Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Fransk spik på Bjerke

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ble du Gers vid fjolårets seger i Preijs der Giganten. Idag tror vi att han vinner högsta klassen på Bjerke. Foto: Gerard Forni
Ble du Gers vid fjolårets seger i Preijs der Giganten. Idag tror vi att han vinner högsta klassen på Bjerke. Foto: Gerard Forni

Det är dags för den andra av två stora tävlingsdagar på Bjerke denna helg. Tidigare har man i de norska travsporten packat ihop de stora årgångsfinalerna till en och samma dag, men i år har man spridit ut dem.

Efter gårdagens fyra finaler är det dags för fyra nya denna dag inom V75-spelet. Igår vann bara en av fyra favoriter i finalerna och de övriga tre vinnarna gav mellan sex till 14 gånger pengarna på toton.

Jag ser ett scenario framför oss där det kan upprepas något liknande denna söndag, men tror att Strong Pepper (V75-7) står pall för trycket och vinner Derbyfinalen. Att det här är rätt sort har vi verkligen fått klart för oss även på svensk mark!

Startlistor till dagens tävlingar.

Spela V75 tillsammans med Sulkysport.

Spikbuden

 • Ble du Gers (V75-6) tävlade med skor senast på Solvalla och fick därtill för långt fram. Han spurtade bra bakom Exaudio Vixi och satt dessförinnan fast med mycket krafter i Åby Stora Pris. Han går ner rejält i klass och ska inte ha några som helst problem att besegra det här motståndet.
 • Strong Pepper (V75-7) övertygade då han vann ett klass I-försök i Årjäng i juli. Vid försöksvinsten ställdes han inte inför någon större prövning efter att släppts till ledningen, men sättet han sprang undan på över upploppet var verkligen tilltalande. Jag håller honom som bästa hästen i det här loppet och tror att han vinner ”bara” Hans Christian Holm kan undvika dödspositionen.

Måstestreck

 • Starstrucked (V75-2) har slagit på två oväntade och lite underliga galopper i de två senaste starterna. Backar vi bandet tills segerloppet i början av juli var hästen otroligt rejält och blåste bara förbi sina konkurrenter på ett sätt som bör göra henne duglig i tuffare omgivningar. En häst väl värd att varna för.
 • Magic Talisman (V75-3) ser ut att bli helt bortglömd i en öppen upplaga av Norskt Travkriterium och det tycker jag är helt galet. Hästen har fått tuffa lopp i de två senaste starterna liksom vid andraplatsen på Axevalla där han var stark i nederlaget som tvåa bakom segermaskinen Zachary Font. Blir det lite tempo på det här loppet kan han absolut överraska trots spår tolv!
Fakta

V75-FÖRSLAGET BJERKE 13 SEPTEMBER

Avd 1: 1,2,3,4,5,6 (9,8)
Avd 2: 1,2,3,4,11 (10,7)
Avd 3: 1,2,3,4,5,6,8,12 (10,9)
Avd 4: 5,8,10 (1,11)
Avd 5: 1,2,3,4 (6,5)
Avd 6: 2 Ble du Gers (4,3)
Avd 7: 2 Strong Pepper (5,3)

2.880 rader / 1.440 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Vi spikar lågprocentare

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Robert Bergh får en fin kväll på Åby om vi är rätt ute... Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Robert Bergh får en fin kväll på Åby om vi är rätt ute... Foto Mia Törnberg/Sulkysport

En vidöppen onsdagsomgång hämtas från Åby och Solvalla. De givna spikarna lyser med sin frånvaro även om Speedy Tilly (V86-7) nyttjas av oss och säkerligen kommer ha många anhängare även i övrigt.

I övrigt ser det lömskt ut och vi tar en riktig chans och går fullt ut på Romantico (V86-1) i ledningen. Fyraåringen kan komma förbi favoriten Jaxon V.S. direkt och det tror vi kan vara direkt avgörande för utgången.

I avslutningen möts flera fina ston och det är inte enkelt att lista ut utgången. Vi varnar lite extra för Valetta (V86-8) vars utvecklingskurva fortsätter peka spikrakt uppåt. Henne tänker vi inte underskatta några gånger.

Här kan du ta del av startlistorna till onsdagens tävlingar.

