det flera starka vinnare i den här finalomgången och jag tror att Jägersro har goda möjligheter att få jackpot lördag den 4 april.

Sporten på Solvalla är det i alla fall inga fel på och lördagen inleds med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 11 Maestro Crowe
V75-4: 1 Rexine, 14 Viola Grif
V75-5: 10 Southwind Hydro

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Golden Tricks var rena auktionsfyndet i Harrisburg där hon klubbades för 24.000 dollar och gick i träning hos Åke Svanstedt. Hästen skötte sig väl i kullen och sprang 1.08,6 som snabbast över den engelska milen som tvåa bakom Hambletonian Oaks-segrarinnan When Dovescry i Bluegrass Series på Red Mile. Hon är snabb ut och måste såklart tas på allvar direkt trots comeback mot äldre konkurrenter.
 • Hevin Boko var tapper tvåa från dödens i stoeliten senast och gången innan slog hon Ultra Bright från dödens.
 • Ultra Bright fick revansch på Hevin Boko näst senast efter perfekt resa i andra ytter. I förra loppet blev hästen generad till galopp och nu gynnas hon av barfotakörning runt om.
 • Unique Juni vann E3-final 2016 och kommer från spurtseger i Prix Emile Alix Courboy (€67.000) på Vincennes.
Fakta

V75-1

1 Golden Tricks
3 Hevin Boko
4 Ultra Bright
–––
6 Unique Juni
8 Wild Love
7 I Love Paris
–––
5 Umaticaya
2 Dontella Center

Expandera

>> Spetsstriden: Golden Tricks försöker hålla Hevin Boko och Ultra Bright på utsidan. Knapp fördel tipsettan Golden Tricks.

Intervjuer:

Golden Tricks (1) ropade Daniel in i Harrisburg som ettåring. Hästen tävlade bra för Åke Svanstedt i USA och gjorde ett par fina insatser bakom kulltoppen When Dovescry. Stoet kom hit i vintras och Daniel har varit mycket nöjd med Golden Tricks hela tiden. Hon har visat startsnabbhet i USA, men spår ett med nya förutsättningar är det svårbedömt hur snabbt hon kan öppna. Hästen är väl förberedd och det blir intressant att se hur hon står sig, men samtidigt är det tufft för en fyraåring att gå ut mot äldre ston, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.
I Love Paris (7) gick helt okej i återkomsten efter den mindre lyckade Frankrike-sejouren. Hon ska gå framåt med loppet i kroppen och nu blir det barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • King Of Everything är lätt att gilla och på tok för bra för lägsta klassen. Hästen har toppchans från ledningen – även om han inte är beroende av spets för att vinna.
 • Bottnas Fantom var duktig tvåa bakom Maestro Crowe senast och gynnas av lite tätare starter.
 • Ace To Play är en tuffing som kommer med formen i zenit.
Fakta

V75-2

5 King Of Everything
–––
2 Bottnas Fantom
7 Ace To Play
1 Ikaros di Quattro
–––
3 Martin Tooma
4 Father of Sun
6 G.R.J.’s Wolverine
8 Cayucos
12 Royal T.N.
9 Takata
10 Veams Benelli

Expandera

>> Spetsstriden: King Of Everything har bra spetschans och fyraåringen är obesegrad efter fyra försök i ledningen.

Intervjuer:

King Of Everything (5) öppnade blixtsnabbt de första 200 meterna på Färjestad och sedan var loppet över. Hästen har många bra egenskaper och nu plockade han fram ytterligare en som vi kommer han nytta av en lång tid framöver. Läser man lite intervjuer i olika medier tycks många vara inne på att de vill till ledningen och släppa till min häst. Det låter bra, men samtidigt kan det också göra att körningen blir utdragen och att det skulle kunna ta ett tag innan man kommer till ledningen, men… Ja, med tanke på hur han öppnade senast så tror jag nog att han kan ta sig till ledningen av egen kraft. Jag ändar ingenting, säger Claes Svensson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Disco Volante har imponerat i vinter och att det handlar om full väg istället för sprinterdistans ska inte vara något hinder. Här har han värsta konkurrenterna på utsidan och Disco säljer sig dyrt i ledningen.
 • Gareth Boko har vunnit fyra av fem starter efter skadebekymmer och borde bli allt bättre för varje lopp.
 • Baron Gift spurtade vasst senast och formen lär inte vara sämre med loppet i kroppen. Han är på gång mot toppformen och kan få en passande ryggresa bakom favoriterna.
Fakta

