Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar ställning i epilogen

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Får Johan Untersteiner gå mot vinnarcirkeln efter V75-avslutningen? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Får Johan Untersteiner gå mot vinnarcirkeln efter V75-avslutningen? Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Eskilstunas Breeders Crown-helg inleds med vanliga STL-lopp under lördagen. Flera av dem håller riktigt god klass som så ofta är fallet när V75 avgörs i Mellansverige och det blir relativt nära att åka till banan för många.

Kriteriefinalisten That’s So Clever (V75-2) är perfekt inmatchad i Klass II och från ett perfekt utgångsläge har han toppchans att vinna sitt lopp även om han möter äldre hästar denna gång.

I V75-avslutningen blir det jämnspelat och många sprider strecken, men vi går i motsatt riktning. Från innerspår har Global Agreement (V75-7) tidigare visat prov på startsnabbhet och vi ger honom god möjlighet att leda hela vägen.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Sundbyholm.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Stoeliten, 2.640 meter autostart

 • Hevin Boko blir vårt tipsval i denna stoelit trots att resultaten inte alls gått hennes väg i de två senaste starterna. Stoet har dock hamnat på vingel från svåra utgångsläge och inte alls kommit till, men det har på intet vis varit något fel på hennes insatser. Allt tyder på att formen sitter där och vi förväntar oss ett offensivt upplägg av Mika Forss nu när hon står med öppet utgångsläge.
 • Racing Brodda blev dragen bakom i Sto-SM, men avslutade riktigt rappt via open stretch som sjua. Hon åkte till Örnsköldsvik redan sju dagar senare och tävlade på skor i det loppet från dubbla tillägg, men spurtade starkt bakom Bowling El Mar. Nu är det åtminstone anmält barfota bak på nytt och som trolig ledare finns det intressanta vägval för Rikard N Skoglund att ta ställning till.
 • Mellby Free har gått jättebra mot hingstar under hösten och kommer närmast från seger i Gulddivisionen. Nu möter hon bara ston, men uppgiften blir sannerligen inte enkel från spår åtta och därtill är hon anmäld med skor runt om. De faktorerna gör att hon inte tar plats i vår A-grupp trots de tydliga formbesked hon lämnat.
 • Unique Juni fick faktiskt en del krafter sparade som trea senast i Diamantstoet på Solänget. Nu är det anmält barfota runt om samt med jänkarvagn vilket är optimalt för hennes del och Örjan Kihlström som körde henne en hel del i början av karriären sitter nu upp i sulkyn för första gången på tre år.
 • Millie Millionaire dunrade runt på en topptid i comebacken på Solvalla. Det var ett formbesked som hette duga och hon ha visat på fransk mark att hon står pall för den dryga distansen. Vi placerar henne före den tyngre meriterade stallkamraten Activated i vår rank som presterat väldigt ojämnt under hösten.

Rank:

A: 5-4 B: 8-6-9-1 C: 2-12-11-7-10-3

Spetsstriden: Racing Broddas startsnabbhet har bättrats på under årens lopp och vi tror hon tar sig förbi Activated. Frågan är om hon körs där eller om man vill söka rygg på Hevin Boko eller Mellby Free?

Avd 2 – Klass II, 2.640 meter autostart

 • That’s So Clever var finalist i Svenskt Travkriterium, men fick ingenting med sig av priskakan den dagen då han hade tolftespår och aldrig riktigt kom till. Nu är det bra chans att han tar hand om ledningen precis som var fallet i senaste starten på Solvalla då han dundrade från sina konkurrenter via 1.11 sista varvet och såg ut som ”en rund miljon”. Hästen må bara vara tre år gammal, men står perfekt inne på pengarna och möter på intet vis några oslagbara Klass II-konkurrenter. Vi bedömer honom att ha toppchans och tvekar inte på att spika.
 • Fighter Simoni snurrade till det för sig senast i Klass II-försöket i Örebro och galopperade direkt från start. Upphämtningen var av bästa märke och innan det tog han tre raka segrar på övertygande vis, om än i enklare sammanhang. Nu är det bilstart på nytt som gäller, men vi tror inte att han kan hålla ut vårt spikbud från början.
 • La Verite äger Jorma Kontio själv och hästen har inlett karriären sent, men lovande med fem segrar på åtta starter. I senaste starten testade han på distansen för första gången, men vann lekande lätt på 1.14,8a/2.640 meter utan att behöva gå i botten.
 • Izor Sisu trodde vi på senast i Örebro, men som så många gånger tidigare återföll han i gamla galoppsynder. Upphämtningen var av bästa märke, men ska han ha något med striden att göra i det här loppet som ser ännu tuffare ut på pappret så måste han givetvis sköta sig.
 • Wish Me Magic gick en bra långspurt i lördags i Klass II-loppet där och gick helt okej över lång distans gången innan på Axevalla.

Rank:

A: 3 B: 2-10-8-4-7 C: 1-5-11-6-9-12

Spetsstriden:Räser Helge aldrig haft framspår i autostart blir han per automatik svårbedömd, men även om han skulle raketstarta så tror vi att man släpper till raske That’s So Clever.