Vill du spela V86 tillsammans med Sulkysport så följer du den här länken.

Troliga och roliga

 • Romantico (V86-1) har stått med bakspår i ett par starter och det passar inte alls den här fyraåringen särskilt bra. Nu må det vara åttondespår, men hästen är startsnabb och vid full laddning har Christoffer Eriksson god chans att köra sig till ledningen. Från den positionen lyfter han sig markant och då bredden på konkurrensen inte är den allra främsta så tar vi chansen och spikar!
 • Zenone Bar (V86-4) tävlade med skor runt om senast i finalen av Amatör-SM och på den balansen är det inte alls samma häst. Gången innan gick han ett lysande slutvarv i en överpacad tillställning och såg stark ut hela vägen in till säcken. Lyckas Joseph Taavela Ruocco hitta ner i ett dugligt slagläge så kan femåringen mycket väl överraska.
 • S.G.Sherman (V86-6) var riktigt bra då han vann ”fuxloppet” på Solvalla under Jubileumspokalsdagen. Den dagen fick hästen löpa ut i ledningen, något som tycks passa den här hästen alldeles ypperligt. Spelprocenten i skrivande stund är alldeles för låg på fyraåringen.
 • Speedy Tilly (V86-7) har verkligen tagit ett steg till i Robert Berghs regi och intrycket vid klass I-segern senast i Gävle var rent himmelskt. Det är några dugliga travare som jagar 20 meter bakom, men så som Speedy Tilly ser ut just nu så tror vi att de får väldigt svårt att nå ikapp Speedy Tilly.

Betrodda som lever farligt

 • Jaxon V.S. (V86-1) felade bort sig i storloppet i Hamburg, men gick en bra upphämtning efteråt. Att hästen är bra råder ingen tvekan om, men här riskerar han att få gå den tunga vägen utvändigt om vårt drag vilket kan bli en väl tuff utmaning.
 • Zoccoloduro O.P. (V86-4) fick inte aktionen att stämma i finalen av Amatör-SM och galopperade utan chans på segern. Han ska tävla med skor runt om denna gång vilket säkert kan fungera vettigt, men vi tycker inte att han ska vara favorit under rådande omständigheter.
 • Balotelli Crown (V86-6) är i toppslag, men kliver upp i klass och möter flera tuffa konkurrenter i det här loppet. Vi väljer att chansa bort honom och spelar med några andra intressanta formkort.
 • Det kan tyckas tufft att placera Vichy Grif (V86-8) under denna vinjett utifrån hur hästen går vecka in och vecka ut, men här saknas sannerligen inte motstånd och risken att hon får gå den tunga vägen är påtaglig. Hon ska absolut streckas, men från det här utgångsläget är hon inget singelstreck i våra ögon.
Fakta

V86-FÖRSLAGET 28 OKTOBER

Avd 1: 8 Romantico (3,9)
Avd 2: 1,2,3,5,6,7,9,10,11 (4,8)
Avd 3: 3,5 (7,9)
Avd 4: 1,2,8,11,12 (3,10)
Avd 5: Samtliga hästar (5,1)
Avd 6: 4,13,15 (6,12)
Avd 7: 6 Speedy Tilly (8,15)
Avd 8: 1,3,5,7 (10,4)

9.720 rader / 2.430 kronor

Expandera
Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: Svårt för världsrekordhållaren?

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport
Harper Hanovers-vinnaren Moni Viking gör comeback i C.L.Müllers Memorial. Foto Mathias Hedlund/Sulkysport

Som så ofta tidigare innehåller startfältet i C.L.Müllers Memorial flera starka kort. Titelförsvaren Velvet Gio (V75-7) kommer knappast ha särskilt många anhängare då den tvåfaldige världsrekordhållaren Moni Viking, SM-vinnaren Very Kronos och pånyttfödde Cyber Lane finns bland motståndarna.

Omgången ser inte helt enkel ut vid en första anblick och de givna spikförslagen lyser med sin frånvaro. Det är givetvis extra glädjande efter förra veckans favoritkavalkad som nu utmynnat i en smaskig jackpot.