V75-3

5 Disco Volante
–––
6 Gareth Boko
3 Baron Gift
11 Elian Web
4 Zack’s Zoomer
2 Reckless
–––
8 Olle Rols
1 Super Nice
12 Snowstorm Hanover
10 West Wing
9 Ajlexes Cubano
7 Sliding Home

Expandera

>> Spetsstriden: Disco Volante dundrar till ledningen och han är minst en klass bättre i tätpositionen.

Intervjuer:

Reckless (2) sköt till fint när luckan kom senast. Nu är han anmäld barfota runt om i grunden och kvarstår det på lördag tror jag det kan lyfta honom så pass mycket att han segerstriden i det här loppet. Barfota runt om har han tävlat i Frankrike, men aldrig i Sverige utan det blir första gången i sådana fall, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Zack’s Zoomer (4) tränar bra, men behöver fler lopp i kroppen. Jag är glad om han tjänar pengar, säger Stefan Melander.
Disco Volante (5) känns fruktansvärt fin i träningen och jag har egentligen ingenting att klaga på. Förvisso kan distansen vara ett frågetecken, men jag har feeling att det ska gå bra, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (12) har aldrig varit i bättre form än han är just nu, men läget är helt iskallt för hans del. Precis som för Zack’s Zoomer är det bra om han skulle dra in några slantar, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • American Hill är en helsyster till Campo Bahia och har såklart ögonen på sig. Hästen har slagit i blom som fyraåring och är obesegrad efter tre starter i år. Och det har inte varit några bluffvinster. Stoet har varit rejäl och försöket till finalen i Diamantstoet vann hon med hela nio längder från ledningen. American Hill är dock inte helt att lita på och i en omgång med starka favoriter försöker vi fälla löftet.
 • Princess S.W. kom inte till från bakspår i bronsdivisionen senast och nu ska hon tävla barfota runt om för första gången.
 • Bakom toppduon är det vidöppet och vi streckar samtliga. Ofelia O.E. har bra form och är helt bortglömd. Micro Vick ska gå barfota och gynnas av lite längre distans.
Fakta

V75-4

2 American Hill
–––
12 Princess S.W.
8 Ofelia O.E.
13 Micro Vick
9 Shutter Island
6 Anthara Bi
11 Velegance
10 Callmesally
–––
4 La Norna
3 Catwalk Im
7 Withsund Madonna
5 Metallica I.R.
15 Bara Min

Expandera

>> Spetsstriden: American Hill utmanas av Catwalk Ima och Anthara Bi. Spåret kan bli en fälla för favoriten.

Intervjuer:

Anthara Bi (6) stod för en jättebra insats senast och var inte långt från segern. Utgångsläget är passande, men jag låter det vara osagt hur Björn vill lägga upp taktiken. Med en vettig resa tror jag i vilket fall att hon är med långt fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ofelia O.E. (8) drogs bakåt senast och annars hade hon slutat längre fram. Hästen är jämn och säker och jag tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.
Shutter Island (9) löste det sig väldigt bra för senast, men jag hade faktiskt aviserat lite positiva saker på henne med barfotakörningen och så jänkarvagn ovanpå det. Det gick vägen genom kombinationen att hon fick ett drömlopp och några konkurrenter var sämre än väntat den dagen. Det är just så hon behöver köras för att komma till sin rätt i sådana här sammanhang, säger Claes Svensson.
Velegance (11) ser bra ut i träningen och hästen fungerar fint från alla spår i voltstart, säger Peter Untersteiner.
Princess S.W. (12) gick jättebra i skymundan senast och är det av mina ston i det här loppet som visat högst kapacitet. Det var länge sedan vi startade i voltstart och jag vet inte hur hon sköter sig från från början. Nu blir det barfota runt om för första gången och jag hoppas att det ger en kick, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Man at Work dödade V75-spöket med besked på Färjestad senast och tog en välförtjänt fullträff. Han är snabb ut och gynnas av att hans värsta konkurrenter har sämre spår.
 • Grainfield Aiden kämpade strålande i dödens senast och fungerar allra bäst med tidig tätkänning. Hannu Korpi lär köra till efter första sväng och syna dödens på nytt. Hästen är tuff nog att krossa samtliga.
 • Martin de Bos var finfin via 1.09,3 sista 800 meterna från ledningen senast, men här blir det svårare att komma till.
 • Niky Flax hade krafter kvar senast. Hästen är snabb ut och det är möjligt att han släpper. Han brukar inte vara så kaxig till slut om han kört tufft för ledningen.
 • Dom Perignon är också kvick ut. Hästen står noterad för fem vinster på sex försök i ledningen och det är inte omöjligt att han provar i pik.
Fakta

V75-5

5 Man at Work
9 Grainfield Aiden
7 Martin de Bos
–––
2 Niky Flax
1 Dom Perignon
3 Pastor Power
8 Reverend Wine
–––
4 Sir Q.C.
6 Han Herred
11 Highspirit
12 Kung Edward

Expandera

>> Spetsstriden: Dom Perignon och Niky Flax är kvicka, men det är troligt att de nöjer sig med rygg på Man at Work. Utifrån laddas Martin de Bos och Reverende Wine och det kan bli rejäl körning från början.

Intervjuer:

Niky Flax (2) visade senast att formen sitter där. Äntligen har han fått ett bra startspår och i takt med att han blivit äldre har startsnabbheten också ökat. Jag gör ett ordentligt försök från start och tycker att detta ser spännande ut. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (3) går bra varje gång och jag hoppas att han tar en god placering på nytt. Allt känns normalt i träningen och han tävlar åter barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Sir Q.C. (4) har svårt att få till det i nuvarande klass. Han fortsätter att gå med skor och skulle han sluta fyra-femma är jag nöjd, säger Stefan Melander.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Betting Rebel har visat bra form i de tre senaste starterna och från ledningens ska han slås. Nu blir det ”all in” med barfota, ”bike” och stängt huvudlag.
 • Strong Heartbeat är under fin utveckling och har högre kapacitet än Betting Rebel, men Jörgen Westholms häst har bara vunnit från ledningen och han är sårbar om han får tugga i dödens.
 • Spurt- och formstarke Mellby Guard gynnas av att ha spår en bit ut på vingel, även om det föreligger lite vingelrisk. I förra starten galopperade hästen från innerspår.
 • My Sweden har tagit segrarna från ledningen på sistone och näst senast satt han fast med krafter sparade i rygg på ledaren (Strong Heartbeat).
 • Leonas Sami var inte som bäst senast, men hästen har haft strålande form i vinter och nu rycker man skorna runt om. Han är vass med lopp på rullle när han är i ordning.
Fakta

V75-6

1 Betting Rebel
3 Strong Heartbeat
–––
7 Mellby Guard
10 My Sweden
9 Leonas Sami
2 Personal Goals
5 Corleone D.K.
6 Image Rapida
4 Solkattens Chiron
–––
8 Digital Class
12 Roofparty
11 Inez Alki

Expandera

>> Spetsstriden: Betting Rebel har vettig chans att hålla Strong Heartbeat på utsidan.

