Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Ny dominans från Redén

Av
Emil Persson
Upplåst för dig som är prenumerant
Daniel Redén har goda chanser inom lördagens V75-spel. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Daniel Redén har goda chanser inom lördagens V75-spel. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Denna artikel tillhör Sulkysport Premium - vårt låsta material.

För dig som är prenumerant

Vi har bytt prenumerationsystem.
Innan du kan logga in så behöver du skapa ett digitalt konto:
Aldrig skapat ett digitalt konto?

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Du är inloggad men något är fel med din prenumeration

Gå till ditt konto för att ta reda på vad.

Mitt konto

Har Du problem med din inloggning? Maila gärna info@sulkysport.se och ange namn, kundnummer och gärna felkod så hjälper vi till!

Bli digital prenumerant

Prenumerera digitalt

Läs om Sulkysports olika alternativ, från 79 kronor/månad till 799 kronor per år.

Mycket kretsar kring Daniel Redén i svensk travsport och i synnerhet i Elitloppstider som dessa. Under lördagen avgörs Prins Daniels lopp i Gävle med en rosa biljett på spel till vinnaren och vi tror att Redén fyller på med sin fjärde Elitloppshäst i form av Brambling (V75-6).

Fakta

BANFAKTA GÄVLE

Längd: 1.000 m
Bredd: 22,6 m (2140 m), 20,3 m (1640 m)
Upplopp: 178 m
Open stretch: Nej
Vinklad startbilsvinge: Nej

Tongångarna från mästertränaren har varit mycket positiva sedan första stund denna säsong och vi tror hästen har toppchans att lösa lördagens lopp från positionen utvändigt ledaren om så krävs.
V75-omgången är jackpotkryddad och prognosen säger att en ensam vinnare med sju rätt kan lägga beslag på 53 miljoner kronor.
Vi har svårt att tro att det kommer bli utdelning på den nivån, men kostar på oss att gardera några klara favoriter som Sam the Man (V75-1), Wolt (V75-4) och Jello W. (V75-5).

Här kan du ta del av lördagens startlistor till tävlingarna i Gävle.

Vill du spela V75 tillsammans med Sulkysport finns följande alternativ:

Sulkysport V75 – 15 andelar á 110 kr/styck

Sulkysport V75 x 10 – 10 andelar á 191 kr/styck

Avd 1 – Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

 • Sam the Man gjorde nyligen Sverigecomeback efter en vinter i Frankrike. Han stod för flera starka insatser söderöver utan att få vinna lopp och även insatsen i Silverdivisionen på Jägersro tyckte vi var plusbetonad. Hästen fick förvisso släppa ett par längder över upploppet till Oscar L.A. efter att att frontat och släppt, men han avslutade slutvarvet efter 1.11 och var på intet vis dålig. Visste vi med bestämdhet att Sam the Man kunde lägga iväg så pass bra ur volten att det var ”garantispets” från springspår hade vi spikat honom, men nu finns det visa frågetecken kring just den saken.
 • Tale of Jacks kommer från en insats som vi vågar påstå var hans bästa i karriären. Sättet han avgjorde det loppet på från dödens var riktigt övertygande och det finns ingenting som säger att han inte ska kunna hävda sig i den här klassen. Lyckas han svara ut Sam the Man från start kan det vara ledning hela vägen.
 • G.K.Justus mötte femåringstopparna i Umeå förra lördagen och fick släppa lite mark från andra utvändigt sista 75 meterna trots att han avslutade 1.09,5 sista halvvarvet. Det här motståndet är mer överkomligt och – för att tala klarspråk – ganska svagt för att var en Silverdivision och vi utesluter inte alls att han kan duga.
 • Global Bookmaker kördes Magnus A Djuse slalom med under slutvarvet senast i Örebro då det handlade om ett försök till just Silverdivisionen. Avslutningen var den rätta och vi ser hästen som en potentiell överraskning i det här loppet.
 • Speedy Tilly blandade och gav på fransk mark under vintern och känns inte glödhet i sin återkomst på svensk mark. Enda anledningen till att han tar plats i vår B-grupp är på grund av att det andra halvan av loppet håller svag klass för sammanhanget.

Rank:

A: 7-3 B: 9-12-11 C: 10-4-6-5-2-1-8

Spetsstriden: De hetaste buden Sam the Man och Tale of Jacks har tävlat sparsamt i voltstart på senare tid, men är båda rappa typer i grunder. Vi säger fördel för Sam the Man som får ett längre anlopp från springspår.

