Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Det är dags nu!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Wäjersten får anledning att segerdefilera och jubla om vi är rätt ute. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Daniel Wäjersten får anledning att segerdefilera och jubla om vi är rätt ute. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Solvalla arrangerar veckans jackpotkryddade V75-omgång där prognosen låter meddela att en ensam vinnare med alla sju vinnare markerade kan belönas med 44 miljoner kronor.

För att utdelningen ska sticka iväg till de höjderna så får vi – krasst sett – vara fel ute. Då lär det krävas at Admiral As (V75-4) förlorar Silverdivisionens final och det tror vi inte att han gör. Hästen galopperar förvisso någon gång mellan varven och är sårbar på så vis, men åtta gånger av tio vinner han ett sådant här lopp.

Som kompletterande spik nyttjar vi Gooner (V75-5). Daniel Wäjerstens häst har stått på tur länge nu och från ett perfekt läge ska han ha jättechans att spåra hem varje meter av Bronsdivisionens final.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Solvalla.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Stoeliten, Final, 2.140 meter autostart

 • Mellby Free fick genrepa inför denna final av Stoeliten med att göra en start på skor på Sundbyholm. Då backades hon ner i kön direkt och kördes förhållandevis passivt, men avslutningen fram till fjärdeplatsen var det sannerligen inget fel på. Nu lär det bli ett mer offensivt upplägg som väntar och läser vi loppet rätt så tar hon över ledningen inom de första 300-400 meterna.
 • Kali Smart har tagit tre raka segrar varav två har kommit i Stoeliten. Hon presterar på ett grymt häftigt sätt med tanke på att hon bara är fyra år gammal och det finns inget som tyder på att hon ska vara på väg neråt i form. Nu blir det förvisso första framträdandet sedan den 26 september, men träningsrapporterna tycks positiva och vi har lärt oss i det här skedet att man inte kan underskatta Kali Smart oavsett hur stor utmaning hon ser ut att stå inför på förhand.
 • Hevin Boko visade bra uppfattning på Sundbyholm som höll hela vägen hem till vinst från ledningen trots en öppning efter 1.07,5 första 500 meterna över lång distans. Dessförinnan har han precis som nu haft bakspår två gånger och inte kommit in i loppen, men då har det handlat om fulla fält. Nu är det ”bara” åtta hästar att runda och det underlättar givetvis.
 • Miracle Tile tror vi spetsar och släpper till Mellby Free. Med just det upplägget vann hon European Champioship for Mares i augusti, men vi är lite tveksamma till om hon verkligen har samma spraklande form i nuläget.
 • Dear Friend svarade för en positiv comeback även om det blev förhållandevis billigt med lugn fart framme i tät. Oavsett vilket har hon fått en ögonöppnare och till skillnad från några andra i det här loppet så känns hon rätt så obrukad i år.

Rank:

A: 5-6 B: 9-2-7 C: 8-4-1-3

Spetsstriden: Vi tror inte att man vill köra Miracle Tile i ledningen över full väg utan släpper till Mellby Free.

Avd 2 – STL Klass II, Final, 2.140 meter autostart

 • Prosecco vann sitt Klass II-försök i Örebro den 23 oktober efter att smugits fram fint med vinnarhålet och andra utvändigt som positioner. Det stämde väldigt bra ska sägas, men hästen är inte beroende av att spara speeden på något vis vilket han visade i genrepet på Åby där han vann trots att han fick gå i dödens stora delar av loppet. Då tävlade han med skor på hovarna, men nu aviseras åter skoryck. Vi känner att vi inte riktigt vet vart botten är i den här hästen och tycker utifrån det att han är en naturlig tipsetta.
 • La Verite var tvåa från dödens i sitt Klass II-försök och kämpade på riktigt bra hela vägen hem i det loppet. Han gick sig trött ska sägas och den här uppgiften ser verkligen inte enklare ut, men hästen kan gynnas av att möta lite bättre hästar här och slippa göra lika mycket själv.
 • Ture L.A. var med i ”Prosecco-loppet” på Åby och galopperade då under rejäl press i slutkurvan. Han vann sitt Klass II-försök från ledningen gången innan på ett mycket övertygande vis och vi påminner om att hästen faktiskt avslutade fjolåret med att vinna V75-lopp under Nyårsafton från bakspår.
 • Mister K.O.Z. slog på en galopp efter 100 meter i genrepet på Åby, men det såg mer ut som att det berodde på att han togs upp och ”drogs ihop” än att hästen travade dåligt i grunden. Hästens högstanivå är tilltalande och när han nu står med spetsläge så känns han klart intressant.
 • Calmass är en segervan, norsk herre som säkert jagar den positionen likaså, men vi tvivlar på att han kommer förbi Mister K.O.Z. Utifrån det får han inte plats i vår A-grupp.