Intervjuer:

Mellby Guard (7) blev för ivrig från innerspår senast och härifrån ska det inte vara någon galopprisk. Hästen har presterat bra i vinter och håller nyttig form. Vi kör åter med norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.
Digital Class (8) har formen i zenit, men utgångsläget är totalt iskallt. Enda möjligheten till seger är väl att de kört 1.10 första varvet framme i täten. Normalt blir det väldigt svårt från spår åtta, säger Stefan Melander.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Burning Man är obesegrad efter fyra starter med Örjan Kihlström, men som favorit är hästen sårbar i en tuff final i bronsdivisionen. Han riskerar att hamna på vingel från början.
 • Thriller N.P. svarade för en rejäl avslutning vid segern på Mantorp. Han lär inte vara sämre med loppet i kroppen och nu vankas barfotakörning, men även han riskerar vingel.
 • Adde S.H. har två raka segrar från dödens och från spår två bakom bilen borde han inte behöva göra allt jobb själv den här gången.
 • Fuxige Guillaume Boko är på väg mot toppformen och kommer in i matchen om det blir utdragen spetskörning.
 • Religious mötte flera av de bästa femåringarna i Finland senast och vann säkert från ledningen. Hästen är missgynnad av läget och får attackera bakifrån den här gången.
 • Star Costashorta går åter barfota runt om, vilket är ett klart plus. Han är allra bäst i ledningen och fuxen lär knappast från sitta ifred om han hittar till pik.
Fakta

V75-7

6 Burning Man
7 Thriller N.P.
2 Adde S.H.
–––
11 Guillaume Boko
10 Religious
5 Star Costashorta
1 Smokey Herman
4 Ingo
–––
3 Joe Martini
9 Eldorado Mearas
8 Rocky Tilly
12 Radjah d’Inverne

Expandera

>> Spetsstriden: Smokey Herman är snabb, men allra kvickast är troligen Star Costashorta. Hästen trivs i tät, men frågan är om Oskar J Andersson vill ha Burning Man på utsidan?

Intervjuer:

Adde S.H. (2) har varit rejäl vid segrarna och är riktigt formstark för dagen. Jag hoppas att hästen slipper dödens och jag förväntar mig en ny stark insats. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
Joe Martini (3) stod för en jättebra avslutning senast och visade ännu en gång att han är bättre än resultatraden. Den innehåller ingen seger just nu, men han är absolut ingen icke-vinnare utan har varit ute i tuffa sällskap. Här får han köras lite på chans, men löser det sig är han formstark nog att sluta långt fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Thriller N.P. (7) kan nog inte vara bättre än vad han är just nu. Han tränar fortsatt fint efter senaste starten så han tog det loppet på helt rätt sätt och ser fin ut i kroppen. Nu blir det barfota runt om och jag tror absolut att han är med i segerstriden trots utgångsläget. Min uppfattning är nämligen att loppet inte kommer avgöras i starten och att det kan bli överpacat, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Eldorado Mearas (9) var seg i senaste starten. Han känns normal i träningen och jag hoppas att hästen ska vara vassare med förra loppet i kroppen. Vi smyger med till en god placering, säger Peter Untersteiner.
Guillaume Boko (11) gick jättebra senast på Färjestad. Han hade kommit till Sverige blott sex dagar innan och startade med andra ord tätt inpå hemkomsten och det var starkt gjort att prestera så bra. Skulle det här loppet bli överpacat tror jag att han är med och slåss långt fram, säger Anton Sverre.

Fakta

V75-förslaget 28 mars

V75-1: 1,3,4 (6,8)
V75-2: 5 King Of Everything (2,7)
V75-3: 5 Disco Volante (6,3)
V75-4: Samtliga 14 ston (2,12)
V75-5: 1,2,3,5,7,9 (8,10)
V75-6: 1,2,3,7,9,10 (5,6)
V75-7: 2,6,7 (11,10)

4.536 rader – 2.268 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Solvalla den 28 mars

Motbudet stannar hemma

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Fel Untersteiner-favorit

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner har fin chans med Twigs Got U. ikväll. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Johan Untersteiner har fin chans med Twigs Got U. ikväll. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Travsporten i Sverige rullar på utan publik i corona-tider och bristen på spelobjekt har resulterat i ovanligt stora potter på de svensk flerloppsspelen. Trots att det inte är jackpot bör omsättningen skjuta i höjden på V86, som idag delas mellan Solvalla och Åby. Jag tycker att omgången känns intressant och mina spikbud har fina uppgifter.