Avd 2 – Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

 • Kia Ora fick ett blytungt lopp i Klass I på Åby med tredjespår fram till dödens samtidigt som första varvet öppnades på 1.10. Hon var rundad i slutkurvan, men slog aldrig av på takten helt utan stred så gott hon kunde och tappert på avstånd. Gången innan avslutade hon 1.10 sista 700 meterna från köposition bakom femåringstoppar bland ston och det här motståndet är enklare än det som hemmahästen stött på i de senaste loppen.
 • Donna Summer möter också enklare hästar denna gång än vad hon gjorde senast i finalen av Drottning Silvias Pokal. Då blev det galopp in mot första kurvan från ett lömskt innerspår och det loppet är bara att dra ett streck över. Hon var rejäl vid segern i uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal gången innan och bakspår på tillägg behöver inte bara vara negativt då stoet är framåt och lätt kan slå en galopp om hon står med öppet läge och blir för ivrig.
 • Creme Brulee Font testades barfota runt om senast i en stofinal på Sundbyholm vilket utmynnade i startgalopp, men upphämtningen till tredjeplatsen var häftig. Klockan visade 1.12,5 för stoets sista 1.900 meter och hanterar hon ”bara” det snäva startspåret så är hon med i matchen på allvar.
 • Global Collection visade god form vid spurtsegern senast på Solvalla med 1.11,5 sista 800 meterna. Här står hon lämplig placerad med innerspår i volten, har god chans att antingen nå ledningen eller få en fin, invändig resa i draget.
 • Graces Candy satt fast med sparade krafter senast på Romme i ett lopp som vanns av Zanella och före Hazyshadeofwinter.

Rank:

A: 12-15-4 B: 1-11-14-9-5-2-3-10 C: 7-6-13-8

Spetsstriden: Från innerspår ska Global Collection ha god chan att fronta. I synnerhet när Creme Brulee Font inleder från snävt startspår.

Avd 3 – Klass II, 1.640 meter autostart

 • Calamari tycker vi har tagit steg i sin utveckling för varje start och bedömer som en spännande häst för den här klassen. Senast i Vaggeryd så valde man att släppa ledningen och hamnade som trea längs sargen efter hand, men avslutningen till andraplatsen bakom Jello W. som denna vecka blir favorit i Klass I var det verkligen inget fel på. Nu har man anmält hästen med såväl jänkarvagn som barfota runt om och då spetschansen är förhållandevis god kan det mycket väl vara så enkelt att han spårar hela vägen.
 • Run N’Cola fick göra jobbet själv från tredje utvändigt senast på Solvalla, men gick en bra långspurt till andraplatsen bakom Bertha. Det här känns som en väldigt löpärlig och rejäl häst som inte ger sig i första taget, men vi är alltjämt lite osäkra kring om han har snabbheten som krävs för att ta sig ner på en riktigt rask tidsnotering.
 • Go for Manny var jättebra som dödenstvåa näst senast bakom Campagne de Press, men felade innan start i efterföljande lopp från det så lömska innerspåret bakom bilen. Nu har Claes Sjöström aviserat att det blir barfota runt om för första gången och vi är inte alls främmande för att hästen är bra nog att blanda sig i segerstriden.
 • Franklin Zet fick se sig besegrad från ledningen av Certainly i årsdebuten, men var uppåt gången efter som dödenstrea bakom Gambino Brick och Glen. Det är risk att han får ett tufft löpningsförlopp från spår åtta, men i ett skede som detta då allt pekar uppåt för hästen vågar vi inte räkna bort honom trots allt.
 • Honesty tycker vi har blandat och gett i sina prestationer, men vi vet sedan tidigare att Flemming Jensen ogärna lastar hästar till Sverige och STL-sammanhang utan att känna att hans häst ska kunna göra sig gällande i sammanhanget.

Rank:

A: 5-3 B: 2-8-10-1-6-7 C: 4-9-12-11

Spetsstriden: Det ska vara god chans för Calamari att ta sig förbi Run N’Cola samt Ivar Pace direkt.

