Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Äntligen framspår – jackpotdraget leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN
Global Venture med Peter Untersteiner. I klass II-finalen körs femåringen av tränarsonen Johan Untersteiner. Foto Hanold/ALN

Många anade hög utdelning på V75 förra helgen när Åbytravet körde sju 15-hästarsfält, men skrällfesten uteblev och när krutröken lagt sig stannade utdelningen för sju rätt på 11.442 kronor. Femrättspotten frös inne och lördagens sjurättspott är förstärkt med 17.321.991 riksdaler.
Solvallas finalomgång inleds med en toppchans för Hevin Boko, men det är ett par småkluriga avdelningar och det kan ge fin belöning för sju rätt om man lyckas fälla ett par favoriter.

V75-strykningar

V75-1: 6 Miss Sober
V75-3: 11 Digital Ink
V75-5: 5 Sign Me Up Too

Här är startlistor i pdf-format till lördagens tävlingar.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Hevin Boko slog värsta konkurrenten Ultra Bright från dödens i förra starten. Sexåringen har perfekt spår, går från alla positioner och med rätta blir hon klar favorit.
 • Umaticaya gör första starten hos Adrian Kolgjini. Hästen vann Fyraåringseliten för ston 2017, men har haft det tuffare som äldre.

>> Ranking

2 Hevin Boko
–––
5 Ultra Bright
4 Mulligan
9 Global Upper Style
8 Umaticaya
–––
3 Galactica
1 Queen of Sand
10 Fame Boko
7 Donatella Center

>> Spetsstriden: Mulligan försöker hålla Ultra Bright på utsidan. Hevin Boko har goda möjligheter att köra sig till ledningen efter första sväng – oavsett vem som vinner spetskörningen initialt.

Intervjuer:
Hevin Boko (2) har varit mycket bra en längre tid. I förra loppet laddas hon från start, hästen öppnade förbättrat och svarade för ett kanonlopp i dödens. Formen är riktigt bra och läget är passande. Vi får prova framåt och hon ska vara långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Mulligan (4) snubblade till 900 kvar senast, tappade mark och sedan var det chanslöst att ta något. Hon kändes jättefin i tisdagsjobbet och jag har en känsla av att hon kommer prestera riktigt bra på lördag. Jag ändrar ingenting, säger Thomas Uhrberg.
Global Upper Style (9) var inte fräsch senast och det var nog första gången hon galopperade i tävling. Nu känns hästen fin i träningen och hon var varit spänstig i två banjobb inför lördagens lopp. Jag tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Global Venture fullföljde starkt efter offensivt upplägg till dödens senast och nu har femåringen äntligen spetsläge. Hästen är kvick ut och karriärens fyra vinster har kommit från tätpositionen. Totalt har han sprungit i ledningen sju gånger, vilket resulterat i fyra segrar, två andrapris och ett galoppmisslyckande. Tränarsonen Johan Untersteiner har kört Global Venture en gång innan, då blev det seger och vi tror på spets-och-slut.
 • Il Duce Boko har mött tipsettan två gånger innan och vid båda tillfällena har Jägersrohästen vunnit och Global Venture slutat tvåa. Nu lär Il Duce Boko få göra mycket av jobbet själv och han får slå ur underläge med tanke på startspåren. Marc Elias är obesegrad efter tre försök bakom Il Duce Boko.
 • Indy D. är rejäl, men långsam ut och lär hamna bland de sista. Det kommer att krävs överpace första rundan för att sexåringen ska komma in i matchen på allvar. Alternativt att tempot dämpas och han kan söka sig fram i dödens in på slutvarvet.
 • Högstenastalldräng har snart samlat ihop till en seger. Nu körs hästen av Jorma Kontio för första gången.

>> Ranking

1 Global Venture
–––
3 Carlos Ken
8 Il Duce Boko
7 Indy D.
2 Enriko Ha
6 Högstenastalldräng
4 Sunday Sonata
5 Walther På G.
–––
9 Whitsun Madonna
12 Jackpot Band
11 Inshallah
10 Edmund

>> Spetsstriden: Global Venture har toppchans på ledningen.

