Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: En enhörning att lita på

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Born Unicorn. Foto Adam Ström/stalltz.se
Born Unicorn. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Färjestad bjuder på STL- och E3-finaler och därtill är det en ”kryddad” guldhistoria mitt i omgången. Färjestads Jubileumslopp (V75-3) lockar nämligen med 300.000 kronor till vinnaren och vi tycker att en trio höjer sig över mängden i form av Click Bait, Handsome Brad samt Milligan’s School.

E3-finalerna är riktigt öppna och vi väljer faktiskt att helgardera stoklassen. Ha i åtanke att den långa E3-finalen för ston är inkluderad i premiechansen och här lär det tävlas om pengarna! Det maxas på hel del hästar som i princip blir ospelade och dessutom är detta ett lopp där överraskningarna har duggat tätt. Sex av de tio senaste upplagorna av loppet har gått till hästar som stått i över tio gånger pengarna på ATG:s vinnarspel.

Istället nyttjar vi två mer rutinerade hästar som singelstreck. Born Unicorn (V75-6) tycks bara bli bättre och bättre trots att han kommit upp till Silverdivisionen och vi tror därtill att Zorro Wind (V75-5) är fortsatt obesegrad på svensk mark efter Klass I-försöket. Det kan bli dödens denna gång, men på barfotabalans räknar vi med att han bara är bäst!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Admiral As återföll i gamla galoppsynder senast på Solvalla, men enligt Reijo Liljendahl ska hästen ha blivit ”knockad” av startbilsvingen. Vi köper det och påminner om att Admiral As haft en väldigt positiv period dessförinnan och såg riktigt fräsch och fin ut vid segern i årsdebuten. Det kanske inte sade så hemskt mycket då han mötte ett förhållandevis enkelt bronsgäng, men att vinna från dödens i första starten för året på 2.640 meter är givetvis strongt. Att Admiral As är bästa hästen tvivlar vi inte en sekund på och normalt sett har han väldigt god vinstchans.
 • Amornero Roc är dock en tuff bronskonkurrent och skulle Mika Forss lyckas få hästen att hålla upp innerspåret så kan det bära runt om. Femåringen såg lite sliten ut senast i Vaggeryd och har säkert mått gott av att det gått fyra veckor mellan starterna. Amornero Roc har bara startat över sprint på svensk mark, men hemma i Italien har han gjort tio starter över medeldistans vilket resulterat i sex segrar, en andraplats och tre diskvalifikationer så det finns inget rent statistiskt som tyder på att hästen ska vara distanssvag.
 • Gooner fick omöjligt långt fram senast i Östersund då Young King satt tre snäpp längre fram, men avslutade jättebra till andraplatsen. Här är risken att han blir positionsförloraren och att vinna det här loppet från positionen utvändigt ledaren tror vi kan bli honom övermäktigt.
 • Morotai Degato överlät taktpinnen till Amornero Roc senast i Vaggeryd och sköt till snyggt när luckan kom. Han vann faktiskt på nytt banrekord och känns väl så effektiv med ett rygglopp som med tätkänning.
 • Riptide R.D. är i sitt livs form och ska ha god chans att antingen fronta eller få vinnarhålet. Nu rycks dessutom skorna på nytt och sexåringen tillhör tveklöst skiktet bakom favoritduon som kan överraska med klaff.

Rank:

A: 10 B: 1-3-9-2-5-4 C: 7-11-12-6

Spetsstriden: Intressant inledning. Amornero Roc är inte helt enkel och från innerspår tror vi att det antingen blir pang till tät eller en hejdundrande startgalopp. Skulle det sistnämnda hända så tror vi att Riptide R.D. håller ut Gooner, men väljer att släppa om körningen blir utdragen.

Avd 2 – Klass II final, 2.140 meter autostart

 • G.K.Justus väljer vi att tippa etta i en mycket öppen Klass II-final. Fyraåringen tar steg i sin utveckling hela tiden och även om han inte mötta allra värsta gänget vid segern senast på Dannero så var vi imponerade av det lopp han gjorde till stor del av egen kraft. Nu tycks det vara aktuellt att justera och sätta på hästen ett halvstängt huvudlag för blott andra gången i karriären och kan det bättra på hans startsnabbhet lite ytterligare så ska G.K.Justus ha vettig chans att få en position i främre träffen.
 • Incredible Wine förlorade mot Dollar Doc senast på Axevalla, men det håller vi som en bra häst så det var inte fy skam att lägga mot honom. Nu är förutsättningarna mer passande med ett bra framspår och Thomas Dalborg har anmält med såväl jänkarvagn som – för första gången – barfota bak. Sättet hästen öppnade och avslutade sitt lopp på Åby på den 19 maj övertygade på oss och vi räknar med Chocolatier-sonen.
 • Vi säger inte att Kissinger Boko är dålig med rygglopp, men faktum kvarstår att vid samtliga fem segrar har han fått ”löpa fritt” och vid de två förlusterna har han gått bakifrån. Hästen övertygade stort vd försöksvinsten i Östersund där han avslutade 1.11,5 sista 800 meterna framme i tät, men som sagt; här är förutsättningarna svårare.
 • Pewdiepie tycker vi är svår att riktigt mäta kunnandet på, men han vann så pass säkert från dödens i Boden att han bör vara en av de bättre även här.
 • Global Black Money hade vi kunnat tänka oss att tippa ett från ett bra utgångsläge. Vi tycker hon var urtapper i ”mini-comebacken” senast i Rättvik och nu blir det åter barfota runt om. Med minsta klaff är hon med i segerstriden!

