Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästarna från sämsta spåren – vem vinner?

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ecurie D. är obesegrad efter åtta starter sedan tävlingsdebuten. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Ecurie D. är obesegrad efter åtta starter sedan tävlingsdebuten. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Den här helgen bjuds det på dubbla V75-omgångar och Mantorp arrangerar lördagens tävlingar med Ina Scots Ära och Östgötaloppet på schemat. Sulkysports spikbud i omgången är två danskfödda fyraåringar som spås spännande framtider.

På söndag avgörs Copenhagen Cup på Charlottenlund med Extra V75.

V75-strykningar lördag

V75-2: 5, Dom Perignon, 6 Hill Street, 8 Global Wise Guy
V75-4: 2 Bambi A.F.
V75-7: 12 Betting Rebel

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Emoji kunde omöjligen ha stått för en bättre årsdebut än vad som var fallet på Åby. Trots en tuff inledning fram till dödspositionen avgjorde han resolut och övertygade stort. Topparna i det loppet höll likväl klass med vad de håller i detta lopp, men visst är bredden bättre denna gång. Med tanke på att det sannolikt blir en tappstart från andraspår kommer det krävas en toppinsats, men det tror vi hästen kan leverera.
 • Gazza B.R. är tillbaka med besked efter långt skadeuppehåll. Han är loppets sannolika ledare och passar likt Emoji bra över distansen.
 • Exaudio Vici tillhör också den skaran och ska vara med i A-gruppen. Han kliver dock upp i klass och får sitt riktiga elddop här efter att främst vunnit i vardagslopp tidigare.
Fakta

>> V75-1

2 Emoji
–––
1 Gazza B.R.
9 Exaudio Vici
3 Royal T.N.
11 Cobbys Nana
8 Love Håleryd
7 Let’s Go Ernie
–––
4 Angel Raziel
5 G.R.J.s Wolverine
6 Perfect Gede
12 Staro Mojito
10 Lennart Sjöhammar

Expandera

>> Spetsstriden: Perfect Gede brukar vara med på noterna och Micael Stjernström vet hur man ska pricka från ett sådant här läge hemma på Mantorp. Likväl håller vi Gazza B.R. som spetsfavorit, men det är inte helt givet att han lyckas svara ut.

Intervjuer:
Gazza B.R. (1) gick klart godkänt i comebacken bakom en bra vinnare. Han stod för en jättefin insats även senast i enklare omgivning och var verkligen rejäl. Här möter han några bra konkurrenter, men från innerspår i volten har han spetsläge och distansen passar fint. Från tät blir han svårslagen, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Angel Raziel (4) tänkte vi kastrera, men hästen tävlade förbättrat i Tammerfors näst senast och vi har avvaktat med det ingreppet. Hästen känns fin och har bra form, men motståndet är tufft och jag hoppas på en placering bland de fem främsta. Spåret är inget bekymmer och det kan bli barfota runt om, men det är inget måste att han ska tävla utan skor, säger Nina Pettersson-Perklén.
Exaudio Vici (9) är stark som få och blir allt bättre hela tiden, men det finns delar som han fortfarande behöver utveckla. Jag tycker att distansen är en fördel, men motståndet är tufft och jag kräver inte seger. Samtidigt förväntar jag mig en bra insats och man ska nog ta Exaudio Vici på allvar. Eventuellt blir det barfota fram, men jag tror inte att balansen har så stor skillnad, säger Katja Melkko.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Vincero’ Gar stod för flera ”dunderinsatser” på svensk mark under fjolåret och har även tagit två segrar på Vincennes i vinter. Han flyttades till Björn Goops stall i förra veckan, men det är givetvis ”Gocciadoro-träningen” som alltjämt sitter i hästens kropp. Vi såg flera hästar från Gocciadoros stall uppträda ringrostigt initialt när de började starta på svensk mark och utifrån det är inte Vincero’ Gar ett spikalternativ för oss.
 • Religious jagar likaså nya rikstotopoäng för att kunna komma med i silverfinalen. Han var tapper bakom Very Kronos senast och blir svårfångad om det skulle lösa sig så pass fint att han når täten.
 • Då det är upplagt för en tuff inledning i detta lopp så tycker vi att hästar från dåliga startspår är potentiella skrällbud, trots att det handlar om 1.640 meter autostart och brukar vara svårt att hämta längder i en så här hög klass.
Fakta

>> V75-2

1 Vincero’ Gar
4 Religious
11 Macelleria
–––
2 Flash Håleryd
3 Maze Runner
10 Can Lane
12 Stoneisle Ocean
–––
7 Secret Mission
9 Xlnt Chili Tripel

Expandera

>> Spetsstriden: Vincero’ Gar är snabb iväg, men det finns raskare. Hans chans ligger mycket i ”solfjäderseffekten” och vi kan se ett sådant scenario utspela sig med Flash Håleryd, Maze Runner och Religious.

