Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: ”Grymt fin i onsdagens träning”

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Är Bossy Alley segermogen med två lopp i kroppen? Foto Hanold/ALN
Är Bossy Alley segermogen med två lopp i kroppen? Foto Hanold/ALN

Åbytravet bjuder på spelmässigt intressant omgång med sju 15-hästarsfält och sex av dessa ska avgöras med voltstart. Banan har som bekant open stretch och det är som bäddat för överraskningar. I den här artikeln kan ni ta del av Sulkysports rubrikhästar, fullständig ranking, intervjuer och V75-förslag.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

Startlistor i pdf-format till Åbys tävlingar.

V75-strykningar

V75-1: 1 Global Woodstock, 12 Vikens Dome
V75-2: 9 Diva Sisu, 14 Crystal Cool
V75-5: 11 Iron Creek
V75-6: 10 Platon Face
V75-7: 6 Bechamel

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Burning Man är obesegrad efter två starter med Örjan Kihlström och det ser mycket bra ut på förhand. Sexåringen såg fin ut från ledningen senast, formen lär knappast vara sämre med loppet i kroppen och han trivs på Åby. Hästen har dessutom två vinster på tre försök över tre varv och han blir svår att stå emot.
 • Gizmo de Veluwe har kommit tillbaka starkt efter lång frånvaro och bärgat tvåa raka vinster (dött lopp senast) över sprinterdistans och nu gör han debut över tre varv. Däremot har hästen gjort sju försök över 2.640 meter (2-2-2) och bland att vunnit ett klass I-försök i Gävle.

>> Ranking

6 Burning Man
–––
15 Gizmo de Veluwe
7 Stand By Ken
9 Vagabond Bi
11 Viking’s Topline
4 Cayucos
8 Racing Ribb
–––
14 Jack Zon
10 New Dawn
13 Wind Knight
3 Golden Indra
5 Fashion Fine Wine
2 Madurai

>> Spetsstriden: Global Woodstock har vettig spetschans initialt. Viking’s Topline står ensam på springspår från tillägg och ska kunna öppna snabbt med Erik Adielsson. Burning Man lär köras offensivt bara han hittar ut från innerspår och sexåringen har god chans att hitta till ledningen om han ställer en tidig fråga.

Intervjuer:
Burning Man (6) vann ett lite billigare lopp senast, men han var spänstig och fin och jag har inget att klaga på. Hästen gick intervaller i onsdag och reds idag och han känns stark. Det är en stor häst som inte går så tufft i träningen och lite tätare starter är ingen nackdel. Distansen klarar Burning Man och jag hoppas att han kan hitta ut från innerspår. Samtidigt är hästen speedig och fungerar även fint i ryggar. Det är V75 och många bra hästar, men jag har absolut stor tro på Burning Man. Möjligen kör vi utan checkrem den här gången, säger Petri Puro.
Stand By Ken (7) gick bra i skymundan senast utan att riktigt komma in i matchen. Lång distans passar bättre, men Kalmarloppet låg rätt i tiden så det kändes givet att starta där likväl. Hästen hävdar sig bra i den här klassen och brukar inte ha problem i voltstart så spåret bör han klara av. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Zanzibar Effe är fartfylld, men osäker och presterat lite ojämnt. Springspår på tillägg med få ston på startvolten känns som en plusfaktor och femåringen var positiv i den senaste starten. Jerry Riordan låter uppåt och hon är en rolig tipsetta.
 • Super Sarah gav ett fint intryck via 1.12,8 sista varvet från femte ytter senast. En liknande insats duger långt, men det är långtifrån givet att hon spetsar. Dessutom är hon orutinerad och startar på bortaplan för första gången.
 • Catwalk Ima har varit kraftigt uppåt i de två senaste starterna och vid segern näst senast sprang hon i ledningen för första gången.
 • Mimiro vann från dödens näst senast och gången efter missgynnades hon av bakspår över sprinterdistans.

>> Ranking

12 Zanzibar Effe
1 Super Sarah
2 Catwalk In
–––
5 Mimiro
7 Ipomea
4 Bambi A.F.
13 Rosy Wine
–––
10 Amusement
11 Livi Othella H.M.
3 Ella Victorystone
8 Dolly Dream
15 Majah Winner
6 Digital Furcola

>> Spetsstriden: Orutinerade hästar och öppet. Det är möjligt att Mimiro kan lura Super Sarah på ledningen. Även Catwalk Ima är en tänkbar spetskandidat.

Intervjuer:
Super Sarah (1) har verkligen visat fin utvecklingskurva och jag var lite smått imponerad av henne senast. Hon är orutinerad och ska ut på första långresan, så jag tycker inte att vi kan ställa alltför höga krav. Mycket är nytt för henne, men om jag fick välja spår så hade jag nog tagit ett. Därifrån finns ju flera tänkbara scenarier. Vi åker samma dag och gör inga ändringar, säger Svante Båth.
Mimiro (5) hade svårt att komma igång under fjolåret, men jag tycker att hon är lite på gång och hon står väldigt bra inne. Spåret klarar hon, men det blir ingen snabbstart. Om jag misstänkte att hon inte klarade resan hade jag inte anmält, men man vet aldrig helt säkert på förhand. Vi behöver inte övernatta i alla fall. Inga ändringar är aktuella och är motståndet normalt borde hon fixa en plats bland de tre-fyra främsta, säger Roger Walmann.
Amusement (10) får smyga med och vi siktar på en slant, säger Peter Untersteiner.
Zanzibar Effe (12) känns lite underskattad här eftersom hon gjort riktigt starka prestationer på sistone. Senast gick hon i tredjespår utan rygg sista biten och landade på 1.12,3 den hårda vägen. Den enda ändringen från senast blir att vi ska försöka få på henne huvudstången denna gång. Senast hann hon bli för hetsig innan och reste sig så att Stefan ramlade ur då vi försökte. Vi får göra det direkt efter provstarten nu, säger Jerry Riordan.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • Bossy Alley presterade mycket bra förra hösten och han var oväntat vass i comebacken i början av januari. Förra helgen hade kan krafter kvar i klass I-försöket och täta starter kan vara en kick för formen. Örjan Kihlström har kört en gång innan och då blev det seger. Det är tunt med motbud och vi tar ställning för Bossy Alley.
 • Strong Heartbeat är svårbedömd efter uppehåll, men han har fint kunnande och gått ett bra banjobb inför comebacken. Hästen vann karriärens fyra första starter; tre från spets och en från dödens. I senaste starten provade han i Kriterie-kval från bakspår och var stort slagen av Upset Face.
 • Tengil Face är givet segerbud vid gardering, men han är osäker och väl hårt betrodd. Hästen har galopperat i 14 av 31 starter och har strulläge. På plussidan är att han kommer från en stark prestation där han forcerades till ledningen.

