Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Första med ”bike” – leder hela vägen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN
Brandy Flame är en av Sulkysports två spikar. Foto Leif Norberg/ALN

Axevalla bjuder på fulla fält och en småklurig V75-omgång, men dessvärre är tävlingarna drabbade av många strykningar. Vi garderar omgångens största favorit och tar istället ställning för en spetsvinnare i lägsta klassen.

V75-strykningar

V75-1: 2 Hobby de L’iton
V75-2: 8 Bacchus L.I, 15 Listas Spartacus
V75-4: 1 Tingaling, 2 Cutaway, 7 Afrodite Miguan, 8 Alfredo Sauce
V75-5: 10 Ikaros di Quattro
V75-6: 9 Radieux

Startlistor i pdf-format.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Burning Man kan öppna rejält utan att vara någon blixt, men hästen är bra för klassen och har viss chans att köra sig till ledningen. Å andra sidan tål sexåringen att göra mycket av jobbet själv och han är dessutom obesegrad efter tre starter med Örjan Kihlström.
 • Värst emot är Rocky Tilly. Hästen har tagit sex av tio vinster från ledningen och han har tidigare segrat i bronsdivisionen. Hans chanser ökar om han spetsar, men Rocky kan även duga från andra positioner.
 • Nero Maximus vann Derbyt i Österrike förra sommaren och nu gör han första starten i bronsdivisionen. Hästen var överlägsen från andra ytter senast och formkurvan pekar uppåt.
 • Ingo fullföljde godkänt från tredje ytter i klass I-finalen senast. Hästen är travsäker och ganska snabb ut även från snäva spår.

>> Ranking

7 Burning Man
–––
1 Rocky Tilly
8 Nero Maximus
5 Ingo
11 My Dream Art
–––
9 Önas Nougat
6 Cantona Mearas
3 Smokey Herman
10 Show Time
12 Tiger Marke
4 Jaanus Tooma

>> Spetsstriden: Rocky Tilly utmanas av Smokey Herman. Den förstnämnde provar säkerligen i ledningen, medan Smokey Herman lär vara nöjd med rygg på Burning Man om han ställer en fråga efter första sväng.

Intervjuer:
Burning Man (7) har gjort två bra lopp i år. Hästen är skör och tränas snällt mellan starterna. Efter förra loppet har han sprungit rakt och fint i jobben och han håller formen. Jag är nöjd med läget och hästen ska kunna öppna bra från springspår. Inga ändringar är planerade, säger Petri Puro.
My Dream Art (11) kändes bra och såg fin ut och även om det blev tuff inledning var det förvånande att hästen tappade så mycket senast. Han känns fin och vi tar ny tag, men det är klart att det är lite frågetecken inför den här starten, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • I.T.Inventor hade ingen tur med resan senast, men spurtade piggt i skymundan och är kraftigt på gång. Fuxen är rejäl och har intressant kusk i Magnus A Djuse i det här ungdomsloppet. Ett roligt drag – speciellt eftersom det är bäddat för utdragen körning om ledningen.
 • Carlos Ken är bra för klassen och duger långt utan strul, men det är risk för vingel. Hästen startgalopperade senast och har felat i fem av tolv lopp.
 • Glowbull Fusion visade 1.15,7 sista 600 meterna i seg stil senast. Hästen borde vara rappare med genomköraren i kroppen och nu blir det jänkarvagn. Sexåringen kommer att laddas rejält för ledningen och skulle vara gynnad att springa utan rygg.
 • Bonny Boy är fartfylld och kommer in i matchen om det blir överpace.

>> Ranking

11 I.T.Inventor
7 Carlos Ken
2 Glowbull Fusion
–––
14 Bonny Boy
13 Appreciated
12 Högstenastalldräng
4 Choco Garline
1 Andover Hudson
10 Justwalkonby
9 Uret
–––
5 Thirsty For More
6 Frodo Vip
3 Kid Vacation

>> Spetsstriden: Andover Hudson är snabb ut, men körs troligen inte i ledningen över full väg. Glowbull Fusion har vettig chans att hålla Choco Garline på utsidan och överta spets in i första sväng.

Intervjuer:
Andover Hudson (1) är lite på gång och kommer att få en fin resa. Kort distans är bättre än full väg och en god placering är realistiskt målsättning, säger Peter Untersteiner.
Glowbull Fusion (2) var vi nöjda med senast, men han behövde loppet. Hästen har tränat fint och borde gå framåt med loppet i kroppen. Han kan öppna ganska snabbt och jag provar för ledningen. Han skulle gynnas av spets och kommer vi dit så kör jag där. Det är möjligt att hästen behöver ytterligare lopp i kroppen innan formen sitter där, men jag tycker att Glowbull Fusion ska räknas bland de tre främsta. Det var vanlig sulky i comebacken och nu blir det jänkarvagn, säger William Ekberg.
Carlos Ken (7) var spänd och startgalopperade senast. Hästen ska gå en provstart innan tävlingarna där Henriette får känna på honom. Han är medel från start och allt känns normalt i träningen. Han har gjort tre starka insatser efter uppehåll och är bra för klassen, säger Peter Untersteiner.
Bacchus L.I. (8) har gått bra tre starter i följd. Startspåret är inte optimalt, men det handlar om en spårtrappa och skulle han komma till trots allt så är jag inte främmande för att han kan vara ett skrällbud, säger Eric Martinsson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Zenzero Jet kommer från överlägsen seger i V75 Lärlingschampion och har varit lysande i årets tre starter. Femåringen startar med perfekta förutsättningar, men han blir väl stor favorit och ställs inför sin hittills tuffaste uppgift på svensk mark. Absolut en tänkbar spik, men vi gör ett försök att fälla Zenzero Jet.
 • Leonas Sami är sin livsform. Hästen är spurtstark och den långa distansen är ingen nackdel. Tre av hans fem segrar har bärgats över 2.640 meter.
 • Indy D. kom inte till i klass II-finalen senast och längre distans är det stort plus för den här sexårige Ready Cash-valacken. Formen sitter där.
 • Formstarka Image Rapida har skrällchans.
 • Corleone D.K. fastnade med krafter kvar förra helgen.

>> Ranking

2 Zenzero Jet
–––
5 Leonas Sami
10 Indy D.
6 Image Rapida
9 Brake Cooling
4 Corleone D.K.
7 Quite E.Wood
3 Nisse Sånna
8 Inez Alki
–––
12 Imakeyouproud
1 Bear Amarante
11 Digital Promise

>> Spetsstriden: Nisse Sånna utmanas av Corleone D.K. Fördel den sistnämnde. Får Zenzero Jet överta om Anders Eriksson kör till?