Intervjuer:
Vincero’ Gar (1) kom till oss i torsdags. Hästen levererades i ett jättefint skick och var bra i måndagsjobbet, men det är ändå lite svårbedömt hur han kan prestera såhär i en comeback. Av det han visat på svensk mark tidigare känns det ju i alla fall som en spännande häst, säger Anton Sverre.
Flash Håleryd (2) har sett jättefin ut på sistone och mår riktigt bra för dagen. Jag skulle faktiskt vilja testa honom i ledningen, men det kan bli svårt att ta en längd på Vincero’ Gar. På sistone har hästen tävlat med norskt huvudlag som vi dragit ner innan start, men nu tar jag med ett goggles-huvudlag också så finns det tillgängligt ifall vi skulle vilja prova, säger Ulf Stenströmer.
Religious (4) är en plusvariant och utan hans fräschörproblem hade han varit en riktig topphäst. Han är behandlad efter förra loppet och han känns minst lika fin som innan. Religious är kvick ut och mycket avgörs i starten, men han är inte beroende av någon speciell resa för att vinna. Möjligen kör vi utan framskor, säger Nina Pettersson-Perklén.
Can Lane (10) gick bra på Jägersro, men felade direkt bakom bilen gången efter. Allt har varit fint i träningen efteråt och jag tror han kommer göra en bra insats. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Ecurie D. såg lysande ut i årsdebuten och är alltjämt obesegrad efter åtta starter. Han behöver ingen närmare presentation vid det här laget utan känns kort och gott som en potentiell ”generationshäst”. Att starta från tolftespår är givetvis knivigt, men det hade varit ännu värre om det kryllat av topphästar på bra framspår och det gör det inte i det här loppet.
 • Power får en ”Bergh-matchning” med start vecka-vecka trots att han var fyra i ett Grupp I-lopp i lördags. Han såg aningen seg ut den dagen och går säkert framåt med tre lopp i kroppen och ska lättas något i balansen, men vi vill ändå se lite mer av honom i år innan vi bedömer honom som riktigt het mot Ecurie D.
 • Armour As tycks bara bli bättre och bättre i Jerry Riordans regi, men bör rimligtvis sparas en aning till klass I-finalen om två veckor där han sannolikt tar plats.
 • Jason’s Camden stod för en stark Sverigedebut i ett lopp som vanns av Admiral As. Från åttondespår riskerar han dock att hamna ”åt råttorna” om Örjan Kihlström laddar framåt.
Fakta

>> V75-3

12 Ecurie D.
–––
11 Power
4 Armour As
8 Jason’s Camden
2 Gerry
–––
3 Rally Hans
7 King of Everything
6 Surf’n Turf
9 B.W.T.Echo
5 L.L.Royal
1 Jareth Boko
10 Benjamin S.H.

Expandera

>> Spetsstriden: Minst sagt speciellt då de bästa hästarna hamnat på dåliga startspår och i flera fall bakspår. Jareth Boko bör normalt sett fronta, men frågan är hur man agerar om Armour As ställer frågan aktivt inom 300-400 meter?

