Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi tar grepp direkt!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk inom onsdagens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Carl Johan Jepson nyttjas som spikkusk inom onsdagens V86-spel. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Stärkta av onsdagens succé med 48.845 kronor i vinst på vårt V86-förslag tar vi oss an lördagens V75-omgång på Färjestad med stor glädje.

Robert Berghs hästar går oerhört bra för dagen och känns som trygga kort att luta sig mot. När Crazy First Love (V75-4) ska få tävla barfota runt om för andra gången i karriären tror vi på full utdelning i vad som nu blir tredje framträdandet i Robert Berghs regi.

Unionskampen (V75-6) har ofta sett någon stor favorit i fältet, men årets upplaga känns nära nog rekordöppen. Vi plockar med fyra hästar på vårt systemförslag, men känner oss innerst inne övertygade om att det är tillräckligt.

Här kan du ta del av startlistorna till tävlingarna på Färjestad.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport följer du denna länk.

Avd 1 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Beartime väljer vi att spika i inledningen då vi behöver ha två singelstreck och det inte direkt kryllar av dem i den här omgången. Han felade direkt från start senast på Jägersro, men brukar normalt sett stå på benen och öppna riktigt snabbt. Gången innan gjorde hästen en toppinsats som tvåa bakom Born Unicorn i silverfinalen på Åby från svårt utgångsläge och de här förutsättningarna är riktigt smaskiga för hans del.
 • Mas Capacity är vi väldigt imponerade av. Han ser ut att bära de pengar han fick på sig genom andraplatsen i Suur Hollola-finalen och avslutade starkt som fyra senast på Vermo i Finskt Mästerskap. Hästen är rask iväg och vi tror att Jorma Kontio rör sig framåt direkt och kan tänka sig att ta dödens.
 • Sandsjöns Enzo var otroligt bra när han vann en silverfinal på Färjestad den 3 juli, men det har inte slagit gnistor om honom i efterföljande starter. Skulle han komma förbi Beartime direkt skulle chansen öka för det verkar som att han är allra effektivast med tätkänning numera.
 • Red Bar gynnas av sprint och går ner lite i klass denna gång efter att mött snabbloppstoppar hemma i Norge. Han har tagit två av sina tre segrar i år från ledningen, men är inte alls oäven bakifrån.
 • Adde S.H. galopperade halvvarvet före mål senast i Halmstad, men kom tillbaka bra i skymundan som femma. Hästen vann ett silverförsök på Axevalla efter ett rygglopp i de bakre regionerna och är inte utan chans om det blir uppskruvat tempo.

Rank:

A: 1 B: 7-2-10-6-5-3-4-11 C: 8-12-9

Spetsstriden: Även om Önas Nougat är väldigt startsnabb så ska det mycket till för att han ska ta en hel längd på Beartime som ska kunna öppna riktigt rappt från innerspår.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter voltstart

 • Blue Frontline blir vårt tipsval i ett Klass II-försök över sprint som därtill startas med voltstart. Det låter stressigt värre tycker vi och närmast utgår ifrån att en handfull hästar har gjort bort sig innan första kurvan är passerad. Blue Frontline var tvåa från tät i ett Diamantstoförsök i Lindsberg i juli bakom Orlando och har suttit fast i de efterföljande två starterna. Mikael J Andersson är ruskigt vass på att pricka från ett sådant här utgångsläge på Färjestad och vi utgår från att han sätter Blue Frontline i tät direkt. Därifrån är hon hästen att slå för de övriga.
 • Mister K.O.Z. visade bra uppfattning då han kontrade till vinst i Tingsryd och följde upp det med en lätt spetsvinst på Jägersro. Klarar han av andraspåret är han bra nog för att göra upp om segern även om han inte når ledningen.
 • Habrik Am fick gå tufft sista 700 meterna senast på Solvalla och höll klart godkänt som trea. Nu tycks bakskorna åka av på nytt, men fjärdespår i volten är inte optimalt för honom att inleda från.
 • Emperor har det snäva spåret på utsidan och det blir intressant att se om han klarar av att hantera det. Hästen höll helt okej från ledningen i ett Klass II-försök på Bergsåker och har dessförinnan visat att han hanterar andra typer av löpningsupplägg lika väl.
 • Perfect Score Ås höll bra från dödens senast i Örebro i ett lopp som vanns av Grand Canyon Sisu. Kan han följa med Blue Frontline från springspår och komma ner okej så förväntar vi oss bra grejer av honom i spurten.

Rank:

A: 6-2-4 B: 5-7-1-3-9-11-10 C: 12-8

Spetsstriden: Vi kan inte se Blue Frontline missa ledningen från springspår i lag med Mikael J Andersson.