Rank:

A: 4-2 B: 9-10-8-1-5-6-3 C: 7-12-11

Spetsstriden: Här kan det gå undan. Vi påminner om att Illfindmywayhome inte kunde hålla ledningen näst senast i Gävle från spår två och håller det inte alls som så givet att han frontar som man lätt kan tro från innerspår. Utmanarna är framförallt Incredible Wine, Global Attention samt Nicois du Gull. Den sistnämnde är rysligt rask vid full laddning.

Avd 3 – Färjestads Jubileumslopp, 2.140 meter autostart

 • Click Bait väljer vi att tippa i Färjestads Jubileumslopp trots att han bara har tre segrar på 21 starter över full väg. Hästen är otroligt explosiv från start och loppets klara spetsfavorit från innerspåret. Han hakade på berömvärt som trea från tredje utvändigt i Jämtlands Stora Pris och tog sig ner till en tidsnotering som bör räcka för att kunna avgå med segern i det här loppet om han löper upp till sitt kunnande.
 • Handsome Brad körde Carl Johan Jepson perfekt fram utvändigt ledaren varvet före mål i Mantorp och åttaåringen avgjorde på ett mycket snyggt vis. Vi kan se honom ge sig iväg i ett tidigt skede även denna gång för att inte bjuda värsta bakspårskonkurrenterna på bra draghjälp.
 • Milligan’s School tog just dödspositionen i lördags i Midsommarloppet i Rättvik. Han var grymt bra på 1.10,6a/2.140 meter och har rent historiskt klarat av täta starter på ett bra sätt. Ska man ge sig fram till dödens från spår tolv kan det kosta kraft, men skulle Ulf Eriksson lyckas få en bra start och komma förbi Handsome Brad på något vis direkt så kan vi se honom välja den taktiken på nytt.
 • Milliondollarrhyme smögs fram perfekt i Boden, men var uddlös sista 100 meterna. Hästen såg ut att ligga på lite väl mycket den dagen och det är möjligt att krafterna helt enkelt tröt av den anledningen. Även om Milliondollarrhyme tagit sina senaste segrar från ledningen så påminner vi om hur bra han rent historiskt kunnat avsluta när han fått gå med i ryggar.
 • Makethemark var blek i årsdebuten och har fått två och en halv månads uppehåll efter det. Hästen har gått ett jobb efter 1.11,5/1.600 meter på Solvalla inför detta på träningsbalans så det går att argumentera för att han redan har en genomkörare i sig, men samtidigt var det ett tag sedan hästen visade den där riktiga gnistan i lopp.

Rank:

A: 1-10 B: 12-11-2 C: 7-3-9-6-5-4

Spetsstriden: Allt annat än att Click Bait tar ledningen vore en stor överraskning.

Avd 4 – E3 final – ston, 2.140 meter autostart

 • Red Lady Express var E3-kvalens ”kommunare” och hon svarade också upp för det genom att spåra hem loppet i jämn fart och vinna på topptiden 1.12,7a/2.140 meter. I ett nafs rekordsänkte hon fyra sekunder utan skor på hovarna och intycket var verkligen dunderbra. Här kan det bli rejäl sula initialt, men även om det kan vara lite lurigt att hålla upp innerspår på Färjestad så håller vi henne som spetsfavorit och då är det amatörtränade stoet hästen att slå för de övriga.
 • Rihanna W.I. är relativt liten och ser inte så mycket ut för världen, men det är spring i benen på S.J.’s Caviar-dottern. Efter raketspurten i Treåringseliten för ston levererade hon en väl så bra avslutning som tvåa i Guldstoet vilket följdes upp med en spurtseger i E3-kvalet. Nu gör hon sin fjärde start inom loppet av sex veckor, men får hon inget bakslag på det faktum så är hon med i matchen igen.
 • Lacille Boko ser ut att bli favorit. Hon vann från tät med ganska knapp marginal i försöket och kommer behöva lyfta lite ytterligare för att kunna slå till igen. Det är fullt möjligt att de tätare starterna lyfter henne och det finns dessutom en liten chans att hon kan komma förbi vår tipsetta direkt.
 • Good Vibes är vi spända på i det här loppet. Hon höll jättebra som dödenstvåa på Red Lady Express i kvalet och är nu anmäld barfota runt om för första gången.
 • På den balansen lyfte Bright Crystal markant i kvalet och gav Lacille Boko en match in till linjen. Hon är anmäld med jänkarvagn i den här penningstinna finalen och är en av flera hästar som vi kan se gör ”sitt livs lopp” denna gång.

Rank:

A: 1-9 B: 2-10-6-12-4-3-7-5 C: 11-8

Spetsstriden: Vi tror inte att varken Lacille Boko eller Glorious U.M. kan komma förbi Red Lady Express.