Avd 4 – Dubbelcupen, final, 2.140 meter voltstart

 • S.K.’s Ariel skulle ha startat i ett V75-lopp på Bergsåker den 2 april, men ströks på grund av transporthinder. Hästen har radat upp fyra raka segrar hemma i Norge efter det och såg närmast okörd ut på 1.25,1a/2.140 meter senast på Momarken. Lyckas han hålla ut Wolt direkt från start och kan avancera fram och överta ledningen i tidigt skede så kan det vara så enkelt att han håller hela vägen.
 • Wolt vann ett uttagningslopp till Norskt Travderby under fjolåret och har hög grundkapacitet. I fredags slog han på en galopp i första kurvan i vad som såg ut att vara en trång situation, men han löste likväl den uppgiften trots ett tufft upplägg. Hästen är lite speciell i sin stil och blandar och ger aktionsmässigt, men att styrkan är tillräcklig råder ingen som helst tvivel om.
 • Ulvsåsen var tvåa i motsvarande lopp ifjol och kommer närmast från en dödensseger. Det var dock så pass långt tillbaka i tiden som den 9 april och Anders Wallin har helt enkelt valt att inte starta sin häst sedan det för att inte gå över tilläggsgränsen.
 • Kalmar gjorde nyligen comeback i Bollnäs och gick segrande ur striden i det loppet efter att ledaren galopperat. Henrik Svenssons häst är knappast sämre med det loppet i kroppen och vi håller Kalmar som det hetaste budet av tilläggshästarna.
 • Lysjö Kasper höll starkt som tvåa bakom Wolt senast på Romme efter att fått press i ledningen. Den här gången kör Carl Johan Jepson hästen för för fösta gången och det ska bli spännande att se vad han kan få för snurr på den fartfyllda hästen.

Rank:

A: 2-3-10 B: 13-1-9-14 C: 11-6-12-15-4-5-7-8

Spetsstriden: Carl Johan Jepson kan fronta med en byrå och får han bara med sig Lysjö Kasper någorlunda så är spetshchansen god. S.K.’s Ariel har hanterat snäva startspår förut och är utmanaren tillsammans med Sylv Odin.

Avd 5 – Klass I, 2.640 meter autostart

 • Jello W. är en av många fina importer i Per Henriksens stall. Hästen kom från Holland med gott rykte och visade redan i Sverigedebuten på Åby att han är en riktig springare då han löste uppgiften trots en tuff inledning. Senast i Vaggeryd släpptes han till ledningen i ett tidigt skede, fick hållas en bit och gick undan till säker seger över just den distans som han ska tävla över nu. Hästen står tufft inne på pengarna, men knappast vad det gäller kapacitet och vi tycker att han ska vara favorit i det här loppet.
 • Mellby Joker fick aldrig vara i fred framme i ledningen senast på Bergsåker utan tvingades till ett jämnt, hårt tempo hela vägen. Det var starkt av honom att hålla emot hela vägen hem och vi sätter ett extra plus för insatsen då vi tidigare tyckt att han vid något tillfälle gett sig lite för enkelt. Med den insatsen färsk på näthinnan så utgår vi ifrån att Daniel Wäjersten kör hästen i ledningen.
 • Rossi Garline gick en rejäl 700 metersrepa till vinst i just ett Klass I-försök i Halmstad över gällande distans i april. Han är klar för nästa veckas final i vilken man tycks vara inne på att starta, men det behöver inte nödvändigtvis innebära att Flemming Jensen släpper det här loppet på något vis.
 • Fighter satt fast med sparat i just denna klass på Bergsåker och spurtade därefter bra som femma i Klass I på Romme lite i skymundan. Den här hästen tycks aldrig göra en dålig insats och vi tycker dessutom att han har tuffat till sig ytterligare med en vinter i kroppen.
 • Bidensky nådde inte ikapp Capital Gain C.C. i comebacken på Solvalla, men avslutade fullt bra till andraplatsen och visade att han står distansen. Hästen är lite speciell i sin stil, men senaste intrycket var ett fall framåt och vi kan se honom strida om segern med ett lopp i kroppen.

Rank:

A: 6-4-2 B: 3-1-5-9 C: 7-12-8-11

Spetsstriden: Klar fördel för Mellby Joker i spetsjakten.

