Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi garderar en storfavorit

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är kallbloden i fokus på söndag när Dannero kör extra V75-omgång. Final såväl för hingstarna och valackerna i Kriteriet som stona i Kriteriestoet. En halv miljon kronor väntar på segrarna i respektive löpning.

Vi ser två stora favoriter i dessa lopp. Lannem Stella (V75-2) är en dotter till Tekno Odin och Lannem Silje – snacka om välstammat! Vi ser ingen anledning till att gardera henne, utan tror på sjätte raka. Mats E Djuse kör stoet.

För att få lite ”stuns” i systemet provar vi däremot att plocka med några motbud till Bore Mikkel (V75-6) bland hingstarna – även om han är obesegrad efter sex starter.

Vår andra spik i omgången blir istället Esprit Sisu (V75-4) som ännu inte vunnit i år. Nu känns det som att toppformen riktigt är på gång och här känns uppgiften passande.

Här är startlistorna till Danneros V75-omgång idag.

Roliga och troliga

  • Lannem Stella (V75-2) har toppchans att vinna Kriteriestoet. Fem raka segrar har det blivit så här långt och Jan-Olov Perssons toppstammade dam fortsatte att övertyga i sitt uttagningslopp. Ingen rolig spelprocent såklart, men ibland är det bara dumt att försöka fälla. Här rättar vi in oss i favoritledet och spikar.
  • Esprit Sisu (V75-4) var senast på besök till Finland och gjorde det bra. Inte för att han har varit i dålig form tidigare på något sätt, men just vid den här tiden i fjol tyckte vi att han höjde sig ytterligare ett snäpp. Förhoppningsvis ser vi något liknande i år. Då tycker vi han är en vettig spik i det här sällskapet från ett passande utgångsläge.
  • Bowling De Luxe (V75-5) verkar klart på gång som valack. Nu ”lyser det rött” i anmälningslistan både vad gäller barfota runt om och jänkarvagn. Slår det rätt ut så kan vi få se en riktigt vass prestation på söndag och på ett litet mindre V75-system är han en rolig chansspik. Vi vågar dock inte gå rakt ut på honom då flera sådana där ändringar samtidigt även kan ge bakslag.
  • Lome Lux (V75-6) har vi följt ända sedan han vann sin debut redan i januari (!) som treåring. Amatören Anders Högberg har en riktigt fin typ i Lome Brage-sonen och sitt uttagningslopp till Kriteriet vann man trots en kort galopp på vägen. Ny rycks skorna igen och när vi ändå tar chansen att gardera den stora förhandsfavoriten så är han ett givet streck för oss.

Betrodda som lever farligt

  • Stjärnblomster (V75-3) svarade för en grym prestation i lördags – det räckte ändå ”bara” till andraplatsen. Det där är risken med knöliga lägen och nu ska hon, bara åtta dagar senare, ut från 80 meters tillägg. Inget snack om att hon kan speeda ner konkurrenterna med de rätta ryggarna, men nog lever hon lite farligt igen om det blir trafikproblem efter vägen.
  • From The Mine (V75-4) är en topphäst med härlig karisma som vi gillar högt och rent. Ändå tycker vi att han blir lite väl mycket streckad på V75-spelet den här gången över medeldistans från spår åtta bakom bilen. Kan vinna med klaff, men vi chansar bort honom till förmån för ett annat spikförslag den här gången.
  • Eagle In Disguise (V75-5) verkar vara den som de tidiga V75-spelarna går på. Troligen på det fina utgångsläget och det faktum att han kommer från seger. Vår känsla är ändå att hästen möter lite tuffare konkurrenter den här gången och tränare Wäjersten väljer att köra en annan häst i loppet. En av flera med chans, men att han skulle vara favorit köper vi inte riktigt.
  • Hannibal Face (V75-7) vann debuten för Oscar Berglund senast på ett bra sätt, trots startgalopp. Det brukar finnas två vägar att gå efter en sådan prestation. Endera blir det ännu lite bättre, eller så kommer ett bakslag. Därför känns Bold Eagle-sonen lite sårbar den här gången och som favorit tycker vi att han ska garderas.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 7 augusti

Avd 1: 3,4,6,10,12,13 (11,5)
Avd 2: 5 Lannem Stella (1,4)
Avd 3: 4,5,7,8,14 (10,13)
Avd 4: 3 Esprit Sisu (2,8)
Avd 5: 1,3,5,6,7,8,9,11,12 (4,2)
Avd 6: 1,2,3 (5,6)
Avd 7: 1,3,5,8,11 (4,7)

4.050 rader / 2.025 kronor