Avd 5 – Klass I final, 2.140 meter autostart

 • Zorro Wind har karriären igenom omgetts av ett mycket gott rykte och det var faktiskt en svensk stortränare som lade ett bud på hästen som fyraåring. Resultaten blev dock inte de förväntade en period i slutet av fyra- och början av femåringssäsongen och det är först nu som sexåring som han studsat tillbaka på allvar i Alessandro Gocciadoros regi. Hästen är obesegrad efter tre starter på svensk mark och har övertygat varje gång. Vid Solvallasegern i april såg han okörd ut på 1.13,8a/2.140 meter och vi finner ingen anledning att tro att hästen ska vara distanssvag. Det finns risk att han får svar i spetskampen, men som han såg ut vid dödenssegern näst senast på 1.10,3a/1.640 meter så kan vi se honom vinna även från utvändigt ledaren.
 • One Kind Of Art har kanske främst gjort sig känd som en häst som är riktigt bra när han får löpa ut i fritt läge, men senast i Östersund rundade han fältet från fjärde utvändigt. Lyckas Oskar J Andersson hålla ut Zorro Wind ökar chansen markant för från ledningen är hästen faktiskt obesegrad efter tre starter, men samtidigt har han inte haft någon Zorro Wind på utsidan i de loppen…
 • Aragorn As gjorde vad han kunde senast bakom Zorro Wind efter en blytung inledning. Innerspår kan han knappast förvalta till någon ledning och därmed är risken stor att han kommer behöva klaff på vägen för att det ska kunna räcka hela vägen.
 • Don’t Be Weak drog fram One Kind Of Art i Östersund och höll bra som tvåa. Hästen är i sitt livs form och kan absolut göra upp om segern om körningen mellan de två förhandsfavoriterna blir uppskruvad.
 • Leave Your Sox On är Mika Forss ordinarie kusk på sedan gammalt och väljer därav att köra före Zorro Wind. Trixton-sonen var moralisk vinnare senast i Boden och är anmäld barfota fram denna gång, men vi kan inte riktigt se hur detta ska studsa hans väg från spår sju bakom bilen.

Rank:

A: 5 B: 3-1-4-7-6-8 C: 11-10-2-9-12

Spetsstriden: Vi tror att Ajusco tar sig förbi Aragorn As och därefter släpper till någon av de två som kommer bli klart mer betrodda än de övriga. Vi säger knapp fördel för One Kind Of Art gentemot Zorro Wind även om den sistnämnde kan öppna klart bättre än vad han visat i de två senaste starterna.

Avd 6 – Silverdivisionen final, 2.140 meter autostart

 • Born Unicorn har uteslutande gjort bra insatser i år och vi tror att han vinner det här loppet och steppar upp i Gulddivisionen. Senast på Solvalla fick han ta dödens efter hand, men hade likväl inga problem att avgöra loppet på topptiden 1.11,0a/2.140 meter och det såg inte heller helt tomt ut över målgången. Med tanke på det intrycket så är inte ledningen något måste för hans del alls utan vi tippar på att Örjan Kihlström känner sig ytterst tillfreds om han kan ta dödspositionen på nytt och reglera loppet från den positionen.
 • Cab Lane förlorade helt enkelt mot en bättre häst i Upstatet Face i senaste starten och var på intet vis dålig i silverfinalen gången innan heller då han fick sträcka vapen mot Jaguar Dream och Balotelli Crown efter att varvat på 1.11. Det kan vara moralhöjande för Muscle Hill-sonen att attackera bakifrån nu efter några urblåsare och vi påminner om att ett sådant upplägg var vinstgivande för hans del på Romme i påskas.
 • Viking Brodde galopperade kort före start senast på Solvalla, men gick en mycket stark upphämtning och satt fast över mål. Hästen är i knallform, men besvärlig i inledningsskedet och det är ingen garanti att han trampar iväg i rätt gångart.
 • Rotate är årets klassklättrare och som det såg ut i silverloppet senast på Solvalla finns det ingenting som tyder på att det ska behöva ta stopp här. Han avslutade 1.10 sista varvet, men riskerar att få ännu längre fram nu från spår tolv än vad han hade senast då han fick börja jaga från tredje utvändigt.
 • Vikens High Yield spurtade klart förbättrat senast bakom Upstate Face efter några sämre insatser. Hästen är svår att räkna på, men värd ett streck för den som vill gardera Born Unicorn.

Rank:

A: 2 B: 9-4-12-10-6-11-8-7 C: 5-3-1

Spetsstriden: Risk för en stökig inledning mellan några av loppets mindre betrodda hästar. Vi tror att Van Gogh Z.S. kommer skickas med full kraft utifrån, försöka komma förbi Zap di Girifalco och ta över av Ebony Boko eller Mr Clayton J.F.

Avd 7 – E3 final – hingstar/valacker, 2.140 meter autostart

 • Donizetti blir vårt tipsval i denna E3-final där vi streckar drygt halva fältet. Maharajah-sonen lyckades kriga sig förbi till vinst i uttagningen trots att han fick göra jobbet själv sista 600 meterna och det var verkligen strongt gjort. Hingsten är inte helt enkel och ibland känns det som galoppen ligger på lut, men successivt har det blivit bättre. Jerry Riordan har anmält hästen med jänkarvagn denna gång vilket vi tycker är spännande eftersom Riordan har finfin fingertoppskänsla för när sådana typer av ändringar kan genomföras och få god effekt.
 • Mellby Jinx slog det kanske inte gnistor om i försöket där han avgjorde efter ett perfekt lopp, men det kändes inte heller som att Erik Adielsson brukade hästen mer än nödvändigt. Nu blir det tätare starter, barfota bak samt rycktussar och det är sammantaget ingredienser som känns spännande. Att Svante Båth är E3-kung är ingen nyhet och han brukar vara väldigt väl medveten om precis vad som krävs.
 • Incase Of Fire fick ta dödens i sitt kval och höll starkt som tvåa bakom Donizetti. Risken är stor att han får göra jobbet själv på nytt och då är det inte säkert att det går vägen även om hästen är riktigt, riktigt bra.
 • Idomenio Sisu spårade hem sitt försök på 1.11,9a/2.140 meter vilket blott var en tiondel från att tangera Aetos Kronos svenska rekord. Skorycket fick verkligen önskad effekt och håller det i sig och inte bara blir en ”nyhetens behag” så förväntar vi oss en kanonprestation på nytt. Det finns dock en risk att Idomenio Sisu blir luggad på täten från det lite luriga innerspåret på Färjestad och då kommer det krävas lite flyt för att det lösa sig och utmynna i seger.
 • Felix Orlando håller vi nämligen som knapp spetsfavorit. Han fick gå på utsidan om Idomenio Sisu sista varvet i försöket samtidigt som farten skruvades upp och höll utifrån förutsättningarna riktigt starkt. Per Nordström lär köra i tät om han kommer dit och det tänkas hålla hela vägen.