Intervjuer:
Global Venture (1) är startsnabb och håller bra form. Vi får ladda för ledningen och håller han spets så kan det hålla hela vägen. Allt är normalt i träningen och nu blir det urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Carlos Ken (3) är precis som Global Venture en bra häst och de känns jämngoda, men med tanke på spåren är det lite fördel Venture. Hästarna duger i klassen och även Carlos Ken går med urryckare för första gången, säger Peter Untersteiner.
Indy D. (7) trubblade lite med travet i slutsvängen senast, Örjan misstänkte att det var stänk, in på upploppet tog han i bra och avslutade starkt. Han är mer stark än snabb och jag tror att tempot missgynnade honom senast. Han utvecklas fint, men riskerar att bli över härifrån. Jag har inte planerat några ändringar i dagsläget, säger Roger Walmann.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Elian Web var grymt bra och höll undan för Propulsion från ledningen på Bergsåker, men hästen verkar trivs betydligt bättre på banan i Sundsvall än på Solvalla. På Bergsåker är åttaåringen obesegrad efter tre starter och på huvudstadbanan har han två andrapris som främsta resultat efter fem försök. Däremot bör man väga in att konkurrensen har varit tuffare i Solvalla-loppen och visst har Elian Web bra vinstchans om han vinner starten.
 • Disco Volante vann ”bara” från ledningen tidigare, men nu kan hästen strida från alla positioner och på visade toppform är han ett givet segerbud.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande efter skadeuppehåll. Senast varnade stallet för att hästen inte var på topp med bara ett lopp i kroppen, men han avslutade underkant 1.10 sista varvet från dödens. Kan han gå framåt ytterligare med genomköraren i kroppen?
 • Olle Rols är kraftigt på gång och trots 1.08 sista 800 meterna senast fick han inte slag på Gareth Boko. Sjuåringen står noterad för fyra vinster på fem försök på Solvalla.

>> Ranking

4 Elian Web
5 Disco Volante
9 Gareth Boko
–––
6 Olle Rols
3 Baron Gift
–––
8 Narold Vox
12 Snowstorm Hanover
2 Västerboonthenews
7 Monark Newmen
10 Super Zantos
1 West Wing

>> Spetsstriden: Västerboonthenews lär köras på chans och Baron Gift startgalopperade från just spår tre senast, vilket bör innebära att spetsstriden står mellan Elian Web och Disco Volante. Med tanke på spåren är det fördel tipsettan Elian Web.

Intervjuer:
– Jag har Elian Web (4) precis där jag önskar inför lördagen lopp. Hästen är kvick ut och det ser ut att kunna bli ledningen. Han tränar normalt och är inte beroende av något speciellt intervall mellan loppen för att prestera bra. Möjligen blir det sommarskor, i övrigt inga ändringar och jag tror på bra segerchans, säger Katja Melkko.
Disco Volante (5) har fått bästa tänkbara startspår. Han gillar när han är en bit ut på vingen. Formen är fortsatt bra och uppgiften ser väldigt spännande ut för hans del, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (12) visade senast att han kommer att klara gulddivisionen, men det läget den här gången är helt iskallt för hans del. Om det blir ordentlig överpace kanske han kan vara fyra-femma. Förmodligen blir det öppet huvudlag, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Aura S.L. har visat en så pass hög högstanivå att hon mycket väl kunnat vara ett spikbud i det här loppet om det inte vore för det snäva startspåret. Hon galopperade direkt från bricka tre på Jägersro och riskerar att gå samma öde till mötes här.
 • I’m A Believer fick långt fram på Sundbyholm, men lade ner sig fint när det betydde som mest och avgjorde på ett riktigt plusbetonat vis. Egentligen känns inte som en glödhet segerkandidat i ett sådant här lopp, men på visad form och då toppen på loppet känns ovanligt svag så blir hon ett tidigt bud.
 • Dusty Shadow har vi högre upp i ranken än många andra. Det finns många hästar i det här loppet som lär försöka kastas ner invändigt och blir det därtill några galopper på vägen kan hon sitta som femma-sexa i andraspår. Med rätt ryggar sista 700 meterna kommer hon bli livsfarlig.