Intervjuer:
Rally Hans (3) har superform, men räcker inte till seger i det här sällskapet och som jag ser det kan han inte vara bättre än trea-fyra. Inga förändringar, utan det blir som i förra starten, säger Stefan Melander.
Surf’n Turf (6) var väldigt duktig på Solvalla senast, men det är helt annat motstånd den här gången och det blir tufft. Kan väl vara trea-fyra eller femma, säger Stefan Melander.
Jason’s Camden (8) har gjort en start för oss och imponerade så smått på mig den gången. Hästen hade inte fått några tuffare jobb alls i kroppen, men kunde likväl svara för en så pass stark insats utvändigt ledande Admiral As. Jason’s höll farten strålande och det här är en vansinnigt spännande häst. Spåret drar ned förväntningarna på framskjuten placering, men jag vill varna för att han kommer göra ett mycket bra lopp, säger Thomas Hedlund.
B.W.T. Echo (9) var mycket bra senast och han går framåt för varje start. Nu är motståndet väldigt tufft, men jag tror att han är en häst för Derbyt senare i höst och han kan ta klivet upp i eliten på sikt. Han är en tänkbar skräll, men troligen är Power och Ecurie D. för tuffa. Det kan bli barfota fram för att B.W.T. Echo ska bli lite rappare, säger Katja Melkko.
Power (11) sprang 1.11,7 i Kungapokalen förra helgen och var jättebra. Robert sade att hästen hade mycket vikt och nu kan vi nog lätta och köra utan boots. Han såg fin ut i onsdagens träning och formen är bra. Förutom spåret verkar allt okej, säger Dwight Pieters.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Karamell Hill har varit duktig i två starter hos Björn Goop. Sexåringen hade springspår på tillägg även senast (fyra hästar på startvolten) och då hamnade hon utvändigt ledaren efter första sväng. Här har hon vettig chans att köra sig till ledningen.
 • Vikens Fingerprint styrdes fram i dödens på Conrads Rödluva senast och höll starkt som trea. Hästen har fått hårdhet i tuffa omgivningar och gör sällan ett dåligt lopp. Femåringen droppar ner i klass och tål grovjobb, vilket lär krävas från dubbla tillägg.
 • Millie Millionaire har fått ett lopp i kroppen i ny regi. Det kan lösa sig bra med draghjälp av Vikens Fingerprint under slutvarvet.
 • Pass upp för Mellby Eye Catcher. Hon har fin form och tidigare vunnit med Erik Adielsson.
 • Call Me Brodda har gott kunnande och det verkar ha lossnat i lite billigare omgivningar på sistone. På visad form duger hon även här.
 • Xanthis Delicious är på gång med två lopp i kroppen. Appaloosa har form, men riskerar att tappa från början.
Fakta

>> V75-4

10 Karamell Hill
13 Vikens Fingerprint
–––
14 Millie Millionaire
7 Call Me Brodda
9 Mellby Eye Catcher
11 Xanthis Delicious
8 Appaloosa
1 Claire di Quattro
5 Apple Rose
15 Miss Sober
–––
6 Kavata Käll
3 Another Lucky Day
4 C.R.Nobless
12 Charmante Amok

Expandera

>> Spetsstriden: Med springspår på tillägg och bara två ston på startvolten efter strykning talar mycket för att Karamell Hill tidigt kör sig till ledningen.

Intervjuer:
Karamell Hill (10) har varit jättebra i två starter hos oss. Sjundespår här är perfekt när det bara är två hästar på startvolten och hon kommer säkert kunna lägga iväg då hon är kvick i benen. Insatsen på Umåker var femstjärnig och hon tycks ha tagit den långresa på ett bra sätt. Hon kan vara vår bästa chans i omgången, säger Anton Sverre.
Vikens Fingerprint (13) gör mig sällan besviken och har egentligen bara gjort en sämre insats i hela karriären. Vi har behandlat hästen efter förra loppet och hon känns pigg och fin i träningen. Det är inte lätt att stå sist med dubbla tillägg, men proposition är passande och hästen är stark. Jag tror på Vikens Fingerprint. Senast sprang hon barfota runt om, men nu återgår vi till balansen som i starterna innan. Hästen är lite vassare när hon slipper skorna fram, men det har inte stor betydelse, säger Mikael Fellbrandt.
Miss Sober (15) hade slutat tvåa med fritt i tid senast och även kanske kunnat utmana om segern. Hästen var fin i onsdagens jobb och formen är bra. Det är inte lätt med dubbla tillägg över medeldistans, men Miss Sober kan ta en vettig placering, säger Dwight Pieters.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Mr Marvelous var fullt godkänd från ledningen i årsdebuten och efteråt har hästen svarat för två bra insatser från bakspår. Motståndet är överkomligt och troligen blir det jänkarvagn istället för vanlig sulky.
 • Sexårige Västerbo Pokerface har haft stora förväntningar på sig och var till exempel tvåoddsare i ett Derbykval 2018, men han har inte fått någon utdelning och haft skadebekymmer. Timo Nurmos brukar ha hästarna i ordning när de gör comeback i rikstoton och träningsrapporterna går i dur. Hästen måste tas på allvar trots lång frånvaro.
 • Västerbo Imtheman är perfekt inmatchad och duger i klassen. Hästen kan öppna och blir att räkna med om han sköter sig. Läget en bit ut på vingen borgar för att han ska sköta sig.
 • Fire of Noa är snabb ut och får Björn Goop i sulkyn, men fyraåringen har varit struken för halsinfektion efter förra loppet.
Fakta

>> V75-5

4 Mr Marvelous
–––
8 Västerbo Pokerface
6 Västerbo Imtheman
2 Fire of Noa
3 Vitro Diablo
11 Secondary Stall
9 She Follow Me
–––
7 Donatello Wibb
5 Dragon Starfly
1 Aguero
12 Bon Bini
10 Groupie Doll

Expandera

>> Spetsstriden: Fire of Noa utmanas av Mr Marvelous och Västerbo Imtheman. Vi håller Mr Marvelous som favorit att sitta i ledningen efter första sväng.