Avd 3 – Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

 • Brother Bill stod för en mycket bra insats senast på Solvalla då han vann från dödspositionen och höll några av konkurrenterna som han även möter i detta lopp ifrån sig med god marginal. Risken är påtaglig att han får vandra i samma position på nytt och då vinner man inte på beställning, men på visad form tilldelas Brother Bill tipsvalet.
 • Disco Volante fick rygg på Brother Bill senast på Solvalla, men hade lite problem att slå följe genom slutkurvan. På spurtrakan veks han ut, tog i finfint och stod sammantaget för en positiv insats efter två svaga prestationer tidigare i höst efter tävlingsuppehåll. Vi håller honom som knapp spetsfavorit i det här loppet och det är ingen hemlighet att han brukar göra sina bästa prestationer från den positionen.
 • Handsome Brad lyckades vinna Ullbergs Minne på Axevalla trots att han fick gå utvändigt ledaren stora delar av det loppet. Hästen har agerat ojämnt under året och Ulf Stenströmer har därtill haft lite problem med förkylningar på hästar sista tiden, men den här veckan har han redan vunnit två lopp så det kan vara så att de värsta problemen är över. Även om inte Handsome Brad skulle kunna hålla ut Disco Volante så ska han kunna segerstrida då det är sannolikt att han år ett bra lopp i främre träffen.
 • Diamanten släppte Björn Goop ledningen med i Svenskt Mästerskap och hästen hakade på starkt som trea bakom Very Kronos och Upstate Face. Bakspår är inte optimalt, men hästen har bra startryggar och kan sitta långt fram direkt.
 • Milligan’s School fick se sig regelbundet besegrad av Brother Bill senast som tog ner honom från utsidan. I maxform hade Milligan’s School kunnat ”brakvinna” ett sådant här lopp, men med tanke på de senaste insatserna råder det frågetecken kring hästens formstatus.

Rank:

A: 5-3-2 B: 9-7-11 C: 4-1-10-6-12

Spetsstriden: Raska hästar på de fem innersta spåren, men i säger knapp fördel för Disco Volante före Handsome Brad.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Cash and Carry väljer vi att tilldela tipset i det här Diamantstoförsöket där vi tycker att hästarna på startvolten utmärker sig. Anders Svanstedts sto kommer från seger i lite enklare sammanhang, men såg väldigt bra ut den dagen och var tidigare i somras trea i ett Breeders Crown-lopp bakom tuffare hästar än vad hon stöter på här. Prickar Axevallatränaren rätt från springspår kan det bli ledning från start till mål.
 • Love Eagle räckte inte till i Finskt Travderby näst senast efter en tuff inledning, men reavnscherade sig snabbt med enkel spetsvinst på Solvalla. Femtespår i voltstart är inte optimalt och det är lite svårbedömt hur hon hamnar till i första skedet, men att stoet är bra nog för att vinna råder ingen som helst tvekan om.
 • Navona har tre segrar på de fyra senaste starterna och Robert Bergh har haft en fin utvecklingskurva på det här stoet. Givetvis hade framspår varit att föredra, men det finns ett antal hästar på samma volt som säkert vill söka sig ner invändigt och vi tror hon kan hamna rätt långt fram i fältet direkt.
 • Minnucci Zon vann ett Diamantstoförsök från ledningen på Jägersro under Derbyhelgen och focerades till samma position senast i Årjäng. Det känns som hon växer en klass i den positionen och nu är hon dessutom anmäld barfota runt om.
 • Best In Show As fick se sig besegrad från ledningen senast på Solvalla. Hon höll helt okej, men nu tippar vi på att man tar sikte mot ett rygglopp. Stoet är anmäld barfota runt om och som närmast ospelad tilldrar hon sig vårt intresse!

Rank:

A: 6-5-8 B: 3-1-14-11-9-15-12 C: 13-10-7-4-2

Spetsstriden: Mycket kan komma att avgöras i starten. Skulle Cash and Carry komma förbi Minnucci Zon direkt så är troligtvis loppet över. Best In Show As är också rask iväg, men vi tror inte att Stefan Persson vill köra henne i ledningen mot såhär bra motstånd.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Vice Versa Diamant har gått strålande bra i Katja Melkkos regi och vi var länge och väl inne på att ställa honom ensam på V75-förslaget. Hästen fick alldeles för långt fram senast i Örebro från svårt utgångsläge över sprinterdistans, men avslutade bra lite i skymundan som fyra utan att Jorma Kontio såg ut att tömma honom helt. I skrivande stund är hästen anmäld med skor runt om kontra barfota fram och även om han gick en superupphämtning efter galopp på skor i september så känns det inte helt optimalt. Det är enda anledningen till att vi väljer att gardera honom.
 • Santos de Castella dundrade till tät i Klass II-finalen på Solvalla i slutet av september och var aldrig nära att släppa förbi sig stallkamraten Parker. Gången efter testades han i Klass I-sammanhang i Örnsköldsvik, men då fungerade han inte som bäst utan galopperade vid ingången av första kurvan. Nu är det jänkarvagn på som gäller åter när det är autostart och skulle han ta sig hela vägen till tät så säljer han sig dyrt.
 • Teton Miss Annie är dock en värdig utmanare både vad det gäller spetskamp och slutstrid. Markus B Svedbergs häst har visat toppform under hösten och nu får hon stifta bekantskap med Björn Goop för allra första gången som är en väldigt duktig på att få lite extra snurr på hästarna från början.
 • Anchor Man småskrällde i ett Klass I-försök på Solänget när Santos de Castella gjorde bort sig. Han har visat riktiht bra form en längre tid och kan slå till igen om det blir fart på tillställningen.
 • Capital Gain C.C. har inte den vackraste resultatraden, men hästen har varit ute i jättetuffa lopp och gjort många bra insatser utan att få så mycket med sig.