Rank:

A: 2-4 B: 6-1-5-3-10 C: 11-7-8-12-9

Spetsstriden: Det kan bli kämpigt för Idomenio Sisu att hålla ut Felix Orlando som är riktigt rask initialt.

Fakta

V75-SYSTEMET FÄRJESTAD 3 JULI

Avd 1: 1,10 (3,9)
Avd 2: 1,2,4,8,9,10 (5,6)
Avd 3: 1,10,12 (11,2)
Avd 4: Samtliga hästar (1,9)
Avd 5: 5 Zorro Wind (3,1)
Avd 6: 2 Born Unicorn (9,4)
Avd 7: 1,2,3,4,5,6,10 (11,7)

3.024 rader / 1.512 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Sköna jackpotmiljoner

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Gennaro Castillo-tränade Charliebrown Effe är en av två spikar i V75-omgången. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Gennaro Castillo-tränade Charliebrown Effe är en av två spikar i V75-omgången. Foto: Mathias Hedlund/Sulkysport.
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Åby Stora Pris över mastiga 3140 m avslutar och är såklart omgångens höjdpunkt på Åby. Ingen klarade V75-gåtan på Rättvik i lördags, vilket betyder att nya sköna jackpotmiljoner ligger och väntar.

Vi nyttjar något av ett gammalt hederligt ”tv-system” den här veckan då vi täcker upp rejält i de båda inledande loppen och sedan blir lite tunnare mot slutet. Hail Mary (V75-7) blir stor favorit i huvudlöpningen och hur vi än vrider på det har vi svårt att gå emot. Intrycket senast som fastlåst var bländande och med Åbys open stretch lär inte Kihlström försätta sig i samma läge en gång till. Charliebrown Effe (V75-5) balanserar till att bli 50-procentig på V75-spelet. Så länge han håller sig där, eller strax under, tycker vi att han är omgångens näst bästa spik. Med ett tvåhästarslås i den tredje avdelningen har vi sedan råd att strecka på en del. Bland de lite mindre betrodda på vårt system vill vi lyfta Rotate (V75-1) och Nova Mahiron (V75-4) lite extra.

Här är startlistorna till Åbys V75-omgång.

Avd 1 – silverdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • Unico Broline var vi helt inne på senast och valde att spika då. Han svek oss inte och han placeras överst i rankingen även den här gången. Dock blir det gardering nu. Han fick åter ett jobbigt elftespår och det är en sak att lösa det på Axevalla, en annan att göra det i en final på Åby. Stämmer det bara någorlunda är han given i segerstriden.
 • Rotate varnar vi tidigt för. Han var ut i ett försök till gulddivisionen senast där Milligan´s School vann. Vår känsla är att formkurvan är kraftigt i stigande och för andra gången kommer han nu att tävla med rycktussar (första senast).
 • Gooner har dragits med svåra lägen bakom bilen på slutet (8-7-7). Nu lottades han till ett betydligt bättre spår och vi tyckte dessutom att avslutningen i Bollnäs skvallrade om gryende form. Knappast snabb nog att hålla någon ledning, men det är inte heller så vi ser honom vinna loppet. En smygare och fritt åt något håll in på upploppet, tack.
 • Adde S.H. är den som de tidiga spelarna gör till favorit, men vi köper det inte riktigt. Troligen är han loppets ledare och i spets trivs han. Ändå står det 2.140 meter i vårt program och det är inte hästens bästa gren. Det skulle kunna gå om han får bestämma en bit, men hos oss hamnar han i B-gruppen vad gäller ranking.
 • Galantis är väldigt lite påpassad av V75-spelarna. Trist läge såklart, men han gör alltid stabila insatser och senast höll han starkt efter att ha klivit fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål. Inget ont om Tyler Mifsud som kört hästen på förtjänstfullt sätt i de senaste loppen. Det är ändå lite skillnad när Magnus A Djuse nu hoppar upp bakom hästen igen. De båda har kamperat ihop en gång tidigare, då slutade det med en andraplats.

Rank:

A: 11-4-1 B: 5-8-10-6-7 C: 12-2-3-9

Spetsstriden: Många kan öppna, men flera kan nog tänkas släppa. Huvudspåret är att Adde S.H. är den kvickaste och sitter i ledningen in i första sväng.

Avd 2 – klass II, 2.140 meter, autostart

 • J.S.Peaky Blinders är ett roligt drag i en öppen final av klass II. Hästen kan rulla och fara lite i loppen, särskilt i inledningen, och då är vi inne på att Mats E Djuse passar alldeles utmärkt när han får chansen i sulkyn för första gången. Dessutom blir det jänkarvagn igen som näst senast och ett norskt huvudlag för första gången på länge. Sammantaget intressanta ändringar som gör att vi rankar honom etta.
 • Run N´Cola är ett tidigt och givet streck på kupongen. Satt fast med sparade krafter näst senast och levererade ett rejält slutvarv på Axevalla senast. Det maxas med barfota runt om och jänkarvagn den här gången och läget går inte att klaga på då hästen är snabb från start. Stall Mattias Djuses form ska heller inte underskattas för dagen.
 • Finndals Chasseur känns lite spännande och han åker upp i vår ranking. Det handlar om en startsnabb häst och från spår fem bakom bilen känns det som att Stefan Persson kan välja vilken taktik han vill använda sig av. Vi skulle nog spontant föredra om han tog sig till ledningen, släppte och sedan utnyttjade open stretch till slut. Då kan skrällen vara ett faktum.
 • Declan har inte varit sämre än trea på sina sex starter i år. Stall Wäjersten ångar på med full form och den här hästen är nu anmäld att tävla barfota runt om för första gången. Han har tjänat minst pengar av deltagarna i loppet, men det lär han inte veta om själv…
 • Cabasse fick bra hårdhet från försök och final i Sprintermästaren senast. Har fått pusta en dryg månad efter det och ska inte nonchaleras. Spåret kunde dock ha varit bättre och det krävs nog bra fart hela vägen för att han sedan ska kunna utnyttja sin styrka till slut.