>> Ranking

2 Aura S.L.
6 I’m A Believer
15 Dusty Shadow
–––
10 Quiz Töll
5 Rapide Cash
7 Melizza
14 Under the Counter
13 Linda’s Girl
8 Very Many Legs
–––
9 Micro Vick
12 Seven Karats
11 Apple Rose
3 Dolly Dream
4 Chris Crystal
1 Afrodite Miguan

>> Spetsstriden: Få startblixtar. Rapide Cash har ingen på utsidan och bör kunna få en bra start. Vi tror hon sitter i ledningen.

Intervjuer:
– Jag hoppas att Chris Crystal (4) sköter sig och får en fin resa. Min häst slår inte en felfri Aura S.L, men det är inte givet att hon travar iväg. Det skulle vara en överraskning om Chris Crystal vinner och jag hoppas på pengar, även om det är en rejäl häst som alltid gör sitt bästa. Inga ändringar, säger Katja Melkko.
Very Many Legs (8) fick för tuff resa och det är bara att glömma förra starten. Nu kommer jag köra på chans och med klaff kan hon ta en god placering, säger Peter Untersteiner.
Quiz Töll (10) fick ett fint lopp senast och kändes väldigt bra. Hon gick jobb under tisdagen ilag med Mulligan och allt var som det skulle. Jag är inne på att hon rentav kan vara lite vassare denna gång med tanke på hur oregelbundet startande det blivit innan och tror hon är en av de som gör upp om tätplatserna om det stämmer lite, säger Thomas Uhrberg.
Seven Karats (12) fick bra resa senast och jag var lite besviken på henne. Hästen har gått med öppet huvudlag i de två senaste starterna och nu provar jag norskt. Eftersom det är voltstart blir det vanlig sulky, säger Peter Untersteiner.
Dusty Shadow (15) står dåligt inne i loppet, men gör alltid sitt bästa. Hon var duktig varje gång på sistone och med tanke på att det är många att runda så siktar vi på pengar, säger Jeppe Juel.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Hawk Cliff har presterat på en mycket hög nivå vintern igenom. Hästens enda tydliga begränsning är startsnabbheten, men från ett dugligt läge ska han åtminstone kunna få en vettig position mitt i fältet. Därifrån finns det flera olika möjligheter för Örjan Kihlström hur han vill agera taktiskt. I våra ögon är detta en svag silverfinal och Hawk Cliff är en tänkbar spik.
 • Pascha Tilly har snabbt tagit sig upp i klass, men visat att han står sig i sådana här sammanhang också. Han fick för långt fram senast på Sundbyholm och riskerar att gå samma öde till mötes här från samma svåra utgångsläge.
 • Doctor Doxey Zenz höll starkt mot Hawk Cliff på Bergsåker, men mattades senast på Sundbyholm efter att gått på i tufft tempo i ledningen. Han har startat på tätt en längre period nu och frågan är var det sätter sig?
 • Southwind Hydro avslutade positivt på Sundbyholm. Det känns ofta som han närmar sig en fullträff, men frågan är om hästen är tillräckligt komplett för att ta det där sista steget som gör att han verkligen får till det.

>> Ranking

4 Hawk Cliff
–––
11 Pascha Tilly
6 Doctor Doxey Zenz
2 Southwind Hydro
9 Pastor Power
12 Harran Boko
7 Flash Håleyd
–––
8 Niky Flax
10 Roofie
1 He’s A Diffacolt
3 Harpos Rockland

>> Spetsstriden: He’s A Diffacolt och Harpos Rockland gör upp i första skedet. Oavsett vem av dem som frontar så utgår vi från att det i skede två släpps till Doctor Doxey Zenz.