Avd 6 – H.K.H. Prins Daniels lopp, 1.609 meter autostart

 • Brambling var det ”tokhets” på i Finlandia Ajo efter den starka årsdebuten som tvåa bakom San Moteur samt den läckra avslutningen till bronset i Prins Carl Philips Jubileumslopp på Färjestad. I Finland blev det dock inget bra alls utan hästen skar ihop aktionsmässigt och felade i slutkurvan. Han var inte ensam den dagen om att inte visa sig från sin bästa sida utan det var fler betrodda hästar som hade problem. Att han är tillbaka på tävlingsbanan 20 dagar senare talar för att Daniel Redén känner sig trygg med vart han har sin häst formmässigt och vi tror att Brambling är redo att lösa den här uppgiften från dödens om så krävs. Det faktum att loppet är jämnspelat gör att det kittlar ännu mer att gå fullt ut på honom.
 • Beads har ingenting stämt för i de två första starterna på svensk mark. Hästen har inlett från spår åtta båda gångerna och galopperat i första kurvan när han varit långt ute i banan, men det slipper han vara denna gång när han inleder från spår ett. Nu är det aviserat skoryck på hästen vilket givetvis är kittlande, men det är ändå svårt att sia om han kan hålla ut Click Bait och hur Beads hamnar till positionsmässigt i loppet. Kapacitetsmässigt är han bra nog, men kommer han visa det?
 • Gareth Boko stod för en stark avslutning till tredjeplatsen i Finlandia Ajo och vann det här loppet ifjol. Jerry Riordan tycks ha prickat in formen på sin häst i helt rätt skede och har inte Brambling sin bästa dag är Gareth Boko med och strider om segern.
 • Milliondollarrhyme var inte så långt efter Snowstorm Hanover i Meadow Roads lopp. Hans formkurva tycks vara i stigande hela tiden och han får outsiderrösten.
 • Seismic Wave fick förvisso Hail Mary ”över sig” i comebacken, men vi tyckte att han såg slagen ut lite väl tidigt för att vi ska ge honom överbetyg för den insatsen. Från det här utgångsläget är han utelämnad och kan behöva en hel del klaff.

Rank:

A: 6 B: 1-3-4-7-2 C: 10-5-9-8

Spetsstriden: Click Bait har god chans att ta ledningen och får han inte en fråga per omgående så tror vi att man kör honom i ledningen nu. Beads startsnabbhet skulle möjligen kunna påverkas av den nya balansen barfota runt om och han får därtill längre anlopp med spår ett över 1.609 meter.

Avd 7 – Bronsdivisionen, 2.140 meter autostart

 • Epimetheus vann två raka Bronsdivisionsförsök i det gångna meetinget och han gjorde det från utvändigt ledaren i båda fallen. Hästen har sett otroligt rejäl ut i år, tycks ha tagit stora steg i sin utveckling på alla plan och vi har svårt att se att någon vill bråka med honom i det här loppet. Epimetheus är klar för nästa veckas Bronsdivisionsfinal, men vi finner ingen anledning att tro att det ska påverka hans möjligheter här utan de ser verkligen ut att vara goda då allt tyder på att han släpps till ledningen.
 • Västerbo Pokerface hade varit ifrån oändligt länge innan comebackloppet senast på Solvalla. Det slog kanske inte gnistor om honom i spurten den dagen från fjärde utvändigt, men vi uppfattade inte heller rapporterna före loppet som att stordåd var att vänta. Det finns all anledning att tro att hästen går framåt rejält med det loppet i kroppen och det här är i grunden häst som står sig riktigt bra i Bronsdivisionen, men från bakspår och mot Epimetheus får han blott gälla som budet om favoriten på något vis kommer bort.
 • Borups Tornado var vi en smula besvikna på senast på Åby då han fick ledningen, men det kan helt enkelt vara så att han är vassare när han får – som nu – tävla i sin jänkarvagn. Även den här hästen är klar för Bronsdivisionsfinalen nästa vecka och det är lite svårt att sia om hur det kommer påverka det taktiska upplägget i det här loppet, men tävlar Borups Tornado på samma nivå som han gjort innan Åbyloppet så lär han leverera ett upplopp som bär hon fram till en tätplacering.
 • Shapes fick göra allt jobb själv i tredjespår de sista 700 meterna i lördags, men det stod han pall för och stred storstilat som trea. Hästen tycks vara i sitt livs form och får gälla som en outsider.
 • Certainly flög fram i spurten vid stayersegern i Gävle i april och satt därefter fast med sparade krafter i Orebro Int’l.

Rank:

A: 5 B: 9-8-11-10-4-1 C: 6-7-2-3-12

Spetsstriden: Harper Seabrook och Mellby Hoffa gör upp i första skedet, men oavsett vilken av dem som frontar så förväntar vi oss att Epimetheus får överta i skede två.

Fakta

V75-FÖRSLAGET 21 MAJ

Avd 1: 3,7,9,12 (11,10)
Avd 2: 1,4,11,12,14,15 (9,5)
Avd 3: 2,3,5,8,10 (1,6)
Avd 4: 1,2,3,10,13 (9,14)
Avd 5: 1,2,3,4,6 (5,9)
Avd 6: 6 Brambling (1,3)
Avd 7: 5 Epimetheus (9,8)

3.000 rader / 1.500 kronor