Rank:

A: 3-2-5-1-8 B: 10-9-11-6-4-7-12

Spetsstriden: Mitt bakom bilen lär Finndals Chasseur ladda iväg det som går för att vara först till plankan – vi tror han lyckas med det. Huruvida Stefan Persson sedan vill köra i spets eller inte återstår att se.

Avd 3 – klass I, 2.140 meter, autostart

 • Parveny kommer med två raka spetssegrar och har så smått lyst av form. Vi är inne på att han mycket väl kan hitta till samma position igen – därifrån blir han då svår att tugga ner. Kretsen runt hästen siktar vidare mot Derbykval för den här herren och en finalseger inom V75 som genrep känns som ett troligt scenario.
 • Hidalgo Heldia gjorde bort sig med galopp redan innan start senast från samma läge som han har den här gången. Helt klart verkar han som bäst när han får löpa ut i sin fart hela vägen, utan några konkurrenter i vägen. Från framspår hade nog vår ranking i det här loppet varit omvänd. Nu får Conrad Lugauers häst nöja sig med att vara första utmanare.
 • Wish Me Magic gör det bra hela tiden. Han kunde inte rå på Hidalgo Heldia då de möttes i Halmstad 9 juli, men intrycket som tvåa var bra. Senast hann han aldrig bli tom efter en sen lucka och det är läge för en fin resa från spår tre bakom bilen. Ett givet platsbud och streckvärd om man letar outsiderbud.
 • Kron Vici Star har haft svårt att hitta stilen i år. Nu låter det dock från stallhåll som att fyraåringen är på gång igen och sprinterloppet senast bör ha fört honom framåt i form. Även han känns platsaktuell om det löser sig någorlunda efter vägen.
 • Midnight Special såg ut att gå mot seger senast, men utmanades rejält den sista biten och det slutade med målgalopp. Han gick bra som trea från skräpläge i Årjäng gången innan och nu känns läget mer intressant. Garanterad ett lopp på innerspår och lär då kunna avsluta bra.

Rank:

A: 4-9 B: 3-2-1-5-11 C: 6-7-8-10-12

Spetsstriden: Fördel Parveny som höll ledningen från innerspår i Rättvik under midsommarhelgen. Det finns några kvicka emot, främst Global Believer, men vi tror inte denne tar en längd sida vid sida med Djuses häst.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter, voltstart

 • Faeza Zet har höjt sig ett par snäpp då hon tävlat barfota runt om på slutet. Trots att man missade ledningen från springspår senast så var hästen bara bäst efter det att Claes Sjöström sänt fram utvändigt om ledaren. Det norska huvudlaget var oryckt, vilket borde betyda att det fanns tiondelar sparade. Om vi spekulerar i att hon åtminstone kan rekordsänka till 1.13,5 över distansen så kan det bli jobbigt för tilläggshästarna.
 • Nova Mahiron är en typ vi gillar och vi bara ”måste” ha med henne i A-gruppen då hon inte verkar bli särskilt hårt betrodd. Kan öppna snabbt och vi hoppas att gästkörande André Eklundh lotsar fram henne i ett bra slagläge. Då blir det intressant till slut. Anledningen till att tränare Thomas Uhrberg inte kör är att han deläger Biscuit från framspår och då måste köra denna.
 • Zanella är ingen helt enkel sort, men fart och styrka finns som räcker bra i klassen. Örjan Kihlström känner henne väl och även om spår åtta på tillägg aldrig är någon enkel uppgift så ska duon räknas tidigt här.
 • Jeans’n Passion gjorde vad vi förväntade av henne som spik i Halmstad näst senast. Loppet senast i Karlshamn glömmer vi då tränare Joakim Lövgren rapporterar att hästen inte alls gillade kurvorna på den banan. Lite tuffare nu i en final, men det här är ett rejält sto som aldrig kan räknas bort.
 • Nina Ginto levererade en vass avslutning när väl luckan kom vid upploppets början senast. Hon är kvick från start och bör kunna sitta bra till direkt. Får hon sedan ett lopp på lång väntan har hon alltid en vass trudelutt till slut.

Rank:

A: 6-13 B: 14-10-12-4-11-1-2-9-7-3-8-15-5

Spetsstriden: Faeza Zet bommade ledningen från samma läge i Rättvik senast, men Claes Sjöström får en chans till att pricka rätt från springspår med henne. Från innern är annars Biscuit rätt snabb i benen.