Intervjuer:
Västerbo Pokerface (8) har opererat framknäna, men har tränat bra och hästen ser fin ut. Hästen är fortfarande i lägsta klassen och han blir ruskigt spännande att följa framöver. Spåret spelar inte så stor roll för hans del och vi är optimistiska. Det blir troligen barfota runt om, säger Andreas Lövdal.
Secondary Stall (11) såg väldigt bra ut, men så galopperade han i svängen och det har han gjort tidigare också. För att få honom mer fokuserad lägger vi på ett helstängt huvudlag. Formen är bra, men läget för svårt, säger Stefan Melander.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Chief Orlando provar lång distans för första gången på länge, men som fyraåring i regi Frode Hamre slutade hästen femma i Derbyt i Norge bakom Cokstile, Shocking Superman, Evil Enok M.E. och Born In The USA. I Derby-försöket var Chief Orlando tvåa bakom Ferrari B.R. Sjuåringen har utvecklats fint och är klar för Elitloppet efter att ha vunnit på 1.09,8a/1.640 meter. Hästen är kvick ut och har bra spetschans, men får han sitta ifred?
 • Mindyourvalue W.F. är en tuffing som är gynnad av lång distans och räkna med att Robert Bergh kommer att utnyttja hästens styrka. Sjuåringen har även blivit allt snabbare – för ett år sedan slutade han tvåa i H.K.H. Prins Daniels lopp på 1.10,3a/1.609 meter.
 • Dreammoko är spurtstark och kommer med bra form, men ska inte göra så mycket av jobbet själv över lång distans.
 • Handsome Brad återkommer efter skadebekymmer, men han är allround och har tidigare gått bra efter uppehåll. Förra året gjorde han årsdebut i mars – på just Mantorp – och vann i högsta klassen.
 • Gareth Boko har varit rejäl i vinter, men kommer från en lite sämre insats.
Fakta

>> V75-6

4 Chief Orlando
5 Mindyourvalue W.F.
–––
7 Dreammoko
11 Handsome Brad
8 Gareth Boko
10 Racing Brodda
1 Charrua Forlan
3 Michelangelo Ås
–––
2 Mellby Drake
9 Test Drive
12 Hotshot Luca
6 Västerboonthenews

Expandera

>> Spetsstriden: Chief Orlando har bra chans på ledningen.

