Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Grymt fin i onsdagens träning”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Är Bossy Alley segermogen med två lopp i kroppen? Foto Hanold/ALN
Är Bossy Alley segermogen med två lopp i kroppen? Foto Hanold/ALN

Åbytravet bjuder på spelmässigt intressant omgång med sju 15-hästarsfält och sex av dessa ska avgöras med voltstart. Banan har som bekant open stretch och det är som bäddat för överraskningar. I den här artikeln kan ni ta del av Sulkysports rubrikhästar, fullständig ranking, intervjuer och V75-förslag.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Startlistor i pdf-format till Åbys tävlingar.

V75-strykningar

V75-1: 1 Global Woodstock, 12 Vikens Dome
V75-2: 9 Diva Sisu, 14 Crystal Cool
V75-5: 11 Iron Creek
V75-6: 10 Platon Face
V75-7: 6 Bechamel

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Burning Man är obesegrad efter två starter med Örjan Kihlström och det ser mycket bra ut på förhand. Sexåringen såg fin ut från ledningen senast, formen lär knappast vara sämre med loppet i kroppen och han trivs på Åby. Hästen har dessutom två vinster på tre försök över tre varv och han blir svår att stå emot.
 • Gizmo de Veluwe har kommit tillbaka starkt efter lång frånvaro och bärgat tvåa raka vinster (dött lopp senast) över sprinterdistans och nu gör han debut över tre varv. Däremot har hästen gjort sju försök över 2.640 meter (2-2-2) och bland att vunnit ett klass I-försök i Gävle.

>> Ranking

6 Burning Man
–––
15 Gizmo de Veluwe
7 Stand By Ken
9 Vagabond Bi
11 Viking’s Topline
4 Cayucos
8 Racing Ribb
–––
14 Jack Zon
10 New Dawn
13 Wind Knight
3 Golden Indra
5 Fashion Fine Wine
2 Madurai

>> Spetsstriden: Global Woodstock har vettig spetschans initialt. Viking’s Topline står ensam på springspår från tillägg och ska kunna öppna snabbt med Erik Adielsson. Burning Man lär köras offensivt bara han hittar ut från innerspår och sexåringen har god chans att hitta till ledningen om han ställer en tidig fråga.

Intervjuer:
Burning Man (6) vann ett lite billigare lopp senast, men han var spänstig och fin och jag har inget att klaga på. Hästen gick intervaller i onsdag och reds idag och han känns stark. Det är en stor häst som inte går så tufft i träningen och lite tätare starter är ingen nackdel. Distansen klarar Burning Man och jag hoppas att han kan hitta ut från innerspår. Samtidigt är hästen speedig och fungerar även fint i ryggar. Det är V75 och många bra hästar, men jag har absolut stor tro på Burning Man. Möjligen kör vi utan checkrem den här gången, säger Petri Puro.
Stand By Ken (7) gick bra i skymundan senast utan att riktigt komma in i matchen. Lång distans passar bättre, men Kalmarloppet låg rätt i tiden så det kändes givet att starta där likväl. Hästen hävdar sig bra i den här klassen och brukar inte ha problem i voltstart så spåret bör han klara av. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Zanzibar Effe är fartfylld, men osäker och presterat lite ojämnt. Springspår på tillägg med få ston på startvolten känns som en plusfaktor och femåringen var positiv i den senaste starten. Jerry Riordan låter uppåt och hon är en rolig tipsetta.
 • Super Sarah gav ett fint intryck via 1.12,8 sista varvet från femte ytter senast. En liknande insats duger långt, men det är långtifrån givet att hon spetsar. Dessutom är hon orutinerad och startar på bortaplan för första gången.
 • Catwalk Ima har varit kraftigt uppåt i de två senaste starterna och vid segern näst senast sprang hon i ledningen för första gången.
 • Mimiro vann från dödens näst senast och gången efter missgynnades hon av bakspår över sprinterdistans.

>> Ranking

12 Zanzibar Effe
1 Super Sarah
2 Catwalk In
–––
5 Mimiro
7 Ipomea
4 Bambi A.F.
13 Rosy Wine
–––
10 Amusement
11 Livi Othella H.M.
3 Ella Victorystone
8 Dolly Dream
15 Majah Winner
6 Digital Furcola

>> Spetsstriden: Orutinerade hästar och öppet. Det är möjligt att Mimiro kan lura Super Sarah på ledningen. Även Catwalk Ima är en tänkbar spetskandidat.

Intervjuer:
Super Sarah (1) har verkligen visat fin utvecklingskurva och jag var lite smått imponerad av henne senast. Hon är orutinerad och ska ut på första långresan, så jag tycker inte att vi kan ställa alltför höga krav. Mycket är nytt för henne, men om jag fick välja spår så hade jag nog tagit ett. Därifrån finns ju flera tänkbara scenarier. Vi åker samma dag och gör inga ändringar, säger Svante Båth.
Mimiro (5) hade svårt att komma igång under fjolåret, men jag tycker att hon är lite på gång och hon står väldigt bra inne. Spåret klarar hon, men det blir ingen snabbstart. Om jag misstänkte att hon inte klarade resan hade jag inte anmält, men man vet aldrig helt säkert på förhand. Vi behöver inte övernatta i alla fall. Inga ändringar är aktuella och är motståndet normalt borde hon fixa en plats bland de tre-fyra främsta, säger Roger Walmann.
Amusement (10) får smyga med och vi siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.
Zanzibar Effe (12) känns lite underskattad här eftersom hon gjort riktigt starka prestationer på sistone. Senast gick hon i tredjespår utan rygg sista biten och landade på 1.12,3 den hårda vägen. Den enda ändringen från senast blir att vi ska försöka få på henne huvudstången denna gång. Senast hann hon bli för hetsig innan och reste sig så att Stefan ramlade ur då vi försökte. Vi får göra det direkt efter provstarten nu, säger Jerry Riordan.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Bossy Alley presterade mycket bra förra hösten och han var oväntat vass i comebacken i början av januari. Förra helgen hade kan krafter kvar i klass I-försöket och täta starter kan vara en kick för formen. Örjan Kihlström har kört en gång innan och då blev det seger. Det är tunt med motbud och vi tar ställning för Bossy Alley.
 • Strong Heartbeat är svårbedömd efter uppehåll, men han har fint kunnande och gått ett bra banjobb inför comebacken. Hästen vann karriärens fyra första starter; tre från spets och en från dödens. I senaste starten provade han i Kriterie-kval från bakspår och var stort slagen av Upset Face.
 • Tengil Face är givet segerbud vid gardering, men han är osäker och väl hårt betrodd. Hästen har galopperat i 14 av 31 starter och har strulläge. På plussidan är att han kommer från en stark prestation där han forcerades till ledningen.