Rank:

A: 4 B: 5-2-3-10-1-9-7 C: 8-11-12-6

Spetsstriden: Teton Miss Annie är rask iväg och ska ha vettig chans att hålla ut Santos de Castella. Blir det utdragen körning mellan de två gynnar det Vice Versa Diamant som rentav skulle kunna forceras till tät i andravågen.

Avd 6 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Gardner Shaw höll helt okej från ledningen senast i Silverdivisionen på Solänget. Vi tror att han kan hitta till samma position denna gång när han har springspår i volten och kan också se framför oss att han lyfter lite ytterligare till det här loppet med tre lite tätare höststarter innanför västen. Loppet är dock smålurigt och just det faktum att det är voltstart för ovanlighetens skull i såhär hög klass kan öppna upp för att det försvinner hästar redan i starten som inte testat på startmetoden på länge.
 • Dats So Cool har Eric Martinsson gjort ett superjobb med. Hästens moral har höjts markant under perioden i Martinssons stall och hästen bevisade vid tredjeplatsen i Silverdivisionen i Örebro senast att han står sig väl i ett sådant här sammanhang. Från innerspår i volten är chansen god att han antingen tar ledningen eller kan få vinnarhålet och oavsett vilket är han en given kandidat till slutstriden.
 • Majestic Man var med i samma silverlopp som Dats So Cool i Örebro och avslutade helt okej som femma. Han tog samma placering i Gulddivisionen i starten innan på Solänget och har visat ytterst god höstform. Lyckas Rikard N Skoglund komma iväg på rätt sätt här med hästen från det inre springspåret så slutar Majestic Man i striden.
 • Bo C. fick gå ett tufft slutvarv i Silverdivisionen i Örebro och höll bra via underkant 1.11 sista kilometern. Även om hästen har klarat av snäva startspår innan så är givetvis inte femtespår optimalt.
 • Morotai Degato var inte stort slagen som trea i Silverdivisionen i Skellefteå, men brukar normalt sett vara strået vassare när han får starta lite tätare än vad som nu blir fallet.

Rank:

A: 7-1-6 B: 5-3-10-2-8-4-9 C: 11-12

Spetsstriden: Ovant nuförtiden med voltstart för hästar i denna höga klass. Dats So Cool håller vi som knapp spetsfavorit gentemot springspårsduon Majestic Man och Gardner Shaw.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Global Agreement fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i Örebro, men tog ner ledaren bara för att få se sig spurtslagen av Bandido Gar. Insatsen var mycket bra och nu är förutsättningarna riktigt tilltalande med innerspår bakom bilen från vilket han tidigare öppnat raskt och frontat. Femåringen har god chans att leda från start till mål.
 • One Kind of Art fick bitvis gå utvändigt ledaren senast på Solvalla i The Owners Trophy, men höll starkt som tvåa bakom Upper Face. Oskar J Anderssons femåring har prenumerat på toppinsatser hela sommaren och hösten, men trots det finns det inget som tyder på att han ska vara på väg neråt i form. Vi blir inte helt förvånade om Andersson försöker ta en ”lugn dödens” och gasar för fullt på slutvarvet.
 • Gooner fick en tuff väg fram till just dödens senast på Solänget och det var snöpligt att han fick ge vika mot stallkamraten Xanthis de Roi. Insatsen var i vilket fall jättebra, men då det är sannolikt att han redan är klar för Bronsdivisionsfinalen på Solvalla den 27 november så behöver inte Daniel Wäjersten ta ut svängar ”hur mycket som helst” i det här loppet om han så inte önskar. Det påverkar aningen i vår chansbedömning.
 • Eros Zola hade inte sin bästa dag senast i Örebro och galoppen i slutskedet kom som ett brev på posten. Hästen har radat upp segrar dessförinnan, men de är tagna i heatlopp där han inte mött de allra värsta konkurrenterna och vi tycker att han är aningen svårbedömd alltjämt mot sådana här hästar.
 • Kurri Jari Boko satt fast med rubbet sparat senast i Breeders Crown-semifinalen. Nu körs han för första gången av sin tränare Björn Goop i lopp.

Rank:

A: 1-7-10 B: 3-4-9-2-6-11 C: 8-12-5

Spetsstriden: Global Agreement visade så pass god startsnabbhet från innerspår på Axevalla den 6 juni att han ska ha toppchans att vinna starten gentemot främst Dwayne Zet och Condior.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 6 NOVEMBER

Avd 1: 1,4,5,6,8,9 (2,12)
Avd 2: 3 That’s So Clever (2,10)
Avd 3: 2,3,5,7,9,11 (4,1)
Avd 4: 1,3,5,6,8 (14,11)
Avd 5: 1,2,3,4,5,10 (9,7)
Avd 6: 1,6,7 (5,3)
Avd 7: 1 Global Agreement (7,10)

3.240 rader / 1.620 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Bästa hästen – vi tar betalt direkt

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Joakim Lövgren. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Jackpotomgångarna har duggat tätt på såväl onsdagar som lördagar sista tiden, men denna vecka är det för ovanlighetens skull inga bonuspengar i potten.