Avd 5 – bronsdivisionen, 2.140 meter, autostart

 • Charliebrown Effe fick segerraden bruten senast, men det blev ett konstigt kört lopp i Eskilstuna och ingen skugga ska falla över hans avslutning – 1.09,3 sista kilometern! Innan dess har han övertygat stort på oss vid fyra raka segrar på svensk mark. Det vimlar av bra konkurrenter i den här bronsfinalen, men vi tror ändå att Carl Johan Jepson sitter bakom fältets allra bästa travare. Trots rätt hög spelprocent på V75 känns han som en given spik för oss.
 • Santos De Castella anser vi vara värst emot efter det fina intryck han gav vid spetssegern på Axevalla. Styrkan hos hästen är det inget fel på och han är dessutom rätt kvick i benen från start. Skulle Mats E Djuse hitta fram till tät innan vår spik så lär han prova att ta emot så länge det bara går.
 • Stenson var tvåa bakom Charliebrown Effe näst senast och tvåa bakom Zorro Wind förra gången. Det är alltså inte vilka hästar som helst Thomas Uhrbergs femåring har fått se sig besegrad av på slutet. Intressant läge för en smygare nu och snart är det hans tur att få vinna. Söker man rensare i kuponghögen ska han absolut streckas.
 • Zorro Wind hade full koll på händelserna senast. Nu drog han ett halvsvårt spår bakom bilen och det vill till en del klaff på vägen för att han ska kunna utmana vår spik. Ett givet platsbud ska han dock ses som.
 • Bugatti Miles känns det ”konstigt” att ranka ner som femma efter insatserna på sistone – ett kvitto på vilken hög klass loppet håller. Daniel Redéns häst har tidigare mest levt på styrka, men på slutet har hans snabbhet också kommit allt mer. Bakspår är jobbigt en finalomgång på Åby, men med hård och jämn fart i täten lär han fälla många.

Rank:

A: 5 B: 1-9-7-11-3-2-6 C: 10-4-12-8

Spetsstriden: Med bra spår är vi inne på att Musett af Djupmyra åter tar hand om ledningen. Senast kördes hon i den positionen, nu tror vi Tomas Pettersson släpper. Om då Charliebrown Effe är först fram känns loppet mer eller mindre över. En joker i leken är dock Santos De Castella från innerspår om denne skulle lyckas försvara spets.

Avd 6 – Ragnar Thorngrens Minne – 2.140 meter, autostart

 • Donizetti fick det inte alls att fungera i Visby senast. Sett till intrycket gången innan på Solvalla bör han räknas tidigt den här gången. Då fick han nämligen göra en hel del av grovjobbet efter att ha blivit hängande i tredjespår när attacken sattes in. Nu är läget bättre och om hästen hittat fjolårsformen kan han mycket väl vinna det här – vårt första streck.
 • Type A. hade nog fått tipsettan om vi hade varit säkra på formen. Han svarade för en stark insats som trea i ett lopp som Best Ofdream Trio vann senast. Efter det har hästen dock varit struken och även om tränare Frode Hamre inte tror att det ska ha någon större betydelse så drar vi öronen åt oss lite. Björn Goop har inte kört sedan i våras och det kan ge en liten extra kick.
 • Seven Nation Army är den troliga favoriten och det är inte så mycket att säga om efter den senaste insatsen. Avslutade sylvasst över upploppet då och hann fram till seger. Det är halvvarvet längre distans den här gången och även om han hanterar det så är det knappast något plus. Fäller dock de flesta med rätt smygresa.
 • Akilles Face är svår att räkna på, men har han en bra dag och fungerar fullt ut finns fart som räcker och blir över. Avslutningen senast som tvåa var vass och kanske är det så att han har lugnat ner sig lite nu och fler stabila insatser i rad kommer? Hur som helst ska han med på varje seriös V75-kupong, även om vi inte vågar kalla honom för mer än en outsider än så länge med tanke på hans galopphistorik.
 • Larry Wood var tvåa i sitt försök till Sprintermästaren bakom Francesco Zet. Fick sedan en tuff resa i finalen och slutade oplacerad. Det strulade sedan för honom på Jägersro och med allt detta sagt är formen bättre än vad raden visar. Dock drar spår sju ner förhoppningarna en del och han är för oss bara ett av flera skrällbud i ett öppet fyraåringslopp.

Rank:

A: 2-11-10-5 B: 7-3-8-4-6 C: 9-1-12

Spetsstriden: Lite lurigt att läsa sig till hur det här blir kört. Full of Muscles har ett bättre läge än på slutet och tränare Per Henriksen låter intresserad av att se sin häst i ledningen. Väljer man ändå att släppa om man kommer först och istället utnyttja open stretch kan Immanuel K. vara den som tidigt sitter i täten.

Avd 7 – Åby Stora Pris, 3.140 meter, autostart

 • Hail Mary såg ut att ha hur mycket som helst sparat som fastlåst senast i Eskilstuna. Efter andraplatsen i Elitloppet låter tränare Daniel Redén helnöjd med sin häst och signalerade tidigt att man går för Åby Stora Pris. Nu är det dags och vi tror inte han sviker. Tack vare open stretch på Åby finns flertalet möjliga scenarion, men vi är ändå inne på att Kihlström gör det på enklast tänkbara sätt – leder från start till mål. Inge kioskvältare till spik såklart, men vi ser inte vem som rimligen skulle kunna utmana om hästen är frisk.
 • Best Ofdream Trio har sett ruskigt fin ut vid segrarna på slutet, särskilt på Jarlsberg näst senast då han bara bollade med konkurrenterna. En härlig utvecklingskurva i år på hästen och skulle han kunna hålla rygg hela vägen på Hail Mary den här gången så ligger absolut en andraplats inom räckhåll.
 • Brother Bill studsar lite upp och ner i prestationerna. Klen i Elitloppet och utan rätta draget även i Halmstad näst senast. Nu senast i Årjäng var det dock annat ljud i skällan. Upploppet var av allra bästa märke och det var på vippen att hästen hann fram till Don Fanucci Zet den gången. Fortsätter han på den inslagna vägen är han absolut en häst som kan dyka upp bland de tre här, även om spårlottningen var emot honom.
 • Moni Viking vann Åby Stora Pris 2020 med Björn Goop som tränare och kusk. Nu är det åter ”BG” som managerar fuxen som hunnit bli nio år. Känslan är att det saknas ett riktigt lopp i kroppen för att toppformen ska sitta där, men distansen gillar hästen och det är farligt att nonchalera honom helt om man spekulerar i favoritfall.
 • Kennedy har, om inte genomgått en metamorfos, så i varje fall utvecklats markant i regi Erik Bondo. Sonen till Lisa America har fem raka segrar nu, men den senaste är så pass långt tillbaka i tiden som 17 juni. Att han ska vara redo att direkt efter två månader matcha de allra bästa över tre kilometer känns ändå aningen långsökt. Osvuret är dock bäst.