Intervjuer:
Nisse Sånna (3) har varit sjuk efter Bergsåkersloppet, men tränat bra en period. Han har gått tungt i sanden och jag tror inte att han har tappat så mycket eftersom han hade startat på regelbundet innan det. Det är många högpoängare med i det här loppet och Nisse Sånna vinner inte på V75 på beställning även om han är duktig. Med ett vettigt lopp är han med långt framme. Hästen har fungerat på alla banunderlag så det är inget speciellt som oroar, säger Eric Martinsson.
Brake Cooling (9) tränade i onsdags och kändes fortsatt bra. Hästen är riktigt fint i ordning, men spåret är knepigt. Annars är hästen stark och med lite tur är han inte helt borta, säger Stefan Melander.
Indy D. (10) blev tempotorsk senast och den starten är bara att glömma. Han går upp i klass, samtidigt tror jag att distansen är ett plus så det går nog jämnt ut. Han är rejäl och jag tycker att han fortsätter utvecklas. Bland de tre främsta bör han dyka upp, säger Roger Walmann.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Viola Grif hade vänt ut och in på sina motståndare i senaste starten när galoppen plötsligt kom i slutkurvan. Hon jagar snabb revansch och har alla möjligheter att få det ”bara” hon klarar samma passage nu för vi vet sedan tidigare att även slutkurvan på Axevalla kan vara lömsk.
 • En Callmesally med bevisad form hade vi placerat överst i ranken, men de senaste insatserna har verkligen lämnat en del övrigt att önska på sistone.
 • Velegance var nära att nå ikapp Dornoch Am på Jägersro. Hon vann från just tillägg på Axevalla under nyårsafton och hävdar sig här också.

>> Ranking

12 Viola Grif
–––
10 Callmesally
14 Velegance
5 Fuel Burn
4 Sideslip
6 Hasty Helene
11 Bara Min
3 Visual Condition

–––
13 Valborg Marje
15 Micro Vick
9 Lady L.S.

>> Spetsstriden: Med flera strykningar håller vi Fuel Burn som spetsfavorit.

Intervjuer:
Visual Condition (3) är betydligt bättre än raden, men hur långt hon räcker till här är svårt att säga, säger Stefan Melander.
Sideslip (4) har inte vunnit lopp ännu, men det handlar bara om tillfälligheter. Stoet är bra i ordning, säger Stefan Melander.
Fuel Burn (5) är vass på speed om hon får rätt lopp, det vill säga en smygare. Alla mina fyra hästar är jämngoda och jag har svårt att ranka dem inbördes, säger Stefan Melander.
Velegance (14) har gjort bra insatser och känns bara fin i träningen. Nu har vi lite lurigt läge, men med vettigt resa fäller hon många, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Brandy Flame har varit jättebra vid vinterns två segrar, om än i enklare sällskap. Senast var han aldrig i närheten av att förlora efter att han snabbstartat till ledningen trots sjundespår bakom bilen och som vi läser loppet når han dit på nytt. Nu lutar det åt jänkarvagn och vi tar ställning och spikar.
 • Vitro Diablo har tagit ett par billiga segrar, men såg samtidigt så pass okörd ut i Halmstad näst senast att han måste behandlas med respekt. Bold Eagle-sonen har öppnat bra bakom bilen, men kan ändå få svårt att hålla ut Brandy Flame.
 • Välstammade Big Shot kördes passivt i näst senaste starten och fick aldrig en ärlig chans. Senast var det mer påställt och då var han inte nära att förlora efter att kommit till tät. Vi bedömer honom hålla ”A-häst-standard” i det här sammanhanget, men medger samtidigt att det är lite svårbedömt exakt hur bra han verkligen är.

>> Ranking

5 Brandy Flame
–––
4 Vitro Diablo
9 Big Shot
1 Ace To Play
12 Victorious Wine
2 Cayucos
7 Ipomea
3 No Regrets Trot
–––
8 Martin Tooma
6 Målarsven
11 Upcoming Artist

>> Spetsstriden: Utifrån hur Brandy Flame öppnade bakom bilen i senaste starten så tror vi inte att Vitro Diablo kan hålla ut när de står sida vid sida. Ace To Play får skynda på om han ska kunna hålla upp vinnarhålet.

Intervjuer:
Ace To Play (1) är bra i ordning och kommer gå framåt av att fått gå sig trött senast. Han känns ytterligare förbättrad i träningen efter det loppet och jag har en god magkänsla inför lördagen. Min häst är snabb iväg och skulle vi lyckas hålla ut Brandy Flame som jag ju vet är rask iväg också så kör jag gärna i ledningen för i den positionen fungerar min häst allra bäst, säger Isac Lindberg.
Vitro Diablo (4) tålde inte att jag bytte spår när en konkurrent galopperade senast. Hästen känns fin i träningen och kort distans borde vara ett litet plus. Jag kör gärna i ledningen, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (5) var fin efter lite vila senast. Han är väldigt startsnabb och växer en klass i ledningen. Förutsättningarna kunde inte vara bättre och även om jag förstår att motståndet är tuffare så vill jag gärna se honom i ledningen. Det fanns krafter i behåll senast och jag tycker att han borde vara intressant med de här förutsättningarna. Vi testar jänkarvagn i värmningen och tar därefter beslut vilken vagn vi kör med. Hästen har inte gått med ”bike” innan, säger Svante Båth.
Big Shot (9) var duktig vid vinsten senast och känns fortsatt fin. 1.640 meter är en liten chansning, men i mina ögon är det här en riktigt bra häst och de springer inte ifrån honom. Vi gör inga ändringar och lite spännande ska det bli att se honom. Han bör i alla fall få upp lite fart i benen, säger Roger Walmann.
Victorious Wine (12) håller fin form, men utgångsläget gör att det blir svårt, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Velvet Gio har varit på tur i Paris och gjort flera starka insatser. Senast fick han lägga en speed för ledningen, släppte och hakade på fint in i mål. Han tål jobb, gillar distansen och är obesegrad (efter två försök) tillsammans med Ulf Ohlsson. Han känns piggast i sällskapet. På minussidan är att hästen tävlat barfota i sina nio senaste starter. Hästen fick helt klart en kick barfota runt om, med skor har han två segrar på 15 starter på svensk mark.
 • Gareth Boko har kommit tillbaka strålande, men hade ingen tur med spårlottningen. Senast fick han styggt upplägg av Marc Elias och för att vinna krävs nog samma taktiska disposition.
 • Olle Rols har inte vunnit lopp sedan han tog hem silverfinalen på Solvalla den 26 december 2018 före Disco Volante. Olle ser dock riktigt formstark ut, men behöver lite hjälp på vägen numera.
 • Stepping Spaceboy såg loj och slagen ut i spets senast, men har tidigare bitit ifrån sig riktigt bra i front. Han har goda möjligheter att få överta här och kan leda länge.
 • On Track Piraten lever på gamla meriter, men kan aldrig räknas bort helt. Han har fått en liten paus inför detta och laddat batterierna.