Omgången innehåller en riktig brakfavorit då Tetrick Wania (V75-4) får bära på tungt favoritskap i Svensk Uppfödningslöpning och det tycker vi inte är något konstigt alls. Riina Rekiläs häst ser ut som en riktig undantagstravare och även om man alltid kan spekulera i förlust för orutinerade tvååringar så tycker vi att steget därifrån till att motivera en gardering är för stort.

Vi spikar dessutom Joakim Lövgrens nyförvärv Piemonte (V75-5). Vi bedömer hästen till att vara överkvalificerad för sin klass och vill försöka ta betalt för honom i tid innan ”alla vet” hur bra den här hästen är. Det kan givetvis strula från innerspår, men där i finns det också ett spelvärde som vi tror kan komma att dröja på den här hästen i de nästkommande starterna om han visar sig vara så bra som vi tror att han är!

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

 • Indigo såg vi på Jägersro under Åbergskvällen då han spetsvann ett V75-lopp lekande lätt. Hästen startade så nyligen som i fredags och då var det återigen ledningen som gällde och segern blev väldigt enkel trots att han fick öppna snabbt. Även om det här är ett riktigt bra Klass I-försök så tycker vi att Indigo har överkapacitet för klassen och hade han stått med öppet utgångsläge så hade vi spelat med honom ensam på kupong. Nu är det chansartat hur han kommer till och därför väljer vi att dubbelstrecka.
 • Black Mission satt fast med rubbet sparat i Klass I-försöket senast på Jägersro efter att släppt ledningen till Parker. Nu är det 500 meter kortare distans, god spetschans från springspår och segrarna under oktober togs från ledningen på snyggt vis. Vi förväntar oss att han frontar i lag med Thomas Uhrberg och körs i den positionen varpå dubbelstrecket känns intressant.
 • Hannibal Face var strålande bra vid V75-segern på Solvalla under Kriteriehelgen då han spårade varje meter på 1.11,6a/2.140 meter. Gången efter galopperade han i första kurvan när det gick fort, men det bör rimligtvis inte behöva upprepas här från stängt utgångsläge.
 • Wolf of Wallstreet fick viss massage framme i tät senast och höll okej som tvåa. Han vann från samma position gången innan och känns framförallt mest effektiv när han kan gå invändigt vilket han lär få göra här, men vi är tveksamma till om startsnabbheten är tillräcklig för att han ska kunna hålla ut Black Mission från start.
 • Twigs Honor vann från dödens på ett övertygande vis i Sundbyholm. Hästen springer dock och bryter en aning och det känns inte optimalt för honom om han får gå i spåren på slutvarvet.

Rank:

A: 8-6 B: 9-1-11-7-10-3-2 C: 5-12-4

Spetsstriden: Vårt tips bygger på vår övertygelse om att Black Mission kommer förbi Wolf of Wallstreet direkt.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Georgia Am blir vårt tipsval i ett vidöppet Diamantstoförsök. Hon vann ett enklare lopp senast på Solvalla, men såg bra ut och slutade dessförinnan trea i ett Diamantstoförsök i Örebro bakom Svecak Palema och Darah Bibo. Den här gången kör Björn Goop stoet för första gången vilket givetvis känns intressant och hon har utvecklat sin förmåga att anfalla bakifrån. Ska vi sätta något på minuskontot så strök David Persson två hästar på grund av halsinfektion i tisdags och har bara en tränarseger under oktober och november.
 • In Style såg fin ut vid dödenssegern senast i Berlin och backar vi bandet så vann hon ett lite större lopp för fyra starter sedan då hon växlade ner V75-bekanta Palmyra från vinnarhålet. Det var bra tryck i steget hela vägen in till ”korgen” och klarar hon av det snäva fjärdespåret så har hon bra chans att blanda sig i segerstriden.
 • Afrodite Face har galopperat tre starter i följd vilket gör henne svårbedömd och måhända även bortglömd. Vi påminner dock om hennes toppinsatser dessförinnan som tvåa bakom Seventh Heaven samt Red Lady Express och är övertygade om att hon kapacitetsmässigt hävdar sig väldigt bra i det här loppet.
 • Nocturne Zon fick öppna tufft för ledningen senast och mattades på kuppen. Hon är den troliga ledarinnan här, men frågan är om det senaste loppet kan ha satt sig på psyket?
 • Alhambra Mail gick bra från dubbla tillägg senast på Jägersro. Med högre tempo på det här loppet kan det räcka hela vägen fram nu istället.

Rank:

A: 9-4-6 B: 1-13-5-11-7-10-3 C: 8-15-2-14-12

Spetsstriden: Nocturne Zon har visat prov på så pass god startsnabbhet att hon sk ha bra spetschans från innerspår. Känslan är att hon körs i den positionen.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