Avd 3 – Gulddivisionen, 2.140 meter autostart

 • Disco Volante återkommer efter tre månaders uppehåll och är givetvis en smula svårbedömd utifrån det perspektivet. Hästen har i alla fall god statistik vad gäller hans senaste comebacktillfällen. De tre senaste gånger då han återkommit efter paus i mer än två månader har hästen två segrar och en andraplats. Står han på benen initialt har han god chans att vinna starten och loppet.
 • Gareth Boko har efter sin tredjeplats i Elitloppsfinalen fått med sig lite småslantar från olika storlopp. Utdelningen har inte varit optimal, men hästen har inte gjort dåliga lopp på något vis utan framförallt haft svårt att komma till i loppen. Det har varit hans akilleshäl, men att formen kvarstår råder ingen tvivel om och med minsta klaff på bitarna har han alla möjligheter att avgöra i spurten.
 • Missle Hill avslutade starkt i långloppet i Rättvik bakom J.J.Stitch och visade att han även hanterar den typen av uppgifter. Den kortare distansen tycker vi dock passar honom ännu bättre, men frågan är hur han hamnar till här? Vid laddning är risken stor att han får dödens om han inte får ett direkt övertag på Disco Volante.
 • Mellby Free spurtade starkt som femma i Sundsvall Open Trot. Det var en klar plusinsats och hon tycks vara tillbaka med besked. Frågan är hur Björn Goop väljer att lägga upp taktiken denna gång. Att rygga Disco Volante kan bli perfekt såtillvida att luckan kommer, men det kan lika gärna bli så att han blir fastlåst.
 • Antonio Trot gör starka insatser gång efter gång, men det är långt mellan segrarna under vår, sommar och höstsäsongen.

Rank:

A: 1-6-4 B: 9-3 C: 7-10-2-8-5

Spetsstriden: Disco Volante har frontat i tre av de fem senaste loppen där han haft innerspår över 1.640 eller 2.140 meter. De andra två gångerna har det blivit galopp, men normalt sett ska ha ha bra chans att öppna så snabbt att han håller ut Missle Hill.

Avd 4 – Unionsstayern, 3.140 meter voltstart

 • Crazy First Love har inga exceptionella resultat såhär långt i karriären, men vi tycker ändå att han är klart intressant som singelstreck i det här stayerloppet som annars är streckkrävande. Sexåringen stod för en stark upphämtning efter galopp i debuten för Robert Bergh och höll därefter helt okej som dödensfyra på Åby i ett ganska så hyggligt lopp. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket i sådana fall blir andra gången i karriären. Första gången var han urtapper som tvåa i ett lopp på Bergsåker som fyraåring och lyckas han nu få en mer skonsam väg och rentav hitta till tät så blir han väldigt svårfångad.
 • Mystic Mom har nött på i sådana här typ av lopp en längre period och tycks aldrig göra en dålig insats. Senast satt han fast med sparade krafter och lyckas Magnus A Djuse spara speeden på femåringen här så kommer han gå fort över spurtrakan.
 • Kennedy tycker vi är klart intressant för den som vill gardera. 2019 års Derbyfinalist gillar distans och gick i mål med sparade krafter senast i silverförsöket på Jägersro. Carl Johan Jepson kör för första gången och få är så duktiga på att hitta ”rätt stigar” på Färjestad som han är.
 • Dream Builder har gjort det bra i ganska tuffa gäng i Norge, men känns ändå svår att sätta in här. Hästen var fyra i Norskt Mästerskap den 31 juli och står den dryga distansen.
 • Orlando G.M. har mött småputtrigt motstånd hemma i Norge under sensommaren och hösten. Nu gör han sin första start på svensk mark och kanske kan det faktum att kusken får nyttja körspö väcka upp honom en aning.

Rank:

A: 4 B: 6-10-12-8-11 C: 5-13-9-3-2-7-1

Spetsstriden: När det är ”påslaget” på Crazy First Love tror vi inte att någon vill bråka i spetskampen utan lämnar över taktpinnen per omgående.

Avd 5 – Klass I, 2.140 meter autostart

 • Bugatti Miles kastade sig i galopp kort före start i comebackloppet och det är lite nerv i femåringen. Senast i Eskilstuna tog Per Lennartsson en lugn start från innerspår bakom bilen och Bugatti Miles ställdes inför en tuff prövning då han fick svettas ut under slutvarvet. Han antog dock den utmaningen och var värd högsta betyg. Någon snabbstart tror vi inte på även om han kan öppna bättre än han visat i de senaste loppen, men hästen är så bra att han kan lösa uppgiften ändå.
 • Gaylord Am fick för långt fram i Klass I-försöket på Bergsåker och fick nöja sig med en mindre slant den gången. Nu är hästen anmäld barfota runt om vilket kittlar och blickar vi tillbaka till de insatser han gjort under sommaren så har de varit av sådan klass att de gått att sätta ett stort utropstecken efter.
 • Tattoo Avenger fick göra jobbet själv sista 700 meterna på Bergsåker, men löste likväl uppgiften. Han studsade tillbaka snabbt efter den sämre insatser i Gävle gången innan och det kan vara så enkelt att han är vassare när han får anfalla bakifrån.
 • Mandela Zon var vårens stora ”surrhäst” och vann bland annat en Klass II-final i mars. Han återkommer efter tre månaders uppehåll och även om hästen är riktigt bra så väljer vi att placera honom utanför systemet nu när det därtill är anmält med skor runt om.
 • Loveexplosion H.C. var strålande bra senast på Åby där han kom till tät och vann på urstarka 1.13,6/2.660 meter. Hästen står perfekt inne i det här loppet, men det blir tuffare att nå tät denna gång och då kan uppgiften bli honom övermäktig.

Rank:

A: 2 B: 10-9-4-5-1-8-6 C: 3-7-11-12

Spetsstriden: Här kan det gå undan. Zenato är rask initialt och känns som den troliga ledaren i kamp med främst Teton Nikkis Man. Carl Johan Jepson kan det sistnämnde väl och bör kunna ”ladda lagom” för att det ska räcka till att hålla ut.

Avd 6 – Unionskampen, 2.140 meter autostart

 • Tangen Haap blir vårt tipsval i Unionskampen som känns ovanligt lurig. Tolvåringen hakade på Odd Herakles lättsamt i Östersund och såg ut att ha bra med krafter kvar över målgången. I den efterföljande starten fick han dödens, men höll riktigt starkt och fick ”bara” släppa smygkörde Philip Ess förbi sig. Här finns det viss chans på ledningen för Tangen Haap och från den positionen kan han bli svårfångad med Erik Adielsson som chaufför.
 • Åsrud Vilja fick en tuff väg fram till tät senast och höll med tanke på det väl som tvåa. Hon har fått två lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och ska flytta fram sina positioner för varje starttillfälle. Nu är det anmält barfota fram vilket är en plusvariant för stoet och hon kan absolut bjuda ”pojkarna” på en riktig match.
 • Söndre Jerkeld gör sin första start på svensk mark och blir svårbedömd för V75-spelarna. Hästen vann Norskt Mästerskap i näst senaste starten efter en styrkedemonstration där han jagade ikapp ledaren Troll Solen kort före mål trots att han fick göra jobbet själv i tredjespår sista 700 meterna.
 • Kleppe Fanden forcerades till tät i ett tidigt skede senast på Bjerke och gick undan till enkel seger i ett ganska billigt lopp. Den här uppgiften är tuffare, men Kleppe Fanden som var trea i Elitkampen i maj ska likväl ha en outsiderröst.
 • Våler Nikolai snabbstartade till tät på Solvalla och gick ifrån på ett fint vis. Nu steppar han upp i konkurrens då det blott handlade om ett kombinerat fem- och sexåringslopp senast på Solvalla och den här uppgiften är tveklöst tuffare.

Rank:

A: 5-3-4-2 B: 6-7-9 C: 8-10

Spetsstriden: Åsrud Vilja kan ta sig förbi Kleppe Fanden vid full laddning, men frågan är om inte Tangen Haap får ta över i skede två.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • Oracle Tile får tipset i ett öppet bronslopp där vi egentligen hade velat strecka på lite mer än vad vi har råd med. Femåringen stod för en toppavslutning vid femteplatsen på Axevalla i under trippeltravet och föjde upp med en förhållandevis enkel seger i ett stayerlopp under Åby Stora Pris-dagen. Oracle Tile har ett brett register och ska gälla som favorit här även om det kan tänkas ha blivit lite väl långt mellan starterna.
 • Gogobet Sisu fick för långt fram senast på Bergsåker, men samtidigt hade farten varit väl uppskruvad och vi hade förväntat oss lite mer av honom i spurten. Nu är Gogobet Sisu tillbaka över lång distans vilket känns än mer passande för hans del och han ska kunna utmana om segern.
 • Deal Done Zet galopperade från start senast på Romme vilket inte står noterat i programmet. Han fick en tuff resa med tredjespår sista 1.200 meterna därefter, men höll riktigt strongt som tvåa bakom Pontiac S.W. Deal Done Zet har två segrar på fem försök över lång distans och det känns som att den faller honom helt i smaken.
 • Mister Donald slog det inga gnistor om senast på Jägersro, men då tävlade han med skor och det är bara att konstatera att hästen inte är lika vass på den balansen. Nu är han åter anmäld barfota runt om och det är inte alls omöjligt att han är den som får det perfekta loppet i draget från innerspår.
 • Vien Ici trodde vi på senast på Jägersro, men alla chanser var borta när han inte kunde hålla ledningen. Hästen satt fast med rubbet sparat därefter, men frågan är om det inte är några som är lite för bra för honom här för att formkortet ska kännas glödhett.

Rank:

A: 2-6-7 B: 1-5-10-8-11 C: 4-3-9-12

Spetsstriden: Vitro Diablo bör vinna starten då han är riktigt explosiv initialt. Vi tror dock inte att han körs i ledningen över lång distans utan här är Deal Done Zet och Reddington snabbt framme och ställer en fråga om att få överta.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 18 SEPTEMBER

Avd 1: 1 Beartime (7,2)
Avd 2: Samtliga hästar (6,2)
Avd 3: 1,3,4,6,9 (7,10)
Avd 4: 4 Crazy First Love (6,10)
Avd 5: 2,9,10 (4,5)
Avd 6: 2,3,4,5 (6,7)
Avd 7: 1,2,6,7 (5,10)

2.880 rader / 1.440 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Varning för enprocentare!

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ken Ecce kör vår stora måndagsvarning i Halmstad. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Ken Ecce kör vår stora måndagsvarning i Halmstad. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

V86 Super Days rullar vidare. Efter de inledande två omgångarna med låg utdelning blev det 1,4 miljoner på åtta rätt i fredags och vi tycker det lutar mer åt hög utdelning denna måndag kväll än det motsatta.

Halmstad och Gävle delar på omgången och vi hämtar ett singelstreck från vardera bana varav One More Time (V86-5) känns extra kul då han är långt ifrån favoritspelad i skrivande stund.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna från Halmstad och Gävle.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Spikbuden

 • Emoji (V86-2) går ner i klass och vi kan se honom vinna det här loppet oavsett vad han än får för resa. One More Time (V86-5) har öppnat snabbt ur volten även med snäva startspår. Konkurrenterna på framspår avskräcker inte och vi tror att han antingen frontar av egen kraft eller släpps till tät och då kan loppet vara över.

Varningen

 • Love No Pain (V86-8) är ett mycket fartfyllt sto som flera gånger visat att hon kan avsluta lopp i överljudsfart. Hon gör spännande debut i Tomas Malmqvists regi och är anmäld barfota runt om direkt. Vi är mycket spända på att se vad hon kan prestera i det här Diamantstoförsöket och stormvarnar.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 3 OKTOBER

Avd 1: 1,5,6,7,9,10,12 (2,3)
Avd 2: 3 Emoji (7,6)
Avd 3: 5,8 (7,4)
Avd 4: 1,3,4,8,9,12 (5,2)
Avd 5: 5 One More Time (9,11)
Avd 6: 2,3,6,9,10 (8,12)
Avd 7: 1,4,5,6,12 (2,7)
Avd 8: 6,9,12,13 (2,4)

8.400 rader / 2.100 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Trägen vinner

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Timo Jutila och Robert Bergh spikas på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Timo Jutila och Robert Bergh spikas på V75-spelet. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Skam den som ger sig! Vi har tragglat med Timo Jutila (V75-2) i V75-sammanhang under sensommaren och hösten utan att få någonting med oss, men nu känner vi att det bara måste vara hans tur.

Efter att fått tuffa lopp i två Klass II-lopp i följd tror vi nu att vägen till ledningen ligger öppen och då bara måste han bli svårpasserad. Som rubriken säger; trägen vinner och vi tar omtag!

Det finns viss risk att det blir en favoritbetonad V75-omgång, men vi tycker oss ha anledning att gardera några andra, betrodda hästar tränade av Robert Bergh.
Laredo Boko (V75-1) och L.L.Royal (V75-6) har båda bra uppgifter på pappret, men att starta vecka-vecka inklusive långa resor är inte det enklaste så vi kostar på oss garderingsstreck.

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Skellefteå.

På nedanstående länkar kan du spela V75 tillsammans med Sulkysport:

Sulkysport Lilla V75 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V75 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V75 – 15 andelar á 250 kr/styck

Avd 1 – Klass I, 2.140 meter volstart

 • Laredo Boko får starta tätt då han slutade tvåa i Walter Lundbergs Memorial så nyligen som i lördags. Då stod han för en topprestation då han gav urtappre High On Pepper en match in till linjen efter att ha skuggat honom fram tills upploppet. Vid segern i ett Klass I-försök i Bollnäs sparade Robert Bergh likaså speeden på fyraåringen fram tills sista bortre långsidan och Laredo Boko avgjorde på ett klart tilltalande vis. Det råder ingen som helst tvivel om att Yarrah Boko-sonen har tagit stora steg i sin utveckling under sensommaren och ska vara favorit i det här loppet, men vi tycker inte att han kommer till dukat bord.
 • I Can Steel fick långt fram senast i Örebro då han fick ta upp jakten från femte utvändigt, men det spelade ingen roll. Han jagade in täthästarna och övertygade så smått och höll återigen ihop aktionen på ett plusbetonat vis. Hästen har blivit allt raskare i benen och även om vi tidigare tyckte att han passade allra bäst över lång distans så känns det som att han matchar sådana här hästar även över medeldistans.
 • Kontur drog på i jämn fart framme i ledningen senast på Hagmyren och var aldrig nära att tappa kontrollen om det loppet. Hästen är väldigt effektiv när han får löpa ut i ledningen och lyckas Tomas Pettersson skicka honom till tät från springspår kan Kontur utmana om segern även om det handlar om full väg denna gång.
 • Maybach W.F. har man siktat mot det här loppet med efter fjärdeplatsen i derbykvalet på Jägersro. Hästen står perfekt inne i klassen, men även om han tidigare travat iväg stabilt och förhållandevis snabbt ur volten så tycker vi inte att det går att förvänta sig en snabbstart från detta läge.
 • Mizai har periodvis under året visat att han duger i STL-sammanhang, men även om han blev tempotorsk senast på Solänget så slog det inte gnistor om honom i spurten.

Rank:

A: 9-10-7 B: 4-3-1-8 C: 11-6-5-12-2

Spetsstriden: Cheap Thrills utmanas främst av A.W.’s Fastlight och Kontur. Vi tror på den sistnämnde som anförare när körningen har lagt sig.

Avd 2 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Timo Jutila trodde vi på senast i ett Klass II-försök på Färjestad, men det fick vi ingen utdelning på alls. Robert Bergh försökte avancera fram från andra utvändigt inför slutrundan, men blev utsvarad och Timo Jutila gick sig trött på kuppen. Gången innan fick han mestadels trava i dödens i samma sammanhang och det upplägget blev fullt naturligt likaså för tufft. Här ser vägen till ledningen ut att kunna ligga öppen och från den positionen tycker vi att han ska ha toppchans om han kan prestera på samma nivå som var fallet vid triumfen på Bergsåker i slutet av augusti.
 • Kocu Boko drog på tufft framme i tät senast på Dannero under slutvarvet och var aldrig nära att förloroa det loppet. Hästen har verkligen studsat tillbaka efter en knackig inledning på säsongen och ser ut att fått ett ”moraliskt lyft” efter att plockat några sommarsegrar på Åland i skral konkurrens. Att hålla ut Timo Jutila från början kan bli svårt, men med ett lopp i vinnarhålet och fritt via open stretch kan det ändå gå vägen.
 • Indy Journey spurtade helt okej som femma i Klass II-försök på Jägersro i början av september och höll starkt som fyra efter en tuff inledning senast på Solvalla. Här är dock risken stor att han får svårt att hålla ut Kocu Boko samt Timo Jutila från start och då kan han hamna för långt bak för att det ska kännas helt optimalt.
 • Conrads Kickoff har verkligen lyft under sommaren och räknat hem fyra segrar på de fem senaste starterna. Triumferna är dock tagna i enklare sammanhang och han känns inte heller som typen som gynnas av att det är sprinterdistans då han inte riktigt visat den rätta startsnabbheten.
 • Burn Notice är bara tre år gammal och ska normalt sett få svårt att räcka i sådan här omgivning från spår åtta över sprint. Vi tycker dock att han gick riktigt starkt i Kriteriekvalet senast som sexa och ser honom som en tänkbar överraskning i lag med Mats E Djuse.

Rank:

A: 5 B: 2-1-4-8 C: 9-7-12-6-10-3

Spetsstriden: Vi tror att M.M.Hot One tar sig förbi Kocu Boko direkt och därmed är chansen mycket god för Timo Jutila att ta över i nästa skede då han därtill är rask i grunden.

Avd 3 – Steggbest Minne, 1.640 meter autostart

 • Grisle Odin G.L. blir vårt tipsval i Steggbest Minne trots att allt talar för att han får gå den tunga vägen. Det är dock något vi tror att Öystein Tjomslands sexåring klarar av som han ser ut för dagen. I Unionskampen verkade hästen helt sonika för laddad och galopperade direkt, men upphämtningen till femteplatsen var mycket stark. I fredags löste han sin uppgift från dödens och vann överlägset på ett sätt som verkligen var mersmakande och det råder ingen tvivel om att Moe Odin-sonen verkligen vuxit in i kostymen och kan matcha de bästa kallbloden. Litar han på sin häst och tar sikte mot dödspositionen så kan vi se Grisle Odin G.L. lösa uppgiften på ren och skär löpskalle.
 • Stjärnblomster vann det här loppet ifjol och ser i skrivande stund ut att få bära på favoritskapet även detta år. Hon har haft många lämpliga stouppgifter under året och mestadels matchats mot ”damerna” efter galopperna i Elitkampen samt Alm Svartens Ärelöp och utifrån det är det lite svårt att veta med bestämdhet hur hon står sig mot hingstar och valacker i dagsläget. Allt tyder i vilket fall på att hon kommer anföra fältet och det är självklart så att hon är hästen att slå för de övriga från den positionen.
 • Gorm har kommit tillbaka mycket starkt under sommaren och början av hösten efter att varit ifrån första halvan av säsongen. I Bollnäs övertygade han då han spurtade ner Alma Prins och senast på Bergsåker stämde det förvisso väldigt bra med rygglopp fram tills upploppet, men sexåringen såg verkligen fräck ut då han avgjorde med lätthet över spurtrakan. Då kunde man spara bakhovarna på hästen, men nu blir det åter barfota runt om vilket är ett plus. Med ett lopp i rygg på Stjärnblomster kan Gorm komma att utmana via open stretch och det ska bli spännande att se hur han står sig mot hästarna i vår A-grupp.
 • Pydin fick en tuff väg fram till ledningen senast i Gävle, men stod pall för det upplägget. Han tycks vara tillbaka i gammalt gott slag och får spela outsiderrollen.
 • B.W.Rune håller mest farten till slut i loppen numera och Rikard N Skoglund behöver verkligen ta fram allt ur trollerilådan nu när han kör hästen för första gången för att det ska bli tal om någon tätstrid.

Rank:

A: 7-1 B: 2-3 C: 5-6-4-10-12-8-9-11

Spetsstriden: Vi kan inte se Stjärnblomster bomma ledningen från innersniffen.

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Samedi blir vårt tipsval i ett vidöppet försök till Diamantstoet. Hon gjorde en stark insats som dödenstvåa bakom Match’em i Örebro och avslutade helt okej även senast på Solvalla som trea, men vi tyckte ändå inte att det riktigt var det rätta trycket i hennes avslutning utan anser att hon kan ytterligare lite bättre. Bold Eagle-dottern är aningen ojämn i sina prestationer, men att högstanivån är tillräckligt hög för att spåra hem ett sådant här lopp tvivlar vi inte alls på.
 • Make It A Star tog Markus B Svedberg ledningen med senast för att släppa och det var måhända något han ångrade i efterhand eftersom stoet satt fast med rubbet sparat. Gången innan fick hon göra en del jobb själv, men kämpade på starkt till andraplatsen bakom Neon Bank och det var längesen Make It A Star gjorde en sämre prestation. Från springspår är chansen god att hon får en vettig position även om inte kusken kör i Skellefteå varje vecka och vi förväntar oss att Make It A Star gör upp om segern.
 • Golden Opportunity fick inleda i 1.10-tempo senast i Gävle för att nå ledningen, men stod pall för det upplägget och vann förhållandevis säkert. Hon har inte fått till det i tidigare starter inom V75, men det bedömer vi snarare har berott på tillfälligheter än att hon skulle ha svårt att hävda sig mot bra hästar. Stoet startar sällan i voltstart numera, men trampar hon bara iväg i rätt gångart så brukar hon kunna flytta på benen kvickt och vi kan se henne hamna långt fram direkt.
 • Olly Håleryd riskerar däremot en tappstart och det kan bli kostsamt. Hon är riktigt bra för klassen och övertygade vid dödensvinsten senast i just Skellefteå, men hamnar hon bak med tilläggshästarna kan det bli för svårt för henne här med ringa hårdhet och rutin.
 • Invidia avgjorde med knapp marginal från dödens i senaste starten och visade god inställning. Vi tycker att hon ska stå sig bra i sammanhanget, men det går inte blunda för det faktum att hon såhär långt varit femma som bäst efter fem försök i lopp med 75.000 kronor eller mer i förstapris.

Rank:

A: 1-6-10 B: 5-12-9-13-7-2-15-14-8 C: 4-11-3

Spetsstriden: Springspårshästarna är tveklöst de allvarligaste hoten till Samedi när Olly Håleryd lottades till ett snävt startspår. Vi säger knapp fördel för Samedi.

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • Readly Lavec har redan räknat hem två försök i Silverdivisionen under året och nu tror vi att han fyller på med ytterligare en fullträff. Bird Parker-sonen var aldrig nära att släppa någon över bron varken i Årjäng eller Bollnäs och har då som nu tilldelats ett helt optimalt utgångsläge. Att han gick sig trött efter en rask inledning i Jubileumspokalen tar vi lätt på och den här uppgiften ser helt klart smaskig ut. Vi förväntar oss att han spårar hela vägen.
 • Reddington står tvärtemot Readly Lavec illa till i loppet med spår sju bakom bilen och det känns inte givet att han kommer att kunna komma till på rätt sätt. Sexåringen verkar annars riktigt uppåt för dagen med en tredjeplats via positiv spurt i silverdivisionen bakom sig samt en femteplats i lördagens final där han satt fast med rubbet sparat på innerspår. Den här gången är hästen anmäld barfota runt om för första gången sedan i juni och det är en balans på vilken han har en seger samt en femteplats under året.
 • Leave Your Sox On har en andra- samt två femteplatser i Silverdivisionen bakom sig i år, men resultaten har inte blivit de bästa i de senaste loppen. Studsar han tillbaka och presterar på sin högstanivå så är det här en uppgift för hans del som ska kunna utmynna i en pallplacering och han har även chans att utmana om segern om favoriten inte har sin bästa dag.
 • Gazoline Mearas kastade sig i galopp direkt i genrepet i Boden och vi fick aldrig se den dagen hur det stod till med hans form. Gången innan fick han ett blytungt upplägg i Silverdivisionen och gick sig fullt naturligt trött. Vid andraplatsen hemma i Boden i slutet av juli var han stor i nederlaget som tvåa bakom Henry Flyer Sisu efter att fått varva på 1.11 så att han duger i sådan här omgivning bara han är i form tvivlar vi inte alls på.
 • Mr Mah Can smög fram fint i Solänget och lyckades spurta förbi From the Mine steget före mål. Hästen har sett jättefin ut på sistone och verkar vara tillbaka i toppform, men kan få svårt att komma till från spår åtta.

Rank:

A: 3 B: 7-4-5-8-6-2-9 C: 1-12-11-10

Spetsstriden: Readly Lavec exploderar bakom bilen och vi kan inte se honom missa ledningen även om President Lindy är riktigt rask likaså.

Avd 6 – Stig Lindmarks Styrkeprov, 3.140 meter voltstart

 • L.L.Royal stod för en mycket bra insats i lördags då han slutade trea i Bronsdivisionens final bakom Santos de Castella och Special Major. Robert Berghs häst fick långt fram och Bergsåkerstränaren körde slalom sista halvvarvet, men L.L.Royal fullföljde verkligen starkt in till mållinjen via 1.09,5 sista 800 meterna. Motståndsmässigt är det här ingen tuffare uppgift på något vis och han vann ett stayerlopp under derbydagen trots dubbla tillägg efter att anfallit bakifrån. Efter strykningen av Kinky Boots så köper vi att L.L.Royal ska gälla som klar favorit.
 • Selmer I.H. sökte storformen sommaren igenom utan att riktigt finna den, men nu var han äntligen sig lik på nytt i senaste starten i Boden. Då fick han tredjespår fram till dödens och även om det gick långsamt inledningsvarvet så tycker vi det var övertygande att se honom ta striden på det sätt han gjorde i slutskedet när President Lindy försökte hålla emot. Uppgiften är inte enkel från dubbla tillägg, men i full form har Selmer I.H. så pass högt kunnande att han kan hämta in 20 meter på L.L.Royal.
 • Pretty Devil är loppets stora dark horse och vi är övertygade om att han kommer öka i strecken hela vägen fram till inlämning.  Den norskfödde femåringen är inte särskilt känd på svensk mark även om han vann i Skellefteå i juni via 1.11 sista varvet, men har verkligen gått bra i ganska tuffa gäng norrut under vintern. Hästen lyckades hålla undan 40 meter för Selmer I.H. i Bodö i slutet av augusti när han fick löpa ut i ledningen och kan upprepa den bedriften här om han når täten utan att det kostar för mycket.
 • Holy Moses Mearas kan vara på jakt efter samma position. Han har gått bra i Sandra Erikssons regi med en andraplats i Klass I-finalen på Sundbyholm i början av juli som absolut höjdpunkt. I senaste starten var han trea mot ett kvalificerat gäng över just tre varv och har inte det drygt månadslånga uppehållet satt ner honom formmässigt så slåss han om tätplatserna även här.
 • Albert Zonett spurtade starkt i skymundan bakom Santos de Castella i debuten för Robert Bergh för tre starter sedan. Därefter har han haft galoppskorna på sig i två raka lopp, men vi gillade synintrycket från honom före loppet i lördags och inbillar oss att formen sitter där.

Rank:

A: 10 B: 14-3-2-7-5 C: 6-12-13-11-9-15-4-8

Spetsstriden: Inga riktiga raketer och efter strykningen på Kinky Boots säger vi fördel för Pretty Devil.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Beat Generation må vara segerlös efter åtta starter detta år, men han blir ändå vårt tipsval i det här försöket av Bronsdivisionen. Fyraåringen fick ett tufft lopp i derbykvalet där han avancerades fram till dödspositionen och det var inget att säga något om att han gick sig trött. Backar vi bandet tills senvåren så gick han stark som fyra i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen och vi håller honom som en häst med god möjlighet att få ett starkt avslut på säsongen. Bird Parker-sonen kommer från ett formstarkt stall och nu körs han av Magnus A Djuse för första gången.
 • Fabulous Pellini kom fram helt optimalt senast på Bergsåker och satt helt perfekt placerad inför spurten. Hon växlade ner tappra La Sassicaia med lätthet över spurtrakan och det var bara att återigen konstatera att den här Readly Express-dottern är riktigt vass när hon får spara speeden.
 • Devils Tongue satt fast med rubbet sparat senast på Solänget i ett Breeders Crown-försök och såg riktigt stark ut över målgången. Han hade pausat i tre månader inför den starten och bör rimligtvis gå framåt ytterligare med lopp i kroppen. Hästen står perfekt inne i det här loppet och från ett bra framspår hade han kunnat vara ett spikbud, men från spår tolv är givetvis uppgiften betydligt tuffare.
 • Mellby Joker har haft en fin utvecklingskurva i Daniel Wäjerstens regi och var lite halvbetrodd i sitt derbykval. Där fick han inte med sig något av priskakan efter ett tufft lopp, men han studsade tillbaka snabbt och vann den efterföljande starten på Bergsåker enkelt från ledningen.
 • Ellis Pride vann ett Klass I-försök och slutade tvåa i finalen i början av året. Han har inte nått samma utdelning därefter, men var klart positiv som dödenstvåa senast på Bergsåker även om han inte fick slag på Mission Beach.

Rank:

A: 7-3-12 B: 11-6-4 C: 5-2-8-10-9-1

Spetsstriden: Lurig inledning då det är många raska hästar med i loppet. Vi håller Marvelous som knapp spetsfavorit gentemot Secondary Stall.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 1 OKTOBER

Avd 1: 4,7,9,10 (3,1)
Avd 2: 5 Timo Jutila (2,1)
Avd 3: 1,2,3,7 (5,6)
Avd 4: 1,2,5,6,7,8,9,10,12,13,14,15 (4,11)
Avd 5: 3 Readly Lavec (7,4)
Avd 6: 2,3,10,14 (7,5)
Avd 7: 3,6,7,11,12 (4,5)

3.840 rader / 1.920 kronor

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vägen ligger öppen

Av
Emil Persson
Nordetia nyttjas som singelstreck inom V86-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se
Nordetia nyttjas som singelstreck inom V86-spelet. Foto Gunilla König/Stalltz.se

Vi har haft en stark inledning av V86 Super Days på våra andelsspel. Under onsdagen satt såväl lilla som stora systemet och under torsdagen blev det åter full utdelning på det stora.

Självförtroendet är med andra ord på topp utifrån visad toppform och vi ser fram emot fredagkvällens omgång där vi tycker oss ha funnit två starka singelstreck.

Här kan du ta del av dagens startlistor till tävlingarna från Axevalla och Bollnäs.

Nu kan du åter spela V86 tillsammans med Sulkysport via följande alternativ:

Sulkysport Lilla V86 – 15 andelar á 75 kr/styck

Sulkysport V86 – 15 andelar á 150 kr/styck

Sulkysport Stora V86 – 15 andelar á 250 kr/styck

Spikbudet

 • Nordetia (V86-8) hamnade i en trött rygg i Kriteriekvalet och kom bort. Vi drar ett streck över det loppet och fokuserar istället på de fina takter han visat i loppen dessförinnan. Här möter han oväntat skralt motstånd med tanke på det fina förstapriset och vi förväntar oss seger.

Varningen

 • Många kommer att inleda V86-omgången med en spik på Adde S.H. (V86-1) som efter två raka starter från bakspår åter har fått spetsläge. Det är fullt möjligt att han bara dundrar undan från tät, men vi väljer att dubbla på systemet med stentuffe E.Type Cash som bör kunna trivas som fisken i vattnet över Axevallas långa upplopp och som därtill får Björn Goop bakom sig denna gång.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 30 SEPTEMBER

Avd 1: 3,8 (7,1)
Avd 2: 10 Per Viking (7,12)
Avd 3: 1,4,3,6,7,13 (14,12)
Avd 4: 1,7,10,14 (11,12)
Avd 5: 1,2,3 (7,11)
Avd 6: 7,8,11 (6,9)
Avd 7: 3,4,5,6,7,9,10 (1,11)
Avd 8: 7 Nordetia (8,6)

3.024 rader / 756 kronor