>> Ranking

3 Velvet Gio
12 Gareth Boko
7 Olle Rols
6 Stepping Spaceboy
–––
5 On Track Piraten
8 Narold Vox
10 Antonio Trot
11 Stoletheshow
2 Västerboonthenews
–––
1 Sliding Home
4 Shogun D.K.

>> Spetsstriden: Västerboonthenews tar en längd på Sliding Home och bör hålla ut Shogun D.K. Samtidigt har Stepping Spaceboy god chans att ta en längd på On Track Piraten och därmed fara först framme att ställa frågan. Stepping Spaceboy har störst chans att sitta i ledningen efter 500 meter.

Intervjuer:
Velvet Gio (3) har svarat för fina insatser i Frankrike utan att vinna. I förra starten fick hästen ett snällt lopp och det kan vara bra för formen. Han var fin i jobb på rakbanan i tisdags och nu har han passande spår. Velvet Gio tävlade barfota i Paris och skor runt om påverkar lite, men jag tycker att det ser ut som en väldigt bra segerchans. Nu blir det åter jänkarvagn, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
On Track Piraten (5) har tränat på och känns stark och fin. I måndags sprang han 1.23/2.600 meter och allt verkade bra. Han ska kunna vara ganska duktig direkt. Det är passande förutsättningar och jag tror att hästen ska kunna vara med och hugga en bit fram, säger Hans R Strömberg.
Antonio Trot (10) har styrkan och tränat bra, men han har fallit ur travet till slut på sistone och det är lite frågetecken. Hästen är kapabel och räknas om han sköter sig, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Stepping Spaceboy (6) var inte som bäst senast och vi fixade till hans knän på måndagen efter starten. Han har jobbat på för fullt nu och känns fin, jag tror att formen är god. Jag tycker att uppgiften såg bra ut, även om det är några tuffa emot så borde han kunna hävda sig bra. Han har flera segrar på 2.640 meter och det är absolut inget minus för hans del, vilket man lätt kan tro eftersom han är så startsnabb. Vi gör inga ändringar jämfört med senast, säger Admir Zukanovic.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Martin de Bos strulade det rejält för i lördags. Peter Ingves satt sist i sjätte utvändigt och fick trafikproblem när han attackerade varvet kvar. Martin de Bos fick börja om flera gånger och avslutningen var sylvass. Vår klocka visade 1.12,3 sista 1.000 med 1.09,5 sista 400 och då flög Martin fram sista 200. Så här tätt har hästen aldrig tidigare startat, men vi tar med oss intrycket över mål från i lördags och lämnar honom ensam på kupongerna. Erik Adielsson kör hästen för första gången.
 • Southwind Hydro har gjort 16 starter på europeisk mark utan att vinna. Han var dock riktigt bra senast då han fick göra jobbet i tredjespår sista 750 meterna och hade kort grepp via 1.12,3/700 i ett överpacat lopp. Läget är bra, han närmar sig en seger, men det är knappast tillfälligheter som gjort lutningen på resultatraden.
 • Global Undecided har fått riktigt trista löpningsförlopp på sistone och risken finns för något liknande denna gång. Skulle han trampa iväg lite bättre än vanligt och ta sig fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede finns möjligheten att överta.
 • Grainfield Aiden visade i lördags att steget mellan brons- och silverdivision inte är så stort. Han fick tung inledning till dödens, men höll farten strålande och var före vår tipsetta i mål.

>> Ranking

10 Martin de Bos
–––
3 Southwind Hydro
8 Global Undecided
7 Grainfield Aiden
9 Pastor Power
1 Ad Hoc
5 Southwind Feji
2 Kung Edward
6 Flash Håleryd
12 Niky Flax
–––
11 Lexington Hall
4 Digger Lord

>> Spetsstriden: Ad Hoc har haft innerspår två gånger, galopp ena gången, spets andra (i ett treåringslopp där första 500 gick efter 1.17,2). Han borde få svårt att hålla ut Kung Edward, men det är inte helt omöjligt. Lyckas han lär Ad Hoc köras i front. King Edward skulle väl kunna tänka sig att släppa – men det är svårt att hitta någon som direkt kliver fram för att överta. Om nu inte Global Undecided stånkar igång bättre än vanligt efter lite vila?

Intervjuer:
Southwind Hydro (3) gjorde ett av de bästa loppen för mig senast. Han fick göra jobb och det blev lite fel när han fick ett extraspår en bra bit i avslutningen. Jag tror att han vinner lopp när som helst, det är svårt att säga om det blir på lördag, jag har stor respekt för en sådan som Martin de Bos. Han bör ändå vara med där framme och kriga. Jag har inte planerat några ändringar, säger Roger Walmann.
Global Undecided (8) har gjort flera fina insatser och han är ruskigt bra när han tävlar på topp. Hästen har tränat fint inför den här starten och lever på styrkan. Han gillar tidig tätkänning och ska räknas, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Pastor Power (9) är pålitlig och allt känns fin i träningen inför den här starten. Hästen kommer att vinna i silverdivisionen någon gång framöver, säger Peter Untersteiner.
Martin de Bos (10) hamnade i ingenmansland senast, men hästen avslutade snabbt. Han visade att formen sitter där och när hästen startat tätt tidigare har det varit en plusfaktor. Han går hela vägen in i mål och Axevallas långa upplopp är ingen nackdel. Jag tycker att jag har två intressanta hästar i omgången som har fina uppgifter. Nu skiftar vi från öppet till helstängt huvudlag för Martin de Bos, säger Petri Puro.
Lexington Hall (11) trivs med tidig tätkänning, men även svarat för fina insatser bakifrån, säger Andreas Lövdal.

Fakta

V75-förslaget 22 februari

V75-1: 1,5,7,8,11 (9,6)
V75-2: 1,2,4,7,9,10,11,12,13,14 (5,6)
V75-3: 2,5,10 (6,9)
V75-4: 3,4,5,6,10,11,12,14 (13,15)
V75-5: 5 Brandy Flame (4,9)
V75-6: 3,6,7,12 (5,8)
V75-7: 10 Martin de Bos (3,8)

4.800 rader – 2.400 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Axevalla 22 februari

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Romme den 12 april

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Sorbet är en tänkbar spik i V75 på Romme på söndag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Sorbet är en tänkbar spik i V75 på Romme på söndag. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Räkna med att blir jackpothysteri under påskveckan. ATG har norpat V75-jackpotmiljoner under vintern som ska delas ut på Romme på söndag. Totalt är det 43.467.930 kronor extra i sjurättspotten och summan kan öka. Det körs som bekant V75 torsdag, fredag och lördag och samtliga jackpotar flyttas till söndagens omgång.