 • Harran Boko stod inför en omöjlig uppgift senast på Sundbyholm när han skulle börja hämta längder från femte utvändigt och det var starkt gjort av honom att hinna fram till fjärdeplatsen. Hästen avslutade 1.08,7 sista 800 meterna och det var bra tryck i steget hela vägen in i mål. I det här loppet är han klar spetsfavorit och från den positionen är han hästen att slå för de övriga.
 • Upstate Face fick en småtung väg fram till dödspositionen på Extreme i C.L.Müllers Memorial och höll utifrån det starkt som trea. Gången innan gjorde han en topprestation i Svenskt Mästerskap bakom Very Kronos och Adrian Kolgjinis femåring har verkligen samlat ihop till en seger.
 • Mindyourvalue W.F. följde upp segern i Silverörnen med att vinna Prix Reynolds på Jägersro via en ruskigt stark insats. Han slog delar av den franska montéeliten den dagen och det är nog så enkelt att han ska ånga på i hög fart hela vägen för att trivas som bäst. Vi tippar därför på att Robert Bergh inte lämnar något åt slumpen den här gången heller.
 • Gareth Boko höll okej från dödens senast bakom Dear Friend. Vi tycker att hästen är en bit från den form som gjorde honom till en Elitloppstrea i våras, men att kurvan pekar uppåt.
 • Dragster har fått en nyttig ögonöppnare innanför västen. Han tände till å det grövsta vid motsvarande period i fjol och då som nu var det Erik Adielsson som agerade kusk bakom Micro Mesh-sonen.

Rank:

A: 1-7-5 B: 3-6 C: 10-2-9-4-8

Spetsstriden: Vi kan inte se att Dragster ska kunna komma förbi Harran Boko utan räknar kallt med att den sistnämnde frontar.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

 • Tetrick Wania är en riktig undantagshäst som närmar sig miljonen kronor intjänat under tvååringssäsongen. Han har radat upp fyra raka segrar och sett totalt oslagbar ut varje gång. Faktum var att han joggade 1.12,8 i uttagningsloppet och det finns egentligen ingenting som talar för att han ska behöva se sig besegrad i det här loppet. Vi spikar utan att tveka, men för den som möjligen skulle vilja gardera så går det att spekulera i att det kan bli startgalopp vilket var fallet på Solvalla den 8 september.
 • Sommerbrise har också gjort allting rätt gång efter gång. Hon har visat prov på väldigt fin uppfattning som spetsat från just innerspår två starter i följd och vi förväntar oss att hon tar hand om ledningen även här. Sedan återstår att se hur Peter Ingves hanterar situationen  skede två, men kommer Tetrick Wania fram tidigt på utsidan så tror vi att man släpper ledningen och ”säkrar” de 700.000 kronor som Sommerbrise skulle få som tvåa.
 • Hepburn satt fast bakom just Sommerbrise i uttagningsloppet och såg mycket stark ut över målpassagen. Hon var trea i Breeders Course-finalen gången innan och har visat att hon är en faktor i sådana här sammanhang.
 • Urban Africa fick göra jobbet själv i uttagningsloppet, men höll starkt som trea. Det behöver inte vara negativt för honom att inleda i bakre ledet utan här skulle Erik Adielsson kunna vara aktiv och ta dödens i skede två om farten sjunker.
 • Julia Sisu släppte man ledningen med till Tetrick Wania senast. Hon var utan chans att slå följe över spurtrakan och det är mer troligt att hon jagar en platsplacering här än räcker till seger.

Rank:

A: 2 B: 1-3-9-4 C: 11-10-7-6-5-8-12

Spetsstriden: Sommerbrise har fått bekanta sig med innerspår två starter i följd och frontat enkelt båda gånger. Vi tror att samma scenario upprepar sig här, men att man släpper till Tetrick Wania i skede två.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Piemonte är en riktigt läcker fyraåring som faktiskt startade motsvarande tävlingsdag i fjol på Jägersro, men som då galopperade bort sig i Johan Jacobssons Minne. Trixton-sonen vände tillbaka till Tyskland och där har han mer eller mindre radat upp toppinsatser. Vi har blivit imponerade över hur tuff han verkar och lägger inget som helst värde på att han blev utan prispengar senast i Hamburg i Grosser Preis von Deutschland efter ett lopp utvändigt ledaren och därtill ska han ha haft punktering på ett sulkyhjul stora delar av loppet. Trots att det långt ifrån är säkert att han kan hålla upp ledningen här så väljer vi att spela med Piemonte som spik för vi bedömer hans kunnande som klart högre än sina konkurrenters i den här klassen och tror kort och gott att han bara brakvinner om han får fritt i någorlunda tid. Här spelar vi enbart på vad vi bedömer vara ett spelvärde; vi är väl medvetna om att han kan bli fastlåst!
 • Rare Magic satt fast med sparade krafter i ett Klass II-försök senast på Solvalla. Han kördes i ledningen gången innan och höll bra som tvåa bakom Kentucky River över full väg. Nu är det sprinterdistans vilket är mer gynnsamt för hans del och Rare Magic är vår sannolika ledare.
 • Thorondor blandade och gav i somras och vi visste inte riktigt vilka vägar han skulle ta framåt i sin karriär, men nu har han gjort två riktigt starka insatser i följd med segrar som resultat. Nu har han hamnat på spår lite väl långt ut för att det ska kännas optimalt, men femåringen har tuffat till sig och kan inte räknas bort helt.
 • Midnight Special höll bra som dödenstrea i Klass II för tre veckor sedan på en topptid. Han kommer sitta långt fram i fältet igen och tillhör de hetare kandidaterna.
 • Nice and Quick såg smällfin ut då han spetsvann senast på Jägersro. Det finns fart i den här hästen, men från spår sju kan uppgiften vara honom övermäktig.