>> Ranking

14 Bossy Alley
–––
5 Strong Heartbeat
8 Tengil Face
9 Noble Boy
12 Capture
1 Point Zero
13 Celsius Evo
6 Gooner
11 M.T.Nordic Spirit
3 Speed Marke
10 Bouncing Ball O.O.
–––
7 Morran
15 I’m The Only One
2 Stepping Stone
4 Carmen Brick

>> Spetsstriden: Point Zero har viss spetschans, men det troliga är att han smyger och attackerar via open stretch. Strong Heartbeat är spetsfavorit (obesegrad efter tre försök i ledningen) och värst emot är Gooner.

Intervjuer:
Noble Boy (9) hade ingen chans senast utan blev tryckt av banan. Han är förmodligen ungefär likadan som han var hos Per och kusken var nöjd med honom i de 75 meter han var med i loppet senast, säger Jerry Riordan.
M.T.Nordic Spirit (11) har gått bra från spets och rygg ledaren på sistone, men det blir tuffare att gå runt ett fält. Hästen brukar kliva iväg från start och jag siktar på en god placering, säger Peter Untersteiner.
Bossy Alley (14) blev det helt enkelt fel för senast. Han gick i mål med krafter kvar. Prickar kusken starten så tror jag att min häst är med långt fram direkt och att han gör upp om segern. Eventuellt tar jag bort sulorna denna gång, men i övrigt är det inga ändringar. Han är min bästa segerchans inom V75-omgången, säger Mimmi Elfstrand.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • Grislefaksen G.L. hamnade ”helt åt råttorna” senast och loppet var redan över när galoppen kom 600 meter före mål. Han gick ett tungt slutvarv dessförinnan och övertygade vid segern på banrekord i Gävle den 19 december. Att han körs av en kallblodsvan kusk är ett stort plus.
 • Bellfaks är tillbaka på sin gamla hemmabana. Han var rejäl vid comebacksegern på juldagen och är alltid med i segerstriden bara han travar. Hästen är speciell och det är positivt att han körs av ordinarie kusk.
 • Stumne Fyr galopperade bort en trolig seger kort före mål i Leangen. Han gick en tung långspurt gången innan och tycks vara i absolut toppform.

>> Ranking

5 Grislefaksen G.L.
12 Bellfaks
8 Stumne Fyr
–––
1 Demex
14 B.B.Terje T.
15 Tripsson Ö.K.
10 Faks Nils
11 Joker C.K.
–––
6 Grude Svarten
13 Bilbo B.S.
9 Trö Hera
7 Tangen Braute
2 Närby Panik
4 Hönn Blesa
3 Min Lilla Luring

>> Spetsstriden: Demex frontar sannolikt från innerspår, men Grislefaksen G.L. är rask ur groparna och kan tidigt sitta i tät trots snävt startspår.

B.B.Terje T. (14) gick bra senast och jag tror att formen är på väg uppåt. Han har galopperat på upploppet i några lopp dessförinnan utan att vara helt trött och hade haft en bättre resultatrad utan de felstegen. I toppform står han sig bra mot de norska hästarna, men sedan är det ju några vassa svenska hästar med också. Om hästen är svårkörd? Nej, han är inte så svår och även om inte Johan Untersteiner kör kallblod så ofta så tror jag att han klarar av hästen; det handlar ju trots allt om en toppkusk, säger Geir Gudmestad.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Enzo har bärgat tre raka segrar på Åby efter lika olika upplägg. Först fick han göra grovjobb, gången efter avgjorde han på speed och senast släpptes han till tät tidigt. Även om han kommit upp i klass relativt fort så får han tipsnicken med skickliga Henriette Larsen.
 • Gameboy Pellini fick tillbringa merparten av slutvarvet i tredjespår på Axevalla senast, men det spelade ingen roll. Sättet han avgjorde på lovade mer Johan Untersteiner tycks ha funnit nyckeln för att hästen ska fungera.
 • Zenzero Jet spurtade sylvasst näst senast och följde upp med lätt seger efter ha blivit släppt till ledningen. Formen är i zenit.
 • Jerry Riordan låter riktigt nöjd med Armour As. Det är en tuff uppgift han står inför i V75-debuten, men på Åby där det släpps till höger och vänster kan man faktiskt komma till dugligt trots åttondespår.

>> Ranking

7 Enzo
3 Gameboy Pellini
14 Zenzero Jet
8 Armour As
–––
15 Edmund
10 Major Tallmadge
5 Springbank
–––
13 M.T.Inventor
12 Setauket
1 Bally T.N.
2 Unblemished Record
6 My Liberty
4 Epsom
9 Harvey Boko

>> Spetsstriden: Bally T.N. och Epsom är knappa spetsfavoriter, men vi kan inte se någon av dem köras i tät över 2.640 meter. Enzo öppnade positivt senast och kan få överta efter ett halvvarv.