Som om det inte vore nog. Åttarättspotten på V86 på onsdag är förstärkt med 8.229.199 kronor och det är även jackpot på V64 ikväll. När all (i princip) annan sport står still lär det spelas för hiskliga summor på svenska travtävlingar.

För övrigt tycker jag att det är märkligt att spelare/tipsters inte håller sig till fakta och berättar hur mycket extra pengar det är i potten vid jackpot. Istället går man i ATGs fälla och skriver/berättar hur mycket pengar en ensam spelare med alla rätt kan vinna. En summa som spelbolaget uppskattar.

Startlistor i pdf-format till söndagens omgång.

V75-1

Det är inte överraskande att omgången inleds med ett voltstartlopp och låg klass. En omstart innebär att omsättningen ökar med sjusiffrigt belopp… Första tanken är 1 L.L.Royal leder hela vägen. Hästen vann lätt från dödens senast och han är obesegrad efter att ha sprungit i spets tre gånger. 7 Pine Muscle visade inget extra senast, men hästen har lopp i kroppen och han var tvåa i klassen i vintras. Han har gått med skor varje gång och är anmäld barfota runt om. 10 Don Fanucci Zet är bra, men hans fem vinster har kommit från spets och läget är ett minus.

V75-2

Söndagens klass I-försök körs över 3.140 meter autostart – en helt iskall proposition. Den har testats en tid nu och överlag körs loppen på samma sätt. En betrodd till ledningen, två lugna varv och sedan körning under slutvarvet. När det ska tävlas över tre varv vill i alla fall jag att hästarna ska vara spridda över flera volter. 3 Digital Science är ingen glänsare, men hästen svarade för en bra comeback och distansen är den rätta. Jag kan se ”Bergharn” forcera sexåringen till ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål. Adrian Kolgjini skickar en häst till Romme; 5 Tengil Face som startar tätt.

V75-3

Ett lurigt kallblodslopp där 12 Tangen Haap troligen blir favorit. Hästen var finfin i coembacken, men senast blev det tidig galopp. Nu är det voltstart igen och elvaåringen är inte helt att lita på. 15 Pydin är tuff och vann när Ulf Ohlsson körde hästen för första gången senast. 9 Bellfaks har farten, men är mycket osäker. 7 Ådne Odin brukar ofta tävla bra på svensk mark. 11 Järvsöodin har styrkan, men inte startat sedan i januari.

V75-4

Jag är svag för 10 Bear Victory och det finns flera plusfaktorer. Hästen sitter direkt i andraspår, hon står perfekt inne penningmässigt och vann för Mats E Djuse i senaste starten. Flera av stona har ny körsven i sulkyn i det här ungdomsloppet.

V75-5

1 Betting Rebel har innerspår på nytt och det är knappast någon vild gissning att Micael Broberg vill se sexåringen i ledningen, speciellt när det handlar om sprinterdistans. Det är dock inte givet att han frontar och hittar 2 Deep Pockets till tät är han hästen att slå. 3 Guillaume Boko har ”äntligen” läget och han närmar sig en fullträff. 9 Adde S.H. och framför allt 10 Chapuy missgynnas av bakspår. Den sistnämnde var strålande från ledningen i årsdebuten.

V75-6

5 Sorbet var grymt bra på 1.09,8a/1.640 meter – med växlar sparade – i årsdebuten och blir svårslagen även om det handlar om full väg. Speciellt eftersom 9 Milliondollarryme, 10 Milligan’s School och 12 Makethemark är bortlottade.

V75-7

1 Ural har läget och kan leda hela vägen i ett spännande försök i silverdivisionen. 2019 gjorde hästen årsdebut i bronsdivisionen den här tävlingsdagen och då slutade han fyra från spets. 2 Island Life var positiv fyra i L.C. Peterson-Broddas Minne förra helgen och nu är han tillbaka i rätt klass. 4 Coogan, 5 Reverend Wine och 12 Grainfield Aiden är alla bra för silverdivisionen. 7 Dom Perignon spetsade hem finalen på Solvalla och är kvar i klassen.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Jag rankar honom etta”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Robert Bergh har flera fina chanser och kör Sulkysports spik i V75-avslutningen. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Lördagens omgång inleds med två toppfyraåringar och det blir kul att se Kriterievinnaren Powers årsdebut mot utmanaren Upset Face, men spelmässigt är det ingen höjdare med bara sju hästar i ett V75-lopp, där majoriteten troligen är chanslösa.

Men i övrigt är det öppna avdelningar på Jägersro och inte enkelt att välja spikar.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 3 Listas Behindbars, 10 Dancin In The Rain
V75-3: 10 Moruga
V75-5: 7 Obi

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Kriterievinnaren Power tycks komma väl förberedd till sin årsdebut och Derby Trial känns som ett lämpligt lopp för honom att årsdebutera i. Han har egentligen ”bara” en riktig konkurrent på pappret här, men det kan bli krypcasino länge och väl och då är det inte helt enkelt att hämta in längder om det blir en snabb avslutning.
 • Vi utgår nämligen från att Upset Face kan hålla ut Trix On Line från start och då sitter Adrian Kolgjini på trumf. Även där tycks tongångarna positiva inför återkomsten och vi kan absolut se den reslige Joke Face-sonen hålla undan om han slipper lägga en superspeed initialt.
 • De övriga fem hästarna känns inte som B- utan C-hästar och vi har svårt att se dem utmana om segern.
Fakta

V75-1

2 Power
1 Upset Face
–––
6 Västerbo Lexington
7 Galantis
4 Redneck Woodland
3 Trix On Line
5 Brake Cooling

Expandera

>> Spetsstriden: Vi tror inte att man laddar iväg Trix On Line över 2.640 meter utan väljer att vika ner invändigt direkt. Därmed är det klar fördel för Upset Face i spetsjakten.

