Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Damer att räkna med

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Heliade du Goutier var ensam på målfotot i stoloppet Jouni Kaikko Memorial i Kouvala. Idag tror vi att hon vinner European Championship for Mares på Solvalla. Foto: Gerard Forni
Heliade du Goutier var ensam på målfotot i stoloppet Jouni Kaikko Memorial i Kouvala. Idag tror vi att hon vinner European Championship for Mares på Solvalla. Foto: Gerard Forni
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

En onsdagskväll av hög klass på Solvalla när bland annat ”Jubileumspokalen” för de femåriga hästarna ska avgöras. Många spikar San Moteur (V75-6) och det är egentligen inget att säga om efter insatserna på slutet. Från bakspår tar vi dock chansen att dubbla med Mister Hercules som har ett bättre läge och där det låter klart uppåt från stall Redén.

Vi spikar istället två ston. Heliade Du Goutier (V75-3) övertygade stort på oss då hon vann Stoeliten i slutet av maj. Behövde loppet på Enghien senast efter lite paus och nu tror vi hon är redo en topprestation igen. Margareta Tooma (V75-5) är det svårt att inte gilla. Spår sju bakom bilen skulle såklart kunna stöka till det, men hon är kvick iväg och borde vara före sin värsta konkurrent Bentley Gar direkt – där tror vi att loppet avgörs.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Roliga och troliga

  • Strängnäs Palema (V75-1) skulle kunna få ett perfekt lopp i rygg på Destino D.J. i årets upplaga av Big Noon-pokalen. Hästen avslutade i 1.10-fart sista 800 m senast, så formen är det inga fel på. Han har fått två lite tätare starter i kroppen nu efter paus och vår känsla är att toppformen är nära. Lucka till slut så kan det bli riktigt intressant.
  • Heliade Du Goutier (V75-3) blev vi, som så många andra, tjusade av under Elitloppshelgen då hon vann ”Lady Snärts Lopp” efter att tidigt ha övertagit ledningen. Perfekt spår bakom bilen här och vi är inne på ett liknande scenario den här gången. Med lite frågetecken för formen och småkrångliga lägen hos de värsta motbuden så väljer vi istället att spika.
  • Margareta Tooma (V75-5) tar vi ställning för i något av ett ”tvåhästarslopp” där Bentley Gar är utmanaren. Båda har övertygat och båda är bra, men vi har feelingen att ”Maggan” är så pass kvick ut att Örjan kan komma före sin värsta konkurrent direkt. Det troliga i så fall är att man också får överta ledningen och väl i den positionen tror vi på ny seger.
  • Viking Brodde (V75-7) verkar de tidiga spelarna inte alls vara med på. Vi hoppas såklart att de inte hoppar på tåget senare heller, för så länge Timo Nurmos sjuåring bara är spelad på fyra-fem procent på V86 så känns han högintressant. Han svarade för två bra inledande lopp efter lång vila innan han senast fick ett rätt tufft lopp på V75. Har han ”sin” dag nu finns absolut kapacitet för seger.

Läs även: Sto-EM: ”Aldrig känts bättre”

Läs även: Gocciadoro: ”Spåret förändrar allt”

Betrodda som lever farligt

  • Tipsy Bartender (V75-2) har fyra segrar och en andraplats i raden sedan hon kom till Norge och Frode Hamre. Känslan är att hon trivs allra bäst med tidig tätkänning, så därför kan spår elva bakom bilen den här gången vara aningen chansartat. Kan vara bra nog att vinna även den tuffa vägen, men här luktar det lite skräll och vi tar till en gammal hederlig helgardering.
  • Honey Mearas (V75-3) låter det bra på igen från stallhåll efter galoppen senast. Självklart en häst med kapacitet för seger i ”Sto-EM”, men överlag har hennes aktion inte sett hundra ut under året och då hon verkar bli väldigt klar favorit så känns det intressant att spika emot i stället.
  • Red Rum (V75-4) debuterar över 2640 m från ett läge långt ut på vingen. Han gick med rycktussar för första gången senast och ska så göra igen. Kanske kan de göra susen då vi tidigare fått intrycket av att han springer i sin egen lilla värld emellanåt. Hur som helst är han för oss bara en av flera som spelfavorit på V86.
  • King Cole (V75-7) har varit toppfin vid tre raka segrar och är ett självklart streck på V86-kupongen. Dock verkar han bli lite väl stor favorit i våra ögon. Hästen har inte startat på nästan sex veckor, vilket gör att varningsklockorna åtminstone klämtar en aning. Det finns fler hästar som ska med på systemet.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 17 AUGUSTI

Avd 1: 1,3,5,6,9 (4,8)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11,12 (1,2)
Avd 3: 2 Heliade Du Goutier (3,8)
Avd 4: 2,4,6,7,9,10 (5,8)
Avd 5: 7 Margareta Tooma (2,10)
Avd 6: 4,10 (9,3)
Avd 7: 1,2,3,4,9,11 (10,13)

3.960 rader / 1.980 kronor