Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-nyårsdagen: En kall spik inleder året

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Ohlsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ulf Ohlsson. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Bollnästravet arrangerar årets första V75-omgång som verkligen hamnar i skymundan, trots att det är en ordinarie omgång på en lördag.
Multijackpoten på Axevalla har dragit till sig de flestas blickar och spelintresse och det ska bli spännande att se hur omsättningen blir denna gång.

Om många omgångar kring jul och nyårshelgen sett riktigt luriga ut på förhand och utmynnat i höga utdelningar så känns den här omgången lite mer favoritbetonad.

Vi spikar två hästar som kommer bli favoriter då såväl Grisle Odin G.L. (V75-2) som Global Classfied (V75-3) har väldigt lämpliga uppgifter på pappret och bör få smidiga vägar fram i respektive lopp.

I Silverdivisionen garderar vi däremot Indy Lane (V75-5). Den sköre, men ack så kapable åttaåringen blev trea och sexa i sina STL-starter under 2021 och har faktiskt inte vunnit i det här sammanhanget sedan december 2018.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna i Bollnäs.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Madame af Djupmyra (V75-1) har gjort tre bra insatser i följd sedan hon anslöt till Tomas Petterssons stall. Tredjeplatsen i Klass I-försöket senast på Solvalla tycker vi togs med mersmak och hon står fortsatt perfekt inne i klassen. Vi utfärdar varning för det här stoet som har formen helt på topp.
  • Grisle Odin G.L. (V75-2) har varit ute i väldigt tuffa lopp hela hösten och vintern. Han var tillbaka som en vinnare i vardagssammanhang senast på Bergsåker efter att fått ett lämpligt lopp i draget och vi tycker inte att den här uppgiften ser så hemskt mycket tuffare på pappret. Fältet är litet och hästen tål dessutom att göra jobb själv. Det mesta talar för att Öystein Tjomslands häst står som vinnare av det här loppet.
  • Global Classified (V75-3) har inlett karriären lovande med tre segrar och två andraplatser. Det är en härlig lunk i den här hästen som inte ska behöva ha några problem med den långa distans som gäller denna gång och vi bedömer det dessutom som sannolikt att han kan få överta ledningen av Estelle Godiva efter 300-400 meter.
  • Tale of Jacks (V75-7) gick en stark upphämtning efter startgalopp senast på Romme och står alltjämt kvar i klassen. Det sprudlar av form kring hästen och vi är överraskade över att han fått lite klen utdelning i de här sammanhangen. Från ett spännande läge i ett lopp där det finns vissa frågetecken kring hur de betrodda hästarna hamnar till eller hur deras formstatus verkligen är så är Tale of Jacks värd en varning.

Betrodda som lever farligt

  • Ozzy’s Melody (V75-1) tog emot Vice Versa Diamant hela vägen senast på Solvalla och befäste verkligen det formintryck han lämnat under 2021 års avslutande period. Nu kan han få svårt att komma förbi Alert Kronos från början som vi verkligen hoppas körs i ledningen och då kan det bli tuffare för Ozzy’s Melody att vinna. Med ett sådant upplägg är han åtminstone sårbar och värd att gardera.
  • Buska Blyg (V75-4) har en hög högstanivå och fungerade riktigt bra senast på Åby där han avgjorde via ett kraftfullt slutvarv. Det var dock inte allra värsta motståndet den dagen och det här ser ut som en tuffare uppgift på pappret. Han behöver troligtvis vara minst lika bra denna gång för att kunna avgå med segern från dubbla tillägg.
  • Indy Lane (V75-5) är en riktig tuffing som brukar leverera när han kliver ut på tävlingsbanan, men hösten och vinterns starter gjordes i vardagssammanhang. Nu matchas han upp i Silverdivisionen där han förvisso bör stå sig väl, men från spår elva över stressiga 1.640 meter känns inte uppgiften helt optimal. Det är möjligt att han bara är bäst, men som relativt klar favorit måste vi gardera honom.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 1 JANAURI

Avd 1: 3,4,6,9,10 (2,5)
Avd 2: 5 Grisle Odin G.L. (8,9)
Avd 3: 2 Global Classified (11,9)
Avd 4: 4,6,8,10,11,12,13 (15,2)
Avd 5: 2,3,4,9,10,11 (5,7)
Avd 6: 11,14,15 (4,10)
Avd 7: 1,4,6,8,9 (3,2)

3.150 rader / 1.575 kronor