Intervjuer:

Upset Face (1) har av hur han känns i jobben att döma utvecklats både i kroppen och mentalt. Han gick ett bra tuffare jobb nyligen tillsammans med Ultion Face och Ubiquarian Face och har efter det sett grym ut. Jag tror han är redo att göra ett topplopp direkt i årsdebuten och förra året visade han sådan startsnabbhet att jag tror att han håller ledningen. Han får börja året med skor på hovarna, extraväxlarna sparar vi till Derbyt, säger Dante Kolgjini.
Power (2) har vintern rullat på bra för. Det har inte varit några problem alls och nu har han gått två banjobb på Åby inför årsdebuten. Robert tyckte att han kändes riktigt fin i det sista jobbet liksom i torsdagens träningspass så allt tyder på att hästen ska kunna göra en bra insats direkt. Som jag läser loppet är det ett tvåhästarslopp där det står mellan Power och Upset Face, så vi får väl se hur loppet blir kört mellan dem. Västerbo Lexington (6) fick ett tufft lopp i årsdebuten. Han har tränat riktigt bra i vinter annars och kan ta en placering bakom de två främsta, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Redneck Woodland (4) gjorde en bra årsdebut från dödens och avslutade 1.10,5 sista 800 meterna. Han ska ha gått framåt av det till den här starten. Det är en fyraåring som kommer att klara sig bra i år, utan att för den skull vara på samma nivå som Upset Face och Power. Tredjeplatsen ska han kunna klara här, säger Dante Kolgjini.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Alhambra Mail tog sin sjätte raka seger i årsdebuten och är alltjämt obesegrad i Magnus Dahléns regi. Innerspår i voltstart kan bli ett hinder och orsaka trafikproblem varpå vi väljer att gardera.
 • Waiting Hill Hall behöver inte alls vara en sämre häst. Thomas Uhrberg har haft hästen en kort period och tycks vara tillfreds såhär långt. Kommer hon iväg snabbare än Alhambra Mail är det inte alls otänkbart att hon kan vara den som släpps till ledningen.
 • Rapide Cash fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Eric Martinssons regi. Får hon spara speeden lite längre än vad som var fallet på Färjestad senast blir hon giftig.
 • Håkan K Persson fortsätter att prata sig varm om Dancin In The Rain och på barfotabalans vågar vi inte såga henne.
Fakta

V75-2

6 Alhambra Mail
7 Waiting Hill Hall
9 Rapide Cash
–––
15 Karamel Hill
13 Darah Bibo
11 Diamond Hall
14 Zaira del Ronco
2 Oliveria
12 Mellby Eye Catcher
5 Another Lucky Day
4 Elle Titation
–––
1 Benellie

Expandera

>> Spetsstriden: Oliveria frontar sannolikt i första skedet. Det lär bli jakt från tilläggshästarna per omgående om att få överta taktpinnen. Waiting Hill Hall bedömer vi som så pass rask att det finns på kartan att hon kan få överta liksom Diamond Hill.

Intervjuer:

Oliveria (2) har varit lite positiv på sistone, men det är mycket tuffare på V75. Hon får jaga pengar här. Elle Titation (4) har tränat på positivt i vinter. Nu ska hon tävla barfota bak för första gången någonsin och jag kan se henne överraska i ett sådant här lopp om det stämmer med positionerna, säger Johan Untersteiner.s
Alhambra Mail (6) fick en perfekt resa av Jepson i årsdebuten och vi var jättenöjd med hästen. Hon gick ett lite vassare jobb i måndags och Alhambra Mail känns fin. Jag tycker fortfarande att hon står bra inne i klassen och vi har absolut stor tro på hästen. Bara inte spåret ställer till är hon med långt framme. Inga ändringar, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Darah Bibo (13) var duktig och hade tränat bra inför årsdebuten senast. Hästen känns fortsatt fin, men det kan bli svårt att komma till härifrån. Nu kör vi barfota runt om för första gången, säger Peter Untersteiner.
Karamell Hill (15) har kommit in i vårt träningsprogram på ett bra sätt. Jag tror att hon kan göra en fin insats, men spår tio på tillägg är ju verkligen inget drömläge så grundinställningen får vara att hon ska jaga en så bra peng som möjligt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Van Gogh Z.S. gör starka insatser för jämnan, har ett brett register och ska vara förstahäst i det här loppet. Över stressiga 1.640 meter och med viss risk för svar i spetsjakten så kittlar det dock att gardera.
 • Four Guys Dream visade härlig uppfattning som kunde vinna V75-lopp senast utan att vara på topp. Han är så pass rask i benen att han säkert kommer skickas iväg en bit redan från start och räcker det inte till ledningen kan vi se ett scenario där han kommer ner i ett bra, utvändigt slagläge.
 • Victory’s Club var inte slagen när galoppen kom i slutkurvan vid Sverigedebuten. Vi har sett den här sexåringen göra några ”hemska” insatser på italiensk mark sedan tidigare och blir närmast fulla i skratt över att han bara har 355.397 kronor på kontot. Dock är han inte helt enkel utan mer van vid 1.200-metersbanor och det kan tänkas ta lite tid innan han visar sin fulla potential i Sverige.
 • Vid ytterligare gardering är Armour As skrällduglig. Han har ofta stött på för bra motståndare och vi tror inte att han är en ickevinnare. Johan Untersteiner brukar därtill lyckas bra med hästar tränade av Jerry Riordan.
Fakta

V75-3

6 Van Gogh Z.S.
7 Four Guys Dream
3 Victory’s Club
–––
4 Global Woodstock
12 Armour As
8 Tyson Dimanche
2 Tengil Face
1 Pastorns Lady
–––
11 Bonny Boy
5 Edio
9 Aha

Expandera

>> Spetsstriden: Pastorns Lady är riktigt startsnabb, men frågan är om hon verkligen körs i ledningen i comebacken. Victory’s Club är inte oäven från början, men såväl Van Gogh Z.S. som Four Guys Dream känns ännu snabbare. Här kan det gå fort de första 400 meterna!