Rank:

A: 10-11-12-2 B: 5-4-6-9 C: 7-1-3

Spetsstriden: Vi har rankat ner Calmass på vår tro att Mister K.O.Z. kommer kunna hålla ut honom från start och därtill körs i front.

Avd 3 – Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst, 2.140 meter autostart

 • Brother Bill blir vårt tipsval i Silverhästen, men det är sannerligen ett öppet lopp och vi streckar sju av de tio deltagarna. Femåringen har tagit två raka segrar och övertygat genom att först sänka Disco Volante från dödens och därefter gå en läcker långspurt till vinst i Gulddivisionen på Sundbyholm. Brother Bill har agerat aningen ojämnt tidigare under året, men nu tycks prestationerna oftare vara plusvarianter än motsatsen och från ett vettigt läge finns det viss chans att kommer till ledningen i ett tidigt skede.
 • Esprit Sisu spurtade hem STL Open på Solvalla under Kriteriehelgen och har inte gjort ett dåligt lopp under hela hösten. Han nådde inte ända fram till Extreme i C.L.Müllers Memorial, men avslutningen som tvåa var det inget fel på och Extreme behöver man sannerligen inte skämmas för att man förlorar mot. Stängt spår är inte hela världen för Esprit Sisu och vi räknar med honom på målbilden åter.
 • Milliondollarrhyme har hunnit med en start på Vincennes efter andraplatsen i Gulddivisionen i Örebro. Då avslutade han jättebra som tvåa bakom Rebella Matters trots att han fick en ”bredsida” i slutkurvan. Hade vi varit säkra på att han håller upp ledningen hade vi inte tvekat en sekund på att tippa honom etta, men nu kan det faktiskt bli strul med raska hästar på utsidan.
 • Gareth Boko avslutade förbättrat som tvåa i lördags bakom Mindyourvalue W.F. och tycks närma sig vårens storform på nytt.
 • Diamanten har blivit väldigt jämn och stabil i sina prestationer. Oavsett om han kommer förbi Milliondollarrhyme från start eller inte så kommer han sitta bra till i främre träffen och då är han säkerligen med och gör upp om tätstriden även denna gång.

Rank:

A: 5-9-1 B: 4-3-10-6 C: 2-7-8

Spetsstriden: Lömsk inledning! Vi är inte alls säkra på att Milliondollarrhyme kan hålla ut Floris Baldwin och Diamanten. Skulle någon av de två sistnämnda komma förbi från början, men fått lägga viss kraft så kan det mycket väl bli så att Brother Bill får överta ledningen i skede två.