Intervjuer:
Mellby Drake (2) kom tillbaka bra efter galopp i gulddivisionen senast och Robert var nöjd. Hästen är snabb ut och jag får söka en finna rygg efter en bit. Distansen är inga problem och formen är fin, säger Dwight Pieters.
Michelangelo Ås (3) är jämn och säker, även om han senast inte var på rätt humör kanske. Det är åter lång distans och jag vill hävda att hästen trivs bättre där jämfört med sprint. Jämn fart passar honom mer och från lämpligt läge ska han nog kunna ta en bit av priskakan igen. Att vinna kan bli svårt, säger Thomas Hedlund.
Chief Orlando (4) känns pigg och fin efter förra loppet. Han har fått tre lopp i kroppen i år och jag tror att formkurvan pekar uppåt. Det känns så i träningen i alla fall. Hästen är stark och reglerbar och lång distans känns inte som någon nackdel. Givetvis är Elitloppet det stora målet, men kusken lägger upp det taktiska. Jag förväntar mig en ny stark insats och det blir inga ändringar, säger Pia Huusari.
Dreammoko (7) missgynnades av banan senast, men gick ändå okej som tvåa. Sjundespår är givetvis ett minus och kanske är det också så att han är lite vassare på kort distans. Jag ligger lågt den här gången, säger Anton Sverre.
Gareth Boko (8) kändes bara okej i Paralympiatravet. Han var inte helt på hugget och efteråt har han fått lite vassare intervaller än vanligt. 2.640 är ett plus, men spåret är ingen fördel och motståndet är tufft. Hästen tränar bra och det blir skor runt om eller barfota fram. Det är i första hand en platschans, säger Marc Elias.
Handsome Brad (11) är jag jättenöjd med. Han har tränat bättre inför den här årsdebuten än någon tidigare och då tror jag ändå att han gått ut och vunnit direkt i de två senaste årspremiärerna. Vi valde att stå över Copenhagen Cup till förmån för detta lopp och det är inget jag ångrar efter att Zacon Gio och Vitruvio kommer till start där. Nu hamnade vi tråkigt till och visst ser det upplagt ut för Chief Orlando när han har bra läge att nå ledningen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt. I fjol körde vi mestadels med stängt huvudlag, men nu lär det bli norskt huvudlag eller helstängt med hål i, säger Ulf Stenströmer.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Staro McMillan gav ett fint intryck i årsdebuten och vann med gott om krafter sparade. Hästen är bra för klassen och räkna med att Steen Juul kommer att köra därefter.
 • Zinco Jet hade iskallt läge i en stentuff bronsdivision senast och hade heller ingen tur med löpningsförloppet. Det är bara att glömma den starten och vann är vass på speed. Det kan bli laddning på flera händer och då blir femåringen inte lätt att stå emot till slut.
 • Zap di Girifalco var tapper i Goop-debuten senast och nu slipper han bakskorna, men innerspåret kan bli en fälla.
 • Thriller N.P. är bra när han sköter sig. Hästen vann bronsförsök på Mantorp i februari och spåret är bästa tänkbara.
Fakta

>> V75-7

10 Staro McMillan
3 Zinco Jet
1 Zap di Girifalco
–––
2 Thriller N.P.
4 Franklin Face
5 Randemar R.D.
7 Global Winner
6 Adde S.H.
–––
11 Dexter Brick
9 Leonas Sami
8 Sandsjöns Enzo

Expandera

>> Spetsstriden: Franklin Face öppnar kvickt och har vunnit bronsförsök från ledningen över kort distans. Sju av hans åtta vinster har kommit från spets.

Intervjuer:
Zap di Girifalco (1) var riktigt bra i Örebro och jag tror att han går framåt med det loppet i kroppen. Hästen är helt okej från start, men jag har svårt att bedöma om det räcker för att hålla ledningen. Eventuellt kan det bli barfota bak, det tror jag höjer hästen. Får han bara vara fräsch och hålla ihop kan detta var en häst som kan klättra en bit genom klasserna, säger Anton Sverre.
Global Winner (7) har blandat och gett lite i insatserna. Hästen tränar bra inför årsdebuten, men han är inte så snabb ut och det är risk för vingel. Det blir troligen barfota runt om och han är en av flera med segerchans, säger Andreas Lövdal.
– I takt med att Sandsjöns Enzo (8) blivit mer harmonisk bakom bilen har han också lärt sig att öppna bättre. Han känns stabil på det området numera, men från det här läget blir det ändå väldigt svårt att komma till. Hästen har bara gjort bra lopp på sistone, men spåret drar ner mina förhoppningar ordentligt. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
– Jag tror alltid på Staro McMillan (10) när han jag sitter bakom honom. Han kändes riktigt fin i årsdebuten och det känns som att han mognat under vintern och blivit bättre mentalt. Hästen har ju faktiskt inte gjort så många starter – det är lätt att glömma bort – och jag tror det finns mycket utveckling kvar i honom. Jag har inte specialstuderat lördagens lopp, men som sagt; jag tror alltid på Staro McMillan. Inga ändringar är planerade, säger Steen Juul.

Fakta

V75-förslaget 16 maj

V75-1: 2 Emoji (1,9)
V75-2: 1,2,4,11 (3,10)
V75-3: 12 Ecurie D. (11,4)
V75-4: 7,8,9,10,11,13,14 (1,5)
V75-5: 2,3,4,6,8,9,11 (7,5)
V75-6: 4,5,7,8,11 (10,1)
V75-7: 1,2,3,4,10 (5,7)

4.900 rader – 2.450 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Mantorp 16 maj

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: 2 starka spetsvinnare nyckeln till full pott

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Reverend Wine med tränaren Diederik Meilink. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Solvalla och Åby delar på kvällens V86-övningar och omgången är kittlande på förhand. Det känns som att flera favoriter lever farligt och jag har hittat några bortglömda guldkorn…

V86 Strykningar

V86-2: 4 Surprise Rose, 11 Slaghöken
V86-6: 9 Viola Grif, 10 Seaside Bliss, 12 Vanessa F.B.