Intervjuer:

Pastorns Lady (1) har gått två 1.16-jobb inför årsdebuten och är bättre förberedd än inför comebacken förra året. Hon är allround och jag tycker att hästen går bra från alla positioner. Vi kör barfota runt om och huvudlag har jag ännu inte bestämt, säger Juhani Partanen.
Tengil Face (2) galopperade i starten senast utan att vi har någon förklaring varför. Han är mest stark och distansen här är i kortaste laget. Ska han göra sig gällande behövs att det blir högt tempo, och helst utan att det blir pappa som behöver sätta upp farten. Formen sitter där, och tror spelarna att det kan bli stenhårt tempo i det här loppet bör de strecka Tengil, säger Dante Kolgjini.
Global Woodstock (4) hade tränat starkt inför förra loppet och insatsen var mycket positiv. Allt har känts bra efteråt och nu blir det jänkarvagn för första gången. Han är medel ut och kort distans är nog inget plus, men jag vill ändå prova här, säger Peter Untersteiner.
Van Gogh Z.S. (6) gick jobb här uppe i måndags på ett tilltalande sätt och sedan åkte han ner till Göteborg under tisdagen. Jag tycker att det här är en intressant uppgift och bedömer hästen till att kunna gå en 1.11-tid, vilket bör räcka långt i den här klassen. Hästen har inte tryckts av maximalt från start någon gång hittills, men jag tror att han kan öppna snabbt om man väljer en sådan taktik. Hästen är anmäld barfota runt om och lär tävla så om banan är bra och inte för lös. Det är en stor, rejäl häst som jag tror ett skoryck kan ge fin effekt på, säger Oskar Florhed i Robert Berghs stall.
Four Guys Dream (7) går bra hela tiden, men trots att han vann ett V75-lopp senast så var han inte som allra bäst. Han blev rullig till slut och behandlades efteråt. Nu tränar hästen starkt igen. Han är en liten, lätt häst som inte ska behöva tappa något. Four Guys Dream kändes kanonfin i senaste jobbet och duger bra i den här klassen, säger Håkan K Persson.
Tyson Dimanche (8) var fin senast och hade kunnat vinna om det vore ett halvvarv längre. Formkurvan pekar uppåt, men från det här spåret är kort distans inte hans melodi. Det hade varit bättre om han haft bra läge och kunnat dundra på i högt tempo hela vägen. Hästen har gått bäst med vanlig vagn, men jag tror att Magnus vill prova jänkarvagn eftersom det är kort distans. Förmodligen skiftar vi till helstängt huvudlag, men det beror på hur Tyson Dimanche värmer, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Knowledge’Em har imponerat i årets tre starter och har hög kapacitet för lägsta klassen. Han kördes till spets senast och vann lätt via 1.10,2 sista 800 meterna. Fyraåringen såg inte tom ut och han har god chans att köra sig till ledningen på nytt.
 • Lovely Lasse har felat i fem av karriärens sju starter. I förra loppet vann han trots några galoppsteg i början och hästen är obesegrad felfri.
 • Reddington har bra kunnande, men det kan bli tufft från bakspår i årsdebuten. Han känns ändå hetast av Peter Untersteiners trio.
 • Leading Tile kommer med läcker resultatrad och står perfekt inne penningmässigt, men nu är det första starten på svensk mark och motståndet är klart tuffare än vid vinsterna. Rankas ner.
Fakta

V75-4

7 Knowledge’Em
–––
6 Loveley Lasse
9 Reddington
3 Victorious Wine
4 Fredric Palema
10 Brandy Flame
5 Leading Tile
–––
2 I Come In Peace
11 Västerbo Imtheman
1 Major Tallmadge
12 Elche
8 French Quick

Expandera

>> Spetsstriden: Victorious Wine spetsar och släpper troligen till Knowledge’Em. Den sistnämnde står noterad för tre vinster på fem försök i ledningen.

Intervjuer:

I Come In Peace (2) är en fin häst som vi ska köra barfota runt om och med jänkarvagn. Hästen är medelsnabb från start och jag är nöjd med honom för dagen, säger Peter Untersteiner.
Victorious Wine (3) håller bra form och jag hoppas att barfota runt om ska ge en kick. Han är startsnabb, men full väg är ett litet minus jämfört med sprinterdistans, säger Peter Untersteiner.
Reddington (9) började starkt ifjol och han har visat att det är en bra häst i grunden. Han har tränat fint och kommer väl förberedd. Reddington har gått tre banjobb inför lördagens lopp, men jag vill ändå ligga lite lågt med tanke på bakspår och att det är årsdebut, säger Peter Untersteiner.
Brandy Flame (10) verkar hålla sin fina form, men jag tycker både läget blev lite surt och motståndet väl tufft. Han är ju startsnabb och kan inte utnyttja det denna gång. Vi provade jänkarvagn senast, men det slog inte perfekt ut och nu återgår vi till vanlig vagn, däremot blir det barfota runt om på lördag. Han åker ner på lördag morgon och behöver inte övernatta, säger Svante Båth.
Västerbo Imtheman (11) har gått två 1.16-jobb inför det här, men tyvärr får hästen ofta dåliga lägen och då brukar det bli för tufft. Vi kör som vanligt barfota runt om och normalt går han med öppet huvudlag. Möjligen blir det någon form av skygglappar, men läget är tråkigt och jag har inte bestämt mig ännu, säger Juhani Partanen.
Elche (12) är en av få hästar i vårt stall som tävlat på under vintern. Han gick bra i ett stayerlopp senast och jag tycker inte att det här läget behöver vara negativt. Härifrån ska han kunna hålla sig lugn, men sedan gäller det ju att han kommer till positionsmässigt också. Formen är god, säger Dwight Pieters.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Niky Flax hade mycket krafter kvar i silverfinalen senast och har spetsläge. Om han tar ledningen utan att det kostar för mycket blir han svår att fånga in, men Marc Elias lär knappast lägga sig på rygg med Night Brodde. Blir det utdragen spetskörning kan Niky Flax få det kämpigt att hålla undan.
 • Åtta av Night Broddes nio vinster har kommit från ledningen och han lär som sagt laddas rejält från början. Hästen imponerade på 1.10,9a/1.640 meter i februari och var betrodd i gulddivisionen senast, men där blev det tidig galopp. Nu går han ner i klass.
 • Sevilla vann årets tre första starter, men fick det inte riktigt att stämma på V75 i Halmstad senast. Han duger bra i silverdivisionen och kommer in i matchen vid överpace.
 • Prosperous har segrat i sex av sju starter hos Henk Grift. I senaste loppet vann hästen Prix de Bracieux (€43.000) på Vincennes efter att ha hittat loss från rygg ledaren in på upploppet.
Fakta

V75-5

1 Niky Flax
2 Night Brodde
–––
8 Sevilla
12 Prosperous
5 Secret Mission
4 Can Lane
11 Dragster
–––
10 Diamondwind
6 Ad Hoc
3 Mr Perfect
9 Forecast

Expandera

>> Spetsstriden: Niky Flax och Night Brodde är snabba och med tanke spåren är det fördel den förstnämnde.