Avd 4 – Diamantstoet, Final, 2.140 meter voltstart

 • Zante Grif avslutade storstilat som fyra i det Diamantstoförsök i Örebro som Svecak Palema vann. Den här gången står Svante Båths sto 20 meter före nyss nämnda hästen och det känns totalt sett som hon är den hästen i loppet som står allra bäst inne i den här propositionen av samtliga 15 deltagare. Hon brukar gå iväg från alla utgångsläge i voltstart och vi kan se henne sitta ganska långt fram i fältet direkt med bara fem hästar på startvolen.
 • Svecak Palema står desto hårdare inne på pengarna, men vi är faktiskt inte säkra på att det är hela världen. Hon var så pass rejäl vid dödenssegern i Örebro den 23 oktober att hon sände en signal om att hon är en häst för Stoeliten vad det lider och då ska hon kunna klara av att starta på den bakre volten i ett sådant här lopp.
 • Golden Opportunity höll bra från dödspositionen senast på Frjestad bakom Ninja’s Queen. Här kan det vara läge för ledning och vi tror att Troels Andersen testar och kör i den positionen om det inte kostar alltför mycket.
 • Minnucci Zon släppte ledningen senast, tog dödens halvvarvet före mål och avgjorde på ett snyggt vis före Ottilia Fri. Hon utmanar Golden Opportunity om ledningen, men kan även vinna med ett rygglopp.
 • Unique Juni stod med dubbla tillägg i Diamantstoförsöket på Solänget i oktober och räckte inte hela vägen fram. Sett till intjänade prispengar står hon bra inne i det här loppet, men vi är lite tveksamma till om den rätta formen sitter där i nuläget.

Rank:

A: 7-15-1-4 B: 13-6-9-10-8 C: 3-5-2-11-14-12

Spetsstriden: Fördel Golden Opportunity gentemot Minnucci Zon.

Avd 5 – Silverdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

 • Admiral As fick förvisso sträcka på sig rejält för att hålla undan i genrepet på Solvalla, men det kan mycket väl vara så att han mådde gott av den ögonöppnaren. Han kunde forceras till tät relativt smärtfritt i silverloppet gången innan i Örebro och var aldrig nära att förlora det loppet. Vi vet att hästen kan galoppera mellan varven och utifrån det perspektivet går det tycka att han blir väl stor favorit, men samtidigt går det inte att blunda för att han brukar vinna när han står på benen. Ju fler situationer Örjan Kihlström fått träna på ihop med den här hästen och utsätta sig för desto mer troligt är det att han får runt hästen felfritt i lopp efter lopp.
 • Emoji valde Flemming Jensen att släppa ledningen med till Admiral As senast i Örebro. Han fullföljde bra som tvåa och har avslutat jättestarkt även i de två efterföljande loppen. Nu blir det tätt startande vilket känns som ett litet frågetecken, men Emoji är ändå första motbudet.
 • Algot Zonett vann silverförsöket i Örnsköldsvik där Admiral As gjorde bort sig. Från innerspår bakom bilen är det en påtaglig risk att hästen blir över direkt även om Daniel Wäjersten verkar vara inne på att skifta huvudlag. Får hästen fritt i tid slåss han på topplaceringarna.
 • Gardner Shaw gick en stark upphämtning efter galopp senast på Sundbyholm och har visat bra form hela hösten.
 • Bordeaux S. galopperade kort efter start i lördags vilket kanske var bra på ett sätt. Nu blir det inte så täta urblåsare och hästen gick starkt i silverdebuten gången innan.

Rank:

A: 3 B: 4-1-9-5 C: 11-10-6-7-8-2

Spetsstriden: I de här loppen går det inte ta upp med en startsnabb häst utan vi räknar med att Dats So Cool skickas med full kraft och når hela vägen till tät. Kommer Admiral As fram inom de första 700-800 meterna så tror vi att han får överta.