Rank:

A: 1 B: 9-8-11-4-5-10-6-12-7 C: 3-2

Spetsstriden: Konkurrenterna lyckades låsa in Hail Mary då han hade innerspår senast i Eskilstuna. Över tre varv och inte lika startsnabba hästar emot, tror vi att Örjan Kihlström håller upp ledningen. Annars finns open stretch. Skulle något hända är Always Ek snabb om man väljer att ladda.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 13 AUGUSTI

Avd 1: 1,4,5,6,7,8,10,11 (12,2)
Avd 2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (3,2)
Avd 3: 4,9 (3,2)
Avd 4: 4,6,10,11,12,13,14 (1,2)
Avd 5: 5 Charliebrown Effe (1,9)
Avd 6: 2,5,10,11 (7,3)
Avd 7: 1 Hail Mary (9,8)

5.376 rader/2.688 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Mantorp onsdag 10 augusti

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Click Bait har läge för spets och seger i kvällens V86-omgång. Foto Adam Ström/stalltz.se
Click Bait har läge för spets och seger i kvällens V86-omgång. Foto Adam Ström/stalltz.se
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86-omgång på Mantorp med bland annat fyra uttagningar till Breeders Crown på programmet. Alltid lite lurigt att räkna på de här loppen då det som bekant räcker med att vara bland de sex främsta för att ha semifinalplatsen ordnad. Extra tänkvärt att det för fyraåringarna inom kort väntar kval till Derby och Stoderby.

 

Här är startlistorna till Mantorps V86-tävlingar.

Vi spelar med tre spikar i omgången. Största favoriten heter Click Bait (V86-6) som lär susa till ledning och sedan ha en bra uppgift. Jest (V86-2) är en typ vi gillar och vi hoppas inte innerspåret ställer till det. Capital Gain C.C. (V86-6) är rolig från bakspår och lite för lite streckad i förhållande till vinstchans enligt oss.

Roliga och troliga

 • Jest (V86-2) har vi haft ett gott öga till ända sedan i våras då hon inledde med två raka segrar. Därefter följde tre galoppmisslyckanden, innan hon senast såg dunderfin ut då hon tävlade barfota fram. Orosmomentet är starten från innerspår som inte känns helt optimalt. Vi har dock en bra känsla och tror att hästen kan öppna snabbt om hon bara är i ”rätt fas” bakom bilen. Förhoppningsvis har vi även kusken med oss på det tåget – då blir ekipaget svårslaget.
 • Click Bait (V86-4) är det såklart kittlande att försöka fälla som storfavorit. Dels kan man tycka att hans placeringar på slutet inte är de bästa, dels kan man tveka över medeldistans. Dock har han inte haft det rätta flytet med löpningarna och mött stentuffa hästar (Hugo Åberg senast), dels tror vi att han kan förvandla det här racet till ett sprinterlopp då han tidigt lär sitta i ledningen och sedan få bestämma en bit. Sammantaget rättar vi in oss i favoritledet.
 • Capital Gain C.C. (V86-6) har höjt sig ytterligare ett snäpp med det norska huvudlaget på slutet och det sitter på igen. I de två senaste starterna har Oskar Kylin Blom inte heller behövt rycka tussarna ur hästens öron. Bakspår här, men startryggarna är snabba och vi tror man kan slinka igenom bra. Över 1.640 meter har vi känslan av att hästen kan gå hårt hela vägen och väljer att ta ställning för honom här.
 • Every Day Elegant (V86-7) till under 10 procent på V86-spelet köper vi alla dagar i veckan. Den härligt härstammade hästen med Maharajah som pappa och Tomas Malmqvists toppsto Tunika som mamma, verkar spelarna tappa bort helt. Han inledde med tre raka segrar, men sedan gick det lite grus i maskineriet. Intrycket senast då Kihlström mest lät honom lufsa med till slut var bra. Stämmer det från bakspår nu kan en ny segerrad inledas.

Betrodda som lever farligt

 • Sparven (V86-2) gjorde skäl för namnet och flög lågt till slut senast när hon vann den långa E3-finalen som storskräll. Med den bedriften i ryggen är det många spelare som ”hakar på”. Vi är dock inne på att det kan bli tuffare att hinna fram till seger den här gången och spikar emot.
 • Good Vibes (V86-5) kan snabbstarta till ledningen och därifrån få fuska bort en bit. Okej, då kanske hon rinner undan, men hos oss ringer ändå några varningsklockor då hon kommer från ett par kortlopp och nu ska springa ett halvvarv till. Dessutom växlar man ner från jänkarvagn till vanlig sulky. Som klar favorit blir det här för oss ett garderingslopp.
 • Comes With Age (V86-6) har drömläge med spår två över kort distans och är snabb från start. Så långt allt väl och så långt är det kanske rätt att hon är spelad till över 50 procent på V86. När vi sedan börjar syna loppet lite närmare i sömmarna så konstaterar vi att det kan bli rejäl körning från början och då växer spelvärdet på vårt drag i loppet.
 • Dart Kronos (V86-7) må ha inlett lovande med två segrar och en stark upphämtning efter galopp, men från spår sju den här gången i lite tuffare gäng så tycker vi absolut att han ska garderas. Sedan kanske vi står där med långnäsa efteråt då han bara var bäst – men då får det vara så … Oavsett vem som hade blivit favorit i det här Breeders Crown-försöket för treåringarna hade det nog gått att hitta tveksamheter. Fram med garderingspennan bara.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 10 AUGUSTI

