Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Förberedd för stordåd

Av
Emil Persson
Ulf Stenströmer tränar Honfleur Mearas. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Ulf Stenströmer tränar Honfleur Mearas. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Vi är framme vi den av årets absoluta höjdpunkter. Elitloppslördagen innehåller förvisso stor sport, men är också väldigt spelorienterad. Vi kan räkna med god omsättning på V75-spelet trots att det inte är jackpot.

Harper Hanovers lopp (V75-7) är ett underbart spellopp i vilket den franska favoriten Diable de Vauvert blir favorit. Han är riktigt bra och vi hade rentav förväntas oss att han skulle bli än större favorit än vad som nu är fallet och finns med som en alternativ spik.

Här kan du tal del av lördagens startlistor och tips i sin helhet.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Roliga och troliga

  • Sayonara (V75-1) hade ett starkt vintermeeting på Vincennes och svarade för en stark comeback på Åby. Nu växlar Fredrik Wallin upp med jänkarvagn och med minsta körning i det här loppet så tror vi att Sayonara kommer bli tuff att stå emot över spurtrakan. Hon är klart mindre spelad än de mest betrodda hästarna i loppet och det gör att vi utser henne till omgångens fynd!
  • Honfleur Mearas (V75-2) skötte sig i voltstart i senaste starten och tog en övertygande seger. Hon är förberedd till detta lopp därefter och har helt enkelt inte kunna starta och riskera att hamna på tillägg. Sköter hon sig lika fint denna gång är vinstchansen stor.
  • Luuk Schermer (V75-4) var vi helt på det klara med var en superkanon redan innan Charlottenlundsloppet och han gav oss inte direkt anledning att revidera den uppfattningen efter det loppet. Hästen ger ett tufft intryck och ska ha god chans att även vinna finalen av Klass II trots att han inleder i det bakre ledet.
  • Habrik Am (V75-5) har bara gjort bra lopp under våren och står för en gång skull gynnsamt placerad med spår två bakom bilen. Därtill tycks det äntligen vara dags nu att låta honom tävla barfota runt om och till väldigt låg spelprocent känns han helkul att utfärda varning för.

Betrodda som lever farligt

  • Marion Fouty Bon (V75-1) var vi besvikna på i Örebro. Det är lätt att tänka att hon ska studsa tillbaka och vara vassare nu med lopp i kroppen och eventuellt även med ett goggles-huvudlag, men vi tycker att hon känns överspelad. Miracle Tile står med spår på utsidan och är så pass rask initialt att Marion Fouty Bon mycket väl kan vara passerad in mot första kurvan.
  • Charliebrown Effe (V75-5) är ”hur stark som helst” och har övertygat vid sina segrar på Åby. Startsnabbheten är dock inte den bästa och från det här startspåret är risken stor att hamnar bland de allra sista initialt. Det är möjligt att han bara är för bra och löser det ändå, men det finns åtminstone utrymme för att spekulera i favoritfall.
  • Phoenix Photo (V75-6) har varit igång en längre tid och gjort bra lopp mest varje gång, men går de verkligen att hålla form hur länge som helst? Hästen får ofta göra jobbet själv och här kan han ha vassa konkurrenter som sitter tätt inpå honom när det drar ihop sig för slutstrid.
  • Piemonte (V75-7) kommer till start i Harper Hanovers lopp med fem raka segrar i bagaget och är tveklöst en jättebra häst för sin klass. I voltstart har han dock inlett i ”snigeltempo” och då blir man per automatik sårbar i ett sådant här lopp där det gäller att hålla sina extra meter till tilläggshästarna direkt. Han är inte så värst mycket mindre spelad än Diable de Vauvert i skrivande stund och det tycker vi känns fel; här ska det skilja mer på strecken.