Intervjuer:
Gameboy Pellini (3) var bra på Axevalla, men det var en enklare uppgift den dagen än vad han står inför här. Jag var riktigt nöjd med hur han kändes i senaste starten, men tror ändå att det saknas lite till innan den absoluta toppformen infinner sig. Det fanns inga andra riktigt bra uppgifter för honom och därför testar jag på V75, men jag ligger ändå lite lågt. Jag tror han blir lite mer betrodd än vad jag tycker att han ska vara i nuläget, säger Johan Untersteiner.
My Liberty (6) blev störd vid galoppen senast, men kom bra tillbaka och hon har tränat normalt. Hästen borde vara bättre med loppet i kroppen och distansen passar. Möjligen öppnar hon lite sämre med skor, men jag fick iväg henne ganska snabbt för tre starter sedan och hästen kan öppna. My Liberty ska kunna sluta bland de tre främsta, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
Enzo (7) har varit jätteduktig på sistone, men fick tråkigt utgångsläge. Det går inte att ladda något från start och vi får se var hästen hamnar. Får han en vettig resa gör han inte bort sig, säger Sarah Bäckman hos Jeppe Juel.
Armour As (8) är en häst jag verkligen gillar och detta är min bästa vinstchans under dagen, men från spår åtta vet man aldrig vart man hamnar. Det blir norskt huvudlag den här gången eftersom han verkar bli för avslappnad till slut, säger Jerry Riordan.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Trav och speciellt V75 som kunskapsspel får sig en törn när Thriller N.P. gör första starten på fyra månader och Platon Face (har strukits) tillåts kliva ut i lördagsspelet med sju månaders tävlingspaus. Det blir lite av gissningslek över det hela.
 • Vikings Preacher var väl inte jätteimponerande senast i ett montélopp där han efter offensivt upplägg tog över ledningen efter ett varv, upploppet var rappt, men det räckte ändå med 1.16 sista rundan för seger. Spetschansen är god vid felfri avgång och kapaciteten räcker till vinst – men formen känns lite svajig.
 • Thriller N.P. har vilat fyra månader och kommer med tre raka segrar. Han är oöm och tål normalt sett jobb, men att gissa dagsform efter vila är alltid vanskligt. Noterbart är att Thriller N.P. är obesegrad på Åby efter fem försök, men också att han tävlat i jänkarvagn, vilket knappast blir aktuellt från snävt startspår.
 • That’s Art har däremot toppform och avslutade rappt med krafter kvar till delad seger senast. Det finns risk för vingel.
 • Av de norska gästerna gillar vi Floris Baldwin. Senast var han tvåa bakom Lionel från vinnarhålet och besegrade då Pebbe Simoni. Gången före var han trea från ledarrygg, men fick ge sig mot Smevikens Cruiser (andra ytter). Det krävs väldig klaff för seger.

>> Ranking

3 Vikings Preacher
4 Thriller N.P.
7 That’s Art
–––
15 Floris Baldwin
14 Smevikens Cruiser
5 Remarkable Feet
1 Tiger Marke
–––
11 Pebbe Simoni
9 Bara Min
8 Claude Debussy
6 Mellby Fantom
2 Imperator
12 Harpos Rockland
13 Nakoda Goj

>> Spetsstriden: Tiger Marke och Imperator är kvickast, men vill nog släppa. Vi tror att Vikings Preacher har goda möjligheter att hålla ut That’s Art och sedan ska kunna få överta.

Intervjuer:
Imperator (2) tycker jag känns bättre än någonsin i träningen, men hästen har fått många tuffa lopp i sin karriär och det har nog satt sig lite psykiskt på honom. Han verkar väldigt glad och fräsch och jag hoppas att han kan få en bra position långt fram i fältet sam att hästen håller sig lugn. Startspåret är inget problem, säger Mimmi Elfstrand.
– Det var skönt att Vikings Preacher (3) fungerade senast och han var precis lika fin som vid starterna i Örebro och Eskilstuna i slutet av förra året, men där stämde det inte. Näst senast var hästen sjuk och eftersom han hade dåligt med poäng fick han starta i monté i förra loppet. Vikings Preacher var grymt fin i onsdagens träning och det ser bra ut på förhand. Det blir ordinarie utrustning som vi kör med i sulkylopp, säger Tony Löfqvist.
Thriller N.P. (4) gick ett rutinjobb inne på banan i tisdags som han löste mycket bra. Hästen var stark och fin och det här var en passande proposition. Minuset är att han inte gillar voltstart och är allra bäst över längre distanser. Thriller N.P. är nog allra vassast på barfotabalans, men han har även vunnit med skor, säger William Ekberg i Magnus Dahléns stall.
That’s Art (7) var mycket bra senast, men är lite svårbedömd från springspår. Han kan vara lite spänd och jag ska försöka öppna så snabbt som möjligt. Hästen tillhör favoriterna och jag tror att starten blir avgörande. Eftersom det är voltstart kör vi med vanlig sulky istället för jänkarvagn, säger Peter Untersteiner.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Green Mamba har sett strålande ut vid två raka segrar och är under utveckling. Hon öppnade snabbt från springspår näst senast och har flera vapen i sin arsenal. Motståndet hårdnar, men på visad dagsform är hon given tipsetta.
 • Wild Love är meritmässigt snäppet vassare, men de två senaste starterna har lämnat lite att önska. Hon avslutade förvisso bra från sjätte ytter senast mot grabbar som Harran Boko och Pastor Power. Nu droppar hon lite i motstånd och har hon inte alltför långt fram när slutvarvet inleds så fäller hon de flesta.
 • Det känns som ett hopp ned till tredjehäst. Fleur Mearas känns hopplöst osäker i voltstart och inte ens Erik Adielsson och tre hästar på volten känns stabilt. Två norska gäster pockar på uppmärksamhet: Höwings Venus var grym näst senast efter slutvarvet i tredjespår och godkänd från ledningen på Färjestad. Mira Prawo är fartfylld, men lite osäker och kanske allra bäst i ledningen. Båda är tänkbara vid gardering.
 • Däremot sågar vi danska Assiniboia Downs som senast förvisso spurtade bra från femte ytter i ett amatörlopp på Billund – men därifrån till att vinna V75 i Sverige känns steget övermäktigt.

>> Ranking

10 Green Mamba
14 Wild Love
–––
2 Fleur Mearas
5 Velegance
9 Modern Love
12 Mira Prawo
4 Höwings Venus
–––
8 Orbital Ås
3 Chikorita Jons
1 Assiniboia Downs
11 Navy Blue
15 Thorn Bird
13 Shutter Island
7 Lucky Babe

>> Spetsstriden: Chikorita Jons är blixtrande bakom bilen, men var bara hygglig senast från innerspår. Hon borde ta sig förbi Assiniboia Downs. Det finns dock några på tilläggsvolten som kan tänkas vara offensiva – inte minst vår tipsetta Green Mamba.