Startlistor till dagens tävlingar i Sverige.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-2: 8 Betting Queen, 11 Jobie Storm
V86-5: 8 Tabasco C.D.
V86-8: 3 Dominator D.T.

Troliga och roliga

 • Cobbys Nana (V86-2) kämpade starkt i dödens i ett stayerlopp i klass II senast och var inte stort slagen av vinnaren Maestro Crowe. Hästen segrade efter pigg spurt näst senast och såväl distans som att hon bara möter ston är plusfaktorer för formstarka Cobbys Nana.
 • Twigs Got U. (V86-3) hade en tuff uppgift i comebacken senast och fick vrida på i fjärdespår 500 kvar. Hästen höll bra, men kunde inte hota Global Agreement (se under ”Betrodda som lever farligt”), som fått bestämma i ledningen. Fyraåringen har visat prov på fin styrka och är inte beroende av någon speciell resa för att vinna. Den lång distansen bör inte vara någon nackdel och med lopp i kroppen har Twigs Got U. bra segerchans.
 • Thought Hanover (V86-4) var duktig som treåring och ifjol hade hästen ett mellanår, men senast var hästen positiv som uppanmäld i ett lopp för femåringar som tjänat högst 900.000 kronor. Nu droppar han ned i rätt klass och är streckvärd till låg procent.
 • Vikens High Yield (V86-5) lovade ganska mycket som unghäst och nu är hästen kraftigt på gång hos Robert Bergh. Sexåringen glänste i årsdebuten och jag trodde mycket på honom i förra loppet. Där spurtade han bra, men han fick för långt fram. Vikens High Yield är obesegrad efter ett försök över kort distans och från passande spår kan det bli ledningen, men förmodligen är hästen ännu vassare med lopp på rulle. Jag spikar.
 • Vincent As (V86-6) möter passande motstånd över favoritdistans och blir svår att fälla. Han segrade i årsdebuten 2019 efter två månaders frånvaro och litet fält är ett stort plus. Min andra spik i omgången.
 • Hector Boko (V86-8) hade krafter kvar och såg formstark ut som fastlåst i bronsdivision senast. Nu är inte motståndet lika tufft och sexåringen tål offensivt upplägg. Han kan vara hetsig bakom bilen och bakspår behöver inte vara fel. Hector har vettiga startryggar och god chans att fälla samtliga om han sköter sig.

Betrodda som lever farligt

 • Global Agreement (V86-3) har tagit karriärens tre segrar från ledningen och jag provar att fälla fyraåringen som klar favorit från bakspår.
 • Lovely Secret (V86-4) spetsade hem Golden Weddings lopp senast, men det blev billigt med bara tre felfria ston. Segern i januari bärgades också från ledningen och hon är bara en av flera med segerchans i ett vidöppet lopp.
 • Barfotakörning och sprinterdistans är plusfaktorer för Chapuy (V86-8), men han gör årsdebut och blir väl hårt betrodd. Fem av hans sex segrar har kommit från ledningen och han har flera snabba konkurrenter på insidan.
Fakta

V86-förslaget 25 mars

V86-1: 1,3,5,9,11,12,13 (7,10)
V86-2: 2,5,6 (4,1)
V86-3: 1,8,11,14 (13,2)
V86-4: 1,2,4,6,8,9,10,11,12 (7,5)
V86-5: 4 Vikens High Yield (5,7)
V86-6: 8 Vincent As (7,6)
V86-7: 2,6,9 (1,10)
V86-8: 5,6,10 (2,4)

6.804 rader/1.701 kronor

Expandera

Inför V86: Hur bra är italienarna?