Avd 6 – Bronsdivisionen, Final, 2.140 meter autostart

 • Gooner har radat upp topprestationer under hösten och nu bara måste det vara hans tur. Hästen fick gå ett riktigt tufft slutvarv senast i Eskilstuna med 1.09,7 sista kilometern, men tog striden hela vägen hem och avslutade verkligen strålande. Denna gång är det bra chans att han kommer till ledningen och därifrån blir han svårslagen.
 • One Kind of Art är likt Gooner väldigt jämn i sina prestationer och dippar sällan. Han avr med i samma lopp som Gooner senast och avslutade likaså bra som trea, inte långt efter Gooner alls. Nu är risken stor att han får göra mer grovjobb under vägen än vad Gooner lär utsättas för och det talar för att det kan bli knivigt att besegra den nämnde.
 • Moses fick göra jobbet själv under slutvarvet vid sin försöksvinst i Örebro, men antog den utmaningen. Det var en övertygande prestation han stod för, men att lyckas vinna även detta lopp med ett sådant upplägg blir desto svårare. Får han däremot en rygg att följa på slutrundan förväntar vi oss att han tycker upp på målbilden.
 • Oracle Tile tyckte vi – trots att han avslutade under 1.10 sista 700 meterna – var något sämre senast på Åby. Backar vi bandet till sensommaren och början av hösten stod han för prestationer som räcker i ett sådant här gäng, men nu tror vi att han behöver lyfta sig lite till igen för att vara med i matchen på allvar.
 • Xanthis de Roi hamnade för långt bak senast och det kändes som att Örjan Kihlström gav upp det loppet. Nu är utgångsläget utsökt och Daniel Wäjerstens häst kan mycket väl få rygg på stallkamraten.

Rank:

A: 2 B: 5-10-7-1-9-6-3 C: 11-12-8-4

Spetsstriden: Det finns egentligen bara en riktigt startsnabb häst på framspår utöver Gooner och det är Condior. När han hamnade på spår åtta så tror vi inte att han kommer kunna ta sig förbi.

Avd 7 – Klass I, Final, 2.140 meter autostart

 • Parker har tagit höstens STL-segrar över lång distans, men vi vill inte påstå att han är missgynnad av 2.140 meter på något vis även om det är skön styrka i den här springaren. Han hade samma utgångsläge senast på Jägersro och fick en småtuff väg fram till ledningen, men vann ändå. Frågan är om han står pall för en lika krävande öppning här mot bättre konkurrens och då vi inte känner oss övertygade om vad svaret är så är gardering på sin plats.
 • Gaylord Am har alltid varit en bra häst och nu har han fått härlig utdelning på barfotabalans i de tre senaste starterna. Näst senast gjorde han jobbet från dödens, därefter var det tidig ledning och backar vi bandet till triumfen i Klass I-försöket på Färjestad så löste han uppgick via en rejäl långspurt. Hästen har med andra ord ett brett register och måste räknas trots tolftespår.
 • Bugatti Miles har ofta hamnat illa till i loppen på grund av sin begränsade startsnabbhet. Nu ska Daniel Redén göra ändringar på hästen och korta checkremmen samt sätta på en jänkarvagn. Får han utdelning på det och det blir ”träff” från start kan Bugatti Miles åtminstone hamna så pass långt fram i fältet att han inte behöver ge sig ut alltför mycket i spåren under vägen.
 • Zenato avslutade jättebra på Bjerke som trea trots att han fick jaga från djup köposition. Femåringen står verkligen på tur för att få vinna lopp och vi tycker att han är klart streckvärd här.
 • Anchor Man hamnade i en dålig rygg senast och det loppet kan vi dra ett streck över. Han var jättebra gången innan då han vann sitt Klass I-försök trots grovjobb på slutrundan och skulle han nu hitta till tät utan att det kostar för mycket kan vi se honom överraska.

Rank:

A: 7-12-1-6 B: 5-4-9-2-8-11 C: 3-10

Spetsstriden: Fördel för Anchor Man gentemot Hipster Am. Parker kan öppna lite bättre än medium och det gäller nog att han kommer fram tidigt om Troels Andersen ska ha någon som helst tanke på att släppa.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 27 NOVEMBER

Avd 1: 2,5,6,7,9 (8,4)
Avd 2: 2,10,11,12 (5,4)
Avd 3: 1,3,4,5,6,9,10 (2,7)
Avd 4: 1,4,7,15 (13,6)
Avd 5: 3 Admiral As (4,1)
Avd 6: 2 Gooner (5,10)
Avd 7: 1,4,5,6,7,12 (9,2)

3.360 rader / 1.680 kronor