Rank:

A: 1 B: 5-6-2-7-10-3 C: 9-4-11-8-12

Spetsstriden: Även om Piemonte visat bra startsnabbhet i Tyskland så är den väldigt svår att översätta till svenska förutsättningar. Runaway Day och Havbergs Photo kan också öppna, men vi tror att den duon göra tar rygg på Rare Magic som är väl så rask om inte raskare initialt.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Kurri Jari Boko kommer bli en av lördagens stora ”surrhästar” och det tycker vi inte är så mycket att säga något om. Han fick göra allt grovjobb själv under slutvarvet senast i Eskilstuna och höll bra som fyra utan chans på segern. Klockan visade 1.10,5 för hans avslutande kilometer och det var strongt gjort av honom att kämpa på så pass hela vägen hem som han gjorde. Nu är det chans på ledning och därifrån kan han bli svårluggad.
 • Four Guys Dream har tagit sina fyra senaste segrar på Axevalla, men det tror vi är en tillfällighet. Prestationerna på andra banor har det på intet vis varit något fel på och nu är det autostart istället för voltstart vilket var fallet vid senaste bronsframträdandet på Jägersro. Håkan K Perssons häst är i absolut toppform och en ruskigt vass spurtare som därtill gjorde en stark insats i skymundan i just bronsdivisionen över 2.640 meter den 18 september.
 • M.T.Oscar har fått ett höstlopp i kroppen nu och ska åter vara riktigt på gång. Femåringen gick en stark långspurt i återkomsten trots vida spår i slutkurvan och bör rimligtvis inte vara sämre med den genomköraren innanför västen.
 • Global Beware avslutade helt okej som femma i Bronsdivisionen senast på Jägersro. Han var strålande bra vid spetssegern gången innan på en stark tidsnotering och skulle gynnas av att komma till den positionen på nytt, men det kan bli kämpigt med Kurri Jari Boko på insidan.
 • Unico Broline avslutade 1.10,5 sista 800 meterna senast på Solvalla som tvåa och har rent allmänt lyft under hösten. Han är en av flera bubblare i det här loppet.

Rank:

A: 3-9-5 B: 4-2-10-1-11 C: 6-7-12

Spetsstriden: Fördel för Kurri Jari Boko när han står sida vid sida med Globl Beware. Major Ass har öppnat förhållandevis bra i Tyskland, men att Victor Gentz ska pricka anloppet och fronta från innerspår tycker vi känns en smula långsökt.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Rackham jagar revansch i det här loppet efter att fått en helt omöjlig resa i genrepet på Jägersro i förra veckan. Det blev dryga spår på vägen den gången och det var inte underligt att han var utan chans på segern. Hästen höll dock riktigt starkt och allt tyder på att den goda form som han haft en längre period ska hålla i sig. Vi ställer oss lite tveksamma till värsta konkurrentens distansförmåga i såhär hög klass och det ligger till grund för vårt tipsval.
 • Sweetman är hästen vi tänker på och som besegrade Rackham i senaste starten. Han såg verkligen smällfin ut den dagen då han dundrade från sina konkurrenter på 1.09,8a/1.640 meter tillsynes okörd. Spetschansen i det här loppet är god och visst ska Sweetman ha bra vinstchans, men vi vågar inte lägga alla ägg i samma korg här då detta är ett riktigt bra silverförsök och han kan bli rätt rejält synad av oöma konkurrenterna.
 • Oscar L.A. fick en tuff väg fram till dödspositionen senast i silverförsöket på just Jägersro och var stor i nederlaget som knappt slagen av Adde S.H. Hästen är klar för nästa veckas final vilket går att argumentera för talar emot honom, men samtidigt åker man inte till Solvalla och hämtar 250.000 kronor i en handvändning utan de pengar som står på spel i det här loppet bör Joakim Lövgren vara väl så intresserad av att kunna hämta hem. Oscar L.A. är mer gynnad av distansen denna gång kontra sprint som var fallit i senaste silverförsöket.
 • Emoji avslutade starkt i skymundan vid senaste besöket på Jägersro med 1.08 sista 800 meterna. Vi tycker att spelvärdet är så pass högt med honom att han ska med på systemet.
 • Rotate återkommer efter paus. Han är härdad i klassen och har med eftertryck visat att han duger, men givetvis föreligger frågetecken kring hästens dagsform i nuläget.

Rank:

A: 11-1-5 B: 12-7-4-8-3 C: 2-6-10-9

Spetsstriden: Sweetman har jättechans på ledningen när Adde S.H. hamnade så långt ut bakom vingen som på spår åtta. Även Cobbys Olifant kan lägga iväg bra och då han har en mindre startsnabb häst på insidan om sig bör chansen att han får vinnarhålet vara god.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 20 NOVEMBER

Avd 1: 6,8 (9,1)
Avd 2: 1,3,4,5,6,7,9,10,11,13 (8,15)
Avd 3: 1,3,5,6,7 (10,2)
Avd 4: 2 Tetrick Wania (1,3)
Avd 5: 1 Piemonte (5,6)
Avd 6: 2,3,4,5,9,10 (1,11)
Avd 7: 1,5,7,11,12 (4,8)

3.000 rader / 1.500 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Spelet heter revansch!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Lars-Åke Söderholm tränar ett av våra två singelstreck på V86-spelet. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Ger sparade krafter i ett lopp extra resurser i nästa drabbning? Vore det så enkelt så skulle inte trav vara särskilt svårtippat…

Vi hoppas i vilket fall att Powerbank (V86-2) kan mått bra av att gå i mål med full tank i senaste V75-starten på Sundbyholm. Då lade vi alla ägg i samma korg och chansspikade honom som tiooddsare, men chansen gavs aldrig över spurtrakan.
Spelet heter revansch och i en än mer passande omgivning och över en distans som The Bank-sonen visat sig tycka väldigt bra om tar vi omtag och ställer Powerbank ensam.