Intervjuer:
Southwind Hydro (2) avslutade jättefint senast och han är jämn och stabil i insatserna. Läget blev perfekt och det är ju bara att försöka hitta så bra position som möjligt. VI gör inga ändringar, men det är tufft emot och är han bland de tre främsta är jag jättenöjd, säger Roger Walmann.
Hawk Cliff (4) har varit bra en längre tid och han var riktigt fin vid segern senast. Formen känns fortsatt stark och från vettigt spår ska hästen vara med och kriga långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Niky Flax (8) var jättebra senast och är fint i ordning, men det känns nästan lite uppgivet från spår åtta. Roofie (10) var tvåa bakom Niky Flax senast. Jag tycker han var riktigt bra då med tanke på att han fick gå i spåren och det var en snabb avslutning. Hästen visar god form och kanske att han är något hetare av mina två utifrån ett lite bättre läge, men jag tycker ingen av dem är jättehet. Det blir inga ändringar på någon, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (9) känns bara bra i träningen och utgångsläget är okej. Han hävdar sig i silverdivisionen och kan sluta långt framme om det löser sig, säger Peter Untersteiner.
Pascha Tilly (11) presterade som förväntat senast och med lite bättre resa hade hästen kunnat kriga om segern på allvar. Jag har siktat hit och formen kommer att vara bättre med förra loppet i kroppen. Jag känner mig inte avsågad, men det krävs högt tempo, vilket det ser ut att bli. Vi fortsätter med sommarskor, vilket är ett klart plus, säger Jari Kinnunen.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Atik D.L. har imponerat våldsamt, men även om han var toppbra senast också var det kanske inte riktigt samma bett i fyraåringen. Han tål jobb och är givet hästen att slå på nytt. Det är dock stor dödensrisk även denna gång.
 • Det är ett riktigt getingbo bakom vår tipsetta, men intrycket på Hector Boko senast var av den kalibern att hästen måste räknas här också. Han gjorde jobbet utvändigt om ledaren, men kopplade säkert grepp.
 • Devs Dragon besegrade Atik D.L. senast från ledningen och eftersom vägen mot spets ser ut att vara krattad på nytt kommer hästen att leda länge.
 • Tänk på att Hobby de l’Iton säkerligen behövde loppet (tunn i spets) efter strykning senast och att El Gumpert höll fint efter överpace, men det var långsam avslutning, 1.17,5 sista 500.

>> Ranking

3 Atik D.L.
–––
10 Hector Boko
5 Devs Dragon
1 Hobby de Liton
4 El Gumpert
11 Volare Gar
7 Ingo
8 Arch Lane
–––
6 Bowling Triple X.
12 Capture
9 Italiano Boko
2 Show Time

>> Spetsstriden: Hobby de l’Iton är snabb, men borde få svårt att svara Devs Dragon som trivs förträffligt i ledningen och lär köras där. Hästen har åtta segrar på åtta försök i front!