Mest spännande vid en första anblick? Kanske Dortmund (V75-6) vars högstanivå vi blivit väldigt imponerad av sedan tidigare. Lyckas han skaffa sig ett försprång direkt gentemot Indra’s Secret i Oktoberstayern kan han bli väldigt svår att jaga ikapp…

Här kan du ta del av lördagens startlistor till Jägersro.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter autostart

Oj vad roligt det här loppet blev då Oscar L.A. hamnade på spår tolv. Den färska vinnaren av Grosser Preis von Deutschland är jättebra för klassen, men från det här utgångsläget över sprint är han givetvis mycket sårbar och samma sak gäller Gaya de Prevenche från spår sju. Nej, det här loppet öppnades verkligen upp och känns ovisst. Royce Rolls gillar förutsättningarna och har tidigare vunnit på en 1.10-tid över distansen. Gazoline Mearas är bra, men frågan är han verkligen har snabbheten som krävs för att hinna med här.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett smålurigt Diamantstoförsök. Brenda Grif har övertygat i Björn Goops regi och har vettig chans bara hon trampar iväg från andraspåret. Africa Bi övertygade under Åbergs-kvällen vid seger, men har inte alls lyckats följa upp på samma lysande vis efter det. Åttondespår kan passa henne väl som orutinerad i svensk voltstart. På tillägg finns flera starka kort. Peter Untersteiner har fyra varav två sticker ut i form av Don’t be Shy och Darah Bibo. Aura S.L. blir ofta hårt betrodd, men tappar för ofta från start och hamnar illa till i loppen för att rada segrar.

Avd 3 – Silverdivisionen, 2.140 meter autostart

Ett småljummet silverförsök. Zap di Girifalco har inte sett lika bra ut i de två senaste starterna som han gjort tidigare, men kan vara på väg att lyfta nu igen efter en paus. Hästen är extremt härdad i klassen och brukar tåla tuffa lopp. Dragster har ett perfekt utgångsläge och kan vinna starten. Hästen är tillbaka i toppform efter en sämre period och kan sälja sig dyrt i tät. Här finns dock fler formstarka bud. Night Brodde, ständigt underskattade Zio Tom Jet samt Mily kommer också vilja ha ett ord med i laget.

Avd 4 – Klass II, 2.140 meter voltstart

Att ett treårigt sto ska vara favorit i ett klass II-försök känns i grunden fel, men Go Peppergirl har verkligen övertygat på oss. Lyckas Victor Rosleff pricka från springspår blir hon svårslagen. På sin insida har hon Kurri Jari Boko som testat i flera tuffare årgångslopp utan att riktigt få rätt utdelning. Hästen är bra och går åtminstone en låg 1.14-tid. M.T.Oscar har startat relativt sporadiskt som tre- och fyraåring, men visat talang i sina bästa stunder. Femtespår känns dock inte optimalt för hans del. Barnacle är bra, men får slå lite ur underläge från bakspår.

Avd 5 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

Med tanke på hur Farlander Am går i start efter start just nu så ska han vara favorit i det här loppet. Hästen ser fortsatt väldigt fräsch och stark ut och blir svårstoppad. Ingo står kvar i klassen efter lördagens femteplats i Örebro och gynnas av att ha öppet utgångsläge. Unoicsdue Gnafa’ har inte riktigt varit sig lik efter debaclet i klass I-finalen under Åby Stora Pris-dagen och känns bara svårbedömd just nu. Buzzer Beater har verkligen lyft under hösten och kommer från seger. Nu gör han debut i ny regi och det känns svårbedömt hur han kommer hävda sig i de tuffare loppen som körs söderöver.

Avd 6 – Oktoberstayern, 3.140 meter voltstart

Indra’s Secret kommer från seger respektive andraplats i bronsdivisionen. Nu har hon bakspår på 40 meters tillägg och det är sannerligen inget drömläge. Dortmund är vi svaga för! Vi glömmer inte den insats han gjorde på Åby i början av augusti och gillade sättet hästen studsade tillbaka på senast i Århus. Guillaume Boko är jämnheten själv. Han gör väldigt sällan en dålig insats och står pall i de här långa loppen. Kennedy tävlade med skor senast på Åby. Kommer skorycket här istället så känns han klart intressant.