Startlistor till onsdagens tävlingar.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

Troliga och roliga

 • Livi Othella H.M. (V86-1) gör debut över sprinterdistans och första starten hos Peter Untersteiner, men hon är klart duglig för klassen och har förberetts med banjobb inför comebacken. Halmstadtränaren kör själv Electric Rain, men Livi Othella H.M. har betydligt bättre läge och blir bortglömd som bortvald.
 • Global Warrior (V86-3) segrade trots tredjespår till dödens senast och femåringen är näppeligen sämre med loppet i kroppen. Nu har han bricka åtta på nytt och motståndet är något tuffare, men å andra sidan tål femåringen grovjobb och det ser ut att kunna bli lite körning från början.
 • Digital Download (V86-4) droppar i klass efter att ha provat från iskallt spår i uttagningarna till Drottning Silvias Pokal. Fyraåringen har dåligt läge på nytt, men i den här konkurrensen tål hon att göra mycket av jobbet själv och spelmässigt är hon totalt bortglömd. Segerchansen är betydligt bättre än streckprocenten.
 • Final Dream (V86-5) har varit duktig i årets två starter och senast hann hästen fram via dubbla open stretch. Full väg istället för 1.640 meter är inget stort minus, men däremot är det en klar fördel att sjuåringen har spetsläge. Final Dream säljer sig dyrt i ledningen och han har goda möjligheter att leda från start till mål.
 • Reverend Wine (V86-8) har tidigare frontat från innerspår och hästen har bra chans att leda hela vägen i händerna på Björn Goop. Sjuåringen har fyra vinster på sex starter med Färjestadkusken och hästen står noterad för sex segrar på tolv försök över längre distanser.

Betrodda som lever farligt

 • V86-inledningen är vidöppen och det skriker skräll lång väg. Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har varsin svårbedömd häst som mestadels startat i Nederländerna och båda stona gör debut på svensk mark. Zante Grif ser inte ut att vara någon enkel häst, vilket resultatraden med många galopper vittnar om. Femåringen har gjort en start i år, men där blev det galopp direkt i starten och i sista starten ifjol (augusti) felade hon till slut som slagen. Zante Grif är långsam ut och känns inte het. Zuleika Font är stabilare och förmodligen även snäppet vassare än Zante Grif. Zuleika har gjort två starter i år. I början av januari vann hon från spets utan att imponera och i slutet av februari kallnade hon från dödens. Femåringen vann karriärens fem första starter och var bland annat hårt betrodd i ett tufft klass II-försök på Lunden för ett år sedan. Där fick hon ingen lätt resa och galopperade 50 kvar med chans på fjärdepriset.
 • Louie Brodde (V86-5) var rejäl från dödens senast och är inne i en positiv trend, men bakspår är ett minus eftersom sjuåringen är allra bäst med tidig tätkänning. Hästen har inga optimala ryggar i starten och lär hamna långt bak i kön. Därifrån blir det tufft att söka sig fram till dödens och avgöra.
 • Ike Schermer (V86-7) hade inte vässats inne på travbanan i Wolvega inför årsdebuten på grund av corona och normalt brukar Engwerdas hästar gå tuffa provlopp innan han gör resan till Sverige. Nu hade hästen svårt läge i ett tufft bronsförsök i comebacken, men han var seg och lopp i kroppen är en fördel. Däremot är han sårbar som favorit. Om jag läser kvällens uppgift rätt blir Ike Schermer överflyglad av Amazing Case som i sin tur lär släppa till Ingo. Då kan det bli tufft i debuten över sprinterdistans för Ike Schermer.
 • Coogan (V86-8) har varit vass i årets tre starter, men läget är allt annat än bra och sexåringen laddas mot silverfinalen på Solvalla lördag den 30 maj. Det är risk för vingel och som klar favorit väljer jag att spika emot.
Fakta

V86-förslaget 20 maj

V86-1: Samtliga tolv hästar (3,9)
V86-2: 1,2,4,7,12 (3,5)
V86-3: 3,4,5,6,7,8 (13,9)
V86-4: 1,4,8 (5,2)
V86-5: 3 Final Dream (9,1)
V86-6: 2,3,4 (6,11)
V86-7: 1,4,10 (2,5)
V86-8: 1 Reverend Wine (8,3)

9.720 rader/2.430 kronor

Expandera

”Aldrig haft bättre material”