Omgången är totalt sett lurig och vi spelar utöver två spikar med dubbla tvåhästarslås för att ha råd att måla på ordentligt i de övriga fyra loppen.

Här kan du ta del av onsdagens startlistor till Bergsåker och Solvalla.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

 • Powerbank (V86-2) trodde vi hårt på senast på V75 i Eskilstuna, men då fick han aldrig se dagens ljus utan gick i mål med mycket krafter sparade. Han övertygade vid dödenssegern gången innan på en låg 1.12-tid och möter ett likvärdigt motstånd denna gång. Vi tycker att han ska vara favorit vilket inte är fallet och då känns det givet att spela med honom som spik.
 • Russel Square (V86-3) gick en rejäl 700 metersrepa senast i Gävle och såg ut att sitta lite småfast gången innan i tuff omgivning. Hon är bara tre år och därtill sto så det går att argumentera för att hon inte står superbra inne i detta lopp, men hästen är under utveckling, har bra startryggar och kan sitta fint till. Pass upp!
 • Grisle Odin G.L. (V86-5) gjorde ett topplopp senast på Solvalla som jagade Månlykke A.M. från femte utvändigt och inte var några mil efter i mål. Öystein Tjomslands femåringen har vuxit in i eliten och nu tror vi att han är så pass tuff att han kan slå det här gänget även om han får gå den tunga vägen.
 • Harper Seabrook (V86-7) avslutade bra lite i skymundan senast på V75. Femåringen står spännande placerad i den här spårtrappan då vi inte tycker att han står långt efter de hästar i loppet som tjänat mest prispengar.

Betrodda som lever farligt

 • Holy Ground (V86-2) har lyft under hösten och är tveklöst under fin utveckling. I det här loppet står han dock riktigt hårt inne och vi finner flera hästar som vi bedömer som väl så snabba i benen som han både vad gäller startsnabbhet och spurtförmåga. Nej, här tar vi och spikar emot!
 • Red Hot Roadster (V86-4) fick dela segern från ledningen näst senast och gången efter valde man att släppa täten. Då som nu handlade det om lång distans vilket vi tycker talar för att man kan nyttja samma taktik igen. Då krävs det en del tur för att komma loss och en sådan favorit är inget att gå helhjärtat på.
 • Bellatrix Club (V86-6) tog två raka sprintersegrar från dödens i början av oktober och trivs med förutsättningarna. Här står dock stoet tufft inne i det här loppet och det kommer sitta lite mer härdade hästar tätt inpå henne när upploppet gör entré. Som favorit är hon given att gardera.
 • Tattoo Avenger (V86-7) har fart så det räcker till och blir över, men det är givetvis ingen tillfällighet att han har galopperat tre starter i följd. Han är en alldeles för osäker favorit att jobba med för att vi ska ställa honom ensam på systemet.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 17 NOVEMBER

Avd 1: 4,9 (2,6)
Avd 2: 6 Powerbank (3,10)
Avd 3: 1,3,7,8,9,10 (6,2)
Avd 4: 2,3,4,5,6,8,9 (10,12)
Avd 5: 6 Grisle Odin G.L. (2,5)
Avd 6: 2,4,6,7,9,10 (1,8)
Avd 7: 1,3,5,6,7,8,9,10,12,14 (11,2)
Avd 8: 2,3 (7,5)

10.080 rader / 2.520 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Klass I med guldkant

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Hannibal Face är en av deltagarna i det så internationella Klass I-försöket. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Det är en påtaglig internationell prägel på denna veckas V75-omgång. Favoriten i Svensk Uppfödningslöpning Tetrick Wania (V75-4) tränas av finskan Riina Rekilä och hon är sannerligen inte ensam utländsk aktör att tilldra sig stort intresse.

Klass I-försöket känns som rena Bellman-historien med hästar från fem olika länder och i flera av de andra loppen dyker det upp springare som tävlat i Tyskland på sistone och som känns svårbedömda i det här sammanhanget.

Från start i utlandet kommer även Mindyourvalue W.F. (V75-3) som kan bli favorit i Gulddivisionen. Robert Berghs multikonstnär besegrade den franska montéeliten då han vann Prix Reynolds i senaste starten på Vincennes och har historiskt sett klarat av täta starter bra.
Här möter han dock några riktigt starka sulkykort och det går åtminstone att spekulera i att vägen fram inte blir den enklaste.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna på Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter voltstart

Det här är faktiskt ett av de roligare Klass I-lopp vi har sett. Det kommer hästar från alla möjliga håll och kanter som blir svåra att sätta in sinsemellan. Vem som blir favorit står skrivet i stjärnorna, men Beckham vet vi är bra för klassen och han övertygade vid dödenssegern på Solvalla i fredags. Från samma position vann Twigs Honor sitt senaste V75-lopp i Eskilstuna. Nu är det bakspår och vägen fram kan bli mer besvärlig. Indigo var aldrig nära att förlora vid senaste besöket på Jägersro under Åbergs-kvällen. Då fick han dock löpa ut i ledningen och nu är det stängt startspår. Black Mission satt fast bakom Parker vid senaste V75-starten på Jägersro och gäller som spetsfavorit i lag med Thomas Uhrberg. Hannibal Face har ett brett register och redan varit nere på tider som få kan stava till i denna klass. Ideaal har samlat på sig mycket pengar på kort tid. Hur står han sig här?

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Många om budet i detta Diamantstoförsök. In Style besegrade Palmyra för fyra starter sedan som vi därefter har sett bli hårt spelad på V75 i Sverige utan att få något med. I senaste starten brottade Mats Strandqvists sto ner ledaren från dödens på ett rejält vis och hon verkar ha ett förhållandevis brett register. Afrodite Face har felat bort sig tre starter i följd, men backar vi bandet till andraplatserna dessförinnan så är de tagna i riktigt tuffa årgångslopp. Skulle hon vinna starten från springspår kan hon bli svårslagen. Georgia Am har historiskt sett gått bäst i ledningen, men vi tycker att hon utvecklats på flera plan. Näst senast var hon trea i Diamantstoet med ett rygglopp bakom Svecak Palema och Dibah Bibo. Alhambra Mail avslutade starkt från dubbla tillägg senast, men det blev helt enkelt för långt fram. Samma sak kan upprepa sig här.

Avd 3 – Meadow Prophets Minne, 2.140 meter autostart

Upstate Face var tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap och höll bra från dödens i C.L.Müllers Memorial. Den här uppgiften ser aningen enklare ut på pappret, men från sjundespår riskerar han en tung väg fram ånyo. Mindyourvalue W.F. vann Silverörnen på övertygande vis och besegrade därefter stora delar av den franska montéeliten på Vincennes via en ruskigt övertygande prestation. Historiskt sett har hästen hanterar täta starter jättebra. Harran Boko gick en stark långspurt från femte utvändigt i Eskilstuna och vi tror att han körs i tät denna gång. Gareth Boko höll okej från dödens senast i Halmstad, men det känns som Elitloppstrean är en bit från maxform.

Avd 4 – Svensk Uppfödningslöpning, 1.640 meter autostart

Tetrick Wania har övertygat stort gång på gång och det såg verkligen ut som att han joggade 1.12,8a/1.640 meter i uttagningsloppet. Hästen har blivit såld efter det loppet, men står kvar i Riina Rekiläs regi. Man kan alltid spekulera i förlust för en tvååring som bara har sex starter innanför västen, men löper hästen upp till rätt nivå finns det knappast någon som har en tillstymmelse till chans att utmana honom. Sommerbrise vann det andra uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning och är tillsammans med Hepburn de mest aktuella för de som vill gardera.

Avd 5 – Klass II, 1.640 meter autostart

Piemonte gör högintressant debut i Joakim Lövgrens regi. Trixton-sonen anmäldes upp och startade i Grosser Preis von Deutschland i senaste starten vilket blev en övermäktig uppgift. Nu laddar han om i en mer ”normal” klass, men frågan är hur han hamnar till från innerspår. Rare Magic körde tufft för ledningen senast, men fick svar. Han kom ner i vinnarhålet och satt fast med sparade krafter. Skulle han hitta hela vägen till tät denna gång istället så är det möjligt att det håller hela vägen. Thorondor har varit riktigt rejäl i två raka segrar. Hästen har tuffat till sig och kan duga även i ett sådant här lopp. Lexington Zon besegrade Imperias Juliette i senaste mötet och har verkligen lyft under hösten, men den här uppgiften är något helt annat.

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

Kurri Jari Boko höll starkt som fyra i ett bronsförsök på Sundbyholm där han gick göra en hel del jobb själv på slutvarvet. Vi tycker att det här loppet ser aningen enklare ut, men nu gäller det att han kan hamna lite längre fram i fältet än vad som oftast varit fallet. Global Beware har gjort starka insatser i höst och ska räknas från ett bra utgångsläge, men frågan är hur det står till med formen efter att han varit feberstruken efter senaste starten? Major Ass slog banrekord på Mariendorf i oktober, men det har inte slagit gnistor om honom i de två efterföljande starterna. M.T.Oscar var klart positiv i senaste starten och kan vara på väg tillbaka till sommarens storform. Four Guys Dream såg obrukad ut på en stark tidsnotering på Axevalla då banan var något krävande. Han är aktuell vid överpace liksom Amerindienne och Red Mile Brodde.

Avd 7 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

En helkul avslutning med flera starka kort på dåliga utgångslägen. Sweetman vann däremot spårlotten och som han såg ut på 1.09,8a/1.640 meter i förra veckan så finner vi ingen anledning att tro annat än att han körs i ledningen även över full väg. Därifrån gör han sina klart bästa lopp. Oscar L.A. fick se sig besegrad av Adde S.H. senast på Jägersro, men gjorde en toppinsats. Här kan vägen fram tänkas bli aningen mer skonsam och vi tror att Joakim Lövgren försöker vara förhållandevis offensiv på nytt. Rackham fick ett blytungt lopp i onsdags och det var verkligen inget att säga något om att han inte lyckades besegra Sweetman. Tvärtom så gjorde hästen en toppinsats och kommer ihop med Emoji blanda sig i segerstriden vid minsta överpace. I vilken form är Rotate efter drygt två månaders tävlingsuppehåll?