>> Ranking

14 Bossy Alley
–––
5 Strong Heartbeat
8 Tengil Face
9 Noble Boy
12 Capture
1 Point Zero
13 Celsius Evo
6 Gooner
11 M.T.Nordic Spirit
3 Speed Marke
10 Bouncing Ball O.O.
–––
7 Morran
15 I’m The Only One
2 Stepping Stone
4 Carmen Brick

>> Spetsstriden: Point Zero har viss spetschans, men det troliga är att han smyger och attackerar via open stretch. Strong Heartbeat är spetsfavorit (obesegrad efter tre försök i ledningen) och värst emot är Gooner.

Intervjuer:
Noble Boy (9) hade ingen chans senast utan blev tryckt av banan. Han är förmodligen ungefär likadan som han var hos Per och kusken var nöjd med honom i de 75 meter han var med i loppet senast, säger Jerry Riordan.
M.T.Nordic Spirit (11) har gått bra från spets och rygg ledaren på sistone, men det blir tuffare att gå runt ett fält. Hästen brukar kliva iväg från start och jag siktar på en god placering, säger Peter Untersteiner.
Bossy Alley (14) blev det helt enkelt fel för senast. Han gick i mål med krafter kvar. Prickar kusken starten så tror jag att min häst är med långt fram direkt och att han gör upp om segern. Eventuellt tar jag bort sulorna denna gång, men i övrigt är det inga ändringar. Han är min bästa segerchans inom V75-omgången, säger Mimmi Elfstrand.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Grislefaksen G.L. hamnade ”helt åt råttorna” senast och loppet var redan över när galoppen kom 600 meter före mål. Han gick ett tungt slutvarv dessförinnan och övertygade vid segern på banrekord i Gävle den 19 december. Att han körs av en kallblodsvan kusk är ett stort plus.
 • Bellfaks är tillbaka på sin gamla hemmabana. Han var rejäl vid comebacksegern på juldagen och är alltid med i segerstriden bara han travar. Hästen är speciell och det är positivt att han körs av ordinarie kusk.
 • Stumne Fyr galopperade bort en trolig seger kort före mål i Leangen. Han gick en tung långspurt gången innan och tycks vara i absolut toppform.

>> Ranking

5 Grislefaksen G.L.
12 Bellfaks
8 Stumne Fyr
–––
1 Demex
14 B.B.Terje T.
15 Tripsson Ö.K.
10 Faks Nils
11 Joker C.K.
–––
6 Grude Svarten
13 Bilbo B.S.
9 Trö Hera
7 Tangen Braute
2 Närby Panik
4 Hönn Blesa
3 Min Lilla Luring

>> Spetsstriden: Demex frontar sannolikt från innerspår, men Grislefaksen G.L. är rask ur groparna och kan tidigt sitta i tät trots snävt startspår.

B.B.Terje T. (14) gick bra senast och jag tror att formen är på väg uppåt. Han har galopperat på upploppet i några lopp dessförinnan utan att vara helt trött och hade haft en bättre resultatrad utan de felstegen. I toppform står han sig bra mot de norska hästarna, men sedan är det ju några vassa svenska hästar med också. Om hästen är svårkörd? Nej, han är inte så svår och även om inte Johan Untersteiner kör kallblod så ofta så tror jag att han klarar av hästen; det handlar ju trots allt om en toppkusk, säger Geir Gudmestad.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Enzo har bärgat tre raka segrar på Åby efter lika olika upplägg. Först fick han göra grovjobb, gången efter avgjorde han på speed och senast släpptes han till tät tidigt. Även om han kommit upp i klass relativt fort så får han tipsnicken med skickliga Henriette Larsen.
 • Gameboy Pellini fick tillbringa merparten av slutvarvet i tredjespår på Axevalla senast, men det spelade ingen roll. Sättet han avgjorde på lovade mer Johan Untersteiner tycks ha funnit nyckeln för att hästen ska fungera.
 • Zenzero Jet spurtade sylvasst näst senast och följde upp med lätt seger efter ha blivit släppt till ledningen. Formen är i zenit.
 • Jerry Riordan låter riktigt nöjd med Armour As. Det är en tuff uppgift han står inför i V75-debuten, men på Åby där det släpps till höger och vänster kan man faktiskt komma till dugligt trots åttondespår.

>> Ranking

7 Enzo
3 Gameboy Pellini
14 Zenzero Jet
8 Armour As
–––
15 Edmund
10 Major Tallmadge
5 Springbank
–––
13 M.T.Inventor
12 Setauket
1 Bally T.N.
2 Unblemished Record
6 My Liberty
4 Epsom
9 Harvey Boko

>> Spetsstriden: Bally T.N. och Epsom är knappa spetsfavoriter, men vi kan inte se någon av dem köras i tät över 2.640 meter. Enzo öppnade positivt senast och kan få överta efter ett halvvarv.

Intervjuer:
Gameboy Pellini (3) var bra på Axevalla, men det var en enklare uppgift den dagen än vad han står inför här. Jag var riktigt nöjd med hur han kändes i senaste starten, men tror ändå att det saknas lite till innan den absoluta toppformen infinner sig. Det fanns inga andra riktigt bra uppgifter för honom och därför testar jag på V75, men jag ligger ändå lite lågt. Jag tror han blir lite mer betrodd än vad jag tycker att han ska vara i nuläget, säger Johan Untersteiner.
My Liberty (6) blev störd vid galoppen senast, men kom bra tillbaka och hon har tränat normalt. Hästen borde vara bättre med loppet i kroppen och distansen passar. Möjligen öppnar hon lite sämre med skor, men jag fick iväg henne ganska snabbt för tre starter sedan och hästen kan öppna. My Liberty ska kunna sluta bland de tre främsta, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Enzo (7) har varit jätteduktig på sistone, men fick tråkigt utgångsläge. Det går inte att ladda något från start och vi får se var hästen hamnar. Får han en vettig resa gör han inte bort sig, säger Sarah Bäckman hos Jeppe Juel.
Armour As (8) är en häst jag verkligen gillar och detta är min bästa vinstchans under dagen, men från spår åtta vet man aldrig vart man hamnar. Det blir norskt huvudlag den här gången eftersom han verkar bli för avslappnad till slut, säger Jerry Riordan.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Trav och speciellt V75 som kunskapsspel får sig en törn när Thriller N.P. gör första starten på fyra månader och Platon Face (har strukits) tillåts kliva ut i lördagsspelet med sju månaders tävlingspaus. Det blir lite av gissningslek över det hela.
 • Vikings Preacher var väl inte jätteimponerande senast i ett montélopp där han efter offensivt upplägg tog över ledningen efter ett varv, upploppet var rappt, men det räckte ändå med 1.16 sista rundan för seger. Spetschansen är god vid felfri avgång och kapaciteten räcker till vinst – men formen känns lite svajig.
 • Thriller N.P. har vilat fyra månader och kommer med tre raka segrar. Han är oöm och tål normalt sett jobb, men att gissa dagsform efter vila är alltid vanskligt. Noterbart är att Thriller N.P. är obesegrad på Åby efter fem försök, men också att han tävlat i jänkarvagn, vilket knappast blir aktuellt från snävt startspår.
 • That’s Art har däremot toppform och avslutade rappt med krafter kvar till delad seger senast. Det finns risk för vingel.
 • Av de norska gästerna gillar vi Floris Baldwin. Senast var han tvåa bakom Lionel från vinnarhålet och besegrade då Pebbe Simoni. Gången före var han trea från ledarrygg, men fick ge sig mot Smevikens Cruiser (andra ytter). Det krävs väldig klaff för seger.

>> Ranking

3 Vikings Preacher
4 Thriller N.P.
7 That’s Art
–––
15 Floris Baldwin
14 Smevikens Cruiser
5 Remarkable Feet
1 Tiger Marke
–––
11 Pebbe Simoni
9 Bara Min
8 Claude Debussy
6 Mellby Fantom
2 Imperator
12 Harpos Rockland
13 Nakoda Goj

>> Spetsstriden: Tiger Marke och Imperator är kvickast, men vill nog släppa. Vi tror att Vikings Preacher har goda möjligheter att hålla ut That’s Art och sedan ska kunna få överta.

Intervjuer:
Imperator (2) tycker jag känns bättre än någonsin i träningen, men hästen har fått många tuffa lopp i sin karriär och det har nog satt sig lite psykiskt på honom. Han verkar väldigt glad och fräsch och jag hoppas att han kan få en bra position långt fram i fältet sam att hästen håller sig lugn. Startspåret är inget problem, säger Mimmi Elfstrand.
– Det var skönt att Vikings Preacher (3) fungerade senast och han var precis lika fin som vid starterna i Örebro och Eskilstuna i slutet av förra året, men där stämde det inte. Näst senast var hästen sjuk och eftersom han hade dåligt med poäng fick han starta i monté i förra loppet. Vikings Preacher var grymt fin i onsdagens träning och det ser bra ut på förhand. Det blir ordinarie utrustning som vi kör med i sulkylopp, säger Tony Löfqvist.
Thriller N.P. (4) gick ett rutinjobb inne på banan i tisdags som han löste mycket bra. Hästen var stark och fin och det här var en passande proposition. Minuset är att han inte gillar voltstart och är allra bäst över längre distanser. Thriller N.P. är nog allra vassast på barfotabalans, men han har även vunnit med skor, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
That’s Art (7) var mycket bra senast, men är lite svårbedömd från springspår. Han kan vara lite spänd och jag ska försöka öppna så snabbt som möjligt. Hästen tillhör favoriterna och jag tror att starten blir avgörande. Eftersom det är voltstart kör vi med vanlig sulky istället för jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Green Mamba har sett strålande ut vid två raka segrar och är under utveckling. Hon öppnade snabbt från springspår näst senast och har flera vapen i sin arsenal. Motståndet hårdnar, men på visad dagsform är hon given tipsetta.
 • Wild Love är meritmässigt snäppet vassare, men de två senaste starterna har lämnat lite att önska. Hon avslutade förvisso bra från sjätte ytter senast mot grabbar som Harran Boko och Pastor Power. Nu droppar hon lite i motstånd och har hon inte alltför långt fram när slutvarvet inleds så fäller hon de flesta.
 • Det känns som ett hopp ned till tredjehäst. Fleur Mearas känns hopplöst osäker i voltstart och inte ens Erik Adielsson och tre hästar på volten känns stabilt. Två norska gäster pockar på uppmärksamhet: Höwings Venus var grym näst senast efter slutvarvet i tredjespår och godkänd från ledningen på Färjestad. Mira Prawo är fartfylld, men lite osäker och kanske allra bäst i ledningen. Båda är tänkbara vid gardering.
 • Däremot sågar vi danska Assiniboia Downs som senast förvisso spurtade bra från femte ytter i ett amatörlopp på Billund – men därifrån till att vinna V75 i Sverige känns steget övermäktigt.

>> Ranking

10 Green Mamba
14 Wild Love
–––
2 Fleur Mearas
5 Velegance
9 Modern Love
12 Mira Prawo
4 Höwings Venus
–––
8 Orbital Ås
3 Chikorita Jons
1 Assiniboia Downs
11 Navy Blue
15 Thorn Bird
13 Shutter Island
7 Lucky Babe

>> Spetsstriden: Chikorita Jons är blixtrande bakom bilen, men var bara hygglig senast från innerspår. Hon borde ta sig förbi Assiniboia Downs. Det finns dock några på tilläggsvolten som kan tänkas vara offensiva – inte minst vår tipsetta Green Mamba.

Intervjuer:
Velegance (5) känns riktigt bra. Hästen har en härlig speed att tillgå och har passande spår. Hon är bra, men är lite av en humörshäst, säger Peter Untersteiner.
Orbital Ås (8) går lite på knäna runt svängarna och nu provar vi de nyaste finska plastskorna så får vi se hur det faller ut, säger Jerry Riordan.
Green Mamba (10) har varit jättefin och kändes fortsatt stark i måndagsjobbet. Spår sju tycker jag personligen är bättre än sex för hennes del, då hon har en tendens att bryta lite utåt på rakorna. Jag tycker att hon är snabb ut och med tanke på få hästar där framme kanske det till och med är spetschans? Nu går hon, som i senaste voltloppet på Axevalla, med norskt huvudlag. Det rycktes aldrig då och mig veterligen har det aldrig använts på henne. Loppet går sent och med sen start så behöver vi inte åka förrän 09:30-tiden på lördag och någon övernattning är absolut inte aktuell. Green Mamba har varit cool att resa med tidigare, säger Patrik Fernlund.
Navy Blue (11) blev det helt fel för senast. Hon gick för tungt balanserad på en tungsprungen bana och gav dessutom upp när hon fick stänk på sig. I träningen verkar hon pigg och glad så jag tror hon kommer göra en bra insats, säger Mimmi Elfstrand.
Wild Love (14) var jag nöjd med senast. Hon laddades, fick tas upp och sedan blev det för långt fram. Placeringen hon tog var sämre än prestationen. Hon känns bra i jobben, gick intervaller i onsdags och var minst lika pigg som inför senaste starten. Kevin tycker inte vi behöver byta vagn, så troligen blir det samma som vanligt. Tanken är att åka till Frankrike efter detta och hon är vaccinerad en gång inför lördagens start. Jag hoppas att hon gör en bra insats, säger Bengt Simberg.

Fakta

V75-förslaget 1 februari

V75-1: 6 Burning Man (15,7)
V75-2: 1,2,4,5,7,12,13 (10,11)
V75-3: 14 Bossy Alley (5,8)
V75-4: 1,5,8,12,14 (15,10)
V75-5: 3,7,8,14 (15,10)
V75-6: 3,4,7 (10,15)
V75-7: 2,45,9,10,12,14 (8,3)

2.940 rader – 1.470 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

Tidiga tankar till V75

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Svenssons nya kung

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Claes Svensson har en ny kung i stallet. Foto Simon Hagen/Sulkysport
Claes Svensson har en ny kung i stallet. Foto Simon Hagen/Sulkysport

Vaggerydtränaren Claes Svensson har en riktigt skjutare i King Of Everything (V75-2) som är på väg att lämna lägsta rikstotoklassen med dunder och brak.
– Med tanke på hur han öppnade senast så tror jag nog att han kan ta sig till ledningen av egen kraft, säger Svensson.

King Of Everything är en given spik och i högsta klassen blir Disco Volante (V75-3) svårslagen från spets. Båda hästarna blir klara favoriter och lördagens tävlingar känns spelmässigt inte jättekittlande på förhand. Förutom nämnda duo är det flera starka vinnare i den här finalomgången och jag tror att Jägersro har goda möjligheter att få jackpot lördag den 4 april.

Sporten på Solvalla är det i alla fall inga fel på och lördagen inleds med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie.

Startlistor till lördagens tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 11 Maestro Crowe
V75-4: 1 Rexine, 14 Viola Grif
V75-5: 10 Southwind Hydro

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Golden Tricks var rena auktionsfyndet i Harrisburg där hon klubbades för 24.000 dollar och gick i träning hos Åke Svanstedt. Hästen skötte sig väl i kullen och sprang 1.08,6 som snabbast över den engelska milen som tvåa bakom Hambletonian Oaks-segrarinnan When Dovescry i Bluegrass Series på Red Mile. Hon är snabb ut och måste såklart tas på allvar direkt trots comeback mot äldre konkurrenter.
 • Hevin Boko var tapper tvåa från dödens i stoeliten senast och gången innan slog hon Ultra Bright från dödens.
 • Ultra Bright fick revansch på Hevin Boko näst senast efter perfekt resa i andra ytter. I förra loppet blev hästen generad till galopp och nu gynnas hon av barfotakörning runt om.
 • Unique Juni vann E3-final 2016 och kommer från spurtseger i Prix Emile Alix Courboy (€67.000) på Vincennes.
Fakta

V75-1

1 Golden Tricks
3 Hevin Boko
4 Ultra Bright
–––
6 Unique Juni
8 Wild Love
7 I Love Paris
–––
5 Umaticaya
2 Dontella Center

Expandera

>> Spetsstriden: Golden Tricks försöker hålla Hevin Boko och Ultra Bright på utsidan. Knapp fördel tipsettan Golden Tricks.

Intervjuer:

Golden Tricks (1) ropade Daniel in i Harrisburg som ettåring. Hästen tävlade bra för Åke Svanstedt i USA och gjorde ett par fina insatser bakom kulltoppen When Dovescry. Stoet kom hit i vintras och Daniel har varit mycket nöjd med Golden Tricks hela tiden. Hon har visat startsnabbhet i USA, men spår ett med nya förutsättningar är det svårbedömt hur snabbt hon kan öppna. Hästen är väl förberedd och det blir intressant att se hur hon står sig, men samtidigt är det tufft för en fyraåring att gå ut mot äldre ston, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.
I Love Paris (7) gick helt okej i återkomsten efter den mindre lyckade Frankrike-sejouren. Hon ska gå framåt med loppet i kroppen och nu blir det barfota runt om, vilket är ett plus, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • King Of Everything är lätt att gilla och på tok för bra för lägsta klassen. Hästen har toppchans från ledningen – även om han inte är beroende av spets för att vinna.
 • Bottnas Fantom var duktig tvåa bakom Maestro Crowe senast och gynnas av lite tätare starter.
 • Ace To Play är en tuffing som kommer med formen i zenit.
Fakta

V75-2

5 King Of Everything
–––
2 Bottnas Fantom
7 Ace To Play
1 Ikaros di Quattro
–––
3 Martin Tooma
4 Father of Sun
6 G.R.J.’s Wolverine
8 Cayucos
12 Royal T.N.
9 Takata
10 Veams Benelli

Expandera

>> Spetsstriden: King Of Everything har bra spetschans och fyraåringen är obesegrad efter fyra försök i ledningen.

Intervjuer:

King Of Everything (5) öppnade blixtsnabbt de första 200 meterna på Färjestad och sedan var loppet över. Hästen har många bra egenskaper och nu plockade han fram ytterligare en som vi kommer han nytta av en lång tid framöver. Läser man lite intervjuer i olika medier tycks många vara inne på att de vill till ledningen och släppa till min häst. Det låter bra, men samtidigt kan det också göra att körningen blir utdragen och att det skulle kunna ta ett tag innan man kommer till ledningen, men… Ja, med tanke på hur han öppnade senast så tror jag nog att han kan ta sig till ledningen av egen kraft. Jag ändar ingenting, säger Claes Svensson.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Disco Volante har imponerat i vinter och att det handlar om full väg istället för sprinterdistans ska inte vara något hinder. Här har han värsta konkurrenterna på utsidan och Disco säljer sig dyrt i ledningen.
 • Gareth Boko har vunnit fyra av fem starter efter skadebekymmer och borde bli allt bättre för varje lopp.
 • Baron Gift spurtade vasst senast och formen lär inte vara sämre med loppet i kroppen. Han är på gång mot toppformen och kan få en passande ryggresa bakom favoriterna.
Fakta

V75-3

5 Disco Volante
–––
6 Gareth Boko
3 Baron Gift
11 Elian Web
4 Zack’s Zoomer
2 Reckless
–––
8 Olle Rols
1 Super Nice
12 Snowstorm Hanover
10 West Wing
9 Ajlexes Cubano
7 Sliding Home

Expandera

>> Spetsstriden: Disco Volante dundrar till ledningen och han är minst en klass bättre i tätpositionen.

Intervjuer:

Reckless (2) sköt till fint när luckan kom senast. Nu är han anmäld barfota runt om i grunden och kvarstår det på lördag tror jag det kan lyfta honom så pass mycket att han segerstriden i det här loppet. Barfota runt om har han tävlat i Frankrike, men aldrig i Sverige utan det blir första gången i sådana fall, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Zack’s Zoomer (4) tränar bra, men behöver fler lopp i kroppen. Jag är glad om han tjänar pengar, säger Stefan Melander.
Disco Volante (5) känns fruktansvärt fin i träningen och jag har egentligen ingenting att klaga på. Förvisso kan distansen vara ett frågetecken, men jag har feeling att det ska gå bra, säger Stefan Melander.
Snowstorm Hanover (12) har aldrig varit i bättre form än han är just nu, men läget är helt iskallt för hans del. Precis som för Zack’s Zoomer är det bra om han skulle dra in några slantar, säger Stefan Melander.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • American Hill är en helsyster till Campo Bahia och har såklart ögonen på sig. Hästen har slagit i blom som fyraåring och är obesegrad efter tre starter i år. Och det har inte varit några bluffvinster. Stoet har varit rejäl och försöket till finalen i Diamantstoet vann hon med hela nio längder från ledningen. American Hill är dock inte helt att lita på och i en omgång med starka favoriter försöker vi fälla löftet.
 • Princess S.W. kom inte till från bakspår i bronsdivisionen senast och nu ska hon tävla barfota runt om för första gången.
 • Bakom toppduon är det vidöppet och vi streckar samtliga. Ofelia O.E. har bra form och är helt bortglömd. Micro Vick ska gå barfota och gynnas av lite längre distans.
Fakta

V75-4

2 American Hill
–––
12 Princess S.W.
8 Ofelia O.E.
13 Micro Vick
9 Shutter Island
6 Anthara Bi
11 Velegance
10 Callmesally
–––
4 La Norna
3 Catwalk Im
7 Withsund Madonna
5 Metallica I.R.
15 Bara Min

Expandera

>> Spetsstriden: American Hill utmanas av Catwalk Ima och Anthara Bi. Spåret kan bli en fälla för favoriten.

Intervjuer:

Anthara Bi (6) stod för en jättebra insats senast och var inte långt från segern. Utgångsläget är passande, men jag låter det vara osagt hur Björn vill lägga upp taktiken. Med en vettig resa tror jag i vilket fall att hon är med långt fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Ofelia O.E. (8) drogs bakåt senast och annars hade hon slutat längre fram. Hästen är jämn och säker och jag tror på en god insats, säger Peter Untersteiner.
Shutter Island (9) löste det sig väldigt bra för senast, men jag hade faktiskt aviserat lite positiva saker på henne med barfotakörningen och så jänkarvagn ovanpå det. Det gick vägen genom kombinationen att hon fick ett drömlopp och några konkurrenter var sämre än väntat den dagen. Det är just så hon behöver köras för att komma till sin rätt i sådana här sammanhang, säger Claes Svensson.
Velegance (11) ser bra ut i träningen och hästen fungerar fint från alla spår i voltstart, säger Peter Untersteiner.
Princess S.W. (12) gick jättebra i skymundan senast och är det av mina ston i det här loppet som visat högst kapacitet. Det var länge sedan vi startade i voltstart och jag vet inte hur hon sköter sig från från början. Nu blir det barfota runt om för första gången och jag hoppas att det ger en kick, säger Peter Untersteiner.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Man at Work dödade V75-spöket med besked på Färjestad senast och tog en välförtjänt fullträff. Han är snabb ut och gynnas av att hans värsta konkurrenter har sämre spår.
 • Grainfield Aiden kämpade strålande i dödens senast och fungerar allra bäst med tidig tätkänning. Hannu Korpi lär köra till efter första sväng och syna dödens på nytt. Hästen är tuff nog att krossa samtliga.
 • Martin de Bos var finfin via 1.09,3 sista 800 meterna från ledningen senast, men här blir det svårare att komma till.
 • Niky Flax hade krafter kvar senast. Hästen är snabb ut och det är möjligt att han släpper. Han brukar inte vara så kaxig till slut om han kört tufft för ledningen.
 • Dom Perignon är också kvick ut. Hästen står noterad för fem vinster på sex försök i ledningen och det är inte omöjligt att han provar i pik.
Fakta

V75-5

5 Man at Work
9 Grainfield Aiden
7 Martin de Bos
–––
2 Niky Flax
1 Dom Perignon
3 Pastor Power
8 Reverend Wine
–––
4 Sir Q.C.
6 Han Herred
11 Highspirit
12 Kung Edward

Expandera

>> Spetsstriden: Dom Perignon och Niky Flax är kvicka, men det är troligt att de nöjer sig med rygg på Man at Work. Utifrån laddas Martin de Bos och Reverende Wine och det kan bli rejäl körning från början.

Intervjuer:

Niky Flax (2) visade senast att formen sitter där. Äntligen har han fått ett bra startspår och i takt med att han blivit äldre har startsnabbheten också ökat. Jag gör ett ordentligt försök från start och tycker att detta ser spännande ut. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.
Pastor Power (3) går bra varje gång och jag hoppas att han tar en god placering på nytt. Allt känns normalt i träningen och han tävlar åter barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
Sir Q.C. (4) har svårt att få till det i nuvarande klass. Han fortsätter att gå med skor och skulle han sluta fyra-femma är jag nöjd, säger Stefan Melander.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Betting Rebel har visat bra form i de tre senaste starterna och från ledningens ska han slås. Nu blir det ”all in” med barfota, ”bike” och stängt huvudlag.
 • Strong Heartbeat är under fin utveckling och har högre kapacitet än Betting Rebel, men Jörgen Westholms häst har bara vunnit från ledningen och han är sårbar om han får tugga i dödens.
 • Spurt- och formstarke Mellby Guard gynnas av att ha spår en bit ut på vingel, även om det föreligger lite vingelrisk. I förra starten galopperade hästen från innerspår.
 • My Sweden har tagit segrarna från ledningen på sistone och näst senast satt han fast med krafter sparade i rygg på ledaren (Strong Heartbeat).
 • Leonas Sami var inte som bäst senast, men hästen har haft strålande form i vinter och nu rycker man skorna runt om. Han är vass med lopp på rullle när han är i ordning.
Fakta

V75-6

1 Betting Rebel
3 Strong Heartbeat
–––
7 Mellby Guard
10 My Sweden
9 Leonas Sami
2 Personal Goals
5 Corleone D.K.
6 Image Rapida
4 Solkattens Chiron
–––
8 Digital Class
12 Roofparty
11 Inez Alki

Expandera

>> Spetsstriden: Betting Rebel har vettig chans att hålla Strong Heartbeat på utsidan.

Intervjuer:

Mellby Guard (7) blev för ivrig från innerspår senast och härifrån ska det inte vara någon galopprisk. Hästen har presterat bra i vinter och håller nyttig form. Vi kör åter med norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.
Digital Class (8) har formen i zenit, men utgångsläget är totalt iskallt. Enda möjligheten till seger är väl att de kört 1.10 första varvet framme i täten. Normalt blir det väldigt svårt från spår åtta, säger Stefan Melander.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Burning Man är obesegrad efter fyra starter med Örjan Kihlström, men som favorit är hästen sårbar i en tuff final i bronsdivisionen. Han riskerar att hamna på vingel från början.
 • Thriller N.P. svarade för en rejäl avslutning vid segern på Mantorp. Han lär inte vara sämre med loppet i kroppen och nu vankas barfotakörning, men även han riskerar vingel.
 • Adde S.H. har två raka segrar från dödens och från spår två bakom bilen borde han inte behöva göra allt jobb själv den här gången.
 • Fuxige Guillaume Boko är på väg mot toppformen och kommer in i matchen om det blir utdragen spetskörning.
 • Religious mötte flera av de bästa femåringarna i Finland senast och vann säkert från ledningen. Hästen är missgynnad av läget och får attackera bakifrån den här gången.
 • Star Costashorta går åter barfota runt om, vilket är ett klart plus. Han är allra bäst i ledningen och fuxen lär knappast från sitta ifred om han hittar till pik.
Fakta

V75-7

6 Burning Man
7 Thriller N.P.
2 Adde S.H.
–––
11 Guillaume Boko
10 Religious
5 Star Costashorta
1 Smokey Herman
4 Ingo
–––
3 Joe Martini
9 Eldorado Mearas
8 Rocky Tilly
12 Radjah d’Inverne

Expandera

>> Spetsstriden: Smokey Herman är snabb, men allra kvickast är troligen Star Costashorta. Hästen trivs i tät, men frågan är om Oskar J Andersson vill ha Burning Man på utsidan?

Intervjuer:

Adde S.H. (2) har varit rejäl vid segrarna och är riktigt formstark för dagen. Jag hoppas att hästen slipper dödens och jag förväntar mig en ny stark insats. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
Joe Martini (3) stod för en jättebra avslutning senast och visade ännu en gång att han är bättre än resultatraden. Den innehåller ingen seger just nu, men han är absolut ingen icke-vinnare utan har varit ute i tuffa sällskap. Här får han köras lite på chans, men löser det sig är han formstark nog att sluta långt fram, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Thriller N.P. (7) kan nog inte vara bättre än vad han är just nu. Han tränar fortsatt fint efter senaste starten så han tog det loppet på helt rätt sätt och ser fin ut i kroppen. Nu blir det barfota runt om och jag tror absolut att han är med i segerstriden trots utgångsläget. Min uppfattning är nämligen att loppet inte kommer avgöras i starten och att det kan bli överpacat, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Eldorado Mearas (9) var seg i senaste starten. Han känns normal i träningen och jag hoppas att hästen ska vara vassare med förra loppet i kroppen. Vi smyger med till en god placering, säger Peter Untersteiner.
Guillaume Boko (11) gick jättebra senast på Färjestad. Han hade kommit till Sverige blott sex dagar innan och startade med andra ord tätt inpå hemkomsten och det var starkt gjort att prestera så bra. Skulle det här loppet bli överpacat tror jag att han är med och slåss långt fram, säger Anton Sverre.

Fakta

V75-förslaget 28 mars

V75-1: 1,3,4 (6,8)
V75-2: 5 King Of Everything (2,7)
V75-3: 5 Disco Volante (6,3)
V75-4: Samtliga 14 ston (2,12)
V75-5: 1,2,3,5,7,9 (8,10)
V75-6: 1,2,3,7,9,10 (5,6)
V75-7: 2,6,7 (11,10)

4.536 rader – 2.268 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Solvalla den 28 mars

Motbudet stannar hemma

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86: Fel Untersteiner-favorit

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Johan Untersteiner har fin chans med Twigs Got U. ikväll. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Johan Untersteiner har fin chans med Twigs Got U. ikväll. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Travsporten i Sverige rullar på utan publik i corona-tider och bristen på spelobjekt har resulterat i ovanligt stora potter på de svensk flerloppsspelen. Trots att det inte är jackpot bör omsättningen skjuta i höjden på V86, som idag delas mellan Solvalla och Åby. Jag tycker att omgången känns intressant och mina spikbud har fina uppgifter.

Startlistor till dagens tävlingar i Sverige.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-2: 8 Betting Queen, 11 Jobie Storm
V86-5: 8 Tabasco C.D.
V86-8: 3 Dominator D.T.

Troliga och roliga

 • Cobbys Nana (V86-2) kämpade starkt i dödens i ett stayerlopp i klass II senast och var inte stort slagen av vinnaren Maestro Crowe. Hästen segrade efter pigg spurt näst senast och såväl distans som att hon bara möter ston är plusfaktorer för formstarka Cobbys Nana.
 • Twigs Got U. (V86-3) hade en tuff uppgift i comebacken senast och fick vrida på i fjärdespår 500 kvar. Hästen höll bra, men kunde inte hota Global Agreement (se under ”Betrodda som lever farligt”), som fått bestämma i ledningen. Fyraåringen har visat prov på fin styrka och är inte beroende av någon speciell resa för att vinna. Den lång distansen bör inte vara någon nackdel och med lopp i kroppen har Twigs Got U. bra segerchans.
 • Thought Hanover (V86-4) var duktig som treåring och ifjol hade hästen ett mellanår, men senast var hästen positiv som uppanmäld i ett lopp för femåringar som tjänat högst 900.000 kronor. Nu droppar han ned i rätt klass och är streckvärd till låg procent.
 • Vikens High Yield (V86-5) lovade ganska mycket som unghäst och nu är hästen kraftigt på gång hos Robert Bergh. Sexåringen glänste i årsdebuten och jag trodde mycket på honom i förra loppet. Där spurtade han bra, men han fick för långt fram. Vikens High Yield är obesegrad efter ett försök över kort distans och från passande spår kan det bli ledningen, men förmodligen är hästen ännu vassare med lopp på rulle. Jag spikar.
 • Vincent As (V86-6) möter passande motstånd över favoritdistans och blir svår att fälla. Han segrade i årsdebuten 2019 efter två månaders frånvaro och litet fält är ett stort plus. Min andra spik i omgången.
 • Hector Boko (V86-8) hade krafter kvar och såg formstark ut som fastlåst i bronsdivision senast. Nu är inte motståndet lika tufft och sexåringen tål offensivt upplägg. Han kan vara hetsig bakom bilen och bakspår behöver inte vara fel. Hector har vettiga startryggar och god chans att fälla samtliga om han sköter sig.

Betrodda som lever farligt

 • Global Agreement (V86-3) har tagit karriärens tre segrar från ledningen och jag provar att fälla fyraåringen som klar favorit från bakspår.
 • Lovely Secret (V86-4) spetsade hem Golden Weddings lopp senast, men det blev billigt med bara tre felfria ston. Segern i januari bärgades också från ledningen och hon är bara en av flera med segerchans i ett vidöppet lopp.
 • Barfotakörning och sprinterdistans är plusfaktorer för Chapuy (V86-8), men han gör årsdebut och blir väl hårt betrodd. Fem av hans sex segrar har kommit från ledningen och han har flera snabba konkurrenter på insidan.
Fakta

V86-förslaget 25 mars

V86-1: 1,3,5,9,11,12,13 (7,10)
V86-2: 2,5,6 (4,1)
V86-3: 1,8,11,14 (13,2)
V86-4: 1,2,4,6,8,9,10,11,12 (7,5)
V86-5: 4 Vikens High Yield (5,7)
V86-6: 8 Vincent As (7,6)
V86-7: 2,6,9 (1,10)
V86-8: 5,6,10 (2,4)

6.804 rader/1.701 kronor

Expandera

Inför V86: Hur bra är italienarna?

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 Solvalla den 28 mars

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN
Petri Puro-tränade Burning Man är obesegrad med Örjan Kihlström. Foto Tommy Andersson/ALN

Solvalla bjuder på topptrav på lördag. Tävlingsdagen inleds med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie och sedan drar V75-finalerna igång med bland annat:

 • Toppsto som gör debut hos Daniel Redén
 • King of Everything krossar allt igen
 • Disco Voltante med spetsläge
 • Campo Bahias helsyster förlänger segerraden
 • Hästen som är obesegrad med Örjan Kihlström

Startlistor i pdf-format till lördagens omgång.

V75-1

Trixton-dottern 1 Golden Tricks gör intressant debut på svensk mark, men jag vågar inte lita på henne direkt och vill gardera. I USA tränades fyraåringen av Åke Svanstedt och för honom gjorde hon 27 starter (7-3-7) och travade 1.08,6 som snabbast över den engelska milen som tvåa bakom Hambletonian Oaks-segrarinnan When Dovescry i Bluegrass Series på Red Mile. Hennes främsta seger är Hudson Filly Trot ($124.334) på Yonkers Raceway. 4 Ultra Bright blev generad till galopp senast och hon kan hitta till spets, men visade även näst senast att hon kan vinna med ryggresa. Barfota runt om är ett stort plus. 3 Hevin Boko är tuff och givet segerbud. 6 Unique Juni spurtvann Prix Emile Alix Courboy (€67.000) på Vincennes senast.

V75-2

5 King of Everything har varit strålande i årets starter och kommer att klättra i klasserna. Han flög till ledningen från bricka fyra på Färjestad och fyraåringen har toppchans att spåra runt om. 11 Maestro Crowe är obesegrad felfri och det givna budet vid gardering. Hur hanterar han lite längre resa?

V75-3

5 Disco Volante har varit grymt bra på sistone och bommar knappast ledningen från passande spår. Trots full väg blir han svårlagen. 6 Gareth Boko har kommit tillbaka starkt, men ser ut att få göra jobbet utvändigt utan rygg.

V75-4

2 American Hill är ytterligare en favorit som blir svår att fälla. Campo Bahias helsyster har imponerat i årets starter och har på tok för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet. Felfri förlorar hon knappast, men å andra sidan är hästen inte helt att lita på. 1 Rexine glänste i Halmstad och har vunnit sex av de senaste sju starterna. Från ledningen är det möjligt att hon kan ge American Hill en match. 12 Princess S.W. är anmäld barfota runt om och gynnas av att bara möta ston.

V75-5

Det troliga scenariot är att 1 Dom Perignon spetsar och släpper till 5 Man at Work, som ”äntligen” fick en fullträff på V75 efter rejäl insats senast. MEN… Solvalla-duon har far och son Untersteiner mellan sig och 2 Niky Flax är mycket rask bakom bilen och det är inte givet att Man at Work hittar till spets. 9 Grainfield Aiden är vass varje gång, men han är bäst med tidig tätkänning och det kan blir svårt att komma till från bakspår.

V75-6

1 Betting Rebel spetsade med lätthet från innerspår senast och han kommer med formen i zenit. Nu aviseras både barfota runt om och jänkarvagn. 3 Strong Heartbeat har högre kapacitet, men fyraåringens samtliga sex vinster har kommit från spets och han är sårbar om han får svar i spetsstriden. 2 Personal Goals kan få loppet, som när han slog Betting Rebel på Färjestad.

V75-7

7 Thriller N.P. galopperade i årsdebuten, men senast vann hästen på rejält sätt och barfota runt om är det stort plus. Hästen har segrat i tre av sex starter på svensk mark utan skor på hovarna. Men det saknas inte motbud från bättre spår. Halmstadduon 2 Adde S.H. och 6 Burning Man är tuffa konkurrenter. Den sistnämnde är obesegrad efter fyra lopp med Örjan Kihlström.