Avd 7 – C.L.Müllers Memorial, 2.640 meter autostart

SM-vinnaren Very Kronos lottades till spår sju i det här loppet och det öppnar helt klart upp det hela en aning även om han alltid känns lite sårbar på sin lynnighet. Cyber Lane gick bra i SM från svårt spår och lyckas han nu komma före från start vilket absolut känns rimligt kan han sälja sig dyrt. Den dubble världsrekordhållaren Moni Viking har varit hemma hos ägaren Jan Lyng i Norge och vilken form han håller i återkomsten är givetvis väldigt svårt att bedöma. Titelförsvararen Velvet Gio var vi en smula besvikna på senast på Vincennes i ett motstånd som var klart enklare än vad detta är på pappret.

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Vi spikar stallkamraterna

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Vi tror att Jerry Riordan når stora framgångar i Örebro under lördagen. Foto Mia Törnberg
Vi tror att Jerry Riordan når stora framgångar i Örebro under lördagen. Foto Mia Törnberg

Örebro står som värd för veckans V75-omgång och som vanligt när de arrangerar riksspelet är klassen på loppen tilltalande.

Banans geografiska position gör att det kommer hästar från många olika håll och kanter vilket livar upp.

En som gör resan till Närke är Jerry Riordan och det är ingen dålig duo han laddar. Två av stallets stjärnhästar finns nämligen med norröver i form av Tessy d’Ete (V75-3) och Zarenne Fas (V75-7). Vi tror att båda har toppchans i sina respektive lopp och väljer att spika stallkamraterna.

Seismic Wave (V75-5) ser ut att bli omgångens största favorit, men honom vill vi gardera. Att hinna ikapp hemmahoppet Chapuy blir ingen enkel uppgift då den sistnämnde sannolikt sitter i ledningen.

Här kan du ta del av startlistorna till lördagens tävlingar.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport så följer du denna länk.

Avd 1 – Bronsdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Cab Lane står alltjämt kvar i klassen efter andraplatsen i Skellefteå. Han gick en rejäl långspurt den dagen och var inte långt efter Rossi Palema. Gången innan besegrade han bland annat Vae Victis Club och det råder ingen tvekan om att Cab Lane ska vara favorit i det här loppet.
  Fakta

  RANKING

  10 Cab Lane
  11 Strong Pepper
  1 The Bald Eagle

  12 Van Gogh Z.S.
  6 Cargo Door
  8 Ingo
  7 Victory Lee
  2 Payet D.E.
  9 Bear Hope
  5 Get Ready On Tour

  3 Vincent Chase
  4 Tournado Dream

  Expandera
 • Strong Pepper fick vandra utvändigt ledaren i den norska derbyfinalen som favorit; ett upplägg som var honom övermäktigt. Han tog revansch senast på Bjerke då hästen såg fin ut vid en lätt spetsseger och allt tyder på att han har samma form som när han vann klass I-försök i Årjäng i juli.
 • The Bald Eagle får också plats i vår A-grupp. Han fick ett bra lopp i draget senast på Solvalla och hade inga problem att avgöra i spurten. Hästen är härdad i sådana här sammanhang och årgångslopp och lyckas Ulf Ohlsson få hästen att hålla upp innerspåret blir The Bald Eagle väldigt svårslagen.
 • Van Gogh Z.S. fick en tuff väg till ledningen senast och varvade på 1.12,5, men det spelade ingen roll. Det var glädjande att se honom vara sig lik på nytt, men från spår tolv får han ”bara” gälla som en outsider.
 • Cargo Door hakade på bra senast som fyra i ett lopp som vanns av Admiral As. Om han skulle hitta till tät och få ett liknande lopp igen är han skrällduglig.

Spetsbud: En så pass duktig startkusk som Ulf Ohlsson bör kunna få The Bald Eagle att hålla ut Vincent Chase initialt.