Intervjuer:

Niky Flax (1) var jag nöjd med i lördags och av träningen att döma i veckan så är han bara pigg och glad. Jag tror därmed inte att de täta starterna ska vara något problem och den här gången är jag sugen på att köra i ledningen, säger Johan Untersteiner.
Can Lane (4) fick bestämma i ledningen fram tills 600 kvar senast. Då fick han sig en rejäl tryckare och jag tror vi var nere i 1.05-1.06-tempo i 300 meter innan den utvändiga hästen galopperade. Han kändes väldigt stark och jag hade bra känsla även om den hästen stått på benen. Can Lane är ny i klassen och även om jag håller Niky Flax som en hetare chans så tror jag inte att Can Lane gör bort sig här med ett smyglopp, säger Johan Untersteiner.
Diamondwind (9) har haft svårt att bära Kriterie-pengarna från Danmark, men hästen var överraskande bra senast. Härifrån kör jag på chans och siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Cyber Lane gjorde årsdebut i det här loppet även 2019 och då spurtade hästen vasst som tvåa bakom Day or Night In från tredje ytter. Det vankas tuff körning om ledningen och Johan Untersteiners stjärna är en av flera med segerchans.
 • Velvet Gio har vunnit tre av sex starter på Jägersro. Hästen var inte kurant senast och nu gynnas han av att springa barfota runt om.
 • Racing Mange avslutade vasst i comebacken och nu blir det barfota runt om. Däremot vankas invändigt svar i startrusningen.
 • Lionel låter Göran Antonsen uppåt på och det blir full laddning mot ledningen med jänkarvagn och barfotabalans runt om.
 • Uppanmälde Norton Commander galopperade i årsdebuten förra året.
Fakta

V75-6

10 Cyber Lane
9 Velvet Gio
7 Racing Mange
–––
5 Lionel
4 Norton Commander
6 Portland
1 Lucifer Lane
3 Stepping Spaceboy
8 Tae Kwon Deo
–––
11 Giveitgasandgo
2 Island Life
12 Onceforall Face

Expandera

>> Spetsstriden: Lucifer Lane är snabb, men Rikard N Skoglund är troligen mer angelägen av spets bakom Stepping Spaceboy och Lionel ska testa rejält mot tätpositionen. Även Portland och Racing Mange lär prova en bit.

Intervjuer:

– Tanken har hela tiden varit att Island Life (2) skulle starta i Frankrike under våren och han har varit där nere och tränat under vintern. Nu blev inte det ett alternativ när de har stängt ner travet där. Hästen gick okej i årsdebuten och ska vara bättre nu med lopp i kroppen. Från ett bra startspår kommer han kunna hävd sig här; jag tror inte att de springer ifrån honom, säger Dwight Pieters.
Stepping Spaceboy (3) gick ett banjobb i förra veckan efter 1.15/1.600 meter med en avslutning i 1.12-tempo. Han kändes bra, men jag fick inte samma känsla som inför comebacken i december. Det där ”dundertrycket” var inte riktigt där. Förutsättningarna är i alla fall lämpliga; här kan kusken ladda för ledningen och sedan vara lite flexibel utifrån hur det artar sig. Nu blir det barfota fram, säger Admir Zukanovic.
Lionel (5) gick ett banjobb i förra fredagen och lite tuffare intervaller i början av veckan. Hästen känns stark och jag tror att formen är fin. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och laddning mot ledningen. Jag tror på bra segerchans om han frontar, men jag känner mig heller inte slagen om vi får någon annan position, säger Göran Antonsen.
Portland (6) har varit hemma i tre veckor och tränat på fint. Han har ju tävlat mot hästarna strax under eliten i Frankrike och gjort det väldigt bra så det ska bli intressant att se honom i svenska gulddivisionen och på tusenmetersbana. Min uppfattning är dessutom att han inte är så tokig från start, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Tae Kwon Deo (8) har tränat bra inför årsdebuten, hästen verkar ha utvecklats sedan förra året och även nu också vara fräschare än när han började fyraåringssäsongen. Här blev läget dock tråkigt och det kostar sannolikt för mycket att ladda framåt för att få en bra position. Han får behålla skorna på och jag ligger lågt när läget nu blev som det blev, säger Adrian Kolgjini.
Velvet Gio (9) tävlade med skor och var nedsatt av en halsinfektion senast. Hästen känns bara bra i träningen och den här gången ska han vara frisk. Nu blir det optimal balans, barfota runt om, och jag rankar Velvet Gio etta i det här loppet även om det är tuffa konkurrenter, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Cyber Lane (10) var tilltänkt för start i Halmstad för tre veckor sedan, men fick stå över då han trampade sig och blödde från en hov. Han blev snabbt bra och har tränat på rejält. Jag är nöjd med hur han känns och tror han kan prestera på en likvärdig nivå som han gjorde i fjolårets årsdebut där jag tycker att han gick bra. Min häst är så bra att jag tror nästan alltid på chans när jag åker ut med honom. Frågan är dock om vi kommer förbi Velvet Gio från start här och om Stepping Spaceboy körs i ledningen; det tror jag kan bli bli lite avgörande för vår del. Vanlig vagn och skor runt om, säger Johan Untersteiner.s

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Whipped Eggs är en tuffing som inte är helt enkel och det är en fördel att sexåringen körs av sin tränare Robert Bergh. Hästen står perfekt inne penningmässigt och läget borgar för att hans ska sköta sig. Räkna med offensivt upplägg om Whipped Eggs sköter sig och vi tror att han löser den här uppgiften.
 • Björn Goops klassklättrare Giant Shadow gör debut i bronsdivisionen efter uppehåll. Han är ovan voltstart och det är inte givet att han får en pangstart från springspår.
 • Neelix vann med krafter kvar senast efter att ha fått bestämma tempot i ledningen. Gången innan tappade han stilen och galopperade med segern klar mitt på upploppet. Hästen har felat i tolv av 28 stater.
 • Fjolårets österrikiska Derbyvinnare Nero Maximus hanterar distansen väl och har fin kapacitet för klassen.
Fakta

V75-7

9 Whipped Eggs
–––
7 Giant Shadow
6 Neelix
5 Nero Maximus
2 Vikens Preacher
3 Global Unspoked
10 Ganyboy
12 Magic Happens
–––
11 Eldorado Mearas
1 Crossfire Simoni
4 Day Sun Dream
8 Mr Jäger

Expandera

>> Spetsstriden: Neelix är klar spetsfavorit och samtliga hans åtta vinster har kommit från ledningen. Giant Shadow testar voltstart för första gången i Sverige och är svårbedömd.