Intervjuer:
Velegance (5) känns riktigt bra. Hästen har en härlig speed att tillgå och har passande spår. Hon är bra, men är lite av en humörshäst, säger Peter Untersteiner.
Orbital Ås (8) går lite på knäna runt svängarna och nu provar vi de nyaste finska plastskorna så får vi se hur det faller ut, säger Jerry Riordan.
Green Mamba (10) har varit jättefin och kändes fortsatt stark i måndagsjobbet. Spår sju tycker jag personligen är bättre än sex för hennes del, då hon har en tendens att bryta lite utåt på rakorna. Jag tycker att hon är snabb ut och med tanke på få hästar där framme kanske det till och med är spetschans? Nu går hon, som i senaste voltloppet på Axevalla, med norskt huvudlag. Det rycktes aldrig då och mig veterligen har det aldrig använts på henne. Loppet går sent och med sen start så behöver vi inte åka förrän 09:30-tiden på lördag och någon övernattning är absolut inte aktuell. Green Mamba har varit cool att resa med tidigare, säger Patrik Fernlund.
Navy Blue (11) blev det helt fel för senast. Hon gick för tungt balanserad på en tungsprungen bana och gav dessutom upp när hon fick stänk på sig. I träningen verkar hon pigg och glad så jag tror hon kommer göra en bra insats, säger Mimmi Elfstrand.
Wild Love (14) var jag nöjd med senast. Hon laddades, fick tas upp och sedan blev det för långt fram. Placeringen hon tog var sämre än prestationen. Hon känns bra i jobben, gick intervaller i onsdags och var minst lika pigg som inför senaste starten. Kevin tycker inte vi behöver byta vagn, så troligen blir det samma som vanligt. Tanken är att åka till Frankrike efter detta och hon är vaccinerad en gång inför lördagens start. Jag hoppas att hon gör en bra insats, säger Bengt Simberg.

Fakta

V75-förslaget 1 februari

V75-1: 6 Burning Man (15,7)
V75-2: 1,2,4,5,7,12,13 (10,11)
V75-3: 14 Bossy Alley (5,8)
V75-4: 1,5,8,12,14 (15,10)
V75-5: 3,7,8,14 (15,10)
V75-6: 3,4,7 (10,15)
V75-7: 2,45,9,10,12,14 (8,3)

2.940 rader – 1.470 kronor

Expandera

Av PÄR GUSTAFSSON, OLA LERNÅ & EMIL PERSSON

Tidiga tankar till V75

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V86-tips: Blåvit dominans i Örebro

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ilkka Nurmonen har fina segerchanser på V86. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Solvalla laddar för Elitloppshelg och kvällens V86-tävlingar delas mellan Örebro och Åby. Omgången känns vidöppen på förhand och jag provar med tre spikar för att få råd med flera skrällar i övriga avdelningar.

Det här är den sista saxade V86-omgången på ett tag. Bollnäs står för samtliga avdelningar nästa vecka och sedan fortsätter V86-cirkusen på sommarturné.

Startlistor i pdf-format.

Spela V86 Tillsammans med Sulkysport.

V86-strykningar

V86-1: 3 Sergie Phefirst
V86-2
: 8 Vikens Brummer
V86-5: 6 Mr Perfection, 7 Copimade
V86-7: 12 Sunday Sonata

Troliga och roliga

 • Harpers Seabrook (V86-2) tävlade barfota runt om i Bollnäs senast och kopplade grepp på Bythebook. Hästen står perfekt inne i det här fyraåringsloppet, ska tävla skolöst runt om igen och motståndet är inte tuffare än senast.
 • Arsenal (V86-3) avslutade rejält som knappt slagen senast och formkurvan pekar uppåt med ett par lopp i kroppen efter lång frånvaro. Sjuåringen är gynnad av den långa distansen och kusktalangen Gustav Johansson har skrällt på V86 tidigare…
 • Oilsheik (V86-4) är i skrivande stund ett fynd. Sexåringen hamnade bakom trötta ryggar i comebacken, men intrycket över upploppet var bra och loppet ska ha gjort gott för formen. På finsk mark har han tidigare i år vunnit från dödens och efter rejäla avslutningar. Oilsheik lär knappast sitta fast ikväll och motståndet är inte speciellt blodigt.
 • Innovation Love (V86-5) hamnade helt på mellanhand senast och var ursäktad. Ikväll tror jag näppeligen han bommar ledningen och med en genomkörare i kroppen har femåringen toppchans från spets.
 • Iikka Nurmonen tränar Oilsheik och jag spikar även stallkamraten Amazing Warrior (V86-6). Sexåringen svarade för en strålande upphämtning senast och visade prov på gott kunnande som diskvalificerad måltrea i ett stenhårt klass I-försök på Åby i slutet av april. Från innerspår i voltstart tror Nurmonen inte att det är någon galopprisk och felfri blir sexåringen inte lätta att stå emot.
 • Bahama Breeze (V86-7) fullföljde bra från iskallt läge i ett Breeders Crown-lopp senast och dessförinnan ståtade hon med tre raka segrar från ledningen. Femtespår är inte optimalt, men streckprocenten lockar och det är inte omöjligt att Bahama Breeze når spets.

Betrodda som lever farligt

 • Hurricane Silas (V86-1) gillar distansen och får Björn Goop i sulkyn, men det var ett billigt lopp femåringen vann på Visby senast och han är bara en av flera med segerchans i loppet.
 • Morris F.I. (V86-1) segrade utan att glänsa senast och voltstart är knappast något plus. Det är stor risk/chans att han blir över i starten och som klar favorit är han i fara.
 • All Star (V86-8) har visserligen lopp i kroppen, men han såg lite seg ut i comebacken och kommer att få svar i spetsstriden. Troligen kommer åttaåringen få göra en hel del av jobbet själv och frågan är om formen är tillräckligt bra för att det ska räcka till seger?
Fakta

V86-förslaget 27 maj

V86-1: 1,4,5,6,8 (2,12)
V86-2: 2,6,7,9,10 (1,5)
V86-3: 3,8,9,10,12,14 (1,11)
V86-4: 11 Oilsheik (12,1)
V86-5: 3 Innovation Love (5,8)
V86-6: 9 Amazing Warrior (11,6)
V86-7: 1,2,3,5,6,8,9,11,15 (14,7)
V86-8: 1,2,4,6,7,9,10 (11,5)

9.450 rader/2.362,50 kronor

Expandera

Framgång föder framgång

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

Tidiga tankar: V75 lördag den 30 maj

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport
Moni Viking kommer från imponerade seger och är hästen att slå i Harpers – men det saknas inte motbud. Foto Mia Törnberg/Sulkysport

Den här veckan kommer Sulkysport ut med en papperstidning och vi är i full gång med V75-tips både till både lördagen och söndagens tävlingar. Förhoppningsvis landar tidningen i prenumeranters brevlåda på torsdag. Spelmässigt kittlar lördagens tävlingar mest och här kommer mina tidiga tankar till omgången.