Avd 2 – Ungdomslopp, 1.609 meter autostart

 • Kantens Rose har övertygat stort i Robert Berghs regi och tycks klara av alla möjliga olika typer av upplägg. Senast vann stoet från utvändigt ledaren i ett likvärdigt sällskap som hon stöter på nu och övertygade verkligen. Enda anledningen till att vi garderar henne här är risken att det lopp kan sitta en aning i benen nu när det blir täta starter.
  Fakta

  RANKING

  7 Kantens Rose
  5 Loes
  11 Make More Cider

  3 Pastorns Lady
  8 Bianca Sisa
  2 Mission Beach
  9 Valuta E.W.
  6 Frequency Am
  1 Valkyria K.

  4 G.K.Trixy
  10 Metoria
  12 Easy Pace

  Expandera
 • Loes har varit struken efter senaste starten, men är snabbt tillbaka i selen. När hon kördes i ledningen på Jägersro i ett Diamantstolopp så höll det hela vägen och vi kan absolut se ett sådant scenario upprepa sig här.
 • Make More Cider är jämn och nyttig. Hon har varit trea och femma i sina två senaste starter i 100.000 kronorslopp och känns klart intressant här om det blir en rask inledning och favoriten därtill kan hamna utvändigt ledaren.
 • Pastorns Lady är tillbaka efter fem månaders tävlingspaus. Hon hade haft en liknande paus inför V75-starten på Jägersro den 4 april och gick helt okej som trea den dagen. Oavsett om hon frontar eller skulle få rygg på Loes är hon småintressant.
 • Bianca Sisa ska tävla barfota runt om denna gång vilket känns klart intressant. Stoet har verkligen lyft på sistone och ger den här balansen ytterligare ett lyft kan hon bli livsfarlig.

Spetsbud: Bianca Sisa är riktigt rask iväg, men det blir inte enkelt för henne att fronta från spår åtta. Vi säger fördel för Pastorns Lady i strid med Loes.

Avd 3 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Tessy d’Ete vann Stoeliten vid sitt senaste besök i Örebro och ett stayerlopp under Oslo Grand Prix-dagen. Sedan dess har hon faktiskt inte vunnit något lopp, men det har på intet vis varit något fel på insatserna. I European Championship for Mares slutade stoet tvåa bakom Conrads Rödluva medan hon bara sprang och tvekade i slutkurvan senast då det norska huvudlaget hamnade på sniskan. Det ska knappast behöva upprepas denna gång och vi tycker hon dyker upp i en omgivning där hon ska ha toppchans att plocka in dubbla tillägg.
  Fakta

  RANKING

  15 Tessy d’Ete
  14 Activated
  12 Dixie Brick

  8 Quarcia
  10 Beluga West
  11 I’m A Believer
  9 Velegance
  4 Cordelia I.S.

  7 Aper Mede S.M.
  1 Bearicecream
  5 Leia Palema
  6 Dolly Dream
  2 Pippi Pagadi
  13 Cikoria Frazer
  3 Princess Carmody

  Expandera
 • Activated avslutade 1.10 sista varvet i Sto-SM så det kan tyckas tufft att anmärka på den insatsen, men vi tycker alltjämt att det saknas lite tryck i stoet på det sätt vi kunde se under fjolåret. Hon vann på snyggt vis i Kalmar innan det mot jämnåriga ston och bredden på det här motståndet är inte tillnärmelsevis lika stark som den varit i de senaste starterna.
 • Dixie Brick var åter sig lik senast på Solvalla då hon klämde i med ett 1.10-varv till slut och besegrade favoriten Twinkle Face. I voltstart riskerar det att bli en viss tappstart och är då de meriterade hästarna som står 20 meter bakom i princip ikapp kan det bli tufft att stå emot.
 • Quarcia avslutade jättebra senast som tvåa bakom Alone. Lyckas hon skaffa sig ett försprång kontra de tidigare nämnda hästarna direkt kan det bli svårt att jaga ikapp Quarcia.
 • Beluga West gick en mycket bra långspurt senast i Kalmar som tvåa bakom Wild Love och vi tänker inte hålla på och underskatta henne något mer.

Spetsbud: Fördel Leia Palema som vi tror körs där om ingen av tilläggshästarna kommer väldigt tidigt.

