Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Spik till under fem procent!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Bubble Effe nyttjas som spik inom söndagens V75-spel på Bjerke. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Bubble Effe nyttjas som spik inom söndagens V75-spel på Bjerke. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Söndagen innehåller en extra V75-omgång från Bjerke där Oslo Grand Prix är den givna höjdpunkten. Loppet är åter uppgraderat efter några reducerade år under pandemin med lägre förstapris och det märks också i startlistan.

Bjerke har fått ihop ett riktigt starkt och fräscht startfält med ett par femåringar som affischnamn. Såväl San Moteur som Bengurion Jet (V75-7) är jättespännande hästar med kapacitetsnivå hemmahörande som gör dem hemmahörande i den yttersta eliten.

Spikarna finner vi i andra lopp och det roligaste är tveklöst Bubble Effe (V75-6). Vi såg hästen i ett banjobb på Solvalla för två veckor sedan och utifrån det intryck han gav den dagen så är spelvärdet extremt högt när hästen inte ens är spelad på fem procent i skrivande stund!

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Bjerke.

Roliga och troliga

  • Asteroid (V75-2) fick traska utvändigt ledaren i Fyraåringseliten och det blev helt enkelt för tufft. Hästen är klart vassare när han får löpa ut i ledningen och chansen att han så får göra denna gång är stor. Vi tror att han spårar från start till mål.
  • Sayonara (V75-3) gick en häftig långspurt i Lady Snärts lopp som tvåa baom Heliade du Goutier. Nu står hon spännande placerad med innerspår bakom bilen och chansen att hon får ett spårsnålt, uppbyggande lopp är god. För oss är hon ett lika givet streck på kupongen som Zeudi Amg och Kali Smart.
  • Har inte spelarna kollat ordentligt på de insatser som Tullibardine Boe (V75-4) stått för i de två senaste starterna!? Hon har verkligen sett lysande ut – ja, kanske rentav bättre än någonsin tidigare – och har gått från att känts som en häst vars bäst-före-datum var passerat till att vara en häst med lysande framtidsutsikter. För oss är hon självklar på kupongen!
  • Bubble Effe (V75-6) har inte fungerat som bäst i årets två starter på svensk mark, men vi har all anledning att tro att han kommer visa sig från en annan sida denna gång. Vi såg hästen jobba 1.12,5/1.600 meter på Solvalla under Elitloppsfredagen och intrycket kunde inte ha varit bättre. Den här hästen var finalist i Lotterian ifjol, presterade fint på fransk mark i vintras och är tveklöst bra nog för att kunna besegra de här hästarna. Till låg spelprocent väljer vi att gå fullt ut på honom!

Betrodda som lever farligt

  • Guzz Mearas (V75-1) var positiv tvåa i just ett stayerlopp i senaste starten, men den här gången är konkurrensen vassare. Vi tycker att det är fel att han är favorit i det här loppet som känns vidöppet och ser honom bara som en av flera med chans.
  • Månlykke A.M. (V75-5) fungerade inte som bäst på barfotabalans i Elitkampen, men gjorde ett starkt lopp som trea. Nu blir det skor på nytt vilket bara känns positivt, men uppgiften är på inte vis enkel med Stallone samt Stjärnblomster på mer gynnsamma ugångslägen. Vi chansar och garderar.
  • San Moteur (V75-7) har sett lysande ut i årets starter, men vi drar oss för att spika hästar som blir såhär stora favoriter när världseliten gör upp. Man får sällan något gratis, konkurrens saknas på intet vis och här pratar vi därtill om en häst som någon gång hittat på hyss bakom startbilsvingen. Ovanpå det så blir det en nyhet för honom när kusken inte kan köra med körspö.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 12 JUNI

Avd 1: 1,3,4,5,7,8,9,10,11,12,14,15 (6,13)
Avd 2: 1 Asteroid (4,8)
Avd 3: 1,2,8 (4,6)
Avd 4: 1,2,3,5,6,9,11,13,14 (12,10)
Avd 5: 1,3,7 (4,8)
Avd 6: 6 Bubble Effe (2,3)
Avd 7: 1,3,6,10 (9,5)

3.888 rader / 1.944 kronor