Häst i omgången med högst startpoäng: 8 Zaniah Bi (V75-1), 12.182 poäng
Häst i omgången med lägst startpoäng: 9 Charmante Amok (V75-4), 514 poäng

Startlistor till lördagens tävlingar.

Startlistor till söndagen tävlingar.

V75-1

Lady Snärts lopp inleder omgången och det är en mycket bra stoelit. 4 Double Exposure blir med rätta favorit, men loppet håller hög klass. Björn Goop har en stark uppsättning med 3 I Love Paris, comebackande 7 Mellby Free och nyförvärvet 8 Zaniah Bi. 6 Tessy d’Ete spurtade vasst i regidebuten i Örebro. 1 Willow Pride har Markku Nieminen höga tankar om och över sprinterdistans kan hon duga från spets. Pass upp.

V75-2

8 Don Fanucci Zet var knappt slagen i Konung Gustaf V:s Pokal senast och går in i klass II-finalen med 843.000 kronor på kontot. Hästen har seglat upp som en av Derbyfavoriterna och visst har han bra vinstchans trots svårt läge.

V75-3

6 Very Kronos har höga toppar och han vann busenkelt från dödens i Örebro i comebacken. Det är möjligt att han har respekt med sig och får överta ledningen, men å andra sidan vinner han från positionen utvändigt ledaren igen om han är lika bra som senast. Dock är han som bekant inte helt att lita på. 4 Wild Love svarade för ett sylvasst upplopp näst senast och var ursäktad i dödens gången efteråt. Tidig för mig vid gardering.

V75-4

Final i Diamanstoet och här kommer många spelare att strecka på rejält. 6 Karamel Hill har gått starkt hos Goop och blir betrodd, men det saknas inte motbud. Stallkamraten 10 Anthara Bi kan hitta till ledningen från springspår på tillägg, 8 Sharp Dream har toppform och 14 Indra’s Secret har styrka som räcker och blir över. Varning för Waiting Hill Hall som fått hårdhet i tuffa omgivningar på sistone och ska gå barfota runt om.

V75-5

5 Armour As var bara slagen av Ecurie D. i Ina Scots Ära senast och någon häst av den kalibern går inte att finna i den här klass I-finalen, men det här ändå ingen lätt uppgift fyraåringen ställs inför. 6 Van Gogh Z.S. har gjort allt rätt på sistone, 12 Strong Heartbeat är bra för klassen, 10 Valiant Dream är obesegrad på barfotabalans runt om och det är flera intressanta ändringar på 1 Master Blaster.

V75-6

En av lördagens absoluta höjdpunkter är bronsfinalen med 1 Seismic Wave, 2 Giant Shadow och 6 Vikens High Yield. Trion har överkapacitet för klassen, men jag tror att Seismic Wave frontar från innern och då är det klar fördel för USA-importen.

V75-7

15 Moni Viking har utvecklats flera snäpp i Frankrike och fuxen var sylvass på Åby i slutet av april. Han är hästen att slå i Harper Hanovers lopp, men det finns flera roliga motbud. 3 Tengil Face ska gå barfota runt om för första gången och det kan hålla länge från ledningen. Hur bra är 7 Vaduz Wise As, som gav ett bra intryck i regidebuten senast? 2 Ivory di Quattro har fyra raka ettor i raden, 10 Viking Brodde har lopp i kroppen och 13 Ble du Gers är såklart en faktor i loppet. Och Joseph Verbeeck har tidigare vunnit Harper Hanovers lopp…

Fokustema
Spelstugan
Läs senare

V75-tips: Skräll på lut i guldfinalen

Av
Pär Gustafsson
Upplåst för dig som är prenumerant
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport
Ulf Eriksson kör spikbudet S.T.C.C.Faksen och kan även vinna med Arabesque. Foto Jeannie Karlsson/Sulkysport

Som vanligt har Gävletravet V75-tävlingarna helgen innan Elitloppshelgen och i högsta klassen står minst en rosa biljett på spel. Vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet, men det kan mycket väl delas ut flera inbjudningar från lördagens drabbning.

Förra helgen blev det ingen utdelning på fem rätt och sjurättspotten är förstärkt med 28.105.054 kronor.

Startlistor i pdf-format till lördagens V75-tävlingar.

Spela V75 Tillsammans med Sulkysport.

V75-strykningar

V75-2: 6 Rossa Regina, 15 Green Mamba
V75-3: 7 Classics Never Die, 10 Four Guys Dream
V75-7: 3 Mellby Hero

V75-1

>> Rubrikhästar

 • Vikens High Yield är redan inkvalad till bronsfinalen nästa lördag, men Robert Bergh försöker sig på en klassiker och skaffa sig chansen att vinna två finaler av samma klass. Vikens High Yield har övertygat stort hos Åbytränaren och har god chans att vinna det här loppet, men vi hittar en sak som talar emot. Det är den dödensrisk som existerar och då det är jättechans att kvala in till nästa meetings final även via en andraplats så kan det faktiskt vara så att man ”säkrar in” en sådan placering istället för att maxa hästen eftersom han ska starta tätt.
 • Falcon Am har bara blivit bättre och bättre under våren. Hästen har haft springspår två gånger tidigare och frontat i båda de loppen så när han finns invändigt om Vikens High Yield bör spetschansen vara förhållandevis god.
 • Concrete Dee satt fast senast i Örebro, men vi är inte övertygade om att det var ”ett ton” sparat över målskjutsen. Får Kenneth Haugstad feelingen att Örjan Kihlström avser att köra i ledningen med Falcon Am så kan vi se honom släppa täten om han skulle lyckas hålla upp för att Concrete Dee dels skulle kunna stå emot såväl Falcon Am som Vikens High Yield med ett offensivt upplägg har vi lite svårt att tro.
Fakta

>> V75-1

7 Vikens High Yield
6 Falcon Am
–––
1 Concrete Dee
9 Lukas Bris
10 Hossiana Boko
11 Hobby de l’Iton
–––
5 Golden News
12 Cuarto Käbb
2 Mr Clayton J.F.
3 Actual Star
8 Ribaude
4 Cesar F.C.

Expandera

>> Spetsstriden: Mycket avgörs i starten. Concrete Dee kan vara så pass bra med på noterna att han kan hålla upp om kusken önskar, men vi ser inte att den taktiken är den givna. Nej, vi räknar med Falcon Am i ledningen som ska kunna svara ut Vikens High Yield initialt när de står sida vid sida.

Intervjuer:
Vikens High Yield (7) har bara gjort fina insatser på sistone och senast kämpade hästen starkt. Allt ser bra ut efteråt; formen är fin och det känns positivt. Han är kvick bakom bilen och jag tror även att hästen är snabb med voltstart. Speciellt eftersom han fick springspår. Inga ändringar är planerade, säger Dwight Pieters i Robert Berghs stall.
Ribaude (8) har fått två tuffa lopp i rad och kan säkert komma att köras lite mer avvaktande denna gång från ett stängt startspår. Han är vassare om han kan tävla barfota och skulle det bli aktuellt nu så tror jag främst det handlar om barfota bak för hästen har haft en del problem med sina hovar, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2

>> Rubrikhästar

 • Ett vidöppet lopp där i princip vem som helst kan vinna. Frozen Queen har visat att hon står distansen och klarar av att gå på i jämn fart en längre bit. Innerspår ska kunna passa fuxan väl och lyckas Victor Rosleff få henne att hålla upp innerspåret så blir hon svår att passera.
 • Argbiggan har stabiliserat sig och därmed också kunnat nå mycket jämnare resultat. Hon satt fast med ”finalkrafter” i sitt Stochampionatskval i fjol och kan komma bra till direkt med skicklige Mats E Djuse.
 • Lady Youline står perfekt inne i loppet och kommer från ett plusbetonat genrep.
 • Carry Cash var fin vid spetssegern senast på Solvalla och Jörgen Westholm har toppform på sitt stall.
Fakta

>> V75-2

1 Frozen Queen
12 Argbiggan
8 Lady Youline
–––
3 Carry Cash
11 Lyx Håleryd
7 Restless
13 Jasmin Band
10 Euskara
2 Infinite Knight
4 And Stitch
9 Dusktodawn Sisu
–––
5 Al’s Charmy Flicka
14 Stardust Melody

Expandera

>> Spetsstriden: Frozen Queen ska ha god chans att hålla upp ledningen gentemot Carry Cash som också kan öppna bra. And Stitch bra ut även från snäva spår.

Intervjuer:
Lyx Håleryd (11) har hamnat ”för bra” på det positionsmässigt i de två senaste starterna. Därmed har hon tvingats göra en del jobb själv och det är bara att konstatera att det går inte, oavsett vad hon än möter för motstånd. Det är på väntan tills 300 kvar hon ska sitta, då kan hon avsluta rysligt vasst oavsett hur fort eller långsamt det än har gått. Jag tycker hästen känns lika fin i träningen som hon gjort tidigare och distansen har hon visat att hon hanterar. Inga ändringar, säger Joakim Elfving.
Argbiggan (12) gick jättebra senast. Hon öppnade inte så snabbt den dagen, men är normalt sett rask iväg de första stegen. Nu är det ju springband och då är inte spår sex det allra bästa, men jag har ändå en bra känsla för att hon ska kunna hamna fint till direkt. Det blir barfota runt om igen, säger Rickard Svanstedt.
Stardust Melody (14) har helt okej form, men står nog för svårt till här med bakspår, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-3

>> Rubrikhästar

 • In Royalty Boko har sett strålande ut I två raka spetssegrar och kan inte ha så mycket mer passande förutsättningar framför sig än vad hon har i detta lopp. Hon har visat prov på härlig startsnabbhet och ska kunna hålla upp ledningen från detta utsökta läge.
 • Mas Capacity lyckades jaga ikapp till vinst senast trots att han galopperade kort efter start. Han har mestadels matchats i vardagslopp, men ska kunna duga här också.
 • Merritt kommer knappast förbi In Royalty Boko från start, men det är inte hela världen då han visat sig gå bakifrån också.
 • Stonecapes Superb var duktig vid spetssegrarna i april, men senast tappade han mycket från dödens.
Fakta

>> V75-3

1 In Royalty Boko
11 Mas Capacity
–––
4 Merritt
2 Stonecapes Superb
3 In Love Boko
6 Whelk
–––
5 Feerie de Fael
12 Sugarcraft
9 Key West Snapper
8 Annonucement

Expandera

>> Spetsstriden: In Royalty Boko har toppchans att hålla upp innerspåret gentemot Stonecapes Superb som också är rask från start. Hon är obesegrad på svensk mark från den positionen efter tre försök.

Intervjuer:
In Love Boko (3) var inte sig lik senast. Vi testade honom barfota och med jänkarvagn då och hästen var på fel direkt från start och agerade spänt, det fungerade inte alls. Nu återgår vi till den gamla balansen och utrustningen och hästen kändes så pass fin i jobbet i förra veckan att jag inte oroar mig för att formen är på nedgång. In Royalty Boko har vi mött och besegrat tidigare så jag känner mig inte borta på förhand, säger Joakim Elfving.
Merritt (4) fick ett planerat uppehåll och jag var nöjd med hästen i comebacken. Förberedelserna har varit bra inför lördagens lopp och han känns alltid fin. Egentligen är medel hans bästa distans eftersom han inte är så kvick ut. Spåret blev passande och planen är att utrusta Merritt med halvstängt huvudlag för att ska vara lite rappare från start, säger Daniel Wäjersten.
Sugarcraft (12) hade jag trott på från ett bra startspår, men härifrån på en snabb Gävleoval blir det väldigt svårt, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-4

>> Rubrikhästar

 • S.T.C.C.Faksen fick inte sitta ifred i ledningen senast, men drog undan till överlägsen seger och den här uppgiften ser passande ut. Åttaåringen är inte helt att lita på, men han har gått iväg från snäva spår tidigare och felfri får han knappast något mothugg i spetsstriden. Vi tror att S.T.C.C.Faksen löser den här uppgiften och i en klurig omgång tar vi ställning och spikar.
 • Spang Viktor spurtade finfint vid segern senast och är givet segerbud vid gardering.
 • Gott Klirr har börjat tävla barfota som femåring och höjt sig minst ett snäpp. Hästen har vunnit två av tre lopp med Mats A Djuse och lite kortare distans än senast är ett plus.
 • Pyrmo var blek senast, men nu hoppar åter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och dessutom vankas barfotakörning runt om.
 • Prins C.K. får Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Elvaårige fuxen Rubus har toppform och är värd att passa som lågprocentare.
Fakta

>> V75-4

4 S.T.C.C.Faksen
–––
9 Spang Viktor
10 Gott Klirr
12 Pyrmo
2 Prins C.K.
11 Rubus
1 Moepilen
7 Nordby Odin
8 Järvsö Aron
15 Aas Balder
–––
14 Höstbo Elis
6 Elsas Faks
3 Nordby Elde
5 G.G.Pugh
13 Kolar Ville

Expandera

>> Spetsstriden: En felfri S.T.C.C.Faksen körs tidigt till ledningen.

Intervjuer:
S.T.C.C.Faksen (4) var mycket bra vid segern senast. Normalt är hästen stabil, men han har haft lite otur vid galopperna på sistone. Jag är inte orolig för att han ska fela och taktiken är upp till kusken att bestämma. Hästen verkar pigg och glad och jag anmälde med jänkarvagn, men från det här spåret blir det troligen vanlig sulky. Det här motståndet har vi mött på sistone och propositionen är passande. Jag tycker att det ser ut som en hygglig uppgift, säger Karen E. Kvåle.
Elsas Faks (6) kom upp i varv efter för täta starter, men nu har han fått en lugnare period och hästen känns bra. Han gillar inte när det blir för mycket konkurrenter runtomkring och läget blev bästa tänkbara. Vi möter hårda hästar, men det är inte tuffare än vi mött på sistone och Elsas Faks kan vinna om det stämmer, säger David Nylander.

V75-5

>> Rubrikhästar

 • Valley Brodde är obesegrad efter tre starter i år och lång distans är knappast något minus. Hästen gör första starten över 2.640 meter hos Daniel Redén, men i tidigare regi har han två vinster på sex försök över lång distans. Valley Brodde är inte beroende av någon speciell resa för att vinna – men visst skulle det vara en stor fördel om han tog sig förbi Viking Brodde i inledningen.
 • Viking Brodde vann årsdebuten som fyraåring, men då hade han bara 40.000 kronor på kontot och hade pausat två månader. Han tjänade över 1,1 miljoner som fyraåring och topparna var seger i klass II-finalen för ett år sedan och stayerloppet Walter Lundbergs Memorial.
 • Exodus Brick var trea i Kriteriet ifjol och spurtade senast fint i skymundan i Kungapokalen.
 • Staro Leonardo är också gynnas lång distans och dessutom är han anmäld med jänkarvagn.
Fakta

>> V75-5

6 Valley Brodde
2 Viking Brodde
–––
5 Exodus Brick
7 Staro Leonardo
11 Figaro Vici
8 From The Mine
9 Making Love
1 Doctor Doxey Zenz
–––
4 Smevikens Cruiser
12 Tjacko Zaz
3 Flash Hammering
10 Heading Reference

Expandera

>> Spetsstriden: Smevikens Cruiser och det troliga scenariot är att han släpper. Valley Brodde är mest angelägen av spets?

Intervjuer:
Viking Brodde (2) har vintertränat i Frankrike. Nu har han varit hemma ett par månader och han känns bra och ser fin ut. Distansen är ett plus och han mötte flera hästar under fjolåret som ska vara med i Elitloppet om en dryg vecka. Jag tycker att han är en av de som räknas med chans. Det blir barfota och jänkarvagn, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall.
Valley Brodde (6) har varit duktig i årets starter, även om det kanske inte varit V75-klass på motståndet varje gång. Hur som helst behöver han inte skämmas för segrarna och hästen är bra. Distansen ser vi som ett litet plus då han är lite seg som typ och av jobben att döma är han på väg mot formen på allvar. Det är klart att han ska kunna vara med långt framme om, säger Thomas Hedlund i Daniel Redéns stall.

V75-6

>> Rubrikhästar

 • Av tradition brukar det här loppet bli en rivig tillställning och det kan mycket väl ligga en skräll på lut – vi streckar samtliga! Bille de Montfort har fullföljt bra från tredje inner två gånger i rad och når hon spets är det hästen att slå.
 • Baron Gift är lite ojämnt startsnabb, men han kan gå rejält till slut och gynnas om det blir utdragen spetskörning. Hästen har toppform och streckprocenten är intressant.
 • Conrads Rödluva gör debut mot äldre konkurrenter och förmodligen blir hon överflyglad, men rygg ledaren i den här omgivningen behöver inte heller vara fel.
 • Racing Mange har spurtat bra från svåra lägen på sistone och sjuåringen kommer med toppform. Hästen är startsnabb och räkna med att han kommer att laddas rejält från passande spår.
 • Ferrari B.R. har kommit igång på allvar efter skadebekymmer och är ett tänkbart skrällbud.
 • Rose Run Sydney öppnade sylvasst bakom bilen senast, men blev för pigg. Nu har hon intressant smygläge och får hästen spara på speeden blir sexåringen segerfarlig.
Fakta

>> V75-6

2 Bille de Montfort
3 Baron Gift
1 Conrads Rödluva
–––
4 Racing Mange
7 Ferrari B.R.
9 Rose Run Sydney
5 Zarenne Fas
10 Minnestads El Paso
6 Diamanten
8 Snowstorm Hanover

Expandera

>> Spetsstriden: Det är möjligt att Conrads Rödluva frontar vid full laddning och med hjälp av lite längre anlopp (1.609 istället för 1.640 meter), men vi håller Bille de Montfort som spetsfavorit. Stona utmanas främst av Racing Mange.

Intervjuer:
Conrads Rödluva (1) är med här lite för att få lite fart i sina ben. Spekulationerna om huruvida hon kan hålla ledningen eller inte tog fart redan när listan blev klar i söndags och det är otroligt uppiggande att sporten håller fansen i ett så pass stadigt grepp, att en spårlottning blir så himla intressant menar jag. Det går inte att säga hur snabb ut hon är. Vad jag kan minnas har Rödluva sällan testats ordentligt från start någon gång i karriären och det får väl bli som det blir från innerspår den här gången. Jag har svårt att tänka mig att detta är ett slags led i någon eventuell Elitloppssatsning redan i år. Vi får mer se loppet som ett prov på vad hästen kan över aktuell distans, inför flera andra kommande uppgifter senare i år. Med det sagt menar jag inte att hon inte kan vinna, eller till och med gå till Elitloppet i år, jag menar bara att det är inte huvudsyftet med denna start. Det här loppet är ett stort lopp i sig. Jag vet i alla fall att Daniel varit ruskigt nöjd med henne de senaste två veckorna och det blir så klart oerhört spännande att se vad hon kan göra mot så här bra hästar. Mitt tips? Att hon får svårt att hålla ledningen och att hon säkert är bättre bakifrån, så löser det sig kan hon vinna, men spelarna får gärna acceptera att hon är fem år och möter elithästar för första gången, säger Thomas Hedlund.
Billie de Montfort (2) står uppstallad här på Lökene och ser jättefin ut i träningen. Hon fick helt enkelt för långt fram senast, men gick jättebra. Jag tror hon blir svårslagen från ett så här fint utgångsläge, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
Baron Gift (3) gick jättebra senast i Rättvik och har sett fin ut efteråt. Nu fick han ett bra utgångsläge för en gång skull och… ja, vi får väl se om han kanske blir rädd rentav när han ser innerplan! Skämt åsido så är det givetvis glädjande, men vi har startsnabba hästar runt oss och jag tror det blir svårt att nå ledningen. Sitter han bra till tror jag ändå att han är med och ger dem en riktig match över upploppet. Inga ändringar, säger Rickard Svanstedt.
Rose Run Sydney (9) blev pigg i ledningen senast och det är inte säkert att det blev bästa tänkbara upplägg för hästen när Örjan tvingades dra lite för hårt i henne. Jag har en feeling att hon är mycket bättre med ryggresa, vilket hon för övrigt visade gången innan då hon spurtade starkt efter spårsnål resa. Jag vill starkt varna för henne denna gång. Hästen går ut som en underdog och kan köras därefter, vilket jag tror passar henne perfekt. Jag har svårt att tro att någon annan kan springa lika fort som henne i 400-500 meter, även om loppet innehåller en rad etablerade elithästar. Varningen är utfärdad och tar man med fem-sex hästar på systemet tycker jag att man ska offra ett kryss även på Rose Run Sydney, säger Thomas Hedlund.

V75-7

>> Rubrikhästar

 • Expensive fullföljde bra i försök till Kungapokalen näst senast och följde upp med seger på rejält sätt i lite enklare omgivning senast. Det ser ut att kunna bli körning från början och då blir han inte enkel att stå emot till slut.
 • Men vi vill dubbla med kapable Arabesque som har bra kunnande för klassen och ska tävla barfota bak för första gången. Femåringen är snabb ut och sprinterdistans är ett plus.
 • Global Agency är kvick ut och provar sprinterdistans för första gången, men han är färsk i klassen.
 • Mellby Hurricane duger gott, men han var inte kurant senast och det är frågetecken för formen.
Fakta

>> V75-7

5 Expensive
2 Arabesque
–––
1 Global Agency
10 Mellby Hurricane
3 Mellby Hero
12 Ready Doc
4 Granit Palema
11 Jamica Boko
–––
6 B.G.Pastor Jonte
7 Double Formula
8 My First Offspring
9 Titania R.L.

Expandera

>> Spetsstriden: Här kan det gå undan från början. Arabesque vill till ledningen och är hetaste kandidaten till tätpositionen, men invändige Global Agency är också snabb.

Intervjuer:
Arabesque (2) tror vi en hel del på och han har börjar att släppa till. Det som legat hästen i fatet är att han varit onödigt hetsig. Vi var rädd för att hästen skulle bli ännu piggare med fler starter, men tvärtom har han faktiskt coolat ner sig något. Han känns fin och jag hade inget att anmärka på i onsdagens intervalljobb. Läget blev helt perfekt och han är kvick iväg. Vi får köra till en bit, men jag tycker samtidigt att Arabesque är nog så bra i ryggar. Kort distans är ett plus och om hovarna tillåter blir det barfota bak. Jag hoppas att han blir lite effektivare utan skor, säger Magnus Träff.
Mellby Hurricane (10) var sjuk senast och därför var han ursäktad. Allt verkar bra nu inför den här starten, men jag tycke alltid att det är lite svårbedömt när hästar varit sjuka. Om han är lika bra som i starterna tidigare i år kan Mellby Hurricane vara segeraktuell, men det är som sagt svårbedömt, säger Andreas Lövdal.

Av PÄR GUSTAFSSON & EMIL PERSSON

Fakta

V75-förslaget 23 maj

V75-1: 6,7 (1,9)
V75-2: 1,3,8,11,12 (7,13)
V75-3: 1,2,4,11 (3,6)
V75-4: 4 S.T.C.C.Faksen (9,10)
V75-5: 2,5,6,7,11 (8,9)
V75-6: Samtliga tio hästar (2,3)
V75-7: 2,5 (1,10)

4.000 rader – 2.000 kronor

Expandera

Tidiga tankar: V75 Gävle 23 maj

Sport