Avd 4 – Klass II, 1.609 meter autostart

 • Prime Lini står alltjämt kvar i klassen efter slutat tvåa senast i Skellefteå. Han fick förvisso ge sig från ledningen då, men det var mot One Kind of Art som är en bra häst för det här sammanhanget. Det kan också vara så att kort distans passar Prime Lini bättre och vi tycker att han ska gälla som favorit i det här – inte alltför tuffa – klass II-försöket.
  Fakta

  RANKING

  6 Prime Lini
  2 Global Attention
  5 Alesso

  11 Opulent Tile
  4 Cash Cowboy
  3 Livi Oboy
  7 Stepping Moneyboy
  10 C.M.T.Queen Bee
  9 Valnes Isidor

  1 Enjoy’s Top Gun
  8 Rocking Flax
  12 Olle Då

  Expandera
 • Global Attention avslutade 1.12,5 sista varvet senast i Rättvik när han trampade runt fältet via en rejäl långspurt. Vi har inte fått V75-vibbar av honom tidigare, men de tre senaste insatserna har verkligen varit plusbetonade. Vid segern i september avgjorde hästen efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren på 1.12,6a/1.640 meter och en likvärdig insats här gör honom högaktuell för att segerstrida.
 • Alesso var riktigt fin vid segern på Solvalla från ledningen på 1.12,0a/1.640 meter. Gången efter kördes han i tät på nytt, men galopperade som tillsynes slagen vid utgången av slutkurvan. Nu är hästen anmäld barfota runt om på nytt och vinner han starten kan han lyfta och sälja sig dyrt.
 • Opulent Tile har matchats i vardagssammanhang såhär långt i karriären med blandade resultat. Senast fick han gå på i tufft tempo framme i ledningen och gick sig trött på kuppen. Även om hästen har tagit alla sina segrar från ledningen ska det bli spännande att se honom anfalla bakifrån i det här loppet.
 • Cash Cowboy fick göra jobbet själv sista 700 meterna senast och höll starkt. Nu sänds det vibbar om att han ska tävla med stängt huvudlag vilket känns klart intressant.

Spetsbud: Alesso trivs bäst när han får gå i ledningen och här får Erik Adielsson verkligen jobba för att kunna hålla ut Prime Lini. Det kan gå!

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.609 meter autostart

 • Seismic Wave studsade snabbt tillbaka efter sjätteplatsen i Jubileumspokalen. Segerloppet i Skellefteå blev förvisso ett prov utan värde då han aldrig ställdes inför någon större prövning framme i tät, men intrycket var verkligen det rätta. Seismic Wave är en riktigt bra silverdivisionshäst och en springare som kommer hävda sig även på nästa nivå och enda anledningen att vi garderar honom är att det kan bli svårt att hinna förbi ledaren.
  Fakta

  RANKING

  10 Seismic Wave
  4 Chapuy

  2 Picasso
  1 Macelleria
  7 Adde S.H.
  11 Dragster
  5 Mr Clayton J.F.
  12 Maze Runner

  9 Exclamation Mark
  3 Overtimeosåfin
  8 Smevikens Cruiser

  Expandera
 • Chapuy är just hästen som vi tror kommer anföra loppet. Det gjorde han senast på Färjestad och då höll han strålande som tvåa på 1.09,6a/1.640 meter efter att inlett i 1.06-tempo. Hemma i Örebro trivs hästen förträffligt och den här uppgiften ser intressant ut.
 • Picasso är i sitt livs form. Han såg lysande ut senast på Solvalla då vann på topptid om än efter en mycket passande löpning. Att slå de bästa kan bli svårt, men på visad form kan vi faktiskt inte räkna bort honom helt.
 • Macelleria stod för en stark upphämtning senast efter galoppen i Skellefteå och avslutade 1.10,5 sista varvet. Han har god chans att få vinnarhålet denna gång och strider om tätplatserna med klaff.
 • Adde S.H. gör jämna bra insatser för jämnan på denna nivå, men får svårt att vinna det här loppet även om han är nerstruken ett spår.

Spetsbud: Hur snabbt kurvan än må komma när det är 1.609 meter så får Macelleria väldigt svårt att hålla ut Chapuy.