Intervjuer:

Neelix (6) blev det hör här perfekt för springspår och lång distans. Det är en väldigt stor häst, men när man under upp honom kliver han iväg väldigt bra och missar han spets här är det nog inte hästens fel i så fall…Han hade haft tre raka segrar om ha inte snöpligt galopperat på upploppet näst senast och med tre lopp i kroppen ska toppformen vara där, eller i vart fall nära, nu. Han går tungt balanserad och får fortsätta med det, jag har ändå stor tro på hästen här, säger Dante Kolgjini.
Giant Shadow (7) har tränat bra i vinter och jag tror att han kommer duga fint direkt. Nu är det första gången på svensk mark som han startar i ett voltlopp och det kan ju vara ett frågetecken, men förhoppningsvis ska han sköta sig. Grundtanken är att han ska tävla barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
– Det var mitt fel att Whipped Eggs (9) galopperade senast. Jag gjorde fel i volten och hästen felade helt enkelt. Det var väldigt synd för hästen kändes stark i såväl värmningen som provstart och har tränat fint efteråt. Trots att han har det utgångsläge han har här så bedömer jag det som en bra segerchans, säger Dwight Pieters.
Ganyboy (10) är ny hos oss, köptes efter förra starten i V75. Han var positiv då och satt fast med krafter kvar. Han har bara hunnit gå ett par lätta jobb för oss och får bedömas på gamla meriter, men han är köpt för att vara ”en bra V75-häst” och verkar trivas med att gå på rulle och speeda. Jag tror dock inte han rår på Neelix med de här förutsättningarna, säger Dante Kolgjini.
– Både Eldorado Mearas (11) och Magic Happens (12) får smyga och jaga pengar. Den sistnämnde har pausat, men han kändes stark i ett banjobb med Cyber Lane förra fredagen, säger Peter Untersteiner.

Fakta

V75-förslaget 4 mars

V75-1: 1,2 (6,7)
V75-2: 6,7,9,10,15 (13,11)
V75-3: 1,2,3,4,6,7,8,12 (11,10)
V75-4: 7 Knowledge’Em (6,9)
V75-5: 1,2,45,8,11,12 (10,6)
V75-6: 1,3,4,5,6,7,8,9,10 (11,2)
V75-7: 9 Whipped Eggs (7,6)

4.032 rader – 2.016 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Tidiga tankar: V75 Jägersro den 4 april

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Många plus – jag spikar!

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Svante Båth-tränade Deep Pockets och Erik Adielsson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Svante Båth-tränade Deep Pockets och Erik Adielsson. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Förra veckan nådde V86-omsättningen över 33 miljoner kronor (utan jackpot) och det är inte omöjligt att det spelas för ännu mer på spelformen idag. Kvällens tävlingar delas mellan Solvalla och Bergsåker och jag provar med tre spikar för att kunna gardera ganska friskt i fem avdelningar.

Startlistor till dagens V86-tävlingar

Köp andelar i Sulkysports Tillsammans-system.

V86-strykningar

V86-2: 10 Golden Road
V86-3:
13 Queen Adele
V86-5
: 6 Youhadmeathello, 11 Lyckans Olov
V86-6: 3 Happy Romeo, 10 Pyrolator
V86-7: 8 Harry Ruda, 12 Hulk Boko
Robert Bergh har lämnat återbud till Bergsåkers tävlingar och hans hästar körs av Per Lennartsson.

Troliga och roliga

 • Angel Ovea (V86-3) är ett tufft sto som gynnas av att bara möta tjejer och det är tacksamt att femåringen får slå ur underläge. Daniel Wäjerstens häst glänste i årsdebuten och hon har svarat för två bra insatser efteråt utan att vinna. I förra loppet fullföljde hon bra, 1.13/1.000, från tillägg på V75 och näst senast var Angel Ovea urtapper i dödens. Hästen tål grovjobb och jag tror att hon löser uppgiften.
 • Många av fyraåringarna i V86-5 är ovana lång distans och Quickatore är den ende i loppet som vunnit över 2.640 meter, vilket han gjorde i årsdebuten. Hästen segrade på rejält sätt med Mika Forss på Romme senast och jag tror att han är huvudet högre sina konkurrenter.
 • Conrad Lugauer reser från Jägersro med en häst och Admirer (V86-6) måste tas på allvar. Femåringen hanterar tre varv utan problem och felfri räds han ingen, men hästen är osäker. Han har felat i de två senaste starterna och totalt galopperat i tio av karriärens 23 försök.
 • Ready Lane (V86-7) har bra spetschans och med tanke på att hästen brukar vara lite väl pigg borde kort distans vara en stor fördel. Nioåringen har testat 1.640 meter vid fem tillfällen, vilket resulterat i två vinster och tre galoppmisslyckanden.
 • Deep Pockets (V86-8) kom aldrig till i årsdebuten, men hästen såg fin ut och nu är det rätt förutsättningar med barfotakörning, ”bike” och helstängt huvudlag över 1.640 meter. Han har vunnit sju av tolv lopp över kort distans och då testade hästen i Sprintermästaren ifjol där han blev fyra i försöket och femma i finalen. Femåringen är rapp iväg och med optimal utrustning tror jag att Deep Pockets hittar till ledningen – sedan är det toppchans!

Betrodda som lever farligt

 • Frozen Queen (V86-3) är tuff och bra för klassen, men hon är inte snabb ut och från spår långt ut på vingen i en spårtrappa är det stor risk för blytung inledning.
 • Eye In The Sky (V86-4) har en toppuppgift på papperet med innerspår över sprinterdistans, men sexåringen blir jättefavorit och jag provar att fälla honom. Hästen kommer från Claes Svenssons stall och King of Everything föll i lördags som mycket hårt betrodd – möjligen är Vaggerydtränarens fina stallform på väg ner. Sedan är det ett lopp för lite mindre rutinerade kuskar, vilket kan bädda för en överraskning, och Eye In The Sky körs av ny körsven.
 • Digital Science (V86-6) är given att gardera som favorit. Hästen galopperar ofta och spår fyra i volten efter uppehåll känns inte optimalt. Distansen är den rätta och Björn Goop samt barfotakörning kan vara plusfaktorer. Sex gånger har Digital Science sprungit barfota runt om och han har galopperat varje gång, men ändå tagit en vinst och ett andrapris med den balansen.
 • Arnie Express (V86-7) har bärgat karriärens fem segrar från ledningen och är obesegrad i den positionen, men tror jag näppeligen att fyraåringen frontar och som favorit är han i stor fara.
Fakta

V86-förslaget 1 april

V86-1: 2,4,6,9 (3,8)
V86-2: 1,2,4,5,7,9,11 (10,12)
V86-3: 14 Angel Ovea (6,7)
V86-4: Samtliga tolv hästar (2,9)
V86-5: 3 Quickatore (1,5)
V86-6: 1,2,3,4,8 (11,5)
V86-7: 2,3,4,6,9 (1,11)
V86-8: 7 Deep Pockets (2,6)

8.400 rader/2.100 kronor

Expandera

”Vill helst inte att han får dödens”

Nu snackas det om: