Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi spikar där andra garderar

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
David Persson valde att förbereda sin häst Donna Summer för Drottning Silvias Pokal istället för att ta proffslicens. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
David Persson valde att förbereda sin häst Donna Summer för Drottning Silvias Pokal istället för att ta proffslicens. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Vi är framme vid det traditionsenliga långfredagstravet på Färjestad där femåringar står i centrum.
Prins Carl Philips Jubileumslopp har samlat ett namnstarkt fält med deltagare som Önas Prince, Bepi Bi, San Moteur och Brambling vilka samtliga är hästar som vi förväntar oss se i elitsammanhang framöver.

Fakta

BANFAKTA FÄRJESTAD

Längd: 1.000 m
Bredd: 20,4 m (2.140 m), 21,1 m (1.640 m)
Upplopp: 177 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

Vi streckar faktiskt samtliga och spikar inte heller årsdebutanten Honey Mearas (V75-6) i Folke Hjalmarssons Minneslopp utan går på två andra lösningar.
Boots Hanson (V75-1) är vår stora idé i ett amatörlopp där många kommer sprida strecken, men stärka av finfin jänkarvagnsinfo för första gången så tror vi att han står i en klass för sig i detta lopp.
Vicarius (V75-2) stod för en – oväntat – bra debut i David Perssons regi. Han lär inte vara sämre med det loppet i kroppen och har det mer fördelaktiga springspåret gentemot värsta konkurrenten Ove Palema. Det tror vi Carl Johan Jepson förvaltar och leder hela vägen!

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna på Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Roliga och troliga

  • Boots Hanson (V75-1) tycker vi var ”knallgo” då han vann på Bjerke i januari via 1.12,8 sista varvet. Då gick han ett tufft slutvarv till seger från kön, men här lär han vara med mer direkt och det kan rentav vara så att han släpps till tät. André Bood låter meddela att hästen ska tävla i en jänkarvagn för första gången och det tycker vi känns riktigt intressant i det här förhållandevis klena loppet. Vi tar tjuren vid hornen och spikar direkt i inledningen!
  • Vicarius (V75-2) var det inget ”supersurr” på inför comebacken senast på Åby där han stod ensam med 20 meters tillägg och därtill tufft inne i loppet. Nu var han bara bäst ändå via 1.12,5 sista 700 meterna och det kändes egentligen bara som kusken krävde något av hästen de sista 300 meterna. Här har han invändigt springspår och vi tror att Carl Johan Jepson lyckas hålla ut sin kanske värsta konkurrent Ove Palema på utsidan hela vägen.
  • Brambling (V75-3) såg vansinnigt läcker ut i årsdebuten på Romme och det märks också i tipsintervjuer på Daniel Redén att han är väldigt nöjd med sin häst inför den här säsongen. Vi har ingen aning om hur han ska kunna vinna det här loppet när han har det sämsta startspåret, men intrycket i Borlänge var kort och gott så magnifikt att vi vägrar att lämna in en kupong utan Bold Eagle-sonen markerad.
  • Oz Allegretto (V75-5) ska vi inte utmåla som någon världsartist, men det handlar om en häst som kommer till start med bevisad form, har ett smaskigt utgångsläge för att få en fin, invändig smygresa och därtill är hästen anmäld att tävla med kombinationen barfota runt om samt jänkarvagn för första gången.

Betrodda som lever farligt

  • High On Pepper (V75-2) trodde vi mycket på i årsdebuten, men han fungerade inte alls som bäst den dagen. Aktionen lämnade en hel del övrigt att önska och formen hos Katja Melkkos hästar känns lite sisådär då det inte blivit någon seger på stallets 15 senaste starter.
  • Garli Kongen (V75-4) satte inte en fot rätt senast i Årjäng från ett mer gynnsamt startspår än vad han inleder ifrån denna gång. Den segervane sexåringen riskerar att tappa mark direkt om han håller sig på benen och då kan uppgiften bli honom övermäktig i ett så här pass kvalificerat sällskap.
  • Gliding Eagle (V75-5) kom igång lite sent som treåring, men gjorde fyra goda insatser under hösten och vintern. Nu handlar det om årsdebut i småputtrig omgivning och även om han öppnade bra i fjolårets sista start från framspår så föreligger det dödensrisk från spår sju.
  • Honfleur Mearas (V75-7) övertygade stort i senaste starten på Axevalla, men då var det autostart. I voltstart har hon tidigare haft vissa problem att trampa rätt och även om hon skulle göra det och få en bra start från springspår så är ändå dödensrisken påtaglig med Donna startande från innerspår. Vi har stor respekt för hennes kunnande, men är inte sugna på att spika.
Fakta

V75-FÖRSLAGET 15 APRIL

Avd 1: 5 Boots Hanson (11,1)
Avd 2: 6 Vicarius (8,7)
Avd 3: 1,2,3,7 (5,6)
Avd 4: 1,2,3,4,8,9,14 (10,13)
Avd 5: 1,3,4,6,7,9 (11,2)
Avd 6: 1,4,10 (2,9)
Avd 7: 1,3,6,9,10,13 (5,14)

3.024 rader / 1.512 kronor