Avd 6 – Klass I, 3.100 meter autostart

 • Västerbo Pokerface är vår tredje tipsetta inom V75-omgången som hämtas från Timo Nurmos stall. Precis som de övriga två som vi placerat överst i ranken står denna häst bra inne i loppet och han gillar därtill de förutsättningar som råder med tre varv. Senast i Skellefteå avgjorde han från dödens i vad vi uppfattade som ett sämre gäng än vad han möter denna gång, men det är inte alls omöjligt att han kan upprepa det även här.
  Fakta

  RANKING

  6 Västerbo Pokerface
  10 Hurricane Silas
  2 Golden Guard

  12 Algot Zonett
  3 Accolade
  1 Frozen Queen
  11 Upper Face
  9 Beethoven
  4 Estelle Nordique

  7 Jackpot Band
  5 Mr Rapide

  Expandera
 • Hurricane Silas kunde inte besegra Pacific Face senast, men det är det få som gör över tre och ett halvt varv. Fredrik Perssons häst älskar den dryga distansen och är ett seriöst motbud till den sannolika storfavoriten.
 • Golden Guard hamnade långt bak senast på Solvalla, men avslutade jättebra i skymundan även om han blev oplacerad. Hästen är startsnabb, lättplacerad och visade i derbykvalet som trea att han klarar av långa distanser utan problem.
 • Algot Zonett har verkligen lyft hos Daniel Wäjersten. Vi var tveksamma till om hästen verkligen skulle räcka senast i Stig Lindmarks Styrkeprov, men han kämpade på strålande på ledarens utsida som trea.
 • Accolade har inte riktigt räckt i de här sammanhangen tidigare. Nu har han stärkt upp formen i vardagssammanhang och vi ger honom en chans till.

Spetsbud: Vi tror att Golden Guard frontar och släpper till Västerbo Pokerface.

Avd 7 – Gulddivisionen, 2.100 meter autostart

 • Zarenne Fas var häftig att skåda då han vann Finlandia Ajo från positionen utvändigt ledaren och tog ner självaste Double Exposure. Senast i Hallandsmästaren fick han ånyo ett tufft lopp och den dagen blev det helt enkelt för svårt. Vi ser det loppet som en nyttig ögonöppnare inför detta och tycker att Zarenne Fas känns riktigt spännande här från ett bakspår då det är god chans att han får gå med i draget och spela ut sin speed över upploppet.
  Fakta

  RANKING

  9 Zarenne Fas
  3 Heart Of Steel
  10 Milligan’s School

  12 Milliondollarrhyme
  7 Disco Volante
  4 Romanesque
  2 Dear Friend

  10 Global Welcome
  6 Lucifer Lane
  8 Rajesh Face
  1 Flash Håleryd
  5 Catherine’s Chevy

  Expandera
 • Heart Of Steel drog tåget i Hallandsmästaren och höll utifrån det perspektivet helt okej som trea. Får han överta ledningen av Dear Friend och lyckas hålla ut Disco Volante utan att det kostar allt för mycket kan han bli svårslagen.
 • Milligan’s School fick ett vettigt lopp i lördags, men var faktiskt en smula seg i spurten. Det är möjligt att han lyfter på täta starter, men vi vill se det innan vi sväljer det med hull och hår.
 • Milliondollarrhyme spurtade bra som tvåa bakom Very Kronos i Svenskt Mästerskap efter att suttit perfekt till vinnarhålet. Nu drog han nitlotten i spårtombolan och i de tre senaste starter då han haft bakspår har han slutat sexa, oplacerad samt oplacerad.
 • Disco Volante har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter tre månaders uppehåll. Han fick se sig nerplockad av From the Mine den dagen, men det tar vi inte så hårt på med tanke på det uppehåll hästen hade haft och utifrån From the Mines utvecklingskurva. Lyckas Ulf Ohlsson kuppa sig förbi Heart of Steel kan det möjligen gå vägen.

Spetsbud: Här kan det bli körning. Dear Friend lär vara snabbast till plankan, men mot hingstar tror vi att Johan Untersteiner vill köra hästen i rygg. Heart of Steel får arbeta om han ska kunna hålla ut en Disco Volante som laddas med full kraft.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 24 OKTOBER

Avd 1: 1,10,11 (12,6)
Avd 2: 1,2,3,5,6,7,8,9,11 (4,10)
Avd 3: 15 Tessy d’Ete (14,12)
Avd 4: 2,3,4,5,6,7,9,10,11 (1,8)
Avd 5: 4,10 (2,1)
Avd 6: 1,2,3,6,9,10,11,12 (4,7)
Avd 7: 9 Zarenne Fas (3,10)

3.888 rader / 1.944 kronor

Expandera
Krönika