Intervjuer:
Show Time (2) förstod inte att det var tävling när han startade i monté senast, men han skulle ha ett lopp i kroppen inför finalen och formen är lika bra som vid segern på Romme. Jag kör på chans och är nöjd med pengar, säger Barbro Carlsson.
Atik D.L. (3) föll med flaggan i topp senast och vi var jättenöjda med hästen. Han gick ett banjobb i måndags och hästen har tränat mycket bra, det känns positivt. Atik är medelsnabb från start och det ser bra ut på förhand. Formen borde vara lite vassare med förra loppet i kroppen och vi ändrar inget, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
El Gumpert (4) har inte startat sedan i december, men hästen har jobbat starkt och jag tror att formen ska vara lika fin som i starterna på sistone. Det är en kapabel häst som fortfarande är under utveckling och med vettig resa är han med långt framme, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
Italiano Boko (9) var förvånande bra senast och det är verkligen en häst som höjer sig för varje lopp. Han stod tufft inne i klassen senast och han är färsk mot sådana här hästar. Vi gör inga ändringar och jag vill ligga lite lågt på nytt, säger Roger Walmann.
Hector Boko (10) var bra senast, men faktiskt inte som bäst. Resan var inte perfekt upplagd och vi ändrar lite på rutinerna och åker två dagar innan för att han ska få övernatta i lugn och ro. Han är mer stark än snabb och högt tempo skulle vara ett plus. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning, säger Jaap Van Rijn.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Bo C. avslutade ursinnigt från femte utvändigt senast utan att hinna på Religious i spets. Klockan visade 1.10,5 sista 1.000 och från perfekt spår är det god chans till revansch.
 • Man At Work staplar starka insatser utan att få vinna. Senast utmanade han från dödens, men allra effektivast är hästen på speed.
 • Grainfield Aiden är en stålman som tål hur mycket som helst. Utgångsläget placerar honom i B-gruppen denna gång, det lär bli långt fram.
 • För den som garderar brett vurmar vi lite för formstarke Randemar R.D. Glöm starten senast då han hängde i tredjespår runt om. Gången före avslutade han sylvasst, men senast han hade innerspår blev det fjärde invändigt.

>> Ranking

2 Bo C.
10 Man At Work
–––
12 Grainfield Aiden
1 Randemar R.D.
3 Franklin Face
5 Religious
8 Electrical Storm
6 Rocky Tilly
9 Eldorado Mearas
4 Radjah d’Inverne
–––
7 Önas Nougat
11 Remarkable Feet

>> Spetsstriden: Franklin Face håller nog ut både Religious och Önas Nougat och med tanke på den positiva insatsen i ledningen senast lär han provas där på nytt.

Intervjuer:
Randemar R.D. (1) känns bara fin i träningen. Jag tror inte att han kan hålla ledningen, men det kan bli fin resa och det var länge sedan han fick springa på innerspår. Han har kapacitet och med tur kan dyka upp i striden, säger Peter Untersteiner.
Bo C. (2) blir allt bättre för varje start. Jag var jättenöjd med honom senast och tror att formen ska vara ännu vassare på lördag. Hästen tränades i onsdags, var smidig och löpglad och jag har inget att klaga på. Jag tror inte att han behöver tur för att vinna och det gäller att Bo C. inte har för mycket oflyt. Han kan segra från spets, dödens och med ryggresa och det känns jättebra på förhand. Inga ändringar, säger Bo E Nilsson.
Religious (5) känns pigg och glad och håller jättebra form. Med tanke på att hästen är snabb ut kan det blir ledningen, men han är inte beroende av någon speciell resa. Hästen känns allt starkare för varje lopp och det ser ut som en bra segerchans. Nu kör vi med jänkarvagn för första gången i min regi, säger Nina Pettersson-Perklén.
Eldorado Mearas (9) har gått fint varje gång på sistone och Ulf Ohlsson var nöjd med hästen även senast. Allt ser bra ut i träningen och härifrån får jag köra lite på chans, säger Peter Untersteiner.
Man At Work (10) är värd en seger, men nu är det bakspår och det är alltid tufft i finaler. Han hade haft bekymmer med en hovböld inför Kalmar, han har inga problem nu och hästen har tränat riktigt bra. Med lite klaff kan Man At Work dyka upp i segerstriden, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Fakta

V75-förslaget 8 februari

V75-1: 2 Hevin Boko (5,4)
V75-2: 1 Global Venture (3,8)
V75-3: 3,4,5,6,9 (8,12)
V75-4: Samtliga 15 ston (2,6)
V75-5: 2,4,5,11 (9,12)
V75-6: 1,3,5,10 (4,11)
V75-7: 1,2,10,12 (3,5)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ OCH EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Solvalla 8 februari

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Sergie Phefirst
V86-2
: 8 Vikens Brummer
V86-5: 6 Mr Perfection, 7 Copimade
V86-7: 12 Sunday Sonata

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

Framgång föder framgång

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Sport