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Solvalla den 28 mars

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN

Solvalla bjuder på topptrav på lördag. Tävlingsdagen inleds med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie och sedan drar V75-finalerna igång med bland annat:

 • Toppsto som gör debut hos Daniel Redén
 • King of Everything krossar allt igen
 • Disco Voltante med spetsläge
 • Campo Bahias helsyster förlänger segerraden
 • Hästen som är obesegrad med Örjan Kihlström

Startlistor i pdf-format till lördagens omgång.

V75-1

Trixton-dottern 1 Golden Tricks gör intressant debut på svensk mark, men jag vågar inte lita på henne direkt och vill gardera. I USA tränades fyraåringen av Åke Svanstedt och för honom gjorde hon 27 starter (7-3-7) och travade 1.08,6 som snabbast över den engelska milen som tvåa bakom Hambletonian Oaks-segrarinnan When Dovescry i Bluegrass Series på Red Mile. Hennes främsta seger är Hudson Filly Trot ($124.334) på Yonkers Raceway. 4 Ultra Bright blev generad till galopp senast och hon kan hitta till spets, men visade även näst senast att hon kan vinna med ryggresa. Barfota runt om är ett stort plus. 3 Hevin Boko är tuff och givet segerbud. 6 Unique Juni spurtvann Prix Emile Alix Courboy (€67.000) på Vincennes senast.

V75-2

5 King of Everything har varit strålande i årets starter och kommer att klättra i klasserna. Han flög till ledningen från bricka fyra på Färjestad och fyraåringen har toppchans att spåra runt om. 11 Maestro Crowe är obesegrad felfri och det givna budet vid gardering. Hur hanterar han lite längre resa?

V75-3

5 Disco Volante har varit grymt bra på sistone och bommar knappast ledningen från passande spår. Trots full väg blir han svårlagen. 6 Gareth Boko har kommit tillbaka starkt, men ser ut att få göra jobbet utvändigt utan rygg.

V75-4

2 American Hill är ytterligare en favorit som blir svår att fälla. Campo Bahias helsyster har imponerat i årets starter och har på tok för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Felfri förlorar hon knappast, men å andra sidan är hästen inte helt att lita på. 1 Rexine glänste i Halmstad och har vunnit sex av de senaste sju starterna. Från ledningen är det möjligt att hon kan ge American Hill en match. 12 Princess S.W. är anmäld barfota runt om och gynnas av att bara möta ston.

V75-5

Det troliga scenariot är att 1 Dom Perignon spetsar och släpper till 5 Man at Work, som ”äntligen” fick en fullträff på V75 efter rejäl insats senast. MEN… Solvalla-duon har far och son Untersteiner mellan sig och 2 Niky Flax är mycket rask bakom bilen och det är inte givet att Man at Work hittar till spets. 9 Grainfield Aiden är vass varje gång, men han är bäst med tidig tätkänning och det kan blir svårt att komma till från bakspår.

V75-6

1 Betting Rebel spetsade med lätthet från innerspår senast och han kommer med formen i zenit. Nu aviseras både barfota runt om och jänkarvagn. 3 Strong Heartbeat har högre kapacitet, men fyraåringens samtliga sex vinster har kommit från spets och han är sårbar om han får svar i spetsstriden. 2 Personal Goals kan få loppet, som när han slog Betting Rebel på Färjestad.

V75-7

7 Thriller N.P. galopperade i årsdebuten, men senast vann hästen på rejält sätt och barfota runt om är det stort plus. Hästen har segrat i tre av sex starter på svensk mark utan skor på hovarna. Men det saknas inte motbud från bättre spår. Halmstadduon 2 Adde S.H. och 6 Burning Man är tuffa konkurrenter. Den sistnämnde är obesegrad efter fyra lopp med Örjan Kihlström.