Avd 1: 1,2,3,4,7,8,12,13 (6,14)
Avd 2: 1 Jest (6,9)
Avd 3: 2,4,11 (8,7)
Avd 4: 6 Click Bait (7,3)
Avd 5: 1,2,4,5,7,9 (3,11)
Avd 6: 10 Capital Gain C.C. (2,7)
Avd 7: 1,2,3,4,5,7,8,9,10,12 (6,11)
Avd 8: 1,2,3,4,5,6 (8,11)

8.640 rader / 2.160 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi garderar en storfavorit

Av
Redaktionen
Upplåst för dig som är prenumerant
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Mats E Djuse. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är kallbloden i fokus på söndag när Dannero kör extra V75-omgång. Final såväl för hingstarna och valackerna i Kriteriet som stona i Kriteriestoet. En halv miljon kronor väntar på segrarna i respektive löpning.

Vi ser två stora favoriter i dessa lopp. Lannem Stella (V75-2) är en dotter till Tekno Odin och Lannem Silje – snacka om välstammat! Vi ser ingen anledning till att gardera henne, utan tror på sjätte raka. Mats E Djuse kör stoet.

För att få lite ”stuns” i systemet provar vi däremot att plocka med några motbud till Bore Mikkel (V75-6) bland hingstarna – även om han är obesegrad efter sex starter.

Vår andra spik i omgången blir istället Esprit Sisu (V75-4) som ännu inte vunnit i år. Nu känns det som att toppformen riktigt är på gång och här känns uppgiften passande.

Här är startlistorna till Danneros V75-omgång idag.

Roliga och troliga

 • Lannem Stella (V75-2) har toppchans att vinna Kriteriestoet. Fem raka segrar har det blivit så här långt och Jan-Olov Perssons toppstammade dam fortsatte att övertyga i sitt uttagningslopp. Ingen rolig spelprocent såklart, men ibland är det bara dumt att försöka fälla. Här rättar vi in oss i favoritledet och spikar.
 • Esprit Sisu (V75-4) var senast på besök till Finland och gjorde det bra. Inte för att han har varit i dålig form tidigare på något sätt, men just vid den här tiden i fjol tyckte vi att han höjde sig ytterligare ett snäpp. Förhoppningsvis ser vi något liknande i år. Då tycker vi han är en vettig spik i det här sällskapet från ett passande utgångsläge.
 • Bowling De Luxe (V75-5) verkar klart på gång som valack. Nu ”lyser det rött” i anmälningslistan både vad gäller barfota runt om och jänkarvagn. Slår det rätt ut så kan vi få se en riktigt vass prestation på söndag och på ett litet mindre V75-system är han en rolig chansspik. Vi vågar dock inte gå rakt ut på honom då flera sådana där ändringar samtidigt även kan ge bakslag.
 • Lome Lux (V75-6) har vi följt ända sedan han vann sin debut redan i januari (!) som treåring. Amatören Anders Högberg har en riktigt fin typ i Lome Brage-sonen och sitt uttagningslopp till Kriteriet vann man trots en kort galopp på vägen. Ny rycks skorna igen och när vi ändå tar chansen att gardera den stora förhandsfavoriten så är han ett givet streck för oss.

Betrodda som lever farligt

 • Stjärnblomster (V75-3) svarade för en grym prestation i lördags – det räckte ändå ”bara” till andraplatsen. Det där är risken med knöliga lägen och nu ska hon, bara åtta dagar senare, ut från 80 meters tillägg. Inget snack om att hon kan speeda ner konkurrenterna med de rätta ryggarna, men nog lever hon lite farligt igen om det blir trafikproblem efter vägen.
 • From The Mine (V75-4) är en topphäst med härlig karisma som vi gillar högt och rent. Ändå tycker vi att han blir lite väl mycket streckad på V75-spelet den här gången över medeldistans från spår åtta bakom bilen. Kan vinna med klaff, men vi chansar bort honom till förmån för ett annat spikförslag den här gången.
 • Eagle In Disguise (V75-5) verkar vara den som de tidiga V75-spelarna går på. Troligen på det fina utgångsläget och det faktum att han kommer från seger. Vår känsla är ändå att hästen möter lite tuffare konkurrenter den här gången och tränare Wäjersten väljer att köra en annan häst i loppet. En av flera med chans, men att han skulle vara favorit köper vi inte riktigt.
 • Hannibal Face (V75-7) vann debuten för Oscar Berglund senast på ett bra sätt, trots startgalopp. Det brukar finnas två vägar att gå efter en sådan prestation. Endera blir det ännu lite bättre, eller så kommer ett bakslag. Därför känns Bold Eagle-sonen lite sårbar den här gången och som favorit tycker vi att han ska garderas.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 7 augusti

Avd 1: 3,4,6,10,12,13 (11,5)
Avd 2: 5 Lannem Stella (1,4)
Avd 3: 4,5,7,8,14 (10,13)
Avd 4: 3 Esprit Sisu (2,8)
Avd 5: 1,3,5,6,7,8,9,11,12 (4,2)
Avd 6: 1,2,3 (5,6)
Avd 7: 1,3,5,8,11 (4,7)

4.050 rader / 2.025 kronor