Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bronshäst slipper världseliten

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Örjan Kihlström sköter Sulkysports singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Örjan Kihlström sköter Sulkysports singelstreck. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

När en häst som startar i Bronsdivisionen slipper möta toppar som Face Time Bourbon, Alrajah One och Vitruvio så behöver inte vi lång betänketid på oss innan spiken hamras in.
För oss är det nämligen en självklarhet att gå fullt ut på Alessandro Gocciadoros nyförvärv Zeudi Amg (V75-7) nu när stoet går ner markant i klass.
Träningsrapporterna är förhållandevis positiva, det aviseras skoryck samt jänkarvagn vilket är en nyhet för Ideale Luis-dottern som brukar tävla i vanlig sulky.

Vi tycker att omgången är riktigt svårlöst, men hoppas att ytterligare ett singelstreck i Klass II ska lösa gåtan.
Luuk Schermer (V75-5) övertygade stort vid segern på 1.12,5a/2.200 meter i Hamburg i senaste starten och kan vara något alldeles extra för denna låga klass.

Här kan du ta del av söndagens startlistor till tävlingarna på Charlottenlund.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport klickar du på denna länk.

Roliga och troliga

  • Gangnam Style K. (V75-3) spurtade jättebra från femte utvändigt när han årsdebuterade i Thai Tanics Äreslöp. Gången efter fick han ta dödens på Staro Obrigado och höll bra utan chans attt hota. Nu är det aviserat skoryck på nytt vilket är ett klart plus och vi kan absolut se honom överraska i det här stayerloppet.
  • Luuk Schermer (V75-5) ser ut som en riktig värsting för den här klassen. Han har tagit sina tre senaste segrar från ledningen på starka tidsnoteringar och mer eller mindre verkat okörd varje gång. Vi är medvetna om att dödensrisken på Noxx Vrijthout är påtaglig, men vi tror att han klarar av den utmaningen också.
  • Usain Töll (V75-6) måste man jobba med i tankarna på ett helt annat sätt än tidigare. Det här är en häst som tagit gigantiska kliv på senare tid i Erik Bondos regi och som närmast kommer från en andraplats bakom Face Time trots tredjespår – mer eller mindre – hela loppet. Nu aviseras det jänkarvagn och trots startspåret kan han komma bra till direkt på sina fina startsnabbhet. Spelprocenten känns galet låg i skrivande stund!
  • Zeudi Amg (V75-7) vann Lotteria Consolation ifjol efter att slutat fyra bakom Alrajah One, Face Time Bourbon och Vitruvio i försöket. Hon gör intressant debut i Alessandro Gocciadoros regi och tycks väl förberedd med ett banjobb efter 1.12,5/1.600 meter. Att Örjan Kihlström kontrakterats som kusk på italienarens hästar är sannerligen inget minus utan det här känns som en riktigt spännande uppgift.

Betrodda som lever farligt

  • Kagan (V75-2) trodde vi på senast i Halmstad i ett Klass II-försök och han gjorde oss inte besviken. Även om det här fyraåringsloppet inte är ”hur bra som helst” så är det ett snäpp upp i konkurrens och det är inte heller säkert att Robert Berghs häst vinner starten. Nej, det här känns som en favorit i fara.
  • Staro Leonardo (V75-3) var helt överlägsen i ett stayerlopp näst senast på Åby och klarar tveklöst av förutsättningarna, men det här är ändå ingen enkel uppgift. Vi har sett tidigare hur svårt det är att gå runt hela fältet från dubbla tillägg i det här loppet under Copenhagen Cup-dagen och för oss är han en given favorit att gardera.
  • Miracle Tile (V75-4) kördes avvaktande i årsdebuten, men senast fick hon chansen sista 100 meterna efter spets- och släpp. Vi tyckte inte att hon exploderade sådär som hon normalt sett gör när hon är i toppslag och som favorit väljer vi att chansa bort henne i det här loppet.
  • Eros Zola (V75-7) satt fast med sparade krafter i Bronsdivisionen när han gjorde årsdebut, men gången efter var han inte på topp utan slog på en galopp kort efter start. Flemming Jensen har hintat om ojämna prestationer på stallets hästar och som favorit samt mot en riktigt spännande häst i Zeudi Amg så väljer vi att gå emot den här favoriten.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 15 MAJ

Avd 1: 1,3,4,9 (7,6)
Avd 2: 1,3,5,6,7 (2,4)
Avd 3: 4,5,6,7,8,11,13,14,15 (12,3)
Avd 4: 5,10 (1,7)
Avd 5: 6 Luuk Schermer (3,2)
Avd 6: 2,3,4,5,6,7,9,10 (1,8)
Avd 7: 3 Zeudi Amg (5,6)

2.880 rader / 1.440 kronor